Kwakman na oefenzeperd: "Aan elkaar wennen"

FC Groningen ging vandaag kansloos onderuit in het oefenduel met Hamburger SV. De eredivisionist kreeg een pak slaag van de Duitsers: 0-4. Kees Kwakman hoopt dat Groningen lessen kan trekken uit de nederlaag.

"We hadden in balbezit steeds een man meer op het middenveld, maar zonder bal was er te weinig druk. We willen, zoals dat zo mooi heet, ver van het doel verdedigen, maar dan moet er wel voldoende druk zijn op de bal. Daarnaast heeft de tegenstander van vandaag natuurlijk ook veel kwaliteit."

Kwakman maakte deel uit van een verdediging met nog twee nieuwkomers. "Dan moet je wel aan elkaar wennen. We staan met vier verdedigers en twee verdedigende middenvelders. Dat blok van zes moet een heel goede communicatie hebben. Aan de bal was het prima, maar zonder bal moet het beter. Daar gaan we aan werken."

Een andere aanwinst, Matias Jones, maakte zijn officieuze debuut voor de Groningers. "Ik ben blij dat ik mijn eerste minuten voor FC Groningen heb mogen maken. Ik ben mooi ontvangen door het publiek en de eerste dagen in Nederland zijn me goed bevallen", zegt Jones op de clubwebsite. "Natuurlijk is het moeilijk voor mij om me direct aan te passen. Ik woon voor het eerst op mezelf en het is jammer dat Gonzalo Garcia weg is. Hij heeft mij in de week dat ik hier was, wegwijs gemaakt, maar onder andere Luciano da Silva en Hugo Alves Velame helpen me waar nodig."