AustraliŽ geeft volwassen games ruim baan

De Australische regering heeft vrijdag besloten om een 18-pluskeuring voor games in het leven te roepen. Dat schrijft de website Gamespot. De maximale leeftijdsaanduiding voor computerspellen is nu 15 jaar en ouder. Hierdoor mogen veel spellen niet uitgegeven worden omdat ze te gewelddadig zijn of te veel seksuele verwijzingen bevatten om aan deze eis te kunnen voldoen.

Minister van binnenlandse zaken Brendan O'Connor gaf aan dat de nieuwe wet al over enkele maanden van kracht wordt. Hij noemt de komst van de keuring een grote stap in de langlopende discussie rond de classificatie van computerspellen voor volwassenen. O'Connor laat wel aantekenen dat gamebedrijven verantwoord en gepast met de keuringen om moeten gaan.

In het verleden verschenen de meeste gewelddadige spellen niet in Australië omdat ze niet aan de leeftijdskeuring van 15 jaar en ouder konden voldoen. Zo werd het vechtspel Mortal Kombat in april geweigerd, terwijl bijvoorbeeld Fallout 3 in 2008 in aangepaste vorm werd uitgegeven.


Australië geeft volwassen games ruim baan