Zon schijnt over Lowlands-terrein

Bezoekers van Lowlands hoeven dit jaar niet bang te zijn voor diepe modderpoelen en hagelstormen. Het driedaagse festival, dat vrijdag van start gaat, zal veelvuldig baden in zonlicht. Hoewel vrijdagmiddag nog een enkel buitje zou kunnen vallen, laat de zon zich de eerste twee dagen vaak zien.

Qua temperaturen kunnen bezoekers rekenen op 20 tot 25 graden. Vanaf zondagmiddag neemt de kans op regen toe, 'maar met een beetje geluk blijft het tot maandag droog', weet een woordvoerder van het KNMI.

Donderdagavond kwamen al tussen de 32 en 35 duizend mensen aan op de camping van het festivalterrein in Biddinghuizen in Flevoland. In de loop van vrijdag zal dat aantal volgens de organisatie oplopen tot 55 duizend. Om stipt 13.00 uur kunnen bezoekers vanaf de camping het festivalterrein betreden, waar een uur later het eerste grote concert van start gaat, van de Britse band The Pigeon Detectives.

Later op de dag staan nog onder anderen The Wombats, Amy Macdonald, Roísín Murphy en Junkie XL op het podium. Van wijzigingen in de programmering is vooralsnog geen sprake. "Er zijn nog geen afgelastingen", stelt een woordvoerder van Lowlands.

Tot en met zondag vinden nog optredens plaats van bands als N.E.R.D., Franz Ferdinand, Underworld en Sex Pistols. Ook Kraak & Smaak, Editors en Extince zijn van de partij. Lowlands vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats.


Lowlands komt vandaag op gang en eindigt maandagochtend  (foto: DAG)
Check ook het Lowlands topic op het FOK!forum of de VPRO Lowlands Mashup om als thuisblijver wat mee te krijgen van het festival.