FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 juli 2011

Vader verdachte aanslagen verbijsterd

De vader van de vermoedelijke dader van de aanslagen in Noorwegen raakte pas door het lezen van kranten op het internet op de hoogte van de terreuracties waarvan zijn zoon wordt verdacht. "Het was een grote schok waar ik nog steeds niet overheen ben", zei de vader tegen de Noorse krant Verdens Gang.

De vader van de 32-jarige Anders Behring Breivik is gepensioneerd en woont in Frankrijk. Hij zei tegen Verdens Gang dat hij sinds 1995 geen contact meer met zijn zoon heeft gehad.

Uruguay pakt Copa América

Uruguay heeft voor het eerst sinds 1995 weer de Copa América gewonnen. In de finale was de ploeg van bondscoach Óscar Tabárez in Buenos Aires met 3-0 te sterk voor Paraguay. Het spitsenduo Luis Suárez en Diego Forlán (2x) nam de treffers voor hun rekening.

Het favoriet geachte Uruguay startte in het stadion van River Plate overweldigend. Binnen twee minuten kregen Suárez en Diego Lugano goede mogelijkheden, maar het tweetal verzuimde de score te openen. Een kleine tien minuten later was het toch raak. Suárez kreeg de bal enigszins gelukkig in zijn bezit, kapte zijn directe tegenstander uit en schoot via de binnenkant van de paal raak.

De halvefinalist van het vorige WK putte veel vertrouwen uit de vroege openingstreffer en ging op jacht naar een tweede treffer. Forlán bracht de 2-0 vlak voor rust op het bord. De spits, die eerder een grote kans onbenut had gelaten, schoot met links diagonaal raak.

In het tweede bedrijf moest Paraguay komen, maar La Albirroja ontbeerde de kracht om het de Uruguayanen echt moeilijk te maken. Eenmaal was Paraguay dichtbij de aansluitingstreffer, maar Nelson Valdez raakte de lat. Aan de andere kant tilde Forlán op aangeven van Suárez de marge naar drie. Het was Forláns 31e interlandgoal. Daarmee evenaarde hij topscorer aller tijden Héctor Scarone.

Door de overwinning mag Uruguay zich voor de vijftiende keer in de historie de beste van Zuid-Amerika noemen.


Forlan en Suarez schenken Uruguay Copa America (Foto: Novum)

Zelda: Skyward Sword bevat item upgrade-systeem

The Legend of Zelda: Skyward Sword zal een systeem bevatten waarmee je items kunt upgraden, zo maakte Bill Trinen van Nintendo of America vandaag bekend in een interview met GameSpot. Link zal bijvoorbeeld meerdere schilden kunnen krijgen. Zijn basisschild kan hij upgraden met items die hij krijgt na gevechten, in combinatie met rupees.

What I can say, though, is what we have done with the game this time that I think a little bit different is…they’ve built an entire upgrade system into the game,” aldus Trinen. “So for example, right now you can see that Link has his traditional shield, but he actually will get a lot of different shields in the game.

He will start off with a very basic one, and then as you fight enemies, you will recover kind of these treasures or artefacts that you can then use as resources to upgrade your items. And you can do that with your shield, you can do that with the beetle, and some of the other items that you have where you’re able to kind of combine your collection of rupees and your collection of resources and improve the items that you have."

Het interview kun je hieronder bekijken. De nieuwe Zelda-game verschijnt eind dit jaar voor Nintendo Wii.

Senna vrijdagcoureur voor Renault in Hongarije

Bruno Senna zal komende vrijdag bij de vrije trainingen voor de Grand Prix van Hongarije ingezet worden door Lotus Renault GP. De Braziliaan debuteerde vorig jaar in de Formule 1 bij HRT, maar werd na één seizoen al weer aan de kant geschoven.

In februari werd bekend dat Senna onderdak kreeg bij Renault als reserverijder. Hij kwam voor zijn werkgever al wel in een van de testsessies in actie, maar nog niet in een Grand Prix-weekend. Komende vrijdag zal de Braziliaan eenmalig in de ochtendsessie op de Hungaroring Nick Heidfeld gaan vervangen.

Hamilton: "Doe weer mee om wereldtitel"

Lewis Hamilton won vandaag de Grand Prix van Duitsland. De Brit stuurde vandaag zijn McLaren naar de zege voor Fernando Alonso en polesitter Mark Webber. Hij dacht na zijn zege zelfs al weer aan de wereldtitel, hoewel hij nog wel een straatlengte achter kampioenschapsleider Sebastian Vettel staat.

Hamilton vond zijn zege op de Nürburgring eentje die erg fraai was. "Als je ronde na ronde zo dicht bij elkaar rijdt, draait het allemaal om precisie. Niks mag verkeerd gaan, alles moet perfect zijn. En dat was het vandaag. Ik moest rijden met mijn hart, maar ook met mijn hoofd. Als het dan lukt, is dat een enorm bevredigend gevoel," zei de Brit na afloop van de race.

De McLaren-coureur staat nu in de strijd om het kampioenschap 82 punten achter op Vettel. Een achterstand die volgens Hamilton groot is, maar niet onmogelijk is om nog weg te werken. "Het zal enorm zwaar worden om wereldkampioen te worden, maar sinds vandaag doe ik in elk geval weer mee in die strijd. Als we deze vorm kunnen vasthouden is het nog mogelijk."

Teamgenoot Jenson Button kwam niet aan de finish. "Mijn start was dramatisch, ik had enorm veel wielspin en werd door drie man ingehaald. Daarna kwam ik achter Petrov te zitten, die minder snel was dan ik, maar waar ik niet aan voorbij kwam. Uiteindelijk hield de stuurbekrachtiging ermee op, wat weer het gevolg vwas van een hydraulisch probleem. Enorm teleurstellend, maar de zege van Lewis toont in elk geval aan dat we op de goede weg zijn."

Politieman een van eerste slachtoffers op Utøya

Een politieman die in zijn vrije tijd als beveiliger was ingehuurd was vermoedelijk een van de eerste slachtoffers van de schutter op het Noorse eiland Utøya. Dat heeft de voorzitter van de politiebond van Oslo, Sigve Bolstad, zondag gezegd, zonder de naam van het slachtoffer te noemen.

De mededeling werpt nieuw licht op de verwarring die ooggetuigen van het anderhalf uur durende bloedbad beschrijven. De 32-jarige Anders Behring Breivik was verkleed als politieman en sommige deelnemers aan het jongerenkamp kwamen nietsvermoedend op hem aflopen, in de veronderstelling dat zij bij hem veilig waren.


Politieman een van eerste slachtoffers op Utøya (Foto: Novum)

'Manifest' Breivik lijkt sterk op dat van Unabomber

De Noor Anders Bhering Breivik, die wordt verdacht van de bomaanslag in Oslo en het bloedbad op het eiland Utøya, heeft delen van zijn manifest bijna woord voor woord overgeschreven van 'Unabomber' Ted Kaczynski, die in de jaren 1978-1995 de Verenigde Staten terroriseerde met bomaanslagen op universiteiten en luchtvaartmaatschappijen.

De door Breivik gekopieerde passages staan in de eerste pagina's van het manifest van Kaczysnki. Hij paste diens verhandelingen over linkse mensen en hun door hem veronderstelde 'gevoelens van inferioriteit' enigszins aan door 'linksisme' te vervangen door de woorden 'multiculturalisme' of 'cultureel marxisme'.

Zo schreef Kaczynski: "Een van de meest verbreide manifestaties van de gekte van onze wereld is het linksisme, zodoende kan een discussie over de psychologie van het linksisme dienen als een inleiding tot de discussie van de problemen van de moderne samenleving in het algemeen." Breivik maakt daarvan: "Een van de meest verbreide manifestaties van de gekte van onze wereld is het multiculturalisme, zodoende kan een discussie over de psychologie van multiculturalisten dienen als een inleiding tot de discussie van de problemen van West-Europa in het algemeen."

Breivik geeft niet aan dat hij de tekst van Kaczynski heeft, hoewel hij in zijn geschrift van vijftienhonderd pagina's wel vele anderen noemt die hij citeert.

Zeker één gedeelte heeft hij letterlijk van Kaczynski overgenomen: "Feministen zijn er fel op gebrand te bewijzen dat vrouwen net zo sterk en capabel zijn als mannen. Ze worden duidelijk geplaagd door een angst dat vrouwen wellicht NIET zo sterk en capabel als mannen zijn."

Breivik wordt ervan verdacht vrijdag minstens 93 mensen te hebben gedood door een bomaanslag in de Noorse hoofdstad Oslo en een slachting met vuurwapens onder deelnemers aan een zomerkamp van de jongerenafdeling van de Noorse sociaaldemocratische partij. Kaczynski zit in Colorado een straf van levenslang uit voor een reeks aanslagen met bombrieven, waardoor drie mensen omkwamen en 23 gewond raakten.

Voormalig FBI-agent Terry Turchie, die de leiding had over een federaal rechercheteam dat jacht maakte op de Unabomber, zegt dat de twee mannen frappante overeenkomsten vertonen.

"Deze woede, het eenling-aspect, deze wens om terug te blikken naar hoe het vroeger was en de gedachte dat ze op zichzelf waren aangewezen", aldus Turchie. "Het echte probleem is dat deze eenlingen veel lastiger zijn op te sporen dan andere soorten terroristen."

Taylor wint World Matchplay

Phil Taylor is de winnaar geworden van de World Matchplay. De Engelse darter versloeg in de finale James Wade.

Taylor kwam in het duel snel op een 9-2 voorsprong. Wade slaagde er daarna geen moment in weer dichterbij te komen en verloor de wedstrijdtrijd uiteindelijk met 18-8. Het voor de vierde keer op rij en de twaalfde keer in zijn carrière dat Taylor het toernooi in Blackpool wint.

VS blijft in crisis over schuldenplafond

De financiële markten gaan onrustige dagen tegemoet omdat Amerikaanse politici er niet in slagen een compromis te bereiken over de verhoging van het schuldplafond. Dat zei de chefstaf van het Witte Huis, Bill Daley, zondag op de Amerikaanse televisie.

"We komen op een punt waar markten over de hele wereld zich zullen afvragen of de politiek in het belang van het land tot een compromis kan komen", stelde Daley.

In navolging van minister van Financiën Timothy Geithner benadrukte hij dat een oplossing waarbij er volgend jaar opnieuw over een verhoging van het schuldplafond moet worden onderhandeld geen zin heeft. Beslissingen over de manier waarop de Amerikaanse staatsschuld moet worden teruggedrongen kunnen volgens Daley wel in meerdere stappen worden genomen.

Istanbul kandidaat voor Spelen van 2020

Istanbul gaat zich kandidaat stellen voor de Olympische Spelen van 2020. Ugur Erdener, president van het Turks Olympisch Comité, heeft zondag bekendgemaakt dat er een 'algemene overeenkomst' is voor het vijfde bod van Istanbul. Eerder mislukten pogingen om de Spelen van 2000, 2004, 2008 en 2012 binnen te halen.

Erdener voegde er aan toe dat een officiële aankondiging de komende dagen volgt. Istanbul krijgt concurrentie van Rome, Madrid en Tokio. Ook Doha, Qatar, Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika overwegen zich kandidaat te stellen. Het Internationaal Olympisch Comité IOC kiest de organiserende stad in 2013.

Doodverklaarde man zet mortuarium op stelten

Een 50-jarige Zuid-Afrikaan heeft zondag een mortuarium op stelten gezet. Zijn familie had hem laten ophalen, in de veronderstelling dat hij was overleden, maar hij bleek slechts buiten bewustzijn.

Toen de man wakker werd en merkte dat hij in een ijskoude koelcel lag, begon hij om hulp te roepen. Twee medewerkers van het lijkenhuis in het zuidoostelijke plaatsje Libode kregen de schrik van hun leven. Zij dachten met een geest van doen te hebben.

Toen de medewerkers van het mortuarium van de schrik waren bekomen, belden zij een ambulance. De man had bijna 24 uur in de vrieskou gelegen. Een woordvoerder van de gezondheidsdienst zei tegen persbureau Sana dat dit geval nog maar eens bewijst dat mensen het aan artsen of hulpverleners moeten overlaten om zieken dood te verklaren.

Sutil: "Zesde plaats was verdiend"

Adrian Sutil verraste vandaag in de Grand Prix van Duitsland met een zesde plaats. De Duitser reed met zijn Force India op de Nürburgring een solide thuisrace en eindigde hiermee nog voor de Mercedes-coureurs. Teamgenoot Paul di Resta finishte als dertiende na in de eerste ronde in de rondte te zijn getikt door Nick Heidfeld.

"Het was een fantastische race vandaag en ik ben blij dat ik dit resultaat voor het team heb kunnen behalen, omdat we het echt verdienden. We hadden het hele weekend een goede auto en alles liep op rolletjes. De banden hielden zich goed en we hanteerden absoluut de juiste strategie, waardoor ik in de laatste stint Nico Rosberg kon passeren," zei Sutil na afloop van de race.

"Het was een vrij eenzame race voor mij, omdat ik een groot deel van de race niemand om me heen had, dus ik kon het potentieel van de auto tonen. Dat ik dit resultaat in mijn thuisrace behaald heb maakt het extra speciaal en ik wil de fans bedanken voor hun steun dit weekend. Dit is nog maar het begin en we hebben nog veel werk te verzetten om in de komende races veel punten te behalen en de teams die voor ons liggen bij te halen."

Hevige confrontaties tussen betogers Egypte

Groepen mannen gewapend met messen en stokken hebben zaterdag in de Egyptische hoofdstad Caïro zo'n tienduizend demonstranten aangevallen. Die wilden een mars houden naar het hoofdkwartier van de militaire leiders van het land. Bij de confrontaties die volgden raakten meer dan honderd mensen gewond. Veiligheidstroepen zetten traangas in om de menigte uiteen te drijven.

Het is onduidelijk wie er achter de aanvallen zitten. Eerder probeerden groepen mannen met gelijksoortige acties antiregeringsdemonstraties tegen te houden. Het regime van ex-president Hosni Mubarak huurde geregeld criminelen in om demonstranten aan te vallen.

De spanningen tussen de militaire raad, die de macht heeft overgenomen nadat Mubarak moest vluchten na een volksopstand, en activisten stijgt. De betogers vinden dat er sneller moet worden gehandeld om de leiders van het voormalige regime te berechten en om een datum vast te stellen waarop de macht wordt overgedragen aan een burgerregering.

Druk weekeinde voor kustwacht

De kustwacht heeft door de harde wind en regen een druk weekeinde achter de rug. Er deden zich 37 incidenten voor, de meeste op de Waddenzee, het IJsselmeer, Markermeer, de Randmeren en de Zeeuwse - en Zuid Hollandse stromen. Dat laat de kustwacht zondag weten.

Op de Noordzee, boven de Waddeneilanden, verloor een onder de Maltese vlag varende boot zijn scheepslading. Vijftien tot twintig pakketten hout sloegen overboord.

Op het Gooimeer sloeg zondagochtend een bootje van een scoutingvereniging om. Zeven kinderen en een begeleider raakten te water. Ze zijn met behulp van reddingsboten in Almere aan land gebracht en maken het goed.

Op het IJsselmeer maakte zondagmiddag een zeilboot met 24 personen aan boord water. Het schip voer zo'n vijf kilometer uit de kust van Stavoren. Met pompen van reddingsboten bleek het mogelijk het binnenkomende water voor te blijven. De boot is naar de haven van Makkum gebracht en daar uit het water gehaald.

Tot 20 centimeter sneeuw in Italië

In delen van Italië lijkt het midden in de zomer herfst of zelfs winter, met uitbundige sneeuw- en regenval bij lage temperaturen.

In de Dolomieten, in de Italiaanse Alpen, ligt de sneeuw op sommige plekken 20 centimeter hoog. In de regio's Veneto, waarvan Venetië de hoofdstad is, en Friuli Venezia Giulia is het kwik op enkele plaatsen tot het vriespunt gedaald, aldus het Italiaanse persbureau ANSA zondagavond.

Beslissing over 'Griekenland' werkt door in peiling

De vraag of Nederland deze week had moeten instemmen met het reddingsplan voor Griekenland beïnvloedt het stemgedrag van de kiezers. De kritische partijen PVV en de SP krijgen er, aan weerszijden van het politieke spectrum, een zetel bij, ten koste van de VVD en de PvdA, die het reddingsplan wel steunden. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

De overige partijen zouden evenveel Tweede Kamerzetels krijgen als bij de peiling van een week geleden. De gedoogcoalitie van VVD, CDA en steun van de PVV komt uit op 74 zetels. Gedrieën zouden ze dus twee zetels tekortkomen voor een Kamermeerderheid. Met de zetels van de SGP, die de gedoogconstructie in de praktijk gedoogt, zou de coalitie kunnen rekenen op 77 zetels.

Grote verliezers ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen van juni 2010 zijn de PvdA en het CDA. De partijen staan op een verlies van respectievelijk dertien en zeven zetels. De winnaars zijn SP en D66. De socialisten staan acht zetels in de plus, de sociaal-liberalen zouden met vijftien zetels een winst van vijf zetels verzilveren.

Uit een peiling van Maurice de Hond die zaterdag bekend werd, blijkt dat een grote meerderheid van 65 procent van de Nederlanders denkt dat Griekenland slechts een klein deel of minder van de leningen die het land krijgt zal terugbetalen. Met name kiezers van PVV en SP zijn, net als hun partijen, tegen het akkoord.

Kwakman na oefenzeperd: "Aan elkaar wennen"

FC Groningen ging vandaag kansloos onderuit in het oefenduel met Hamburger SV. De eredivisionist kreeg een pak slaag van de Duitsers: 0-4. Kees Kwakman hoopt dat Groningen lessen kan trekken uit de nederlaag.

"We hadden in balbezit steeds een man meer op het middenveld, maar zonder bal was er te weinig druk. We willen, zoals dat zo mooi heet, ver van het doel verdedigen, maar dan moet er wel voldoende druk zijn op de bal. Daarnaast heeft de tegenstander van vandaag natuurlijk ook veel kwaliteit."

Kwakman maakte deel uit van een verdediging met nog twee nieuwkomers. "Dan moet je wel aan elkaar wennen. We staan met vier verdedigers en twee verdedigende middenvelders. Dat blok van zes moet een heel goede communicatie hebben. Aan de bal was het prima, maar zonder bal moet het beter. Daar gaan we aan werken."

Een andere aanwinst, Matias Jones, maakte zijn officieuze debuut voor de Groningers. "Ik ben blij dat ik mijn eerste minuten voor FC Groningen heb mogen maken. Ik ben mooi ontvangen door het publiek en de eerste dagen in Nederland zijn me goed bevallen", zegt Jones op de clubwebsite. "Natuurlijk is het moeilijk voor mij om me direct aan te passen. Ik woon voor het eerst op mezelf en het is jammer dat Gonzalo Garcia weg is. Hij heeft mij in de week dat ik hier was, wegwijs gemaakt, maar onder andere Luciano da Silva en Hugo Alves Velame helpen me waar nodig."

Drie burgers gedood bij vuurgevecht Afghanistan

Drie Afghaanse burgers zijn zondag tijdens een vuurgevecht tussen NAVO-militairen en opstandelingen in de oostelijke provincie Wardak om het leven gekomen. De slachtoffers zijn een vrouwelijke arts en twee van haar familieleden.

Het vuurgevecht brak uit nadat de buitenlandse troepen waren getroffen door een bermbom. Volgens de provinciale politie is het zonneklaar dat de drie door NAVO-kogels zijn gedood, maar een woordvoerder van de buitenlandse troepenmacht zegt dat dit nog moet worden uitgezocht.

Ondertussen meldt het bureau van president Hamid Karzai dat een 8-jarige jongen die was ontvoerd door opstandelingen in Helmand is opgehangen. De ontvoerders eisten dat zijn vader, een politieman, hun een politieauto zou bezorgen. Toen hij weigerde vermoordden zij de jongen. "Een dergelijke brute en laffe daad is in geen enkele religie of cultuur aanvaardbaar", aldus het bureau van de president.

Doden bij bomaanslag in Nigeria

Een bomexplosie in een drukke wijk in de stad Maiduguri in het noordoosten van Nigeria heeft aan zeker acht mensen het leven gekost, meldt een ooggetuige zondag.

De aanslag vond zaterdag plaats in de buurt van het paleis van een belangrijke traditionele heerser. De actie lijkt het werk van de extremistische moslimsekte Boko Haram, die het afgelopen jaar meer aanslagen heeft gepleegd op leden van de Nigeriaanse veiligheidstroepen en traditionele en religieuze autoriteiten.

De groep vecht voor invoering van een strikte versie van de islam in het noorden van Nigeria. Ook is de groep uit op wraak voor de dood van haar leider, Mohammed Yusuf, na zijn aanhouding door de politie in 2009.

Prince treedt onverwachts op in Melkweg

Prince geeft zondagnacht een verrassingsconcert in de Melkweg in Amsterdam. Het optreden begint om 24.00 uur, kaarten zijn een uur van tevoren te koop bij de kassa. Dinsdag treed de zanger op in het Rotterdamse Ahoy. Pers is niet welkom, meldt concertorganisator Mojo.

Volgens een woordvoerder van Mojo gaf Prince zelf aan een verrassingsoptreden te willen verzorgen. Hij doet dit wel vaker: in Nederland gaf hij eerder onder meer onaangekondigde shows in Paradiso in Amsterdam, Nighttown in Rotterdam en Tivoli in Utrecht.

Eerder deze maand gaf Prince nog drie uitverkochte concerten tijdens het North Sea Jazz festival in Rotterdam.

Hoogste damstatus voor jonge Boomstra

Roel Boomstra mag zich sinds vandaag officieel grootmeester dammen noemen. De Utrechter verwierf de internationale grootmeestertitel bij het wereldbekertoernooi in het Russische Ufa. Met zijn 18 jaar is jeugdwereldkampioen Boomstra een van de jongste grootmeesters ooit.

Samen met landgenoot Pim Meurs, die oud-wereldkampioen Alexander Schwarzman en Nederlands kampioen Alexander Baljakin versloeg, kwalificeerde Boomstra zich bovendien voor de finale van de wereldbeker, die eind dit jaar in Beijing plaatsheeft.

Kritiek op maximumstraf 21 jaar Noorwegen

In Noorwegen zwelt de kritiek aan op de maximumstraf van 21 jaar cel waarin het Noorse wetboek van strafrecht voorziet.

Critici hekelen dat de 32-jarige Anders Behring Breivik op zijn 53e weer op vrije voeten kan zijn als hij tot de hoogst mogelijke straf wordt veroordeeld voor de moord op zeker 93 mensen.

Een Facebookpagina waarop de doodstraf voor de terreurverdachte wordt geëist, had zondagavond al zo'n 1800 leden. In Noorwegen is in 1948 voor het laatst iemand geëxecuteerd.

Facebook-pagina slachtoffers Noorwegen gehackt

De Facebook-pagina die speciaal voor de slachtoffers in Noorwegen was opgericht, is in de nacht van zaterdag op zondag gehackt. De hackers hadden de pagina veranderd in een pro-Breivik pagina.

De pagina riep, voor de hack, op om ook een minuut stilte te houden voor de slachtoffers van de gruweldaden in Noorwegen. Ongeveer 2000 mensen hadden zich al aangemeld op de pagina, en door de hack leek het alsof zij sympathiseerden met de dader.

De pagina is inmiddels door Facebook zelf offline gehaald.

Afscheid van Hoes in Telstar Studio's

Fans van de zaterdag overleden Johnny Hoes kunnen donderdag afscheid nemen van de zanger, liedjesschrijver en producent in de Telstar Studio's in Weert. Dat meldde manager Jan Verweij van Telstar zondag.

De begrafenis van Hoes is besloten. Volgens de website van Telstar was dat de wens van de overleden 'koning van de smartlap'.

Het publiek is donderdag welkom van 18 tot 21 uur aan de Uilenweg 38 in Weert.

Op condoleance.nl hebben inmiddels ruim 150 mensen hun medeleven betuigd.

Afscheid van Hoes in Telstar Studio's
Afscheid van Hoes in Telstar Studio's (Foto: ANP)

Vijftien verbeterpunten voor kerncentrale Borssele

De kerncentrale in Borssele heeft vijftien verbeterpunten gevonden die de veiligheid nog beter moeten waarborgen. Eigenaar EPZ heeft zelf een onderzoek gedaan naar de veiligheid van de centrale. Die is in orde, stelt EPZ. Op een nieuwe website is te lezen hoe het zit met de veiligheid van de centrale. EPZ wil hier zo transparant mogelijk over zijn.

De verbeterpunten zijn voornamelijk van procedurele aard. Daarnaast zijn er enkele verbeteringen aan de installatie, zoals het verbeteren van een elektrische aansluiting op een van de reservekoelmiddelsystemen. Ook gaat de EPZ de brandweervoorzieningen beter bestendig maken tegen eventuele aardbevingen.

Het onderzoek naar de veiligheid van de kerncentrale in Borssele is gedaan naar aanleiding van de ramp in Japan. Later dit jaar volgt een onafhankelijke Europese stresstest.


Vijftien verbeterpunten voor kerncentrale Borssele (Foto: Novum)

[Tour] Evans oudste tourwinnaar sinds 1923

Cadel Evans is met zijn 34 jaar en 160 dagen de op twee na oudste winnaar in de geschiedenis van de Tour de France geworden. De Belg Firmin Lambot is de oudste winnaar ooit. Hij was 36 jaar en 131 dagen oud toen hij de Tour won in 1922. Een jaar later won de Fransman Henri Pélissier op een leeftijd van 34 jaar en 181 dagen.

Evans, die Australië zijn eerste tourzege ooit bezorgde, droeg alleen op de slotdag de gele trui. De laatste renner die pas één dag voor het einde de trui veroverde was Greg Lemond in 1990. De renner van BMC is nu het bezit van zowel een Tourzege als een wereldtitel. Evans is de veertiende renner die beide titels in bezit heeft.

Mark Cavendish zorgde vandaag ook nog voor een primeur. Hij won voor het derde jaar op rij de slotetappe in Parijs, iets wat nooit eerder iemand is gelukt.

[Tour] Gesink blij dat lijdensweg ten einde is

Robert Gesink is blij dat de Tour de France erop zit. De kopman van Rabobank kwam met podiumaspiraties naar Frankrijk, maar eindigde op meer dan een uur van winnaar Cadel Evans als 33e in het algemeen klassement. "Een waardeloze Tour", vindt de 25-jarige Varssevelder. "Het zijn voor mij drie akelige weken geweest."

Gesink betitelt zijn valpartij in de vijfde etappe als cruciaal. "Die klap moet je niet onderschatten. Na die val haalde ik niet meer het niveau van vorig jaar en van de Dauphiné." Mede door zijn sterke optreden in het Critérium du Dauphiné Libéré waren de verwachtingen hooggespannen. De top vijf moest mogelijk zijn. "Daar deed ik zelf ook aan mee, maar dan moet je helemaal niets tegenkomen", vindt Gesink.

De nummer zes van vorig jaar hoopte aanvankelijk nog op voorbetering. "Als blijkt dat dat er niet inzit, dan is het een kwestie van aftellen tot Parijs." Met zijn voorbereiding was niets mis, stelt Gesink. "Ik heb een goede en degelijke voorbereiding gehad. Ik heb geprobeerd waar mogelijk mij te tonen, maar het zat er gewoon niet in."

Gesink rijdt de komende weken geen criteriums. Volgens criticasters durft hij de confrontatie met het Nederlandse publiek niet aan te gaan. Gesink vindt dat onzin. "Ik heb een waardeloze Tour gereden, maar ik hoef me nergens voor te schamen. Ik ben misschien nog wel het meest teleurgesteld van iedereen. Dit is mijn vijfde jaar als prof. Elk jaar ging het iets beter. Dit is pas mijn eerste tegenslag."

Noorwegen: twee dagen na de aanslagen

Het dodental van de aanslagen in Noorwegen is opgelopen tot 93. De teller van het aantal gewonden staat nu op 97. Daarnaast is de politie ook nog op zoek naar een aantal vermisten, zowel op de plaats van de bomaanslag in Oslo als bij het eiland Utøya.

Het hoofd van politie Sveinung Sponheim meldde zondag dat Anders Behring Breivik op het moment van zijn arrestatie nog ruim in zijn munitie zat. Volgens de hoofdchirurg van het Ringriket-ziekenhuis in Honefoss, waar veel slachtoffers behandeld worden, maakte de dader gebruik van dumdumkogels. In zijn ziekenhuis liggen zestien slachtoffers van de schietpartij, en bij geen van zijn patiënten zijn intacte kogels gevonden. De verwondingen zijn 'absoluut gruwelijk', aldus hoofdchirurg Colin Poole.

Breivik heeft toegegeven achter de moordpartij te zitten, maar ontkent een misdrijf gepleegd te hebben. Volgens zijn advocaat, Geir Lippensadt, vindt Breivik zijn daad 'verschrikkelijk maar noodzakelijk'. Hij is inmiddels aangeklaagd voor terrorisme en wordt maandag voorgeleid.

Premier Stoltenberg heeft na een gesprek met koning Harald V bekend gemaakt dat maandag om 12.00 uur in heel Noorwegen een minuut stilte in acht wordt genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers. De regering van buurland Zweden heeft haar bewoners opgeroepen zich aan te sluiten bij deze minuut stilte.

[Tour] Ruijgh: "Hier mag ik trots op zijn"

Rob Ruijgh kan terugkijken op een geslaagd debuut in de Tour de France. De 24-jarige klimmer van Vacansoleil eindigde op de 21e plaats zelfs als beste Nederlander. "En dat in mijn eerste grote ronde. Hier mag ik trots op zijn."

In de toekomst hoopt Ruijgh nog beter voor de dag te komen. "Ik heb door deze Tour veel vertrouwen gekregen. Ik ga niet zeggen dat ik de Tour ga winnen, maar ik wil me op dit vlak blijven ontwikkelen." Waar Ruijgh zich wel van onder de indruk toonde, was de aankomst op de Champs Élysées. "Ik kende het alleen van televisie. Ik kreeg zeker kippenvel. Het is een droom die werkelijkheid is geworden."

De prestaties van Ruigh liepen parallel aan het optreden van de rest van zijn ploeggenoten. Vacansoleil maakte een frisse indruk. "We hebben altijd aangevallen met een doel. Of het nu de Tour of het criterium van Boxmeer is, we vliegen er gewoon in", stelt ploegleider Michel Cornelisse tegenover de NOS. "Het enige wat ontbreekt, is een ritzege. We hebben er elke dag wel in geloofd, maar met mannen als Cavendish, Hushovd en Boasson Hagen is dat niet eenvoudig."

Wel reed Johnny Hoogerland een aantal dagen in de bolletjestrui. "Een geweldige prestatie", vindt Cornelisse, die met acht debutanten in de ploeg nog wel een valste start maakte. "De eerste dag lagen we met vijf jongens op de grond. Maar twee dagen later werd Romain Feillu tweede. Dat gaf moed."

[Tour] Breukink: "We moeten sterk zijn in kop"

De Rabobankploeg ging met hoge verwachtingen naar de Tour. Door de val van kopman Robert Gesink in de eerste week kwam daar niets van terecht. Ploegleider Erik Breukink is dan ook niet tevreden. "We weten allemaal wat er gebeurd is, het is teleurstellend", zei Breukink voor de camera van de NOS. "We moeten gewoon sterk zijn in onze kop. Gesink is een topper en dat komt er nog wel uit."

Breukink verwees daarvoor ook naar Cadel Evans. Vorig jaar viel de Australiër en kwam hij op grote achterstand op winnaar Alberto Contador binnen. Dit jaar won Evans de Tour. "Het kan altijd tegenzitten. Het ene jaar is het andere niet."

Na de val van Gesink moest de ploeg omschakelen. Een dagzege van Luis Leon Sanchez was de oogst. "We hebben het wel geprobeerd, maar het lukte niet. Bauke Mollema kwam het dichtst bij. Veel etappes zijn ook door de kopmannen gewonnen."

Breukink heeft er dan ook geen problemen mee de knop om te zetten. "Ik kijk snel vooruit. Volgende week rijden we al weer San Sebastian en daarna is er nog een heel seizoen te rijden."

Spelen met je hamer in Warhammer 40:000: Space Marine

Website Gamespot is aanwezig op de Comic-Con en heeft daar zijn eigen show. In deze show was iemand van THQ te gast die commentaar gaf op een gameplay-demo van Warhammer 40.000: Space Marine. In het tien minuten durende filmpje zien we hoe een Space Marine vele Orks het leven zuur maakt.

Warhammer 40.000: Space Marine wordt ontwikkeld door Relic Entertainment en uitgegeven door THQ. De game zal 9 september uitkomen voor pc, PS3 en Xbox 360. Bekijk het filmpje hieronder.

Koevermans scoort eerste doelpunt voor Toronto

Danny Koevermans is van de 'nul' af bij zijn nieuwe club Toronto FC. Tegen Sporting Kansas City scoorde de spits zijn eerste doelpunt voor de Canadezen. Koevermans kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg opnieuw punten verspeelde.

Bij rust keek de hekkensluiter van de Noord-Amerikaanse competitie al tegen een 3-0 achterstand aan. Koevermans zorgde met zijn kopbal voor de eerste treffer van Toronto in de wedstrijd, die eindigde in een 4-2 zege voor Kansas City.

Toronto staat samen met Chicago Fire op de laatste plaats van de Eastern Conference, waarin negen ploegen actief zijn. Trainer Aron Winter heeft nog niet het succes kunnen brengen waar de club op had gehoopt. Naast Koevermans kreeg ook Nederlander Nick Soolsma een basisplaats.

Winter had ook een plek ingeruimd voor Torsten Frings, de grootste aanwinst van de Canadese club. De middenvelder kwam deze zomer over van Werder Bremen. 

Aachen heeft 'droomversterking' Hadouir binnen

Anouar Hadouir zet zijn loopbaan voort in de tweede Duitse Bundesliga. De aanvallende middenvelder heeft een tweejarig contract getekend bij Alemannia Aachen. Hadouir was transfervrij nadat zijn contract bij Roda JC afliep.

Bij Aachen komt hij twee landgenoten tegen. Boy Waterman en Bas Sibum maakten eerder de overstap naar de Duitse club. Technisch directeur Erik Meijer is verheugd met de komst van Hadouir. 

"Hij is altijd een van onze droomversterkingen geweest", zegt Meijer. "Maar zoals altijd met goede spelers, het is moeilijk om ze te krijgen." Aachen slaagde daar ondanks de interesse van vele andere clubs dus wel in. "Hij heeft na de bekendmaking van zijn vertrek bij Roda enorm veel aanbiedingen gehad en werd in verband gebracht met vele clubs. Wij hebben hem laten zien dat hij hier op zijn plek zit."

Hadouir moet direct aan de slag bij Aachen. De club verloor dit weekeinde zijn tweede competitieduel. "Ik hoop dat we gezamenlijk de weg omhoog kunnen inzetten", zegt de middenvelder. 

Aanhoudingen na brute beroving bejaarde vrouw

Een 30-jarige Amsterdammer is aangehouden in verband met een gewelddadige straatroof. Daarbij werden twee gouden kettingen met juwelen van de hals van een 71-jarige vrouw uit Bennebroek getrokken. Vrijdag werd al een 25-jarige man uit Emmeloord opgepakt in verband met de roof. Dat meldt de politie.

Het incident vond donderdagmiddag plaats in de Terborchstraat in Zwolle. Een Zwollenaar die achter de dief aanging kreeg schoppen. Het kenteken van de vluchtauto kon wel worden genoteerd. De bestuurder van de auto werd een dag later ingerekend.

De Amsterdammer werd zondagochtend in de Saturnusstraat in Emmeloord aangehouden. De arrestatie ging niet zonder slag of stoot. Hij vluchtte het dak van een woning op en kon uiteindelijk met hulp van de brandweer worden ingerekend. De beide kettingen konden bij een juwelier waar ze waren aangeboden worden achterhaald.

Beide verdachten zijn ingesloten. Een eerdere aanhouding van een 34-jarige Zwollenaar bleek achteraf onjuist te zijn.

Rhys Ifans gearresteerd

Acteur Rhys Ifans is afgelopen vrijdag gearresteerd na een vermeende ruzie met een bewaker bij Comic-Con in Californië. Ifans verscheen afgelopen vrijdag op het jaarlijkse evenement in San Diego om promotie te maken voor The Amazing Spider-Man , waarin hij schittert als de schurk Lizard.

De acteur kwam echter in problemen vanwege het duwen van een vrouwelijke bewaker, nadat deze had geconstateerd dat een lid van zijn entourage geen juiste identificatie bleek te bezitten. Ifans zou hebben gevloekt tegen het personeel, en had de bewaker gevraagd om een burgerarrest te maken. 

San Diego politie woordvoerster Lt Andra Brown vertelt Reuters: "Hij was grof, agressief en duwde een vrouwelijke bewaker." Brown voegde eraan toe dat de Notting Hill ster "naar alcohol stonk." Ifans werd met een dagvaarding voor de overtreding weer vrijgelaten. Of er verdere acties zullen worden ondernomen tegen de acteur is nog niet bekend.

Sony Pictures liet in een verklaring weten "het incident ten zeerste te betreuren."

[Tour] BMC grootverdiener

Mede door de eindoverwinning van Cadel Evans is de BMC-ploeg de grote winnaar van het prijzengeld in de Tour de France. In totaal pakte de ploeg bijna een half miljoen euro in de 98ste Tour, waarvan vierenhalve ton door de eindoverwinning van de Australiër. 

De gebroeders Schleck deden het met de overige podiumplaatsen ook niet slecht. Samen met de anderen van de Leopard-Trek-ploeg namen ze bijna vier ton mee naar huis. Ondanks dat Team HTC-High Road zes etappeoverwinningen behaalde (vijf van Mark Cavendish, één van Tony Martin), is de ploeg pas op de vijfde plek terug te vinden.

De Nederlandse Vacansoleil-DCM-ploeg (14) eindigde drie plekken boven de andere Nederlandse deelnemer, de Rabobank-ploeg. Team RadioShack harkte, mede door het uitvallen van vier renners, de minste euro's bij elkaar.


Verdeling prijzengeld Tour de France 2011

# Ploeg Land Bedrag (in euro)
1 BMC VS 493.990
2 Leopard-Trek Lux 395.310
3 Europcar Fra 147.130
4 Garmin-Cervélo VS 145.940
5 HTC-High Road VS 104.940
6 Omega Pharma-Lotto Bel 96.600
7 Française des Jeux Fra 90.660
8 Euskaltel-Euskadi Spa 87.780
9 Saxo Bank-Sungard Den 72.290
10 Sky GB 67.700
11 Movistar Spa 46.660
12 AG2R-La Mondiale Fra 45.560
13 Cofidis Fra 41.740
14 Vacansoleil-DCM Ned 35.650
15 Lampre Ita 30.100
16 Saur-Sojasun Fra 26.930
17 Rabobank Ned 24.290
18 Liquigas-Cannondale Ita 22.360
19 Quick-Step Bel 19.940
20 Katusha Rus 12.380
21 Astana Kaz 11.710
22 RadioShack VS 10.540

[Tour] Uitslagen en eindstanden na 21e etappe

Vandaag stond in de Tour de France de 21e en laatste etappe op het programma. Elke avond na de etappe plaatst FOK!sport de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

Uitslag 21e etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Mark Cavendish GB HTC-Highroad 2.27.02
2 Edvald Boasson Hagen Noo Sky z.t.
3 André Greipel Dui Omega Pharma-Lotto z.t.
4 Tyler Farrar VS Garmin z.t.
5 Fabian Cancellara Zwi Leopard-Trek z.t.
6 Daniel Oss Ita Liquigas z.t.
7 Borut Bozic Slo Vacansoleil z.t.
8 Tomas Vaitkus Lit Astana z.t.
9 Gerald Ciolek Dui Quick-Step z.t.
10 Jimmy Engoulvent Fra Sau z.t.
28 Rob Ruijgh NED Vacansoleil z.t.
44 Maarten Tjallingii NED Rabobank z.t.
54 Bauke Mollema NED Rabobank z.t.
72 Robert Gesink NED Rabobank z.t.
111 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil z.t.
116 Joost Posthuma NED Leopard-Trek z.t.
132 Lieuwe Westra NED Vacansoleil z.t.
137 Laurens ten Dam NED Rabobank z.t.
155 Addy Engels NED Quick-Step z.t.
157 Niki Terpstra NED Quick-Step z.t.


Eindstand

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Cadel Evans Aus BMC 86:12.22
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +1.34
3 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +2.30
4 Thomas Voeckler Fra Europcar +3.20
5 Alberto Contador Spa Saxo Bank +3.57
6 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +4.55
7 Damiano Cunego Ita Lampre +6.05
8 Ivan Basso Ita Liquigas +7.23
9 Tom Danielson VS Garmin-Cervélo +8.15
10 Jean-Chris. Peraud Fra AG2r +10.11
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +33.04
33 Robert Gesink NED Rabobank + 1:05.09
58 Laurens ten Dam NED Rabobank + 1:47.02
70 Bauke Mollema NED Rabobank + 2:06.35
74 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil + 2:11.51
99 Maarten Tjallingii NED Rabobank + 2:41.41
108 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 2:55.25
128 Lieuwe Westra NED Vacansoleil + 3:14.15
134 Niki Terpstra NED Quick-Step + 3:16.03
146 Addy Engels NED Quick-Step + 3:28.31


Eindstand bolletjestrui

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Samuel Sánchez Spa Euskaltel 108
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek 98
3 Jelle Vanendert Bel Omega Pharma-Lotto 74
4 Cadel Evans Aus BMC 58
5 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek 56


Eindstand groene trui

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Mark Cavendish GBr HTC-Highroad 334
2 José Joaquin Rojas Spa Movistar 272
3 Philippe Gilbert Bel Omega Pharma-Lotto 236
4 Cadel Evans Aus BMC 208
5 Thor Hushovd Noo Garmin-Cervélo 195


Eindstand witte trui

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Pierre Rolland Fra Europcar 86:23.05
2 Rein Taaramäe Est Cofidis + 0.46
3 Jérôme Coppel Col Team Sky + 7.53
4 Arnold Jeannesson Fra FDJ + 10.37
5 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 22.21


Eindstand ploegenklassement

# Ploeg Tijd
1 Garmin 258:18.49
2 Leopard-Trek + 11.04
3 AG2R + 11.20
4 Europcar + 41.53
5 Euskaltel + 52.00
13 Vacansoleil + 2:09.10
15 Rabobank + 2:14.01

Australië geeft volwassen games ruim baan

De Australische regering heeft vrijdag besloten om een 18-pluskeuring voor games in het leven te roepen. Dat schrijft de website Gamespot. De maximale leeftijdsaanduiding voor computerspellen is nu 15 jaar en ouder. Hierdoor mogen veel spellen niet uitgegeven worden omdat ze te gewelddadig zijn of te veel seksuele verwijzingen bevatten om aan deze eis te kunnen voldoen.

Minister van binnenlandse zaken Brendan O'Connor gaf aan dat de nieuwe wet al over enkele maanden van kracht wordt. Hij noemt de komst van de keuring een grote stap in de langlopende discussie rond de classificatie van computerspellen voor volwassenen. O'Connor laat wel aantekenen dat gamebedrijven verantwoord en gepast met de keuringen om moeten gaan.

In het verleden verschenen de meeste gewelddadige spellen niet in Australië omdat ze niet aan de leeftijdskeuring van 15 jaar en ouder konden voldoen. Zo werd het vechtspel Mortal Kombat in april geweigerd, terwijl bijvoorbeeld Fallout 3 in 2008 in aangepaste vorm werd uitgegeven.


Australië geeft volwassen games ruim baan

Bolide Alonso komt door brandstoftests

De stewards van de Grand Prix van Duitsland hebben bekend gemaakt dat de Ferrari van Fernando Alonso door de tests is gekomen. De Spanjaard werd vandaag op de Nürburgring tweede, maar zette na afloop van de race zijn bolide aan de kant voordat hij de pits had bereikt, iets wat kan duiden op brandstoftekort.

De FIA is er toch in geslaagd om minimaal één liter benzine uit de Ferrari te krijgen, zoals voorgeschreven is in de regels. Ferrari wil daarom niet zeggen waarom ze Alonso hebben laten stoppen. Mark Webber stopte op de baan om Alonso op te pikken. Ook dit is niet helemaal volgens de regels, maar ook hier hebben de stewards over besloten om de situatie door de vingers te zien.

Dagzege Van Leijen in Wallonië

Joost van Leijen heeft de tweede etappe in de Ronde van Wallonië gewonnen. De renner van Vacansoleil was in de etappe bergop Greg van Avermaet en Ben Hermans te snel af. 

Kevin van Melsen en Christophe Prémonet gingen in al snel in de aanval. Even later kregen ze gezelschap van Sébastien Delfosse en Pieter Serry. Het viertal had een maximale voorsprong van zes minuten, maar werd tien kilometer voor de finish teruggepakt.

Van Avermaet wist een gaatje te slaan, maar de Belg werd toch nog net gepasseerd door Van Leijen. Van Avermaet is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Independiente zet kwaad bloed bij De Boer

Frank de Boer heeft geen goed woord over sparringpartner Independiente. De Argentijnen zetten in het oefenduel kwaad bloed bij Ajax. De Argentijnse club reisde met de tweede garnituur af naar Amsterdam voor een replay van de wereldbeker-finale van 1972.

Ajax was veel sterker dan Independiente en strafte de houding van de tegenstander hard af: 5-1. Invaller Aras Özbiliz was met drie doelpunten de grote man. "Ik ben pissig en zeer teleurgesteld. Dit was het niveau van Buitenpost. We willen in de voorbereiding steeds tegen een sterkere tegenstander speler, maar dit is gewoon stappen achteruit", foeterde De Boer tegenover Eredivisie Live.

"Ik zag bij de warming up al aan die jongens dat ze dachten dat ze het karweitje wel erg makkelijk zouden klaren. Dat zag je ook tijdens de wedstrijd die verslapping, daardoor geven we veel kansen weg. Daarom heb ik in de rust ook mijn stem verhefd. Dit kan niet tegen FC Twente."

Extra beveiliging Britse moskeeën

Verschillende moskeeën in Groot-Brittannië treffen naar aanleiding van de aanslagen in Noorwegen extra veiligheidsmaatregelen, hebben leiders van de Britse moslimgemeenschap zondag gezegd. De vermoedelijke dader heeft een manifest op internet geschreven waarin hij ageert tegen de komst van moslimmigranten naar Europa.

"Mensen kijken over hun schouders omdat zij bang zijn dat wij het volgende doelwit zijn", zei Mohammed Shafiq van de Ramadan Foundation, een van de grootste moslimorganisaties in Groot-Brittannië. "Wij zeggen dat ze extra waakzaam moeten zijn en dat er meer beveiliging komt bij de moskeeën."

Shafiq zei dat extra veiligheidsmaatregelen zijn besproken met de politie in Manchester, waar veel van de bijna twee miljoen Britse moslims wonen. Deze week komen duizenden moslims bij de moskeeën bijeen in verband met het begin van de ramadan.

Britse moslims zeggen dat zij mikpunt zijn van aanvallen sinds 2005, toen bij zelfmoordaanslagen op het openbaar vervoer in Londen 52 mensen om het leven kwamen. Britse veiligheidsdiensten zouden sinds die aanslagen en die van 11 september 2001 vooral oog hebben voor moslimterrorisme. "Hierdoor hebben extreem rechtse groepen terrein kunnen winnen", zei Shafiq.

De Europese politieorganisatie Europol zet een werkgroep op om de dreiging van extreem rechts en extreem links in Scandinavische landen in kaart te brengen, zegt woordvoerder Søren Pedersen. Twee Europese veiligheidsfunctionarissen onderzoeken berichten dat de Noorse schutter Anders Behring Breivik in 2002 een bijeenkomst van rechtse extremisten in Londen heeft bijgewoond. Zij willen niet bevestigen dat Breivik al als een potentieel gevaar in de peiling was.

Harrison Ford speelt cowboy Wyatt Earp in Black Hats

In Black Hats draait het om het leven van Wyatt Earp. De film is gebaseerd op een boek van Max Allan Collins en is losjes gebaseerd op het echte leven van Earps. Daarom draait het in de film om de laatste jaren van Earp als prive detective en film consulant in LA.

Als Earp er achter komt dat de zoon van Doc Holliday een probleem heeft met de beruchte gangster Al Capone, schakelt hij een van zijn voormalige werknemers in om de klus te klaren.

Ford heeft waarschijnlijk voor de film gekozen omdat de jaren 20 sfeer en effecten van de film hem aanspraken.

Max Allan Collins heeft al eerder het boek geschreven waar de film Road to Perdition op was gebaseerd. Het script van Black Hats wordt geschreven door Kurt Johnstad, hij schreef eerder onder andere het script van 300.

'Vitesse wil Velthuizen opnieuw onder de lat'

Piet Velthuizen keert mogelijk terug naar zijn oude club Vitesse. Omroep Gelderland meldt dat de clubloze doelman serieus in beeld is bij de Arnhemse club. Velthuizen zit zonder werk nadat hij zijn contract bij Hércules Alicante onlangs liet ontbinden.

De doelman had al vijf maanden geen salaris ontvangen en kon bovendien rekenen op weinig speeltijd. Vlak voor de zomer kreeg Velthuizen te horen dat hij volgend seizoen niet meer welkom is bij de Spaanse club en daarop besloot de 24-jarige doelman zijn contract via de FIFA te ontbinden.

Vitesse heeft nog geen contact met Velthuizen opgenomen, maar er ligt wel een meerjarig contract klaar voor de doelman in Arnhem. Trainer John van den Brom zou een groot voorstander zijn van de terugkeer. De coach is niet tevreden zijn over Eloy Room, de huidige eerste keeper.

Velthuizen was zaterdagavond aanwezig tijdens een oefenduel van Vitesse tegen FC Oss. De doelman zegt tegen Voetbal International dat hij een terugkeer wel ziet zitten, maar dat er nog geen sprake is van contact. "Natuurlijk zou ik dat graag willen. Ik heb veel vertrouwen in die plannen, en Vitesse is en blijft mijn cluppie." Er bestaat wel interesse van andere clubs. "Een aantal dingetjes loopt momenteel. Ja, uit het buitenland. Ik maak me geen zorgen over mijn toekomst."

Blatter betuigt medeleven aan Noorwegen

Voorzitter Joseph Blatter heeft namens wereldvoetbalbond FIFA zijn medeleven betuigd aan het Noorse volk. Noorwegen werd vrijdag getroffen door zware aanslagen, gepleegd door de 32-jarige Anders Behring Breivik. Blatter stuurde een brief aan Yngve Hallen, de preses van de Noorse voetbalbond, waarin hij condoleances overbracht.

"Namens de mondiale voetbalfamilie laat ik weten mee te leven met de Noren in deze verschrikkelijke tijd", aldus Blatter. De FIFA-voorzitter wenste Noorwegen tevens 'kracht en vastberadenheid'. Bij de aanslagen vonden zeker 93 mensen de dood.

Brevik richtte vrijdag een bloedbad op het Noorse eilandje Utøya. Daarbij vonden 85 mensen de dood. Inmiddels bekend hij de gruwelijke daad. De 32-jarige Noor wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de aanslag op het regeringsgebouw in Oslo.

[Tour] Cavendish: "Heel emotionele dag"

Mark Cavendish was op de Champs Élysées in de zevende hemel na afloop van de Tour de France. De Britse sprinter boekte zijn vijfde etappezege en veroverde voor het eerst in zijn carrière de groene trui. "Dit is een heel emotionele dag. We hebben het de laatste jaren steeds geprobeerd, maar eindelijk heb ik 'm te pakken."

"Ik ben superblij en enorm trots op de ploeg. We hebben zes etappezeges geboekt en ook nog de groene trui veroverd", vervolgde Cavendish, die ploeggenoot Lars Bak pas diep in de finale teruggepakt zag worden. "We wilden perse iemand in de kopgroep hebben, zodat andere ploegen moesten achtervolgen. Het was door de strenge tegenwind een andere sprint dan vorig jaar, maar ik had een fantastische trein en gelukkig kon ik het afmaken."

Johnny Hoogerland noemde zijn eerste Tourdeelname 'heroïsch'. De 28-jarige Vacansoleil-rijder reed een paar dagen in de bolletjestrui, maar verwierf vooral mondiale bekendheid door zijn valpartij in de negende etappe, waarbij hij van de sokken werd gereden door een auto van de Franse televisie.

Ondanks 33 hechtingen wilde Hoogerland niet van opgeven weten. "We zullen maandag bij het criterium van Boxmeer zien wat het allemaal teweeg heeft gebracht", zei hij voor de camera van de NOS nuchter.

Zijn eerste aankomst op de Champs Élysées viel hem nog tegen. Hoogerland had gerekend op een 'feestritje', maar moest in de slotfase nog flink aan de bak. "Naar beneden ging het 75 kilometer per uur en naar boven 45 kilometer. Het was lastig, maar wel heel mooi."

Man gooit ruiten van Alkmaars politiebureau in

Een 26-jarige man uit Alkmaar heeft zaterdagnacht ruiten ingegooid bij een politiebureau in zijn woonplaats. Eerder had hij aangegeven een slaapplaats te willen en anders de ramen te vernielen. De man hield woord. Rond middernacht sneuvelden drie ruiten van het bureau aan het Mallegatsplein. Dat meldt de politie zondag.

Getuigen zagen de man weglopen en gaven zijn signalement door. Hij is kort na het incident aangehouden in een parkeergarage aan het plein.

Wereldwijde run op muziek Amy Winehouse

Het overlijden van Amy Winehouse heeft geleid tot een grote run op haar muziek. Wereldwijd worden haar albums massaal ingeslagen. In onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Italië, Canada en Frankrijk staat haar succesalbum op nummer één in de iTunes Charts, weet de Britse muzieksite Digital Spy.

Ook in de Nederlandse iTunes-lijst grossiert Winehouse in hitnoteringen. Back to Black is zondag het meest verkochte album, Frank staat op nummer drie. In de singleslijst zijn Winehouse' hits Valerie, Rehab en You Know I'm No Good terug te vinden.

De afgelopen jaren zorgde de dood van een artiest vaker voor een run op de platenzaken. Zo stond Michael Jackson twee weken na zijn overlijden met 39 nummers in de Single Top 100 en wist ook Ramses Shaffy na zijn dood een terugkeer in de hitlijsten te maken.

Hoeveel platen en singles van Winehouse er na haar dood al verkocht zijn is niet duidelijk. De platenmaatschappij en muziekwinkels als Free Record Shop en bol.com waren zondag niet bereikbaar voor commentaar.

De 27-jarige Winehouse werd zaterdag dood gevonden in haar appartement in Londen. Hoe ze gestorven is, is nog niet duidelijk. De autopsie op haar lichaam wordt op zijn vroegst maandagochtend verricht.

[Tour] Evans: "Het moet nog doordringen"

Cadel Evans verzekerde zich vandaag van de eindwinst in de Tour de France. Daarmee is hij de eerste Australische winnaar in de geschiedenis.

"Weinig mensen geloofden in mijn kansen, maar ik heb mensen om mee heen verzameld die dat wel doen. Het is een lang proces geweest. Het moet allemaal nog even doordringen wat er gebeurd is", aldus de Tour-winnaar nadat hij vandaag over de finish in Parijs kwam.

Red Bull rekent op aanblijven Webber

De Formule 1-renstal van Red Bull verwacht dat Mark Webber ook in 2012 voor het succesvolle raceteam zal uitkomen. Het contract van de 34-jarige Australiër loopt dit seizoen af, maar teambaas Christian Horner meent dat verlenging een formaliteit is.

Dat zei de Engelsman op de Nürburgring, waar vandaag de Grote Prijs van Duitsland werd verreden. "Ik kan me geen andere coureur in onze bolide voorstellen dan Webber."

Edgar Allen Poe in 3D

1 van de coolste (en meest onverwachte) gadgets die dit jaar werden uitgedeeld op de Comic-Con in San Diego was voor de nietsvermoedende gasten die zaal H (de grootste presentatiehal op de conventie) bezochten.

Bezoekers kregen een Edgar Allen Poe 3D masker bij het betreden van de presentatie van Francis Ford Coppola's nieuwe film Twixt, met Val Kilmer, Bruce Dern en Ben Chaplin in de hoofdrollen. Op de website van Fearnet kwamen we onderstaande foto's van het 3D masker tegen.

 3D Poe masker 3D Poe masker binnenkant
Het Edgar Allen Poe 3D masker (foto's: Fearnet)

Geen opnamestop Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam krijgt geen opnamestop opgelegd. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) besloten. Wel blijft de IGZ geregeld onaangekondigde controles uitvoeren. Het ziekenhuis kampt met een uitbraak van de gevaarlijke multiresistente klebsiellabacterie.

De IGZ heeft vrijdag gesproken met de raad van bestuur en de raad van toezicht. Het ziekenhuis heeft maatregelen genomen om de besmettingen tegen te gaan. Ook is hoogleraar infectieziekten van het UMC Utrecht Marc Bonten aangesteld als supervisor.

Een opnamestop acht de IGZ voorlopig niet nodig. Wel moet het ziekenhuis aantonen dat de aangekondigde maatregelen ook nageleefd worden.

Woensdag stelde de IGZ het ziekenhuis onder verscherpt toezicht. Volgens de inspectie moeten de artsen-microbiologen en de ziekenhuishygiënisten beter gaan samenwerken. De uitbraak zelf is volgens het ziekenhuis inmiddels onder controle.

Vertragingen door brand in treinstation Rome

Brand in een van Rome's treinstations heeft zondag voor annuleringen en lange vertragingen gezorgd op de belangrijkste trajecten van het land. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brand begon zondagochtend in de machinekamer van station Tiburtina, in het oosten van de hoofdstad. In de middag waren brandweermannen nog altijd druk doende om de vlammen te doven.

Volgens burgemeester Gianni Alemanno is inmiddels het sein brand meester gegeven. Hij heeft mensen die in de buurt van Tiburtina wonen opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden zolang er dikke zwarte rook uit het station blijft opstijgen.


Vertragingen door brand in treinstation Rome (Foto: Novum)

Brand verwoest autogaragebedrijf

Een grote uitslaande brand heeft zondagmiddag een autogaragebedrijf in Baexem (Limburg) verwoest. Dat meldde de brandweer.

De brand brak rond tien over twee uit. De brandweer sloeg groot alarm in verband met de zware rookontwikkeling die richting Baexem en Roermond trok.

Rond 16.15 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen kan nog enige uren in beslag nemen.

Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is onbekend.

De N280 tussen Roermond en de A2 bij Kelpen is ter hoogte van Baexem afgesloten wegens de brand. Het garagebedrijf ligt aan een drukke rotonde van de N280 in Baexem.

Brand verwoest autogaragebedrijf
Brand verwoest autogaragebedrijf (Foto: ANP)

Zware blessure voor hockeyinternational Balkestein

Marcel Balkestein moet eind augustus het EK hockey in Mönchengladbach aan zich voorbij laten gaan. De 30-jarige international scheurde vandaag in de finale van het vierlandentoernooi tegen Duitsland zijn rechterachillespees volledig af en is minimaal zes maanden uitgeschakeld. Balkestein wordt vanavond geopereerd in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Nederland won de finale van het voorbereidingstoernooi op het EK tegen Duitsland met 5-4. Oranje gaat vanaf 20 augustus op jacht naar de vierde Europese titel. Het EK werd eerder gewonnen in 1983, 1987 en 2007.

'Toename extreemrechts op internet'

Er is een toename van individuen op internet die beweren deel uit te maken van een groep die zich de nieuwe Tempeliers noemt. Die beweging wordt in verband gebracht met de verdachte van de aanslagen in Noorwegen. Europese veiligheidsdiensten zeiden zondag zich daarvan bewust te zijn.

Twee Europese veiligheidsmedewerkers, die anoniem willen blijven, zeiden dat er onderzoek wordt gedaan naar de bewering dat de verdachte van de aanslagen, Anders Behring Breivik, en andere extreemrechtse figuren aanwezig waren op een bijeenkomst van de beweging in 2002. De veiligheidsmedewerkers wilden niet zeggen of Breivik al voor de aanslagen van vrijdag als potentiële dreiging is bestempeld.

De extreemrechtse English Defense League, die zich verzet tegen wat het zelf de verspreiding van de islam noemt, nam zondag in een verklaring afstand van Breivik.

Buemi bestraft voor incident met Heidfeld

Sébastien Buemi is door de stewards van de Grand Prix van Duitsland bestraft voor de aanrijding die hij had met Nick Heidfeld. De Zwitser van Scuderia Toro Rosso moet volgende week bij de Grand Prix van Hongarije nu vijf plaatsen naar achteren starten.

In de beginfase van de race probeerde Heidfeld zich met de Lotus Renaul GP weer een weg naar voren te banen en deed bij de chicane een inhaalpoging bij Buemi. De Zwitser sneed op de nürburgring de bocht voor de chicane aan de buitenzijde aan, terwijl Heidfeld daar ook reed. De Duitser werd met zijn bolide het gras op gedrongen, werd deels gelanceerd en kwam in de grindbak tot stilstand. Zijn race zat er op, terwijl Buemi met een lekke band naar de pits moest. Voor Buemi is dit dubbel pech, omdat hij gisteren in de kwalificatie ook al uit de uitslag geschrapt werd, omdat de brandstof niet in orde was.

Phil Collins heeft hekel aan muziek

Phil Collins heeft dan wel een jarenlange muziekcarrière achter de rug, eigenlijk houdt hij helemaal niet van muziek. De 60-jarige veteraan, die begin dit jaar de handdoek in de ring gooide, luistert er nooit naar.

Collins' dochter Lily probeert hem vaak muziek te laten horen, maar echt enthousiast wordt hij er niet van, zegt Phil in een interview met The Daily Telegraph. "Dan zeg ik wel: wauw, wie is dat? Maar eigenlijk denk ik: nee. Ik hou gewoon niet zo van muziek."

Phil hing zijn microfoon en drumstokjes aan de wilgen omdat hij meer tijd wilde doorbrengen met zijn kinderen. Ook het feit dat zijn gezondheid achteruitging, telde mee. Zo kampt hij onder meer met gehoorproblemen.

Phil brak in de jaren zeventig door als drummer van de band Genesis. Later werd hij de leadzanger en scoorde hij ook solo hits met onder meer In the Air Tonight en Another Day in Paradise.

Portefeuille brengt Hagenaar geluk

Een 26-jarige Hagenaar heeft zaterdagavond alle geluk van de wereld gehad. De man werd op straat beschoten, maar de kogel ketste af op zijn portefeuille. Dat maakte de politie zondag bekend.

Na een woordenwisseling tussen drie mannen op de Rijswijkseweg in Den Haag trok een van de mannen een vuurwapen. Hij schoot op een 23-jarige Hagenaar die in een been werd geraakt. De kogel bestemd voor de 26-jarige trof diens portefeuille. De politie hield even later de 25-jarige schutter aan.

Moeder Winehouse zag dood Amy aankomen

De moeder van Amy Winehouse vreesde al tijden dat het wel eens snel over kon zijn met haar dochter. Ze geloofde dat het nog 'slechts een kwestie van tijd' was voordat Amy de dood tegemoet ging. Toen Janis Winehouse vrijdag op bezoek was bij haar dochter, vond ze al dat ze er niet goed uitzag. "Het was slechts een kwestie tijd", zei Janis Winehouse tegen The Sunday Mirror. "Ze leek er weer bovenop te komen, maar haar plotselinge overlijden is eigenlijk nog niet tot me doorgedrongen."

Amy's vader, Mitch Winehouse, reageerde wel aangeslagen. Hij zat in New York toen hij het nieuws over zijn dochter hoorde en keerde meteen terug naar Groot-Brittannië. "Ik ben er kapot van. Dit is zo'n grote schok. Ik ga meteen terug. Ik moet bij Amy zijn."

Winehouse werd zaterdag dood gevonden in haar appartement in Londen. Hoe ze gestorven is, is nog niet duidelijk. De autopsie op haar lichaam wordt maandag of dinsdag verricht. Naar verwachting is een overdosis drugs haar fataal geworden.

Ondertussen is bij de woning van Winehouse een soort bedevaartsoord ontstaan. Fans van over de hele wereld komen bij haar huis bijeen, leggen bloemen neer en steken kaarsen aan. Ook liggen er kaarten met teksten als 'we zullen je nooit vergeten' en 'het is goed zo, ga maar'.

[Tour] Vijfde voor Cavendish, Evans wint Tour

De 98e editie van de Tour de France is gewonnen door Cadel Evans. Vanzelfsprekend kwam zijn leidende positie in de slotetappe niet meer in gevaar.

De winst in de rit, van Creteil naar de Champs Elysées in Parijs over 95 kilometer, ging naar Mark Cavendish. De Brit won voor de vijfde keer deze Tour een massasprint en verzekerde zich zo van de groene trui.

Uitslag 21e etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Mark Cavendish GB HTC-Highroad 2.27,02
2 Edvald Boasson Hagen Noo Sky z.t.
3 André Greipel Dui Omega Pharma-Lotto z.t.
4 Tyler Farrar VS Garmin z.t.
5 Fabian Cancellara Zwi Leopard-Trek z.t.
6 Daniel Oss Ita Liquigas z.t.
7 Borut Bozic Slo Vacansoleil z.t.
8 Tomas Vaitkus Lit Astana z.t.
9 Gerald Ciolek Dui Quick-Step z.t.
10 Jimmy Engoulvent Fra Sau z.t.


Eindstand

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Cadel Evans Aus BMC 86:12.22
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +1.34
3 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +2.30
4 Thomas Voeckler Fra Europcar +3.20
5 Alberto Contador Spa Saxo Bank +3.57
6 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +4.55
7 Damiano Cunego Ita Lampre +6.05
8 Ivan Basso Ita Liquigas +7.23
9 Tom Danielson VS Garmin-Cervélo +8.15
10 Jean-Chris. Peraud Fra AG2r +10.11
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +33.04

Auto zonder bestuurder doodt vrouw

Een Zwitserse vrouw heeft donderdag op bizarre wijze het loodje gelegd. De vrouw van in de 60 werd in Lausanne overreden door een auto zonder bestuurder.

De auto stond geparkeerd op een binnenplaats maar was op de een of andere manier gaan rollen. Toen de vrouw de weg omhoog liep, werd zij geraakt door het rode Peugeootje dat met hoge snelheid de berg afreed.

De vrouw is ter plaatse overleden. Naar de reden waarom de auto is gaan rollen, is de politie een onderzoek gestart.

Simon zegeviert in Hamburg

Gilles Simon heeft zondag het ATP-toernooi van Hamburg op zijn naam geschreven. De als vijfde geplaatste Fransman was met 6-4, 4-6 en 6-4 Nicolas Almagro uit Spanje de baas. Almagro was de nummer drie van de plaatsingslijst. Simon was eerder dit jaar ook al de beste in Sydney. In totaal is het zijn negende toernooiwinst.

Het WTA-toernooi in Bakoe werd een prooi voor Vera Zvonareva. In een Russisch treffen rekende zij af met Ksenia Pervak: 6-1 en 6-4. Zvonareva, als eerste geklasseerd in de Azerbeidzjaanse hoofdstad, won de eerste set eenvoudig en liep ook in de tweede uit naar een ruime voorsprong. Pervak pakte toen nog een aantal games, maar Zvonareva was op tijd weer bij de les.

Duizenden herdenken doden Loveparade Duisburg

In het West-Duitse Duisburg zijn zondag duizenden mensen bijeengekomen om de tragedie van de Loveparade een jaar geleden te herdenken. Onder de 21 doden die toen in het gedrang tijdens het muziekevenement vielen, was ook een 22-jarige Nederlander.

Aan de rouwbijeenkomst in een stadion nemen nabestaanden, overlevenden en reddingswerkers deel. Premier Hannelore Kraft (SPD) van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en andere kabinetsleden zijn aanwezig. De hevig bekritiseerde burgemeester Adolf Sauerland is op verzoek van nabestaanden thuis gebleven.

Duizenden herdenken doden Loveparade Duisburg
Duizenden herdenken doden Loveparade Duisburg (Foto: ANP)

De Jong stopt gesprekken met City

Nigel de Jong heeft de onderhandelingen met Manchester City over een nieuw contract gestaakt. Dat onthulde de Nederlandse middenvelder vandaag in Engelse media.

De Jong is al geruime tijd met de Engelse clubleiding in gesprek over een nieuw contract, maar voorlopig zit er weinig schot in de zaak. De club en speler besloten dit weekend de onderhandelingen top te zetten. De Jong: "Misschien gaat er weer iets gebeuren als het seizoen is begonnen, maar op dit moment is het best frustrerend voor mij."

De 26-jarige international ligt nog twee jaar vast in Manchester, maar City hoopte die verbintenis deze zomer te kunnen verlengen. "Ik hoopte dat het voor het nieuwe seizoen rond zou komen, maar we hebben geen overeenstemming kunnen bereiken", aldus De Jong. "Ik ben echter geduldig en zie wel wat er gebeurt."

De Jong speelt sinds begin 2009 voor Manchester City. De controlerende middenvelder is uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers van de Engelse topclub en kan normaliter rekenen op een basisplaats. De Amsterdammer kwam eerder uit voor Ajax en Hamburger SV. Momenteel wordt hij naar verluidt in de gaten gehouden door Real Madrid.

Bowlen met Tekken op je iPhone/iPad

Ontwikkelaar Namco Bandai heeft vandaag in Amerika de game Tekken Bowl voor de iPhone en iPad uitgebracht. De game die oorspronkelijk een minigame in Tekken Tag Tournament was, is nu beschikbaar in de Amerikaanse app store voor het belachelijke bedrag van... gratis.

Wanneer de app overvliegt naar Europa is nog niet duidelijk, maar het is een leuk cadeautje van de ontwikkelaar. In de game zul je met karakters als Xiao en Jin virtuele kegels om kunnen rollen. Of je hiermee ook bonussen kunt vrijspelen is nog onbekend.

Tekken Bowl

Kleuter maakt snoepreisje in mama's auto

In het Texaanse El Paso heeft een wel erg jong joyridertje de politie vrijdagochtend flink beziggehouden. Het vijfjarige ventje had om 1 uur 's nachts de auto van zijn moeder gepakt om elders snoepjes te kopen.

Het kereltje kwam echter niet ver. Anderhalf kilometer van zijn huis crashte de kleuter met de auto bij een kruising. Gelukkig raakte er niemand gewond en is het jochie heelhuids bij zijn moeder afgeleverd.

De politie kan het jongetje niets maken. De minimumleeftijd waarop iemand in Texas kan worden berecht, is 10 jaar. Ook tegen de ouders zullen vooralsnog geen stappen worden ondernomen.

[F1] Uitslag Grand Prix van Duitsland

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Duitsland op zijn naam geschreven. De Brit bleef op de Nürburgring met de McLaren Ferrari-coureur Fernando Alonso en Red Bull-coureur Mark Webber voor. Kampioenschapsleider Sebastian Vettel werd vierde en zag de concurrenten iets naderen.

De race op de Nürburgring ging van start met Mark Webber op poleposition. Alle coureurs startten op het zachte rubber, maar de baan was iets nat omdat het vlak voor de start een beetje geregend had. De beste start was voor Lewis Hamilton, voor Mark Webber, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Nico Rosberg en Felipe Massa. Jenson Button viel na de start terug naar de tiende stek, terwijl Nick Heidfeld en Paul di Resta na een spin in bocht drie helemaal achteraan kwamen te liggen.

In de tweede ronde was het Vettel die Alonso in wist te halen en zo weer derde kwam te liggen. Uit de beelden bleek dat de Ferrari even van de baan geraakt was. Alonso sloeg na acht ronden terug door op het rechte stuk bij start/finish Vettel te pakken door al zijn KERS te gebruiken. Hiermee verraste hij de kampioenschapsleider bij de eerste bocht. In zijn ijver om de leiders bij te houden spinde Vettel in bocht tien, wat hem in de schoot worp van Rosberg en Massa die met elkaar nog steeds streden om plaats vijf.

De eerste die zijn auto aan de kant zette was Nick Heidfeld die in de elfde ronde bij de chicane een aanrijding had met Sébastien Buemi, zijn voorvleugel verloor en in de grindbak belandde. Buemi liep hierbij een lekke achterband op. Heidfeld had net te horen gekregen dat hij na de aanrijding met Di Resta een drive-through zou krijgen. Massa profiteerde van de chaos en een foutje van Rosberg om de vijfde plaats over te nemen. Hamilton maakte bij de chicane na dertien ronden een foutje en zag bij het opkomen van het rechte stuk Webber passeren. De Brit kwam dankzij KERS meteen terug en pakte weer de leiding.

Alonso haakte aan bij het gevecht, waarbij Webber zijn banden blokkeerde en na vijftien ronden de eerste was die stopte. Verder naar achteren wist Button nog steeds niet Petrov te passeren. De leiders pitten na zeventien ronden, waarbij de nog niet gestopte Massa leidde voor Webber, Hamilton en Alonso die allemaal op nieuw rubber stonden. Na twintig ronden leidde Webber, voor Hamilton, Alonso, Sutil, Button, Petrov, Massa, Vettel, Kobayashi en Rosberg.

Door het verschil in snelheid raakte de nog niet gestopte Petrov al snel enkele plaatsen kwijt, waarbij hij toeschouwer werd in een fraaie actie waarbij beide Mercedessen hem inhaalden. Rosberg moest hierdoor zich nog verdedigen ten opzichte van Schumacher. Laatstgenoemde ging een halve ronde later in de fout door iets te wijd te gaan en net als Vettel bij bocht tien te spinnen.

Vooraan liepen de verschillen halverwege de race iets op, hoewel Alonso als derde man nog steeds maar 2,8 seconden achter Webber lag. Daarachter volgde Massa op ruime afstand, drie seconden voor Vettel die volgens het team problemen met de achterremmen leek te hebben. Webber kwam halverwege de race binnen voor nieuwe banden, terwijl Hamilton een ronde later stopte. De Brit kwam voor de Australiër weer naar buiten. In de 32e ronde volgde Alonso die als eerste weer op de baan kwam. Hamilton had iets warmere banden, waardoor hij Alonso in bocht twee buitenom verraste en de leiding weer greep, voor Alonso en Webber. Button was voor plaats zeven Sutil eindelijk voorbij.

Hamilton trapte meteen het gaspedaal diep in en sloeg een gat van twee seconden met Alonso die langzaam maar zeker het tempo weer opvoerde. Webber ging ondertussen wijd bij de chicane. Button had het tempo er goed inzitten en passeerde Rosberg voor plaats zes. De Brit moest echter na 36 ronden de McLaren in de pits parkeren omdat hij problemen met de hydraulica had.

Na veertig van de zestig ronden leidde Hamilton voor Alonso, Webber, Massa, Vettel, Sutil, Rosberg, Kobayashi, Petrov en Perez. Veel coureurs stelden hun laatste pitstop uit omdat de hardere banden langzamer zouden zijn. Met nog tien ronden te gaan lag Hamilton twee seconden voor Alonso met vijf seconden daarachter Webber. Ruim een halve minuut daarachter had Massa Vettel op zijn staart zitten. Hamilton kwam met acht ronden te gaan binnen voor zijn laatste stop.

Ook de andere leiders stopten, waardoor Hamilton weer leidde voor Alonso en Webber. Met nog drie ronden te gaan moesten Massa en Vettel nog stoppen om de hardere banden te laten monteren. Zowel Massa als Vettel kwamen in de laatste ronde binnen, waarbij Vettel eerder naar buiten kwam dan Massa en zo vierde werd. Hamilton won de race voor Alonso, Webber, Vettel, Massa, Sutil, Rosberg, Schumacher, Kobayashi en Petrov. Opvallend was dat Alonso zijn auto na de finish aan de kant zette en dat Webber hem naar de pits moest brengen.

Uitslag race

Pos. Rijder Team Tijd
1 Lewis Hamilton McLaren 1:37:30.334
2 Fernando Alonso Ferrari +3.980
3 Mark Webber Red Bull +9.788
4 Sebastian Vettel Red Bull +47.921
5 Felipe Massa Ferrari +52.252
6 Adrian Sutil Force India +1:26.208
7 Nico Rosberg Mercedes +1 Ronde
8 Michael Schumacher Mercedes +1 Ronde
9 Kamui Kobayashi Sauber +1 Ronde
10 Vitaly Petrov Lotus Renault +1 Ronde
11 Sergio Perez Sauber +1 Ronde
12 Jaime Alguersuari Toro Rosso +1 Ronde
13 Paul di Resta Force India +1 Ronde
14 Pastor Maldonado Williams +1 Ronde
15 Sebastien Buemi Toro Rosso +1 Ronde
16 Heikki Kovalainen Team Lotus +2 Ronden
17 Timo Glock Virgin +3 Ronden
18 Jerome d'Ambrosio Virgin +3 Ronden
19 Daniel Ricciardo HRT +3 Ronden
20 Karun Chandhok Team Lotus +4 Ronden
DNF Vitantonio Liuzzi HRT +16 Ronden
DNF Jenson Button McLaren +18 Ronden
DNF Rubens Barrichello Williams +37 Ronden
DNF Nick Heidfeld Lotus Renault +50 Ronden


Voorlopige stand bij de coureurs

Pos. Rijder Team Punten
1 Sebastian Vettel Red Bull 216
2 Mark Webber Red Bull 139
3 Lewis Hamilton McLaren 134
4 Fernando Alonso Ferrari 130
5 Jenson Button McLaren 109
6 Felipe Massa Ferrari 62
7 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 46
8 Nick Heidfeld Renault 34
9 Vitaly Petrov Renault 32
10 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 32
11 Kamui Kobayashi Sauber 27
12 Adrian Sutil Force India F1 18
13 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 9
14 Sergio Perez Sauber 8
15 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 8
16 Rubens Barrichello Williams 4
17 Paul di Resta Force India F1 2
18 Pastor Maldonado Williams 0
19 Pedro de la Rosa Sauber 0
20 Jarno Trulli Team Lotus 0
21 Vitantonio Liuzzi HRT F1 Team 0
22 Jerome d` Ambrosio Virgin Racing 0
23 Heikki Kovalainen Team Lotus 0
24 Timo Glock Virgin Racing 0
25 Narain Karthikeyan HRT F1 Team 0
26 Daniel Ricciardo HRT F1 Team 0
27 Karun Chandhok Team Lotus 0


Voorlopige stand bij de constructeurs

Pos. Team Punten
1 Red Bull 355
2 McLaren 243
3 Ferrari 192
4 Mercedes Grand Prix 78
5 Renault 66
6 Sauber 35
7 Force India F1 20
8 Scuderia Toro Rosso 17
9 Williams 4
10 Team Lotus 0
11 HRT F1 Team 0
12 Virgin Racing 0

Inter half jaar zonder aanwinst Viviano

Internazionale zal dit jaar niet meer kunnen beschikken over doelman Emiliano Viviano. De reservekeeper van de Italiaanse nationale ploeg heeft gisteren op de training een kruisband van zijn linkerknie afgescheurd.

De 25-jarige Viviano kwam deze zomer over van Bologna en zou bij Inter de strijd aangaan met eerste doelman Julio Cesar. Viviano zal op korte termijn onder het mes gaan en heeft daarna een half jaar nodig om te revalideren.

Inhalige eters restaurant uitgegooid

Het is een favoriet tijdverdrijf van velen. Naar een buffetrestaurant gaan, en lekker bunkeren tot je geen 'pap' meer kunt zeggen. In Zweden moet je het echter niet flikken om iets op je bord te laten liggen. In Bamboo Mongolian Barbeque in het centrum van Göteborg word je dan keihard het etablissement uitgegooid.

Het overkwam een groep vrienden dinsdagavond. Ze schepten hun bord vol, maar bij een persoon was dit niet genoeg. Hij schepte een tweede keer op, maar zijn oog bleek groter dan zijn maag. Toen een ober de tafels wilden afruimen en een dessert wilde aanbieden, werd hij woedend toen hij het halflege bord zag.

De ober vertelde dat toetjes alleen worden geserveerd aan gasten die hun bord wel leegeten, en haalde de manager erbij. Laatstgenoemde werd woedend op de vrienden, zo vertelt de 22-jarige Danilo Riquelme. "De baas draaide door en begon te vloeken. 'Loop naar de hel', zei hij. 'Jullie zijn hier nooit meer welkom.'"

"Vervolgens werden we op een onplezierige manier de tent uitgezet", gaat hij verder. "Mijn kameraad mocht niet eens zijn biertje opdrinken." Manager Henrik Cui blijft echter bij zijn besluit. "Je mag hier de hele dag komen eten", laat hij de Zweedse media weten. "Maar je gooit geen eten weg. Ik houd niet van gasten die voedsel weggooien, zulke types zijn hier niet welkom."

Desondanks heeft Cui de vriendenclub aangeboden om terug te komen om alsnog hun dessert te genieten. Ze moeten het toetje dan wel bij het loket afhalen en oprotten. Riquelme heeft al aangegeven hier geen trek meer in te hebben.

Resistance 3-bèta komt in augustus

De open multiplayer bèta voor Resistance 3 zal in de eerste week van augustus van start gaan, zo heeft developer Insomniac Games bekendgemaakt op de Comic-Con. De bèta zal speltypen als Team Deathmatch en Chain Reaction bevatten, maar op welke maps deze speelbaar zullen zijn is nog niet bekend.

Resistance 3 speelt zich af in een wereld die inmiddels compleet verwoest is door de Chimera-invasie. Joseph Capelli's missie is enkel om te overleven en bij New York terecht te komen. Het spel verschijnt op 6 september in een gewone en een exclusieve survivor editie. Meer over Resistance 3 kun je lezen in de preview van het spel. 

resistance

Man gaat out door drugs en zet bed in de hens

Een Roosendaler die zich zaterdagavond te goed had gedaan aan diverse soorten drugs en daarna een peuk opstak, heeft zijn gezondheid daarmee nog verder in gevaar gebracht. Hij viel op bed in slaap. Door de sigaret vatte zijn bed vlam. Toen de politie en de ambulance arriveerden reageerde hij nergens meer op. Het vuur was toen al gedoofd.

Toen de ambulance werd gealarmeerd zou hij in shock zijn. De man had onder meer speed, morfine en ghb gebruikt. Onderweg naar het ziekenhuis kwam de man bij bewustzijn. Het bleek maar goed dat voor de zekerheid een van de agenten met de ambulance was meegereden. De man werd uiterst agressief en trok de banden los waarmee hij was vastgebonden.

De ambulancebroeders en uiteindelijk twee agenten waren er voor nodig om de man weer onder controle te krijgen. Agenten zijn in het ziekenhuis gebleven om het medisch personeel te beschermen tijdens de behandeling.

Belgen misdragen zich bij oefenduel Roda JC

Een grote groep supporters van Club Brugge heeft zaterdag tijdens en na een oefenwedstrijd met thuisploeg Roda JC voor veel onrust gezorgd. De politie werd in Kerkrade bekogeld met flessen, stenen, verkeerspalen en stukgetrokken stukken stoeprand. Een politieagent raakte lichtgewond aan zijn arm, meldt de politie zondag.

Al tijdens de wedstrijd was de sfeer gespannen. Zo'n dertig Belgische supporters bestormden tijdens de eerste helft het veld, waarop de wedstrijd enige tijd werd stilgelegd. De sfeer was aanleiding om ongeveer zestig man politie en marechaussee achter de hand te houden.

Na afloop van de wedstrijd, die eindigde in een 2-2 gelijkspel, zocht een groep aanhangers van Club Brugge de confrontatie met Limburgse fans. Ze vonden echter de politie tegenover zich, die enkele charges uitvoerde. Het duurde ongeveer een uur voordat de politie de groep uiteen wist te drijven. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Dode man gevonden in Schiedam

In Schiedam is zondagochtend een levenloze man aangetroffen. Hij is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen, aldus dichtbij.nl. Er zijn 21 rechercheurs op de zaak gezet.

Rond acht uur vanmorgen trof de politie het lichaam van de man in het water aan, nadat er een melding was binnengekomen. Volgens een arts en medewerkers van het forensisch opsporingsteam wijzen de sporen van geweld die op het lichaam zijn aangetroffen op een misdrijf. De identiteit van de man en het tijdstip van zijn overlijden, zijn vooralsnog onbekend.

Foto's zijn te zien in het bronartikel

Allereerste Bond-girl (87) overleden

Linda Christian, de allereerste Bond-girl, is vrijdag in Palm Desert aan kanker overleden. De actrice was 87 jaar. Haar familie heeft het overlijden bevestigd, zo meldden zondag verschillende Amerikaanse media.

Christian, geboren in Mexico, zocht al jong faam als actrice in Los Angeles. Ze sprak zeven talen en won veel schoonheidswedstrijden. In 1944 debuteerde ze in de comedy-film Up In Arms, met Danny Kaye. In 1954 speelde ze het liefje van 007 in een televisiebewerking van het Bond-avontuur Casino Royale. Sindsdien doken in James Bond-films de Bond-girls op: mooie vrouwen die de spion meestal eerst ongunstig gezind waren, maar later alsnog als een blok vielen voor zijn charmes.

Boot met scouts omgeslagen op Gooimeer

Op het Gooimeer is zondag een scoutingboot met kinderen omgeslagen door slechte weersomstandigheden. Diverse kinderen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar zijn te water geraakt.

De kinderen van een soutinggroep uit Kortenhoef waren met een viertal boten onder begeleiding aan het varen. Door harde wind sloeg een van de boten om.

De opvarenden van andere scoutingboot merkten de kinderen op en namen hen aan boord. Ook reddingsboten schoten te hulp. De kinderen, waarvan sommigen onderkoeld waren, werden naar de haven van Almere gebracht. Daar stonden inmiddels ambulances klaar om hen op te vangen.

De omgeslagen boot is geborgen.

Duitsland leent aan oppositie Libië

Duitsland verstrekt de Nationale Overgangsraad in Libië een lening van 100 miljoen euro. Het geld mag alleen worden gebruikt voor humanitaire en andere niet-militaire doeleinden.

Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle zondag laten weten. Hij stelde dat er door de oorlog in Libië tussen het leger van kolonel Muammar Kaddafi en de oppositie een groot gebrek aan medicijnen, voedsel en andere goederen is. Met de lening kan de overgangsraad, waarin de oppositie tegen Kaddafi de krachten heeft gebundeld, onder meer hulpgoederen kopen.

SP stijgt verder in peiling

De SP stijgt in de peiling van deze week verder en gaat richting het niveau van 2006, toen de partij onder leiding van Jan Marijnissen een recordhoogte van 25 zetels behaalde. Zondag scoort de SP 23 zetels in de peiling van Maurice de Hond. Dat is een zetel meer dan vorige week. De socialisten hebben nu 15 zetels in de Tweede Kamer.

Verder zijn er weinig verschuivingen. De VVD blijft de grootste partij met 32 zetels, een minder dan vorige week. De liberalen hebben nu 31 zetels in het parlement. De PVV wint een zetel in de peiling en staat op 28, vier meer dan het huidige zetelaantal.

De PvdA verliest een zetel en komt zondag uit op 17, 13 minder dan bij de laatste verkiezingen. In de peiling staan verder D66 op 15, GroenLinks op 9 en de ChristenUnie op 5

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

SP stijgt verder in peiling
SP stijgt verder in peiling (Foto: ANP)

Man gepakt voor seks met paard

De politie van Paducah, in de Amerikaanse staat Kentucky (van de kip), heeft een draaideurpaardenneuker opgepakt. Nathan Johnson is al voor de tweede keer op heterdaad betrapt terwijl hij zich vergeep aan het edele dier.

De beste man werd op 14 juli op heterdaad betrapt terwijl hij in het park zijn lusten botvierde op een ros. De getuige belde de politie, die vier dagen later een arrestatiebevel voor de 28-jarige dierenliefhebber uitvaardigde.

De volgende dag werd Johnson in de boeien geslagen. Omdat hij in 2002 ook al eens is veroordeeld wegens seks met een paard, kan hij een zware straf tegemoet zien.

paardenneuker
Je bent d'rbij! (foto: Paducah Police Dpt.)

Man rijdt medewerker veerboot aan

Een 26-jarige man uit Den Burg op Texel heeft een medewerker van de veerdienst Teso aangereden uit woede, omdat hij niet mee kon met de boot vanaf Den Helder naar het eiland. De automobilist is aangehouden voor mishandeling, zo maakte de politie zondag bekend.

Toen de man hoorde dat hij niet meer mee kon, dreigde hij de Teso-medewerker dood te rijden. Toen de medewerker later voor de auto ging staan, liet de man zijn auto rollen, waardoor de Teso-man richting boot werd geduwd.

Man rijdt medewerker veerboot aan
Man rijdt medewerker veerboot aan (Foto: ANP)

[GP2] Uitslag Race 2 Nürburgring

Romain Grosjean heeft de tweede GP2-race op de Nürburgring gewonnen. De Fransman profiteerde van een late fout van Jules Bianchi, die lange tijd aan kop reed. Giedo van der Garde viel uit in de eerste ronde.

Van der Garde kende een goede start van de race. Vanaf de derde plek pakte hij in de eerste bocht de leiding. Een aantal bochten later moest hij de eerste plaats alweer afstaan aan Sam Bird die vanaf pole was gestart.

Even later kwam Van der Garde in botsing met Clos die hem ook voorbij was gegaan. Clos moest de wedstrijd staken, Van der Garde kon nog naar de pits rijden maar staakte de wedstrijd vervolgens alsnog.

Door een foutje verloor Bird de koppositie aan Bianchi. Tijdens de pitstop haalde Esteban Gutierrez Grosjean in voor de tweede plaats achter Bianchi. Gutierrez viel even later uit, nadat zijn rechterachterwiel losschoot. Hierdoor schoof Grosjean wederom een plaats op.

In de slotfase van de wedstrijd maakte echter ook Bianchi een fout en daar profiteerde Grosjean van. In het vervolg maakte Grosjean, de leider in de stand om het kampioenschap, geen enkele fout meer.

4 jaar cel voor 'Facebook-stalking'

Een 24-jarige Amerikaanse man is veroordeeld tot 4 jaar cel omdat hij ongeoorloofd inlogde op de e-mailaccounts van verschillende vrouwen. In sommige gevallen stuurde hij foto’s en video’s die via dat account te vinden waren, door naar hun andere contactpersonen. Hij heeft zeker 46 slachtoffers gemaakt.

De man doorzocht de Facebook-accounts van verschillende vrouwen op hints waarmee hij hun e-mailgegevens kon achterhalen. Met de informatie die hij vond, wist hij in veel gevallen genoeg om veiligheidsvragen, zoals de lievelingskleur of de naam van de hond van de betreffende vrouw, te beantwoorden. Hij nam de e-mailaccounts over en doorzocht ze op eventuele naaktfoto’s of -video’s die ze naar hun man of vriend hadden verstuurd. Als hij die had gevonden, stuurde hij die vervolgens door naar de familieleden, vrienden en collega’s die de vrouw in haar contactpersonenlijst had staan.

In sommige gevallen treiterde hij de vrouwen van wie hij het mailaccount had overgenomen in online gesprekken. In zeker één geval dwong hij een vrouw seksueel explicietere foto’s naar hem te versturen door te dreigen de foto’s die hij al had, door te sturen.

De rechter oordeelde dat zijn acties gelijk stonden aan die van een ordinaire gluurder. Hij werd tot vier jaar cel veroordeeld en die straf werd met nog eens 8 maanden verhoogd door een additionele aanklacht voor het bezit van kinderporno.

Weer enkelblessure voor Ribéry

Bayern München-aanvaller Franck Ribéry heeft zich vandaag op de training geblesseerd aan zijn enkel. Dat meldt de Duitse Rekordmeister op zijn website. Ribéry ging vlak voor het einde van de training door zijn enkel en moest minutenlang worden behandeld. In 2008 was hij ook al een tijd geblesseerd aan zijn linkerenkel. De twee jaren daarna liep de Fransman ook blessures op in de zomer.

Ribéry bleef minutenlang liggen en werd vervolgens met een van pijn vertrokken gezicht en een met ijs ingepakte enkel afgevoerd. Het is nog afwachten hoe zwaar de blessure van Ribéry is. Daarvoor moet hij eerst worden onderzocht. "We moeten afwachten", sipt de nieuwe Bayern-trainer Jupp Heynckes.

Doden bij zelfmoordaanslag Jemen

Bij een zelfmoordaanslag in de Jemenitische kuststad Aden zijn zeker acht militairen om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond. De zelfmoordterrorist reed met een vrachtwagen volgeladen met explosieven naar een militaire basis en blies zichzelf daar op, meldden veiligheidsdiensten.

De bomaanslag van zondag is de tweede in minder dan twee maanden in Aden en volgt na verschillende waarschuwingen door de overheid dat militanten van terreurorganisatie Al-Shabab infiltreren in de stad om vanuit daar aanslagen op veiligheidsdiensten te beramen en uit te voeren. De extremisten hebben de controle over twee nabijgelegen steden weten te houden, ook na talloze luchtaanvallen door regeringstroepen.

Het is al jaren onrustig in Jemen. Het land is de thuisbasis van Al-Shabab, een van de actiefste takken van Al-Qaida.

Agenten mishandeld in Brabant

In de Brabantse plaatsen Made en Oosterhout zijn dit weekeinde meerdere agenten mishandeld. Een 43-jarige agente kreeg een vuistslag in haar gezicht toen ze twee vechtende jongeren uit elkaar wilde halen.

Agenten in Oosterhout hadden grote moeite een agressieve dronkenlap in te rekenen. Uiteindelijk moest er zelfs pepperspray aan te pas komen. De agressieveling trok bij een agent de bril van zijn neus, en haalde uit naar een andere politieman.

Van Geel: "Geen grote aankopen"

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, laat weten dat niemand zich illusies moet maken en dat grote aankopen ook deze transferperiode in Rotterdam-Zuid uitblijven. "We maken ons geen illusies. Als we nog wat doen op de transfermarkt, dan alleen iets in de marge", aldus Van Geel tegenover NUSport.

De licentiecommissie van de KNVB heeft aangegeven dat Feyenoord alleen onder zeer strikte voorwaarden geld mag uitgeven aan nieuwe aankopen. Feyenoord staat nog altijd onder curatele. Mochten de Rotterdammers toch een speler willen kopen, dan zal de club de waarde van de betaalde transfersom in een ander moment van het seizoen zien terug te verdienen.

Van Geel realiseert zich dat er om die reden geen bewegingsvrijheid op de transfermarkt is. "Het is de vraag of je in onze situatie nog spelers moet willen kopen. Daarover gaan we ons nu intern beraden", zo meldt de technisch directeur.

[WK] Australiërs verrassen met estafettetitel

De Australische mannenploeg heeft bij het WK zwemmen in Shanghai verrassend goud gewonnen op de 4x100 meter vrije slag. James Magnussen, Matthew Targett, Matthew Abood en Eamon Sullivan tikten aan na 3.11,00 minuten. Daarmee bleven ze Frankrijk veertien honderdsten en de Verenigde Staten 96 honderdsten voor.

Federica Pellegrini maakte op de 400 meter vrije slag de hooggespannen verwachtingen meer dan waar. De Italiaanse nam halverwege de race de leiding en stond die niet meer af. Haar eindtijd van 4.01,97 minuten was ruim twee tellen sneller dan die van de Britse Rebecca Adlington, die genoegen moest nemen met zilver. Camille Muffat uit Frankrijk won brons.

Olympisch kampioen Tae-Hwan Park uit Zuid-Korea verpestte op de 400 meter vrije slag bij de mannen de droom van gastland China. In 3.42,04 minuten bleef hij publieksfavoriet Yang Sun 1,2 tellen voor. Het brons ging naar de Duitser Paul Biedermann die in 3.44,14 aantikte.

Beschonken zoon (15) crasht auto ouders

De Friese politie heeft zaterdagnacht in Damwoude een beschonken 15-jarige jongen betrapt die met de auto van zijn ouders op een betonnen rand was gebotst. Agenten zagen de auto rond 01.50 uur staan op de Lytse Loane, meldt de politie.

De inzittende bleek te jong om een auto te besturen en ook te jong om al beschonken te zijn. Hij had de auto zonder toestemming meegenomen. De schade aan de wagen bleef beperkt tot een kapotte bumper.

Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie bepaalt wat hiermee moet gebeuren.

[Video] Superboer Meijer scoort vanaf 45 meter

De Graafschap-speler Rogier Meijer zal zich de oefenwedstrijd tegen CSKA Sofia nog lang heugen. Meijer scoorde namelijk de 3-0 van wel heel ver. Door een verkeerde trap van de keeper van CSKA Sofia kwam de bal voor de voeten van de middenvelder.

Meijer dacht niet na en schoot de bal vanaf 45 meter in het lege doel. De Superboeren wonnen het oefenduel met 3-0. De overige twee doelpunten werden gescoord door Michael de Leeuw en Ted van de Pavert.


Het doelpunt van Meijer

Assistent-trainer Capellas blijft bij Vitesse

Albert Capellas is ook komend seizoen assistant-trainer bij Vitesse. De Spanjaard, die vorig seizoen samen met de inmiddels weer vertrokken trainer Albert Ferrer werd aangetrokken, kwam een contractverlenging overeen voor een seizoen met een optie voor nog een jaar. Dat meldt Vitesse op zijn website.

Capellas wordt één van de twee assistenten van trainer John van den Brom. Ook Stanley Menzo vervult die rol. Keeperstrainer Raimond van der Gouw maakt de technische staf van de Arnhemse eredivisionist compleet.

De oud-trainer van Barcelona B is verguld met zijn contractverlenging. "Ik voel me prettig bij Vitesse en in Arnhem. Nu het definitief is, is het de bedoeling dat ook mijn gezin naar Nederland komt."

Dader aanslagen Noorwegen wilde revolutie

De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de bomaanslag in Oslo en een moordpartij op een eilandje waar een zomerkamp gaande was wilde een revolutie veroorzaken in de Noorse samenleving. Dat heeft zijn advocaat Geir Lippestad zondag gezegd.

Anders Behring Breivik (32) heeft de twee daden bekend, maar ontkent een misdrijf te hebben gepleegd. Hij is aangeklaagd voor terrorisme en wordt maandag voorgeleid. In een manifest dat hij kort voor de moordpartij op internet plaatste ageert Breivik tegen de multiculturele samenleving en de moslimimmigratie.

De verdachte van de aanslagen in Noorwegen vrijdag heeft alleen gehandeld. Dat heeft hij tegen zijn advocaat gezegd. Anders Behring Breivik. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor een bomaanslag in het centrum van Oslo en een schietpartij op het eilandje Utøya, waar een zomerkamp gaande was. In totaal kwamen zeker 92 mensen om het leven. Sommige getuigen meldden dat er op Utøya nog een schutter was. Advocaat Geir Lippestad zei zondag dat zijn cliënt alleen was.

De dader van de aanslagen in Noorwegen heeft een manifest van vijftienhonderd pagina's geschreven. In het manifest ageert Anders Behring Breivik tegen de multiculturele samenleving en de moslimimmigratie. Ook beschrijft hij hoe iemand aan explosieven kan komen.

De 32-jarige dader heeft bekend dat hij op het eilandje Utøya heeft geschoten. In anderhalf uur tijd schoot hij minstens 85 mensen dood. Sommigen worden nog vermist. Bij een explosie in Oslo kwamen zeker zeven mensen om. De man gaf zich over zodra de politie op het eiland arriveerde.

Nederland komt prominent voor in het manifest dat hij kort voor zijn moordpartij publiceerde. In het stuk schrijft hij onder meer dat hij het jammer zou vinden als Nederland ten onder zou gaan aan een 'vloedgolf van shariabarbarij'. Verder schrijft de Noor onder meer dat Ayaan Hirsi Ali de Nobelprijs voor de Vrede verdient.

Als grootste gevaar voor de Europese beschaving ziet de Noor het groeiende aantal moslims in Europa. De bevolking zou pas in actie komen als ze het gevoel krijgt dat het is toegestaan om in actie te komen. Dat zou zijn wanneer in Nederland of Frankrijk de bevolking voor ongeveer de helft uit moslims bestaat.

De Nederlandse media zijn volgens hem voorstander van multiculturalisme. Ook zouden ze ervan overtuigd zijn dat PVV-leider Geert Wilders kwaadaardig is. Wilders noemt hij ook als een van de mensen die hij graag zou willen ontmoeten. Andere personen die hij graag zou ontmoeten zijn de paus, Vladimir Poetin, NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen en de voormalig Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic.

De Noorse politie is een pand in een woonwijk in het oosten van Oslo binnengevallen. De inval houdt verband met de bomaanslag van vrijdag. Dat heeft politiewoordvoerder Anders Fridenberg gezegd. Hij wilde niet meer informatie verschaffen en het is nog onduidelijk wat er precies aan de hand is. Sommige overlevenden van de schietpartij op Utøya meldden eerder dat er nog een schutter was.

VS nodigen Noord-Korea uit voor nucleair overleg

De Verenigde Staten hebben de Noord-Koreaanse minister van buitenlandse zaken Kim Kye Gwan uitgenodigd naar New York te komen om te praten over de stappen die nodig zijn voor hervatting van de internationale onderhandelingen over beëindiging van het Noord-Koreaanse nucleaire wapenprogramma.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton zei zondag dat Kim deze week gesprekken met Amerikaanse diplomaten zal voeren over de bereidheid van Noord-Korea opnieuw te onderhandelen en concrete stappen te nemen wat betreft nucleaire ontwapening.

Toponderhandelaars van Noord- en Zuid-Korea spraken vrijdag voor het eerst sinds 2008 weer met elkaar, toen internationale onderhandelingen over beëindiging van het Noord-Koreaanse nucleaire wapenprogramma spaak liepen nadat het land een langeafstandsraket had gelanceerd.

Demontage dak Grolsch Veste begint maandag

De demontage van het ingestorte dak van het stadion van FC Twente in Enschede begint maandag. Zolang de demontage nog bezig is, blijft het gebied afgezet, meldt de politie zondag.

Het dak van de Grolsch Veste wordt onder toezicht van de Arbeidsinspectie en het Openbaar Ministerie afgebroken. Het dak stortte 7 juli in. Daarbij kwamen twee mannen om het leven en raakten zestien mensen gewond.

Een aantal slachtoffers heeft zich eerder bij letselschadeadvocaat Yme Drost gemeld. Zij willen schadevergoeding van de verzekeraar van de bouwcombinatie die met het stadion bezig was.

Eerste beelden The Walking Dead

Ontwikkelaar Telltale heeft vandaag beelden vrijgegeven van haar gameversie van The Walking Dead. IGN heeft de scoop, maar we willen jullie de screenshots en concept art toch niet onthouden. De game is gebaseerd op het stripverhaal en niet op de gelijknamige tv-serie.

De game vertelt het verhaal van gevangene Lee en de zevenjarige Clementine. Ook heeft Telltale laten weten dat de game hen naar de diepste en donkerste uithoeken heeft gebracht die de ontwikkelaar ooit heeft gezien. Het is dus nog even afwachten wat we precies voorgeschoteld krijgen.

The Walking Dead is verkrijgbaar vanaf eind 2011 en zal speelbaar zijn op pc, Mac, consoles, handhelds, mobiel, pads en Facebook.

the walking dead 1

the walking dead 2

the walking dead 3

the walking dead 4

the walking dead 5

the walking dead 6

the walking dead 7

the walking dead 8

[WK] Wederom goud voor estafettevrouwen

Bij het wereldkampioenschap zwemmen in Sjanghai hebben de Nederlandse estafettevrouwen hun wereldtitel op de 4x100 meter vrije slag geprolongeerd. In de finale was het Oranje-kwartet 0,51 seconden sneller dan de grote favoriet Amerika.

Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis en Femke Heemskerk waren goed voor 3.33,96 (2,24 boven hun eigen WR), terwijl Team USA aantikte na 3.34,47. Het brons ging naar de Duitse vrouwen.

Hoge kijkcijfers nieuwsrubrieken

Door de aanslagen in Noorwegen en de plotselinge dood van Amy Winehouse zijn de journaals zaterdag goed bekeken. Het achtuurjournaal op Nederland 1 trok met bijna 2,4 miljoen mensen de meeste kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Ook het zesuurjournaal op Nederland 1 en het halfachtnieuws op RTL 4 deden het goed met meer dan anderhalf miljoen kijkers.

De herhaling van Ik Hou van Holland kon deze week opnieuw rekenen op een goede score. Met ruim 1,4 miljoen kijkers was de show het best bekeken entertainmentprogramma van de zaterdagavond.

Zondag of maandag autopsie lichaam Amy Winehouse

Op het lichaam van Amy Winehouse wordt zondag of maandag autopsie verricht. De 27-jarige Britse zangeres werd zaterdagmiddag dood aangetroffen in haar Londense woning. Waaraan ze is overleden is nog onbekend.

Het lichaam van Winehouse is inmiddels per privéambulance overgebracht naar een mortuarium in Londen, waar het onderzoek zal worden verricht. De politie laat in een verklaring weten dat er geen arrestaties zijn verricht in verband met het overlijden van de zangeres.

De zangeres werd 's middags door hulpdiensten gevonden, maar was bij hun aankomst al overleden. Winehouse kampte gedurende haar hele carrière met drank- en drugsproblemen.

Beckhams doen stortvloed babycadeaus de deur uit

David en Victoria Beckham vinden het vreselijk dat ze worden overspoeld door een groot aantal babycadeaus. Vanwege de geboorte van dochter Harper ontving het duo honderden presentjes, maar die doen ze resoluut de deur uit, weet de Britse boulevardkrant Daily Mail.

Volgens een vriend van de Beckhams puilt de brievenbus al uit sinds Victoria haar zwangerschap in januari bekendmaakte. Vooral bedrijven proberen het sterrenkoppel te paaien, in de hoop dat de twee met hun producten gaan rondlopen. De Beckhams willen echter geen promotiemachine zijn en sturen de cadeaus, waaronder een dozijn kinderwagens, terug of schenken ze aan een goed doel.

"Het kost dagen om uit te zoeken wie wat heeft gestuurd en het vervolgens terug te sturen", weet de vriend. "Daarom gaat bijna alles naar goede doelen." David en Victoria kregen naar verluidt voor duizenden euro's aan speelgoed en kleding binnen.

De dochter van David en Victoria werd begin juli geboren. Het koppel had al drie zoons: Brooklyn (11), Romeo (8) en Cruz (5).

Alicia Keys geniet van getrouwd leven

Alicia Keys is nog altijd dolgelukkig met haar man Swizz Beatz. De zangeres, die volgend weekeinde viert dat ze een jaar getrouwd is, geniet met volle teugen van haar leven als echtgenote.

"Het is geweldig", vertrouwt Alicia het Amerikaanse tijdschrift People toe. "Er is niets fijner dan het gevoel van rust en vertrouwen in je relatie. Dat je weet dat je samen op één lijn zit. Ik geniet enorm van onze vriendschap." De 31-jarige zangeres noemt het bizar dat er zoveel overeenkomsten tussen haar en Swizz zijn. "Ik ben blij dat ik mijn metgezel heb gevonden."

Keys vertrouwt haar wederhelft zo goed dat ze hem zelfs haar kleren laat uitzoeken voor feestjes. "Ik kan hem gewoon vragen wat hij van een bepaalde outfit vindt. En ik weet zeker dat hij dan een eerlijk antwoord geeft."

Keys en de 32-jarige Swizz, die eigenlijk Kaseem Dean heet, trouwden op 31 juli 2010. In oktober kregen de twee een zoontje, genaamd Egypt.

Tienertoer terug met bijgestelde idealen

Na zeventien jaar afwezigheid is de tienertoer terug. Jongeren van 12 tot en met 18 jaar met een Cultuurkaart kunnen voor 33 euro drie dagen onbeperkt reizen met treinen van de NS, meldt het CJP zondag.

Tienertoer werd in 1969 geïntroduceerd om jongeren te stimuleren 'familie te bezoeken en al reizende aardrijks- en geschiedkundige kennis op te doen'. Tegenwoordig zijn de idealen volgens CJP minder groot. Wel hoopt directeur Walter Groenen op deze manier jongeren te verleiden culturele activiteiten te ondernemen.

Aan de reislust van jongeren zou sinds 1969 weinig zijn veranderd. CJP en de NS hebben daarom besloten om te kijken of er weer een markt is voor deze jongeren. De tienertoer kan worden gebruikt tussen 27 juli en 17 augustus.

Dodental treinongeluk China omhoog

Bij een botsing tussen twee treinen vrijdag in het oosten van China zijn zeker 35 mensen omgekomen en 191 gewond geraakt. Dat heeft staatspersbureau Xinhua bekendgemaakt.

Een van de treinen werd getroffen door de bliksem en kwam hierdoor tot stilstand. Vervolgens botste de tweede trein vanachter op de eerste trein, waardoor vier rijtuigen van die trein ontspoorden en zo'n twintig tot dertig meter van een brug vielen. Twee rijtuigen van de eerste trein ontspoorden ook.

Het ongeluk vond plaats in de stad Wenzhou, in de provincie Zhejiang. Het doet vragen over de veiligheid van hogesnelheidstreinen en het zich snel uitbreidende netwerk verder toenemen.


Dodental treinongeluk China omhoog (Foto: Novum)

Comic-Con-footage van Skyrim

Voor de mensen die november nog te ver weg vinden, hebben we weer een klein tussendoortje: twee minuten aan in-game footage van Skyrim, vers van Comic-Con. De beelden zien er, ondanks de lichte hak op de tak montage, verbluffend uit en de gameplay lijkt als vanouds. Enjoy!

Skyrim zal verkrijgbaar zijn vanaf 11 november 2011, en is speelbaar op pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Chavez terug in Venezuela na chemo in Cuba

De Venezolaanse president Hugo Chavez heeft zijn eerste week van chemotherapie in Cuba goed doorstaan. Dat zei hij toen hij zaterdag aan het einde van de dag onaangekondigd terugkeerde in Venezuela.

Chavez zei dat hij slechts 'kleine ongemakken' had van de chemotherapie en dat hij nog een lange weg te gaan heeft in zijn strijd tegen kanker. "Dit lichaam van me, van een cadet en een soldaat, heeft het gehouden", zei hij zaterdag op televisie.

Op 20 juni onderging de 56-jarige Chavez een operatie in Cuba om een kankergezwel te laten verwijderen. Hij heeft niet verteld om wat voor soort kanker het gaat, wel dat chemotherapie nodig is om ervoor te zorgen dat de kankercellen niet terugkeren.

Chavez zei dat Fidel Castro heeft hem een groot deel van zijn behandeling ter zijde heeft gestaan en hem op het hart heeft gedrukt de adviezen van de artsen op te volgen. Ook moet hij zich er volgens Castro van bewust zijn dat zijn gezondheid nog altijd gevaar loopt.

De Venezolaanse president was de afgelopen week niet op televisie te zien, maar stuurde via Twitter een constante stroom berichten de wereld in, variërend van regeringsbeleid tot aanmoedigingen voor het nationale voetbalelftal.


Chavez terug in Venezuela na chemo in Cuba (Foto: Novum)

Herdenkingsdienst Oslo voor slachtoffers aanslagen

In de kathedraal van Oslo is zondag een herdenkingsdienst gehouden voor de slachtoffers van de bomaanslag en de schietpartij vrijdag in Noorwegen. De Noorse koning Harald en koningin Sonja waren ook aanwezig bij de dienst. Op het plein voor de kathedraal heeft zich een zee van bloemen en kaarsen gevormd.

Anders Behring Breivik (32) heeft bekend dat hij op het eilandje Utøya heeft geschoten. In anderhalf uur tijd schoot hij minstens 85 mensen dood. Vier à vijf mensen worden nog vermist. Bij de explosie in Oslo waar hij ook verantwoordelijk voor wordt gehouden kwamen zeker zeven mensen om.


Herdenkingsdienst Oslo voor slachtoffers aanslagen (Foto: Novum)

[WK] Dekker uitgeschakeld op 100 meter vlinderslag

Inge Dekker heeft teleurstellend gepresteerd op de 100 meter vlinderslag. De Nederlandse zette in de halve finale een tijd van 58,70 seconden neer en werd daarmee in haar race slechts zesde. In totaal zette ze de dertiende tijd van de zestien neer. Alleen de eerste acht gingen door naar de finale. De Amerikaanse Dana Vollmer ging als snelste door.

Dekker had vanmorgen in de serie nog een tijd van 58,53 seconden neergezet. Omdat ze die race moest zwemmen kwam ze niet in actie in de serie van de 4x100 meter vrije slag. Nederland plaatste zich zonder Dekker als tweede voor de eindstrijd.

Boymans: "Heel anders dan bij VVV"

AZ-spits Ruud Boymans is tevreden bij zijn club. Gisteravond wonnen de Alkmaarders met 3-0 van het Turkse Kayserispor. Boymans weet dat hij moet concurreren met Jozy Altidore.

"Je weet dat er bij AZ twee goede spitsen in de selectie moeten zitten en als ze zo'n jongen halen, is dat alleen maar goed voor de concurrentie. Ik weet van mezelf dat ik nog veel moet leren. Het is heel anders voetballen dan bij VVV", zo meldt Boymans tegenover Eredivisie Live.

De aanvaller meldt dat de speelstijl van AZ meer vereist dan bij VVV, maar dat hij ook steeds meer gewend raakt aan deze stijl. "Je moet meer in de combinatie spelen en meer voor het doel zijn. Ik word elke dag beter", aldus de Limburger over het spelen bij de Alkmaarders.

"Het is een feest om met dit soort jongens te spelen. Rasmus Elm, Brett Holman en Maarten Martens zijn echt hele goede voetballers. Je maakt een loopactie en ze geven de bal. Dat is denk ik het verschil tussen AZ en VVV", zo concludeert de aanvaller.

Meisjes fotograferen potloodventer

Twee meisjes van 13 en 14 jaar hebben de Brabantse politie zaterdag geholpen door in Oisterwijk een potloodventer op de foto te zetten. Dat deden ze toen hij rond 16.00 uur op de Lindeparklaan zijn geslachtsdeel liet zien. De man ging er daarna op zijn fiets vandoor. Een politiewoordvoerder kon niet zeggen of de man in vol ornaat op de foto is te zien.

De man had de meisjes eerder al apart van elkaar achtervolgd en lastiggevallen. De politie had al een vermoeden om wie het ging, maar de foto die de meisjes met hun mobieltje hadden gemaakt gaf zekerheid. De foto wordt gebruikt in het proces-verbaal tegen de dader. Volgens de politie was het 'zeer slim' van de meisjes om de dader op de foto te zetten.

[GP3] Uitslag Race 2 Nürburgring

Valterri Bottas heeft op de Nürburgring zijn eerste overwinning in de GP3 Series geboekt. De Fin was in een regenrace te sterk voor Alexander Sims en Nigel Melker. Thomas Hylkema kwam niet over de finish.

Tamas Pal Kiss mocht in Duitsland vanaf poleposition vertrekken, maar het was Bottas die bij de start de leiding greep en deze niet meer afstond. Achter de Fin waren Sims en Melker bezig met een enorme opmars. Beiden hadden gisteren niet een beste dag en wilden dit vandaag recht zetten. Sims ging op jacht naar Bottas, maar op het moment dat hij hem in het vizier had moest hij in zijn spiegels kijken om Melker van zich af te houden. De Nederlander probeerde in de laatste ronde Sims nog wel te passeren, maar kwam er bij de chicane niet voorbij, waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats.

Uitslag race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Valtteri Bottas Lotus ART 30:25.297
2 Alexander Sims Status +1.473
3 Nigel Melker RSC Mücke +2.717
4 Tamas Pal Kiss Tech 1 +21.550
5 Tom Dillmann Addax +24.379
6 James Calado Lotus ART +32.578
7 Nico Muller Jenzer +34.073
8 Conor Daly Carlin +39.255
9 Nick Yelloly Atech CRS +44.551
10 Rio Haryanto Manor +46.898
11 Vittorio Ghirelli Jenzer +49.147
12 Michael Christensen RSC Mücke +50.967
13 Aaro Vainio Tech 1 +51.244
14 Lewis Williamson MW Arden +54.054
15 Maxim Zimin Jenzer +56.964
16 Simon Trummer MW Arden +59.224
17 Gabriel Chaves Addax +1:00.668
18 Ivan Lukashevich Status +1:03.961
19 Leonardo Cordeiro Carlin +1:11.060
20 Zoël Amberg Atech CRS +1:18.562
21 Callum MacLeod Carlin +1:18.647
22 Mitchell Evans MW Arden +1:42.208
23 Matias Laine Manor +2:04.432
24 Thomas Hylkema Tech 1 +1 Ronde
25 Luciano Bacheta RSC Mücke +1 Ronde
DNF Pedro Nunes Lotus ART +3 Ronden
DNF Antonio Felix da Costa Status +7 Ronden
DNF Adrian Quaife-Hobbs Manor +9 Ronden
DNF Dean Smith Addax +13 Ronden
DNF Marlon Stockinger Atech CRS +14 Ronden


Stand

Pos. Rijder Team Punten
1 Alexander Sims Status Grand Prix 34
2 Lewis Williamson MW Arden 28
3 Mitchell Evans MW Arden 28
4 Nigel Melker RSC Mücke Motorsport 27
5 James Calado Lotus ART 27
6 Valtteri Bottas Lotus ART 24
7 Adrian Quaife-Hobbs Manor Racing 22
8 Andrea Caldarelli Tech 1 Racing 20
9 Dean Smith Addax Team 18
10 Nico Muller Jenzer Motorsport 14
11 Rio Haryanto Manor Racing 13
12 Tamas Pal Kiss Tech 1 Racing 11
13 Tom Dillmann Carlin 10
14 Aaro Vainio Tech 1 Racing 8
15 Gabriel Chaves Addax Team 8
16 Michael Christensen RSC Mücke Motorsport 7
17 Nick Yelloly Atech CRS GP 7
18 Antonio Felix da Costa Status Grand Prix 7
19 Luciano Bacheta RSC Mücke Motorsport 4
20 Conor Daly Carlin 3

Ringo ziet niets in olympische Beatles-reünie

Ringo Starr wil volgende zomer niet meedoen aan een eventuele Beatles-reünie op de Olympische Spelen in Londen. De 71-jarige drummer van de legendarische band geeft zijn eigen tournee voorrang.

"Ik toer op dat moment door Amerika, dus ik doe het niet", vertelt Ringo tegen het Britse Sky News. Hij drukt daarmee de geruchten over een mogelijke reünie tijdens de openingsceremonie van het sportevenement de kop in.

De organisatie wilde de laatste twee nog levende leden van de legendarische popgroep, Ringo Starr en Paul McCartney, op een podium zetten met de kinderen van George Harrison en John Lennon. McCartney wilde eerder niet reageren op de geruchten, maar ontkende niet dat hij komt.

Gears of War 3 krijgt "casual mode"

Gamers die nog nooit Gears of War of Gears of War 2 hebben gespeeld, hoeven niet bang te zijn om te beginnen aan het derde deel in de reeks. Epic heeft namelijk een speciale moeilijkheidsgraad voor nieuwkomers toegevoegd. Dat geldt zowel voor de single- als multiplayer, heeft een woordvoerder van Microsoft bekendgemaakt tijdens Comic-Con 2011.

In het geval van de singleplayer van Gears of War 3 biedt deze "casual mode", behalve vijanden die je niet genadeloos afmaken met maar een paar schoten, aim-assist. Nieuwe spelers worden zo geholpen met het richten en schieten in de game en kunnen rustiger wennen aan de gameplay van het derde deel in de populaire serie.

De multiplayer zal speciale kanalen bevatten voor nieuwelingen, waardoor ze het niet meteen tegen veteranen op hoeven te nemen en eerst kunnen wennen aan de online-ervaring die Gears of War 3 biedt.

Gears of War 3: screenshot

Gears of War 3 komt 20 september uit op de Xbox 360.

Giggs tevreden over optreden De Gea

Ryan Giggs, die gedurende zijn carrière met absolute topkeepers als Peter Schmeichel en Edwin van der Sar heeft gewerkt, ziet in de jonge doelman David de Gea een goede aanwinst. 

In de Verenigde Staten won United een oefenduel met 3-1 tegen Chicago Fire. Veteraan Giggs is te spreken over De Gea, die tijdens zijn debuut zes reddingen verrichtte. "Ja, ik vond dat hij een goed optreden liet zien. Hij bediende zijn ploeggenoten goed en hij heeft veel vertrouwen."

Ondanks dat United in de dertiende minuut een tegendoelpunt incasseerde, liet De Gea zich niet van zijn stuk brengen. Zijn vertrouwen bleek niet aangetast en hij liet een paar fraaie reddingen zien.

De Gea geeft echter wel te kennen dat de overgang van Atlético Madrid naar Manchester United erg groot is. Hij hoopt daarom om meer vriendschappelijke duels, zodat hij aan zijn nieuwe ploeggenoten kan wennen.

"Ik ben nog steeds nieuw in de ploeg en ik speel in een compleet ander systeem dan in Spanje. Het was mijn eerste duel en het is belangrijk om meer duels te spelen alvorens het seizoen van start gaat", zo meldt De Gea tegenover Goal.com.

Bin Hammam geeft de moed niet op

Official Mohamed bin Hammam werd door de ethische commissie van de FIFA voor het leven geschorst nadat hij schuldig werd bevonden aan corruptie. Hij legt zich er niet bij neer. "Dit is slechts de strijd, niet de oorlog", zo meldt Bin Hammam.

"Ik verwerp deze bevindingen, ik blijf mijn onschuld aanvoeren en ik zal door blijven vechten langs alle mogelijke wettelijke wegen. Kennelijk heeft de ethische commissie van de FIFA de beslissing gebaseerd op zogenaamde 'indirect' bewijs."

De Amerikaanse advocaat Eugene Gulland staat Bin Hammam bij en onderstreept de zwakke overtuiging van het indirecte bewijs. "Dit heeft duidelijk aangetoond dat het bewijs vals is en gebaseerd op leugens die zijn verkondigd door een FIFA official", aldus Gulland. 

"De FIFA heeft direct of met behulp van derden door middel van selectief of aanhoudend lekken van documenten naar de media geprobeerd om de publieke opinie te beïnvloeden en vooroordelen te stimuleren."

[Tour] Voeckler: "Podium was mijn droom"

Thomas Voeckler mocht deze Tour de France lang hopen op een podiumplaats in de Tour de France. De Fransman leidde een ruime week, maar moest toezien hoe Cadel Evans, Andy en Fränk Schleck hem voorbij staken. Voeckler werd vierde en behaalde hiermee het beste resultaat voor zijn land sinds Christophe Moreau die in 2000 ook vierde werd.

"Over de tijdrit ben ik meer dan tevreden, ik eindig zelfs boven de Schlecks. Een plaats in de top drie heb ik vrijdag verloren. Ik ben teleurgesteld, want het was mijn droom om op het podium te eindigen," zei Voeckler die weet dat hij in de rit naar de Alpe d'Huez op de flanken van de Galibier het verloren heeft. Daar ging hij in de tegenaanval op Andy Schleck en reed kilometers lang in zijn eentje tussen de kopgroep en het peloton in. Hij brak en kwam dankzij zijn teamgenoten nog wel vooraan terug, maar op Alpe d'Huez verloor hij zoveel tijd dat een podium niet meer mogelijk was.

Toch overheerst er bij de Fransman ook wel tevredenheid over het resultaat dat zijn ploeg Team Europcar heeft bereikt. "Op 30 september vorig jaar leek ons team ten dode opgeschreven. Er kwam een nieuwe sponsor, en kijk waar we nu staan. Ik reed tien dagen in de gele trui, Pierre Rolland won op Alpe d'Huez en verovert de witte trui. Dat is veel meer dan we verwachtten."

Winnaars vrijkaarten CampZone 2011

CZ

Al elf jaar lang is het iedere zomer groot feest op CampZone en voor deze editie mocht FOK! in samenwerking met DUH-events 2 vrijkaarten weggeven voor het complete evenement.

CampZone is een gamevakantie voor meer dan 1500 deelnemers. Mensen met de grote gezamenlijke hobby ‘gamen’ komen bij elkaar om gezellig wat te kletsen, te drinken en voor een gezellige barbecue. Het evenement biedt bezoekers naast complete campingfaciliteiten, ook een razendsnel LAN-netwerk. Vanuit tenten en caravans worden computers aan elkaar gekoppeld om ook digitaal met elkaar te communiceren en om diverse games en competities tegen elkaar te kunnen spelen. Sinds 2007 wordt CampZone jaarlijks gehouden op een groot open veld in Oirschot, dat speciaal voor dit evenement jaarlijks wordt omgetoverd tot een volwaardige gaming-camping. Het centrale punt van CampZone is de ‘maintent’; een tent met de laatst verschenen consoles, de catering en diverse stands. Hier kunnen deelnemers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Daarnaast worden er ook veel buitenactiviteiten georganiseerd om de bezoekers een beetje uit hun tent te lokken. En het kampvuur wat 's avonds wordt aangestoken mag niet worden vergeten.

FOK!games mocht twee vrijkaarten weggeven aan degenen die wisten hoeveel meter kabel er ongeveer lag, dit moest 4000 zijn en de gelukkige winnaars zijn:

Bobseltje

en

KeFFuR1208

Van harte gefeliciteerd, jullie zullen spoedig wat vernemen over jullie prijs.

Wat houdt deze prijs nou precies in?

De entreeprijs, ter waarde van 310 euro, hoef je niet te betalen. Je hoeft alleen maar je tent, bbq, pc en overige kampeerspullen zelf mee te nemen.

Er zitten nog wel een klein aantal voorwaarden aan deze actie:

  1. De prijs is niet overdraagbaar aan iemand anders. Let dus goed op bij het meedoen dat je dus ook echt wilt gaan en vrij hebt voor dit event. CampZone is van 29 juli 00:01 t/m 8 augustus 12:00 uur 2011.
  2. Mocht je je al ingeschreven hebben voor dit evenement en al betaald hebben dan is het niet mogelijk je betaling terug te krijgen.
  3. Je kunt met je full-event bandje ook alleen de weekenden of een losse dag komen kijken.

Ook Nederland figureert in manifest Noor

Nederland komt prominent voor in het manifest dat de 32-jarige dader van de aanslagen in Noorwegen kort voor zijn moordpartij op internet publiceerde. In het stuk van meer dan vijftienhonderd pagina's schrijft hij onder meer dat hij het jammer zou vinden als Nederland ten onder zou gaan aan een 'vloedgolf van shariabarbarij'. Verder schrijft de Noor onder meer dat Ayaan Hirsi Ali de Nobelprijs voor de Vrede verdient.

Als grootste gevaar voor de Europese beschaving ziet de Noor het groeiende aantal moslims in Europa. De bevolking zou pas in actie komen als ze het gevoel krijgen dat het toegestaan is om in actie te komen. Dat zou zijn wanneer in Nederland of Frankrijk de bevolking voor ongeveer de helft uit moslims bestaat.

De Nederlandse media zijn volgens hem voorstander van multiculturalisme. Ook zouden ze ervan overtuigd zijn dat PVV-leider Geert Wilders kwaadaardig is. Wilders noemt hij ook als een van de mensen die hij graag zou willen ontmoeten.

Andere personen die hij graag zou ontmoeten zijn de paus, Vladimir Poetin, NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen en de voormalig Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic.

De aanslagen in Noorwegen kostten aan zeker 92 mensen het leven.

Spider-Man: Edge of Time beloont fans

Vorig jaar kwam de game Spider-Man: Shattered Dimensions uit en gamers die dat spel gespeeld hebben, worden beloond wanneer ze aan de slag gaan met Spider-Man: Edge of Time. Wanneer je de game opstart begint Edge of Time namelijk met zoeken naar de save-file van Shattered Dimensions en als die gevonden is, ontvang je meteen tien kostuums voor Spidey (waarschijnlijk gaat het hier wel om pakken die je anders later ook gewoon, met wat meer moeite, vrij kunt spelen).

Spider-Man: Edge of Time

Spider-Man: Edge of Time komt hier 14 oktober uit op de PS3, Xbox 360, pc en Wii. Ook komen er versies naar de DS en 3DS. 

Cavendish, Renshaw en Mollema ook naar Stiphout

De organisatie van de Profronde van Stiphout is er ook in geslaagd Mark Cavendish en zijn gangmaker Mark Renshaw aan de start van het criterium te krijgen. Cavendish won deze Tour al vier etappes en is ook vandaag in de slotrit de te kloppen man.

Ook Bauke Mollema heeft toegezegd in Stiphout aan de start te verschijnen. Eerder werd het Vacansoleil-DCM-trio Lieuwe Westra, Johnny Hoogerland en Rob Ruijgh en de broers Fränk en Andy Schleck al vastgelegd.

NOS toch verder met Avondetappe

De NOS gaat volgende zomer toch verder met De Avondetappe. De omroep wilde om praktische en financiële redenen de stekker uit het lateavondprogramma trekken, maar komt daarvan terug, zo meldde presentator Mart Smeets zaterdagavond in de laatste uitzending.

Vanwege het succes van De Avondetappe heeft de NOS toch besloten verder te gaan. Gemiddeld keken dit jaar 1,1 miljoen mensen naar het programma, een kwart meer dan in 2010. Hoewel Smeets in 2012 het gezicht wordt van de Olympische Spelen, wil de NOS hem wellicht toch weer vragen om de presentatie op zich te nemen. Eerder liet de omroep nog weten dat de 64-jarige presentator minder gaat werken.

Glock tot 2014 bij Virgin

Timo Glock heeft zijn contract met Marussia Virgin Racing tot 2014 verlengd. De 29-jarige Duitser rijdt sinds vorig jaar voor het team in de Formule 1, nadat Toyota eind 2009 de stekker uit haar F1-activiteiten trok. Het Formule 1-debuut van Glock was in 2004 voor het toenmalige Jordanteam.

"Ik ben blij dat ik kan melden dat Marussia Virgin Racing in de komende jaren in mijn Formule 1-carrière mijn werkgever zal blijven. Ik ben blij dat ik het nieuws voor mijn thuisrace van vandaag in Duitsland bekend kan maken, daar waar mijn carrière begonnen is. De afgelopen achttien maanden zijn zwaar geweest, maar dat was ook de verwachting. Ik wist als coureur zijnde dat ik enkele stappen achteruit moest zetten om daarna weer vooruit te kunnen," zei Glock.

De Duitser had het de afgelopen periode zwaar, omdat de door Nick Wirth volledig met de computer ontworpen bolides niet brachten wat er van verwacht werd. Virgin besloot daarom vorige maand om Wirth op straat te zetten en op een meer conventionele manier te gaan werken. Hiertoe werd onlangs tot vreugde van Glock een overeenkomst met McLaren gesloten, waardoor er op technologisch gebied stappen vooruit kunnen worden gezet.

Europol wil Noorwegen helpen

De Europese politieorganisatie Europol stelt een groep van zo'n vijftig deskundigen samen die kan helpen bij het onderzoek naar niet-islamitische terreurdreigingen in Scandinavië. Dat heeft de organisatie zaterdag laten weten.

Het in Den Haag gevestigde Europol hoopt Noorwegen en ook Denemarken, Finland en Zweden de komende weken te kunnen helpen bij het vaststellen van de mate van terreurdreiging. Noorwegen heeft nog niet om assistentie gevraagd, maar Europol staat klaar om te helpen, zei Soren Pedersen van Europol.

"Er bestaat geen twijfel over dat de dreiging van islamitische terreur nog bestaat, maar er zijn tekenen dat extreemrechtse bewegingen professioneler en agressiever worden en daardoor meer mensen aantrekken." De deskundigen kunnen in de toekomst ook in andere landen worden ingezet, aldus Pedersen.

De 32-jarige dader van de twee aanslagen in Noorwegen, een blonde man met blauwe ogen, had waarschijnlijk een politiek motief voor zijn daad. Van 1999 tot 2004 was hij lid van de jongerenafdeling van de recht-populistische Voortgangspartij. Ook plaatste hij op internet geregeld anti-islamitische reacties op christenfundamentalistische websites.

'Amy Winehouse leefde nog bij vondst'

Amy Winehouse leefde nog toen de hulpdiensten haar zaterdagmiddag vonden in haar woning in Londen. Bronnen melden de Amerikaanse entertainmentsite TMZ dat de zangeres nog 'tekenen van leven' vertoonde, maar dat ze overleed voordat ze haar konden helpen.

De politie liet zaterdag weten dat Winehouse al dood was toen ze bij de woning arriveerden. Ze werd om 15.54 uur gevonden. De doodsoorzaak is nog altijd onbekend. Veel Britse media gaan uit van een overdosis, maar de politie wil daar nog niet op ingaan. Volgens ingewijden wijst het daar wel op, zo vertellen zij aan TMZ. Naar verluidt wordt zondag of maandag autopsie verricht op het lichaam van de zangeres.

Ondertussen blijven de reacties op het overlijden van de ster binnenstromen. Producer Mark Ronson, die veel met Winehouse samenwerkte, laat verslagen weten dat Winehouse 'als een zus voor hem was.' "Ze was mijn soulmate. Dit is een van de meest trieste dagen van mijn leven", zegt hij op Twitter.

Ook Universal, de platenmaatschappij van Winehouse, reageert geschokt op haar dood. "Wij zijn diep bedroefd door het plotselinge verlies van zo'n begaafd muzikant, artiest en vriend. Onze gedachten gaan in deze moeilijke tijd uit naar Amy's familie, haar vrienden en fans."

Wildplasser probeert wapen agent te grijpen

Een wildplasser heeft zaterdagnacht in het Twentse Delden bij een worsteling met agenten geprobeerd hun dienstwapens af te pakken. Toen zijn vriendin zich ook met de worsteling bemoeide, gebruikten de agenten pepperspray om de twee onder controle te krijgen, meldt de politie.

De agenten zagen rond 02.30 uur een 32-jarige man uit Delden op de Werdmüller von Elggstraat plassen. Toen ze hem uitlegden dat hij hiervoor een proces-verbaal kreeg, draaide hij volgens de politie door. Hij viel samen met zijn 31-jarige vriendin de agenten aan.

Nadat de agenten de twee onder controle hadden gekregen, zijn ze meegenomen naar een politiebureau. De politie wijst erop dat bij geweld tegen agenten in functie altijd wordt vervolgd.

Europa reageert geschokt op aanslagen Noorwegen

In Europa en ook in de rest van de wereld is geschokt gereageerd op de aanslagen in Noorwegen die in totaal aan zeker 92 mensen het leven hebben gekost. Er gaan stemmen op om in het verweer te komen tegen de extreemrechtse intolerantie die waarschijnlijk ten grondslag lag aan de aanslagen.

Een zware bomaanslag in het centrum van Oslo werd vrijdag gevolgd door een anderhalf uur durende schietpartij op het eiland Utøya, waar een zomerkamp gaande was. Op Utøya werden 85 jongeren gedood, in Oslo kwamen zeker zeven mensen om. Op Utøya wordt nog naar vier à vijf mensen gezocht. Tientallen mensen raakten gewond.

Hoewel nog niet precies duidelijk is wat de dader dreef 'wordt gezegd dat haat het motief was', aldus de Duitse bondskanselier Angela Merkel. "Haat tegen anderen, haat tegen hen die er anders uitzien, tegen mensen van wie men denkt dat het buitenlanders zijn - die haat is onze gezamenlijke vijand. Een ieder die in vrijheid, respect en een vreedzame samenleving gelooft, moet in het verweer komen tegen deze haat."

De Zweedse premier Fedrik Reinfeldt zei dat de Noorse maatschappij voor een grote taak staat. "We moeten gezamenlijk een vuist maken en laten zien wat belangrijk is: elkaar respecteren, voor elkaar te zorgen, opkomen voor democratie, openheid en respect tonen voor iedereen, niet als laatste voor jonge mensen die ervoor hebben gekozen politiek actief te zijn."

Paus Benedictus XVI zei in een condoleancebericht aan de Noorse koning Harald 'zeer triest' te zijn vanwege het grote verlies van levens veroorzaakt door 'onnodig geweld'.

Ook de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft de aanslagen scherp veroordeeld.

Linkdump Zondag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en  andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen  plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:   

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, heb jij ook een tip? Drop jouw bijdrage maar in onze submit.

Pastoor: "Er zit veel muziek in N.E.C."

Trainer Alex Pastoor vindt dat N.E.C. Nijmegen veel potentie heeft om leuk voetbal in de Eredivisie te kunnen spelen. De nieuwe trainer zag hoe de club uit Nijmegen gisteren met 0-1 van FC Eindhoven won, dankzij een doelpunt van Melvin Platje, die eveneens nieuw bij de club is.

Een overtuigende overwinning was het echter niet, maar Pastoor zag positieve punten. Met name in de openingsfase zag hij mooie dingen. "Met name de eerste 25 minuten kon je zien waar deze ploeg toe in staat is", zegt hij in gesprek met Omroep Brabant. "Daarna was het voetballend heel matig en heel slordig. Na rust was het niet heel goed, maar gedegen. Het was misschien goed als we er een of twee tegen hadden gekregen, van zout in de wond word je veel alerter."

De trainer blijft positief over  N.E.C en kijkt uit naar komend seizoen. "Er zit veel muziek in  N.E.C", zegt Pastoor. "We hebben de potentie om leuk en effectief voetbal te spelen in de Eredivisie." Hij gaf eerder aan dat hij met de Nijmeegse club mooi en aanvallend voetbal wil spelen.

[Tour] De etappe van vandaag

Vandaag wordt de laatste etappe gereden in de Tour de France. Cadel Evans zal, als er geen gekke dingen gebeuren, worden gehuldigd als eindwinnaar op de Champs-Élysées in Parijs. De enige 'strijd' die er vandaag nog is, is die om de groene trui.

Créteil
Créteil is een voorstad van Parijs en heeft 90.000 inwoners. Laurent Fignon was lid van de plaatstelijke wielerclub US Créteil. In 1983, het jaar dat Fignon voor het eerst de Tour de France won, pakte de Nederlander Frits Pirard de ritzege in de eerste etappe die finishte in Creteil.

Parijs Champs-Élysées
Parijs, de Lichtstad, is de traditionele finishplaats van de Tour de France. Er wordt nu al voor het 35e jaar op rij op de Champs-Élysées gefinisht, waarvan veel etappes in een sprint eindigden. De laatste twee jaar was Mark Cavendish de beste, waarbij hij in 2009 wel een bizar grote voorsprong had. De laatste keer dat er geen sprinter wist te winnen was in 2005. Alexander Vinokourov wist de sprinters nipt voor te blijven.


Vinokourov weet McGee en het aanstormende peloton nipt voor te blijven.


Etappebeschrijving
De kortste rit in lijn staat vandaag op het programma. De etappe is slechts 95 kilometer lang en is vrijwel vlak te noemen. Na een rustige aanloop draaien de renners na 44 kilometer het plaatselijke circuit op. Daar worden in totaal zeven volledige rondes gereden van dik zes kilometer, waarna er waarschijnlijk gesprint gaat worden.

Het enige klassement wat nog beslist moet worden is die om de groene trui, al lijkt de voorsprong van 15 punten van Mark Cavendish wel genoeg te zijn. Onderweg is er één sprint en op het eind liggen er voor de winnaar 45 punten klaar. Cavendish won de afgelopen twee jaar met twee vingers in de neus op de Champs-Élysées.

Profiel
 


Stand na twintigste etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Cadel Evans Aus BMC 83:45.20
2 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +1.34
3 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +2.30
4 Thomas Voeckler Fra Europcar +3.20
5 Alberto Contador Spa Saxo Bank +3.57
6 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +4.55
7 Damiano Cunego Ita Lampre +6.05
8 Ivan Basso Ita Liquigas +7.23
9 Tom Danielson VS Garmin-Cervélo +8.15
10 Jean-Chris. Peraud Fra AG2r +10.11
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +33.04
32 Robert Gesink NED Rabobank + 1:05.09
58 Laurens ten Dam NED Rabobank + 1:47.02
70 Bauke Mollema NED Rabobank + 2:06.35
74 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil + 2:11.51
99 Maarten Tjallingii NED Rabobank + 2:41.41
108 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 2:55.25
128 Lieuwe Westra NED Vacansoleil + 3:14.15
134 Niki Terpstra NED Quick-Step + 3:16.03
146 Addy Engels NED Quick-Step + 3:28.31


FOK!sport favorieten
***** Mark Cavendish
**** Tyler Farrar, Alessandro Petacchi
*** André Greipel, José Joaquin Rojas
** Ben Swift, Gerald Ciolek, Tony Gallopin
* Leonardo Duque, Borut Bozic

Castelen maakt eindelijk rentree

Romeo Castelen heeft na langdurig blessureleed aan zijn knie zijn rentree gemaakt voor Hamburger SV. De Duitse club speelde een oefenwedstrijd tegen FC Zwolle.

HSV ging met 3-1 ten onder in het slechts 45 minuten durende duel. Norair Mamedov had Zwolle op voorsprong gezet. David Jarolim had de gelijkmaker namens HSV gescoord. Een eigen doelpunt van Ashton Philip Götz en een treffer van Mustafe Saymak waren genoeg voor de Zwolse zege.

Castelen kampte maar liefst 657 dagen met een blessure. Hij onderging gedurende die periode vier knieoperaties. Ondanks dat hij vorig seizoen geen minuut in actie kwam voor HSV, mocht hij toch bijtekenen. Hij heeft nu een zogenaamd prestatiecontract, zodat hij betaald wordt aan de hand van zijn speelminuten.

De 28-jarige speler zei eerder dat hij, ondanks de tegenslagen, nooit aan opgeven heeft gedacht. "De eerzucht, de wil en de hoop zijn er altijd geweest', zei hij op de clubwebsite. Hij heeft zichzelf nu als doel gesteld om over een langere periode fit te blijven en wil vooral niks forceren.

[WK] Estafettevrouwen als tweede naar finale

De Nederlandse estafettevrouwen hebben zich eenvoudig geplaatst voor de WK-finale op de 4x100 meter vrije slag. Marleen Veldhuis, Ranomi Kromowidjojo, Maud van der Meer en Femke Heemskerk tikten aan in een tijd van 3.35,76 en moesten in de series alleen de Verenigde Staten voor zich dulden.

Op de 50 meter vlinderslag bij de mannen plaatste Joeri Verlinden zich voor de halve eindstrijd. In een rechtstreeks duel versloeg hij de Rus Nikita Konovalov. In de series zwommen de twee exact dezelfde tijd en werden daarmee gedeeld zestiende. Hierdoor was een swim-off nodig en daarin was de Nederlander net iets sneller.

Zes doden bij schietpartij VS

Op een verjaardagsfeestje heeft een man in de Verenigde Staten zaterdag vijf familieleden doodgeschoten en drie anderen verwond. Daarna schoot hij zichzelf dood. De man trok zijn pistool tijdens een ruzie met zijn vrouw, meldt de politie. Dat gebeurde op een rolschaatsbaan in Grand Prairie.

Het ging volgens een getuige die de Amerikaanse zender NBC sprak om het verjaardagsfeestje van de 11-jarige zoon van de man. Onder de slachtoffers zijn geen kinderen of werknemers van de rolschaatsbaan.

De gewonde slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen. Het is niet duidelijk hoe het met hen gesteld is.

Eerste homostellen getrouwd in New York

Na het in werking treden van een nieuwe wet in de Amerikaanse staat New York zijn daar zaterdagnacht de eerste homostellen getrouwd. De homorechtenactivisten Kitty Lambert en Cheryle Rudd gaven elkaar even na middernacht bij de Niagarawatervallen het jawoord. Met lampen werden de watervallen in de kleuren van een regenboog gebracht, het symbool voor homorechten.

New York werd vorige maand de zesde en grootste Amerikaanse staat waar het homohuwelijk nu wordt erkend. De wijziging is voor homorechtenactivisten een belangrijke stap op weg naar nationale erkenning.

Zondag is de eerste dag waarop homostellen in de staat officieel in het huwelijk kunnen treden. Ook in Albany, Hudson en Long Island traden homostellen de afgelopen nacht in het huwelijk. Ze gaven daarmee de aftrap voor wat naar verwachting een zondag vol met huwelijken wordt.

De vrouwen die bij de Niagarawatervallen trouwden, zijn al meer dan tien jaar samen. Ze hebben lang gevochten voor het recht om te trouwen. De ceremonie werd uitgevoerd door burgemeester Paul Dyster en werd bijgewoond door statenleden die vorige maand voor het homohuwelijk stemden.

De veelal religieuze tegenstanders roeren zich ook. Er staan op verschillende locaties demonstraties gepland.

[MotoGP] Lorenzo op pole in Laguna Seca

Jorge Lorenzo heeft de snelste tijd in de kwalificatie van de MotoGP op Laguna Seca gereden. De Spanjaard bleef met zijn Yamaha met een tijd van 1.21.202 de Honda's van Casey Stoner en Dani Pedrosa nipt voor. De 125cc en de Moto2 komen dit weekend niet in actie.

Lorenzo had in de ochtend nog te maken gehad met een crash, maar in de kwalificatie op het Amerikaanse circuit was er niets van te merken. De Spanjaard zette meteen de standaard in de training en de andere coureurs hadden het nakijken. Ondanks diverse pogingen konden Stoner en Pedrosa niet aan de tijd van Lorenzo tippen. Achter dit trio start thuisrijder Ben Spies als vierde, voor Marco Simoncelli, Andrea Dovizioso en Valentino Rossi die een van zijn betere sessies van het jaar kende.

Isner via Müller naar finale in Atlanta

John Isner is de eerste finalist bij het ATP-toernooi van Atlanta. De als derde geplaatste Amerikaan was zaterdag met 7-5, 6-7 (3) en 6-1 te sterk voor de Luxemburger Gilles Müller. Mardy Fish (1) maakt met Ryan Harrison in een Amerikaans onderonsje uit wie de andere finalist wordt in Georgia.

De boomlange Isner sloeg liefst 28 aces tegen Müller, die desondanks de tweede set pakte in de tiebreak. In het eerste bedrijf had de nummer drie van de plaatsinglijst voldoende aan één breakpunt om de set binnen te halen. In de beslissende set stond hij op eigen opslag slechts vijf punten af.

Wanneer Fish de eindstrijd bereikt kan Isner revanche nemen op zijn landgenoot. Isner verloor in 2010 nipt de finale van de huidige nummer negen van de wereld.

Van den Brom hoopt op zes nieuwe spelers

John van den Brom hoopt nog zes nieuwe spelers te kunnen verwelkomen. De selectie van Vitesse is volgens de trainer nog niet op peil.

"Ik denk dat we in elke linie spelers erbij kunnen hebben. We zijn kwetsbaar op het middenveld, we zijn kwestbaar achterin, we zijn kwetsbaar op de backs en op de vleugels", zegt Van den Brom tegen Omroep Gelderland na de gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Oss.

Technisch directeur Ted van Leeuwen meldt dat Vitesse probeert om verdediger Slobodan Rajkovic opnieuw van Chelsea te huren. Ook is de komst van Radosav Petrovic van Partizan Belgrado nog niet van de baan. "Ik heb het gevoel dat er nu beweging in de markt komt", zegt Van Leeuwen.

De Arnhemse club gaat de komende week opnieuw in trainingskamp. Raynick Damasco, Ryan Bouwmeester en Mike Vreekamp zullen deze keer niet aanwezig zijn. De drie spelers sluiten weer aan bij de selectie van Jong Vitesse.

Game of the Decade-toernooi - Dag 7

Vandaag dag zeven van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

SingStar
Deze game was een revolutie in het karaoke-genre op de consoles. De game zet nog altijd menig PlayStation-console op stelten. De PS2-games konden gespeeld worden met USB-microfoons, terwijl de PS3-games met draadloze microfoons werken. De PlayStation Store wordt goed gebruikt door het aanbieden van nieuwe liedjes tegen zachte prijzen.

Company of Heroes
Relic Entertainment kwam eind 2006 met Company of Heroes, een RTS die exclusief verscheen voor de PC. De game staat bekend om zijn typische gameplay waarbij het veroveren van punten op de kaart centraal staat. De game laat je het verhaal van de Tweede Wereldoorlog meemaken, met de focus op Normandië.

Final Fantasy X-2
Deze game verscheen in 2003 voor de PlayStation 2. We volgen het personage Yuna terwijl ze reist met Riku en Paine. De drie schone dames reizen door de werelden van Spira om politieke kwesties op te lossen. De RPG deed het erg goed bij het publiek, zoals we gewend zijn van Final Fantasy-games.

Hitman: Codename 47
Hitman: Codename 47 is de allereerste Hitman game en kwam enkel uit voor de PC. De kale Agent 47 wordt geïntroduceerd als een huurmoordenaar die jij mag besturen. Zijn missies brengen hem onder andere naar ons koude landje. Momenteel werkt de developer aan een nieuw deel in de serie, uiteraard met Agent 47.

Metro 2033
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Dmitry Glukhovsky. Na een apocalyps is Moskou enkel veilig te verkennen via het metrostelsel. Artyom, de protagonist, is opgegroeid onder de grond. Hij bevecht zowel mutanten als vijandelijke, menselijke facties verspreid over Moskou. Momenteel is het vervolg in de maak.

Project Gotham Racing 2
Het vervolg op de nieuwe, succesvolle franchise van Microsoft. Ontwikkelaar Bizarre Creations bracht deze game eind 2003 naar de Xbox. Gamers konden zich bewijzen in de Kudos World Series of online tegen andere gamers. De game kon zich meten met Gran Turismo. Inmiddels zijn er al vier delen en gaat de game hand in hand met Microsofts andere race-serie: Forza.

Star Wars: Jedi Knight II
In een van de meest spectaculaire Star Wars-games speel je als Kyle Katarn. In het begin van het spel speelt het spel nog als een third person-shooter, maar al snel krijg je de befaamde Lightsaber onder je controle en kan het slachtfeest beginnen. Jedi Knight II wordt tot op de dag vandaag nog steeds gezien als een de beste Star Wars-games ooit gemaakt.

The Sims 2
Het vervolg op het succesvolle eerste deel. De graphics waren bijgewerkt en je had nu meer opties om je personage bij te werken. Het idee is altijd hetzelfde gebleven. Maak een gezin aan, stop er wat mannetjes en/of vrouwtjes in en zorg ervoor dat ze niet doodgaan.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.