Nederlander doodgeschoten in Frankrijk na ruzie

Een 68-jarige Nederlandse man is maandagavond in Frankrijk doodgeschoten toen hij een burenruzie wilde sussen. Een conflict over een gezamenlijke put zou aan de schietpartij vooraf zijn gegaan. Het drama voltrok zich in het plaatsje Montcabrier in de Pyreneeën tussen Bordeaux en Toulouse, bij de rivier de Lot. Dat staat te lezen op de website van de Franse krant La Dépêche.

De Nederlander bemiddelde bij een ruzie tussen een Amerikaanse vrouw en haar ook Nederlandse buren, bij wie hij logeerde. De waterput zou al zeven jaar een bron van ruzie tussen de buren zijn geweest. De Nederlanders zouden het water vervuilen.

De 45-jarige Amerikaanse vrouw schoot de bejaarde volgens de Nederlandse buurvrouw met een schot tussen zijn ogen dood. Zij sprak tegen de krant van een 'tragedie'. Beveiligingscamera's hebben het drama gefilmd, de politie heeft de beelden in beslag genomen.

Enige uren voor het incident had de politie al geprobeerd een ruzie in de kiem te smoren. De Amerikaanse vrouw en haar man zijn aangehouden door de politie. Onduidelijk is waarom zij de bemiddelaar op de korrel heeft genomen.