De crisis van de fanatieke gamer

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat de grootste cadeaufestijnen van het jaar ook weer in zicht zijn. Kerst en Sinterklaas zijn miljardenbusiness voor de entertainmentindustrie en gezien het feit dat games altijd en overal populair zijn is het dus ook een miljardenbusiness voor de gamesindustrie. Dus alle grote titels, de titels die écht goed moeten gaan verkopen, komen ongeveer nu uit. En man oh man, wat merken we dat! LittleBigPlanet, Gears of War 2, Fallout 3, Guitar Hero; World Tour, Rock Band 2, Call of Duty: World at War, Shaun White Snowboarding, Resistance 2, Saints Row 2, Left 4 Dead, Far Cry 2, Motorstorm: Pacific Rift, Fable II, Prince of Persia, Mirror\\\'s Edge, Tom Clancy\\\'s Endwar en dan mis ik nog steeds vele toptitels. Waar moet ik als zielige gamer in godsnaam de tijd vandaan halen?!

Ik ben als gamer vrij breed geïnteresseerd, zolang het maar geen JRPG of te fanatieke simulatiegame is hou ik er wel van, zeker als er nog wat bloed en rondvliegende ledematen in te vinden zijn. Dus dat betekent dat ik geïnteresseerd ben ik alle bovenstaande games, sterker nog: ik heb er al een gedeelte van gehaald met plannen om de rest ook te veroveren. Maar spelen, daar kom ik amper aan toe. Heb ik net de reviewcopy van Fable II uitgespeeld, valt Banjo Kazooie: Nuts and Bolts alweer op de mat, moet ik nog steeds verder met Brothers in Arms: Hell\\\'s Highway, heb ik The Force Unleashed van een vriend geleend, koop ik Saints Row 2 in de winkel en een dag later heb ik een co-op marathon met Gears of War 2 terwijl ik tussendoor de Left 4 Dead demo uitprobeer.

Je hoort mij niet klagen, ik houd enorm van goede games en speel ze met veel plezier, maar het is nu gewoon echt té veel in té weinig tijd. Ik kom niet meer aan gamen toe, ik zou mezelf moeten beperken maar dat gaat nou eenmaal zo moeilijk met zoveel goede games. Ik sta te popelen om Fallout 3 te spelen, maar ik weet dat ik daarmee moet wachten omdat ik het spel nu niet kan geven wat het verdient, laat staan dat ik er nu nog geld voor heb... Waarom zijn al deze heerlijke titels niet wat meer verspreid over het hele jaar?

Ik snap dat het goed is voor de totale omzet, wie weet zijn er nu ineens huismoeders die voor hun kroost ineens twee games kopen in plaats van één, ik snap dat er meer consoles verkocht gaan worden door alle toptitels, maar ondertussen worden de echte fans van games hard gestraft. Niet doordat er topgames zijn, fantastisch natuurlijk, laat ze maar komen, maar dit is gewoon door een overvloed aan \\\"verplichte\\\" games om te spelen. Want je bent natuurlijk niet verplicht, maar kan een echte liefhebber echt een goede game laten liggen? Ik niet in ieder geval en ik zit er serieus over na te denken om mijn tijd in te plannen om maar wat mee te kunnen krijgen van iedere goede game. Dat doet me eraan denken, mijn column-schrijf-tijd is weer voorbij, het is weer tijd om pooiers in hun kruis te trappen!