John de Mol: Ruud geef het geld terug

Media-tycoon John de Mol vindt dat dj Ruud de Wild het geld dat hij in 2005 verdiende met de presentatie van het tv-programma Big-Brother maar moet terugbetalen. De Mol reageert daarmee op de keiharde uitlatingen van De Wild over Big-Brother en De Mol in het maandblad 'Jacky'.  ''De makers van dat programma zijn net zo debiel als de mensen die in dat huis zitten'', zei de huidige dj van Q-music in een interview met het vrouwenmagazine.

De Mol wil niet te veel kwijt over ''het beledigende en zielige gebrabbel'' van De Wild. In De Telegraaf zegt De Mol: ''De vrijheid van meningsuiting in ons land is een groot goed. De keerzijde is echter dat mensen straffeloos van alles en nog wat mogen roepen.” Hij verwijt De Wild verder inconsequent gedrag door een vorstelijk honorarium op te strijken voor de presentatie van een programma waar hij zich nu ineens tegen afzet.

De Mol roept de dj met de grote mond daarom op het door hem verdiende netto bedrag van 40.000 euro, terug te storten naar Talpa. Hij zal het dan verdubbelen en overmaken aan de Stichting Kico, die vakanties en leuke weekenden organiseert voor Nederlandse kinderen van armlastige ouders.

De Wild ging in het interview met Jacky ook los tegen zijn voormalige innige vriendin Micky Hoogendijk, die hij een ''doorgesnoven cokehoer'' noemde, en tegen zijn huidige werkgever Q-music, wat volgens hem een ''truttenzender'' is.  Hoogendijk heeft de dj inmiddels vergeven. ''Hij heeft me twee weken geleden vanaf Ibiza al ge-sms’t dat hij iets heel stoms heeft gedaan. Hij heeft er ontzettend veel spijt van en heeft zijn excuses aangeboden.''