Pitstop boosdoener bij Tung

Ho-Pin Tung reed een sterke Hoofdrace in China na van een zeventiende plek gestart te zijn. Maar de tweede pitstop gooide roet in het eten voor een goed resultaat, de twaalfde plek was zijn deel. Zijn snelheid stemde wel hoopvol voor de komende race in Maleisië.

Op het circuit van Sepang hoopt de Chinees met Nederlands paspoort die voor A1 Team China uitkomt, wel punten te scoren. Hij keek na afloop van zijn thuisrace in China terug: "Ik had een erg goede start en was op weg naar punten. Bij de tweede pitstop ging iets mis en verloor ik zo'n zes á zeven plekken. Het is erg jammer, want de auto was veel beter dan in de sprintrace. Het team heeft de auto goed verbeterd en ik kon veel meer pushen. Ik heb genoten van de race. Na alle problemen van dit weekend met de auto en set-up ben ik erg blij met de race van vandaag."

Tung was lichtelijk teleurgesteld over zijn resultaat, maar toch ook optimistisch: "Het is jammer dat we geen punten hebben gescoord. Dat was zeker mogelijk gezien de positie waar we voor de pitstop op lagen. Die puntenfinish bewaar ik voor Sepang. Het is geweldig dat er zoveel mensen aanwezig zijn. Ze zijn echt enthousiast en juichten voor de start al heel veel. Misschien is dat wel de reden van mijn goede eerste ronde."