'Schumi' wilde geen teambaas worden

Sally (Tessa)
Oud-Formule 1-coureur Micheal Schumacher heeft van Ferrari, toen hij eind 2006 stopte met racen, een aanbod gehad om de functie van teambaas over te nemen van de vertrekkende Jean Todt. Maar omdat Schumacher al eerder had gezegd dat hij niets ziet in een managementbaan, heeft hij het aanbod afgewezen.

Aan de Britse krant International Herald Tribune heeft de zevenvoudige wereldkampioen gezegd: "Ik heb van Ferrari het aanbod gehad om de rol van Jean Todt over te nemen en de leiding te krijgen over de race-afdeling. Maar toen ik echter zag met hoeveel passie en toewijding hij zijn werk deed, maar dat hij wel gewoon in Maranello achter een bureau zat heb ik me hardop afgevraagd of ik dat ook wel wilde. Mijn antwoord was nee." De functie zou ook de eindverantwoording inhouden voor het Formule 1-team.

Het lijkt erop dat de Duitser voorlopig niet in een kantoor wil werken, hij zei nog erg veel te genieten van zijn vrijheid en dat hij op korte termijn ongetwijfeld een nieuwe baan vindt. "Ik wil me niet direct in een nieuw project storten. Ik wil gewoon nog even van mijn vrijheid genieten en bekijken wat mijn opties voor de toekomst zijn. Nu vind ik het echter lekker dat ik gewoon kan doen wat ik wil en wanneer ik wil."

De 39-jarige voorzag wel een positieve weg die voor hem ligt: "Ik weet echter zeker dat er in de toekomst wel iets voorbij zal komen waar ik passie voor voel en wat mijn interesse heeft. Deze passie heb ik echt nodig. Ik zou het niet volhouden om dag in dag uit achter een bureau te zitten."