Ook Nederland figureert in manifest Noor

Nederland komt prominent voor in het manifest dat de 32-jarige dader van de aanslagen in Noorwegen kort voor zijn moordpartij op internet publiceerde. In het stuk van meer dan vijftienhonderd pagina's schrijft hij onder meer dat hij het jammer zou vinden als Nederland ten onder zou gaan aan een 'vloedgolf van shariabarbarij'. Verder schrijft de Noor onder meer dat Ayaan Hirsi Ali de Nobelprijs voor de Vrede verdient.

Als grootste gevaar voor de Europese beschaving ziet de Noor het groeiende aantal moslims in Europa. De bevolking zou pas in actie komen als ze het gevoel krijgen dat het toegestaan is om in actie te komen. Dat zou zijn wanneer in Nederland of Frankrijk de bevolking voor ongeveer de helft uit moslims bestaat.

De Nederlandse media zijn volgens hem voorstander van multiculturalisme. Ook zouden ze ervan overtuigd zijn dat PVV-leider Geert Wilders kwaadaardig is. Wilders noemt hij ook als een van de mensen die hij graag zou willen ontmoeten.

Andere personen die hij graag zou ontmoeten zijn de paus, Vladimir Poetin, NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen en de voormalig Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic.

De aanslagen in Noorwegen kostten aan zeker 92 mensen het leven.