Harmes toch niet naar finale

Sally (Tessa)
Suzanne Harmes mocht toch niet door naar de finale van de meerkamp. De Nederlandse turnster was eerste reserve voor dat onderdeel, maar geen van de 24 finalisten had afgezegd.

De 22-jarige moeder van zoon Lugano (mei 2007) was ontgoocheld. Coach Esther Heijnen was ook niet blij: "Ongelooflijk. voor zover ik me herinner vallen er bij EK's of WK's altijd wel een of twee turnsters af. En net als Suzanne de eerste reserve is gebeurt dat niet." Heijnen zag de Amerikaanse Nastia Liukin het goud opeisen. "Het is zuur. We waren hier niet voor één wedstrijd. Suzanne miste in de kwalificaties op 75 honderdste de finale, maar we zijn ons blijven richten op deelname vandaag. Toen ze hoorde dat het definitief voorbij was, wilde ze hier niet meer blijven. Ik denk dat ze chagrijnig aan de rand van het zwembad ligt."

Nederlands beste turnster en haar coach kenden een roerige weg naar Peking. Haar loopbaan leek voorbij na de geboorte van haar zoon, maar Harmes kwam toch terug op de turnvloer. "Alleen Boris (Orlov) en ik geloofden nog in haar. En een paar collega-turnsters. De rest heeft haar laten stikken", aldus Heijnen

De trainster werd op non-actief gesteld nadat haar verweten werd de turnsters te intimideren. Heijnen zei dat het reacties van verliezers waren, vooral van ouders van meisjes die het niveau niet aankonden. Haar toekomst lijkt onzeker.