Dodelijk Russisch bloed

De reactie van VN-ambassadeur Samantha Power in de Veiligheidsraad op de handelswijze van Rusland na een fdubieuze aanval van de Amerikaanse luchtmacht op Syrische militaire stellingen van het leger van Assad. Ze beschuldigde de Russen van hypocrisie omdat deze Russen direct naar de veiligheidsraad waren gestapt. Nota bene was er door Amerika van tevoren overlegd met de Russen over deze aanval. Toen had Rusland nog zijn akkoord gegeven, maar later ontkende Rusland dit akkoord natuurlijk weer. Typisch Rusland. Rusland is heer en meester in het wereldschaakspel. Als geen ander weet het landen tegen elkaar op te zetten via verderfelijke propaganda. Rusland, de speeltuin van de duivel. Vol misleiding en een in de samenleving diepgewortelde misdaad. Ik denk dat niet alleen ik, maar ook miljoenen anderen zich machteloos voelen tegen de grollen en idioterieën van Poetin. Hij gaat de wereld in dood en verderf storten, ik voorspel het u, binnen vijf jaar.

Niet de moslims, die zijn daar gewoon niet slim genoeg voor. Een bomgordeltje of een beetje wild om je heen steken en roepen ‘Allahoe akbar’ is simpelweg niet genoeg. We kunnen onze angsten hierin wel overwinnen. Maar het dodelijke schaakspel van Poetin is uiteindelijk dodelijk voor ons allemaal. Hij werkt dagelijks aan zijn schaakstelling en omdat hij bijdehand genoeg is om steeds weer nieuwe stellingen te opperen, loopt het Westen telkens weer achter de feiten aan.

Amerika had dus de Syrische stellingen gebombardeerd en dacht met IS-stellingen van doen te hebben. Rusland roept de VN bijeen en Amerika noemt dit grote hypocrisie en dat ben ik helemaal met Amerika eens. Immers, Rusland offert een pion omdat er doden vallen bij zijn grote vriend Assad en Assad moet dit verkopen aan zijn medestanders. En wij vergeten even dat Rusland en het regime van Assad al maandenlang clusterbommen en chloor(mosterd)gasbommen gooien op de bevolking van Syrische steden. En de wereld kijkt toe, we kunnen er niets aan doen, zo lijkt het. We zijn geen medespeler van Poetins schaakspel, maar de speelstukken die omvallen. Steden worden door regeringstroepen, met behulp van de Russen, omsingeld en drooggelegd, letterlijk. Het volk crepeert, kinderen en volwassenen sterven van honger en dorst. Rodekruis-trucks worden tegengehouden.

Dus, het zijn dezelfde Russen die met een krankzinnige gang naar de VN-hypocriet rennen na een mislukte aanval van de Amerikanen? Absoluut, smerige krokodillentranen van een eens zo machtig land dat haar eigen oppositieleiders zoals Boris Nemtsov afknalt, midden op straat, omdat deze volgens de Russische Doema (Poetin) te machtig leek te worden. Dat is Rusland, een walgelijk hoopje machtsgeile mannen die als de moderne vampiers van deze tijd dit prachtige land leegzuigen. Het kan allemaal in deze wereld.