Sutil: "Zesde plaats was verdiend"

Peterselieman

Adrian Sutil verraste vandaag in de Grand Prix van Duitsland met een zesde plaats. De Duitser reed met zijn Force India op de Nürburgring een solide thuisrace en eindigde hiermee nog voor de Mercedes-coureurs. Teamgenoot Paul di Resta finishte als dertiende na in de eerste ronde in de rondte te zijn getikt door Nick Heidfeld.

"Het was een fantastische race vandaag en ik ben blij dat ik dit resultaat voor het team heb kunnen behalen, omdat we het echt verdienden. We hadden het hele weekend een goede auto en alles liep op rolletjes. De banden hielden zich goed en we hanteerden absoluut de juiste strategie, waardoor ik in de laatste stint Nico Rosberg kon passeren," zei Sutil na afloop van de race.

"Het was een vrij eenzame race voor mij, omdat ik een groot deel van de race niemand om me heen had, dus ik kon het potentieel van de auto tonen. Dat ik dit resultaat in mijn thuisrace behaald heb maakt het extra speciaal en ik wil de fans bedanken voor hun steun dit weekend. Dit is nog maar het begin en we hebben nog veel werk te verzetten om in de komende races veel punten te behalen en de teams die voor ons liggen bij te halen."