FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 augustus 2008

Sneeuwwitje opgepakt

Het bekende Disneyfiguur Sneeuwwitje is samen met haar collega's Assepoester, Tinkerbell en Mickey Mouse opgepakt. Het ondeugende stel protesteerde tegen  veranderingen in hun contracten bij Disneyland (Californië).

De protesten werden door de cartoons nodig geacht omdat eerdere onderhandelingen op niets uitgelopen waren. De nieuwe contracten zouden leiden tot erbarmelijke arbeidsomstandigheden.

De politie was al aanwezig om de demonstratie in goede banen te leiden. Toen de demonstranten het park wilden betreden, om vervolgens naar het centrum en het hotel te lopen, luisterden ze niet meer naar de instructies van de ambtenaren die daarop besloten de groep te arresteren.

Foto's kun je hier vinden.

 

Beslissing over Piquet jr. uitgesteld

Renault heeft de beslissing over de toekomst van Nelson Piquet jr. met twee maanden uitgesteld. In Duitsland en Hongarije boekte de Braziliaan goede resultaten, maar dit is bij Renault misschien onvoldoende om hem te behouden. Het uitstel zou te maken hebben met de onzekere toekomst van Fernando Alonso.

Renault had tot begin deze maand een optie op Piquet jr, maar verlengde deze met twee maanden om zo meer tijd te krijgen om de beslissing van Alonso af te wachten. Echter staan er verschillende coureurs te trappelen om de plaats van Piquet in te nemen. De in de GP2 uitkomende Romain Grosjean en Lucas di Grassi azen beiden op de plaats. Grosjean is de oogappel van Renault-teambaas Flavio Briatore.

Uitslagen oefenduels 15 augustus

In augustus wordt er weer gevoetbald in de Eredivisie. Als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Willem II Espanyol (Spa) 0-0
KV Mechelen (Bel) NAC Breda
Lurling
2-1
Heracles Almelo Sivasspor (Tur) 0-1
VVOG FC Groningen
Berg(4), Gonzalo (4), Powel
1-9
Gimnástic (Spa) Vitesse
Kolk
3-1

Di Resta teleurgesteld over uitblijven F1-zitje

DTM-coureur Paul di Resta is teleurgesteld dat hij ondanks zijn kampioenschap in de Formule 3 Euroseries van enkele jaren geleden geen zitje heeft bemachtigd in de Formule 1. Zijn voormalige rivaal Sebastian Vettel die vaak door Di Resta verslagen werd, rijdt momenteel voor Scuderia Toro Rosso en gaat volgend jaar naar Red Bull.

In een interview in The Herald zei Di Resta: "Ik ben niet verrast dat Sebastian een kans heeft gekregen in de Formule 1, maar het is niet terecht dat hij daar eerder is gekomen dan ik. Het is wel duidelijk dat er veel politieke spelletjes gespeeld worden in de autosport en het is goed voor je kansen als je in Europa of het Midden-Oosten leeft, omdat de Formule 1 daar uitbreidt en ze op die manier coureurs krijgen die in hun eigen land kunnen rijden."

"Begrijp me niet verkeerd, de DTM is een geweldige plek om te rijden en Mercedes is fantastisch geweest voor me, dus het enige wat ik kan doen is blijven winnen en mijn best doen om de titel te winnen in de komende maanden. Ik ben nog jong, maar ik kan niet rond blijven hangen als ik een plaats wil in de Formule 1. Als ik daar op m'n 25ste nog niet ben gekomen, ben ik realistisch genoeg om te zeggen dat mijn kansen verkeken zijn."

"Er zijn honderden jonge coureurs die hun uiterste best doen, dus je kan niet wachten tot het je komt aanwaaien. Het is een beetje alsof je een topvoetballer wilt worden. Je wordt niet opgemerkt door Manchester United, Arsenal of Chelsea, als je iedere zondagmiddag voor Bathgate Thistle speelt," aldus een teleurgestelde Di Resta.

Pub ruilt biertje tegen kilo aardappels

Wie goedkoop een biertje wil drinken in de kroeg, moet naar het Engelse Edgefield. Daar staat een pub waar je je drank in natura kunt betalen. Sinds de Britten er ook financieel op achteruit zijn gegaan, lopen klanten de deur bij pub The Pigs plat.

'Als u iets verbouwd, gefokt, geschoten of gestolen heeft wat op ons menu past, dan kunnen we zaken doen', staat er op een groot bord boven de ingang te lezen. Vooral streekproducten worden aangeboden, weet de 24-jarige kroegbazin te melden. Deze producten zijn "veel verser en smaakvoller dan de producten van de groothandel"

Het is mogelijk dat klanten hun eigenhandig om zeep geholpen haas of zelfgefokt konijn krijgen voorgeschoteld. Deze klanten blijken zich meer dan ooit thuis te voelen in The Pigs.

De kroeg hanteert voor hun dranken een eigen wisselkoers. Voor een halve liter bier ben je een kilo aardappels of vlees, tien eieren of drie makrelen kwijt.

NEC trekt Radomski aan

NEC heeft de Pool Arek Radomski aangetrokken. De Nijmegenaren leggen de centrale middenvelder, die maandag nog een medische test moet ondergaan, voor twee jaar vast.

Radomski komt over van Austria Wien waar hij transfervrij kon vertrekken. De 31-jarige Pool speelde in Nederland eerder al voor BV Veendam en SC Heerenveen. Eerder deze week trainde hij al mee met NEC dat hem dus nu vastgelegd heeft.

Uitslagen Jupiler League speelronde 2

Dit weekend werd in de Jupiler League de tweede speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
SC Cambuur-Leeuwarden VVV-Venlo 2-0
FC Emmen Helmond Sport 1-1
FC Eindhoven HFC Haarlem 3-2
RKC Waalwijk BV Veendam 4-1
TOP Oss FC Omniworld 3-0
RBC Roosendaal FC Zwolle 1-3
AGOVV Apeldoorn FC Dordrecht 1-0
MVV Excelsior 0-1
Telstar FC Den Bosch 2-2
Go Ahead Eagles Fortuna Sittard 1-1

Stand

PositieClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenSaldo
1 SC Cambuur-Leeuwarden 2 2 0 0 6 5-0
2 AGOVV Apeldoorn 2 2 0 0 6 3-1
3 RKC Waalwijk 2 1 1 0 4 5-2
4 FC Zwolle 2 1 1 0 4 3-1
5 FC Emmen 2 1 1 0 4 3-2
5 Telstar 2 1 1 0 4 3-2
7 VVV-Venlo 2 1 0 1 3 5-2
8 TOP Oss 2 1 0 1 3 4-2
9 FC Dordrecht 2 1 0 1 3 2-1
10 HFC Haarlem 2 1 0 1 3 4-4
11 Excelsior 2 1 0 1 3 1-1
12 FC Eindhoven 2 1 0 1 3 3-4
12 RBC Roosendaal 2 1 0 1 3 3-4
14 FC Den Bosch 2 0 2 0 2 3-3
15 Fortuna Sittard 2 0 1 1 1 2-3
15 Helmond Sport 2 0 1 1 1 2-3
17 MVV 2 0 1 1 1 0-1
18 Go Ahead Eagles 2 0 1 1 1 1-6
19 FC Omniworld 2 0 0 2 0 1-5
20 BV Veendam 2 0 0 2 0 1-7

Topscorers

PositieSpelerTeamGoals
1Fabio Caracciolo FC Eindhoven 3
2Dries Mertens AGOVV Apeldoorn 2
=Tim Peters RBC Roosendaal 2
=Fred Benson RKC Waalwijk 2
=Ruben Schaken VVV-Venlo 2
6Rocky Siberie FC Dordrecht 1
=Morten Friis Jensen FC Emmen 1
=Charlison Benschop RKC Waalwijk 1
=Jeremy Bokila AGOVV Apeldoorn 1
=Michiel Hemmen BV Veendam 1
=Johan Voskamp Excelsior 1
=Adnan Barakat FC Den Bosch 1
=Abid El Idrissi FC Den Bosch 1
=Rihairo Meulens FC Dordrecht 1
=Roy Stroeve FC Emmen 1
=Tim Matavz FC Emmen 1
=Sander Duits FC Omniworld 1
=Dave Huijmans FC Zwolle 1
=Bram van Polen FC Zwolle 1
=Luis Javier Guarino FC Zwolle 1
=Zarko Grabovac Fortuna Sittard 1
=Sebastiano Garlisi Fortuna Sittard 1
=Rence van der Wal Go Ahead Eagles 1
=Marc Höcher Helmond Sport 1
=Daniel Guijo-Velasco Helmond Sport 1

Programma

DatumThuisUit
22 aug 2008 Excelsior Fortuna Sittard
22 aug 2008 FC Den Bosch AGOVV Apeldoorn
22 aug 2008 FC Eindhoven VVV-Venlo
22 aug 2008 FC Emmen FC Dordrecht
22 aug 2008 FC Omniworld BV Veendam
22 aug 2008 FC Zwolle SC Cambuur-Leeuwarden
22 aug 2008 MVV Helmond Sport
22 aug 2008 RBC Roosendaal HFC Haarlem
22 aug 2008 RKC Waalwijk Go Ahead Eagles
22 aug 2008 Telstar TOP Oss

Pizarro keert terug naar Duitsland

De Peruaanse spits Claudio Pizarro speelt komend seizoen voor Werder Bremen. De aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea, waabij volgens de Duitse pers geen optie tot koop bedongen is.

Pizarro kwam in 2007 over van Bayern München, waar hij zes seizoenen speelde. Daarvoor kwam de Zuid-Amerikaan tussen 1999 en 2001 al uit voor Werder Bremen. Bij The Blues kon de spits sinds zijn komst medio 2007 geen indruk maken en ook komend seizoen had hij daar geen kans op een basisplaats.

Lowlands-gangers in de rij voor eigen podium

Lowlands-bezoekers kunnen ook zelf hun muziekkunsten vertonen op het festival. Op een klein podium is 'Rockband' georganiseerd, een soort karaoke maar dan meer. Gezocht wordt naar een zanger, drummer, gitarist, en bassist. Vrijdag op de eerste dag van het festival vormde zich al een lange rij voor het podium, waar de artiesten in spe zich kunnen gedragen als echte rockers.

De 55 duizend festivalgangers kunnen zich niet alleen verlustigen aan hun eigen muzikale talent. Verschillende grote namen geven dit weekeinde acte de présence in Biddinghuizen. Vanmiddag hebben al onder anderen Amy MacDonald en Pete Philly & Perquisite op het podium gestaan. Het weer werkt voorlopig in elk geval mee.

KLM schrapt laatste binnenlandse vlucht

KLM stopt met de vluchten tussen Schiphol en Maastricht. Op 26 november gaat de nieuwe dienstregeling van de luchtvaartmaatschappij in, waarin geen enkele binnenlandse vlucht meer wordt aangeboden. De lijn is volgens een woordvoerder van KLM niet meer rendabel. De KLM vliegt drie keer per dag heen en weer tussen Amsterdam en de hoofdstad van Zuid-Limburg.

Door de gestegen brandstofprijzen loont het voor de luchtvaartmaatschappij niet meer om de lijnverbinding in stand te houden. Verder zorgen het verslechterende economische klimaat en de vliegtaks er volgens de woordvoerder voor dat de veelal zakelijke klanten vaker kiezen voor alternatieve vervoersmethoden. Ze wijken uit naar luchthavens over de grens of kiezen voor reizen per spoor of met de auto.

De KLM belooft om voor passagiers die al een vliegticket hebben geboekt een 'passende oplossing' te zoeken. De NS gaat volgens de luchtvaartmaatschappij bekijken hoe de treinverbinding tussen Schiphol en Maastricht verbeterd kan worden.


Geen binnenlandse KLM-vluchten meer  (foto: DAG)

'Grappenmaker' verstuurt aidsbrieven

In de stad Groningen en omgeving is een persoon actief met een morbide geest. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft gewaarschuwd dat een persoon zich voordoet als de stichting Prevend, die een zeer uitgebreid volksonderzoek houdt in de provincie Groningen naar diverse ziekten. In deze brieven schrijft de grappenmaker dat uit het onderzoek naar voren is gekomen dat de lezer lijdt aan aids, en zich moet wenden tot diens huisarts.

Het UMCG zegt nog niet te weten hoeveel mensen de brief hebben ontvangen. Wel is bekend dat de lolbroek veel werk heeft gemaakt van zijn grap. Op de brief prijkt het logo van Prevend en de vervalste handtekening van de hoogleraar nefrologie De Jong. In de brief staat dat de deelnemer aan het onderzoek ongevraagd is getest op aids, en deze ziekte bij hem of haar is geconstateerd.

"We zijn verontrust en verontwaardigd over deze vervalsingen. We betreuren het dat hiermee de indruk wordt gewekt dat lichtvaardig wordt omgegaan met gegevens en belangen van deelnemers aan onderzoeken", meldt een woordvoerster van het UMCG. 

Het ziekenhuis heeft inmiddels aangifte gedaan van fraude. Mocht iemand een valse brief hebben gekregen, dan wordt deze persoon verzocht het ziekenhuis hiervan op de hoogte te stellen. "We willen graag inzicht krijgen in de omvang van de mailing."

Toeristendrama op Dominicaanse Republiek

Zeker twintig mensen, onder wie minstens zes Italianen, zijn vandaag om het leven gekomen door een ernstig verkeersongeluk in de Dominicaanse Republiek. Dat meldden lokale en Italiaanse media op gezag van de Dominicaanse autoriteiten.

Op een weg in het oosten van het Caribische land botsten twee bussen frontaal op elkaar. De meeste slachtoffers vielen in een bus met circa 25 buitenlandse toeristen, van wie de meeste Italiaans zouden zijn. In de andere lokale bus zaten zo'n vijftig mensen. Veel mensen raakten zwaargewond.

OS: Spelen voorbij voor Makaay

Voor Roy Makaay zitten de Spelen er alweer op. De aanvoerder van het olympisch voetbalteam heeft een breukje in een voetwortelbeentje van zijn rechtervoet en moet deze nu met rust laten genezen.

Makaay liep de kwetsuur al op tijdens de openingswedstrijd tegen Nigeria. Tegen Japan speelde hij wel mee, en hij viel in tegen de Verenigde Staten.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!

Filmflits - week 33

Dit weekend is er weer het muziekfestival Lowlands. Uw Filmflitser is naar dit evenement. Dus het kan zijn dat de informatie die in deze Filmflits wordt gegeven al weer oud is, mijn excuses hiervoor. Maar verder hebben we natuurlijk gewoon een normale Filmflits met de TV-tip van de Week en de Trailer van de Week. Donderdag om 21:00 uur a.s. is de deadline voor de prijsvraag, dus doe mee voordat het te laat is.

'Gehandicapte' scheidsrechter loopt tegen de lamp

Een lokale Britse voetbalscheidsrechter gaf zich vier jaar lang op papier uit voor gehandicapte en streek zo 17.000 pond (meer dan 21.500 euro) aan uitkeringen op. De zaak kwam aan het licht toen onderzoekers hem filmden terwijl hij een wedstrijd floot. De Britse omroep BBC meldde dat vandaag.

De 46-jarige Steve Paskin uit het Welshe Newport had geclaimd dat hij nog geen honderd meter kon lopen door chronische rugproblemen. Toen een lijst van geregistreerde scheidsrechters in zijn voetbalcompetitie echter aan zijn uitkerings- en pensioeninstantie werd doorgespeeld, leek er iets niet te kloppen en werd een onderzoek ingesteld. De 'gehandicapte' werd op heterdaad betrapt terwijl hij als een jonge hond over het voetbalveld draafde.

De scheidsrechter verdween vrijdag voor acht maanden achter de tralies. Hij is al de derde scheidsrechter in Wales die ten onrechte uitkeringen van sociale instanties ontving.

Percy krijgt katholieke uitvaart op Aruba

Percy Irausquin wordt begraven op het Caribische eiland Aruba, waar hij werd geboren en waar hij zijn jeugd doorbracht. Daar zal een katholieke mis plaatsvinden voor Arubaanse vrienden en familieleden. Dat heeft Thijs Willekes, woordvoerder van de modeontwerper, laten weten.

In Nederland wordt begin september een herdenkingsdienst georganiseerd. "Die is bedoeld voor mensen die hem een warm hart toedroegen", vertelt Willekes, die eveneens werkzaam is als visagist. De dienst zal alleen toegankelijk zijn voor genodigden. "Anders wordt het een chaos." Momenteel wordt gezocht naar een geschikte locatie in Amsterdam.

Wanneer de begrafenis precies plaatsvindt, blijft onduidelijk. Vrijdag wordt sectie verricht op het lichaam van de modeontwerper, die gisteren dood werd aangetroffen in zijn woning in Amsterdam. Het onderzoek moet duidelijk maken waaraan de couturier is gestorven. Vooralsnog wordt aangenomen dat hij is uitgegleden in zijn badkamer. Het grote publiek kon vandaag afscheid nemen van Percy, die bekendstaat om zijn kleurrijke en vrouwelijke ontwerpen. Ook op de website van zijn pret-à-porterlabel Collectie PRC kunnen reacties worden achtergelaten.


Percy krijgt katholieke uitvaart op Aruba  (foto: DAG)

Forse boete bij dierenmishandeling

Bedrijven die dieren mishandelen, bijvoorbeeld tijdens veetransporten, kunnen binnenkort maximaal 670 duizend euro boete krijgen. Voor particulieren komt het maximale bedrag op 67 duizend euro. Dat heeft het kabinet vandaag besloten.

De boetes worden uitgedeeld door inspecteurs van de Voedsel- en Warenautoriteit. Het gaat om zogeheten bestuurlijke boetes, waarbij politie en justitie niet in actie komen. Tot nu toe moet het Openbaar Ministerie beslissen of vervolging wordt ingesteld in gevallen van dierenmishandeling.

Minister van Landbouw Gerda Verburg (CDA) had de maatregel voorgesteld naar aanleiding van diverse onderzoeken waaruit bleek dat zich bij veetransporten geregeld misstanden voordoen. Dit voorjaar verscherpte ze al de controles op veetransporten.


Niet slaan... alsjeblief...? (foto: DAG)

Sylvester Stallone in wodka-reclame

Sylvester Stallone gaat de hoofdrol spelen in een reclamecampagne voor het Russische wodka-merk Synergy. De acteur die in films als 'Rocky' en 'Rambo' vele Russische tegenstanders vermorzelde, wordt nu het gezicht van het merk, met als slogan 'There is a bit of Russian in all of us'.

Hoewel Stallone niet altijd positief in verband wordt gebracht met Russen, is hij niet zomaar gekozen voor de reclamecampagnes. "Het is gebaseerd op het feit dat de acteur Russisch bloed heeft", staat te lezen in een verklaring van Synergy. De overgrootmoeder van Stallone, Rosa Rabinovich, komt uit de Oekraïense stad Odessa.

Stallone verschijnt vanaf september zowel in televisiecommercials als in krantenadvertenties. Hij zou hiervoor een bedrag van een miljoen dollar, omgerekend ruim 680 duizend euro, ontvangen. De 62-jarige acteur is voor een jaar gestrikt voor de promotie van het alcoholische drankje, bevestigt een woordvoerder van Synergy tegenover het Britse persbureau Reuters. De films 'Rambo' en 'Rocky' werden in de Sovjet-Unie officieel in de ban gedaan, maar waren toch zeer populair in het illegale VHS-circuit van het land.


Sylvester Stallone in wodka-reclame  (foto: DAG/AP)

R&B-producer Jerry Wexler (91) overleden

De legendarische muziekproducent Jerry Wexler, die in de jaren vijftig en zestig een belangrijke rol speelde in de opkomst van de R&B-muziek, is op 91-jarige leeftijd overleden. Wexler werkte als producer bij de platenmaatschappij Atlantic mee aan belangrijke opnames van grote namen als Aretha Franklin en Ray Charles.

Wexler stierf vannacht in zijn woning in Sarasota in Florida. Zijn gezondheid was de laatste jaren achteruit gegaan vanwege problemen met zijn hart. Dat zei David Ritz, die Wexler heeft geholpen bij het schrijven van zijn memoires, die in 1993 uitkwamen.

Atlantic Records was in de jaren vijftig en zestig een belangrijke springplank voor zwarte Amerikaanse artiesten. In latere decennia nam de platenmaatschappij echter ook rockbands als The Rolling Stones en Led Zeppelin onder haar hoede.

Werk aan metro A'dam loopt uit

De werkzaamheden aan de metro tussen het Amsterdamse Centraal Station en het Amstelstation lopen uit. Het werk aan het ondergrondse traject zou eigenlijk overmorgen  afgerond zijn, maar gaat langer duren. Wanneer de metro weer zal rijden wordt zondag bekend, maar de gemeente laat  weten dat de vertraging maximaal een week duurt.

Zeven weken lang is er gewerkt aan herstel van het traject. De rails, de wissels, de bielzen, het grindbed, de stroomrail en de kabels en detectielussen in de baan zijn vervangen. Deze gaan de komende dertig jaar mee, verwacht de gemeente. Maandag is vervoer per metro in ieder geval niet mogelijk. Reizigers kunnen net als de afgelopen weken met de bus en per trein tussen CS en Amstel reizen.

Amsterdam heeft slechte ervaringen met het werk aan metroverkeer. De aanleg van de Noord/Zuidlijn is al jaren een hoofdpijndossier voor de stad. De kosten hiervan vallen hoger uit dan gepland en de aanleg duurt langer dan was voorzien.



Werk aan Amsterdamse metro loopt uit  (foto: DAG)

'American Airlines: onveilige toestellen'

Luchtvaartmaatschappij American Airlines vloog met vliegtuigen die al lang toe waren aan reparatie en sprong laks om met alcohol- en drugscontroles van personeel. De Federal Aviation Administration, de instantie die toezicht houdt op de luchtvaart in de VS, wil American Airlines daarvoor een boete opleggen van 7,1 miljoen dollar.

Het gaat om een van de hoogste boetes van de FAA ooit, zo meldde de krant The Wall Street Journal. American Airlines mag volgens de regels nog in discussie met de FAA over de bevindingnen van de instantie en de hoogte van de boete. Volgens de krant vormde geen van de overtredingen die de luchtvaartmaatschappij zou hebben begaan een bedreiging voor de veiligheid van passagiers. De FAA treedt echter steeds vaker streng op tegen kleinere overtredingen of het niet op tijd nakomen van verplichtingen door luchtvaartmaatschappijen.

  (foto: ANP)

Peiling: aftreden Duyvendak is terecht

Iets meer dan zeventig procent (72 procent) van de Nederlanders vindt het terecht dat Wijnand Duyvendak is opgestapt als Tweede Kamerlid van GroenLinks. Hij deed dat na een stroom van negatieve publiciteit over zijn verleden als actievoerder.

Dat blijkt uit een peiling door opiniepeiler Maurice de Hond, die de cijfers  vandaag bekend maakte. Hij ondervroeg meer dan 1100 Nederlanders over de kwestie. Van de GroenLinks-kiezers vindt 48 procent het terecht dat hij deze conclusie heeft getrokken. 43 Procent van hen vindt het onterecht dat hij is opgestapt. Van alle Nederlanders is 16 procent deze mening toegedaan.

  (foto: ANP)

Platina plaat voor Amy Macdonald

De Schotse zangeres Amy Macdonald krijgt een platina plaat voor haar debuutalbum This Is The Life. Ze ontvangt de plaat op het driedaagse muziekfestival Lowlands waar ze ook een optreden geeft. Dat heeft platenmaatschappij Universal bekendgemaakt.

Macdonald doet het goed op Nederlandse festivals. Eerder dit jaar stond ze op Pinkpop. Toen ontving ze een gouden plaat voor haar cd. Voor platina moet een artiest in Nederland 60.000 exemplaren van een album hebben verkocht. De zangeres stond vijf weken lang op nummeréén in de Single Top 100 met haar single This Is The Life. Na Lowlands komt de nieuwe single Mr. Rock& Roll uit. Op 17 oktober is ze ook nog te zien in de Melkweg in Amsterdam, dat concert is al uitverkocht.


This is the life...

[Upd] Federer naar finale herendubbel

Roger Federer maakt nog altijd kans op een olympische medaille. Samen met Stanislas Wawrinka haalde hij vandaag de halve finale van het herendubbelspel.

Het Zwitserse duo klopte in de kwartfinale de de Indiërs Paes/Bhupathi. Het werd 6-2 en 6-4. In de halve finale moeten Federer en Wawrinka het opnemen tegen Bryan-broers uit de VS. Die zijn in Peking als eerste geplaatst. De andere halve finale gaat tussen de Fransen Clement/Llodra en de Zweden Aspelin/Johansson.

Update:
Roger Federer mag toch een olympische medaille mee naar huis nemen. Samen met Stanislav Wawrinka klopte hij het als eerste geplaatste Amerikaanse duo Bob en Mike Bryant. het werd 7-6(6) en 6-4. In de finale nemen Federer en Wawrinka het op tegen de Zweden Simon Aspelin en Thomas Johansson. Die klopten in hun halve finale het Franse Duo Arnaud Clement/Michael Llodra, het werd 7-6(6), 4-6 en 19-17.

Uitslagen dag 7 - avond

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 7 vanaf een uur of 2 Nederlandse tijd tot nu. Vandaag is atletiek begonnen.

Atletiek/dames

Zevenkamp, stand na de eerste dag

1. Hyleas Fountain (VS) 4060 pntn
2. Natalija Dobrynska (Oek) 3996 pntn
3. Kelly Sotherton (GB) 3938 pntn
4. Anna Bogdanova (Rus) 3922 pntn
5. Lyudmila Blonska (Oek) 3912 pntn
7. Jolanda Keizer (Ned) 3864 pntn
18. Laurien Hoos (Ned) 3629 pnt

10.000 meter

1. Tirunesh Dibaba (Eth) 29.54,66 OR
2. Elvan Abeylegesse (Tur) 29.56,34
3. Shalane Flanagan (USA) 30.22,22
8. Lornah Kiplagat 30.40,27

Atletiek, heren

Kogelstoten

1. Tomasz Majewski (Pol) 21,51 m
2. Christian Cantweel (USA) 21,09 m
3. Andrej Michnevitsj (WRu) 21,05 m
9.Rutger Smith 20,41 m

Badminton, heren

enkelspel, halve finale

Lin Dan (Chi/1) - Chen Jin (Chi/4) 21-12 21-18
Lee Chong Wei (Mal/2) - Lee Hyun-il (ZKo) 21-18 13-21 21-13

Dubbelspel

Kido/Setiawan (Ino/1) - Paaske/Rasmussen (Den) 21-19 21-17
Fu/Cai (Chi/2) - Lee/Hwang (ZKo) 22-20 21-8

Badminton, vrouwen

enkelspel, halve finale

Xie Xinfang (Chi/1) - Lu Lan (Chi/3) 7-21 21-10-21-12
Zhang Ning (Chi/2) - M. Kristin Yulianti (Ino) 21-15 21-15

Damesdubbelspel, finale

Du/Yu (Chi/2) - Lee/Lee (ZKo) 21-15 21-13

Basketbal, dames

Groep A

Zuid-Korea - Wit-Rusland 53-63

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Australie8349-264
2Rusland8284-258
3Wit-Rusland6272-264
4Zuid-Korea5255-292
5Letland5266-316
6Brazilie4269-301

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Groep B

China - Mali 69-48
Verenigde Staten - Spanje 93-55

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten8395-216
2China7279-283
3Tsjechie6283-277
4Spanje6278-277
5Nieuw-Zeeland5260-327
6Mali4208-323

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Gewichtheffen, mannen

Tot 85 kg

1. Lu Yong (Chi) 394 kg
2. Adrej Ribakoe (WRu) 394 kg
3. Tigr. Martitosjan (Arm) 380 kg
4. Vladimir Sedov (Kaz) 380 kg
5. Javier Valladares (Cub) 372 kg

Handbal, dames

Groep A

Frankrijk - Noorwegen 24-34

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Noorwegen8130-83
2Roemenie8128-88
3Frankrijk4103-107
4China2101-117
5Kazachstan285-113
6Angola085-123

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Groep B

Hongarije - Rusland 24-33

Stand na vier wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Rusland7118-96
2Zuid-Korea5122-105
3Hongarije5107-109
4Brazilie3102-112
5Duitsland294-104
6Zweden298-115

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Hockey, heren

Groep A

Belgie - Nieuw-Zeeland 2-4
Zuid-Korea 0 Duitsland 3-3

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Spanje97-3
2Nieuw-Zeeland67-4
3Duitsland58-5
4Zuid-Korea49-8
5Belgie15-9
6China04-11

Nummers 1 en 2 naar halve finale
Groep B

Pakistan - Australie 1-3
Zuid-Afrika - Groot-Brittanie 0-2

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Australie919-2
2Nederland910-2
3Groot-Brittanie66-3
4Pakistan36-8
5Zuid-Afrika00-17
6Canada04-13

Nummers 1 en 2 naar halve finale

Honkbal

Nederland - Japan 0-6
Canada - Zuid-Korea 0-1

Schermen, heren

Degen, landenteams

1. Frankrijk
2. Polen
3. Italie
4. China

Softbal

Nederland - Japan 0-3

Tafeltennis, vrouwen

Landenteams

Halve finale

China - HongKong 3-0
Zuid-Korea - Singapore 2-3

Tennis, heren

Enkelspel halve finales

Fernando Gonzalez (Chl,12) - James Blake (USA/8) 4-6 7-5 11-9
Novak Djokovic (Ser/3) - Rafael Nadal (Spa/2) 4-6 6-1 4-6

Dubbelspel kwartfinale

Federer/Wawrinka (Zwi/4) - Bhupathi/Paes (Ind/7) 6-2 6-4

Tennis, dames

Dubbelspel kwartfinale

Bondarenko/Bondarenko (Oek/6) - Pennetta/Schiavone (Ita) 6-1 3-6 7-5

Voetbal, vrouwen

Kwartfinale

Verenigde Staten - Canada 2-1 na verlenging
Brazilie - Noorwegen 2-1
Zweden - Duitsland 0-2 na verlenging
China - Japan 0-2


Volleybal, dames

Groep A

Cuba - China 3-2 (18-25 14-25 25-23 32-30 15-13)
Polen - Japan 2-3 (21-25 20-25 25-18 25-23 11-15)

Stand na drie wedstrijden

Groep B

Servie - Italie 0-3 (23-25 20-25 19-25)


Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Cuba69-3
2China58-4
3Japan57-5
4Verenigde Staten56-5
5Polen57-9
6Venezuela41-12
Beachvolleybal, dames

Achtste finales

Schwaiger/Schwaiger (Oos) - Goller/Ludwig (Dui) 23-21 11-21 18-16
Xue/Zhang Xi (Chi) - Esteves/Crespo (Cub) 21-19 21-13
Ribeiro/Rocha (Bra) - Maaseide/Glesnes (Noo) 12-21 21-19 15-13
Conelly/Franca (Bra) - Pohl/Rau (Dui) 21-18 21-14

Waterpolo, vrouwen

Groep A

Italie - China 10-9 (2-2 4-2 2-4 2-1)

Eindstand groep B

plaatslandpuntendoelsaldo
1Brazilie812-0
2Italie812-1
3Rusland67-6
4Servie66-7
5Kazachstan41-12
6Algerije40-12
plaatslandgespeeldpunten
1Verenigde Staten *35
2Italie +55
3China+22
4Rusland30

* naar halve finales
+ naar kwartfinales


Baanwielrennen, heren

Teamsprint

1. Groot-Brittannië (Chris Hoy,Jason Kenny,Jamie Staff)
2. Frankrijk (Gregory Bauge,Kevin Sireau,Arnaud Tournant)
3. Duitsland (Rene Enders/Maximilian Levy,StefanNimke)
4. Australië

Nederlandse XBLA-game Rocket Riot komt deze herfst

THQ zal komende herfst een Nederlandse Xbox Live Arcade-game uitbrengen, Rocket Riot. Ontwikkeld door Codeglue, een Rotterdamse arcade-games developer, zal de game een heleboel raketten en 8-bit gevoel met zich meebrengen.

De game speelt als een sideview-shooter in de trend van Worms, met daarbij 80 volledig kapot te maken singleplayer-levels, 50 verschillende karakters (inclusief piraten en ninja's ) en 8-speler multiplayer-geweld via Xbox Live of 4-spelers via splitscreen.







Bolides en babes in Need for Speed: Undercover screens

Mannen houden van dingen die beginnen met een 'b'. Babes, bolides, bier en breedbeeld zijn hier een paar voorbeelden van. Veel vrouwen begrijpen deze liefde niet, maar zolang wij mannen het maar snappen is het goed. De mannen (en misschien toch wel een paar vrouwen) van EA geven weer gehoor aan ons mannelijk gebrul om ronkende auto's met Need for Speed: Undercover. Hieronder zie je de eerste screens, gepaard met twee foto's van een dame die je best voorzichtig moet benaderen...



De dame in kwestie is Maggie Q, bekend van onder andere Die Hard 4.0. Mocht je nu moeite hebben een oog dicht te doen na dit schouwspel, dan kun je hier nog wat meer van haar vinden.

Brabanders vast voor ontvoering en afpersing

De politie heeft vier Brabanders opgepakt die worden verdacht van het ontvoeren en afpersen van een 24-jarige man uit Geldrop. De mannen vroegen hem vorige week in Eindhoven in een auto te stappen en eisten enkele duizenden euro's. Na een paar uur werd hij onverrichter zake in Maastricht weer uit de auto gezet.

De man werd vorige week dinsdag op de Minckelersstraat aangesproken door een bekende die hem vroeg in de auto te stappen. Nadat bleek dat hij niet kon voldoen aan hun verzoek om geld, lieten ze hem in Maastricht achter. Hij wist op eigen kracht thuis te komen. De aanleiding voor de ontvoering en afpersing is nog onbekend.

De politie hield zondag twee mannen van 19 en 20 jaar uit Eindhoven aan en een 21-jarige man uit Geldrop. Donderdag werd een 19-jarige Eindhovenaar opgepakt. Allen zitten vrijdag nog vast.

Eerste duistere screenshots Batman: Arkham Asylum

Nadat eergisteren geleden bekend werd dat Eidos en WarnerInteractive samenwerken aan een Batman-game gebaseerd op de comics werden veel Batman-fans zeer blij. Vandaag kunnen we die fans weer blij maken, de eerste screenshots van de game zijn namelijk vrijgegeven uitgelekt. In de screenshots zien we goed de duistere, maar toch comic-achtige sfeer waar de developers op mikken.









De game zal ergens in 2009 uit komen op PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Resident Evil en Killer 7 producers werken aan EA-game

Kwamen we eerder vandaag al met het nieuws dat Epic samen gaat werken met EA, nu zal ook Grasshopper Manufacture dit doen. In een nog ongenaamd project werken Killer 7 en No More Heroes-maker Goichi Suda (beter bekend als Suda51) en Resident Evil-guru Shinji Mikami samen om een cross-platform titel te maken.

Suda51 zal hierbij optreden als lead designer, en Shinji Mikami zal de rol van consultant vervullen. De game wordt verwacht op alle huidige platformen, dus PC, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii. Zodra er meer over bekend is laten we dat natuurlijk zo snel mogelijk weten.


Suda51s No More Heroes

Boek: Patricia McCormick - Misschien morgen...

Eens in de zoveel tijd komt er een boek voorbij dat je als lezer in één ruk uitleest en dat nog lang daarna in je hoofd blijft hangen. Het zijn de juweeltjes onder de boeken. Vaak gaat het om waargebeurde verhalen, over schrijnende situaties. Zo ook het boek van schrijfster Patricia McCormick. Met haar boek Misschien morgen... geeft zijn zo'n juweeltje af. Een verhaal dat je niet zomaar kunt onderbreken en er rest je dus niets anders dan het boek in één keer uit te lezen. Toegegeven, al zou je het wíllen wegleggen, het lukt je niet. Daar is het te intens voor. Het relaas van een 13-jarig Nepalees meisje dat wordt verkocht, een verhaal over een totaal andere, voor ons vreemde en onbegrijpelijke wereld.

Dibaba pakt goud, Kiplagat stort in

Ejegayehu Dibaba is de nieuwe olympisch kampioene op de 10.000 meter. De Ethiopische wist in de laatste ronde haar directe concurrente Elvan Ebeylegesse van zich af te schudden en liep met 29.54,68 een nieuw olympisch record.

Lorna Kiplagat lag een groot gedeelte van de wedstrijd op kop en gooide het tempo een aantal maal flink omhoog. In het laatste deel van de wedstrijd stortte ze echter in. De andere Nederlandse deelneemster, Hilda Kibet, was toen al op achterstand gelopen.

Zenit laat vraagprijs voor Arshavin zakken

Zenit St. Petersburg heeft de vraagprijs van Andrei Arshavin laten zakken. Barcelona en Tottenham Hotspur hebben nog altijd interesse in de 26-jarige Russische international, maar lijken niet te willen blijven wachten op de aanvallende middenvelder.

Arshavin kende een zeer goed EK waarop hij indruk maakte op Europa. Zenit wil hier echter optimaal van profiteren en vroeg in eerste instantie de hoofdprijs voor Arshavin: zo'n 26 miljoen euro.

Konstantin Sarsaniva, voorzitter van Zenit, heeft nu tegenover Sovetsky Sport laten weten de vraagprijs te laten zakken. "Maar naar hoeveel kan ik niet zeggen", aldus de preses.

Olympisch naakt in Playboy

Goud of geen goud in Peking, het is zeker goud voor de Duitse Playboy. Het blad heeft voor deze welgetimde editie, die vandaag verschijnt namelijk vier sexy Olympische sportsters weten te strikken die uit de kleren gaan. De vier atletes zijn hockeyster en tevens aanvoerster van het Duitse team Katharina Scholz (25), de talentvolle kajakster Nicole Reinhardt (22), zeilster Petra Niemann (30) en judoka Romy Tarangui (20).

Elk van deze mooi afgetrainde dames siert om beurten de voorkant deze maand. Playboy brengt deze editie uit met vier verschillende covers. Als eerste valt de eer te beurt aan Scholz. Zij is wel enigszins bevreesd dat haar naaktreportage haar Olympische prestaties overschaduwt. Aan de andere kant is ze trots en voelt ze zich zeker van haar lichaam. Bovendien vindt ze dat de shoot bij hockey past. Want 'hockey is sexy', aldus de aanvoerster.

En niet alleen hockey want ook kajakken, zeilen en judo wordt zo een stuk sexyer.

Om alvast in de stemming te komen heeft FOK! een videoreportage van een van de playboyfeesten opnieuw gemonteerd.  Dit NSFW filmpje vind je hier.


Doebadieba (foto: DAG)

'Ellen DeGeneres trouwt dit weekeinde'

Ellen DeGeneres gaat dit weekeinde trouwen met haar verloofde Portia de Rossi. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift UsMagazine. De trouwerij vindt volgens het blad in besloten kring plaats in Californië.

De twee plannen een kleine, intieme ceremonie in het bijzijn van enkele goede vrienden en familie, aldus Usmagazine. In juni legaliseerde Californië het homohuwelijk, waarop de 50-jarige DeGeneres liet weten een trouwdatum geprikt te hebben, maar de exacte datum hield ze geheim. "Het is iets dat we altijd al wilde doen, dus we zijn nu erg, erg blij", liet de comédienne toen weten.

De presentatrice van de Ellen DeGeneres Show was de eerste ster in Hollywood die tijdens haar carrière openlijk uitkwam voor haar homoseksualiteit. Haar coming-out beleefde ze in de komedieserie Ellen, waarin ze vier jaar lang de hoofdrol vertolkte.

DeGeneres ontmoette haar vijftien jaar jongere vriendin in december 2004. De Rossi is onder meer bekend uit de serie Ally McBeal.


Portia en Ellen (foto: DAG)

Blake verwijt Gonzalez onsportiviteit

James Blake zocht na zijn verloren partij tegen Fernando Gonzalez niet naar excuses, maar haalde toch nog even uit naar zijn Chileense opponent. De Amerikaan is namelijk van mening dat hij onsportief bezig was.

Bij een stand van 8-9, in het voordeel van Gonzalez, ging Blake in discussie met de umpire. Kort daarvoor had de Amerikaan een bal geslagen, die via het racket van de Chileen buiten de lijn terecht kwam. De scheidsrechter zag dit echter over het hoofd. "Op de Olympische Spelen mag je toch verwachten dat iedereen eerlijk is," aldus Blake. "Ik keek Fernando recht in de ogen, maar hij gaf het niet toe."

Ook was Blake teleurgesteld in het 'onsportieve gedrag' van Gonzalez. "Hij is te goed om zich zo te moeten gedragen."

'Zieke' politiemedewerker ging wel naar bijbaan

Een 37-jarige medewerker van de politie Twente is voorwaardelijk ontslag aangezegd wegens plichtsverzuim. Uit onderzoek is gebleken dat hij zich ziek had gemeld, maar toch naar zijn bijbaan was gegaan. Daarnaast heeft hij de Arbeidstijdenwet overtreden.

De man krijgt een disciplinaire straf, maar de politie wil uit privacyoverwegingen niet zeggen waar die uit bestaat. De medewerker had de bijbaan overigens wel met toestemming van de korpsleiding in Enschede.

Ook de politie in Gelderland is bezig met een onderzoek. Een 48-jarige politiemedewerker van het korps Gelderland-Midden is donderdag geschorst. De korpsleiding verdenkt de medewerker, werkzaam in het district West-Veluwe Vallei, van ernstig plichtsverzuim. Het onderzoek is nog in volle gang, reden voor het korps geen nadere informatie te verschaffen.

Donovan en Beckham snappen keuze Gullit

Ruud Gullit maakte afgelopen maandag bekend zijn functie als trainer van Los Angeles Galaxy neer te leggen. David Beckham en Landon Donovon begrepen het besluit van de trainer, maar balen wel van het vertrek van de Nederlander.

Privézaken noopten Gullit om te stoppen met zijn werkzaamheden voor de Amerikaanse voetbalclub. "Het is teleurstellend iemand kwijt te raken, die een goede coach is en tevens een goed mens. Maar dat hoort bij het voetbal," liet Beckham in een reactie weten. "Misschien was zijn afscheid iets te vroeg, maar we wensen hem veel geluk in de toekomst."

Beckham ontkent dat de Nederlandse trainer problemen zijn hebben in de omgang met de spelers van de club. "Hij ging prima om met de spelers. Het is hier voor een trainer uit Europa anders natuurlijk, maar hij paste zich goed aan. Hij koos voor zijn familie, en iedereen weet dat familie eerst komt."

De international van de Engelse nationale ploeg kon, in tegenstelling tot Donovan, goed met Gullit opschieten. De Amerikaan had met name in het begin moeite met de komst van de Nederlander. "In het begin had ik wat moeite met hem. Hij was een beetje hard tegen mij. Maar hij behandelde me met respect en daarom kon ik het wel hebben. Op het eind was onze relatie zelfs goed, moet ik eerlijk zeggen."

Donovan vervolgde: "Het was wel moeilijk voor hem. Hij kwam in een totaal andere situatie terecht, dan hij gewend was. Als je veertig jaar op een bepaalde manier met voetbal bezig bent geweest en je komt hier, waar je niet de spelers kunt krijgen die je wil, waar je niet kunt doen die je wil, een beperkt budget hebt en tal van andere verschillen, dan is het gewoon erg moeilijk. Ik begrijp zijn frustraties wel. Er zijn maar weinig buitenlandse trainers die het hier direct goed doen."

Toch heeft het vertrek van Gullit er niet voor gezorgd dat Los Angeles Galaxy beter is gaan presteren. De ploeg wist het laatste duel, tegen Los Angeles Chivas, niet te winnen. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord.

Honkballers onderuit tegen Japan

De Nederlandse honkballers hebben ook hun derde wedstrijd niet winnend weten af te sluiten. Japan was met 6-0 te sterk voor de mannen van bondscoach Robert Eenhoorn.

Al in de eerste inning scoorde Japan viermaal op het werpen van Alexander Smith. Takahiro Arai scoorde onder meer een driehonkslag. Daarna ging het verdedigend beter met Nederland en konden ze Japan zes innings in bedwang houden. In aanvallend opzicht kwamen de Nederlanders echter tekort.

In de vijfde inning sloeg Bryan Engelhardt de eerste honkslag voor Oranje. Op een honkslag van Dirk van 't Klooster bereikte hij nog het derde honk, maar daarna was de derde nul voor Oranje een feit. Japan besliste in de achtste inning definitief de wedstrijd, door onder andere een homerun van Takahiko Sato.

Totti na vier maanden weer terug

Francesco Totti is weer terug in het eerste elftal van AS Roma. De aanvaller kampte de afgelopen vier maanden met een blessure aan zijn rechterknie en onderging zelfs een operatie.

Tijdens deze ingreep werd het kruisband- en meniscusletsel bij Totti hersteld. Afgelopen donderdag, tijdens een oefenduel van de Italiaanse ploeg, maakte de 31-jarige aanvoerder zijn eerste minuten. Het is nog niet zeker of de voetballer tijdens het duel om de Super Cup, die voor 24 augustus op het programma staat, kan spelen.

Veldhuis: "Blij dat ik knop om kon zetten"

Marleen Veldhuis is er vrijdag in geslaagd om een knop om te zetten. Een halve dag na haar zesde plaats op de finale van de 100 meter vrije slag, was het alweer tijd voor de volgende afstand, namelijk de 50 meter vrije slag.

Veldhuis kende een prima race en plaatste zich eenvoudig voor de halve finales. "Natuurlijk speelt die race van de 100 vrij nog wel een beetje door je hoofd, maar het was heel fijn dat ik weer snel het water in kon. Je weet toch dat je weer een nieuwe kans hebt", aldus de zwemster na afloop van de series.

Toch voelde ze ook nog lichte pijn na de race van gisteren. "Toen ik naar het scorebord keek, dacht ik dat de tijd niet klopte. Maar helaas was dat wel zo. Ik geloof dat ik zelf niet helemaal klopte. Het was een harde les."

De halve finales van de 50 meter vrije slag staan voor zaterdag op de rol.

Hoeveel kost een mensenleven?

Zomaar op een doordeweekse dag in een provinciestadje in Nederland. Ik slenter nietsvermoedend de zolen van m'n half-vertrapte sneakers tot ik geїrriteerd opkijk naar de mensen die mijn pad kruisen. Het duurt een paar tellen voordat ik het door heb. Het kan niet waar zijn! Daar staat ze, mijn goudmijn. Op de hoek van de Langestraat en het Payglop. Ze heeft blond haar, en loopt hand in hand met een man en een vrouw. Het kan niet missen. Na meer dan 14 maanden is het mysterie ontrafeld, Maddie is in Alkmaar!

Rome wil mega-pretpark

Het is misschien wel de mooiste stad ter wereld: Rome. Toch mist er nog iets aan de Italiaanse hoofdstad, vindt het gemeentebestuur. Als het aan hen ligt staat er binnen vier jaar een enorm pretpark aan de rand van de stad. De protesten zijn al begonnen.

"Euro-Disney is ons voorbeeld" aldus locoburgemeester Mauro Cutrufo tegen persbureau Reuters bij de bekendmaking van de plannen. Het park moet een gigantisch groot themapark worden rond het oude Rome, compleet met allerlei attracties. Het park moet op een leuke, pretpark-achtige manier vertellen hoe het er tweeduizend jaar geleden in Rome aan toe ging. Het park moet binnen drie tot vier jaar uit de grond gestampt kunnen worden, denkt het gemeentebestuur.

De gemeente doet nu onderzoek naar de haalbaarheid en vraag naar het park. Als dat positief uitpakt kan de kogel volgende maand al door de kerk. Maar nu al is er flinke weerstand, onder andere van de regio Lazio, waar Rome in ligt. Het linkse bestuur van de regio is namelijk niet blij met de plannen van het rechtse stadsbestuur en spreekt over "veramerikanisering". Ook de ruimte die Rome wil voor het park, ruim 500 hectare, is veel te veel voor het regiobestuur. Politicus Claudio Mancini hoopt dat Rome nu al stopt met het ontwikkelen van het park.

De gemeente Rome ziet het echter wel voor zich, een 500 hectare groot 'Disney-land' bij de stad. "Je kunt scènes zien van het Collosseum, van het oude Rome. Misschien gladiatoren, of Julius Caesar of andere dingen" aldus een woordvoerder tegen Reuters. De gemeente heeft echter de steun van de regio wel nodig, dus het is de vraag of het park doorgaat. Voor de toeristen hoeft de stad het echter niet te doen, Rome is al jarenlang een van de best bezochte steden ter wereld.


Toekomstbeeld?  (foto: DAG)

Bush: Rusland gedraagt zich als bullebak

De Amerikaanse president George Bush heeft vrijdag gezegd dat Rusland zich tegenover Georgië als een bullebak gedraagt. Hij zei dat de bevolking van de voormalige Sovjet-republiek gekozen heeft voor de vrijheid en 'wij zullen hen niet in de kou laten staan'.

"Bullebakken en intimideren zijn in de 21e eeuw geen aanvaardbare manieren om buitenlandse politiek te bedrijven", zei Bush. Hij herhaalde de uitspraak van minister van defensie Robert Gates, dat het optreden van Moskou in Georgië de verstandhouding met Washington en zijn bondgenoten schaadt. Ook zei hij dat de soevereiniteit en territoriale integriteit van Georgië gerespecteerd moeten worden.


Bush vindt Rusland 'bullebak'  (foto: DAG)

Details Windows 7 in oktober

Microsoft gaat in oktober details vrijgeven over de opvolger van Windows Vista. Deze week begon Microsoft met een blog over de vorderingen bij het maken van het nieuwe systeem.

Dat meldt de BBC. Het nieuwe besturingssysteem, dat nu bekend is onder de werktitel Windows 7, moet in januari 2010 uitkomen. Op twee conferenties in oktober zullen ontwikkelaars werk voor het eerst gaan demonstreren. Tot vandaag hield Microsoft angstvallig zijn mond over de nieuwe mogelijkheden in Windows 7. Volgens het nieuwe blog wilde men geen functies noemen die het uiteindelijk toch geen onderdeel zouden gaan uitmaken van het nieuwe pakket, een fout die het bedrijf met Windows Server 2008 al wel eens maakte. Daarnaast zou een te uitgebreide vooruitblik op de volgende Windows-versie van negatieve invloed kunnen zijn op de verkoop van Windows Vista. Of er op het nieuwe log veel onthullingen komen valt dan ook nog te bezien.

Enkele dingen zijn wel al bekend over het nieuwe systeem. Windows 7 is gebaseerd op de kern van Windows Vista, maar zal een nieuwe gebruikservaring gaan bieden. 'Touch' wordt het toverwoord, met een speciaal scherm kun je straks allerlei functies met je vingers bedienen. Daarbij kun je meerdere vingers tegelijk gebruiken. Ook zullen de verschillende onderdelen van Windows Live (het oude MSN, Hotmail, online tekstverwerken enzovoorts) veel meer door alle onderdelen worden verwoven. Ook wordt het nieuwe systeem waarschijnlijk nog grafischer.

Op het blog stellen de schrijvers dat er al sinds de introductie van Vista, nu 18 maanden geleden, hard is gewerkt aan een opvolger. Windows 7, waarvan de handelsnaam nog bekend gemaakt moet worden, komt als het goed is precies drie jaar na de introductie van Windows Vista in de winkel te liggen. Windows XP heeft ruim vijf jaar in de schappen gelegen als vlaggenschip.


windows 7 soep  (foto: DAG)

Kritiek vanuit GL op 'paniek' Halsema

Vanuit GroenLinks is er kritiek geuit op Femke Halsema. De leidster van de Tweede Kamerfractie van de roodgroenen zou te paniekerig hebben gehandeld in de affaire Wijnand Duyvendak. Partijprominent en Europarlementariër Joost Lagendijk vindt dat niet alleen Halsema maar de gehele partijtop ''veel te paniekerig'' in de weer is geweest na de bekentenis vorige week van Duyvendak dat hij een inbraak had gepleegd in het ministerie van EZ.

Lagendijk noemt de publicatie van adressen van ambtenaren in het actieblad Bluf!, waarna topambtenaren werden bedreigd, ''onacceptabel''.  De inbraak is echter van ''een andere orde'', meent hij. ''Tig GroenLinksers hebben wel eens ingebroken. Ik ook, om een pand te kraken. Vanuit GroenLinks is veel te paniekerig en te hard gereageerd op de inbraak.''

Halsema zei gisteravond in het tv-programma NOVA dat acties ''die de democratie ondermijnen'', nooit door GroenLinks zullen worden gesteund of geaccepteerd. ''Mensen die het daarmee oneens zijn, horen bij een partij die een ander standpunt heeft.'' 

Ook het inbreken kan bij Halsema op weinig sympathie rekenen. Volgens haar bewees Duyvendak in de jaren tachtig de democratie absoluut geen dienst, toen hij inbrak in het ministerie. ''Dat is een selectieve moraal waarbij je je eigen idealen van zo’n hoog kaliber acht dat je de democratische rechtstaat niet meer op jou van toepassing acht. Dat kun je je niet permitteren omdat je daarmee eigen rechter gaat spelen.”

Lagendijk, die schijnbaar vindt dat inbreken voor 'het hogere doel' onder bepaalde voorwaarden wel moet kunnen, wil binnen GroenLinks een debat gaan voeren over wat is toegestaan bij actievoeren. ''Nu lijkt het alsof niets meer mag. De partij moet veel genuanceerder zijn.''

Dagblad het Parool schrijft vandaag dat een deel van GroenLinks vindt dat Duyvendak gewoon Kamerlid had kunnen blijven. Duyvendak zou veel te veel verantwoordelijkheid op zich nemen. ''Hij was niet rechtsreeks betrokken bij geweld'', aldus GL-stadsdeelbestuurder Paulus de Wilt uit Amsterdam.

Teamwerk in Brothers in Arms: Hell's Highway screenshots

Na veel uitstel komt het er volgende maand toch echt van: Brothers in Arms: Hell's Highway zal uitkomen. De game die zich afspeelt tijdens Operation Market Garden (en dus in Nederland) is het vervolg op de eerdere Brothers in Arms delen, en net zoals bij zijn voorgangers zal teamwerk weer centraal staan. Een run&gun aanpak zal niet goed werken bij deze game, het zal de bedoeling zijn om met behulp van covering fire de vijand te verrassen door hem in zijn rug te schieten. Nouja, in zijn zij mag ook.



Brothers in Arms: Hell's Highway wordt 23 september verwacht voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Softbalsters verliezen weer

De Nederlandse softbalvrouwen hebben ook hun vierde wedstrijd verloren. Venezuela versloeg Oranje met 8-0.

Venezuela sloeg al in de eerste inning een gat van drie punten doordat Jineth Pirentel met alle honken bezet een driehonkslag sloeg. Ook in de tweede slagbeurt hadden ze al snel alle honken bezet, waarna via een vier-wijd en een honkslag gescoord werd.

In de vierde inning liepen de Zuid-Amerikanen nog verder uit met drie honkslagen op rij, waarna werpster Kirsti de Vries op de heuvel werd afgelosd door Judith van Kampen. De Venozolaanse pitcher Bogada Marianges hield vervolgens in de vijfde slagbeurt voor Oranje eenvoudig stand, waarna de wedstrijd een vroegtijdig einde kreeg.

Nance hoopt op nieuwe Twenty 4 Seven

Nance hoopt dat haar nieuwe programma Popstars een band oplevert vergelijkbaar met de popgroep waarmee ze zelf successen boekte. "Type Twenty 4 Seven zou ik heel leuk vinden", zei ze donderdag bij de presentatie van het SBS-programma. Popstars, dat ze samen met Gerard Joling presenteert, brengt voor de 34-jarige Nance zoete herinneringen terug aan haar eigen muziekcarrière. "Ik mis het wel een beetje."

Nance heeft een duidelijke voorkeur voor een popgroep met gemengde samenstelling. "Ik kom zelf uit een gemixte, samengestelde groep, en dat beviel me erg goed", vertelde de zangeres. Vanaf haar vijftiende vormde ze afwisselend met collega's van Amerikaanse, Marokkaanse en Italiaanse afkomst het popduo Twenty 4 Seven.

Vorige week donderdag begonnen de audities van het nieuwe programma in Bussum. Nance, die momenteel in verwachting is van haar eerste kindje, heeft het af en toe wel moeilijk met kandidaten die in tranen uitbarsten. "Er was een jongen met een dochtertje van 3 dat hij al twee jaar niet had gezien. Dat raakt je echt", stelde de presentatrice. "Al die hormonen ook", gaf ze haar zwangerschap de schuld. "Dus janken, janken."

Vanaf volgende week vrijdag wordt de zoektocht naar een nieuwe Nederlandse popgroep uitgezonden op SBS 6. De kandidaten moeten zich zien te bewijzen voor het oog van juryleden Henkjan Smits, Patricia Paay en Maurice Wijnen.


Nance en Geer  (foto: DAG)

Nunspeetse scholiere haalt bakzeil bij rechtbank

De 16-jarige scholiere uit Nunspeet die via de rechter haar vmbo-diploma wilde bemachtigen, heeft nul op het rekest gekregen. De rechtbank in Zutphen bepaalde vrijdag dat diploma's alleen uitgereikt mogen worden als voldoende punten behaald zijn.

Het meisje kreeg op 11 juni een voorlopige cijferlijst van het Nuborgh College in Nunspeet met de mededeling dat ze geslaagd was. Haar tweede onvoldoende op de lijst kon gecompenseerd worden met een zeven voor het vak Engels. Ze besloot toen het examen voor het vak wiskunde niet te herkansen. Bij de tweede correctie twee weken later viel haar cijfer voor Engels lager uit en de scholiere was toen te laat om herexamen te doen. Haar school weigerde daarop haar het diploma te geven, omdat de onderwijsinspectie dat verbood.

De rechter maakte vrijdag duidelijk dat de inspectie daar niet over gaat, maar vond daarnaast dat een diploma in dit geval niet toegekend kan worden. De Nunspeeetse wil maandag aan een vervolgopleiding grafische vormgeving beginnen. Woensdag deed ze onder protest het staatsexamen wiskunde, om haar cijfer alsnog op te halen. De uitslag daarvan wordt later deze maand bekend.


(toch niet) geslaagd...  (foto: DAG)

Het wordt Le Mans voor Lamah

Roland Lamah zet zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk voort bij Le Mans.

De 20-jarige aanvaller was het afgelopen seizoen actief voor Roda JC. De Limburgers zouden de speler van Anderlecht graag overnemen, maar Lamah lijkt te duur voor Roda. Naast Roda had ook Borussia Mönchengladbach belangstelling voor de jonge Belg.

Inmiddels heeft Anderlecht een akkoord bereikt met Le Mans over de transfersom. Wel moet Lamah zelf nog tot overeenstemming zien te komen met de Franse club.

Robinho kost 40 miljoen euro

Real Madrid heeft een prijskaartje aan Robinho gehangen. De Braziliaan mag de Koninklijke voor veertig miljoen euro verlaten, zo weet de Spaanse krant Marca.

Chelsea deed volgens de krant gisteren (donderdag) een bod van 32 miljoen op de Braziliaanse pingelaar, waarop Real-preses Ramón Calderón een tegenbod deed van 40 miljoen.

De Spaanse landskampioen zal, als het Robinho niet verkoopt, waarschijnlijk nog last krijgen met de speler. De Braziliaan wil koste wat kost vertrekken en zal volgens Marca weigeren om mee te spelen in de Spaanse Supercup-wedstrijd tegen Valencia, zondag.

'Atlético toont interesse voor Diego'

Volgens de Spaanse sportkrant AS heeft Atlético Madrid concrete interesse in Diego.

De Braziliaanse spelmaker is op dit moment met Brazilië actief op de Olympische Spelen, maar staat onder contract bij Werder Bremen.
De international ligt in Duitsland nog tot medio vast en zijn club verlangt 25 miljoen euro voor hem te ontvangen. Volgens AS wil de Spaanse club voorlopig niet verder gaan dan zestien miljoen euro.

Veel kan hierbij afhangen van het wel of niet plaatsen voor de Champions League. Atlético verloor de heenwedstrijd in de derde voorronde van het Kampioenenbal met 1-0 van Schalke 04.

Nederlander doodgeschoten in Frankrijk na ruzie

Een 68-jarige Nederlandse man is maandagavond in Frankrijk doodgeschoten toen hij een burenruzie wilde sussen. Een conflict over een gezamenlijke put zou aan de schietpartij vooraf zijn gegaan. Het drama voltrok zich in het plaatsje Montcabrier in de Pyreneeën tussen Bordeaux en Toulouse, bij de rivier de Lot. Dat staat te lezen op de website van de Franse krant La Dépêche.

De Nederlander bemiddelde bij een ruzie tussen een Amerikaanse vrouw en haar ook Nederlandse buren, bij wie hij logeerde. De waterput zou al zeven jaar een bron van ruzie tussen de buren zijn geweest. De Nederlanders zouden het water vervuilen.

De 45-jarige Amerikaanse vrouw schoot de bejaarde volgens de Nederlandse buurvrouw met een schot tussen zijn ogen dood. Zij sprak tegen de krant van een 'tragedie'. Beveiligingscamera's hebben het drama gefilmd, de politie heeft de beelden in beslag genomen.

Enige uren voor het incident had de politie al geprobeerd een ruzie in de kiem te smoren. De Amerikaanse vrouw en haar man zijn aangehouden door de politie. Onduidelijk is waarom zij de bemiddelaar op de korrel heeft genomen.

Pakistan doodt honderden militanten

Pakistan heeft deze week meer dan 460 islamitische militanten gedood en 22 regeringssoldaten zijn om het leven gekomen. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag bekend.

Honderden militanten zijn gewond geraakt. De cijfers zijn niet onafhankelijk bevestigd.

De gevechten vonden vooral plaats in de regio Bajaur, die geldt als een toevluchtsoord voor aanhangers van de Taliban en het terreurnetwerk al-Qaeda. Het leger bestrijdt daar ongeveer drieduizend militanten, van wie de meesten uit het buitenland komen. Het gaat vooral om Afghanen, Tsjetsjenen en Jemenieten, aldus het ministerie.

Klaar de klusjes in The Godfather II screenshots

Het is alweer even geleden dat Electronic Arts met The Godfather kwam. De game was financieel geen succes voor Electronic Arts; het was destijds de duurste game ooit en de verkopen vielen tegen. Met The Godfather II probeert EA dit recht te zetten. Deze sequel moet begin volgend jaar op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC verschijnen. Vandaag zijn de eerste screenshots van de game binnen gestroomd.





John de Mol: Ruud geef het geld terug

Media-tycoon John de Mol vindt dat dj Ruud de Wild het geld dat hij in 2005 verdiende met de presentatie van het tv-programma Big-Brother maar moet terugbetalen. De Mol reageert daarmee op de keiharde uitlatingen van De Wild over Big-Brother en De Mol in het maandblad 'Jacky'.  ''De makers van dat programma zijn net zo debiel als de mensen die in dat huis zitten'', zei de huidige dj van Q-music in een interview met het vrouwenmagazine.

De Mol wil niet te veel kwijt over ''het beledigende en zielige gebrabbel'' van De Wild. In De Telegraaf zegt De Mol: ''De vrijheid van meningsuiting in ons land is een groot goed. De keerzijde is echter dat mensen straffeloos van alles en nog wat mogen roepen.” Hij verwijt De Wild verder inconsequent gedrag door een vorstelijk honorarium op te strijken voor de presentatie van een programma waar hij zich nu ineens tegen afzet.

De Mol roept de dj met de grote mond daarom op het door hem verdiende netto bedrag van 40.000 euro, terug te storten naar Talpa. Hij zal het dan verdubbelen en overmaken aan de Stichting Kico, die vakanties en leuke weekenden organiseert voor Nederlandse kinderen van armlastige ouders.

De Wild ging in het interview met Jacky ook los tegen zijn voormalige innige vriendin Micky Hoogendijk, die hij een ''doorgesnoven cokehoer'' noemde, en tegen zijn huidige werkgever Q-music, wat volgens hem een ''truttenzender'' is.  Hoogendijk heeft de dj inmiddels vergeven. ''Hij heeft me twee weken geleden vanaf Ibiza al ge-sms’t dat hij iets heel stoms heeft gedaan. Hij heeft er ontzettend veel spijt van en heeft zijn excuses aangeboden.''

Van Bommel terug in Oranje

Mark van Bommel keert terug bij Oranje. De nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, Bert van Marwijk, heeft Van Bommel, tevens zijn schoonzoon, opgenomen in de selectie voor de oefeninterland tegen Rusland.

Op het WK van 2006 in Duitsland speelde Van Bommel zijn laatste wedstrijd in het oranje shirt. Na het WK bedankte Van Bommel voor het Nederlands elftal omdat hij niet meer onder Van Basten wilde uitkomen.

Selectie Oranje

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), André Ooijer (Blackburn Rov.), Joris Mathijsen (HSV)

Middenveld: Orlando Engelaar (Schalke), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Mark van Bommel (Bayern München), Demy de Zeeuw (AZ), Nigel de Jong (HSV), Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Honderden A'damse scholieren afwezig

Op de eerste schooldag maandag kwamen honderden leerlingen van Amsterdamse basisscholen niet opdagen. Later in de week is het verzuim in de hoofdstad nog verder opgelopen, meldt een woordvoerder van Bureau Leerplicht Plus.

Op 96 scholen waar leerplichtambtenaren controleerden, bleken in totaal 565 kinderen te verzuimen. Zo'n 291 scholieren waren volgens de gemeente zonder reden afwezig. De overige 274 kinderen gaven ziekte, vertraagde vluchten, autopech en familieomstandigheden op als reden om niet op school te zijn. Bureau Leerplicht Plus verwacht over enkele weken de verzuimcijfers van alle 220 basisscholen in Amsterdam te hebben verzameld.

Aan het einde van het schooljaar in juni hielden de leerplichtambtenaren een prikactie in de hoofdstad. Bij 37 gecontroleerde basisscholen waren 277 leerlingen afwezig. Volgens de gemeente had slechts de helft een legitieme reden.

Ouders die hun kinderen thuishouden moeten zich bij de leerplichtambtenaar verantwoorden. Als de kinderen zonder geldige reden thuis zijn, kunnen ouders een proces-verbaal krijgen. Justitie bepaalt de hoogte van de boete. Als een kind erg lang of meerdere keren van school wegblijft, moeten de ouders voor de rechter komen.

Vitesse laat Verhaegh niet naar Engeland gaan

Vitesse is niet bereid om verdediger Paul Verhaegh twee weken voor het begin van de competitie te laten vertrekken. De rechtsback zou in beeld zijn bij het Engelse Middlesbrough, maar de Arnhemmers weigeren mee te werken aan een transfer.

Tegenover Omroep Gelderland zei algemeen directeur Paul van der Kraan dat er nog geen bod is uitgebracht op Verhaegh. "Ze hebben zich niet bij ons gemeld."

"In het voetbal is alles altijd mogelijk," vervolgt Van der Kraan. "Er hebben meer clubs gekeken, maar hij is onze aanvoerder en wij hebben niet voor niets zijn contract verlengd. Zeker vlak voor de competitie laten wij niet zomaar zo'n belangrijke speler gaan."

'Telegraaf snijdt niet in journalistieke banen'

De hoofdredactie van dagblad De Telegraaf zal in de komende bezuinigingsronde niet snijden in journalistieke banen. Dat is de redactieraad van deze krant beloofd, schrijft de raad vandaag in een verklaring aan de overige redactieleden. RTLZ kreeg deze brief in handen.

''De komende maanden zullen de bezuinigingsplannen verder worden uitgewerkt per bedrijfsonderdeel'', staat er in de verklaring. Naast De Telegraaf bestaat TMG onder meer uit Sp!ts en weekblad Privé.

''De hoofdredactie van De Telegraaf heeft de redactieraad nogmaals toegezegd ook in deze nieuwe bezuinigingsronde vast te zullen houden aan de fte-grens van 270 banen'', vervolgt de redactieraadverklaring. De minimumgrens van 270 voltijdbanen is eerder afgesproken met de leiding van De Telegraaf.

Vandaag werd ook bekend dat TMG weblog GeenStijl geheel heeft overgenomen. In 2006 nam TMG een belang van 40% in het weblog, dat is blijkens het jaarverslag het afgelopen half jaar uitgebreid naar 100%.  Hoeveel De Telegraaf betaalde voor het belang van 60% is niet bekend, zo schrijft website Emerce.nl.

'Engelse clubs willen Adeleye'

Sparta Rotterdam-verdediger Dele Adeleye heeft zich in de kijker gespeeld van enkele clubs uit de Premier League. Manchester City, Fulham en West Ham United zouden volgens Sky Sports al een bod hebben uitgebracht op de 19-jarige Nigeriaan.

Naast de drie eerder genoemde clubs zouden ook Blackburn Rovers en Everton geïnteresseerd zijn in Adeleye. Momenteel neemt de verdediger deel aan de Olympische Spelen met Nigeria.

Sparta scoutte Adeleye tijdens het WK onder 20 in Nederland in 2005. Sinds 2006 maakt hij deel uit van de selectie van de Kasteelbewoners.

NEC twijfelt nog over Pavlovic

Bij NEC is men nog niet helemaal overtuigd van de kwaliteiten van Predrag Pavlovic. Een delegatie van de Nijmegenaren reisde onlangs af naar Peking om de Serviër daar aan het werk te zien, maar Pavlovic kwam op de Olympische Spelen nog niet in actie.

De technische staf van NEC wil Pavlovic nog een keer aan het werk zien, voordat hij wordt aangetrokken.

"Wij waren naar China gereisd om hem te bekijken, maar dat is niet gelukt. We kennen hem nog van het EK een jaar geleden, maar we willen hem nog in actie zien in de competitie,"[i] aldus technisch directeur Carlos Aalbers tegenover [i]Omroep Gelderland.

Aalbers zal volgende week een wedstrijd van Napredak Krusevac, de huidige club van Pavlovic, bekijken. "Met die club hebben we een akkoord, maar wel met een ontbindende voorwaarde. Dat geldt ook voor de persoonlijke overeenkomst met Pavlovic," zegt Aalbers.

Keller sluit carrière in VS af

Kasey Keller zal zijn loopbaan afsluiten bij Seattle Sounders, dat vanaf komend seizoen zal uitkomen in de MLS.

De 38-jarige doelman heeft een tweejarig contract getekend bij de club uit Seattle. Keller is in de buurt van deze stad geboren. De Amerikaan wordt overgenomen van het Engelse Fulham, waar hij het afgelopen seizoen dertien wedstrijden keepte.

Verder kwam Keller uit voor Southampton, Tottenham Hotspur, Rayo Vallecano, Leicester City en Borussia Mönchengladbach.

Uitslagen dag 7 - middag

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 7 vanaf een uur of 11 Nederlandse tijd tot nu. Vandaag is atletiek begonnen.

Basketbal, dames

Groep A

Rusland - Brazilie 74-64

Gewichtheffen, vrouwen

Tot 75 kg

1. Cao Lei (Chi) 282 kg
2. Alla Vatsjenina (Kaz) 266 kg
3. N. Jevstiljoechina (Rus)
4. Joerina Koelesja (WRu) 255 kg
5. Lidia Valentin (Spa) 250 kg

Handbal, dames

Groep A

Roemenie - Angola 28-23

Handboogsport, heren

Recurve individueel

1. Vikt. Rubam (Oek)
2. Park Kyung M. (ZKo)
3. Bair Badenov (Rus


Judo, heren

Klasse boven 100 kg

1. Satoshi (Jpn)
2. Abdullo Tangriev (Oos)
3. Oscar Brayson (Can) Teddy Riner (Fra)


Judo, dames

Klasse boven 78 kg

1. Tong Wen (Chi)
2. Maki Tsukada (Jpn)
3. Idalys Ortiz (Cub) Lucija (Slo)

Kanovaren, dames

Slalom

K1 eindstand

1. Elena Kaliska (Slw)
2. Jacqueline Lawrence (Aus)
3. Violetta Oblinger-P. (Oos)
4. Yuriko Takeshita (Jap)
5. Agnieszka Stanuch (Pol)
6. Ariane Herde (Ned)

Zeilen

Laser

vierde race

1. Paul Goodison (Eng)
2. Rasmus Mygren (Zwe)
3. Javier Hernandez (Spa)
32.Rutger van Schaardenburg


Laser Radial, dames

Vierde race

1. Gintare Volungeviciute (Lit)
2. Jo Aleh (NZe)
3. Sarah Steyaert (Fra)

AS Monaco heeft Kroaat in het vizier

AS Monaco hoopt zich binnen afzienbare tijd te versterken met de Kroaat Marko Babic. Volgens de Franse krant L'Equipe staat de middenvelder hoog op het lijstje van Monaco-trainer Ricardo.

De middenvelder staat op dit moment onder contract bij Real Betis Sevilla, waar hij op een zijspoor is beland. Naar verluidt ziet de speler een overgang naar Frankrijk wel zitten. De Monegasken hebben een bedrag van twee miljoen euro over voor de Kroatisch international.

Babic begon zijn voetballoopbaan bij NK Osijek, waarna hij in 2000 naar Bayer Leverkusen vertrok. Daar viel hij bij de scouts van Real Betis op, waardoor hij in het seizoen 2007/08 een contract in Spanje tekende. Gedurende het afgelopen seizoen kwam hij elfmaal in actie, waarin hij geen enkele keer wist te scoren.

King op huurbasis naar Hull City

Marlon King zal komend seizoen het shirt van Hull City gaan dragen. De aanvaller van Wigan Athletic wordt door 'The Tigers' voor één seizoen gehuurd.

Wigan nam King afgelopen winter over van het Engelse Watford, waar hij een goed seizoen draaide (27 duels, elf goals). De 28-jarige King kon zich echter bij de Premier League-club niet profileren. In totaal kwam hij vijftien maal in actie, waarin hij maar één keer het net wist te vinden.

"Wij wensen hem veel succes bij Hull City," aldus Wigan-manager Steve Bruce op de website van Engelse club. "Hij is een goede prof, werkt hard. Hij heeft gekozen voor een club waar hij meer speelminuten kan maken."

De international van Jamaica droeg eerder het shirt van de Engelse clubs Leeds United, Nottingham Forest en Gillingham.

Clubs in de rij voor Pocognoli

AZ-verdediger Sebastien Pocognoli staat in de belangstelling van onder meer Saint Etienne, Fiorentina en Olympique Lyon.

De Belg presteert goed op de Olympische Spelen in China en dat is in Europa niet onopgemerkt gebleven.

"Er is nog geen club die zich heeft gemeld in Alkmaar. Als Olympique Lyon komt en het is goed voor AZ, waarom niet?," aldus de zaakwaarnemer van Pocognoli tegenover RTV Noord-Holland.

Eerder al gaf zijn zaakwaarnemer Erik Kismet tegenover Goal.com al aan dat Pocognoli zeker openstaat voor een vertrek uit Alkmaar.

Ynglingdames sowieso zilver

Het Ynglingteam (zeilen) van stuurvrouw Mandy Mulder weet zich zeker van een zilveren medaille nadat na negen races het restant van de vijftien afgelast werden. Dat was donderdag omdat er niet voldoende wind stond, terwijl het kanovaren en roeien last hadden van het zeer slechte weer.

Maar ook vandaag kon niet gevaren worden, en zes van de laatste nog te varen races werden definitief geschrapt. Dat betekent dat de stand na negen races telt, en daar staat het trio Annemieke Bes, Mandy Mulder en Merel Witteveen op de tweede plaats. De dames kunnen niet meer ingehaald worden waarmee het zilver al binnen is.

Bovendien staan ze maar één punt achter op Groot-Brittannië en een plekje vóór de Britsen is genoeg voor het goud. De medaillerace wordt morgen gezeild.

GA Eagles blijft hopen op Zweedse spits

De Zweed Mathias Ranégie is opnieuw in beeld bij Go Ahead Eagles.

Ranégie was eerder op proef in Deventer, maar keerde drie weken geleden terug, omdat hij heimwee had en zijn liesblessure niet genas.

De aanvaller wil echter terugkeren naar Nederland. "We zijn inderdaad met Mathias Ranégie in gesprek," zegt voorzitter Hans de Vroome in De Stentor. "Hij is weer bijna fit. Het gaat wel de goede kant op. Zijn terugkeer is een reële optie."

Naast Ranégie heeft GAE ook een oogje op Gardar Gunnlaugsson van de Zweedse club IFK Norrköping. Probleem is alleen dat de Bulgaarse landskampioen CSKA Sofia ook in de markt is voor de IJslander.

'Laat ouders tekenen voor sms-dienst'

Kinderen onder 16 jaar moeten schriftelijk toestemming hebben van hun ouders voordat ze lid kunnen worden van sms-diensten zoals abonnementen op ringtones. Dat voorstel doet de SP. Het plan wordt gesteund door regeringspartijen CDA en ChristenUnie. De PvdA laat weten het voorstel 'sympathiek' te vinden maar twijfelt over de uitvoerbaarheid.

SP-Kamerlid Arda Gerkens liet vanmorgen al weten dat ze wilt dat er een einde komt aan dubieuze abonnementen waarvan mensen nauwelijks kunnen afkomen. Volgens Gerkens zijn kinderen vaak het slachtoffer van de aanbieders. Zij zien een verleidelijke tv-reclame en denken een ringtone te bestellen, maar blijken zich voor lange tijd te abonneren voor dure diensten. CDA en ChristenUnie scharen zich achter het plan.



SMS Dienst kopen? Eerst papa vragen!

Ook Milan denkt aan Alonso

Xabi Alonso zou volgens geruchten in Italië in de belangstelling staan van AC Milan.

De 26-jarige middenvelder van Liverpool wordt al de gehele zomer gelinkt aan diverse clubs, maar is nog altijd eigendom van The Reds. Een vertrek naar Juvenuts leek voor het EK zo goed als zeker, maar de club uit Turijn kon het financieel niet eens worden met de Engelsen.

Ook het Turkse Fenerbahçe zag het zitten in Alonso, maar de international zou de Turkse club niet als serieuze optie zien. Milan zou vijftien miljoen euro over hebben voor Alonso.

Olieprijs daalt tot 113 dollar

De olieprijs is gedaald tot ongeveer 113 dollar per vat, door een afzwakkende vraag in de wereld en een toename van het aanbod. Sinds het recordniveau in juli van ruim 147 dollar is de olieprijs met meer dan 23 procent gedaald.

De prijs van een vat lichte Amerikaanse olie (van 159 liter) staat daarmee op laagste punt sinds begin mei. Sinds donderdagavond is de olieprijs met 2 dollar gedaald. De olieprijs gaat omlaag omdat de vraag in de wereld afneemt door de afzwakkende economieën van de Verenigde Staten, Europa en Japan. Daar staat tegenover dat het aanbod van olie door olieproducerende landen toeneemt.

Ook de aantrekkende dollar speelt een rol bij de daling van de olieprijs. De dollar staat nu op het hoogste punt in zes maanden tegenover de euro. Een dure dollar maakt olie minder aantrekkelijk voor beleggers met andere valuta. Ook weerden investeerders zich de afgelopen tijd tegen de zwakke dollar door in olie te investeren. Dit geld stroomt nu uit de oliemarkt.

Vader Vd Geest: "Zo nog nooit gezien"

Dennis van der Geest haalde vanmorgen niet de halve finales in het judo, en hij kreeg tot overmaat van ramp te maken met een zware blessure aan zijn elleboog. Met een van pijnvertrokken gezicht judode nog wel door, maar hij kon de Rus Tamerlan Tmenov niet verslaan.

Tmenov was de grote favoriet, die wist negen van de elf onderlinge partijen te winnen. En als de Rus de halve finales had weten te bereiken, had Van der Geest nog naar de herkansingen gemogen, maar de blessure was te ernstig en de Nederlander liet al meteen weten dat niet te kunnen.

Een verstandig besluit, bleek later in het ziekenhuis. Een barst in het bot van de elleboog van de arm die tijdens de partij bekneld raakte, bleek uit het onderzoek. Ook een spierscheuring en een kapotte band in het gewricht schakelen Van der Geest een tijdje uit. Gips of een operatie was niet noodzakelijk, de scheur loopt in de lengterichting van het spaakbeen. De arm heeft wel een paar dagen rust nodig.

De vader van Van der Geest, tevens zijn coach en teammanager, denkt dat zijn zoon zeker drie maanden niet in actie kunnen komen. Artsen denken nog langer. "Ik heb Dennis twee uur lang zien huilen", aldus Cor van der Geest na het ziekenhuisbezoek. "Zo heb ik hem nog nooit gezien." Vader Cor baalde: "Shit, shit, shit. Deze ellende na zo'n mooi judotoernooi. Op het moment dat Dennis zich blesseerde stond hij dik achter, maar de actie die hij maakte was 'm bijna. Hij had hier nog een kunstje willen flikken."

40 uur werkstraf voor bedreigen Wilders

Een jongeman man uit Haaksbergen is gisteren veroordeeld tot 40 uur werkstraf en 4 weken voorwaardelijke gevangenisstraf voor het bedreigen van PVV-leider Geert Wilders. Begin dit jaar vond de 21-jarige Y. het nodig om het Kamerlid een mail te sturen waarin hij aankondigde dat Wilders het einde van 2008 niet zou halen.

Tegen de rechter zei Y. dat hij kwaad was over de in zijn ogen voortdurende beledigende uitlatingen van Wilders over de islam en diens waarschuwing voor de dreiging van moslimfundamentalisme. 

Het bedreigen van Wilders lijkt in Overijssel een populaire bezigheid. Y. was al de vierde daar, die in twee jaar tijd voor het hekje moest verschijnen voor bedreiging van de PVV'er.

Zon schijnt over Lowlands-terrein

Bezoekers van Lowlands hoeven dit jaar niet bang te zijn voor diepe modderpoelen en hagelstormen. Het driedaagse festival, dat vrijdag van start gaat, zal veelvuldig baden in zonlicht. Hoewel vrijdagmiddag nog een enkel buitje zou kunnen vallen, laat de zon zich de eerste twee dagen vaak zien.

Qua temperaturen kunnen bezoekers rekenen op 20 tot 25 graden. Vanaf zondagmiddag neemt de kans op regen toe, 'maar met een beetje geluk blijft het tot maandag droog', weet een woordvoerder van het KNMI.

Donderdagavond kwamen al tussen de 32 en 35 duizend mensen aan op de camping van het festivalterrein in Biddinghuizen in Flevoland. In de loop van vrijdag zal dat aantal volgens de organisatie oplopen tot 55 duizend. Om stipt 13.00 uur kunnen bezoekers vanaf de camping het festivalterrein betreden, waar een uur later het eerste grote concert van start gaat, van de Britse band The Pigeon Detectives.

Later op de dag staan nog onder anderen The Wombats, Amy Macdonald, Roísín Murphy en Junkie XL op het podium. Van wijzigingen in de programmering is vooralsnog geen sprake. "Er zijn nog geen afgelastingen", stelt een woordvoerder van Lowlands.

Tot en met zondag vinden nog optredens plaats van bands als N.E.R.D., Franz Ferdinand, Underworld en Sex Pistols. Ook Kraak & Smaak, Editors en Extince zijn van de partij. Lowlands vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats.


Lowlands komt vandaag op gang en eindigt maandagochtend  (foto: DAG)
Check ook het Lowlands topic op het FOK!forum of de VPRO Lowlands Mashup om als thuisblijver wat mee te krijgen van het festival.

Tiener schuilt in kliko na achtervolging

Na een korte achtervolging heeft de politie gisteravond een 18-jarige bestuurder van een scooter aangehouden in een kliko. De Amsterdammer had kort daarvoor in de wijk Watergraafsmeer een stopteken van surveillerende agenten genegeerd.

Bij de achtervolging in de buurt van de Rozenburglaan veroorzaakte de tiener volgens de politie gevaarlijke verkeerssituaties. Zo reed hij rond 20.30 uur een schoolplein op waar kinderen aan het spelen waren. Hij viel daar en ging er rennend vandoor.

De verdachte werd even later gevonden in de kliko, in een tuin. Hij bleek geen geldig bromfietscertificaat te hebben. De scooter had een Duits kenteken en bleek te zijn gestolen. De man kon vanuit de afvalbak direct door naar het politiebureau voor verhoor.

Van Bommel terug bij Oranje

Mark van Bommel is terug bij het Nederlands elftal. De nieuwe bondscoach Bert van Marwijk heeft de aanvoerder van Bayern München opgenomen in zijn selectie voor de vriendschappelijke interland van komende woensdag in Moskou tegen Rusland.

De 31-jarige Van Bommel speelde zijn laatste en veertigste interland op het WK van 2006 in Duitsland. Portugal belemmerde het Nederlands elftal toen de toegang tot de kwartfinale (1-0). Van Bommel bedankte na het toernooi voor het Nederlands elftal. Hij wilde niet meer onder de toenmalige bondscoach Marco van Basten uitkomen.

Volledige selectie Oranje

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), André Ooijer (Blackburn Rov.), Joris Mathijsen (HSV)

Middenveld: Orlando Engelaar (Schalke), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Mark van Bommel (Bayern München), Demy de Zeeuw (AZ), Nigel de Jong (HSV), Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

 

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Lichte vier-zonder ook naar finale

De lichte vier-zonder-stuurman heeft zich op de olympische roeibaan van Peking verzekerd van de finale op zondag.

Net als de lichte dubbeltwee, Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk, sloeg de boot van Paul Drewes, Marshall Godschalk, Gerard v.d.Linden en Ivo Snijders toe in de slotfase. Na 1.500 meter lag de Nederlandse boot op de vijfde plek. Australië en China werden echter in een eindsprintje nog ingehaald, waardoor de lichte vier-zonder als derde over de finish kwamen.

Kanovaarster zesde na mazzeltje

Kanovaarster Ariane Herde mag toch naar de finale van het slalomvaren in de K1. Ondanks dat ze als elfde in de halve finale was geëindigd, een positie te laag omdat de eerste tien doorgaan, mocht ze dankzij een straf voor de nummer zeven, Li Jingjing, toch verder vandaag.

Herde had in eerste instantie als dertiende de halve finale gehaald, ze dreef iets af na een fout bij het zesde poortje. Dat kostte haar veel tijd, en twee strafseconden leken haar de das om te doen.

In de zojuist gevaren finale werd Herde zesde. Ze nam veel risico's en moest daar tol voor betalen, drie maal een stang geraakt wat zes strafseconden oplevert. Maar vier van haar concurrentes misten een poortje totaal, waarvoor vijftig strafseconden uitgedeeld worden.

De Slowaakse Jelena Kaliska, titelhoudster, wist makkelijk naar de overwinning te varen zonder fouten. Ook foutloos was de nummer twee, Jacqueline Lawrence maar ruim veertien seconden langzamer. Grootste bedreiging voor de medailles was Française Emile Fer, maar die had al een poortje gemist. Duitse wereldkampioene Jennifer Bongardt ontbrak in de finale omdat ze in de halve al twee poortjes gemist had.

Duur foutje

Het gemeentebestuur van het Engelse Birmingham wilde de lokale bevolking middels een mooie pamflet bedanken omdat ze mooi op schema liggen met een recycle project. Kosten nog moeite zijn gespaard en voor 15.000 pound is een mooie pamflet gedrukt en verspreidt.

Maar ja, dan moet je het wel goed kijken en niet meteen de eerste foto pakken die je via Google vindt. Want om nu een foto van het Amerikaanse Birmingham te gebruiken is toch wel een foutje...

[Upd] Nederland uitgeschakeld op teamsprint

De Nederlandse baanwielrenners hebben zich geplaatst voor de eerste ronde van de teamsprint.

Nederland kwam in heat zeven van de kwalificatie in actie. Daarvoor hadden de Britten al een ongelofelijke 42.9 op de klokken gezet. Aan die tijd kwam Nederland niet, met 44.213 werd de vierde tijd gerealiseerd.

De beste acht van de kwalificatie gaan door naar de eerste ronde, waarin degene met de snelste tijd uitkomt tegen de ploeg met de achtste tijd. Nederland komt dus uit tegen de ploeg met de vijfde tijd, Australië. De Australiërs zetten een tijd van 44.335 op de klokken.

Update 12.10u
Nederland is uitgeschakeld op de teamsprint. Er werd niet gewonnen van de Australiërs. Teun Mulder, Theo Bos en Tim Veldt kwamen iets meer dan een tiende te kort.

Huizenga, Mouris uitgeschakeld

Jens Mouris en Jenning Huizenga zijn beide uitgeschakeld op de individuele baanachtervolging.

Mouris reed de dertiende tijd, 4:27.445 Jenning Huizenga kon met zijn dubbele stuur helemaal geen potten breken, hij werd in zijn race tegen de Nieuw-Zeelander ingehaald en klokte uiteindelijk 4:37.097

De snelste tijd werd gereden door Bradley Wiggins, hij zette een tijd van 4:15.031 op de klokken.

'Duyvendak was kernlid RaRa'

Een dag nadat GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak vrijwillig het parlement verlaten heeft, pakt De Telegraaf met een paginagroot artikel nog eens keihard uit over zijn vermeende RaRa-verleden.  Duyvendak zou volgens politiebronnen indertijd tot de harde kern van de RaRa-leden hebben behoord.

Vorige week maakte Duyvendak nog bekend dat hij af wilde van het RaRa-stigma wat nog altijd om hem heen hangt. ''Voor de zoveelste maal wil ik stellen dat ik op geen enkele manier betrokken ben geweest bij de RaRa", schreef het toen nog GroenLinks-Kamerlid in een verklaring.

Een voormalig politieman vertelt vandaag in De Telegraaf echter over de aanwezigheid van Duyvendak in de buurt van de Lemelerberg, waar op 9 februari 1987 een 100 meter hoge zendmast  van het militaire telefoonnet werd omgehaald. Duyvendak was volgens de agent hoofdverdachte nummer één. Ook was Duyvendak prominent aanwezig bij lawaaidemonstraties voor de Bijlmerbajes toen in 1988 René Roemersma voor zijn aandeel in de aanslagen werd vastgezet

De Revolutionaire Anti-Racistische Actie (RaRa) liet voor het eerst van zich horen door het platbranden van de Makro in Duivendrecht, op 17 september 1985. Ruim een jaar later sloeg de groep opnieuw toe, in Duivendrecht en Duiven, gevolgd door de aanslag in Nuth van 10 januari 1987. Doel was om de investeringsmaatschappij achter de Makro, SHV, te dwingen zijn activiteiten in Zuid-Afrika te stoppen.  Ook Shell moet zijn activiteiten daar staken, vond RaRa. Daartoe werden eind jaren 80 tientallen Shell-stations, verspreid over het land, aangevallen. Daarbij werd onder meer gebruikgemaakt van fosforbommen. Later trok RaRa ten strijde tegen het asielbeleid met bomaanslagen op het huis van toenmalig PvdA-staatssecretaris van Justitie Aad Kosto (1991) en het ministerie van Sociale Zaken (1993).

Wie er achter RaRa schuilgingen, is nooit met justitieel bewijs aangetoond. De enige die er ooit voor veroordeeld is, is de Amsterdamse anti-apartheidsactivist René Roemersma, een goede kennis van Duyvendak.  Hij werd echter in hoger beroep vrijgesproken op procedurele fouten. Wel kreeg hij 18 maanden cel voor een mislukte bomaanslag op paspoortdrukker Elba in Schiedam.

Een andere verdachte was de fanatieke kraakster Henneke Hagen, die ook behoorde tot de vriendenkring van Duyvendak. Zij werd wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.  Met een andere verdachte van de RaRa-aanslagen,  Jan van B., zat Duyvendak later nog jarenlang in het bestuur van uitgeverij Ravijn op het adres van het extreemlinkse blad N.N., dat de ’RaRa-kommunikees’ publiceerde.  Ook deed de politie in 1988 in een onderzoek naar RaRa een inval in een pand waar Duyvendak met 25 anderen woonde. Duyvendak bleef destijds echter verder buiten schot.

De voormalige agent zegt in De Telegraaf: ''Binnen politiekringen geldt Duyvendak nog steeds als een hoofdverdachte achter de aanslagen van toen.  Er was gewoonweg te weinig hard bewijs tegen hem, maar naar onze overtuiging was hij wel degelijk een kernlid van RaRa.”

Een voormalig opsporingsambtenaar stelt tenslotte: ''De BVD (nu AIVD, red.)  had een vuistdik dossier over de man. Hij was volgens de geheime dienst betrokken bij zowel de Makro-branden als de Shell-aanslagen. Duyvendak zat er heel diep in en speelde een sleutelrol binnen het netwerk.''


Ontslagen bij TMG vallen volgend jaar

Het ontslag van tenminste 425 medewerkers bij Telegraaf Media Groep (TMG) zal voor het grootste deel volgend jaar plaatsvinden. Dat heeft directielid Patrick Morley vrijdag gezegd.

Volgens Morley neemt het mediabedrijf tot eind oktober de tijd om de reorganisatieplannen uit te werken. De ontslagronde werd eerder op de dag aangekondigd en is bedoeld om de kosten met 40 tot 50 miljoen euro te verlagen.

Vandaag werd ook bekend dat de Telegraaf haar belang in shocklog GeenStijl van 40% naar 100% heeft getild.  GeenStijl is nu volledig van de Telegraaf.  Het exacte overnamebedrag is niet bekendgemaakt.


425 ontslagen...  (foto: ANP)

Zesde 'Harry Potter'-film acht maanden uitgesteld

'Harry Potter and the half-blood prince' wordt acht maanden later uitgebracht dan gepland. De film heeft in juli volgend jaar meer kans van slagen dan in november, zo meldt filmdistributeur Warner Bros.

Warner Bros-directeur Alan Horn laat weten dat de productie van de film op schema loopt. Het uitstel zou niets te maken hebben met vertragingen bij de productie. "Ik heb de film gezien. Hij is fantastisch geworden. We zouden hem in november al kunnen uitbrengen", stelt de directeur.

De stakingen van schrijvers in Hollywood, die eind vorig jaar ontstonden, hebben invloed gehad op het uitbrengen van de blockbusters van volgend jaar zomer, zei Horn. Hierdoor ontstond de mogelijkheid de film te verplaatsen naar een 'open' weekeinde in het drukke zomerseizoen.

'Harry Potter and the half-blood prince' is de verfilming van het zesde boek van de Potter-reeks van J.K. Rowling. De film werd geregisseerd door David Yates, die ook deel vijf voor zijn rekening nam. In totaal schreef Rowling zeven boeken over de tovenaarsleerling.

De laatste twee delen van de filmreeks, gebaseerd op het zevende Potter boek 'Harry Potter and the deathly hallows', komen respectievelijk in 2010 en 2011 uit. Het uitstel van 'Harry Potter and the half-blood prince' zal de opnameschema's voor de laatste twee films niet beïnvloeden, zei Horn.

Op 17 juli dit jaar bracht Warner Bros de kaskraker 'The Dark Knight' uit. De film, die inmiddels bijna vijfhonderd miljoen dollar heeft binnengehaald, staat momenteel op de tweede plaats in de internationale hitlijst van de box-office aller tijden. 'Harry Potter and the half-blood prince' wordt volgend jaar ook op 17 juli uitgebracht.

Utrechtse brandweer zet radio zachter

Utrechtse brandweermensen kunnen vanaf maandag met de zogenoemde Flister radio's van automobilisten zachter zetten. Hierdoor moeten bestuurders van auto's de hulpdienst beter horen aankomen.

De Flister is geïnstalleerd in een van de brandweerwagens in de regio Utrecht. Als de brandweerwagen of ambulance in de buurt komt van een auto wordt de muziek van de radio of cd-speler onderbroken en klinkt een meertonig signaal. Ook verschijnt in het informatieschermpje van de radio het woord brandweer of ambulance.

Uit onderzoek van hulpdiensten blijkt dat gewone sirenes in moderne auto's nauwelijks meer doordringen. De voertuigen zijn te goed geïsoleerd en muziekinstallaties in auto's staan vaak erg hard.

De proef wordt in eerste instantie voor een periode van twee maanden uitgevoerd. Niet alleen de brandweer in Utrecht zal de Flister testen, maar vanaf maandag rijdt er ook een ambulance in de regio Drenthe met het apparaat aan boord.


Daders mishandeling Utrecht melden zich

Zes jongens hebben zich gisteravond bij de Utrechtse politie gemeld in verband met de zware mishandeling van een 19-jarige Utrechter in de nacht van woensdag op donderdag in de Schoutenstraat. Ze zijn aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit, maakte ze vanochtend bekend.

De toestand van het slachtoffer, dat na de mishandeling in kritieke toestand in een ziekenhuis was opgenomen, is volgens de politie licht verbeterd.

De aangehouden jongens zijn tussen de 16 en 20 jaar oud en komen uit Doetinchem, Gaanderen en Laag Keppel.

Uitslagen oefenduels 14 augustus

In augustus wordt er weer gevoetbald in de Eredivisie. Als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
RKSV Bekkerveld Roda JC
Odekerken, De Jong, Schors, Oper
0-4
Real Mallorca (Spa)
Varela
PSV
Varela
1-1*

*PSV wint de wedstrijd na strafschoppen: Lazovic 0-1; Jurado (mist, Isaksson stopt); Afellay 0-2; Ramis 1-2; Salcido 1-3; Trejo 2-3; Addo 2-4; Callejon 3-4; Dzsudzsák 3-5.

Uitslagen dag 7 - ochtend

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 7 tot nu. Vandaag is atletiek begonnen.

Atletiek/dames

Zevenkamp, stand na twee onderdelen (100 m horden, hoogspringen)

1. Hyleas Fountain (VS) 2.251 pnt
(12,78/1,89m)
2. Anna Bogdanova (Rus) 2.165 pnt
(13,09/1,86m)
3. Lyudmila Blonska (Oek) 2.132 pnt
(13,31/1,86m)
4. Kylie Wheeler (Aus) 2.117 pnt
5. Kelly Sotherton (GB) 2.113 pnt
14. Jolanda Keizer (Ned) 2.009 pnt
(13,90/1,83m)
26. Laurien Hoos (Ned) 1.842 pnt
(13,52/1,65m)

Badminton, heren

Dubbelspel, halve finales

Kido/Setiawan (Ino,1) - Paaske/Rasmussen (Den) 21-19, 21-17
Fu/Cai (Chi,2) - Lee/Hwang (ZKo) 22-20, 21-8

Badminton, dames

Enkelspel, kwartfinales

Xie Xinfang (Chi,1) - Lu Lan (Chi,3) 7-21, 21-10, 21-12
Zhang Ning (Chi,2) - M.Kristin Yulianti (Ino) 21-15, 21-15

Dubbelspel, halve finales

Lee/Lee (ZKo,4) - Maeda/Suetsuna (Jap) 22-20, 21-15
Du/Yu (Chi,2) - Zhang/Wei (Chi,3) 21-19, 21-12

Basketbal, dames

Groep A

Letland - Australië 73-96

Groep B

Tsjechië - Nieuw-Zeeland 90-59

Handbal, dames

Groep A

Kazachstan - China 29-26

Groep B

Brazilië - Zuid-Korea 33-32
Duitsland - Zweden 26-27

Handboogsport, dames

Recurve teams

1. Zhang Juan, Chi 110
2. Park Sung-H,ZKo 109 *
3. Yun Ok-Hee,ZKo 109 *
* Park Sung-hyun en Yun Ok-hee wonnen met
Zuid-Korea de landenwedstrijd

Hockey, heren

Groep A

Spanje - China 2-1

Groep B

Nederland - Canada 4-2

Honkbal

China - Taiwan 8-7
Verenigde Staten - Cuba 4-5

Judo, heren

Klasse boven 100 kg

Eerste ronde
Tamerlan Tmenov (Rus) - Dennis van der Geest Ned) waza-ari

Judo, dames

Klasse boven 78 kg

Tweede ronde
Tserenkhand Dorjgotov (Mon) - Carola Uilenhoed (Ned) yuko

Kanovaren, heren

C2
1. Hochschörner/Hochsch.(Slw) 2/190,82
2. Violf/Stepanek (Tsj) 0/192,89
3. Koenetsov/Larionov (Rus) 4/197,37

Kanovaren, dames

Slalom, halve finale

K1 dames,halve finale:
1. Emilie Fer (Fra) * 2/ 98,50
2. Elena Kaliska (Slw) * 2/ 99,13
3. Stepanka Hilgertova,Tsj * 4/101,78
4. Jacqueline Lawrence,Aus * 4/103,40
5. Maria Chr.Giai Pron,Ita * 2/104,52
6. Yuriko Takeshita (Jap) * 107,86
7. Li Jingjing (Chi) * 2/109,79
8. Violetta Oblinger-P.,Oos * 2/110,65
9. Heather Corrie (VS) * 2/114,51
10. Agnieszka Stanuch (Pol) * 2/116,46
11. Ariane Herde (Ned) 2/117,60
* beste 10 naar finale vandaag, Ariane Herde toch door na afzegging

Roeien, heren

Lichte-vier-zonder, halve finales
3. Drewes/Godschalk/v.d.Linden/Snijders
naar finale (zondag)

Roeien, dames

Lichte dubbeltwee, halve finales
1. Van Eupen/Van der Kolk
naar finale (zondag)

Schermen, heren

Degen, landenwedstrijd

Polen - China 45-44
Frankrijk - Italië 45-39

Schietsport, heren

50 m KKG liggend
1. Artoer Ajvazian (Oek) 702,7 pnt
2. Matthew Emmons (VS) 701,7 "
3. Warren Potent (Aus) 700,5 "

Softbal

Gestaakt wegens regen, vervolg vrijdag, tussenstand:
Canada - Verenigde Staten 1-0

China - Canada 0-1
Verenigde Staten - Japan 7-0

Tennis, heren

Enkelspel kwartfinales

Fernando Gonzalez (Chl,12) - Paul-Henri Mathieu (Fra) 6-4, 6-4
Novak Djokovic (Ser,3) - Gaël Monfils (Fra) 4-6, 6-1, 6-4
Rafael Nadal (Spa,2) - Jurgen Melzer (Oos) 6-0, 6-4

Dubbelspel kwartfinale

Bryan/Bryan (VS,1) - Guccione/Hewitt (Aus) 6-4, 6-3
Clément/Llodra (Fra) - Andrejev/Davydenko (Rus,8) 6-2, 6-7, 6-4
Aspelin/Johansson (Zwe) - Frystenrberg/Matkowski (Pol) 7-6, 6-4

Tennis, dames

Dubbelspel achtste finale

Koeznetsova/Safina (Rus,1) - Mirza/Rao (Ind) 6-4, 6-4
Yan/Zheng (Chi,8) - Gagliardi/Schnyder (Zwi) 6-3, 7-6
Davenport/Huber (VS,5) - Azarenka/Poetsjoek (Oek) 6-4, 4-6, 6-3
Pennetta/Schiavone (Ita) - Chan/Chuang (Tai,3) 7-6, 1-6, 8-6

Turnen, dames

Meerkamp

1. Nastia Liukin (VS) 63,325
2. Shawn Johnson (VS) 62,725
3. Yang Yilin (Chi) 62,650

Volleybal, dames

Groep A

Venezuela - Polen 0-3 (12-25, 12-25, 20-25)

Groep B

Algerije - Rusland 0-3 (11-25, 19-25, 10-25)
Brazilië - Kazachstan 3-0 (25-13, 25-6, 27-25)

Beachvolleybal, dames

Achtste finales

Tian Jia/Wang (Chi,1) - Haakedal/Toerlen (Noo,11) 21-13, 21-15 Branagh/Youngs (VS,5) - Fernandez/Peraza (Cub,14) 21-15, 21-13
Barnett/Cook (Aus,10) - Koutroumanidou/Tsiartsiani (Gri,16) 22-20, 19-21, 15-12
Walsh/May-Treanor (VS,2) - v.Breedam/Mouha (Bel,13) 24-22, 21-10

Waterpolo, dames

Groep A

Rusland - Verenigde Staten 7-12 (0-5, 3-2, 2-4, 2-1)

Groep B

Nederland - Australië 9-10 (1-2, 2-2, 1-2, 5-4) Hongarije - Griekenland 10-4 (1-1, 3-1, 3-0, 3-2)

Eindstand groep B

plaatslandgespeeldpunten
1Hongarije * 35
2 Australië + 35
3Nederland + 32
4Griekenland 30

* naar halve finales
+ naar kwartfinales

Zeilen

Alle wedstrijden afgelast, wegens gebrek aan wind

Finn

Eindstand voor medaillerace
1. Ben Ainslie (GB) 21 pnt
2. Zach Railey (VS) 33 "
3. Daniel Bigmark (Zwe) 44 "
4. Guillaume Florent (Fra) 50 "
5. Christopher Cook (Can) 51 "
14. Pieter-Jan Postma (Ned) 93 "
Beste tien naar medaillerace

Laser
Nog niet gevaren

RS: X, heren
Nog niet gevaren

470, heren

Stand na 7 van 10 races, na aftrek
1. Wilmot/Page (Aus) 22 pnt
2. Charbonnier/Bausset (Fra) 27 "
3. Marinho/Nuñes (Por) 43 "
4. Rogers/Glanfield (GB) 44 "
5. Zandona/Trani (Ita) 49 "
6. Coster/Coster )Ned) 50 "
Beste tien naar medaillerace

49-er

Races vrijdag werden afgelast
Stand na 9 van 15 races, na aftrek
1. Outteridge/Austin (Aus) 29 pnt
2. Warrer/Ibsen (Den) 30 "
3. Sibello/Sibello (Ita) 40 "
4. Peckolt/Peckolt (Dui) 46 "
Beste tien naar medaillerace

Laser Radial, dames
Nog niet gevaren

RS dames
Nog niet gevaren

470, dames

Stand na 7 van 10 races, na aftrek
1. Rechichi/Parkinson (Aus) 15 pnt
2. De Koning/Berkhout (Ned) 22 "
3. Kornecki/Bouskila (Isr) 35 "
4. Conti/Micol (Ita) 37 "
5. Vogl/Flatscher (Oos) 38 "
6. Via Dufresne/Tutzo (Spa) 40 "
Beste tien naar medaillerace
De Koning/Berkhout (Ned) al zeker van zilver

Yngling, dames
Eindstand voor medaillerace:
1. Groot-Brittannië 22 pnt
2. Mulder/Bes/Witteveen (Ned) 23 "
3. Griekenland 42 "
4. Verenigde Staten 43 "
5. Frankrijk 46 "
Beste tien naar medaillerace

Zwemmen, heren

200 meter rugslag

1. Ryan Lochte (VS) WR 1.53,94
2. Aaron Peirsol (VS) 1.54,33
3. Arkady Vjatsjanin (Rus) 1.54,93

200 meter wisselslag

1. Michael Phelps (VS) WR 1.54,23
2. László Cseh (Hon) 1.56,52
3. Ryan Lochte (VS) 1.56,53

Zwemmen, dames

200 meter schoolslag

1. Rebecca Soni (VS) WR 2.20,22
2. Leisel Jones (Aus) 2.22,05
3. Sara Nordenstam (Noo) 2.23,02

100 meter vrije slag

1. Britta Steffen (Dui) OR 53,12
2. Libby Trickett (Aus) 53,16
3. Natalie Coughlin (VS) 53,39
6. Marleen Veldhuis (Ned), Zhu Yingwen (Chi) 54,21

Lichte dubbeltwee en skiffeur door

De roeisters Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk hebben zich naar de finale gevaren. Het duo wist als eerste op de roeibaan van Shunyi Park de finish over te gaan na een felle strijd. Op 0,04 seconden werd Finland tweede, Duitsland derde.

Na 1.000 meter lagen de Nederlandse dames nog op een derde stek, maar al snel werden de Duitse vrouwen ingehaald. In een eidnsprint werd uiteindelijk ook Finland gepasseerd, met het minieme verschil op de meet. De finale wordt zondag gevaren.

Sjoerd Hamburger won vandaag de C-finale van de skiff, waardoor hij dertiende in het eindklassement werd.

Dochters WimLex zeer competitief

Dat Willem-Alexander sportief is ingesteld, is algemeen bekend. Zijn liefde voor sport heeft de kroonprins overgegeven op zijn drie dochters. "Ze zijn zeer competitief", zei hij vanochtend in de show van Edwin Evers op Radio 538. "Deze zomer hebben ze alleen maar in het water gelegen, in het zwembad en in de zee. Ze willen alleen maar rennen en buiten zijn, dus dat zit wel goed."

De kroonprins, die ooit de Elfstedentocht uitreed, verblijft momenteel in Beijing, waar hij de Nederlandse vorderingen op de Olympische Spelen op de voet volgt. "Het is vooral leuk om de sporters te zien, te spreken en te leren kennen", vertelde hij enthousiast. Willem-Alexander sprak zijn bewondering uit voor het doorzettingsvermogen van de atleten. "Ik moet er niet aan denken te moeten sporten in dit warme weer hier. Ik heb veel respect voor ze."

Dat zijn vrouw Máxima is geboren in Argentinië levert volgens de prins geen loyaliteitsconflicten op. "Máxima is tijdens wedstrijden tussen Nederland en Argentinië voor Nederland", legde hij uit. "Maar ze verwacht van mij wel dat ik voor Argentinië ben als ze andere wedstrijden spelen."  Morgen spelen de Nederlandse voetballers tegen het Zuid-Amerikaanse land.



Dochters kroonprins zeer competitief

Tiener dood na scooterongeluk Amsterdam

Een 15-jarige jongen is vannacht om het leven gekomen nadat hij zonder helm met een scooter tegen een pilaar van een viaduct van de Amsterdamse ringweg A10 was gebotst. De politie vermoedt dat de tiener een bocht over het hoofd heeft gezien. Hij overleed ter plekke.

De tiener reed rond 02.30 uur op de Weesperzijde richting Zuidoost en raakte in een flauwe bocht bij de Gooiseweg de pilaar. Reanimatie mocht niet meer baten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Medisch Spectrum Twente sluit OK

Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede heeft per direct drie operatiekamers in de nevenvestiging Oldenzaal gesloten. Uit eigen technisch onderzoek is volgens het MST gebleken dat de drie ruimten onvoldoende veilig zijn. De sluiting geldt voor twaalf weken.

De zogeheten pendels zijn niet in orde. Dit zijn de constructies aan het plafond waar tijdens operaties de zuurstoftoevoer doorheen gaat. Ook zitten in deze schacht elektrische aansluitingen en er gaat perslucht doorheen. "Het is een preventieve maatregel die we nemen nadat is gebleken dat er een verhoogd risico was op lekkages in de leidingen", aldus MST-woordvoerder Aad Arkenbout. Door de sluiting van de drie ruimten in Oldenzaal wordt een aantal operaties verplaatst naar het MST in Enschede. De vierde operatiekamer in Oldenzaal is wel in orde.

Schip voor kust van Jemen gekaapt

Voor de kust van Jemen is een Thais vrachtschip gekaapt. Dat maakte de eigenaar van de MV Thor Star  bekend. De 28 Thaise bemanningsleden bleven ongedeerd bij de actie. Het schip was met een lading hout op weg naar Aden. Het gebied is berucht om piraterij.

Een golf van kapingen door piraten uit Somalië heeft de zee in dit gebied tot een van de gevaarlijkste van de wereld gemaakt. De meeste schepen mogen na betaling van losgeld weer gaan. De gijzelaars worden in de meeste gevallen goed behandeld.

Epic Games wordt partner van Electronic Arts

Electronic Arts heeft verklaard dat Epic Games een partner van ze gaat worden. Het betreft hier voornamelijk een onderdeel van Epic, studio People Can Fly, dat gaat mee werken aan een nieuw EA project voor Playstation 3, Xbox 360 en de PC. De Poolse studio People Can Fly is onder andere bekend van de Painkiller games. Ook werkten ze mee aan de PC port van Gears of War.

Epic Games vice president Mark Rein verklaart waarom ze een partnership met Electronic Arts zijn aangegaan:

"EA geeft onafhankelijke ontwikkelaars de kracht van een wereldbekende publisher, gecombineerd met de focus en flexibiliteit van een klein team met veel toewijding."


De Painkiller mensen samenwerkend met Electronic Arts... wat gaat dat worden?

Christian Bale niet vervolgd voor mishandeling

Christian Bale wordt niet vervolgd voor vermeende mishandeling van zijn moeder en zus. Volgens de Britse openbare aanklager is er onvoldoende bewijs om tot een veroordeling te komen. Hij liet in een verklaring doorschemeren dat mede op verzoek van de familie niet tot vervolging wordt overgegaan.

De 34-jarige acteur, die de beschuldigingen altijd heeft ontkend, liet donderdag via zijn woordvoerder weten dat hij opgelucht is dat de kwestie is opgelost. Bale werd vorige maand in Londen gearresteerd, een dag nadat hij daar de Europese première had bijgewoond van zijn nieuwste film 'The Dark Knight'. Na een verhoor van enkele uren werd de filmster op borgtocht vrijgelaten.

Volgens de Britse pers hadden de moeder en zus van de acteur aangifte gedaan van mishandeling. Bale zou hen op 20 juli te lijf zijn gegaan in zijn hotelkamer. Dagblad The Sun meldde dat de politie pas twee dagen later tot arrestatie overging om het de acteur mogelijk te maken de première van 'The Dark Knight' bij te wonen.


Christian Bale (foto ©DAG)

Gewonde door botsende vrachtauto's op A15

De snelweg A15 richting Gorinchem is vrijdagochtend bij Tiel afgesloten vanwege een ongeluk tussen twee vrachtwagens. Een truck botste met hoge snelheid op een vrachtwagen die plotseling moest remmen voor rubberen bandresten op de weg. Het rubber op de rijbaan was het gevolg van een klapband van een andere vrachtwagen, even daarvoor. Bij het ongeluk raakte een van de vrachtwagenchauffeurs gewond aan zijn arm, meldt het Korps Landelijke Politiediensten.

Bij knooppunt Valburg is een omleiding ingesteld, meldt de VerkeersInformatieDienst. Het is nog niet duidelijk hoelang de afhandeling van het ongeval, dat plaatsvond tussen Tiel en Wadenoijen, gaat duren. De snelweg is in ieder geval tot 11.00 uur dicht.

Rode kaart Polak kwijtgescholden

De wedstrijd die BV Veendam vanavond tegen RKC Waalwijk speelt zal zijn met Sjaak Polak in de gelederen. De door Polak eerder opgelopen rode kaart tegen Cambuur werd kwijtgescholden.

De rode prent kreeg Polak na het natrappen bij Ruud ter Heide, speler van Cambuur. Zelf ontkende de oud-Spartaan echter dat hij een fout had begaan. Nadat de tuchtcommissie van de KNVB de beelden terug had gezien, kwamen ze tot de conclusie dat Polak gelijk had. Hierdoor is de schorsing van drie duels opgeheven.

Ruim drie jaar voor Canadese 'internetpedofiel'

De Canadese pedofiel Christopher Paul Neil is vrijdag door een rechtbank in Bangkok tot drie jaar en drie maanden gevangenisstraf veroordeeld. Verder kreeg de 32-jarige Canadees een boete van zestigduizend baht (iets meer dan twaalfhonderd euro) opgelegd. Neil heeft bekend een 13-jarige Thaise jongen seksueel te hebben misbruikt en werd vorig jaar na een internationale klopjacht gearresteerd.

In eerste instantie was Neil veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en zes maanden. De straf werd echter gehalveerd omdat hij heeft bekend de 13-jarige seksueel te hebben misbruikt.

Met betrekking tot de aanklacht dat hij ook het 9-jarige broertje van de jongen heeft betaald voor orale seks en hem tegen zijn zin heeft vastgehouden, houdt de Canadees echter zijn onschuld vol. Hiervoor kan hij tot maximaal twintig jaar cel worden veroordeeld. Deze zaak wordt op 7 oktober voortgezet.

Interpol was op zoek naar de man sinds er in 2004 tweehonderd foto's op internet opdoken waarin hij seks heeft met minderjarige jongens uit onder meer Cambodja en Vietnam. Sommigen van hen waren pas 6 jaar oud. Het onderzoek raakte in een stroomversnelling toen Duitse computerspecialisten erin slaagden zijn onherkenbaar gemaakte gezicht op foto's weer herkenbaar te maken. Hij werd vorig jaar oktober gearresteerd in de Thaise provincie Nakhon Ratchasima.

Neil gaf de afgelopen zeven jaar les op scholen in Thailand, Zuid-Korea en Vietnam. Daarvoor werkte hij in Canada als kapelaan met tieners.

Harmes toch niet naar finale

Suzanne Harmes mocht toch niet door naar de finale van de meerkamp. De Nederlandse turnster was eerste reserve voor dat onderdeel, maar geen van de 24 finalisten had afgezegd.

De 22-jarige moeder van zoon Lugano (mei 2007) was ontgoocheld. Coach Esther Heijnen was ook niet blij: "Ongelooflijk. voor zover ik me herinner vallen er bij EK's of WK's altijd wel een of twee turnsters af. En net als Suzanne de eerste reserve is gebeurt dat niet." Heijnen zag de Amerikaanse Nastia Liukin het goud opeisen. "Het is zuur. We waren hier niet voor één wedstrijd. Suzanne miste in de kwalificaties op 75 honderdste de finale, maar we zijn ons blijven richten op deelname vandaag. Toen ze hoorde dat het definitief voorbij was, wilde ze hier niet meer blijven. Ik denk dat ze chagrijnig aan de rand van het zwembad ligt."

Nederlands beste turnster en haar coach kenden een roerige weg naar Peking. Haar loopbaan leek voorbij na de geboorte van haar zoon, maar Harmes kwam toch terug op de turnvloer. "Alleen Boris (Orlov) en ik geloofden nog in haar. En een paar collega-turnsters. De rest heeft haar laten stikken", aldus Heijnen

De trainster werd op non-actief gesteld nadat haar verweten werd de turnsters te intimideren. Heijnen zei dat het reacties van verliezers waren, vooral van ouders van meisjes die het niveau niet aankonden. Haar toekomst lijkt onzeker.

Spore gaat goud, ook als film?

Hij werd uitgesteld en uitgesteld, en als dat al niet genoeg was, werd de game nog een keertje uitgesteld. En dan hebben we het niet over Duke Nukem, maar over Spore. Het wachten is nu dan toch eindelijk voorbij.

Electronic Arts laat weten dat het spel inmiddels zijn gouden status bereikt heeft, en dus gaan de persen van start. Het spel verschijnt in Europa op 5 september op de PC, en de DS-versie van Spore verschijnt twee dagen later op 7 september. Maar na de release is maker Will Wright nog niet klaar met Spore. Hij vertelt dat het bedrijf grootse plannen heeft met Spore. Deze grootse plannen houden in dat Spore misschien ook in film-vorm of als TV-serie uitgebracht gaat worden.

"We’re basically planting the seeds to spread Spore out to a much wider group of people than would ever play a computer game."

Wright geeft verder aan dat ze het hierbij anders aanpakken dan The Sims. Deze game is groots in gamewereld, maar daarbuiten is er met The Sims nooit iets gedaan. Hoe Wright zijn plannen wil realiseren is nog niet bekend, maar wij houden jullie uiteraard op de hoogte.

CD: Billy Idol - Idolize yourself

Billy Idol maakte vooral in de jaren tachtig furore met zijn uiterlijk (platina witte stekels) en uiteraard ook als zanger. Als fan van The Sex Pistols betekende dat bijna automatisch dat zijn passie de New Wave, oftewel Punk, was. Hij deed zelfs samen met Steve Upstone, een goede schoolvriend, een auditie voor Malcolm McLaren. Helaas voor Billy zag men meer in Steve. In 1976 vormde hij samen met Tony James de punkband Generation X. Maar na drie albums en redelijk wat meningsverschillen besloot Billy om Londen te verruilen voor New York. Hij bleef het label Chrysalis trouw en bracht in 1981 het album Don't Stop uit. Mede dankzij de zender MTV werd de grote doorbraak in Amerika snel gemaakt. Onder andere de clips van Dancing with myself en White wedding werden veelvuldig getoond. In 1984 volgde het album Rebel Yell, welke vier grote hits opleverde. Nu, in 2008, is Billy Idol nog steeds druk albezig, zijn laatste album, Devil's Playground, kwam uit in 2005 en recent trad hij zelfs nog op in Paradiso. Met zo'n carrière is het niet vreemd dat er weer een nieuwe Best Of wordt uitgebracht.

John McEnroe ontploft weer ouderwets

De voormalige toptennisser John McEnroe heeft zich in Newport weer eens van zijn donkere kant laten zien. De 49-jarige Amerikaan liet zich gistergavond tijdens een partij in de 'Oldies Tour' tegen zijn landgenoot Malivai Washington helemaal gaan.

Een beslissing van scheidsrechter Ray Brodeur deed McEnroe ontploffen. De voormalige nummer één van de wereld schold Brodeur de huid vol en maakte daarna obscene gebaren richting het publiek. De scheidsrechter besloot McEnroe vervolgens van de baan te sturen en de partij te beëindigen.

"De arbiters zijn het gewend om door John te worden beledigd en sluiten zich daar vaak voor af, maar nu overtrad hij alle grenzen", aldus hoofdscheidsrechter Jon Venison. Ook Washington was niet te spreken over het gedrag van zijn illustere landgenoot. "Natuurlijk hoef je het niet met een beslissing eens te zijn, maar je kunt niet de scheids en de fans beledigen", aldus Washington. McEnroe wilde niet reageren op zijn uitspatting.


De bal is in!

'Misbruik ringtones harder aanpakken'

De consument moet beter beschermd worden tegen het aanbieden van gratis ringtones op websites voor kinderen en jongeren, vindt de SP. Het komt nog steeds voor dat de consument, zonder dat te willen, vast zit aan dure sms-diensten, zegt Tweede Kamerlid Ada Gerkens.

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) heeft aangekondigd dat de Consumentenautoriteit gaat optreden tegen deze misleiding. Hij wil dat de aanbieders van dit soort diensten hun gedragscode aanscherpen en dat toezichthouder Opta dat nauwlettend in de gaten houdt.

Volgens Gerkens schiet die aanpak tekort. De SP gaat in de Tweede Kamer pleiten voor een wettelijke regeling, waarbij de ouders via een handtekening toestemming moeten geven voor de sms-diensten. Ook moeten de voorwaarden bij het aanbieden van de gratis beltonen niet verstopt worden in kleine lettertjes, vindt Gerkens.


En dat is zes voor Phelps

De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps heeft ook goud weten te winnen op de 200 meter wisselslag, zijn zesde olympische titel deze Spelen.

De Amerikaan zwom een nieuw wereldrecord met 1.54,23, 0,57 seconden sneller dan de oude toptijd. Laszlo Cseh eindigde op 2.29 als tweede.

Als Phelps er de komende dagen ook in weet te slagen om de 100 meter vlinderslag en de 4x100 meter wissel te winnen, dan is hij de eerste atleet die acht keer goud won op een Spelen.

Laatste Spelen Van Grunsven

Anky van Grunsven is bezig aan haar laatste Olympische Spelen. De amazone, die twee gouden en vijf bronzen medailles won tijdens de verschillende Spelen, heeft gezegd dat het WK van 2010 in Kentucky haar laatste toernooi zal zijn.

Haar paard Salinero zou daarna te oud zijn om nog de kunnen rijden op de Spelen van 2012 in Londen.

Van Grunsven won gisteren met Nederland zilver bij de landenwedstrijd en komt nog in actie in de individuele wedstrijd.

Hockeyheren verslaan ook Canada

De Nederlandse hockeyheren hebben ook hun derde wedstrijd gewonnen. Canada werd met 4-2 verslagen.

Taeke Taekema had na acht minuten spelen al twee treffers gescoord, een uit een strafcorner en vervolgens benutte hij een strafbal.

Canada wist echter iets terug te komen. Singh sloeg een totaal mislukte inzet op doel van Kullar in.In het restant van de eerste helft had Nederland meerdere kansen op de 3-1, en via een strafcorner van weer Taekema was dat ook de rustand.

Na rust raakte Taekema bij een strafcorner geblesseerd aan zijn knie. De verdediger moest naar de kant, maar de blessure leek mee te vallen. Roderick Woesthof bepaalde de stand op 4-1 nadat hij de bal met zijn backhand via een strafcorner insloeg. In de slotfase deed Canada nog wat terug via een tip-in, maar het werd niet meer spannend.

Smith moeizaam door

Op de eerste dag van het olympisch atletiektoernooi heeft Ruger Smith zich maar net weten te plaatsen voor de finale van het kogelstoten.

Smith stootte met 20,13 meter naar de tiende plaats. De beste twaalf plaatsten zich voor finale.

De Nederlandse zevenkampsters Laurien Hoos en Jolanda Keizer begonnen goed. Hoos evenaarde op de 100 meter horden haar persoonlijk record van 13,52, wat de negende tijd betekende.

Billy Bob Thornton wordt Freddy Krueger

Dat acteur Billy Bob Thornton een enge vent is, was al enige tijd bekend. Toen hij nog getrouwd was met Angelina Jolie hield het stel er al aparte bezigheden op na. Zo dronken ze elkaars bloed om de band te versterken en dergelijke. Die actie heeft, gezien de scheiding tussen de twee en de hekel die Jolie tegenwoordig aan Thornton heeft, niet echt geholpen. Wel heeft het de carrière van Thornton goed gedaan, want als er tegenwoordig een engerd wordt gezocht, denkt men meteen aan hem.

Zo is nu bekendgemaakt dat hij de rol op zich zal nemen van niemand minder dan
Krueger in de remake van 'A nightmare on Elmstreet'. Dat de film opnieuw wordt gemaakt is al langere tijd bekend, dit is namelijk de periode van de remakes. Het begon met John Carpenters 'Halloween' die door Rob Zombie opnieuw werd gemaakt. Overigens flopte deze film enorm, omdat Zombie te veel nieuwe elementen in de film had verwerkt en dus te weinig respect toonde voor de originele film. Althans, zo verklaren de fans dat ze de film niet goed vinden.

'A nightmare on Elmstreet' wordt echter net als de remake van 'Friday the 13th', die in 2009 verschijnt, geproduceerd door
. En dat is toch niet zomaar een producer. De man die zorgde voor films als 'Pearl Harbor' en 'Armageddon', is van plan er een groot spektakel van te maken. En de originele, Robert Englund? Die vindt het fantastisch dat Thornton zijn opvolger is. Englund zelf voelde zich te oud om nog voor een kwieke
door te kunnen gaan, maar ziet in Thornton een waardige man om het stokje aan over te geven.


Billy Bob Thornton wordt Freddy Krueger

Straatverbod wegens te luide seks

Een 32-jarige Brit mag van de rechter niet binnen een straal van honderd meter rond het huis van zijn vriendin komen, na klachten van de buren over de extreem luidruchtige seks.

De buren kampten al sinds 2006 met slaapgebrek, door lange nachten vol harde muziek, een bonkend hoofdeinde en geschreeuwde obsceniteiten, die dwars door de dunne muren van de huurwoning heenklonken. Ze maakten tevens bezwaar tegen de gewoonte van de 29-jarige bewoonster om naakt te zonnen.

"Ze is echt een klassieke nachtmerrie van een buurvrouw", aldus een woordvoerder van de woningbouwvereniging in het Zuid-Engelse Brighton. Volgens hem is de seks niet het grootste probleem, maar wel de herrie. Aan het verbod dat de vriend werd opgelegd ging een officiële waarschuwing van de rechter vooraf, waar het stel geen gehoor aan gaf. De vrouw is een boete opgelegd van ruim vierhonderd euro.

OS: Van der Geest naar het ziekenhuis

De zwaargewichten in het judo zijn slecht begonnen aan de Olympische Spelen. Dennis van der Geest en Carola Uilenhoed verloren hun eerste partij. Uilenhoed moet afwachten of ze nog naar de herkansingen mag.

Van der Geest liep een blessure op en kan niet meer in actie komen. "Dennis z'n arm is overstrekt waarschijnlijk", zo zegt zijn vader en coach Cor van der Geest. "We gaan naar het ziekenhuis en laten foto's maken. Hij heeft heel veel pijn."

Zijn tegenstander, de Rus Tamerlan Tmenov, viel op de gestrekte rechter arm van Dennis van der Geest. Zijn kansen op een medaille lijken daarmee verkeken.

Meer Olympisch nieuws op FOK!sport.

Begrip voor opstappen Duyvendak

De politieke partijen in Den Haag hebben met begrip gereageerd op de beslissing van GroenLinks-kamerlid Wijnand Duyvendak om op te stappen. "Gezien zijn activiteiten in het verleden lijkt ons dit de verstandigste weg", zei CDA-kamerlid Van Haersma Buma.

Ook de PvdA zegt de beslissing te begrijpen en te respecteren. VVD en SP noemen de kwestie een interne aangelegenheid van GroenLinks. De jongerenafdeling van GroenLinks, DWARS, betreurt het aftreden van Wijnand Duyvendak. De club vindt het extra zuur dat Duyvendak is afgetreden vanwege de negatieve beeldvorming in de media.

Duyvendak kwam in opspraak door zijn activistische verleden. Hij was in 1985 als milieu-activist betrokken bij een inbraak in het ministerie van Economische Zaken. De inbraak leidde tot bedreiging van ambtenaren en tot brandstichting. Duyvendak stelde gisteren op een persconferentie dat hij van de bedreiging en brandstichting niets wist en nam er nadrukkelijk afstand van. Ook noemde hij zijn acties van toen verwerpelijk.

Hij legt zijn functie als kamerlid neer om zijn handen vrij te hebben voor zijn verdediging.

'Storimans omgekomen door clusterbom'

Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch is de Nederlandse cameraman Stan Storimans slachtoffer geworden van een Russische clusterbom. In de Georgische stad Gori is volgens de organisatie dinsdag een clusterbom ontploft waardoor Storimans en zeven anderen omkwamen.

Medewerkers van Human Rights Watch spraken met artsen, gewonde burgers en Georgische militairen. Ook maakten ze foto's en video-opnamen van bomkraters.

Het gebruik van clusterbommen is zeer omstreden. Zo'n bom valt uiteen in veel kleinere bommetjes. Enkele maanden geleden hebben ruim 100 landen in Ierland afgesproken om te komen tot een verbod op clustermunitie. Maar belangrijke producenten als de VS, Rusland en China waren daar niet bij.

'Geen omkoping vakantiehuis W-A'

Volgens minister Koenders van Buitenlandse Zaken zijn er geen overheidsfunctionarissen in Mozambique omgekocht voor de bouw van het vakantiehuis van prins Willem-Alexander. Hij zei in het programma 'Knevel en Van de Brink' dat er geen smeergeld is betaald door de projectontwikkelaar.

Vorige maand wees HP/De Tijd met een beschuldigende vinger richting de projectontwikkelaar van het vakantiehuis. Vier overheidsfunctionarissen zouden een huis krijgen in ruil voor hun diensten. De SP eiste meteen opheldering van de minister. Minister Vogelaar van Wonen, Wijk en Integratie liet zich eerder al kritisch uit over het project. Het wekte bij haar dubbele gevoelens op en zij hoopte dat het de locale bevolking iets zou opleveren.

De Nederlandse ambassade in Mozambique heeft onderzoek gedaan naar de gang van zaken, zei de minister. Uit het onderzoek is niet naar voren gekomen dat er omkoping in het spel is.

OS: Phelps steeds dichter bij beoogde doel

Michael Phelps komt steeds dichter bij zijn beoogde doel. De Amerikaanse zwemlegende veroverde vandaag op de 200 meter wisselslag zijn zesde goud bij deze Olympische Spelen. Phelps wil in Peking acht titels pakken. Hij verbetert dan het record van zijn landgenoot Mark Spitz, die er in 1972 zeven won.

Phelps zegevierde met overmacht in een wereldrecord van 1.54,23. De oude toptijd stond sinds juli van dit jaar met 1.54,80 op zijn naam. Phelps bracht zijn totaal aantal olympische titels in zijn loopbaan op twaalf. Met zijn zesde succes evenaarde hij zijn resultaat van vier jaar geleden in Athene. Toen ging hij ook voor acht keer goud, maar bleef steken op zes.

Het zilver op de 200 wissel was voor de Hongaar Laszlo Cseh. In 1.56,52 bleef hij de Amerikaan Ryan Lochte (1.56,53) net voor.

OS: Veldhuis zesde op 100 vrij

Zwemster Marleen Veldhuis is vandaag teleurstellend als zesde geëindigd in de finale van de 100 meter vrije slag. De Nederlandse zwom 54,21. De Duitse Britta Steffen won goud in 53,12, de Australische Lisbeth Trickett veroverde in 53,16 het zilver. De Amerikaanse Natalie Coughlin won brons met 53,39.

Veldhuis gold als medaillekandidate, maar kon niet in de voetsporen van Inge de Bruijn treden. De Bruijn won in 2000 en 2004 respectievelijk olympisch goud en zilver op de 100 vrij. Veldhuis, sinds december 2007 houdster van het Nederlands record (53,58), won eerder deze Spelen goud op de 4x100 vrij.

Handhelds verkopen goed in de VS

Ook de afgelopen maand zijn er weer een heel aantal consoles over de toonbank gegaan in de Verenigde Staten. De Nintendo DS en PSP profiteren duidelijk van de vakantietijd, aangezien deze verkopen in juni en juli duidelijk zijn toegenomen. Wat betreft spellen doen ze het echter een stuk minder, alleen Guitar Hero on Tour is in de top 10 terug te vinden. Bekijk de complete lijstjes hieronder.

HARDWARE JULI 2008:


System Juli 2008 Juni 2008 Mei 2008 April 2008
--------------------------------------------------------
Nintendo DS 608.000 783.000 452.600 414.800
Wii 555.000 666.700 675.100 714.200
PlayStation3 225.000 405.500 208.700 187.100
PSP 222.000 337.400 182.300 192.700
Xbox 360 205.000 219.800 186.600 188.000
PlayStation2 155.000 188.800 - 124.400

TOTAAL:
System Aantal
---------------------------------------------
PlayStation2 42.345.765
Game Boy Advance 36.093.054
Nintendo DS 21.386.150
Xbox 14.500.480
PSP 12.217.420
Gamecube 11.769.728
Wii 11.391.678
Xbox 360 10.670.832
PlayStation3 5.078.804

SOFTWARE JULI 2008:
System Titel Total St.
------------------------------------------------------
360 NCAA FOOTBALL 09 397.600
WII WII FIT W/ BALANCE BOARD 369.600
NDS GUITAR HERO: ON TOUR 309.700
WII WII PLAY W/ REMOTE 284.000
PS3 NCAA FOOTBALL 09 242.500
360 SOUL CALIBUR IV 218.900
WII MARIO KART W/ WHEEL 174.500
WII ROCK BAND SPECIAL ED BUNDLE 165.800
PS3 SOUL CALIBUR IV 155.800
360 CIVILIZATION REVOLUTION 147.600

[Upd] Besluit F1-manager - deel 2

Ondanks dat we dachten er lang voor nodig te hebben, waren we er toch binnen het uur uit. Zowel het besluit voor de gehele F1-manager als wat te doen met de punten van ronde 11, Hongarije.

Besluit 1. De F1-manager
We vonden binnen de crew dat er eigenlijk gestopt moest worden, maar veel users gaven aan om toch door te gaan. Vandaar: de F1-manager gaat door, tot het einde van het seizoen. Breuls heeft zijn hand over zijn hart gestreken en wil per ronde als er wat misgaat, zijn herberekeningsscript één keer runnen. Dat script is inmiddels voor 99% correct, volgens hem. Er zit een kleine oneerlijkheid in, waar we ons wel degelijk van bewust zijn. We hopen hiermee alle users die nog door willen gaan, tegemoet te komen. Het kijkt een stuk leuker met een competitie-element. Mocht je niet meer mee willen doen, is dat je eigen keuze. Je kunt vanaf nu je team 'verwaarlozen' en niet meer wisselen. Of nog drastischer: alles naar Super Aguri-onderdelen zetten, daar ontvang je 0 punten voor.

Besluit 2. De prijzen
Omdat we niet met zekerheid kunnen zeggen of het in de toekomst wel goed gaat lopen en omdat het afgelopen deel niet geheel eerlijk is verlopen, houden we het uitkeren van de prijzen nog in beraad.

Besluit 3. Hongarije
Ondanks het eerdere bericht dat ronde 11 mee zou tellen, hebben we besloten om Hongarije niet mee te laten doen. Wat vooral aan dit besluit ten grondslag lag, was het feit dat er niet was aangegeven dat men weer kon wisselen, niet per sitenieuws en niet per geheugensteuntje. Er zijn veel users die daardoor benadeeld zijn. Dat maakte dat we dit besluit hebben genomen.

Besluit 4. Teamsamenstelling
Het zal jullie duidelijk zijn dat jullie op dit moment een team hebben dat jullie een een paar races terug hadden. Ik meen de teamsamenstelling van Engeland. Waarom is me een raadsel. Dat is ongeveer het moment van de herstart. Die teams blijven zo staan, het is een helse klus om het terug te gaan zetten. De race van Duitsland heeft wel meegeteld, met het team dat je voor die race hebt samengesteld. Het budget is daar ook weer aan aangepast, je hebt het geld voor het team van Duitsland weer teruggehad. De berekening van je budget moet echter wel weer met de totaalpunten. Bij een aantal crewleden klopt dat budget in ieder geval.

Nogmaals, we zijn ons ervan bewust dat het momenteel niet geheel eerlijk verlopen is, maar we hopen toch er het beste van te maken. We zullen doorspelen, echter we kunnen geen garantie geven dat het niet opnieuw mis zal gaan. Laten we er met ons allen het beste ervan maken en we wensen je nog veel plezier met de FOK!sport F1-manager!

Je kunt al je opmerkingen natuurlijk in een reactie hieronder zetten, maar ook staat de Feedbackoptie voor je open en je kunt ook een e-mail sturen aan FOK!sport. Ook op het SPT-forum is een F1-managertopic. Voldoende plek om je te uiten.

Update
Het lijkt erop dat niet bij iedereen het team 'teruggezet' is. Vreemd, helemaal voor iemand die geen verstand heeft van programmeren of enige code. We leggen het achter neer, en het is zeker een extra factor om mee te nemen in het andere belangrijke overleg, dat over de prijzen.


Let op! Je kunt je team nog aanpassen tot zaterdag 23 augustus 0:01 uur. Dan is na de zomerstop de Grand Prix van Europa, in Valencia.

Tweede Sword of the Stars uitbreiding komt in september

Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive heeft aangekondigd dat de tweede uitbreiding voor de ruimte-RTS Sword of the Stars in september in Europa uitgebracht zal worden. A Murder of Crows introduceert de Morrigi die er op uit zijn om het de ruimte te veroveren en daarin onstopbaar lijken. Je zult met de vijf beschavingen uit de game ten strijde moeten gaan tegen deze alles vernietigende Morrigi.





Terwijl de vier beschaafde rassen samen de Zuul terugdringen en proberen machtiger te worden dan de ander, komt er een geest uit het verleden langs in de vorm van de Morrigi. Herkenbaar door hun kraaiachtige aanvalsschepen en dodelijke valsstrikken keren ze terug op jacht naar wraak.

Gebruik makend van nieuwe technologieën en taktieken overvallen de Morrigi de vijf andere rassen in het Sword of the Stars-universum die nu samen moeten vechten voor hun overleving. Tijd is van het grootste belang als wereld na wereld ten prooi valt aan de zwart gevleugelde schepen.

Zeeslagen van Empire: Total War uitgebreid in beeld

De achttiende eeuw was voor Nederland geen hoogstaande als het aankomt op prestaties ter zee. De tijd van Michiel de Ruyter ligt al ver achter ons en onze vloot wordt halverwege de eeuw vernietigd in een oorlog met de Engelsen. Of we dan ook blij zijn met de eeuw die Creative Assembly heeft gekozen om zeeslagen aan de Total War-serie toe te voegen valt te betwijfelen vanuit een chauvinistisch standpunt. Ben je vooral gamer en houd je wel van gevechten ter zee, bekijk dan onderstaande trailer waarin de gevechten te water uit Empire: Total War goed te zien zijn.

De Total War-serie neemt een andere wending, want voor het eerst gaan we naar de 18e eeuw om elkaar massaal op te blazen met geweren, kanonnen en granaten. Nieuw zijn de 3D-battles ter zee en tevens belooft de ontwikkelaar dat zwakke elementen uit de eerdere games, zoals diplomatie, compleet gerenoveerd zullen worden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.