FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 9 november 2008

'Beledigen van moslims is aan de orde van de dag'

Oud-minister van Binnenlandse Zaken Ed van Thijn heeft vandaag gewaarschuwd voor racisme in de huidige samenleving. Vooral moslims zijn daar volgens hem het slachtoffer van.

Hij zei dat in Amsterdam tijdens een van de herdenkingsbijeenkomsten van de Kristallnacht, die dit jaar zeventig jaar geleden plaatsvond.

"Uitingen van moslimhaat zijn, ook in het parlement, aan de orde van de dag", aldus Van Thijn. "Je mag de rechtsradicalen in dit land niet demoniseren, ook al doen ze het zelf. Je mag het begrip racisme eigenlijk niet gebruiken, want het haatzaaien tegen moslims is iets heel anders." De film Fitna van Geert Wilders noemde hij "stigmatiserend en haatzaaiend".

Ali B wordt papa

Knuffelmarokkaan Ali B wordt vader. De 27-jarige 'mocro flavour' verwacht samen met zijn partner Breghje een jongetje. Ali B jr. zal in februari het daglicht gaan zien.

Ali Bouali maakte dit vanavond bekend in zijn eigen NPS-programma 'De flat van Ali B', waarvan vanavond het tweede seizoen begon. De rapper staat erom bekend dat hij erg op zijn privacy gesteld is en zal er verder in de media ook niets over zeggen.

Baby geboren met zestien tenen

In Leizhou, China, is laatst een wel heel aparte baby geboren. De baby heeft namelijk maar liefst in totaal zestien tenen.

Behalve dat het kleintje acht tenen aan elke voet heeft, mankeert er ook iets aan zijn handen. De baby heeft wel vijf vingers aan elke hand, maar er ontbreekt aan beide handen een duim. Artsen vermoeden dat de genetische fout veroorzaakt is door milieuvervuiling.

Met de baby zelf gaat het gelukkig goed. Hij heeft het ziekenhuis inmiddels, samen met zijn ouders, gezond en wel verlaten.

Hier is een foto te zien van de tenen.

'Schumi' wilde geen teambaas worden

Oud-Formule 1-coureur Micheal Schumacher heeft van Ferrari, toen hij eind 2006 stopte met racen, een aanbod gehad om de functie van teambaas over te nemen van de vertrekkende Jean Todt. Maar omdat Schumacher al eerder had gezegd dat hij niets ziet in een managementbaan, heeft hij het aanbod afgewezen.

Aan de Britse krant International Herald Tribune heeft de zevenvoudige wereldkampioen gezegd: "Ik heb van Ferrari het aanbod gehad om de rol van Jean Todt over te nemen en de leiding te krijgen over de race-afdeling. Maar toen ik echter zag met hoeveel passie en toewijding hij zijn werk deed, maar dat hij wel gewoon in Maranello achter een bureau zat heb ik me hardop afgevraagd of ik dat ook wel wilde. Mijn antwoord was nee." De functie zou ook de eindverantwoording inhouden voor het Formule 1-team.

Het lijkt erop dat de Duitser voorlopig niet in een kantoor wil werken, hij zei nog erg veel te genieten van zijn vrijheid en dat hij op korte termijn ongetwijfeld een nieuwe baan vindt. "Ik wil me niet direct in een nieuw project storten. Ik wil gewoon nog even van mijn vrijheid genieten en bekijken wat mijn opties voor de toekomst zijn. Nu vind ik het echter lekker dat ik gewoon kan doen wat ik wil en wanneer ik wil."

De 39-jarige voorzag wel een positieve weg die voor hem ligt: "Ik weet echter zeker dat er in de toekomst wel iets voorbij zal komen waar ik passie voor voel en wat mijn interesse heeft. Deze passie heb ik echt nodig. Ik zou het niet volhouden om dag in dag uit achter een bureau te zitten."

Studente (25) dood gevonden in kamer te Groningen

Gisteren is in een woning aan de Goeman Borgesiuslaan in Groningen het stoffelijk overschot aangetroffen van een 25-jarige vrouw.

De jonge studente was al een aantal dagen niet meer gezien. Verontruste buurtbewoners schakelden gisteren de politie in. De politie trof in het appartement vervolgens het lichaam aan van de jonge vrouw. Het is mogelijk dat het lichaam daar al enige dagen heeft gelegen.

Hoe de vrouw is overleden is nog niet bekend. De mobiele eenheid heeft de omgeving van het appartement uitgekamd om zo eventuele sporen van een misdrijf te vinden. De politie verklaarde dat "De aangetroffen feiten en omstandigheden vragen om een grootschalig onderzoek".

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zal sectie uitvoeren op het lichaam om zo meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak en het mogelijke tijdstip van overlijden.

Met dank aan EGM voor de submit  

 

Uitslagen Italië speelronde 11

Dit weekend werd in Italië de 11e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Gisteravond al was het treffen tussen Bologna en AS Roma, de nummers zeventien en achttien van de Serie A. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel. In de tweede helft bracht clubicoon Francesco Totti zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Een overwinning leek een feit voor de ploeg uit Rome maar in de laatste minuut werd het toch nog gelijk. De tegengoal kwam niet van een Bologna-speler, maar van de Braziliaanse Roma-verdediger Cicinho. In de negentigste minuut passeerde hij zijn eigen doelman waardoor Roma genoegen moest nemen met een punt.

Alessandro Del Piero verkeert in bloedvorm bij Juventus. Ook ditmaal was de aanvallende speler zeer belangrijk. Hij opende de score op bezoek bij Chievo, waarna Vicenzo Iaquinta de wedstrijd besliste. Genoa nam pas in de tweede helft afstand van Reggina. Andrea Costa pakte een rode kaart voor de gasten, waardoor Genoa via Diego Milito, middels drie doelpunten, waarvan één penalty, en Giuseppe Sculli de wedstrijd won: 4-0 .

AC Milan liet zich in de slotfase tegen Lecce verrassen. In de 80e minuut hadden ze een 1-0 voorsprong genomen door een doelpunt van Ronaldinho. Vlak voor tijd maakte Esposito de gelijkmaker. Door dit gelijkspel verliest Milan de koppositie weer aan stadsgenoot Inter Milan, dat vanmiddag al won van Udinese. AC Milan zakt naar de tweede plaats, die het moet delen met Napoli. Beide ploegen hebben naast hetzelfde puntenaantak ook hetzelfde doelsaldo (16-8).

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
Fiorentina Atalanta Bergamo 2-1
Napoli Sampdoria 2-0
Genoa Reggina 4-0
Chievo Juventus 0-2
Catania Cagliari 2-1
Internazionale Udinese 1-0
Lazio Roma Siena 3-0
Torino Palermo 1-0
Bologna AS Roma 1-1
LecceAC Milan 1-1

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Internazionale 11 7 3 1 24 17-7
2 AC Milan 11 7 2 2 23 16-8
3 Napoli 11 7 2 2 23 16-6
4 Lazio Roma 11 7 1 3 22 21-12
5 Udinese 11 6 3 2 21 19-9
6 Juventus 11 6 3 2 21 13-7
7 Genoa 11 6 2 3 20 18-10
8 Fiorentina 11 6 2 3 20 14-9
9 Catania 11 5 3 3 18 11-9
10 Palermo 11 5 1 5 16 15-15
11 Atalanta Bergamo 11 4 2 5 14 10-11
12 Lecce 11 2 63 12 10-12
13 Siena 11 3 3 5 12 8-11
14 Torino 11 3 2 6 11 10-14
15 Sampdoria 10 2 4 4 10 7-13
16 Cagliari 11 3 1 7 10 11-15
17 AS Roma 10 2 2 6 8 10-18
18 Bologna 11 2 1 8 7 9-20
19 Chievo 11 1 3 7 6 6-18
20 Reggina 11 1 2 8 5 8-23

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Diego Milito Genoa 9
2Gilardino Fiorentina 8
3Zarate Lazio Roma 7
4Miccoli Palermo 6
5Amauri Juventus 5
=Denis Napoli 5
=Di Vaio Bologna 5
=Floccari Atalanta Bergamo 5
=Ibrahimovic Internazionale 5
=Pandev Lazio Roma 5

Programma:

DatumThuisUit
do 13/11 Juventus Genoa
za 15/11 Palermo Internazionale
zo 16/11 Siena Bologna
zo 16/11 Catania Torino
zo 16/11 Atalanta Bergamo Napoli
zo 16/11 Sampdoria Lecce
zo 16/11 AC Milan Chievo
zo 16/11 Cagliari Fiorentina
zo 16/11 Udinese Reggina
zo 16/11 AS Roma Lazio Roma

Vertraging bij atoomtransport door hevig protest

Een trein met 23 ton kernafval heeft dit weekeinde tijdens een rit van het Franse La Hague naar het noorden van Duitsland forse vertraging opgelopen door acties van duizenden betogers.

Het is het grootste protest tegen het transport van kernafval tussen een opwerkingsfabriek in La Hague en een opslag in het Duitse Gorleben sinds 2001.

Ongeveer 15.000 actievoerders zouden zich op verschillende plekken langs de route hebben opgesteld. Het transport kwam gisteren net aan de Franse kant van de grens tussen Frankrijk en Duitsland gedurende twaalf uur stil te liggen, nadat drie actievoerders zich aan de rails hadden vastgeketend. Vandaag staken honderden betogers barricades in brand op het spoor bij Hitzacker in Nedersaksen in Duitsland. De actievoerders staken tevens vuurwerk af.

Het radioactieve afval wordt in het Duitse Dannenberg op vrachtwagens geladen voor de laatste 20 kilometer van het transport naar Gorleben. Het afval wordt morgen in Gorleben verwacht. De Duitse politie heeft ongeveer 16.000 agenten ingezet langs de route.

Vertraging bij atoomtransport door hevig protest  (foto: ANP)

Uitslagen Duitsland speelronde 12

Dit weekend stond in Duitsland de twaalfde speelronde op het programma. Koploper 1899 Hoffenheim ging verrassend met 1-0 onderuit bij Hertha BSC. Nummer twee Bayer Leverkusen wist door de 3-3 bij Karlsruher SC niet optimaal te profiteren. Bayern München deed dit met de winst bij Schalke 04 wel.

Hertha BSC – 1899 Hoffenheim

Koploper 1899 Hoffenheim reisde naar Berlijn voor de wedstrijd tegen Hertha BSC. Voor de ploeg uit de hoofdstad wist de Oekraïner Andrei Voronin op aangeven van Maximiliano Nicu het net te vinden, terwijl Hoffenheim dit ondanks de goede mogelijkheden die het kreeg niet wist te doen. Door de 1-0 winst stijgt Hertha naar de vijfde plaats in de competitie, terwijl Hoffenheim nog gedeeld koploper is.

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen heeft het zich uit tegen Karlsruher SC onnodig lastig gemaakt. Leverkusen stond al na 23 minuten op een comfortabele 0-3 voorsprong door onder andere een goal van Patrick Helmes, die al na 32 seconden scoorde. Voor rust maakte de nummer 14 van de Bundesliga terug tot 1-3, waarna twee rake kopballen van Tim Sebastian en Alexander Iashvili er voor zorgden dat het 3-3 werd. Hierdoor is Bayer Leverkusen gedeeld koploper.

Hamburger SV – Borussia Dortmund

In Hamburg stond het duel tussen HSV en Borussia Dortmund op het programma. De ploeg van Martin Jol is niet in topvorm en kan een overwinning goed gebruiken. De thuisclub kwam via een doelpunt van Mladen Petric op voorsprong, waarna Ivica Olic de 2-0 wist aan te tekenen. Borussia kwam via Tamas Hajnal nog terug tot 2-1, maar HSV ging er met de winst vandoor.

VfL Wolfsburg is bezig met een goede reeks en door drie doelpunten van Grafite werd Energie Cottbus opzij gezet. Werder Bremen wist uit tegen VfL Bochum niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel, terwijl onderin Borussia Mönchengladbach een belangrijke 0-2 overwinning boekte op Arminia Bielefeld.


Uitslagen speelronde 12:

ThuisUitUitslag
1. FC Köln Hannover 962-1
Hamburger SV Borussia Dortmund2-1
VfL Wolfsburg Energie Cottbus3-0
Karlsruher SC Bayer Leverkusen3-3
Arminia Bielefeld Borussia Mönchengladbach0-2
VfL Bochum Werder Bremen0-0
Schalke 04 Bayern München1-2
Eintracht Frankfurt VfB Stuttgart2-2
Hertha BSC 1899 Hoffenheim1-0

De stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Bayer Leverkusen 12 8132529 - 14
21899 Hoffenheim 12 8132531 - 17
3Bayern München 12 7322427 - 18
4Hamburger SV 12 7232319 - 19
5Hertha BSC 12 6332116 - 15
6Schalke 04 12 5522018 - 10
7VfL Wolfsburg 12 5431926 - 18
81. FC Köln 12 6151913 - 14
9Borussia Dortmund 12 4621820 - 18
10Werder Bremen 124531728 - 23
11VfB Stuttgart 125251718 - 17
12Eintracht Frankfurt 123451315 - 19
13Hannover 96 123361214 - 22
14Borussia Mönchengladbach 123181012 - 22
15Karlsruher SC 123181012 - 23
16VfL Bochum 12165914 - 19
17Arminia Bielefeld 12156812 - 22
18Energie Cottbus 1213866 - 20

Topscorers:

#SpelerClubGoals
1Vedad Ibi¨ević 1899 Hoffenheim 13
2Patrick Helmes Bayer Leverkusen 8
=Artur Wichniarek Arminia Bielefeld 8
4Milivoje Novakovič 1. FC Köln 7
=Claudio Pizarro Werder Bremen 7
6Demba Ba 1899 Hoffenheim 6

Programma speelronde 13:

DatumThuisUit
14/11Hannover 96VfL Bochum
15/11VfB StuttgartArminia Bielefeld
15/11Bayer LeverkusenSchalke 04
15/11Hertha BSC BerlinHamburger SV
15/11Borussia DortmundEintracht Frankfurt
15/11Energie CottbusKarlsruher SC
15/11Borussia MönchengladbachBayern München
15/111899 HoffenheimVfL Wolfsburg
16/11Werder Bremen1. FC Köln

Israël neemt gehandicapte Palestijn zijn huis af

Een bejaarde, gehandicapte man wordt samen met zijn vrouw na meer dan vijftig jaar uit hun huis gezet. Een rechtbank in Jeruzalem oordeelde dat ze officieel geen aanspraak konden maken op het stuk land.

Het huis werd in 1956 door de Jordaanse regering en een vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties toegewezen aan het stel. Sindsdien wonen de aan een rolstoel gebonden Mohammed al-Kurd en zijn vrouw Fawzieh in het huis.

Een woordvoerster van het Amerikaanse consulaat kon niet zeggen of de Verenigde Staten protest zouden aantekenen tegen de beslissing.

Criminoloog: 'Coffeeshop in 2010 verleden tijd'

In 2010 zullen er in Nederland geen coffeeshops meer zijn. Henk van de Bunt, hoogleraar criminologie, voorspelt dit in een interview met het blad VNG Magazine. Hij denkt dat er over twee jaar een einde komt aan dit 'typisch Nederlandse verschijnsel'.

 

Gedoogbeleid 

Volgens Van de Bunt, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zullen de softdrugs door het buitenland niet worden geaccepteerd en zal de markt meer het criminele circuit in gaan. Door deze criminalisering zal het Nederlandse gedoogbeleid niet langer geloofwaardig zijn, het valt dan niet langer meer uit te leggen is zijn standpunt. Cannabis mag namelijk wel worden verkocht, maar het mag niet geproduceerd of verhandeld worden.

Van de Bunt verrichtte vorig jaar onderzoek met twee collega's onder de noemer 'De wereld achter de wietteelt'. Dit onderzoek was in opdracht van het ministerie van justitie. "Het was een misrekening bij het ontwerp van ons gedoogbeleid in de jaren zeventig dat softdrugs op den duur wel geaccepteerd zouden raken in het buitenland." Het gedoogbeleid is immers nog niet geaccepteerd door het buitenland.

Wrijving in de coalitie 

Het Nederlandse drugsbeleid leidde dit weekend nog tot wrijving in de coalitie. Van Geel (CDA) zei gisteren op het congres van zijn partij in Utrecht dat het gedoogbeleid moest stoppen. Dit standpunt wordt door de ChristenUnie gesteund, maar PvdA verzet zich tegen dit standpunt. Het regeerakkoord vermeldt dat het gedoogbeleid voortgezet wordt. Van Geel laat weten dat het sluiten van de coffeeshops dan ook "een perspectief voor de lange termijn" is.

Kotsende Fries krijgt dikke boete

Het niet kunnen binnenhouden van de genuttigde alcohol is een achttienjarige Fries afgelopen nacht duur komen te staan. De jongeman uit Frieschepalen was aan het stappen in een discotheek in het Drentse Beilen toen hij ineens zelf achter de bar ging staan. Vervolgens ging hij rustig bier tappen voor al zijn vrienden zonder dat zij hiervoor hoefden te betalen.

Omdat de Fries niet achter de bar vandaan wilde komen, besloot de eigenaar van de disco de politie in te schakelen. Deze was snel ter plaatse om de jongeman op te pakken wegens bierdiefstal.

In het verhoorkamertje van de politie werd al het bier hem te veel. Hij kotste dan ook de hele vloer onder. Voor het gratis tappen van bier hebben de agenten de stinkende Fries een boete van 130 euro gegeven.

Kalmar FF kampioen van Zweden

Kalmar FF is kampioen van Zweden geworden. Het is voor het eerst in de clubgeschiedenis dat Kalmar de landstitel verovert.

Kalmar speelde vandaag 2-2 gelijk tegen Halmstads BK en blijft daardoor na dertig speelrondes IF Elfsborg één punt voor. De concurrent won vandaag met 2-1 van Kefle IF. Kalmar, in de UEFA Cup uitgeschakeld door Feyenoord, kan volgend jaar uitkomen in de Champions League. Het zal hiervoor wel de voorrondes moeten overleven.

Joling heeft er toch weer kracht voor

Gerard Joling, onderdeel van het zangtrio De Toppers, heeft zich bedacht. Geer besloot eerder om de stekker uit De Toppers, bestaande uit Joling, Gordon en Froger, te trekken, omdat hij er geen zin meer in had. Joling wil toch nog de concerten doen met De Toppers, "maar het Songfestival blijft een gesloten boek." 

Joling verklaart dat het allemaal ligt aan manager Benno de Leeuw. Joling twijfelt of De Leeuw nog wel verder wil gaan met de concerten, nadat hij gezegd had dat hij de stekker uit De Toppers zou trekken.

Geer kan zich alleen wel ergeren aan Gordon's opmerkingen tegenover hem. "Daarom moet ik er niet aan denken om met hem naar Moskou te gaan. Maar de Toppers-optredens in juni, vind ik een ander verhaal, omdat we dan niet dagen achtereen op elkaars lip hoeven te zitten" , aldus Joling.

Woningbrand kost jongetje (6) het leven

In Krimpen aan den IJssel is vandaag een zesjarig jongetje om het leven gekomen na een woningbrand. Hij kon de woning niet op eigen kracht verlaten en moest gereanimeerd worden. Na een kritieke periode is de jongen in het ziekenhuis overleden. Zijn vader die hem nog gezocht heeft belandde in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen.

De brand in de woning aan het Zandrak brak in de namiddag uit. Het vuur was snel onder controle. In totaal waren er zeven mensen in de woning aanwezig, waaronder vijf kinderen. Iedereen wist zichzelf in veiligheid te brengen, op het slachtoffer na. Het is nog niet bekend waardoor de brand veroorzaakt is.

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

Uitslag Schalke 04 - Bayern München

Vandaag stond in Duitsland de topper tussen Schalke 04 en Bayern München op het programma. Der Rekordmeister is bezig met een goede reeks en wist deze ook in Gelsenkirchen door te zetten door met 1-2 te winnen.

Bij Bayern was Luca Toni weer terug van een blessure en hij had niet lang nodig om het net te vinden. Al na drie minuten bracht hij zijn team na een pass van Mark van Bommel op voorsprong in de Arena auf Schalke. Het doelpunt stond amper op het scorebord, of aan de andere kant van het veld viel de gelijkmaker. Jefferson Farfán rondde af na een steekpass van Rafinha: 1-1.

De bezoekers gingen met een 2-1 voorsprong de rust in, nadat Franck Ribéry na een half uur Bayern weer aan de leiding bracht. Die voorsprong kwam in de tweede helft nog in gevaar toen Heiko Westermann een geweldigde kopkans kreeg. Hij verzuimde te scoren, waardoor de ploeg van Fred Rutten met 1-2 verloor.

Rokende ouders buitengesloten door kleuter

In het Duitse Bremen hebben de ouders van een 3-jarige kleuter het roken van een sigaret op hun balkon met een bezoekje van politie en brandweer moeten bekopen. Het koppel wilde voor het slapengaan nog even wat roken op hun balkon, toen de kleuter de sleutel aan de binnenzijde van de balkondeur een slag draaide en daarmee de ouders buitensloot.

De verkleumde ouders bleken niet in staat om hun kroost te bewegen om de deur te ontsluiten, waarna ze de hulpdiensten inschakelden. De brandweer heeft uiteindelijk met een hoogwerker een raam kunnen bereiken van de woning en kon het koppel naar binnen helpen. Dat roken niet gezond voor je is, bewijst ook weer dit verhaal...

Atkinson verliest halve finale

Het is Vanessa Atkinson niet gelukt om de finale te halen van de Carol Weymuller Open 2008 in New York. De 32-jarige squashster verloor van de Amerikaanse Natalie Grainger.

De voormalige wereldkampioene en nummer één van de wereld wist de eerste set nog te winnen maar moest liep daarna achter de feiten aan. Ze verloor uiteindelijk met 13-11, 8-11, 3-11 en 10-12 van de als tweede geplaatste Grainger.

In de finale moet Grainger uitkomen tegen de Nieuw-Zeelandse Shelley Kitchen, zei won verrassend van de Australische favoriete Rachael Grinham met 11-9, 11-9 en 11-8.

Belgische spoorwegen geven bonden jaarlijks 8 miljoen

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS stopt de vakbonden jaarlijks 8 miljoen euro toe om de vrede te bewaren en stakingen te voorkomen. Dat blijkt uit cijfers die Kamerlid Guido De Padt van de liberale Open VLD vandaag naar buiten heeft gebracht. Dat melden diverse Vlaamse media.

Volgens De Padt is het historisch gegroeid dat de NMBS op deze manier de sociale rust afkoopt, in tijden dat spoorstakingen levensbedreigend voor de economie waren. Maar tegenwoordig kunnen dergelijke praktijken niet meer door de beugel, vindt het Kamerlid. Volgens hem kan de NMBS de concurrentie met andere vervoersbedrijven niet aan, als hij zulke hoge bedragen moet neertellen om de bonden te vriend te houden.

Een woordvoerder van de socialistische vakbond ACOD noemt de uitspraken van De Padt "pure stemmingmakerij".

Uitgaanspubliek bevrijdt arrestant

Politie en uitgaanspubliek zijn vannacht slaags geraakt in de Limburgse plaats Helden. De menigte keerde zich tegen de agenten toen zij een verdachte aanhielden en in de politiewagen zetten. Bij de vechtpartijen die ontstonden werd de gearresteerde man uit de politiewagen bevrijd.

De politie, die om assistentie had gevraagd, kreeg de situatie weer onder controle door de wapenstok te gebruiken. De 26-jarige bevrijde Heldenaar had inmiddels de benen genomen, maar werd even later weer opgepakt. Bij zijn tweede arrestatie vernielde de man een ruit van de politiewagen met zijn elleboog. De Heldenaar zit nog vast.

Met dank aan bennootje voor de submit. 

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse

In de Rabobank Hoofdklasse speelden de dames en heren dit weekend een volledige speelronde. Hieronder vind je de uitslagen en de stand.

Uitslagen dames:

thuisUitEindstand
HCKZSCHC5-0
HGCDen Bosch0-4
AmsterdamKampong0-1
LarenHurley5-0
NijmegenHDM1-1
PinokeRotterdam1-2

Stand dames:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Den Bosch82238-13
2Amsterdam81928-8
3Laren81923-7
4SCHC81416-17
5Kampong81311-10
6HDM81212-10
7Nijmegen81012-15
8HCKZ8916-15
9HGC878-24
10Pinoké867-20
11Rotterdam8511-17
12Hurley816-32




Uitslagen heren:
thuisUitEindstand
Oranje ZwartHCKZ2-1
BloemendaalKampong4-1
SCHCPinoke3-2
Den BoschTilburg4-1
HGCLaren2-2
AmsterdamRotterdam3-4

Stand heren:

PositieClubwedstrijdenpuntenDoelsaldo
1Oranje Zwart82026-7
2Amsterdam81927-16
3Bloemendaal71831-13
4Rotterdam71522-17
5SCHC81324-25
6Kampong81221-24
7Den Bosch81127-24
8HGC8929-26
9Tilburg8621-35
10Laren8625-25
11Pinoké8319-40
12HCKZ819-29

Uitslagen Engeland speelronde 12

Dit weekend werd in Engeland de twaalfde speelronde afgewerkt. De belangrijkste was toch wel het treffen tussen Arsenal en Manchester United, dat door de ploeg uit Londen werd gewonnen (2-1). Daarnaast vond Tottenham Hotspur de weg naar boven door Manchester City opzij te zetten.

Tottenham Hotspur zegeviert tegen Manchester City
Het lijkt er steeds meer op dat Harry Redknapp Tottenham Hotspur geluk brengt. The Spurs wisten ook dit weekend weer te winnen. Deze keer was de ploeg te sterk voor Manchester City, dat met 2-1 onderuit ging, en steeg daardoor naar de zestiende positie.

Manchester City begon het duel nog wel goed en kwam op na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong door een treffer van Robinho. Niet veel later konden The Citizens met tien man verder, doordat Fernandez zijn tewede gele kaart ontving. Dit zorgde ook voor de ommekeer in de wedstrijd. Bent wist zijn ploeg na een half uur spelen op gelijke hoogte te bregen en zorgde vijf minuten na rust voor de voorsprong. In de slotfase gingen er nog twee spelers met rood van het veld, namelijk Dunn (Manchester City) en Assou-Ekotte (Tottenham Hotspur).

Anelka helpt Chelsea voorbij Everton
Chelsea heeft dit weekend aan de hand van Anelka van Everton gewonnen. De Franse aanvaller zorgde voor twee doelpunten en zette hiermee ook gelijk de eindstand op het scorebord. De ploeg uit Londen staat nu weer op gelijke hoogte met Liverpool, dat samen met The Blues aan de leiding gaat.

In een regenachtig Liverpool was Robinson, doelman van Everton, een stugge tegenstander. Hij wist een aantal maal redding te brengen op inzetten van Anelka. In de 40e minuut wist de Fransman de doelman toch te slim af te zijn en liet de openingstreffer aantekenen. Na rust probeerde de thuisploeg het duel nog wel te forceren, maar dit leverde geen doelpunten op. Twintig minuten voor tijd vond wederom Anelka wel het net en besliste daarmee de wedstrijd.


Uitslagen van speelronde 12:

ThuisUitUitslagen
Wigan Athletic Stoke City 0-0
Arsenal Manchester United 2-1
Hull City Bolton Wanderers 0-1
Sunderland Portsmouth 1-2
West Ham United Everton 1-3
Liverpool West Bromwich Albion 3-0
Blackburn Rovers Chelsea 0-2
Aston Villa Middlesbrough 1-2
Manchester City Tottenham Hotspur 1-2
Fulham Newcastle United 2-1

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1 Chelsea 12 9 2 1 29 29-4
2 Liverpool 12 9 2 1 29 19-8
3 Arsenal 12 7 2 3 23 25-13
4 Manchester United 11 6 3 2 21 20-10
5 Aston Villa 12 6 2 4 20 20-16
6 Hull City 12 6 2 4 20 17-19
7 Everton 12 5 3 4 18 18-20
8 Middlesbrough 12 5 2 5 17 13-17
9 Portsmouth 12 5 2 5 17 13-18
10 Fulham 11 4 2 5 14 10-10
11 Bolton Wanderers 12 4 2 6 14 11-13
12 Stoke City 12 4 2 6 14 13-19
13 Manchester City 12 4 1 7 13 24-20
14 West Ham United 12 4 1 7 13 16-22
15 Blackburn Rovers 12 3 4 5 13 13-22
16 Tottenham Hotspur 12 3 3 6 12 15-18
17 Wigan Athletic 12 3 3 6 12 13-16
18 Newcastle United 12 3 3 6 12 15-20
19 Sunderland 12 3 3 6 12 10-18
20 West Bromwich Albion 12 3 2 7 11 10-21

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1AnelkaChelsea10
2ZakiWigan Athletic8
3BentTottenham Hotspur7
=DefoePortsmouth7
=RobinhoManchester City7
6Cristiano RonaldoManchester United6
=AgbonlahorAston Villa6

Programma speelronde 13:

Datum Thuis Uit
15/11Bolton WanderersLiverpool
15/11ArsenalAston Villa
15/11Blackburn RoversSunderland
15/11FulhamTottenham Hotspur
15/11Manchester UnitedStoke City
15/11Newcastle UnitedWigan Athletic
15/11West Ham UnitedPortsmouth
15/11West Bromwich AlbionChelsea
16/11EvertonMiddlesbrough
16/11Hull CityManchester City

'Vrouwen hebben het vaker koud'

Dat vrouwen het over het algemeen vaker en sneller koud hebben dan mannen, zal waarschijnlijk niemand verbazen. De reden zal minder bekend zijn, dus hoe komt dit eigenlijk? Bij vrouwen stroomt er minder bloed naar de uiteinden van het lichaam, waardoor de hersenen het signaal krijgen dat het koud is.

Mike Tipton, hoogleraar menselijke fysiologie aan de universiteit van Portmouth, zegt dat alle mensen, dus mannen en vrouwen, in principe slecht tegen kou kunnen. Dit komt volgens hem omdat de mens is ontstaan rond de evenaar. Vervolgens is de mens over de hele wereld uitgewaaierd en heeft zich gewapend tegen de kou, onder andere door middel van kleding, verwarming en huisvesting.

De vrouwelijke fysiologie is ervoor verantwoordelijk dat vrouwen het nog sneller koud hebben dan mannen. Doordat het vet bij een vrouw beter over het lichaam is verdeeld, komt het bloed ook beter bij de belangrijkste organen. Het nadeel daarvan is, dat de uiteinden van het lichaam, de handen en voeten, minder bloed ontvangen en daardoor eerder het signaal geven dat het koud is. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want vrouwenhanden en -voeten zijn door het mindere bloed daadwerkelijk iets kouder.

Andere oorzaken dat vrouwen het sneller en vaker koud hebben, zijn de menstruatie en moe zijn. Tijdens de menstruatie kan de lichaamstemperatuur met wel 1 graad zakken. Te weinig slaap krijgen en moe zijn, veroorzaakt bij zowel mannen als vrouwen een lagere lichaamstemperatuur. Bij vrouwen zakt de temperatuur echter sneller en dit merken zij duidelijker.

Tot slot is er de psychologische factor. Een goed gevuld sociaal leven kan letterlijk voor warmte zorgen. Onderzoeker John Bargh van de Yale-universiteit zegt dat er in de hersenen een verband is tussen psychologische en fysieke warmte. "Het ziet ernaar uit dat hetzelfde deel van onze hersenen, ter grootte van een walnoot, zowel reageert op de fysieke temperatuur als op ons vertrouwen in andere mensen." Iemand die een warme drank aanbiedt, geeft meer vertrouwen dan iemand die een koud drankje aanbiedt, bleek uit zijn onderzoek.

Schaatsen: Uitslagen WB Berlijn

Dit weekend was Berlijn het toneel voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het schaatsseizoen. Hieronder vind je de uitslagen van gisteren en vandaag. De uitslagen van dag één kun je hier vinden.

 

Zaterdag

500 meter dames

In tegenstelling tot vrijdag was de winst op de 500 meter niet voor Jenny Wolf, maar voor Beixing Wang. Wang, vrijdag nog op een paar duizendsten verslagen door Wolf, finishte in 37,91, drie honderdsten sneller dan Wolf. Sang-Hwa Lee was wederom vierde, Annette Gerritsen eindigde op de vierde plaats. Marianne Timmer, die vrijdag nog buiten de top 10 eindigde, werd met een tijd van 38,81 achtste.

500 meter heren

De 500 meter bij de heren stond in het teken van de val van Jeremy Wotherspoon. De Canadese sprinter kwam hard ten val en brak daarbij zijn arm. Hierdoor moet hij het WK Sprint waarschijnlijk missen. Verder werd er ook nog geschaatst. Joji Kato won in een nieuw baanrecord: 34,70. Fengtong Yu eindigde als tweede in 35,07, de derde plek was voor de Fin Mika Poutala. De Nederlanders wisten net als gisteren geen potten te breken. Jan Smeekens was met een tijd van 35,52 op de twaalfde plaats de beste. Simon Kuipers was veertiende. 

3000 meter dames

Op de drie kilometer was het Martina Sábliková die er met de eerste prijs vandoor ging. Ze was veruit de snelste en bleef met een tijd van 4.03,70 de Duitse Daniele Anschütz meer dan drie seconden voor. De Nederlandse vrouwen stelden teleur. Renate Groenewold was op een zesde plaats met 4,08.58 de beste Nederlandse. Diane Valkenburg eindigde als zevende, Gretha Smit werd elfde.

1500 meter heren

De schaatsmijl werd een Nederlands feestje. Sven Kramer was de snelste (1.45,69). Hij eindigde voor Erben Wennemars, Simon Kuipers en Mark Tuitert. Shani Davis was op de vijfde plaats de beste niet-Nederlander. Wereldrecordhouder Denny Morrison eindigde pas als achtste.

Kramer pakte zijn winst vooral in de slotronde. Tot 1.100 meter waren Kuipers, Wennemars en Tuitert nog sneller, maar zij moesten uiteindelijk Kramer toch voor laten gaan. Davis was bij het ingaan van de slotronde zelfs 0,58 seconde sneller dan Kramer, maar moest na een slotronde van 29,21 genoegen nemen met een plek achter de Nederlanders.

Zondag

1000 meter dames

Christine Nesbitt was op de kilometer de snelste vrouw dit weekend. De Canadese won voor haar landgenote Shannon Rempel en de verrassende Laurine van Riessen. Nesbitt schaatste een tijd van 1.16,86. Ze was daarmee de enige die onder de 1.17 wist te blijven. Annette Gerritsen werd vierde. Ook Marrit Leenstra eindigde in de top tien, zij werd zesde. Ireen Wüst stelde enigszins teleur en werd zestiende in 1.18,73.

1000 meter heren

Nog meer Nederlands succes dit weekend in Berlijn, want de winnaar op de 1000 meter was Stefan Groothuis. Groothuis kwam tot een tijd van 1.09,13. Daarmee was hij tweehonderdste sneller dan wereldkampioen Shani Davis. Het was voor Groothuis zijn eerste wereldbekerzege in zijn carriére. Simon Kuipers eindigde als derde. Jan Bos stelde teleur en werd pas achttiende.

Ploegenachtervolging dames

De Nederlandse dames Renate Groenewold, Ireen Wüst en Diane Valkenburg wonnen de ploegenachtervolging. In een rechtstreeks duel rekende Nederland af met de Canadese favorieten. Christine Nesbitt, Shannon Rempel en Brittany Schussler werden slechts vijfde. In een tijd van 3.04,34 bleef Nederland ook de Duitse ploeg voor, die 3.04,51 op de klokken zette. Duitsland pakte met Daniela Anschütz, Claudia Pechstein en Daniela Opitz dus het zilver, de Verenigde Staten (Nancy Swider, Catherine Raney en Marangello) werden derde.

Ploegenachtervolging heren

De ploegenachtervolging bij de heren werd gewonnen door Canada, gevolgd door Duitsland en Japan. De Nederlandse heren Carl Verheijen, Erben Wennemars en Mark Tuitert wisten de finish niet te halen. Verheijen ging na een paar rondjes onderuit. Wennemars had aanvankelijk niet door dat Verheijen op het ijs lag en trok nog door. Maar een honderd meter later realiseerde Wennemars dat ze niet meer met drie man reden en hij kwam omhoog. Carl Verheijen was uitermate teleurgestelld: "Voor mijn gevoel ging ik op de schaats van Mark staan. Zonde. Ik ben hier niet drie dagen om slechts drie rondjes te rijden. Maar beter dat het hier gebeurt, dan in een belangrijke wedstrijd. Wel voel ik me een beetje schuldig naar de anderen toe."

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

'Knul van 8 pleegt dubbele moord'

Een achtjarig, Amerikaans jongetje wordt in zijn thuisland verdacht van een dubbele moord. Het ventje heeft waarschijnlijk zijn vader en een medebewoner doodgeschoten.

Nadat de buren schoten hadden gehoord in het huis, belden zij de politie van St Johns, Arizona. De agenten troffen daar in het huis de bloedende lijken van een 29-jarige en een 39-jarige man aan. 

De jongen is gelijk in de boeien geslagen. Waarom hij tot zijn daad is gekomen, is nog volstrekt onduidelijk.

Venus Williams wint titel WTA Championship

Venus Williams heeft in Doha het WTA Championship op haar naar geschreven. In de finale versloeg ze Vera Zvonareva in drie sets. De setstanden waren 6-7 (5-7), 6-0 en 6-2.

Williams kende een ongelukkige start. Ze kwam al snel een break achter en had veel moeite met het agressieve spel van haar Russische opponente. Nadat Zvonareva echter op 5-3 meerdere setpunten had laten liggen op eigen service kon de Amerikaanse terugkomen. De Russische was duidelijk aangeslagen en kwam in de uiteindelijke tiebreak al snel met 5-1 achter. Zvonareva herstelde zich echter knap en pakte alsnog de tiebreak met zes punten op rij.

Hierna lukte het Zvonareva niet om haar hoge niveau vast te houden. Steeds meer fouten slopen in haar spel, terwijl Williams juist beter in haar ritme leek te komen. In een kansloze set verloor de Russische dan ook met 6-0.

In de beslissende set bleek Williams opnieuw een maatje te groot. Ze liep al snel uit naar een 3-0 voorsprong en met een dubbele break verschil greep ze de laatste set.

De titel in het damesdubbelspel was een prooi voor Cara Black (Zim) en Liezel Huber (VS). Zij prolongeerden hun titel ten kosten van het Tsjechisch/Australische dubbel Kveta Peschke en Rennae Stubbs. Black en Huber wonnen de finale met 6-1 en 7-5.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 10

Dit weekend werd de tiende speelronde in de eredivisie gespeeld. AZ, Ajax en NAC Breda delen met 22 punten met zijn drieën de koppositie. AZ mag zich dankzij het beste doelsaldo de koploper noemen. Alle drie de ploegen wonnen dit weekend hun wedstrijd. FC Groningen bezet de vierde plek op slechts twee punten van de drie koplopers.

PSV blijft bezig met een moeizaam seizoen. Dat bleek ook in de wedstrijd tegen NEC. De ploeg uit Nijmegen begon sterk en kwam al snel op voorsprong. Wisgerhof scoorde uit een doorgekopte corner. NEC bleef een stuk feller dan PSV en kreeg verschillende kansen op de 2-0, maar El Akcaoui en Bouaouzan misten grote kansen. Ook in de tweede helft waren de kansen voor NEC. Jansen, Schöne en Saïdi slaagden er echter niet in de voorsprong uit te breiden. Pas in de slotfase kreeg PSV zijn eerste kans, maar Lazovic schoot hoog over.

Feyenoord lijkt na één van de slechtste seizoenstarts uit de clubhistorie langzaam weer de weg naar boven te vinden. Tegen FC Utrecht nam de thuisploeg vanaf de aftrap het initiatief en kwam het snel op 1-0. Van Bronckhorst scoorde uit een vrije trap. Dankzij een uitblinkende Biseswar stond Feyenoord na een half uur met 3-0 voor. Hij scoorde tweemaal. Nog voor rust kwam Utrecht terug tot 3-1 via Schut en bleek dat Feyenoord het lek nog niet boven heeft. Doelman Timmer bracht de spanning terug door de bal tegen Utrechter Nasu aan te trappen en zo zichzelf te passeren. Feyenoord wankelde, maar bleef overeind. In de slotfase bepaalden Al Ahmadi en Makaay de eindstand op 5-2.

AZ had op papier een lastige tegenstander met FC Twente. Aanvankelijk waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en Twente kreeg een goede kans via N'Kufo, hij kopte echter naast. AZ was de ploeg die op voorsprong kwam toen Ari scoorde. EL Hamdaoui scoorde even later de 2-0. In de tweede helft kreeg AZ kansen via Mendes da Silva en Ari kansen om het duel te beslissen, maar zij verzuimden dat. Een kwartier later deed Ari dat wel met een simpel hoofdknikje.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. NAC Breda won met 0-2 van De Graafschap. De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse eindigde in 0-0, Willem II won met 2-1 van Roda JC. Ajax was met 5-2 te sterk voor Sparta Rotterdam en FC Groningen won met 5-0 van FC Volendam. Sc Heerenveen won tenslotte met 0-1 van ADO Den Haag

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 7 november:                              
De Graafschap – NAC Breda (0-2)
                                       
Zaterdag 8 november:                             
NEC – PSV (1-0)
Heracles Almelo – Vitesse (0-0)
Willem II – Roda JC (2-1)
                                       
Zondag 9 november:                               
Ajax – Sparta Rotterdam (5-2)
Feyenoord – FC Utrecht (5-2)
FC Groningen – FC Volendam (5-0)
AZ – FC Twente (3-0)
ADO Den Haag – sc Heerenveen (0-1) 

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Overzicht Eredivisie speelronde 10

Dit weekend werd in de Eredivisie de tiende speelronde afgewerkt. Zaterdagavond verloor PSV verrassend van NEC (1-0) en eindigde het treffen tussen Heracles Almelo en Vitesse gelijk (0-0). Op zondag wisten Ajax, Feyenoord en FC Groningen een klinkende overwinning te boeken, door allen vijf keer te scoren. Daarnaast won AZ de belangrijke wedstrijd tegen FC Twente met 3-0.

Uitslagen tiende speelronde:

ThuisUitUitslagen
De Graafschap NAC Breda 0-2
NEC PSV 1-0
Heracles Almelo Vitesse 0-0
Willem II Roda JC 2-1
FC Groningen FC Volendam 5-0
AZ FC Twente 3-0
Ajax Sparta 5-2
Feyenoord FC Utrecht 5-2
ADO Den Haag SC Heerenveen 0-1

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1Mounir El HamdaouiAZ13
2Matthew AmoahNAC Breda11
3Danijel Pranjicsc Heerenveen8
=Frank DemougeWillem II8
5Marcus BergFC Groningen7
6Klaas-Jan HuntelaarAjax6

Programma speelronde 11:

DatumThuisUit
14/11NAC BredaHeracles Almelo
15/11ADO Den HaagWillem II
15/11SpartaFC Volendam
15/11SC HeerenveenFC Utrecht
15/11Roda JCNEC
16/11AjaxPSV
16/11FC TwenteFeyenoord
16/11VitesseAZ
16/11FC GroningenDe Graafschap

Uitslag ADO Den Haag - sc Heerenveen

Om 16:30 uur begonnen ADO Den Haag en sc Heerenveen aan de laatste wedstrijd van de speelronde. Hieronder vind je de uitslag.

Karakteristieken

ADO Den Haag - sc Heerenveen 0-1
86’ B. Kalou 0-1

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: ADO Den Haag Stadion
Gele kaart: Grindheim (sc Heerenveen)

Opstellingen

ADO Den Haag: Zwinkels, El Moussaoui, Horváth, Kum, Van Hese, Rankovic, Resodihardjo (Meriç/46), Cornelisse, Knopper, Immers (Caracciolo/32), Verhoek

sc Heerenveen: Steppe, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag (Jong-a-Pin/24), Popov, Svec, Grindheim, Väyrynen, Pranjic, Sibon (Elyounoussi/76), Paulo Henrique (B. Kalou/62)

Mariah Carey niet geneukt voor huwelijk

Het zal niemand zijn ontgaan dat Mariah Carey onlangs opnieuw in het huwelijksbootje is gestapt. Maar ondanks haar sletterige imago, mocht manlief Nick Cannon niet met haar neuken tot ze officieel man en vrouw waren.

Gelukkig heeft Cannon niet lang het heft in eigen hand moeten nemen. Het stel is namelijk al na twee maanden met elkaar getrouwd.

"Het is niet zo dat we helemaal niet intiem waren, maar die 'totale intimiteit' hebben we niet gehad tot na ons huwelijk. Zo ben ik, zo waren mijn gevoelens op dat moment. Nick en ik geloven in hetzelfde en ik vond dat het specialer zou zijn als we zouden wachten tot na ons huwelijk. Dat bleek ook het geval te zijn, en dat vind ik nog steeds", vertelt de R'n'B-zangeres openhartig.

[WB] Terugblik Berlijn


Het afgelopen weekend werden er wereldbekerwedstrijden verreden in Berlijn. FOK!sport blikt nog een keer terug met de winnaars en de verrassingen.

De vrijdag begon met de 500 meter voor vrouwen. Aanvankelijk leken Jenny Wolf en Beixing Wang dezelfde tijd te hebben gereden, maar na bestudering van de tv-beelden bleek de Duitse toch iets sneller te zijn. Beste Nederlandse was Annette Gerritsen die als vijfde eindigde. De 500 meter voor mannen werd een prooi voor de Japanner Keiiciro Nagashima. De Nederlanders stelden teleur, Mark Tuitert was op de elfde plek het best geklasseerd. Michael Ireland kwam ten val en brak zijn schouder. Op de 1.500 meter bij de vrouwen was er een geheel Canadees podium. Kristina Groves won de schaatsmijl in 1.57,65, Brittany Schussler en Shannon Rempel werden tweede en derde. Marathonrijdster Elma de Vries was met de zevende plaats de beste Nederlander. De eerste dag werd afgesloten met de 5.000 meter voor mannen en Sven Kramer liet zien dat hij nog steeds de beste is. Met een tijd van 6.15,74 was hij ruim vier seconden sneller dan zijn Noorse concurrent Havard Bøkko.

Dag twee begon met de 500 meter voor vrouwen en nu was Wang Wolf wel snel te af. De Chinese zegevierde in een tijd van 37,91. Beste Nederlandse was Annette Gerritsen, die met een tijd van 38,36 vierde werd en sneller dan de vrijdag was. De Japanner Joji Kato won de tweede 500 meter voor mannen. Kato kwam tot een tijd van 34,70 en was daarmee de enige die onder de 35 seconden wist te blijven. Bovendien was zijn tijd een nieuw baanrecord. Jeremy Wotherspoon wist niet te finishen. De schaatser ging in de laatste bocht onderuit en sloeg hard tegen de kussens. Bij die val brak hij zijn arm. Martina Sábliková won de 3.000 meter voor vrouwen. Ze bleef met een tijd van 4.03,70 de Duitse Daniele Anschütz meer dan drie seconden voor. De laatste afstand van de zaterdag, de 1.500 meter voor mannen, was een Nederlands feestje. Na zijn winst op de 5.000 meter voor mannen was Sven Kramer ook de beste op de schaatsmijl. Kramer won in een tijd van 1.45,69 en eindigde zo voor Erben Wennemars, Simon Kuipers en Mark Tuitert. Shani Davis was op de vijfde plaats de beste niet-Nederlander.

De laatste dag van de wereldbekerwedstrijden in Berlijn begon met de 1.000 meter voor vrouwen. Christine Nesbitt won de wedstrijd. Op de tweede plaats was ook een Canadese terug te vinden, namelijk Shannon Rempel. Laurine van Riessen zorgde voor een verrassing door derde te worden. Stefan Groothuis won zeer verrassend de 1.000 meter bij de mannen. Groothuis kwam tot een tijd van 1.09,13. Daarmee was hij tweehonderdste sneller dan wereldkampioen Shani Davis. Simon Kuipers eindigde als derde. Jan Bos stelde teleur en werd pas achttiende. De Nederlandse damesploeg won de achtervolging. Renate Groenewold, Ireen Wüst en Diane Valkenburg wisten de Canadese dames ruim voor te blijven. De wereldbekerwedstrijden werden een teleurstelling voor de Nederlandse herenachtervolgingsploeg. Carl Verheijen ging onderuit in de bocht. Canada, directe tegenstander, wist te winnen. Duitsland werd tweede, Japan derde.

Uitslag Internazionale - Udinese

Internazionale heeft de topper tegen Udinese weten te winnen. Pas in de negentigste minuut viel de beslissende goal: 1-0.

Het was invaller Julio Ricardo Cruz die Inter in de slotfase de drie punten bezorgde. Lange tijd leek het duel te eindigen in 0-0, maar uit een hoekschop kopte de oud-Feyenoorder laat in de tweede helft binnen. Door dit resultaat gaat Inter Udinese nu voorbij op de ranglijst. De twee clubs hadden voor het duel evenveel punten, waarbij Udinese een beter doelsaldo had. Inter staat nu zelfs even bovenaan, maar kan vanavond weer ingehaald worden door stadsgenoot AC Milan. Die club gaat op bezoek bij Lecce, die op de dertiende plek staat.

Karakteristieken

Internazionale - Udinese 1-0
90’ Cruz 1-0

Voorspel niet belangrijk voor vrouw

Goed nieuws voor de heren die het beu zijn om de tongspieren te laten verkrampen tussen de dampende dijen van een vrouw. In tegenstelling tot eerdere onderzoeken, is nu uit een nieuw onderzoek namelijk gebleken dat voorspel wordt overschat. De wip zelf en met name de duur ervan is bepalend voor het succes van de relatie.

Tot die conclusie komen Stuart Brody en Peter Weiss, een west-Schotse en een Tsjechische professor. "In tegenstelling tot wat veel sextherapeuten beweren, moet juist meer aandacht worden besteed aan de kwaliteit en de duur van de daad, in plaats van aan het voorspel", zo luidt de uitkomst van hun onderzoek zoals die is gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine.

Voor de studie werd een grote groep Tsjechische vrouwen van verschillende leeftijden het hemd van het lijf gevraagd over hun seksleven. In de enquetes werd de nadruk gelegd op het klaarkomen en de duur van zowel voorspel als de daad zelf. Hieruit is gebleken dat er een kwartier wordt besteed aan het betere friemel- en likwerk, tegen 16,2 minuten aan het neuken zelf.  Die lange duur voor de wip zelf is opmerkelijk, want uit diverse Amerikaanse onderzoeken kwam naar voren dat de daad bij de Amerikanen slechts zeven minuten in beslag neemt. Volgens de wetenschappers duidt dit op "een grotere waardering van de geslachtsgemeenschap bij Europeanen."

De beide professoren vinden het echter opmerkelijker dat de duur van het voorspel niet van invloed is op de hevigheid van het vrouwelijk orgasme, terwijl de kans op een vrouwelijk orgasme aanzienlijk wordt vergroot als het neuken zo lang mogelijk duurt. Volgens Weiss en Brody duidt dit erop dat "de eigenlijke daad veel meer belang heeft voor de vrouw" en dat "onderzoekers en therapeuten daar dan ook veel meer nadruk op zouden moeten leggen".

Smeekens reed in pak van Wüst

De Nederlandse schaatsploeg heeft nog altijd geen tekort aan oude schaatspakken. Dit liet bondscoach Wopke de Vegt weten. Toch zorgt de pakkenaffaire zo nu en dan voor bijzondere ongemakken.

Zo moest Jan Smeekens zijn 500 meter, die vrijdag werd verreden, in het pak van Ireen Wüst afwerken. Dit probleem is inmiddels uit de wereld geholpen, maar tegelijkertijd werd ook bekend gemaakt dat de schaatsers hun training voorlopig in andere pakken moeten uitvoeren. Op die manier worden de oude pakken, die niet meer zoveel gemaakt worden, gespaard.

De nieuwe pakken van de schaatsers liggen nog altijd ongebruikt in een koffer, omdat de sporters over de slechte pasvorm klagen. Daarnaast accepteert de hoofdsponsor van de KNSB, Aegon, de kleurstelling niet.

Toch liet De Vegt weten dat er geen problemen zijn en dat de bond slechts 'pro-actief' inspeelt op eventuele knelpunten. Jac Orie, coach van de DSB-ploeg, denkt echter dat het lastig gaat worden om het einde van het jaar met de oude pakken te halen. In dat geval is het zelfs zo dat de afspraak, die vorige week tussen de schaatsbond, Aegon en de merkenteams werd gemaakt, niet kan worden nagekomen.

De Vegt zei echter niets van een overeenkomst te weten. Dit bericht werd eerder deze week door zijn collega van de topsportcommissie Tjaart Kloosterboer in de media gebracht. "Ik weet niet waar dit vandaan komt. Maar het klopt gewoon niet. We schaatsen gewoon in de beste pakken."

Miljoenen Patiëntendossiers gestolen

Hackers hebben in de Verenigde Staten miljoenen Elektronische Patiëntendossiers gestolen van een bedrijf dat als schakel in onder andere de medicijnhandel fungeert. Het bedrijf, Express Scripts, beheert de namen, geboortedata, burgerservicenummers en medische geschiedenis van zo'n vijftig miljoen Amerikanen.

De FBI onderzoekt nu de brief die Express Scripts kreeg waarin werd gedreigd de patiëntendossiers te openbaren. In de brief stond van vijfenzeventig mensen de persoonlijke informatie om de daad kracht bij te zetten. Niet alleen de FBI doet momenteel onderzoek, maar in het bedrijf zelf is men ook intensief met de zaak bezig. Onduidelijk is nog of er sprake is van een lek en of de criminelen van binnenuit de gegevens hebben verkregen. Een woordvoerder van het bedrijf heeft gemeld dat op het moment niets uitgesloten wordt.

De zaak maakt wederom duidelijk dat dergelijke privacygevoelige gegevens als het elektronisch patiëntendossier niet enkel voor bedrijven (b.v. verzekeraars) interessant zijn. Aangezien het omstreden Elektronisch Patiëntendossier ook op de agenda staat in Nederland, is het niet ondenkbaar dat criminelen dit systeem ook zullen proberen binnen te dringen. Huisartsen en beveiligingsdeskundigen staan negatief tegenover het systeem, omdat het onveilig en onvoldoende getest zou zijn. De minister van Volksgezondheid blijft echter stellen dat het systeem aan de strengste veiligheidseisen voldoet.

[WB] Nederland onderuit bij heren

De wereldbekerwedstrijden schaatsen in Berlijn zijn voor de Nederlandse herenachtervolgingsploeg een teleurstelling geworden. Carl Verheijen ging onderuit in de bocht. Canada, directe tegenstander, wist te winnen. Duitsland werd tweede, Japan derde.

Mark Tuitert, Carl Verheijen en Erben Wennemars waren goed voor Nederland onderweg, maar even later viel Verheijen. Daardoor ging een goede klassering door de gootsteen; de tegenstander Canada, met Steven Elm, Denny Morrison en Lucas Makowsky, haalde de winst met 3:47.29. Zij wisten ook Duitsland voor te blijven. Derde werd Japan in een tijd van 3.48,02.

Wennemars had aanvankelijk niet door dat Verheijen op het ijs lag en trok nog door. Maar een honderd meter later realiseerde Wennemars dat ze niet meer met drie man reden en hij kwam omhoog. Carl Verheijen was uitermate teleurgestelld: "Voor mijn gevoel ging ik op de schaats van Mark staan. Zonde. Ik ben hier niet drie dagen om slechts drie rondjes te rijden. Maar beter dat het hier gebeurt, dan in een belangrijke wedstrijd. Wel voel ik me een beetje schuldig naar de anderen toe."


Uitslag ploegenachtervolging heren

PosLandTijdVerschilPntn
1 Canada 3:47.29 100
2Duitsland3:47.37 0,0880
3Japan3:48.02 0,7370
4Italië3:48.74 1,4560
5Polen3:49.98 2,6950
13 Nederland DNF 0

Traagrijder moet rijbewijs inleveren

Een Friese automobilist moest gisteravond ter plekke zijn rijbewijs inleveren na een snelheidsovertreding. De man reed echter niet te hard, maar juist veel te langzaam. Met een gangetje van slechts vijftig kilometer per uur tufte de slak over de snelweg A7.

De tachtigjarige man uit Heerenveen vergat verder richting aan te geven, stond zelfs geregeld stil op de weg en negeerde een stopteken van de politie. Toen vonden de agenten het welletjes. Zij zetten de Fries aan de kant en namen zijn rijbewijs in.

Ondanks de levensgevaarlijke snelheid op de A7, zijn er geen ongelukken gebeurd. Een andere weggebruiker was namelijk zo verstandig achter de bejaarde man te rijden met zijn alarmlichten aan. Zo wist hij de medeweggebruikers te waarschuwen voor langzaam verkeer.

 


Bejaarde weggebruikers: Levensgevaarlijk!

E-mailcolumns Danny & Sun stoppen

Na het schokkende nieuws dat De Toppers uit elkaar zijn, vandaag ook goed nieuws. Vandaag stopt ook de wekelijkse mailwisseling op zondag tussen Danny en SunChaser. De reden: de inspiratie is opgedroogd voor een wekelijkse e-mail.

De laatste e-mailcolumns zijn vandaag geschreven. Danny neemt in zijn column 'The End' officieel afscheid en stelt: "Genoeg is genoeg, om maar even een term uit 1999 te recyclen. Aangezien veel mensen hier al jaren op wachten is het weer een stapje dichter naar een beter FOK!" En SunChaser mijmert vandaag ook al dat de tijd veel te snel gaat. Overigens blijven er incidenteel columns verschijnen, maar niet meer op een vaste dag.

Gezien de reacties die wekelijks werden geschreven zal de vlag inderdaad hier en daar uithangen. Wie denkt een goede aanvulling te zijn op de columncrew is hierbij uitgenodigd een submit in te sturen of een PM te sturen naar eindredacteur Driek . Je weet wel, die ene vriend van Femke Halsema.


Zatlap jat nummerbord politieauto

De Groninger politie had gisterochtend te maken met een opmerkelijke diefstal. Een 28-jarige man had namelijk in de binnenstad de kentekenplaat van een politiewagen getrokken en deze vervolgens in een portiek gegooid. Dankzij camerabeelden kon de dader echter snel worden achterhaald.

De Stadjer, die overduidelijk te diep in het glaasje had gekeken, bleek na zijn arrestatie een vervelende klant. Eenmaal in de auto op weg naar het politiebureau wilde hij het interieur van de politieauto verbouwen. Op het bureau schold hij vervolgens de politie uit en bedreigde hen. De man is achter tralies gezet opdat hij zijn roes kan uitslapen.

[WB] Nederlandse dames pakken winst

Tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Berlijn heeft de Nederlandse damesploeg de achtervolging gewonnen. Renate Groenewold, Ireen Wüst en Diane Valkenburg wisten de Canadese dames ruim voor te blijven.

In een tijd van 3:04.34 bleef Nederland ook de Duitse ploeg voor, die 3:04.51 op de klokken zette. In een rechtstreeks duel rekende Nederland af met de Canadese favorieten, Christine Nesbitt, Shannon Rempel en Brittany Schussler werden slechts vijfde. Duitsland pakte met Daniela Anschütz, Claudia Pechstein en Daniela Opitz het zilver, de Verenigde Staten (Nancy Swider, Catherine Raney en Marangello) werden derde.

Ireen Wüst was wel blij met de overwinnig: "De 1.000 meter ging technisch gezien zó slecht. Gelukkig had ik de achtervolging nog om wat recht te zetten. De kunst bij dit onderdeel is samenwerking en dat gaat ons goed af." Valkenburg verving de zieke Palien van Deutekom.


Uitslag ploegenachtervolging dames

PosLandTijdVerschilPntn
1 Nederland 3:04.34 100
2Duitsland 3:04.51 0,1780
3Verenigde Staten 3:05.68 1,3470
4Korea 3:06.34 2,0060
5Canada 3:06.63 2,2950

Boom zegeviert in Pijnacker

Lars Boom is er zondag in geslaagd om de wereldbekerwedstrijd van het veldrijden in Pijacker op zijn naam te schrijven. De Nederlander was de Belgen Niels Albert en Sven Nys, de nummers twee en drie van de dag, te slim af.

Nys moest Boom en Albert al snel laten gaan. Dit gold uiteindelijk ook voor de laatstgenoemde veldrijder, die geen antwoord had op het tempo van de Nederlander.

Het was voor Boom de eerste wereldbekerzege van dit seizoen. De voorgaande twee ritten werden door respectievelijk Nys en Albert gewonnen.

Uitslagen Eredivisie 9/11/2008

Om half drie begonnen er vier wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.
Ajax - Sparta Rotterdam 5-2
16’ Huntelaar 1-0
21’ Suárez 2-0
42’ Sno 3-0
57’ John 3-1
74’ Bakircioglu 4-1
84’ Leonardo 5-1
88’ Rose 5-2

Toeschouwers: 48.852
Scheidsrechter: Van Boekel
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Suárez, Van der Wiel (Ajax), Knol, Duplan, Adeleye (Sparta Rotterdam)

Opstellingen

Ajax: Vermeer, v.d.Wiel, Oleguer(Schilder/70), Vertonghen, Vermaelen, Gabri, Suárez (Leonardo/80), Lindgren, Bakircioglu, Huntelaar (Sno/38), Emanuelson

Sparta Rotterdam: Wapenaar, Vermes, Knol(Promes/85), Adeleye, Slijngard, Slot(Falkenburg/46), Strootman (Jaggy/74), Rose, John



Feyenoord - FC Utrecht 5-2
5’ Van Bronckhorst 1-0
27’ Biseswar 2-0
31’ Biseswar 3-0
33’ Schut 3-1
57’ Nesu 3-2
89’ El Ahmadi 4-2
90+1’ Makaay 5-2

Toeschouwers: 43.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: De Kuip
Gele kaart: El Ahmadi, Hofland, Van Bronckhorst (Feyenoord), Cornelisse, v.Dijk (FC Utrecht)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Bahia, Hofland, De Cler, Wijnaldum (Bruins/81), El Ahmadi, Fer (Lucius/85), v.Bronckhorst, Biseswar, Makaay

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller, Schut, Nesu (Skoubo/86), Silberbauer, v.Dijk,C aluwé (Maguire/81), Loval, Boussaboun (George/71), v.d.Gun



FC Groningen - FC Volendam 5-0
15’ Van de Laak 1-0
19’ Lovre 2-0
23’ Andersson 3-0
51’ Van de Laak 4-0
75’ Berg 5-0

Toeschouwers: 21.000
Scheidsrechter: Janssen
Stadion: Euroborg
Gele kaart: Bakens,Yildiz (FC Volendam)


Opstellingen

FC Groningen: Luciano, Svejdík, Sankoh, Granqvist, Stenman (Metaj/62), Lovre (Powel/76), Ajilore, Holla, v.d.Laak, Berg (García/78), Andersson

FC Volendam: Verhoeven, Koning, Boots, Bakens, Meijers, Platje (Narsingh/66), De Lange, Valenta, Yildiz, Sheotahul, Hofstede (Maynard/46)



AZ - FC Twente 3-0
36’ Ari 1-0
40’ El Hamdaoui 2-0
58’ Ari 3-0

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: DSB Stadion
Gele kaart: Pocognoli, De Zeeuw (AZ), Tioté (FC Twente)

Opstellingen

AZ: Romero, Swerts (Koenders/74), Moreno, Moisander, Pocognoli, De Zeeuw, Mendes da Silva, Martens, v.d.Velden, Pellè (Ari/29), El Hamdaoui (Holman/63)

FC Twente: Boschker, Stam, Wielaert, Douglas, Braafheid, Brama, Hersi (Janssen/67), Tioté (Wellenberg/51), Denneboom (Huysegems/67), N'Kufo, Elia

Groothuis: "Dit is een doorbraak"

Stefan Groothuis zegevierde dit weekend, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn, op de 1000 meter. Dit is een uitstekende prestatie, aangezien de schaatser vorige week zijn rentree op de ijsbaan maakte.

Groothuis kampte een jaar lang met een hardnekkige blessure aan zijn achillespees, maar is nu weer helemaal terug. "Dit is echt een doorbraak voor me," liet hij in een reactie weten. "Na de NK afstanden had ik wel het idee dat ik met de besten mee kon. Maar dit is geweldig."

Obama zet privé-foto's online

Barack Obama heeft privé-foto's van de Amerikaanse verkiezingsavond online gezet. De toekomstige president van de Verenigde Staten is te zien terwijl hij kijkt wat de verkiezingsuitslag is.

De foto’s zijn door Obama zelf op internet gezet. Obama houdt koortsachtig de televisie in de gaten en viert een bescheiden feestje met zijn vrouw, zijn running mate Joe Biden en diens vrouw. Daarna zien we hoe hij naar het podium loopt om de duizenden mensen in Chicago toe te spreken.

Bekijk de foto's zelf hier .

Badmintonner Palyama wint in Moskou

Dicky Palyama is er in geslaagd om het GP-toernooi van Moskou op zijn naam te schrijven. De badmintonner was in de finale, waarin hij het tegen de Rus Stanislav Poechov opnam, de betere. De setstanden waren 21-12 en 21-18.

Palyama, die in de Russische stad als eerste geplaatst was, wist al zijn wedstrijden met 2-0 te winnen. In vijf gevallen stond er aan de andere kant van het net een Rus. "Ik was de favoriet om te winnen, maar dat heb ik geen moment als druk ervaren," liet hij na zijn zege weten.

In de tweede set wist Palyama een achterstand van 10-12 ongedaan te maken, door zes punten op rij te scoren. "Ik had in de Europa Cup met Amersfoort nog van hem verloren. Ik was nu wel in staat om zijn aanvallen met goed geplaatst spel te neutraliseren."

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Gisteren stond de negende speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Vanaf dit seizoen wekelijks op zondag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

ARC - Excelsior Maassluis 0-3 (0-2)
25. 0-1 Demis Xanthopoulos (strafschop) 30. 0-2 Rudi Witvoet 83. 0-3 Stephan van de Velde

DOTO - ASWH 0-3 (0-1) gestaakt
3. 0-1 Ivar Eltenberg 63. 0-2 Youri Petrov 72. 0-3 Youri Petrov
Bijzonderheid: Duel zeventien minuten voor tijd gestaakt nadat DOTO-speler Dino Rodriques de Pina tegen een reclamebord viel en roerloos bleef liggen. De speler moest per ambulance worden afgevoerd.

FC Lisse - Ter Leede 1-4 (0-2)
3. 0-1 Martijn Lagendijk 43. 0-2 Robin Stolp 68. 1-2 Michael van der Laan (strafschop) 85. 1-3 Sergio Ommel 90 (+5). 1-4 Ryan Holman

Heerjansdam - Quick Boys 2-5 (0-1)
29. 0-1 Jaap van der Plas 47. 1-1 Danny van Valen (strafschop) 66. 1-2 Jaap van der Plas 70. 1-3 Erik Homan 75. 1-4 Maarten Bak 78. 2-4 Ard Hartman 87. 2-5 Maarten Bak
Rood: Lesley van Waas (Heerjansdam), Danny van Valen (Heerjansdam, 2 x geel)

Katwijk - Noordwijk 1-1 (1-0)
10. 1-0 Richard Blonk 90 (+5). 1-1 Mitchel Beyersbergen

Rijnsburgse Boys - Capelle 4-2 (2-0)
14. 1-0 Bart Freke 18. 2-0 Danny van der Vijver 61. 3-0 Joost Kuhlmann 69. 3-1 Laurens Visser 75. 4-1 Richal Leitoe 77. 4-2 Godwin Falix
Rood: Alex van Duijvenbode (Capelle, 2 x geel)

Scheveningen - Barendrecht 4-1 (1-1)
33. 0-1 Michael van Dommelen 41. 1-1 Kevin van der Geest 51. 2-1 Michael Ros 90 (+4). 3-1 Mike van Gool 90 (+6). 4-1 Daniël da Cruz

STAND

1. Rijnsburgse Boys 9-25
2. Quick Boys 9-18
3. Capelle 8-17
4. Ter Leede 9-17
5. Katwijk 9-16 (+3)
6. Barendrecht 9-16 (+1)
7. ASWH 7-11
8. FC Lisse 8-11
9. Excelsior Maassluis 9-9
10. DOTO 8-7
11. Noordwijk 9-7 (-3)
12. ARC 9-7 (-7)
13. Scheveningen 8-6
14. Heerjansdam 9-3

Topscorers:

1. Sergio Ommel (Ter Leede) 9
2. Henk Roeland (Capelle) 6
3. Maarten Bak (Quick Boys) 5
=. Arie Jonker (Katwijk) 5
=. Joost Leonard (Noordwijk) 5
=. Benjamin Martha (Quick Boys) 5
=. Youri Petrov (ASWH) 5

Hoofdklasse B

AFC Ajax - Kozakken Boys 1-1 (0-0)
48. 0-1 Elroy Boonstoppel (strafschop) 87. 1-1 Furghill Lie-A-Kwie

Bennekom - Jodan Boys 3-1 (1-1)
11. 1-0 Mamoudou Kaba 30. 1-1 Kees Graafland 53. 2-1 Clint van der Wal 90 (+6). 3-1 Roy de Ruiter
Rood: Willem Graafland (Jodan Boys)

Geinoord - Zwaluwen '30 / Henver 2-2 (1-0)
40. 1-0 Elvin Hardeveld 55. 2-0 Elvin Hardeveld 53. 2-1 Roel de Vries (strafschop) 57. 2-2 Ricardo Appelman
Rood: Sergio Parris (Zwaluwen '30 / Henver)

GVVV - DOVO 4-1 (2-0)
23. 1-0 Danny van Brenk 33. 2-0 Danny van Brenk (strafschop) 50. 3-0 Michiel van der Valk 71. 4-0 Rudy van Doorn 90 (+2). 4-1 Rodny Hofman

Hoek - IJsselmeervogels 1-1 (1-1)
27. 0-1 André Kemper 34. 1-1 Stijn Mahieu

SDC Putten - Volendam 2-0 (0-0)
47. 1-0 Mark Dijs 71. 2-0 Wilbert Scheenstra
Rood: Leon Tol (Volendam)

Spakenburg - Sparta Nijkerk 4-1 (1-1)
39. 0-1 Ivo te Velthuis 42. 1-1 Ruben Wilson 68. 2-1 Ruben Wilson 80. 3-1 Christy Bonevacia 90 (+4). 4-1 Thijs Houwing (strafschop)
Rood: Marco Kints (Sparta Nijkerk)

STAND

1. IJsselmeervogels 9-20
2. GVVV 9-18 *
3. Spakenburg 9-16 *
4. Bennekom 9-15 (+3, 13 goals voor)
5. Hoek 9-15 (+3, 9 goals voor)
6. Kozakken Boys 9-12
7. Zwaluwen '30 / Henver 9-11 (-2, 17 goals voor)
8. SDC Putten 9-11 (-2, 9 goals voor)
9. Sparta Nijkerk 9-11 (-11)
10. Jodan Boys 9-10 (-3)
11. DOVO 9-10 (-8)
12. Volendam 9-9
13. AFC Ajax 9-7 (-6)
14. Geinoord 9-7 (-7)

Topscorers:

1. Kwong-Wah Steinraht (IJsselmeervogels) 9
2. Thijs Houwing (Spakenburg) 8
3. André Kemper (IJsselmeervogels) 7
=. Dennis van Meegdenburg (GVVV) 7
5. Daan van der Valk (Geinoord) 6
=. Clint van der Wal (Bennekom) 6

Hoofdklasse C

Berkum - WHC 2-3 (1-3)
7. 1-0 Marc van der Meulen 34. 1-1 Joseph Kanyike 43. 1-2 Joseph Kanyike 45. 1-3 Pascal Diender (strafschop) 70. 2-3 Marc van der Meulen

Excelsior '31 - Flevo Boys 3-1 (0-0)
53. 0-1 Arjen Postma 57. 1-1 Peter Scheppink 74. 2-1 Stef Kuik (eigen doelpunt) 90. 3-1 Niki Leferink
Rood: Gerald Janssen (Excelsior '31, 2 x geel)

Go-Ahead Kampen - PKC '83 2-4 (1-1)
23. 1-0 Jurrian Zandbergen 45. 1-1 René van der Weij 53. 1-2 Robin Mulder 62. 1-3 Robin Mulder 77. 2-3 Adi Draganovic 84. 2-4 Roy Kamps

Harkemase Boys - Be Quick '28 1-1 (0-1)
32. 0-1 Tom IJzerman 56. 1-1 Dennis Loer

HHC Hardenberg - Staphorst 0-2 (0-1)
17. 0-1 Bas Bloemen 81. 0-2 Martijn Brakke

NUnspeet - ONS Sneek 1-1 (0-0)
57. 0-1 Leo de Wagt 90 (+4). 1-1 Erwin Schouten
Rood: Jasper Valentijn (ONS Sneek, 2 x geel)

Oranje Nassau - SC Genemuiden 1-1 (0-0)
88. 0-1 Gerco Eenkhoorn 89. 1-1 Jaap Jacobs

STAND

1. Harkemase Boys 9-20
2. WHC 9-17
3. Go-Ahead Kampen 9-16 (+10)
4. HHC Hardenberg 9-16 (-1)
5. Nunspeet 9-15
6. Be Quick '28 9-14
7. Excelsior '31 9-13
8. ONS Sneek 9-12
9. PKC '83 9-11 (-1)
10. Staphorst 9-11 (-7)
11. Flevo Boys 9-10
12. SC Genemuiden 9-9
13. Berkum 9-8
14. Oranje Nassau 9-4

Topscorers:

1. Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) 9
2. Arjen Postma (Flevo Boys) 7
3. Martijn Barto (Harkemase Boys) 6
=. Erwin Schouten (Nunspeet) 6
5. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 5
=. Bas Bloemen (Staphorst) 5
=. Nick Kok (Be Quick '28) 5
=. Oebele Schokker (Harkemase Boys) 5
=. Paul Smid (Staphorst) 5
=. Jolf Stel (Excelsior '31) 5
=. Tom IJzerman (Be Quick '28) 5

Kupfernagel wint in Pijnacker

Hanka Kupfernagel is er zondag in geslaagd om de wereldbekerwedstrijd veldrijden bij de vrouwen, dat in Pijnacker werd gehouden, op haar naam te schrijven. Katherine Compton uit de Verenigde Staten werd tweede en Katerina Nash uit Tsjechië pakte de derde plaats.

De Nederlandse veldrijdsters belandden allen nipt naast het podium. Saskia Elemans kwam als vierde over de meet en Daphny van den Brand werd vijfde.

RTL 4 blij met nieuwe zaterdagavond

Een zegsvrouw van RTL 4 liet vandaag weten dat de nieuwe zaterdagavond een groot succes is. De kijkcijfers van Linda de Mols Ik Hou Van Holland (1,4 miljoen) en Carlo Boszhards Succes Verzekerd (926.000) liegen er niet om.

Volgens haar is het nieuwe programma van Boszhard "goed ontvangen". Het succes van Ik Hou Van Holland is al bewezen in het eerste seizoen. "De vrolijke tv-hit veroverde in het eerste seizoen begin dit jaar elke zaterdagavond al gemiddeld 1,3 miljoen Nederlandse harten en zet deze trend in het tweede seizoen succesvol voort", aldus de zegsvrouw.

In het nieuwe programma van Boszhard krijgt de kandidaat aan het begin al gelijk 1 miljoen euro. De kandidaat moet alleen eerst 'even' zeven vragen beantwoorden, voordat hij het geld mee naar huis mag nemen. De zegsvrouw vertelt dat het nieuwe programma goed is ontvangen met bijna 1 miljoen kijkers. Het gezellige zaterdagavond programma Ik Hou Van Holland, met Beau van Erven-Dorens en Jeroen van Koningsbrugge als teamcaptains, is volgens de zegsvrouw "weer lekker op dreef met 1,4 miljoen kijkers."

Boszhards Succes Verzekerd is iedere zaterdagavond om 21:30 uur op RTL 4. Het programma van Linda is iedere zaterdagavond om 20:00 uur op RTL 4. Aankomende zaterdag zijn onder andere Michael Boogerd en Jody Bernal te gast.

Van Bommel snel om tafel met Bayern München

Mark van Bommel gaat binnenkort om de tafel met de clubleiding van Bayern München om zijn toekomst te bespreken. Het contract van de 31-jarige Nederlander bij de Duitse club loopt aan het eind van dit seizoen af.

"Eind november, begin december analyseren we de situatie," aldus Van Bommel tegenover Bild. Nadat hij een periode pendelde tussen bank en basis, is de international sinds kort weer basiskracht. In juli van dit jaar werd Van Bommel de eerste buitenlandse aanvoerder van Bayern München.

De afgelopen tijd linken Duitse media Van Bommel aan Schalke 04, dat in 2004 al eens interesse toonde in Van Bommel, destijds spelend voor PSV. Tegenover Bild zegt Andres Müller, manager van Schalke: "Het klopt dat we in het verleden geïnteresseerd waren in Van Bommel, maar intussen is hij ouder dan dertig, niet iemand voor de toekomst dus."

Vechtpartij in Tikibad Duinrell

Twee jongens van 17 jaar uit Rotterdam zijn gisteren in het Tikibad van het attractiepark Duinrell in Wassenaar in hun gezicht geslagen door vijf jongeren.

De jongeren, van 17 tot 20 jaar, begonnen de twee te slaan toen één van de jongens per ongeluk water in het gezicht spuugde na een ritje van de glijbaan. Hij bood zijn excuses aan, maar hier nam de jongen die in zijn gezicht gespuugd was geen genoegen mee. Hij wachtte samen met vrienden op de jongens toen ze voor de tweede keer uit de glijbaan kwamen.

Personeel en beveilingsmedewerkers konden erger voorkomen door in te grijpen. De vijf jongeren zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

"Noah Heller, hou toch eens op met interviews geven!"

De naam Noah Heller zegt jullie waarschijnlijk vrij weinig, maar hij geeft als producer bij Activision vaak interviews over de komende Call of Duty-games. Met Call of Duty: World at War op komst worden er natuurlijk veel interviews gegeven, tot irritatie van de community manager van Infinity Ward. Infinity Ward heeft namelijk het goed ontvangen en nog steeds populaire Call of Duty 4: Modern Warfare ontwikkeld, en Heller zit continu het komende deel van de franchise te vergelijken met deze vorige topper, iets wat niet goed valt bij Infinity Ward...

WTF are you talking about?! “in previous Call of Dutys blah blah blah”. First of all, you didn’t work on “previous Call of Dutys”, so don’t talk as if you’re down with how / why things were designed the way they were. Second, you’re completely fucking wrong.

Bolt Action rifles are one hit kills in every Call of Duty we (Infinity Ward) made!!

I won’t compare it to World at War’s Bolt Actions, I can’t speak to that because I don’t work there. Just like you don’t work here, so please stop talking about our games.

A rule of thumb I like to use is…. when promoting your game. Promote YOUR game. Don’t compare it to another game, or reference what OTHER games did in the past, pitch YOUR game. I mean, you have lots of cool things you could talk about… like Nazi Zombies…

De volledige rant tegen Heller valt hier te lezen.


Call of Duty: World at War is het vijfde deel in de serie en wordt 14 november verwacht op de PC, PlayStation 2 en 3, Xbox 360, Nintendo Wii en DS. Meer informatie over de game is te vinden in onze preview.

Toch SD-tv patch voor Banjo Kazooie: Nuts & Bolts

Rares komende kindje, Banjo Kazooie: Nuts & Bolts, blijkt problemen te hebben op normale TV's. Net zoals sommige andere Xbox 360-games is de tekst dan te klein om nog goed te kunnen lezen en is het onduidelijk wat je te doen staat. Rare heeft aangegeven deze problemen niet aan te pakken, maar daar zijn ze op terug gekomen. Of het door alle negatieve aandacht komt of door het collectieve geschreeuw van de fans, er wordt gewerkt aan een patch die binnen 30 dagen online moet staan.

It has come to our attention that people are experiencing subtitle readability issues with Banjo Kazooie: Nuts & Bolts on Standard Definition TVs. We would like to assure you that contrary to earlier reports, we are aware of the issue and currently working on a title update to be released within the next 30 days that will fix it for those with Standard Definition TVs. We’re committed to ensuring all fans of the franchise are able to have the best experience possible with Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts.

Banjo Kazooie: Nuts & Bolts ligt vanaf 14 november in de winkels voor de Xbox 360.

NAVO-militairen gedood in Afghanistan

Twee Spaanse NAVO-militairen zijn vandaag in het westen van Afghanistan om het leven gekomen. Een derde militair raakte gewond bij de aanslag ten zuiden van Herat. Dat maakte het Spaanse ministerie van Defensie bekend.

Ook door een andere aanslag kwam een NAVO-militair om het leven. Bij een zelfmoordaanslag reed een bus gevuld met explosieven een konvooi van de NAVO in. Daardoor raakten ook vijf militairen gewond. Vermoedelijk kwamen die militairen uit Italië.

Iran scherpt regels aan voor presidentskandidaten

Iran stelt strengere voorwaarden aan mensen die president willen worden. Toekomstige kandidaten moeten tussen de 40 en 75 jaar oud zijn en een universitair diploma hebben. Daartoe heeft het parlement vandaag besloten.

Mensen die president van Iran willen worden, moesten al voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet iemand staatsburger van Iran en een sjiitische moslim zijn.

De aanpassingen gaan vooraf aan nieuwe verkiezingen in juni volgend jaar. Naar verwachting doet de huidige president Mahmoud Ahmadinejad dan een gooi naar een tweede termijn. Het staatshoofd (1956), dat civiele techniek heeft gestudeerd, voldoet aan de nieuwe vooraarden.

Tijdens de vorige verkiezingen mochten zeven mannen meedoen. De kandidatuur van 89 vrouwen werd afgewezen. In de regels worden vrouwen niet genoemd. Ook in de aanpassingen wordt met geen woord over vrouwelijke deelname gerept.

Mahmoud Ahmadinejad  (foto: ANP)

Daders Bali begraven

De lichamen van de daders van de aanslag op Bali in 2002 zijn vandaag begraven. De politie had moeite de veiligheid in het dorp Tenggulun, waar de plechtigheid plaatsvond, te garanderen.

De lichamen van Amrozi en Mukhlas werden per helikopter naar het dorp vervoerd. Daarvandaan werden de kisten naar de moskee gebracht, waarna de begrafenis plaatshad. Meer dan duizend mensen probeerden een glimp van de kisten op te vangen.

Een leider van terreurnetwerk Jemaah Islamiyah, waar de twee broers lid van waren, leidde een dienst. Aanwezigen riepen leuzen, zoals 'Allah Akbar' (God is groot) en 'jihad' (heilige oorlog).

Imam Samudra werd in Serang begraven. Ook daar werd de kist onder veel belangstelling door de straten gedragen.

Daders Bali begraven  (foto: ANP)

Al negentig doden na instorting school Haïti

Meer dan negentig schoolkinderen en leerkrachten zijn om het leven gekomen toen een school van drie verdiepingen instortte in een voorstad van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince.

Gisteren, een dag na de instorting van het pand, waren volgens reddingswerkers de stoffelijke resten van meer dan negentig mensen geborgen of gesignaleerd.
Gisteren troffen de bergers in de puinhopen een ruimte aan met 21 lijken. Naar schatting 150 mensen raakten bij het drama gewond.

De school 'La promesse' stortte vrijdag in elkaar en begroef talrijke kinderen in de puinhopen. Aan het pand werd gewerkt om er een extra verdieping op te bouwen.

De man die verantwoordelijk is voor de school, Fortin Augustin, is gearresteerd. Hij is eigenaar van de school en voorganger in de bijbehorende kerk. Augustin had volgens de Haïtiaanse justitie ook de leiding van de bouw van het pand op zich genomen terwijl hij daar geen verstand van heeft.

De uit betonnen onderdelen opgetrokken school zou volstrekt ondeugdelijk zijn gebouwd volgens de autoriteiten.

Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel kinderen in het pand waren toen het instortte. De getroffen scholengemeenschap telt zevenhonderd leerlingen in de leeftijd van drie tot twintig jaar.

Negentig doden  (foto: ANP)

Nederlander in levensgevaar na vechtpartij in Gent

Bij een vechtpartij in het centrum van Gent is vannacht een Nederlandse man levensgevaarlijk gewond geraakt. Justitie in Gent heeft dat bekendgemaakt.

Bij de vechtpartij, die uitbrak na een ruzie bij een café, waren meerdere personen betrokken. De 41-jarige Nederlander kreeg zware klappen. Hij is naar een ziekenhuis in Gent gebracht.

De omstandigheden van de vechtpartij worden onderzocht door de politie van Gent. Er zijn nog geen verdachten opgepakt.

[WB] Groothuis wint de 1.000 meter

Stefan Groothuis heeft bij wereldbekerwedstrijden in Berlijn zeer verrassend de 1.000 meter gewonnen.

Groothuis kwam tot een tijd van 1.09,13. Daarmee was hij tweehonderdste sneller dan wereldkampioen Shani Davis. Het is voor Groothuis zijn eerste wereldbekerzege in zijn carriére. Simon Kuipers eindigde als derde. Jan Bos stelde teleur en werd pas achttiende.

Uitslag:

PlaatsNaam LandTijd
1Stefan GroothuisNederland1.09,13
2Shani DavisVerenigde Staten1.09,15
3Simon KuipersNederland1.09,30
4Jevgeni LalenkovRusland1.09,38
5Pekka KoskelaFinland1.09,41
8Erben WennemarsNederland1.09,73
9Mark TuitertNederland1.09,85
18Jan BosNederland1.10,74

Eerste diagnose Bridji zeer negatief

Heraclied Karim Bridji raakte zaterdagavond in het duel met Vitesse (0-0) ogenschijnlijk zwaar geblesseerd aan zijn knie na een ietwat knullige botsing. Nadat hij in ongelukkig in aanraking was gekomen met een Vitessenaar moest hij het speelveld per brancard verlaten, waarna direct koers richting het ziekenhuis werd gezet.

Een definitief oordeel is nog niet geveld, maar de middenvelder moet rekening houden met een afwezigheid van enkele maanden. De eerste diagnose luidde namelijk dat zijn buitenste band van de knie is gescheurd.

Naast Bridji moesten ook Willie Overtoom (knie) en Darl Douglas (hamstring) het speelveld vroegtijdig verlaten.

Van Riessen: "Ongelooflijk"

Laurine van Riessen kon haar geluk niet op, nadat ze op de 1000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn derde werd. Vorig seizoen ging voor de DSB-rijdster verloren. De oorzaak hiervan was een ernstige kwetsuur aan haar achillespees.

"Zo'n rentree, na een jaar niet op de schaats te hebben kunnen staan, had ik nooit kunnen bedenken. Op de 1500 meter was ik al blij met de tiende plaats, nu sta ik op de 1000 op het podium. Ongelooflijk," was de eerste reactie van Van Riessen. "Ik heb zeker niet stil gezeten en keihard aan een comeback gewerkt. Maar schaatsen was lange tijd niet mogelijk."

Op de 1000 meter ontbraken wel de favorieten Paulien van Deutekom, Anni Friesinger en Cindy Klassen. Van Riessen liet weten dat haar goede klassering niets te maken had met de afwezigheid van dit trio. "Toch is de top hier beslist niet tegengevallen. Dat zie je aan de tijden, die in het voorseizoen zijn gereden. Deze derde plaats heb ik echt niet te danken aan de afwezigheid van sommige rijdsters. De top op de 1000 meter moet toch in Canada, Duitsland en Azië worden gezocht. Ik sta daar mooi tussen."

SEGA brengt 40 klassiekers naar de PS3 en Xbox 360

Goed nieuws voor de retrofans die niet meer over een oude Sega Mega Drive of Master System beschikken, SEGA heeft aangekondigd in 2009 met de Sega Mega Drive Ultimate Collection te komen voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Deze bundel zal bestaan uit 40 klassieke first party game uit het 8-bit en 16-bit tijdperk.

SEGA Mega Drive Ultimate Collection is een must-have voor alle SEGA-liefhebbers. Fans krijgen de kans om goede herinneringen aan deze klassieke games weer tot leven te laten komen in HD-formaat.

Aldus Gary Knight, European Marketing Director van SEGA Europe.






Sega Mega Drive Ultimate Collection bevat meer dan 40 gevierde SEGA-klassiekers in één pakket. Daarmee is dit de grootste collectie first-partygames van SEGA ooit. Onder de games bevinden zich Sonic the Hedgehog 1, 2 en 3, Columns, Alien Storm, Ecco the Dolphin, Space Harrier en de cultklassieker Streets of Rage 1, 2 en 3. Bij het opnieuw creëren van de games in de collectie is de grootste aandacht besteed aan detail om de originelen zo getrouw mogelijk neer te zetten. Daarnaast kan SEGA Mega Drive Ultimate Collection de games in 720p weergeven met een hogere resolutie voor HD-televisies, waardoor de klassieke titels er beter uitzien.

DVD: Joy Division

Er zijn bands en popiconen die een eigen hoofdstuk in de annalen van de popgeschiedenis verdiend hebben. Bands waar nog altijd een mysterieuze waas om heen hangt. Eén van die bands is het legendarische Joy Division. Aan het hoofd stond de nog mysterieuzere voorman Ian Curtis. Totdat hij zijn eigen hoofd in de strop legde, en op 18 mei 1980 stierf. Sinds eind juni van dit jaar is er een nieuwe documentaire van de regisseur Grant Gee over de band uit.

Wotherspoon dreigt WK sprint te missen

Het lijkt erop dat Jeremy Wotherspoon niet kan meedoen aan het wereldkampioenschap sprint in Moskou, dat 17 en 18 januari wordt verreden. Gisteren, op de 500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn, kwam de Canadese schaatser zwaar ten val en brak daarbij zijn arm.

De 32-jarige Wotherspoon is minstens zes tot acht weken uitgeschakeld. Morgen keert hij terug naar Canada en wordt dan door een specialist onderzocht. "Het is niet uitgesloten dat hij een operatie moet ondergaan. Pas na het bezoek aan de specialist wordt daar een besluit over genomen," aldus de Canadese coach Marcel Lacroix.

[WB] Van Riessen verrast op 1.000 meter

Christine Nesbitt is er in geslaagd om de 1.000 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn te winnen. Op de tweede plaats was ook een Canadese terug te vinden, namelijk Shannon Rempel. Laurine van Riessen zorgde voor een verrassing door derde te worden.

De eerste drie ritten stonden vooral in het teken van de minder bekende schaatssters. In rit vier verscheen Marrit Leenstra op het ijs. Zij moest het opnemen tegen Hui Ren en wist deze uiteindelijk in een tijd van 1:17,48 te winnen.

In de zevende rit van de 1.000 meter namen Van Riessen en Natasja Bruintjes het tegen elkaar op. De eerstgenoemde schaatsster won de rit met 1:17,21. Haar tegenstandster liet een tijd van 1:18,27 noteren. Daarna was het de beurt aan Beixing Wang. Zij streed tegen de Canadese Brittany Schussler, die eerder dit weekend tweede op de 1500 meter werd. De Chinese won uiteindelijk en legde de afstand in 1:17,55.

In rit twaalf was het de beurt aan Ireen Wüst en Rempel. De Nederlandse was nog steeds niet in goede doen en klokte een tijd van 1:18,73. De Canadese stootte Van Riessen, die tot dan toe aan de leiding ging, van de eerste plaats met 1:17,11. In de daaropvolgende rit reed Nesbitt de snelste 1.000 meter. De Canadese liet 1:16,86 noteren. In de laatste rit was het de beurt aan Annette Gerritsen. De schaatsster reed tegen Kristina Groves en werkte haar 1.000 meter in een tijd van 1:17,24 af.


Uitslag 1.000 meter, vrouwen

#NaamLandTijd
1Christine NesbittCanada1:16,86
2Shannon RempelCanada1:17,11
3Laurine van RiessenNederland1:17,21
4Annette GerritsenNederland1:17,24
5Kristina GrovesCanada1:17,46
6Marrit LeenstraNederland1:17,48
11Natasja BruintjesNederland1:18,27
16Ireen WüstNederland1:18,73

Sulejmani voelt zich sterker na blessure

Miralem Sulejmani is weer bijna inzetbaar voor Ajax. De jonge Serviër raakte in de klassieker tegen Feyenoord geblesseerd, maar is op de weg terug.

"Door de blessure kom ik sterker terug," kijkt de 19-jarige aanvaller vooruit. De afgelopen weken werkte Sulejmani samen met herstel- en conditietrainer René Wormhoudt gedisciplineerd aan zijn revalidatie.

Sulejmani vond het moeilijk om geblesseerd aan de kant te zitten. "Je wilt zo graag spelen, de mensen laten zien wat je kunt" aldus Sulejmani op de website van Ajax.

De verwachting is dat Sulejmani binnen enkele weken weer kan spelen. Zonder bij de selectie te zitten, kijkt hij al wel vast vooruit naar de aankomende wedstrijden. "Sparta mag in principe geen probleem zijn. Daarna spelen we tegen PSV en AZ. Dat zijn moeilijke wedstrijden, maar wij hebben een beter team."

Djokovic begint goed aan Masters Cup

Novak Djokovic is goed begonnen aan de strijd om de Masters Cup. De Serviër versloeg in de gouden groep de Argentijn Juan Martin del Potro met 7-5, 6-3.

Bij de laatste twee toernooien waar Djokovic aan deelnam, kwam hij niet verder dan de achtste final. In zijn partij tegen Del Potro was hij vanaf het begin goed bij de les. Toen hij voor de eerste set mocht serveren liet zijn opslag hem nog wel even in de steek. Dankzij een break in de twaalfde game slaagde hij er echter alsnog in om een tiebreak te voorkomen.

Djokovic werd in het tweede bedrijf een keer gebroken, maar vanaf 3-3 won hij drie games op rij en daarmee de wedstrijd.

Pitstop boosdoener bij Tung

Ho-Pin Tung reed een sterke Hoofdrace in China na van een zeventiende plek gestart te zijn. Maar de tweede pitstop gooide roet in het eten voor een goed resultaat, de twaalfde plek was zijn deel. Zijn snelheid stemde wel hoopvol voor de komende race in Maleisië.

Op het circuit van Sepang hoopt de Chinees met Nederlands paspoort die voor A1 Team China uitkomt, wel punten te scoren. Hij keek na afloop van zijn thuisrace in China terug: "Ik had een erg goede start en was op weg naar punten. Bij de tweede pitstop ging iets mis en verloor ik zo'n zes á zeven plekken. Het is erg jammer, want de auto was veel beter dan in de sprintrace. Het team heeft de auto goed verbeterd en ik kon veel meer pushen. Ik heb genoten van de race. Na alle problemen van dit weekend met de auto en set-up ben ik erg blij met de race van vandaag."

Tung was lichtelijk teleurgesteld over zijn resultaat, maar toch ook optimistisch: "Het is jammer dat we geen punten hebben gescoord. Dat was zeker mogelijk gezien de positie waar we voor de pitstop op lagen. Die puntenfinish bewaar ik voor Sepang. Het is geweldig dat er zoveel mensen aanwezig zijn. Ze zijn echt enthousiast en juichten voor de start al heel veel. Misschien is dat wel de reden van mijn goede eerste ronde."

Doornbos beleeft A1GP-debuut van uitersten

De races van de A1GP Chengdu waren er twee van uitersten voor A1 Team Nederland. In de Sprintrace wist Robert Doornbos een mooie tweede plaats te scoren, in de Hoofdrace was alle hoop op een goed resultaat bij de start al vervlogen en restte met een 16e plaats alleen het punt voor de snelste raceronde als schrale troost.

De Sprintrace over achttien ronden betekende voor Doornbos zijn racedebuut in A1GP. De A1 Team Nederland-coureur startte vanaf een tweede positie en wist bij de rollende start zijn plaats ook te behouden en sloot achter A1 Team Ierland aan. Ierland wist meteen een klein gat te slaan, en ondanks het feit dat Robert nog wel iets dichterbij kwam, kon hij niet echt aanvallen voor de overwinning. Doornbos liep iedere ronde wel uit op de rest van het veld.

A1 Team Nederland kwam nog dicht bij de snelste raceronde van de wedstrijd en noteerde de hoogste topsnelheid van iedereen. Ierland pakte vanaf polepositie de winst in een wedstrijd die verder zonder incidenten verliep. Nederland kreeg er door het eerste podium van dit seizoen 8 punten bij en omdat zowel Frankrijk, Maleisië, Nieuw Zeeland en Australië slechter scoorden, deed men ook goede zaken voor het kampioenschap. Groot-Brittannië pakte de laatste podiumplek.

Voor de Hoofdrace moest A1 Team Nederland beginnen vanaf een achtste startpositie, maar het uitzicht op een goed resultaat en wellicht een tweede podium verdween meteen bij de start toen de A1 Team Nederland-auto bij de staande start afsloeg en bleef staan. De safety car kwam weliswaar naar buiten, maar Doornbos keek meteen tegen een ronde achterstand aan en begon aan een vrijwel onmogelijke taak om toch nog punten te scoren.

Doornbos liet zich echter niet uit het veld slaan, ging er goed voor zitten en liet de gehele race zien dat het tempo er toch echt wel inzat op het hobbelige en stoffige circuit van Chengdu. Langzaam maar zeker begon hij zijn achterstand op de rest van het veld in te lopen en gedurende de race kon hij, na twee prima pitstops, ook nog een paar posities klimmen. Daarbij zette hij met nog zeventien ronden te gaan de absoluut snelste raceronde van de dag neer, 1:15.212. Dat betekende toch nog een puntje voor A1 Team Nederland dat daarmee op 20 punten komt in de stand om het kampioenschap, gelijk met Team Nieuw-Zeeland.

"Als ik terugkijk op het hele weekend, heb ik een mooi debuut bij A1 Team Nederland gehad. Natuurlijk baal ik van de start van de race van vandaag, maar dit moet je accepteren. Op de eerste rij gekwalificeerd, tweede in de sprintrace en in beide races de snelste rondetijden, maakt voor mijn gevoel toch nog veel goed!" aldus Doornbos.

[Special] 70 jaar na de Kristallnacht

Vandaag is het precies 70 jaar geleden dat Kristallnacht plaatsvond. Tijdens deze nacht werden duizenden winkels, warenhuizen en woningen van joodse mensen door de nazi's verwoest. 

Tegelijkertijd vonden overal in Duitsland geweldplegingen tegen Joden plaats. Gedurende ongeveer 24 uur werden ten minste 7.500 winkels, 29 warenhuizen en 171 woningen verwoest. Vanwege de glasscherven van de ingeslagen ruiten die de volgende dag op straat lagen, werd de gebeurtenis de Kristallnacht genoemd.

Die nacht werden 92 joden vermoord. Meer dan 30.000 joden werden gearresteerd en gedeporteerd naar concentratiekampen in Duitsland. Dit was de aankondiging van hetgeen nog te wachten stond voor de joden in Europa.

Klik hier om de special te lezen.

 Duitse joden op de binnenplaats van concentratiekamp Buchenwald. Allen gearresteerd tijdens de kristallnacht.

Afellay heeft geen verklaring

Ibrahim Afellay kan ook niet verklaren waarom het niet loopt bij PSV. Dat zei hij gisteren na de 1-0 nederlaag bij NEC.

"Iedereen wil heel graag, daar ontbreekt het absoluut niet aan", aldus Afellay die niet verwacht dat, met de naderende uitschakeling in Europa en het verval in de competitie, de komende wedstrijden tegen AZ (beker) en Ajax nog eens extra moeilijk worden. "De tegenstanders maken in deze situatie niet uit. We moeten gewoon keihard blijven knokken om zo de punten weer te pakken."

70 jaar na de Kristallnacht

Op 9 en 10 november is het 70 jaar geleden dat in Duitsland de Kristallnacht plaatsvond. Hieronder een korte beschrijving van deze gebeurtenis die het startsignaal vormde voor een vergaande radicalisering van het antisemitische beleid in nazi-Duitsland. Dit beleid vormde het fundament van de systematische uitroeiing van de Europese Joden door nazi-Duitsland die plaatsvond van 1941 tot 1945.

[A1GP] Uitslag Hoofdrace China

Team Portugal, met Filipe Albuquerque, heeft zijn eerste zege geboekt in de A1GP. Hij hield hij de Ier Adam Carroll achter zich en met een halve seconde voorsprong kwam Albuquerque over de finish. Opnieuw het podium voor Danny Watts uit het VK, hij werd derde. Robert Doornbos kende problemen bij de start en eindigde als zestiende.

De Nederlander liet de motor afslaan bij de start vanaf een achtste plaats en reed met een ronde achterstand in het veld. Doornbos kon niet veel meer doen, een zestiende tijd was het hoogst haalbare. Hij bleef daarmee de matig rijdende Jin Woo Hwang voor. Doordat de Nederlander grotendeels vrij baan had, wist hij nog wel de snelste raceronde neer te zetten en verdiende zo nog een punt.

Doornbos was wel de schuldige aan de safety car die net na de start op de baan kwam, omdat hij nog op de grid stond. Bij de herstart wist de Nederlandse Nieuw-Zeelander Chris van der Drift de negende plaats van de Fransman Nicolas Prost te pakken. Felipe Guimarães (Brazilië) had een aanvaring met een reclamebord en moest zijn race met veel schade aan de wagen opgeven.

De Koreaan Jin-Woo Hwang hield na zijn pitstop Fairuz Fauzy uit Maleisië op, maar liet John Martin wel voorbij, waardoor het gevecht tussen Fauzy en Martin (Australië) verpest werd. Hwang had nog een rol bij de tweede serie pitstops; Watts kwam direct na de Koreaan terug op de baan waardoor de Brit flink opgehouden werd. Daarvan profiteerde de Ier Carroll door na zijn pitstop voor Watts op de baan te komen. Ho-Pin Tung, de Chinees met Nederlands paspoort, had geen geluk bij zijn tweede pitstop terwijl hij tot dan een prima race reed. Door de verloren tijd finishte Tung als twaalfde.

De Chinese Nederlander wist in de slotfase van de race echter nog wel mensen in te halen, hij eindigde op anderhalve seconde van de punten. Tung kwam net na Van der Drift over de finish, ook de Nieuw-Zeelander kende problemen bij de tweede stop. Fauzy haalde uiteindelijk toch Martin in voor de vijfde plaats. Prost probeerde dat voor Frankrijk ook, maar moest zijn actie bekopen met een spin, die nog een saftycarsituatie opleverde. Einde race voor Prost.

Maleisië gaat met 28 punten weer aan de leiding in het kampioenschap, gevolgd door Ierland en Frankrijk op een gedeelde tweede plaats. Zij hebben 5 punten achterstand. Nieuw-Zeeland en Nederland delen de vierde plaats met 20 punten. Over twee weken wordt er weer geracet en wel in Maleisië. Op het circuit van Sepang rijden de auto's op 21 november de eerste vrije trainingen en de races worden op 23 november gehouden.


Uitslag Hoofdrace China

PosRijder Team Tijd
1 F. Albuquerque Portugal 1:11:23.179
2 A. Carroll Ierland + 0.571
3 D. Watts Groot-Brittannië + 4.802
4 N. Jani Zwitserland + 7.157
5 F. Fauzy Maleisië + 13.302
6 J. Martin Australië + 15.544
7 C. Piccione Monaco + 16.236
8 M. Andretti USA + 16.690
9 A. Zaugg Zuid-Afrika + 18.030
10 N. Karthikeyan India + 18.759
11 C. van der Drift Nieuw Zeeland + 19.675
12 H. Tung China + 20.126
13 D. Morad Libanon + 22.580
14 S. Hermanto Indonesië + 31.285
15 D. Garza Mexico + 1 ronde(n)
16 R. Doornbos Nederland + 1 ronde(n)
17 J. Hwang Korea + 1 ronde(n)
DNFN. Prost Frankrijk + 14 ronde(n)
DNFE. Piscopo Italië + 21 ronde(n)
DNFF. Guimarães Brazilië + 38 ronde(n)

Molukse gijzelnemer vraagt om vergiffenis

Eén van de Molukkers die in 1977 drie weken een school gijzelden in Bovensmilde heeft gisteravond vergiffenis gevraagd aan een aantal van zijn slachtoffers. Tom Polnaija deed dat in het Drentse Ekehaar, voorafgaand aan de theatervoorstelling 'Gegijzeld' die gaat over de gijzeling. In 1977 werden leerlingen van de lagere school De Meenthe in Bovensmilde door Molukse activisten in gijzeling gehouden.

Het zorgde gisteren voor emotionele taferelen in de zaal. Er viel zelfs een vrouw flauw. Enkele mensen verlieten de zaal omdat ze het emotioneel niet aan konden om de voorstelling te zien.

Polnaija vroeg om vergiffenis na een initiatief van theatermaakster Elsbeth Vernout die in het stuk speelt. Haar zus was 31 jaar geleden één van de 105 kinderen die werden gegijzeld.

Met dank aan bersenka en bennootje voor de submit

AZ maand zonder Jaliens

AZ moet het ongeveer een maand doen zonder verdediger Kew Jaliens. De centrumverdediger liep vrijdag op de training een spierblessure en volgens De Telegraaf kan hij hierdoor vier à vijf duels niet in actie komen.

Ook Moussa Dembélé ontbreekt voorlopig nog in de selectie van trainer Louis van Gaal. De Alkmaarders nemen het zondag op tegen FC Twente, dat weer kan beschikken over Romano Denneboom. Oud-AZ'er Kenneth Perez begint vermoedelijk weer in de basis.

Luinge genoot van jubileum

Timmy Simons en Peter Wisgerhof boden hem bloemen aan. Daarnaast kreeg hij van scheidsrechterscoördinator Stephan Oost een schaal en van het aanwezige publiek een staande ovatie. Roelof Luinge zal zijn 500e wedstrijd in het betaald voetbal niet snel vergeten.

Luinge beleefde zijn debuut op 2 juni 1985 en had destijds de leiding over FC Utrecht - Go Ahead Eagles (2-0). Meer dan 23 jaar later floot de arbiter voor de 500e keer een wedstrijd op het hoogste Nederlandse niveau. "Dit was een hele speciale dag, waar ik lang naar toegeleefd heb. Het belangrijkste is echter om dan ook op het veld te presteren en dat is volgens mij puik gegaan. Dat is toch het belangrijkste en daar ben ik heel blij om", liet hij weten.

De scheidsrechter, die na dit seizoen stopt, kreeg van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) de gelegenheid om zijn jubileumwedstrijd uit te kiezen. "Hier in Nijmegen heb ik vaak NEC - Vitesse gefloten, dat was altijd een prachtige wedstrijd, daarom wilde ik hier die mijlpaal zetten. Het publiek gaf me een staande ovatie toen ik de bloemen op het veld kreeg, waar maak je dat mee? Het is mooi dat je zoveel waardering krijgt als je zo'n prestatie hebt neergezet."

Toch lijkt Luinge na zijn actieve carrière als scheidsrechter nog wel bij het vak betrokken. "Ik heb met de KNVB al een gesprek gehad over mijn toekomst. Ze willen me inzetten bij het talententraject en ook als nationaal en internationaal waarnemer. Na de winterstop gaan we dat verder uitwerken."

Luinge trok in 500 duels 1466 gele kaarten en 116 keer trok hij rood. FC Utrecht werd het meest door de Drent gestraft. De spelers van de club uit de Domstad kregen 117 keer geel en 11 keer rood. Jean-Paul de Jong is bovendien recordhouder, aangezien zijn naam twaalf keer in het boekje van de arbiter verdween.


Roelof Luinge

Posthuma tot 2011 bij Rabobank

Joost Posthuma blijft ook de komende seizoenen aan de wielerploeg van Rabobank verbonden. De jonge renner brak zijn huidige verbintenis open en verlengde deze tot 2011. De oude overeenkomst liep eind volgend jaar af.

Posthuma liet zich in het afgelopen seizoen vooral tijdens de Driedaagse van de Panne/Kokszijde zien. In deze wielerkoers won hij namelijk een tijdrit en eindigde hij bovenaan in het eindklassement.

Sinterklaas negeert de kredietcrisis

Sinterklaas heeft niet te lijden onder de financiële crisis. Volgens de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) verwachten de winkeliers dit jaar een extra omzet van circa 490 miljoen euro. Dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van vorig jaar.

Volgens de werkgeversorganisatie vieren steeds meer gezinnen het feest van de goedheiligman. De extra omzet is niet alleen aan pakjesavond te danken, maar ook aan extra boodschappen. Wat cadeaus betreft is speelgoed nog steeds koploper. Ook boeken, dvd's, cd's en elektronica zijn populair. RTL meldde donderdag dat 85 procent van de Nederlanders niet gaat bezuinigen met sinterklaas.


Fuck de kredietcisis. Pepernoten voor iedereen!   (foto: ANP)

[A1GP] Uitslag Sprintrace China

De A1GP was dit weekend op het circuit van Chengdu en eerder vandaag was de Sprintrace. Ierland heeft die race gewonnen, Adam Carroll vertrok van poleposition en wist onze landgenoot Robert Doornbos de hele race voor te blijven. Danny Watts, net als Doornbos debutant, werd derde.

Bij de rollende start in China was het Carroll al die de leiding goed in handen had, Doornbos had een prima start naast hem. De Nederlander probeerde in de eerste bocht een aanval te plaatsen, maar de Ier verdedigde zijn lijn uitstekend. Aan het eind van de eerste ronde lag Team Ierland al 0,918 seconden voor. Carroll reed stevig door en pakte ook de snelste ronde en het punt dat erbij hoort.

Zuid-Afrika met Adrian Zaugg had ook een prima start, hij finishte van de zevende startplaats op de vijfde plek, vóór Filipe Albuquerque van Portugal en de Nederlandse Nieuw-Zeelander Chris van der Drift. Nicolas Prost had bij de start twee plekken verloren en hij eindigde als achtste, de plaats tot waar hij na de start veroordeeld was.

De Nederlander Ho-Pin Tung, die voor China uitkomt, reed een minder goede race dan zijn de andere Nederlanders. Hij was al van een teleurstellende achttiende plaats gestarte coureur spinde al in de tweede ronde van zijn thuisrace. Hij kwam uiteindelijk als zeventiende over de finishlijn. Alleen de Koreaan Jin Woo Hwang bleef nog achter Tung. De Braziliaan Felipe Guimarães kende problemen en finishte uiteindelijk met vier ronden achterstand.


Uitslag Sprintrace China

Pos. Rijder Team Tijd
1 A. Carroll Ierland 22:58.470
2 R. Doornbos Nederland + 2.037
3 D. Watts Groot-Brittannië + 14.361
4 N. Jani Zwitserland + 14.619
5 A. Zaugg Zuid-Afrika + 20.108
6 F. Albuquerque Portugal + 20.475
7 C. van der Drift Nieuw Zeeland + 27.224
8 N. Prost Frankrijk + 27.923
9 C. Piccione Monaco + 30.378
10 N. Karthikeyan India + 32.268
11 J. Martin Australië + 33.198
12 D. Morad Libanon + 34.293
13 F. Fauzy Maleisië + 34.655
14 E. Piscopo Italië + 36.541
15 M. Andretti USA + 38.102
16 D. Garza Mexico + 42.511
17 H. Tung China + 49.611
18 S. Hermanto Indonesië + 1:04.128
19 J. Hwang Korea + 1:06.171
20 F. GuimarãesBrazilië + 4 ronde(n)

Kovalainen: "Het was een moeilijk jaar"

Zijn debuut bij McLaren is alles behalve soepel verlopen. Toch hoopt Heikki Kovalainen dat het in 2009 veel beter zal gaan. Als de problemen wegblijven, dicht hij zich dezelfde kansen toe als Lewis Hamilton. Zijn teamgenoot sleepte vorig weekend de wereldtitel in de wacht.

"Ik ben natuurlijk niet blij met mijn resultaten. Ik heb verder geen grote fouten gemaakt, maar het was gewoon een moeilijk jaar," liet Kovalainen optekenen. "Het ging met mij niet altijd even goed en ook de auto kende soms wat technische mankementen, waardoor we een paar goede resultaten zijn misgelopen. Ik denk echter dat ik me voor volgend jaar veel beter kan voorbereiden. Ik hoop dan geen problemen te hebben en wat meer races te finishen om zo goede resultaten te scoren."

Kovalainen is overigens van mening dat zijn kwalificaties, waarin hij veelal zwaarder was dan de rest van het veld, laten zien dat de snelheid er wel is om voorin mee te doen. "Wat snelheid betreft, heb ik dit jaar geen problemen gehad. Als je naar sommige kwalificatiesessies kijkt, zie je dat ook," liet de Fin weten. "We moeten gewoon goed aan de details werken en ik verwacht volgend jaar ook een veel beter seizoen. Ik heb dezelfde kansen als Lewis, dus ik verwacht dan ook dat ik met hem de strijd aan kan gaan."

Marlies donderdag begraven in Leusden

Marlies van der Kouwe, die in september op Bonaire werd vermoord, wordt donderdag op de begraafplaats Rusthof in Leusden begraven. Daaraan vooraf heeft in de rooms-katholieke kerk aan 't Zand in Amersfoort de uitvaartdienst plaats.

Dat hebben de ouders in een rouwadvertentie in Trouw meegedeeld. De 24-jarige werkte als apothekersassistente op het Antilliaanse eiland. Zij verdween in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 september, nadat ze op weg naar huis van haar fiets was getrokken. Op 17 oktober werd haar lichaam gevonden. De 27-jarige Ryan P. heeft bekend, dat hij haar heeft gewurgd, toen hij haar tas probeerde te stelen.

Op 23 oktober werd op Bonaire een herdenkingsbijeenkomst voor Van der Kouwe gehouden. Haar ouders waren daarbij aanwezig.

  (foto: ANP)

Boetes voor te laat nakijken van tentamens

De economische faculteit van de Universiteit van Tilburg gaat werk maken van het op tijd nakijken van tentamens. Als een tentamen niet op tijd nagekeken is, krijgt de afdeling waar de betreffende docent werkt een boete van 2500 euro.

Voor het nakijken van een tentamen staat een termijn van vijftien werkdagen. Die termijn wordt op de economische faculteit regelmatig overschreden. "Tilburg scoort op dit punt slechter dan haar concurrenten in de ranking van Elsevier", stelt vice-decaan onderwijs Willem Buijink. "Dat willen we echt verbeteren."

Er is al even proefgedraaid met het systeem, en dat leverde positieve resultaten op. Overigens worden er niet alleen boetes uitgedeeld. Het systeem moet ook herinneringen naar docenten sturen als de deadline voor het nakijken nadert.

Reker staat achter Stevens

De druk op Huub Stevens neemt steeds verder toe. Zaterdagavond wist de trainer van PSV namelijk niet te winnen van NEC (1-0). De oefenmeester legde aan zijn spelersgroep voor of zij nog wel vertrouwen in hem hadden.

Jan Reker, algemeen directeur van de club uit Eindhoven, had in elk geval een duidelijke verklaring over het functioneren van Stevens. "Ik heb nog geen enkel signaal gekregen dat Huub niet bij deze groep past," liet hij in een reactie weten. "Het elftal is gewoon niet in vorm, dat kan gebeuren. In zo’n situatie moet je rustig blijven."

Toch zal het de komende week lastig zijn om de rust te bewaren. Woensdag treedt PSV, in het kader van de KNVB beker, aan tegen AZ en op zondag staat de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma.

'Basisplaats voor Kennedy'

Kennedy Bakircioglü staat zeer waarschijnlijk voor het eerst dit seizoen in de basis bij Ajax. De Zweed leek tot enkele weken geleden helemaal uit beeld bij trainer Marco van Basten, maar die liet de rechtsbuiten afgelopen twee duels weer opdraven als invaller.

Tegen FC Twente (0-2) en MSK Zilina (1-0) viel de elfvoudig international goed in, wat hem volgens De Telegraaf tegen Sparta om een basisplaats komt te staan.

Kennedy kwam in de zomer van 2007 over van FC Twente, maar zakte na een moeizame start ver weg. Door blessures bij onder meer Miralem Sulejmani en Jeffrey Sarpong pakt de 28-jarige aanvaller nu zijn kans.

Westerhof: "Ik verwijt mijn jongens niets"

Gisteravond speelden Heracles Almelo en Vitesse doelpuntloos gelijk. Vitesse kreeg verschillende grote kansen maar de bal ging er niet in. Vitesse-trainer Hans Westerhof had het gevoel te winnen in Almelo zei hij tegenover de camera's van Eredivisie Live.

"In de rust dacht ik: hier valt meer te halen. Ik had dan ook verwacht dat de 0-1 in de tweede helft nog wel zou vallen," aldus Westerhof.

De wedstrijd zat vol strijd, passie en een gigantische misser van Ricky van Wolfswinkel. Toch verwijt de trainer zijn spelers niets. "We liepen te veel achteruit en konden voorin geen bal meer vasthouden. De tweede helft was duidelijk in het voordeel van Heracles. Wat ik mijn ploeg verwijt? Niets, want je verwijt mensen pas iets als ze niet willen. En mijn jongens wilden vandaag wel."

Joling trekt stekker uit de Toppers

Breaking news! De Toppers gaan niet naar het Eurovisie Songfestival. Ik herhaal: De Toppers gaan niet naar het songfestival. Gerard Joling trekt namelijk definitief de stekker uit het commerciële egoprojectje rond Froger, Gordon en Joling zelf. Dat betekent ook geen door C1000 gesponsorde concerten in de ArenA meer.

Eerder deze week werd al bekend dat Joling helemaal klaar is met de gekrulde zanger. Gordon bleef maar roepen in de media dat hij de beste zanger van de drie was, dat Joling geen ruggengraat toonde omdat hij zich erbij neerlegde dat SBS hem geen toestemming gaf voor een soap bij de Tros en dat Jolings cd werd weggegeven op gratis.nl. "Ik heb de Toppers niet nodig", riep Joling eerder deze week. "Ik heb het druk zat en doe de Toppers en het Songfestival omdat het leuk is. Maar zo is het niet leuk meer. Jammer, want we hadden met de Toppers goud in handen,"

Dat goud gaat nu voorbij aan Gordon, die op tv en in de hitparade maar niet wil scoren. Joling heeft echter een miljoenencontract bij SBS6, scoort met 'Popstar' en scoorde vorige maand óók weer een nummer één hit. Ook Froger heeft niks te klagen, zijn reallifesoap 'Effe geen cent te makken' scoorde in tegenstelling tot 'Singing Bee' wel op RTL. Gordon zelf reageert zoals verwacht gepikeerd: "Ik vraag me af: is hij soms overspannen? Verder wil ik me liever met positieve dingen bezig houden. Ik heb een nieuw prachtig album gepresenteerd A song for you. Volgens Jeroen van der Boom het mooiste dat ik ooit maakte."

De NOS heeft laten weten op zoek te gaan naar een nieuwe act voor het Songfestival. De afgelopen jaren stuurde de omroep zangeressen naar het festival die niet eens door de voorronde kwamen.

Joling geen tijd voor liefdesleven
Joling krijgt aanbod voor zangduo 'De FOK!kers'.

Zware botsing taxi met politieauto

Op de Europaweg in Zoetermeer zijn vanmorgen rond 04.15 uur een taxi en een politieauto in botsing gekomen. Vier inzittenden raakten gewond, waaronder de twee bestuurders die er allebei ernstig aan toe zijn.

De politie liet dit vandaag weten. Alle vier de slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Over de oorzaak van het ongeval zijn nog geen mededelingen gedaan.

Lazovic slaat Wisgerhof dik oog

Gisteren, in de competitiewedstrijd tegen PSV, stond NEC-speler Peter Wisgerhof twee keer vol in de schijnwerpers. Hij scoorde de enige treffer en in de slotfase zag hij plotseling zwart voor de ogen. Oorzaak was een onbedoelde klap van Danko Lazovic in het gezicht van Wisgerhof.

Met een dik linkeroog werd de aanvoerder van de Nijmegenaren door trainer Mario Been uit voorzorg naar de kant gehaald. "Ik vroeg eerst aan hem of hij nog wist hoeveel doelpunten hij had gemaakt", aldus Been. "Dat wist hij gelukkig nog".

Win 'Leontien van Moorsel - De rit van mijn leven

FOK! mag in samenwerking met MVSP vijfmaal het boek 'Leontien van Moorsel - De rit van mijn leven' weggegeven. Wil je weten hoe je in aanmerking kunt komen? Lees dan verder.

Rit van mijn Leven

Succes heeft vaak ook een donkere keerzijde. Iemand die daar volmondig over mee kan praten is Leontien van Moorsel, die naast ongekend grote roem als wielrenster ook moest worstelen met bijvoorbeeld een eetstoornis, waarbij ze jarenlang leefde op niet meer dan een blik sperziebonen per dag. In het boek 'Leontien van Moorsel – De rit van mijn leven' vertelt ze aan journalist Marjolein Hurkmans openhartig haar verhaal. Over de vele ups en downs in haar leven, haar strijd tegen de eetstoornis, het moederschap dat haar leven nieuwe invulling geeft nu de pedalen niet langer meer permanent ronddraaien en het bedrijf dat ze nu samen met haar man Michael Zijlaard runt. Maar ook over haar enorme successen en wat ze er voor over had om het te bereiken. Een boek over een fenomeen die in alles het uiterste van zichzelf vergt.

Wil jij dit boek winnen? Het enige wat je daarvoor moet doen is deze vraag te beanwoorden: Hoe vaak werd Leontien van Moorsel Sportvrouw van het Jaar? Het antwoord kun je hier vinden. Stuur je antwoord, met vermelding van je username op FOK!, voor zondag 9 november 20:00 uur naar prijsvragensport@fok.nl.

Marathonzege Huisman in Assen

De tweede marathon in de strijd om de Essent Cup is gisteren gewonnen door Sjoerd Huisman. De 22-jarige Andijker was in Assen de sterkste in een sprint van een kopgroep van veertien rijders. Ingmar Berga en Cees Juffermans eindigden als tweede en derde.

Douwe de Vries, die vierde werd, nam de leiding in het klassement over van Jan Maarten Heideman.

Bij de dames boekte Carla Zielman voor het eerst een marathonzege. De rijdster uit Steenwijkerwold won de massasprint, voor de Amerikaanse Chris Witty en Maria Sterk.

'Diefstal persoonsgegevens moet gemeld worden'

Banken en creditcardmaatschappijen zouden verplicht moeten worden diefstal van persoonsgegevens aan hun klanten te melden. Daarvoor pleiten officier van justitie Fred Speijers en Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).

Beiden zijn zondagavond te zien in een uitzending van Zembla over het gemak waarmee onder meer creditcardnummers, namen en telefoonnummers te verkrijgen zijn. Medewerkers van het tv-programma kochten op internet de gegevens van diverse personen voor vijf dollar per stuk. Daardoor konden ze bijvoorbeeld online aankopen doen zonder dat de eigenaar van de creditcardgegevens dat in de gaten had.

Momenteel is het zo dat banken en uitgevers van kredietkaarten niet wettelijk verplicht zijn om het te melden als gegevens van klanten zijn gestolen.

Stevens:"Grootste teleurstelling van het seizoen

PSV verloor gisteravond van NEC in Nijmegen. Trainer Huub Stevens was zeer ontevreden over het spel van zijn spelers.

"Ik heb vandaag een slecht PSV gezien. We hebben onszelf in de problemen gebracht. Nota bene uit een standaardsituatie, die we tot in den treure belicht hebben."

"We hebben een terechte nederlaag geleden", vervolgde Stevens. "In de tweede helft hebben we het nog geprobeerd, maar ik had vandaag een ander soort voetbal van onze kant voorgesteld. We kregen het deksel vandaag op ons neus. Dit was zeker onze grootste teleurstelling van dit seizoen."

Of de spelers nog wel vertrouwen in Stevens hebben wist en wilde de trainer niet vertellen aan de aanwezige pers. "Dat moet je aan de spelers zelf vragen. Ik heb natuurlijk nog het volste vertrouwen in PSV."

Steven Spielberg en Will Smith werken samen

Hollywoodsterren Steven Spielberg en Will Smith gaan voor het eerst samenwerken. Het tweetal bereidt een remake voor van de Aziatische hit Oldboy uit 2003.

Het project is een opvallende keuze voor de twee doorgaans familievriendelijke filmmakers. Het gewelddadige drama vertelt over een man die wordt gekidnapt en vijftien jaar lang zonder enige reden in een cel wordt gezet. Als zijn belagers hem daarna vrijlaten, heeft hij maar één wens: genadeloos wraak nemen.

Het origineel van regisseur Park Chan-Wook won in 2004 de Grote Juryprijs op het Filmfestival van Cannes. Spielberg zou de remake willen maken na zijn eerste Kuifje-film en een biografie over president Abraham Lincoln.

Diverse herdenkingen Kristallnacht

Op diverse plekken in Nederland wordt zondag de Kristallnacht herdacht. Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat in de nacht van 9 op 10 november 1938 nazi's in Duitsland synagogen in brand staken en winkels en woningen van joden vernielden.

De nacht vol aanslagen bleek het startsein voor de vervolging van joden in Europa.

In Amsterdam zijn oud-burgemeester Ed van Thijn en voormalig Kamerlid Mohamed Rabbae sprekers tijdens de herdenking op de hoek Zwanenburgwal-Amstel bij het stadhuis, georganiseerd door Nederland Bekent Kleur. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) opent de herdenking van het Centraal Joods Overleg in de Stopera.

In herinneringscentrum Westerbork zijn onder anderen Duitse studenten en leerlingen uit Lingen en Nordhorn aanwezig bij de herdenking. Op het programma staan onder andere een fakkeloptocht en een overdenking, uitgesproken door staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid). Ook in Breda, Tilburg, Wageningen, Haarlem, Dordrecht en Nijmegen wordt stilgestaan bij de pogrom van zeventig jaar geleden.



BAP - Kristallnaach - Köln - 2001

Dronkaard zonder voorband aangehouden

De politie heeft gisteren een dronken automoblist aangehouden die was doorgereden na een ongeluk. De 56-jarige man uit Hoornaar was daarbij een voorband verloren, maar dat hinderde hem niet om door te rijden. Doordat een andere automobilist de man volgde en de politie belde, kon hij snel worden aangehouden.

De man was op de A15 ter hoogte van Barendrecht betrokken bij een aanrijding. Hij ging er daarna op drie banden en één velg vandoor, soms met snelheden richting 120 kilometer per uur. Bij Papendrecht verliet de man de snelweg. Doordat de oplettende automobilist de man bleef volgen, kon hij kort daarna vlakbij zijn woonplaats worden aangehouden.

Betoging tegen afschaffen homohuwelijk Californië

Duizenden mensen zijn in de Amerikaanse stad Los Angeles zaterdag de straat opgegaan om te demonstreren tegen het verbod op het homohuwelijk. Sinds de kiezers in de staat Californië dinsdag het homohuwelijk wegstemden, zijn er dagelijks betogingen in de stad.

In Californië trouwden sinds een beslissing van het Californische hooggerechtshof in mei meer dan 18.000 Amerikaanse homoparen. De inwoners van de staat stemden op de dag van de presidentsverkiezingen echter tegen het homohuwelijk, waardoor de uitspraak van het hooggerechtshof niet meer geldt.

De betogers droegen zaterdag borden en riepen leuzen. Op een van de borden stond: "Yes, we can (tenzij je homo bent)", refererend aan de slogan van de toekomstige president, Barack Obama.

Het homohuwelijk is in de Verenigde Staten alleen toegestaan in de staten Massachusetts en Connecticut. Op 4 november stemden ook Florida en Arizona tegen de mogelijkheid voor paren van dezelfde sekse om te trouwen.

Vrouw leeft jaren met lijken familie

Na een tip van een hulpverlener heeft de politie in Chicago drie lijken gevonden in een huis waar een 90-jarige vrouw woont. Het gaat om een broer en twee zussen van de vrouw. Een lichaam was in vergaande staat van ontbinding. De andere twee liggen er al veel langer; alleen de skeletten zijn over.

De stoffelijke resten zijn geïdentificeerd als Anita, Frank en Elaine Bernstorff. Anita stierf reeds in de jaren 80, Frank waarschijnlijk in 2003 en Elaine dit jaar. De politie gaat er niet vanuit dat er misdrijven in het spel zijn. Autopsie moet hier uitsluitsel over geven.

De meeste buurtbewoners zagen dat de vrouw regelmatig in haar tuin bezig was. Er was al jaren niemand meer over de vloer geweest. 

CD: Cliff Richard - 50th Anniversary

Er zijn een aantal namen in de muziekgeschiedenis die blijvend zijn. Cliff Richard is zo'n naam. De artiest loopt dit jaar alweer 5 decennia rond in de muziekbranche en kan nog altijd op een grote schare fans rekenen. 50 jaar is zeker een goede reden om eens terug te kijken op je carrière en dat kan nu met de speciale jubileum-cd: Cliff Richard - 50th Anniversary, vanaf begin november verkrijgbaar in ons land.

De crisis van de fanatieke gamer

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat de grootste cadeaufestijnen van het jaar ook weer in zicht zijn. Kerst en Sinterklaas zijn miljardenbusiness voor de entertainmentindustrie en gezien het feit dat games altijd en overal populair zijn is het dus ook een miljardenbusiness voor de gamesindustrie. Dus alle grote titels, de titels die écht goed moeten gaan verkopen, komen ongeveer nu uit. En man oh man, wat merken we dat! LittleBigPlanet, Gears of War 2, Fallout 3, Guitar Hero; World Tour, Rock Band 2, Call of Duty: World at War, Shaun White Snowboarding, Resistance 2, Saints Row 2, Left 4 Dead, Far Cry 2, Motorstorm: Pacific Rift, Fable II, Prince of Persia, Mirror\\\'s Edge, Tom Clancy\\\'s Endwar en dan mis ik nog steeds vele toptitels. Waar moet ik als zielige gamer in godsnaam de tijd vandaan halen?!

'Waterschappen gaven 5 miljoen uit aan interimmers'

Waterschappen geven flinke bedragen uit aan salarissen voor interim-managers. In 2007 kostten 38 extern ingehuurde managers bij elkaar ruim 5 miljoen euro. Dat bleek gisteren uit onderzoek van RTL Nieuws.

Met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur verzamelde RTL de inkomensgegevens van de afgelopen jaren. De managers bij waterschappen worden regelmatig langer dan zes maanden ingehuurd, soms wel twee tot vijf jaar. Hun kosten variëren van gemiddeld 10.000 tot 30.000 euro per maand.

Lara verkent Thailand in trailer Tomb Raider: Underworld

Over een paar weken komt de nieuwste Tomb Raider uit. Ook nu mag je met de bevallige mevrouw Croft de wereld rondreizen op jacht naar schatten. Uiteraard dien je deze te bereiken door op lastige manieren door levels heen te manoeuvreren, waarbij menig vijand het zal moeten ontgelden. In onderstaande trailer zie je hoe Lara een ruïne in Thailand verkent door te klimmen en klauteren.

Generaties lang zijn er verhalen verteld over het verschrikkelijke wapen van de Noorse god Thor. De legende vertelt dat hij die de hamer heeft de bevoegdheid heeft om bergen in valleien te veranderen en de kracht heeft om zelfs de goden te vernietigen.

Voor meer dan duizend jaar is dit alleen een mythe.... tot nu toe.

In een oude ruïne op de vloer van de Middellandse Zee vindt Lara Croft het bewijs van een Noordse onderwereld en de mythische hamer. Ze probeert de geheimen achter deze mythen te ontrafelen. Lara's avontuurlijke reis leidt haar naar een vergeten macht die, indien ontketend, het einde van alle beschaving kan zijn.

Waalwijkse supporters opgepakt in Roosendaal

De politie heeft gisteravond in Roosendaal 24 Waalwijkers aangehouden voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen RBC Roosendaal en RKC Waalwijk. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De aangehouden supporters zijn in verzekering gesteld en worden verdacht van openlijke geweldpleging. De groep Waalwijkse supporters en aanhangers van de thuisclub troffen elkaar op weg naar het stadion. De RKC-aanhang gooide bierglazen naar de Roosendalers waarna de vlam in de pan sloeg. De politie dreef beide groepen uiteen en rekende de groep Waalwijkers in zijn geheel in.

Krijgt Australië toch nog een 18+ klassificatie?

Gamers Down Under hebben het maar zwaar. Omdat de hoogste rating die games kunnen krijgen geldt voor 15 jaar en ouder, moet de Australian Office of Film and Literature Classificationd kijken of games geschikt zijn voor mensen van deze leeftijd. Gevolg is dat veel erg gewelddadige games afgezwakt moeten worden voor de markt of zelfs helemaal niet verschijnen. Nu is er onlangs een poging geweest om het debat weer op gang te brengen of er toch geen 18+ klassificatie moet komen, iets waar de heer Atkinson, de Procureur-Generaal van South Australia, niet echt blij mee was. Gevolg is dat het hele idee van tafel is, aangezien er een consensus moet zijn van alle staten.

Maar niet alle hoop is verloren voor de Australische gamers. Dankzij de procureur-generaal van Victoria komt er later dit jaar een referendum waarin het volk haar mening mag uitspreken over een nieuwe leeftijdsklassificatie voor games. Opvallend is dat hiervoor ook toestemming nodig was van Atkinson, die dus in eerste instantie tegen het hele idee was. Dit referendum is niet beslissend, maar het is onwaarschijnlijk dat bij een duidelijke voorkeur de uitslag genegeerd zal worden. Dat zou goed nieuws zijn, want in een recent onderzoek sprak 91% van de volwassenen zich uit voor een klassificatie van 18+.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.