[Tour] Voeckler: "Podium was mijn droom"

Peterselieman

Thomas Voeckler mocht deze Tour de France lang hopen op een podiumplaats in de Tour de France. De Fransman leidde een ruime week, maar moest toezien hoe Cadel Evans, Andy en Fränk Schleck hem voorbij staken. Voeckler werd vierde en behaalde hiermee het beste resultaat voor zijn land sinds Christophe Moreau die in 2000 ook vierde werd.

"Over de tijdrit ben ik meer dan tevreden, ik eindig zelfs boven de Schlecks. Een plaats in de top drie heb ik vrijdag verloren. Ik ben teleurgesteld, want het was mijn droom om op het podium te eindigen," zei Voeckler die weet dat hij in de rit naar de Alpe d'Huez op de flanken van de Galibier het verloren heeft. Daar ging hij in de tegenaanval op Andy Schleck en reed kilometers lang in zijn eentje tussen de kopgroep en het peloton in. Hij brak en kwam dankzij zijn teamgenoten nog wel vooraan terug, maar op Alpe d'Huez verloor hij zoveel tijd dat een podium niet meer mogelijk was.

Toch overheerst er bij de Fransman ook wel tevredenheid over het resultaat dat zijn ploeg Team Europcar heeft bereikt. "Op 30 september vorig jaar leek ons team ten dode opgeschreven. Er kwam een nieuwe sponsor, en kijk waar we nu staan. Ik reed tien dagen in de gele trui, Pierre Rolland won op Alpe d'Huez en verovert de witte trui. Dat is veel meer dan we verwachtten."