Venus Williams wint titel WTA Championship

Tim86
Venus Williams heeft in Doha het WTA Championship op haar naar geschreven. In de finale versloeg ze Vera Zvonareva in drie sets. De setstanden waren 6-7 (5-7), 6-0 en 6-2.

Williams kende een ongelukkige start. Ze kwam al snel een break achter en had veel moeite met het agressieve spel van haar Russische opponente. Nadat Zvonareva echter op 5-3 meerdere setpunten had laten liggen op eigen service kon de Amerikaanse terugkomen. De Russische was duidelijk aangeslagen en kwam in de uiteindelijke tiebreak al snel met 5-1 achter. Zvonareva herstelde zich echter knap en pakte alsnog de tiebreak met zes punten op rij.

Hierna lukte het Zvonareva niet om haar hoge niveau vast te houden. Steeds meer fouten slopen in haar spel, terwijl Williams juist beter in haar ritme leek te komen. In een kansloze set verloor de Russische dan ook met 6-0.

In de beslissende set bleek Williams opnieuw een maatje te groot. Ze liep al snel uit naar een 3-0 voorsprong en met een dubbele break verschil greep ze de laatste set.

De titel in het damesdubbelspel was een prooi voor Cara Black (Zim) en Liezel Huber (VS). Zij prolongeerden hun titel ten kosten van het Tsjechisch/Australische dubbel Kveta Peschke en Rennae Stubbs. Black en Huber wonnen de finale met 6-1 en 7-5.