Wereldwijde run op muziek Amy Winehouse

Het overlijden van Amy Winehouse heeft geleid tot een grote run op haar muziek. Wereldwijd worden haar albums massaal ingeslagen. In onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Italië, Canada en Frankrijk staat haar succesalbum op nummer één in de iTunes Charts, weet de Britse muzieksite Digital Spy.

Ook in de Nederlandse iTunes-lijst grossiert Winehouse in hitnoteringen. Back to Black is zondag het meest verkochte album, Frank staat op nummer drie. In de singleslijst zijn Winehouse' hits Valerie, Rehab en You Know I'm No Good terug te vinden.

De afgelopen jaren zorgde de dood van een artiest vaker voor een run op de platenzaken. Zo stond Michael Jackson twee weken na zijn overlijden met 39 nummers in de Single Top 100 en wist ook Ramses Shaffy na zijn dood een terugkeer in de hitlijsten te maken.

Hoeveel platen en singles van Winehouse er na haar dood al verkocht zijn is niet duidelijk. De platenmaatschappij en muziekwinkels als Free Record Shop en bol.com waren zondag niet bereikbaar voor commentaar.

De 27-jarige Winehouse werd zaterdag dood gevonden in haar appartement in Londen. Hoe ze gestorven is, is nog niet duidelijk. De autopsie op haar lichaam wordt op zijn vroegst maandagochtend verricht.