Kovalainen: "Het was een moeilijk jaar"

Zijn debuut bij McLaren is alles behalve soepel verlopen. Toch hoopt Heikki Kovalainen dat het in 2009 veel beter zal gaan. Als de problemen wegblijven, dicht hij zich dezelfde kansen toe als Lewis Hamilton. Zijn teamgenoot sleepte vorig weekend de wereldtitel in de wacht.

"Ik ben natuurlijk niet blij met mijn resultaten. Ik heb verder geen grote fouten gemaakt, maar het was gewoon een moeilijk jaar," liet Kovalainen optekenen. "Het ging met mij niet altijd even goed en ook de auto kende soms wat technische mankementen, waardoor we een paar goede resultaten zijn misgelopen. Ik denk echter dat ik me voor volgend jaar veel beter kan voorbereiden. Ik hoop dan geen problemen te hebben en wat meer races te finishen om zo goede resultaten te scoren."

Kovalainen is overigens van mening dat zijn kwalificaties, waarin hij veelal zwaarder was dan de rest van het veld, laten zien dat de snelheid er wel is om voorin mee te doen. "Wat snelheid betreft, heb ik dit jaar geen problemen gehad. Als je naar sommige kwalificatiesessies kijkt, zie je dat ook," liet de Fin weten. "We moeten gewoon goed aan de details werken en ik verwacht volgend jaar ook een veel beter seizoen. Ik heb dezelfde kansen als Lewis, dus ik verwacht dan ook dat ik met hem de strijd aan kan gaan."