Al negentig doden na instorting school Haïti

Meer dan negentig schoolkinderen en leerkrachten zijn om het leven gekomen toen een school van drie verdiepingen instortte in een voorstad van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince.

Gisteren, een dag na de instorting van het pand, waren volgens reddingswerkers de stoffelijke resten van meer dan negentig mensen geborgen of gesignaleerd.
Gisteren troffen de bergers in de puinhopen een ruimte aan met 21 lijken. Naar schatting 150 mensen raakten bij het drama gewond.

De school 'La promesse' stortte vrijdag in elkaar en begroef talrijke kinderen in de puinhopen. Aan het pand werd gewerkt om er een extra verdieping op te bouwen.

De man die verantwoordelijk is voor de school, Fortin Augustin, is gearresteerd. Hij is eigenaar van de school en voorganger in de bijbehorende kerk. Augustin had volgens de Haïtiaanse justitie ook de leiding van de bouw van het pand op zich genomen terwijl hij daar geen verstand van heeft.

De uit betonnen onderdelen opgetrokken school zou volstrekt ondeugdelijk zijn gebouwd volgens de autoriteiten.

Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel kinderen in het pand waren toen het instortte. De getroffen scholengemeenschap telt zevenhonderd leerlingen in de leeftijd van drie tot twintig jaar.

Negentig doden  (foto: ANP)
Submitter:  Bron: ANP