De Jong stopt gesprekken met City

Olga Kroeders

Nigel de Jong heeft de onderhandelingen met Manchester City over een nieuw contract gestaakt. Dat onthulde de Nederlandse middenvelder vandaag in Engelse media.

De Jong is al geruime tijd met de Engelse clubleiding in gesprek over een nieuw contract, maar voorlopig zit er weinig schot in de zaak. De club en speler besloten dit weekend de onderhandelingen top te zetten. De Jong: "Misschien gaat er weer iets gebeuren als het seizoen is begonnen, maar op dit moment is het best frustrerend voor mij."

De 26-jarige international ligt nog twee jaar vast in Manchester, maar City hoopte die verbintenis deze zomer te kunnen verlengen. "Ik hoopte dat het voor het nieuwe seizoen rond zou komen, maar we hebben geen overeenstemming kunnen bereiken", aldus De Jong. "Ik ben echter geduldig en zie wel wat er gebeurt."

De Jong speelt sinds begin 2009 voor Manchester City. De controlerende middenvelder is uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers van de Engelse topclub en kan normaliter rekenen op een basisplaats. De Amsterdammer kwam eerder uit voor Ajax en Hamburger SV. Momenteel wordt hij naar verluidt in de gaten gehouden door Real Madrid.