FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 augustus 2008

Halsema betreurt vertrek Duyvendak heel erg

Fractievoorzitter Femke Halsema van GroenLinks betreurt ''heel erg'' het besluit van Wijnand Duyvendak om op te stappen als Tweede Kamerlid voor haar partij. ''Ik volg zijn besluit, maar met pijn in mijn hart'', aldus Halsema vanavond.

Volgens de oppositieleidster moet GroenLinks nu een ''buitengewoon integer'' collega missen en ook een expert op het gebied van mondiale klimaatontwikkeling. Halsema benadrukte daarbij dat zij de acties die Duyvendak als milieuactivist in het verleden heeft uitgevoerd niet wil ''vergoeilijken''.

Maar Halsema wees er ook op dat haar partijgenoot nooit een geheim van zijn verleden heeft gemaakt en daar ook duidelijk afstand van heeft genomen. ''De Wijnand van nu is een heel andere dan die van toen.'' In de ophef die de afgelopen dagen is ontstaan zegt zij dat ze de erkenning heeft gemist voor het feit dat mensen kunnen veranderen. Zij vraagt zich af of anderen zo duidelijk verantwoording durven af te leggen over hun verleden als Duyvendak.

Duyvendak zei vanavond dat een belangrijke factor in zijn besluit speelde de bekendwording deze week dat een inbraak bij het ministerie van Economische Zaken waarbij Duyvendak in 1985 betrokken was, heeft geleid tot bedreiging van ambtenaren en brandstichting. ''Ik moet constateren dat dit nieuwe, zeer ernstige gegeven mij in de beeldvorming verder terug de jaren tachtig heeft ingezogen.''

De GroenLinkser nam nadrukkelijk afstand van de bedreiging en brandstichting. ''Ik heb dat nooit geweten en ik heb daar nooit aan meegedaan. Maar ik veroordeel dit soort acties ten strengste.''

Duyvendak nam ook nogmaals afstand van acties waaraan hij in de jaren tachtig wel heeft deelgenomen, zoals de inbraak bij het ministerie. ''Ik ben ingrijpend veranderd van opvatting over hoe je je doelen moet bereiken. De Wijnand Duyvendak van de jaren tachtig is absoluut iemand anders dan de man die hier nu zit.''

Burgemeester vrijuit na rammen paaltje

Burgemeester van Enschede Peter den Oudsten heeft geen strafbare feiten gepleegd toen hij gisteren in de Enschedese binnenstad een beweegbare paal raakte met zijn auto. Dat meldt de politie Twente vandaag na onderzoek. Na overleg met het Openbaar Ministerie is besloten dat Den Oudsten geen proces-verbaal krijgt.

Uit het onderzoek is niet gebleken dat het rode waarschuwingslicht brandde toen de burgemeester optrok om de 'verzonken' paal te passeren. De paal kwam omhoog terwijl Den Oudsten eroverheen reed en raakte de auto aan de onderkant.

De burgemeester heeft de schade kort na het incident bij de gemeente gemeld. Als dit niet was gebeurd, was mogelijk sprake geweest van strafbaar doorrijden na een aanrijding, meldt de politie.

Polen meldt akkoord met VS over raketschild

Polen en de Verenigde Staten hebben na achttien maanden onderhandelen overeenstemming bereikt over het door Rusland verfoeide plan om onderdelen van een raketschild te plaatsen. De Poolse premier Donald Tusk meldde vandaag de VS heeft ingestemd met Poolse voorstellen om in ruil voor de plaatsing van een batterij Amerikaanse onderscheppingsraketten de Poolse defensie te versterken.

Polen kwam met die voorwaarde nadat Rusland had gedreigd zijn raketten op Polen te richten als dat land onderdelen van het Amerikaanse raketschild op zijn grondgebied zou plaatsen. Volgens Moskou vormt het raketschild een bedreiging van zijn veiligheid, ondanks de Amerikaanse bezwering dat het schild niet tegen Russische maar bijvoorbeeld tegen Iraanse raketten moet beschermen.

Zoekactie drenkeling Westerschelde gestaakt

De zoekactie naar de overboord geslagen man op de Westerschelde is vanavond rond 19.00 uur beëindigd. De actie heeft geen resultaat opgeleverd. De kustwacht overweegt morgenochtend verder te gaan met sonaronderzoek.

Kort na 13.00 uur sloeg voor de kust van het Zeeuwse Breskens een opvarende van een jacht overboord. De twee andere opvarenden alarmeerden de hulpdiensten pas ruim een halfuur later, om 13.45 uur. Zij waren eerst zelf naar de drenkeling gaan zoeken, zegt een woordvoerder van de kustwacht.

Tijdens de zoekactie is het gebied meerdere malen helemaal afgezocht, ook op de bodem. Bij de zoekactie werden onder meer een helikopter uit België en verschillende boten, onder meer van de Waterpolitie, ingezet.

Uitslagen tweede voorronde UEFA Cup

Donderdag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de tweede voorronde van de UEFA Cup. Hieronder vind je de uitslagen.

ThuisUitUitslag
Liepājas Metalurgs (Let)SC Vaslui (Roe)0-2
FK Borac Čačak (Ser)Lokomotiv Sofia (Bul)1-0
Honka Espoo (Fin)Viking FK (Noo)0-0
FK Vojvodina (Ser)Hapoel Tel Aviv (Isr)0-0
FC Haka (Fin) Brøndby IF (Den)0-4
Legia Warschau (Pol)FC Moskou (Rus)1-2
VFB Stuttgart (Dui)Győri ETO (Hon)2-1
Apoel FC (Cyp)Rode Ster Belgrado (Ser)2-2
Djurgården FC (Zwe)Rosenborg BK (Noo)2-1
IF Elfsborg (Zwe)St Patrick's Athletic (Ier)2-2
Litex Lovech (Bul)Ironi Kiryat Shmona (Isr)0-0
Stabæk IF (Noo)Stade Rennes (Fra)2-1
FK Sūduva (Lit)Red Bull Salzburg (Oos)1-4
Young Boys (Zwi)Debreceni VSC (Hon)4-1
AA Gent (Bel)Kalmar FF (Zwe)2-1
Aris Tessaloniki (Gri)NK Slaven Koprivnica1-0
Dnipro Dnipropetrovsk (Oek)Bellinzona (Zwi)3-2
FC Kopenhagen (Den)Lillestrøm SK (Noo)3-1
Fimleikafélag Hafnarfjarðar (IJs)Aston Villa (Eng)1-4
Slovan Libérec (Tsj)M¦K ´ilina (Slw)1-2
Maccabi Netanya (Isr)Cherno More (Bul)1-1
FC Zürich (Zwi)Sturm Graz (Oos)1-1
AEK Athene (Gri)AC Omonia (Cyp)0-1
¦iroki Brijeg (Bos)Besiktas (Tur)1-2
KS Vllaznia Shkodër (Alb)Napoli (Ita)0-3
SC Braga (Por)NK Zrinjski Mostar (Bos)1-0
Interblock Ljubljana (Slo)Herta BSC (Dui)0-2
Lech Poznań (Pol)Grasshopper (Zwi)6-0
Manchester City (Eng)Midtjylland (Den)0-1
Queen of the South (Sch)Nordsjælland (Den)1-2
Deportivo La Coruña (Spa)Hajduk Split (Kro)0-0
WIT Georgia (Geo)Austria Wien (Oos)Afg*

*Door het huidige conflict in Georgië is de ontmoeting tussen WIT Georgia en Austria Wien beperkt tot één wedstrijd die in Wenen zal worden gespeeld.

De returns zullen op 26 en 28 augustus plaatsvinden.

Vissen binnenkort verdoofd geslacht

Paling, meerval en tilapia worden binnen enkele maanden verdoofd geslacht. Dat heeft het Productschap Vis aangekondigd in het actualiteitenprogramma Netwerk. De dieren worden dan voorafgaand aan de slacht elektrisch bedwelmd.

Tot op heden worden vissen zonder verdoving geslacht. De slachting kan enkele minuten duren, maar ook een uur. Daarbij worden ingewanden weggesneden, de vissen worden levend ingevroren of in zout gegooid. Dierwetenschappers verkozen in 2005 de slachtmethode van vissen als het ergste dierenleed in de vee- en vissector.

Loovens naar Celtic

De Schotse club Celtic heeft zich versterkt met Glenn Loovens. De club uit Glasgow betaalt drie miljoen euro voor de centrale verdediger die tekende voor vier seizoenen. Bij zijn vorige club Cardiff City had Loovens nog een contract voor één seizoen.

De 24-jarige Loovens kon zich niet alleen verheugen op belangstelling van Celtic, maar ook van stadgenoot Glasgow Rangers. De managers van beide teams, Gordon Strachan en Walter Smith, waren op zoek naar een stevige verdediger en hadden die in Loovens gevonden. Strachan trok met het aantrekken van de oud-Feyenoorder aan het langste eind.

Loovens wordt bij Celtic de derde Nederlander na Vennegoor of Hesselink en Sno. In het verleden speelden de oud-Feyenoorders Regi Blinker, Henrik Larsson en Bobby Petta ook al voor de katholieke club uit Glasgow.

Maalderink blijft toch bij NOS

Bert Maalderink, die naar eigen zeggen onvoldoende collegialiteit genoot bij de NOS, blijft uiteindelijk toch werkzaam bij de publieke omroep. Maalderink dreigde kort na Euro 2008 met ontslag.

NOS-hoofdredacteur Maarten Nooter wilde een gesprek aangaan met Bert Maalderink, nadat de laatstgenoemde zijn ontslag had ingediend. Uiteindelijk zal Maalderink toch bij de NOS werkzaam blijven. Gedurende het EK stoorde Maalderink zich aan het feit dat Studio Sport geen beelden van de besloten trainingen van Oranje utizond. Volgens de journalist kreeg hij ook te weinig steun van zijn werkgever, toen hij kritiek, onder meer van de toenmalige bondscoach Van Basten, ontving. "Vanaf vrijdag is Bert dus gewoon weer te horen in onze uitzendingen," aldus Nooter.

K2-beklimmers geland op Schiphol

Rond 21.20 uur zijn vanavond de bergbeklimmers Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel geland op luchthaven Schiphol, dat meldde de organisatie van de Norit K2-expeditie.

De twee keerden terug van de expeditie op de berg K2 die hun begin deze maand bijna het leven kostte.

Ook hun teamgenoten zetten weer voet op Nederlandse bodem. Bij aankomst op Schiphol werden de klimmers opgevangen door hun vrienden en familieleden. De afgelopen dagen brachten Van Rooijen en Van de Gevel door in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, na enkele dagen met ernstige bevriezingsverschijnselen in een ziekenhuis in de stad Skardu in Pakistan te hebben gelegen.

Het tweetal raakte na het bereiken van de top van 'dodenberg' K2 in de problemen door twee ijslawines. Enkele expeditieleden kwamen door de lawines om het leven, onder wie hun Ierse teamgenoot Gerard McDonnell.

De K2 is met een hoogte van 8611 meter de op een na hoogste berg ter wereld en is zeer moeilijk te beklimmen. Al meer dan zeventig avonturiers vonden de dood op de berg in de Himalaya, op de grens van Pakistan en China.

Poulsen naar Århus, Matusiak weg

Jakob Poulsen heeft er niet lang over gedaan om een nieuwe club te vinden. Slechts enkele uren nadat hij te horen kreeg dat hij niet meer nodig was bij SC Heerenveen, heeft de middenvelder in AGF Århus een nieuwe werkgever gevonden.

Poulsen kwam 2,5 jaar geleden over van Esbjerg, maar trainer Trond Sollied stelde geen prijs meer op de diensten van de Deen.

Verder laat Sollied ook de Pool Radoslaw Matusiak gaan. De Pool werd vorig jaar overgenomen van het Italiaanse Palermo. De afgelopen maanden speelde hij op huurbasis voor Wisla Krakow.

Sollied in de Leeuwarder Courant: "Het is beter dat Matusiak een club vindt waar hij speelt. Ik zie hier geen plaats voor hem."

Meer developers bezig met PC-games dan consolegames

Uit een onderzoek onder meer dan 2000 developers uit voornamelijk Noord-Amerika blijkt dat er meer developers bezig zijn met PC-games dan met hun consolebroertjes.

De cijfers uit het onderzoek liegen er niet om, 70% van de geinterviewden gaven aan games te ontwikkelen voor PC en/of Mac, 43% ging voor de consoles, 28% voor het wereldwijde web en slechts 16% werkt aan een handheld-titel. De consoledevelopers zijn onderverdeeld in 73% Xbox 360, 58% PlayStation 3, 42% Wii en nog 15% voor de PlayStation 2.

Bij de handhelds is de Nintendo DS duidelijk in het voordeel, 75% van de developers is met Nintendo's draagbare beestje bezig terwijl 45% bezig is met Sonys PlayStation Portable.

Zoals verwacht is C++ nog altijd de populairste programmeertaal om in te schrijven, met 76% van de developers. C# en Java/J2ME volgen op grote afstand, terwijl 9% van de developers aangeeft nog gebruik te maken van assembly.

De hier gegeven cijfers zeggen echter niets over het aantal games wat per platform verschijnt. Het onderzoek is gehouden onder individuele developers, en aangezien de grootte van de ontwikkelteams per platform verschilt zegt het dus niets over de aantallen games. Daarnaast moet er ook rekening mee gehouden worden dat er nu niets bekend is gemaakt over de out-sourcing die momenteel veel voorkomt. Developers in landen als China en India worden vaak gebruikt als goedkope manier om aan in-game assets te komen.

Het volledige rapport is hier te krijgen voor $ 2.495,-. Mocht iemand van plan zijn om het rapport aan te schaffen, dan is de redactie van FOK!games zeer geïnteresseerd in het inzien van het rapport. Als tegenprestatie zijn we bereid tot een nieuwsbericht met bronvermelding.


Geïnterviewde developer

Britten: nachtmerries van Amy Winehouse

Wel eens een nachtmerrie van Gordon, Joling of Viola Holt? In Engeland hebben ze onderzoek gedaan naar naar dromen over bekende sterren. En Amy Winehouse staat bovenaan een lijst met beroemdheden en politici over wie de Britse bevolking akelig droomt.

Hoewel het economisch niet best gaat bij de Britten, hebben ze daar toch meer nachtmerries over Amy Winehouse en shockrocker Marilyn Manson dan over premier Gordon Brown. Dat blijkt uit het zogenoemde Travelodge-onderzoek onder 3500 mensen. Hoeveel mannen erotisch dromen over Amy Winehouse is helaas niet onderzocht.

Overlord Dark Legend aangekondigd voor de Wii

Wat is er leuker dan kwaadaardige heersers uit het land verjagen? Over het antwoord kunnen we redetwisten, maar volgens Triumph Studios is het antwoord "zelf de kwaadaardige heerser spelen". Dit concept bleek al succesvol op de PC, Xbox 360 en onlangs nog op de PlayStation 3. Triumph werkt momenteel aan een opvolger van deze game op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3, maar nu is bekend gemaakt dat de Delftse studio ook een Wii-versie in ontwikkeling heeft, getiteld Overlord Dark Legend.

Dit is geen port van de game die momenteel uit is of binnenkort uit gaat komen, maar een geheel nieuwe game die specifiek voor de Wii ontwikkeld wordt. In deze game speel je een nieuwe, jonge Overlord die terwijl hij opgroeit leert omgaan met z'n duistere krachten en deze botviert op de lokale bevolking. Er zullen wel personages uit de eerste Overlord-game terugkomen, zoals halflings, trollen, elven en dwergen, maar ook nieuwe karakters als heksen, mannetjes van ontbijtkoek en Roodkapje, die bovendien een klein wolfs geheimpje met zich meedraagt.

De unieke controls van de Wii bieden enkele nieuwe opties voor de developers om de minions toe te passen in je missie om het land om te dopen in een duistere plek. Zo kun je met je Wiimote een minion beetpakken, hem opladen met magische kracht door de Wiimote te schudden en hem vervolgens ergens naartoe te sturen met explosieve resultaten.



Het verhaal is een mix van klassieke sprookjes en fantasy, met een saus van de humor die de eerdere game kenmerkte. Ook ditmaal schrijft Rhianna Pratchett, dochter van Terry Pratchett, het verhaal van de game.

[upd] Kamerlid Duyvendak stapt op

GroenLinks heeft aangekondigd dat fractieleider Femke Halsema  vanavond een persconferentie zal houden waarbij ook Kamerlid Wijnand Duyvendak aanwezig zal zijn. Politieke kringen in Den Haag vermoeden dat het onder vuur liggende Kamerlid daar bekend zal maken dat hij de Tweede Kamer gaat verlaten.

Halsema zei enkele dagen terug al dat de manier waarop Duyvendak naar buiten had gebracht dat hij in 1985 een inbraak pleegde in het ministerie van Economische Zaken, de partij schade toebracht. Vanochtend kwam De Telegraaf ook nog eens met het bericht dat hij indirect ook betrokken zou zijn geweest bij bedreigingen en intimidaties van topambtenaren.

Update: 19.33 uur
Duyvendak gaat op de persconferentie inderdaad bekend maken dat hij zijn zetel ter beschikking stelt aan de partij.  De schade die voor GroenLinks momenteel ontstaat door allerhande publicaties over het actieverleden van Duyvendak van meer dan 20 jaar geleden, wordt te groot.  Die publicaties zijn ook niet meer 'recht te breien'.

Zo kwam vandaag NRC Handelsblad met een interview met oud-directeur-generaal Economische Zaken George Verberg. Die stelt dat mede door toedoen van Duyvendak zijn gezin in de jaren 80 is geterroriseerd. Er werden zelfs in petroleum gedrenkte en in brand gestoken lappen stof door zijn brievenbus gegooid.

Update: 19.50 uur
Duyvendak vindt dat hij niet meer als Kamerlid kan functioneren na alle commotie over zijn acties uit de jaren 80. Hij zegt enorm geschrokken te zijn van het bericht dat topambtenaren na de door hem gepubliceerde gegevens geïntimideerd en bedreigd zijn.  Volgens Duyvendak heeft hij vandaag contact gehad met oud-directeur-generaal Economische Zaken Verberg en wil hij in gesprek met hem.

Duyvendak zegt zijn Kamerzetel nu op, om de handen vrij te hebben om zijn verdediging te voeren.

Reuzenkeutel zorgt voor veel hinder

Een gigantische drol heeft heel wat chaos opgeleverd in Zwitserland. Het gaat hier om een opblaasdrol van de Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy. Complex Shit, de fraaie naam van het kunstwerk, waaide 's nachts door de hevige storm weg uit de tuin van een museum in Bern.

Volgens de directeur van het museum kwam de keutel tweehonderd meter verderop in een tuin van een kinderdagverblijf terecht. Tijdens de korte vliegreis botste de drol op een elektriciteitskabel en liet hij enkele ruiten sneuvelen.

Er zit wel een beveiliging in het kunstwerk gebouwd, maar deze functioneerde helaas niet. Bij een storm zou het ding zichzelf namelijk laten leeglopen. Of het Paul Klee Centrum te Bern de keutel nog een keer zal tentoonstellen, kon directeur Juri Steiner nog niet met zekerheid zeggen.

 

Megakeutel
Gelukkig is de drol wel reukloos

 

Mutu moet Chelsea miljoenen betalen

Voetballer Adrian Mutu moet zijn oude club Chelsea ter compensatie ruim 17 miljoen euro betalen. De wereldvoetbalbond FIFA heeft dit bepaald.

In 2004 werd de Roemeense voetballer betrapt op het gebruik van cocaine. Zijn contract bij Chelsea, die hem in 2003 voor 18 miljoen euro had overgenomen van Parma, werd hierop ontbonden. Mutu werd geschorst en verkaste naar Juventus. Chelsea kreeg geen cent voor de ontslagen spits.

De FIFA heeft gezegd dat de Roemeen door het gebruik van drugs contractbreuk heeft gepleegd en dat hij daarom Chelsea voor de geleden schade moet vergoeden.

Mutu, nu spelend voor Fiorentina, kan nog in beroep gaan tegen de boete.

Emmy dichterbij voor Peter R. de Vries

De uitzending van 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever' over de zaak Natalee Holloway maakt definitief kans op een Emmy Award in de categorie Actualiteiten. "Dat hebben we vannacht te horen gekregen", laat een woordvoerder van SBS Broadcasting weten.

Een zeer leuke verrassing en een blijk van erkenning", vindt De Vries zelf. Een aflevering waarin de misdaadverslaggever 'een pedofiel ontmaskert', hoorde ook bij de laatste acht kanshebbers, maar deze reportage heeft het niet gehaald. Naast de Holloway-uitzending maken nog drie andere producties uit Canada, Brazilië en Quatar kans op de internationale award voor buitengewone prestaties in de televisie-industrie.

Peter R. de Vries is blij met de officiële nominatie. "Bij het maken van een dergelijke reportage ben je absoluut niet bezig met dingen als prijzen winnen." Wel besefte hij direct dat het niet zomaar een aflevering was. "Natuurlijk wist ik dat de impact van de reportage groot zou zijn."

Op zondag 3 februari zond SBS 6 de reportage uit. In de uitzending 'bekende' Joran van der Sloot in een auto vol verborgen camera's dat hij wel degelijk meer wist van de verdwijning van de Amerikaanse studente. De reportage trok ruim zeven miljoen kijkers. Of de reportage van Nederlandse bodem uiteindelijk wordt bekroond met de prijs, wordt 22 september bekendgemaakt tijdens een gala in New York.



Emmy voor Peter en Musical Award voor Joran?

Castle Crashers komt 27 augustus voor 1200 punten

Na lang wachten is nu eindelijk de releasedatum en prijs van Castle Crashers bekend. De game zal op 27 augustus op Xbox Live verschijnen, en in ruil voor 1200 Microsoft punten is de game voor jou.

Er was eerder commotie omdat het gerucht ging dat de game 1800 punten zou gaan kosten, maar gelukkig blijkt dit geroezemoes nu ongegrond.

In deze nieuwe 2D actieplatformer van The Behemoth (bekend van onder andere Alien Hominid) speel je met vier ridders en roei je alles en iedereen uit die je tegenkomt. De mogelijkheid om dit te doen met drie anderen via Xbox Live ontbreekt ook niet, net als allemaal te unlocken bonuskarakters, wapens en spells.

Lindsay Lohan noemt paparazzo pedofiel

Lindsay Lohan heeft een paparazzo uitgescholden voor pedofiel. Dat schrijft de 22-jarige actrice althans op haar weblog. Ze beet de fotograaf de verwensing toe toen die insinueerde dat haar 14-jarige zusje Ali haar borsten heeft laten vergroten. "Jij bent een pedofiel", riep de boze Lohan.

De geschrokken actrice beschrijft het incident op haar weblog in geuren en kleuren. Terwijl ze met een vriend een winkel inliep, vroeg de paparazzo haar wat ze vindt van mensen die commentaar hebben op de implantaten van haar zus. "Vroeg je dat nu echt?" reageerde Lindsay. "Ze is een meisje van 14 jaar."

De woedende Lohan betreurt dat ze niet nog gevatter reageerde. De vraag kwam volgens haar nogal onverwacht. "Daarom kwam ik niet meteen met een goed antwoord. Ik wil nog zo veel meer zeggen", schrijft ze. "Onze moeder heeft ons geleerd te waarderen wat we hebben gekregen. Zij zou een 14-jarige nooit stimuleren om iets te laten veranderen aan haar lichaam."

Lohan neemt de gelegenheid te baat om eens flink af te geven op de roddelverhalen waar paparazzi achteraan lopen. "Verschrikkelijk dat mensen zich altijd focussen op negatieve aspecten en dat sommige mensen hun eigen leven blijkbaar zo moe zijn dat ze het nodig vinden om leugens over andere mensen te verspreiden."

Lindsay sluit haar weblog af met een persoonlijke noot. "Ik mis Samantha, want ze is er even niet", verwijst ze naar de 30-jarige Samantha Ronson. Al enige tijd wordt gespeculeerd dat de twee een lesbische relatie hebben.

IC Stadskanaal dicht wegens bacterie

De intensive care van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal is gesloten omdat bij een patiënt en een medewerker de MRSA-bacterie is ontdekt. Dat maakte het ziekenhuis vanmiddag bekend.

De MRSA-bacterie is zeer gevaarlijk voor patiënten met een verzwakt afweersysteem. De intensive care blijft in elk geval tot volgende week woensdag gesloten. Patiënten worden doorverwezen naar ziekenhuizen in Assen, Emmen en Winschoten.

Utrechter (19) levensgevaarlijk mishandeld

Een 19-jarige Utrechter is in de nacht van woensdag op donderdag zo zwaar mishandeld, dat hij in kritieke toestand opgenomen moest worden in een ziekenhuis. De jongen werd volgens de politie belaagd door vijf of zes mannen.

Hij kreeg diverse vuistslagen toegediend en bleef roerloos op straat liggen. In het ziekenhuis werd zwaar hersenletsel geconstateerd.

Een van de daders droeg volgens de politie mogelijk een blauw armbandje, wat erop zou kunnen duiden dat hij betrokken is bij de studenten-introductiedagen. De mishandeling vond plaats aan de Schoutenstraat in de Utrechtse binnenstad.

Veel vrolijkheid in LittleBigPlanet trailer

Veel gamers kijken uit naar LittleBigPlanet, en terecht: de game belooft de kracht van userbased content te combineren met de ultieme schattigheid van de sackboys- en girls. Om dit allemaal nog maar eens te bevestigen komt Sony met een nieuwe trailer van de game, waarin vrolijkheid voorop staat.

LittleBigPlanet komt exclusief naar de PlayStation 3 en wordt 31 oktober verwacht.

"Seks in games is slechter voor kinderen dan onthoofding"

Dat Amerikanen niet bepaald fans zijn van porno officieel is niet geheel onbekend. Goed, het is een miljardenindustrie en er gebeurt meer binnen de woning dan menig Amerikaan wellicht wil toegeven, maar officieel is porno een creatie van Satan. Het blijkt zelfs zo gevaarlijk te zijn dat ouders nog liever hebben dat kinderen in games karakters kunnen onthoofden, dan dat ze in diezelfde game een man een een vrouw seks zien hebben. Dat bleek uit onderzoek van de What They Play.

Deze website nam in de laatste paar maanden twee polls af. Uit de eerste bleek dat 37% van de deelnemers het meest geschokt was door een man en een vrouw die seks hebben. Op de tweede plaatst stonden twee zoenende mannen met 27% en pas op de derde plaats zien we onthoofding in games terug met 25%. Het gebruik van het woord fuck vindt slechts 9% het schokkendst in games.

In de tweede poll werd gevraagd waar ouders zich het meest druk over maken als hun 17-jarige zoon bij vrienden overnacht. Drugs bleek hier veruit de grootste risicofactor, 49% van de ouders is bang dat hun zoon aan de marihuana zit. Hier bleek wel dat geweld erger is dan porno, want GTAIV stond op de tweede plek met 19% en porno kijken pas op de derde plek met 16%.

Volgens Cheryl K Olson, mede-auteur van het boek Grand Theft Childhood, toont dit aan dat ouders erg begaan zijn met de games die hun kinderen spelen. Voor sommige ouders zitten ze vol met onbekende gevaren, en tijdens onderzoek voor het boek merkte ze dat veel ouders zichzelf niet geschikt achten om toezicht te houden op de games die hun kinderen spelen.

Although these findings seem surprising at first, they hint at fears parents have about videogames. To some parents, videogames are full of unknowable dangers. While researching for Grand Theft Childhood, parents we spoke with in focus groups often bemoaned the fact that they didn't know how to use game controls - and felt unequipped to supervise or limit video game play. Of course, parents don't want their children drinking alcohol, but that's a more familiar risk.

Meegesleurde motorrijder in ziekenhuis overleden

Een 24-jarige motorrijder uit Wijngaarden is vanmiddag omgekomen na een inhaalmanoeuvre op de N482. De Zuid-Hollander probeerde bij zijn woonplaats een bestelbusje in te halen, reed tegen de achterkant van het busje en ging onderuit. Hij kwam op de andere weghelft terecht en werd daar overreden en meegesleurd door een auto.

Het slachtoffer werd met gebroken ribben en een ingeklapte long overgebracht naar het UMC in Utrecht. Daar overleed hij later op de middag, meldt de politie. De provinciale weg is enige tijd afgesloten geweest.

Dode na woningbrand Vlissingen

Een 38-jarige man uit Vlissingen is vanmiddag omgekomen bij een brand in zijn huis. Het is nog niet bekend hoe het vuur in de woning aan de Gasthuisstraat is ontstaan, meldt de Zeeuwse politie. De man is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

De brand is waarschijnlijk rond 14.30 uur begonnen in het souterrain. Bij aankomst van de brandweer werd de man bewusteloos in de woning gevonden. De brandweer heeft de brand geblust.

Saint's Row 2 trailer introduceert de Sons of Samedi

Eerder deze week maakten we kennis met The Brotherhood, ditmaal ontmoeten we de Sons of Samedi. Een gang die geen vorm van geweld schuwt om hun monopoly op de drugsmarkt in stand te houden. Ze zijn dan ook niet blij als de 3rd Street Saints terugkomen naar Stillwater.

De game speelt zich een aantal jaren na het origineel af en de 3rd Street Saints hebben niet meer de controle over Stillwater. Het is aan de speler om dit wederom te bewerkstelligen en wraak te nemen op diegene die de Saints niet heel vriendelijk behandeld hebben. Saints Row 2 neemt vrijheid nog een stap verder dan in het origineel. Je kunt spelen als wie je wilt, hoe je wilt en met wie je wilt. Alles kan ook afgesteld worden, van auto's tot woningen.

Amerikaanse baart kind op gazon

Een Amerikaanse vrouw is in Californië op haar gazon bevallen van een dochter. De 36-jarige Jessica Higgins was dinsdag in het winkelcentrum om een portret te laten maken van haar tweejarige zoontje toen de kleine Mary Claire besloot zes weken te vroeg ter wereld te komen. In de auto naar huis belde ze de hulpdiensten.

De politie arriveerde echter te laat bij haar huis. Higgins was al bevallen en stond hen op te wachten op de oprijlaan met haar nieuwgeborene in haar armen. "De baby zat nog aan de placenta vast", aldus agent Manny Ramos. De vader van Mary Claire was juist op tijd ter plaatse om op het gazon onder de ficusboom de navelstreng door te kunnen knippen.

In het winkelcentrum begonnen de weeën toen ze bij het kantoor van de dokter stond te wachten. Daarna ging het 'allemaal heel snel', liet de trotse moeder woensdag vanuit het ziekenhuis weten. Met Mary Claire gaat alles prima, ze woog bij haar geboorte 2,6 kilo.

Uitslagen dag 6 - avond

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 6 vanaf een uur of 11 tot nu.

Badminton, heren

Enkelspel, kwartfinales

Lin Dan (Chi/1) - Peter Gade (Den/8) 21-13-21-16
Lee Hyun-il (ZKo) - Bao Chunial (Chi/3) 23-21 21-11

Indeling halve finales

Lin Dan (Chi/1) - Chen Jin (Chi/4)
Lee Hyun-il (ZKo) - Lee Chong Wei (Mal/2)

Badminton, gemengd dubbel

Kwartfinales

Limpele/Marissa (Ino/3) - Laybourn/Rytter Juhl (Den) 21-17 15-21 21-17
Lee/Lee (ZKo) - Robertson/Emms (Eng) 21-19 21-12

Basketbal, mannen

Groep A

Litouwen - Rusland 86-79
Argentinie - Kroatie 77-53

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Litouwen6264-221
2Argentinie5233-200
3Kroatie5235-237
4Rusland4228-220
5Australie4256-250
6Iran3184-276

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Groep B

Verenigde Staten - Griekenland 92-69

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten6290-215
2Spanje6238-200
3Duitsland4218-225
4Griekenland4222-237
5China4230-254
6Angola3210-275

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Handbal, heren

Groep A

China - Spanje 22-36
Frankrijk - Kroatie 23-19

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Frankrijk690-64
2Kroatie483-66
3Polen490-74
4Spanje495-82
5Brazilie065-95
6China060-102

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Groep B

Denemarken - Rusland 25-24

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Ijsland487-82
2Duitsland481-79
3Zuid-Korea476-78
4Denemarken378-78
5Rusland283-85
6Egypte173-76

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Handboogschieten, vrouwen

Recurve, individueel

1. Zhang Juan (Chi)
2. Park Sung-H. (ZKo)
3. Yun Ok-Hee (ZKo)

Hippische sport, dressuur

Eindstand landenwedstrijd

1. Duitsland 72,916 pntn
2.Nederland 71,750 pntn
3. Denemarken 68,875 punten
4. Verenigde Staten 67.819 pntn
5. Zweden 67,347 pntn

Stand individueel na Grand Prix

1. Isabel Werth, Dui, Solos 76,417
2. Anky van Grunsven, Ned, Salinero 74,750
3. Heike Kemmer, Dui, Bonaparte 72,250
4. Emma Hindle, GB, Lancet 71,125
5.Imke Schellenkens, Ned, Sunrise 70,875
11. Hans Peter Minderhoud, Ned, Nadine 69,625

Hockey, dames

Groep A

Spanje - Zuid-Korea 2-1
Zuid-Afrika - Australie 0-3

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Australie914-5
2Nederland910-2
3China66-1
4Spanje33-10
5Zuid-Korea06-8
6Zuid-Afrika00-12

Nummer 1 en 2 gaan naar halve finales

Groep B

Japan - Argentinie 1-2
Nieuw-Zeeland - Groot-Brittanie 1-2

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Duitsland911-4
2Argentinie56-5
3Japan44-4
4Groot-Brittannie45-8
5Verenigde Staten25-7
6Nieuw-Zeeland03-6

Nummer 1 en 2 gaan naar halve finales

Honkbal

Nederland - Verenigde Staten 0-7
Zuid-Korea - China Uitgesteld
Cuba - Canada 7-6
Taiwan - Japan 1-6

Judo, heren

Klasse tot 100 kg

1.Toevsjinbajar Naidan (Mgl)
2.Aschat Zhitkejev (Kaz)
3.Henk Grol (Ned) Movloed Miralijev (Aze)

Judo, dames

Klasse tot 78 kg

1. Yang Xiuli (Chi)
2. Yalennis Castillo (Cub)
3. Jeong Gyeong-mi (ZKo) Stephanie Possamai (Fra)

Kanovaren

Alle wedstrijden afgelast wegens slecht weer

Roeien

Alle wedstrijden afgelast wegens slecht weer

Schermen, dames, landenwedstrijd

Sabel

1. Oekraïne
2. China
3. Verenigde Staten

Softbal

Gestaakt wegens regen, vervolg vrijdag, tussenstand:
Canada - Verenigde Staten 1-0

Nederland - Japan 0-3
Taiwan - Venezuela 3-0

Tafeltennis, vrouwen

Landenteams

Eindstand Groep B

plaatslandpuntendoelsaldo
1Singapore69-0
2Verenigde Staten46-4
3Nederland24-6
4Nigeria00-9

Singapore naar halve finale, Verenigde Staten naar herkansing voor plaats in duel om brons.

Tennis, heren

Enkelspel kwartfinale

James Blake (USA/8) - Roger Federer (Zwi/1) 6-4 7-6

Dubbelspel achtste finale

Clement/Liodra (Fra) - Murray/Murray (Eng) 6-1 6-3
Aspelin/Johansson (Zwe) - Almagro/Ferrer (Spa/5) 7-6 6-4

Tennis, dames

Enkelspel kwartfinales

Vera Zvonareva (Rus/9) - Sybille Bammer (Oos) 6=3 3-6 6-3
Jelena Dementieva (Rus/5) - Serena Williams (USA/4) 3-6 6-4 6-3
Li Na (Chi) - Venus Williams (USA/7) 7-5 7-5

Dubbelspel achtste finale

Medina Garrigues/Ruana Pascual (Spa/4) - Stosur/Stubbs (Aus) 4-6 6-4 6-4
Bondarenko/Bondarenko (Oek/6) - Govortsova/Koestova (WRu) 6-1 6-3
Vesnina/Zvonareva (Rus/7) - Dulko/Jozami (Arg) 6-2 6-3

Volleybal, heren

Groep A

Bulgarije - Verenigde Staten 3-2 ( 25-20 25-23 17-25 16-25 15-10)
China - Japan 1-3 (29-27 21-25 14-25 24-26

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Verenigde Staten69-4
2Italie67-4
3Bulgarije57-5
4China57-7
5Japan34-9
6Venezuela34-9

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales

Groep B

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Polen69-1
2Rusland69-4
3Brazilie57-4
4Duitsland45-6
5Servie31-9
6Egypte30-9

Nummer 1 t/m 4 gaan naar kwartfinales


Beachvolleybal, heren

Tussenronde

Boersma/Ronnes - Klemperer/Koreng (Dui) 16-21 25-27

Boersma/Ronnes uitgeschakeld

Waterpolo, heren

Groep A

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Montenegro532-16
2Hongarije535-21
3Australie428-22
4Spanje430-22
5Canada011-36
6Griekenland020-39

Winnaar naar halve finale, nummers 2 en 3 naar kwartfinale

Groep B

China - Italie 7-19 (2-5 2-5 1-4 2-5)

Stand na drie wedstrijden

plaatslandpuntendoelsaldo
1Kroatie635-20
2Servie423-20
3Verenigde Staten422-19
4Italie237-30
5Duitsland218-29
6China016-33

Winnaar naar halve finale, nummers 2 en 3 naar kwartfinale

Worstelen, heren

Grieks-Romeins, tot 120 kg

1. Mijain Lopez (Cub)
2. Khasan Barojev (Rus)
3. Mindaugas Mizgaitis (Lit) Yuri Patrikeev (Arm)

Pen ontploft in gezicht jarige job

De verjaardag van de 9-jarige, in Engeland wonende, Daniel Snelling heeft wel een heel nare afloop gekregen. De jarige job kreeg van zijn vrienden een pen cadeau. Toen de jongen de pen uitprobeerde, ontplofte het ding in zijn gezicht. Het was namelijk geen gewone pen, maar een neppen die ontploft zodra je hem uitprobeert. Het ventje schreeuwde het uit van de pijn en één iris was pikzwart geworden.

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis werd direct een operatie uitgevoerd in de hoop het zicht van het slachtoffer te redden. Stukjes plastic en kruit van de pen zaten nog namelijk in zijn oog. Gelukkig voor de jongen: na twee weken kon hij weer zien.

De winkel waar de pen verkocht werd, heeft een boete van 10 duizend euro gekregen. In de winkel werden tevens andere ‘grappige’ producten verkocht, waaronder ontploffende aanstekers en kauwgompakjes.

Softbalsters verliezen van Japan

De Nederlandse softbalvrouwen hebben ook hun derde wedstrijd niet winnend weten af te sluiten. De ploeg van bondscoach Liz Kelly verloor de wedstrijd tegen Japan, dat wegens regen later begon, met 3-0.

Bij Oranje stond Judith van Kampen de gehele wedstrijd op de werpheuvel. In de eerste inning zag ze via honkslagen van Rei Nishiyama en Yamadi Eri al twee Japanse vrouwen over de thuisplaat komen.

Bij Oranje waren honkslagen van Marjan Smit, in de vijfde inning, en Britt Vonk en Marloes Fellinger (allebei in de zesde inning) de enige wapenfeiten. In de vijfde inning zette Japan de eindstand op 3-0

Dementieva te sterk voor S. Williams

Elena Dementieva heeft zich voor de halve finales van het olympisch vrouwentennistoernooi geplaatst. De Russin versloeg Serena Williams met 3-6 6-4 en 6-3.

In de eerste set leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Amerikaanse favoriete, maar in de tweede set kwam Dementieva sterk terug. De Russische kaapte de winst in het tweede bedrijf voor Williams’ neus weg, In de derde set kwam Dementieva vervolgens niet meer in de problemen.

Nog nooit zoveel judomedailles

Nederland haalde nog nooit zó veel medailles in het judo op de Olympische Spelen. Momenteel staat de teller op vijf, Ruben Houkes, Elisabeth Willeboordse en Edith Bosch wonnen brons, Deborah Gravenstijn veroverde zilver. En vanmorgen haalde Henk Grol ook brons.

Daarmee zijn dit wat het judo betreft erg goede Spelen. Ter vergelijking: in 1980 was het één bronzen medaille, toen in Moskou. Daar waren onder anderen de Japanners, normaal grootverdieners bij het judo, niet bij door een boycot van die Spelen. Verder terug in de tijd hebben we nog Anton Geesink, lid van het Internationaal Olympisch Comité: in 1964 haalde hij twee gouden plakken. 1972 München was opnieuw succesvol met twee gouden medailles voor Wim Ruska; in 1968 en 1976 was er niets voor Nederland.

In in 1984 in Los Angeles was er geen eremetaal weggelegd voor de Nederlandse equipe, terwijl vier jaar later in Seoul in 1988 het maar een bronzen medaille was. In 1992, Barcelona haalden we twee bronzen medailles; in 1996 in Atlanta haalde Nederland drie bronzen plakken. En in 2000 tijden de Spelen van Sydney haalde Mark Huizinga de enige Nederlandse medaille, wel de mooiste kleur. In Athene in 2004 waren het 4 medailles, waaronder 1 zilveren voor Edith Bosch en 3 bronzen medailles voor Deborah Gravenstijn, Mark Huizinga en Dennis van der Geest.

Alleen Huizinga en Guillaume en Dex Elmont haalden deze Spelen geen plak in het judo. Morgen mogen nog Dennis van der Geest (klasse boven 100 kg) en Carola Uilenhoed (klasse boven 78 kg) aantreden. Het lijken iedere keer weer meer plakken te worden, dus wie weet bij Londen 2012...

OS: Federer uitgeschakeld door Blake

Voor Roger Federer zit het olympisch tennistoernooi er na de kwartfinale tegen James Blake op. Hij dwong in de tweede set nog een tiebreak af, maar het mocht niet meer baten.

De Amerikaan Blake won met 6-4 en 7-6 van Federer. De nummer zeven van de wereldranglijst had in acht eerdere confrontaties maar één set gewonnen, toch speelde hij een goede wedstrijd tegen Federer. Die had echter te kampen met veel fouten. Zijn ooit zo gevreesde forehand liet hem lelijk in de steek. In de tweede set kwam hij nog wel van een 3-0 achterstand nog terug, maar Blake bleek superieur in de tiebreak: 7-2 voor de Amerikaan.

De Zwitser verliest maandag zijn eerste plaats op de wereldranglijst aan Spanjaard Rafael Nadal. Zijn pech begon aan het begin van dit jaar met de ziekte van Pfeiffer en hij verloor ook al de finales van Roland Garros en Wimbledon aan Nadal. In 2000 in Australië werd Federer in de halve finale verslagen door Arnaud di Pasquale, in 2004 in Griekenland door Tomas Berdych in de tweede ronde.

Voor meer nieuws omtrent de Spelen kijk je op de olympische subsite!

Ruud de Wild genomineerd voor 'Greatest Man'

Ruud de Wild, die gisteren Micky Hoogendijk nog een cokehoer noemde en John de Mol een debiel, maakt kans op de titel Greatest Man 2008. Mannenglossy JFK nomineerde de Q Music-dj, omdat hij 'stijlvol, succesvol, creatief, ondeugend, getalenteerd, non-conformistisch en avontuurlijk' zou zijn. Daarnaast zou hij over humor, lef en doorzettingsvermogen beschikken.

Een vakjury bestaande uit onder anderen Wilfred Genee, René Mioch en Henkjan Smits selecteerde elf mannen die aan de criteria voldoen. Naast De Wild zijn onder anderen Sven Kramer, Edwin van der Sar, Peter R. de Vries, Matthijs van Nieuwkerk en Dinand Woesthoff genomineerd. De Kane-zanger werd vorig jaar ook al voorgedragen, net als Van Nieuwkerk. Toen ging voetbalanalyticus Hugo Borst er met de award vandoor.

Tot 1 oktober kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op de site van de mannenglossy. De winnaar van de JFK Award wordt op 14 oktober bekendgemaakt tijdens een galadiner in de Amsterdamse Passenger Terminal.

[Upd] Boersma/Ronnes uitgeschakeld

Emiel Boersma en Bram Ronnes hebben zich verrassend geplaatst voor de herkansingen van het Olympisch beachvolleybaltoernooi.

Het duo klopte de Duitsers Julius Brink en Christoph Dieckmann, die groepshoofd waren. Het werd 21-16 en 22-20. In de herkansingen moeten ze het opnemen tegen de Duitsers David Klemperer en Eric Koreng. Die partij wordt op dit moment gespeeld.

Update
Emiel Boersma en Bram Ronnes zijn in de herkansingen uitgeschakeld. Ze verloren met 21-16 en 27-25 van de Duitsers Klemperer en Koreng.

Tienduizenden nieuwe vluchtelingen in Sri Lanka

Ongeveer 75.000 mensen zijn de afgelopen tweeënhalve maand hun huizen in het noorden van Sri Lanka ontvlucht. Dat meldde de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties vandaag.

De regeringstroepen zijn bezig met een opmars in het territorium van de Tamil Tijgers. De guerrillabeweging wil een eigen staat voor de etnische Tamils, die op het Aziatische eiland in de minderheid zijn. Maandenlang vonden de gevechten in het noorden plaats rond een vaste frontlinie. Volgens het Sri Lankaanse ministerie van Defensie verovert de regering nu echter dorp na dorp en basis na basis. De regeringstroepen claimen dicht bij de overwinning te zijn.

OS: Zilver voor dressuurploeg

Nederland heeft in de landenwedstrijd dressuur een zilveren medaille behaald. Duitsland behaalde het goud, Denemarken werd derde.

Voor Nederland kwam vandaag alleen Anky van Grunsven in actie. Zij behaalde met Salinero de tweede plaats met een score van 74.750. Voor Duitsland kwamen twee amazones in actie. Nadine Capellmann reed een matige proef en kwam niet over de score van haar teamgenote Heike Kemmer heen. Isabell Werth moest om het goud binnen te slepen een score van 72,920 bijeen rijden. De Duitse reed een nagenoeg foutloze Grand Prix en scoorde maarliefst 76.417. Hierdoor kwam Duitsland op een gemiddelde van 72.916, tegenover 71.750 van Nederland.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

Thomas Dekker per direct weg bij Rabobank

Thomas Dekker vertrekt bij Rabobank. De coureur en wielerploeg zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat verschillende inzichten tot een breuk moeten leiden. Het contract van Dekker, dat nog liep tot 2009, wordt per direct ontbonden. Dekker is nu vrij om voor een andere ploeg te rijden. Volgens Jacques Hanegraaf, manager van Dekker, is er echter nog geen nieuwe ploeg gevonden.

Er was al lange tijd onenigheid tussen Dekker en de Rabobank. De renner mocht niet mee naar de Tour de France, als reden werd toen een vormcrisis opgegeven. Na de laatste etappe naar Parijs werd duidelijk dat er ook iets aan de hand was geweest met het bloed van Dekker.

Rabobank kreeg tijdens de Ronde van Zwitserland van de UCI te horen dat de bloedwaarden van de 23-jarige renner afwijkingen vertoonden, maar hij mocht voorlopig wel blijven koersen. Dekker besloot vervolgens zelf niet deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Zilver voor Nederlandse dressuurploeg

Nederland heeft in de landenwedstrijd dressuur een zilveren medaille behaald. Duitsland behaalde het goud, Denemarken werd derde.

Voor Nederland kwam vandaag alleen Anky van Grunsven in actie. Zij behaalde met Salinero de tweede plaats met een score van 74.750. Voor Duitsland kwamen twee amazones in actie. Nadine Capellmann reed een matige proef en kwam niet over de score van haar teamgenote Heike Kemmer heen. Isabell Werth moest om het goud binnen te slepen een score van 72,920 bijeen rijden. De Duitse reed een nagenoeg foutloze Grand Prix en scoorde maarliefst 76.417. Hierdoor kwam Duitsland op een gemiddelde van 72.916, tegenover 71.750 van Nederland.

Dekker per direct weg bij Rabobank

Thomas Dekker vertrekt bij Rabobank. De coureur en wielerploeg zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat verschillende inzichten tot een breuk moeten leiden.

Het contract van Dekker, dat nog liep tot 2009, wordt per direct ontbonden. Dekker is nu vrij om voor een andere ploeg te rijden. Volgens Jacques Hanegraaf, manager van Dekker, is er echter nog geen nieuwe ploeg gevonden.

Er was al lange tijd onenigheid tussen Dekker en de Rabobank. De renner mocht niet mee naar de Tour de France, als reden werd toen een vormcrisis opgegeven. Na de laatste etappe naar Parijs werd duidelijk dat er ook iets aan de hand was geweest met het bloed van Dekker. Rabobank kreeg tijdens de Ronde van Zwitserland van de UCI te horen dat de bloedwaarden van de 23-jarige renner afwijkingen vertoonden, maar hij mocht voorlopig wel blijven koersen. Dekker besloot vervolgens zelf niet deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Inflatie VS fors omhoog

De inflatie in de Verenigde Staten is in juli uitgekomen op 5,6 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vandaag bekend.

Ondanks de licht gedaalde prijs van olie lag de inflatie nog hoger dan in juni, toen er met 5 procent sprake was van de sterkste stijging in meer dan een kwart eeuw. Analisten hadden gerekend op een stijging in juli met 5,1 procent.

Op maandbasis steeg de inflatie met 0,8 procent, eveneens ruim boven de verwachtingen analisten. Exclusief de prijzen voor voedsel en energie kwam de kerninflatie in juli uit op 2,5 procent op jaarbasis en 0,3 procent op maandbasis.

Federer slaat mis

Voor Roger Federer zit het olympisch tennistoernooi er na de kwartfinale tegen James Blake op. Hij dwong in de tweede set nog een tiebreak af, maar het mocht niet meer baten.

Amerikaan Blake won met 6-4 en 7-6 van Federer. De nummer zeven van de wereldranglijst had in acht eerdere confrontaties maar één set gewonnen, toch speelde hij een goede wedstrijd tegen Federer. Die had echter te kampen met veel fouten. Zijn ooit zo gevreesde forehand liet hem lelijk in de steek. In de tweede set kwam hij nog wel van een 3-0 achterstand nog terug, maar Blake bleek superieur in de tiebreak: 7-2 voor de Amerikaan.

De Zwitser verliest maandag zijn eerste plaats op de wereldranglijst aan Spanjaard Rafael Nadal. Zijn pech begon aan het begin van dit jaar met de ziekte van Pfeiffer en hij verloor ook al de finales van Roland Garros en Wimbledon aan Nadal. In 2000 in Australië werd Federer in de halve finale verslagen door Arnaud di Pasquale, in 2004 in Griekenland door Tomas Berdych in de tweede ronde.

Nintendofeest Gamersdag 2008 op 20 september in Utrecht

Voor de Nintendofans is het 20 september een feest in de Utrechtse Galgenwaard, dan vindt voor de vijfde keer de jaarlijkse Gamersdag plaats. Alles zal draaien om de Nintendo DS en Wii. Of het nu gaat om speelbare games of toernooien. Zo kun je het tegen anderen opnemen met Super Smash Bros. Brawl, Mario Kart Wii en Mario & Sonic op de Olympische Spelen voor de Nintendo DS. Daarnaast is er nog een competitie in Guitar Hero: Aerosmith en Guitar Hero: On Tour.

Naast de competitieve strijd kun je ook op ontspannen niveau gaan gamen. Zo is Rayman Raving Rabbids TV Party van Ubisoft voor het eerst in Nederland speelbaar en je zult ook Star Wars: The Force Unleashed kunnen spelen. Uiteraard zul je waarschijnlijk ook niet met lege handen naar huis gaan, verscheidene uitgevers zullen goodies uitdelen en er zullen ook gratis exemplaren van een aantal tijdschriften te verkrijgen zijn.

Wil je meer weten over Gamersdag 2008 of wil je kaarten bestellen, dan kun je terecht op de website.



Serge van den Ban naar Telstar

Doelman Serge van den Ban heeft alsnog een profclub gevonden. De 28-jarige Haarlemmer kreeg geen nieuw contract bij MVV en was sindsdien werkloos. Zijn zoektocht naar een verlengd avontuur in het profvoetbal bracht hem bij Telstar.

Van den Ban kon ook in de hoofdklasse terecht, maar wilde kost wat kost in beeld blijven in het betaald voetbal. Hij ging zelfs enkele dagen naar Roemenië om bij Progesul Boekarest een contract te verdienen, maar dit schimmige avontuur liep op niets uit.

De keeper speelde in zijn jeugd in de gouden A1 van Ajax, maar als prof kwam hij niet verder dan de Jupiler League. Namens Haarlem, FC Dordrecht en MVV kwam de goalie tot 249 duels.

Bij Telstar gaat Van den Ban, die na zijn werkloze zomer eerst nog flink aan zijn conditie moet werken, als amateur aan de slag. Hij moet concurreren met Martijn van Strien en Mark de Vries, die vorige week het doel van Telstar verdedigde in de wedstrijd tegen Excelsior.

Drie jongens vast voor verkrachten 61-jarige vrouw

De politie heeft drie jongens uit Rotterdam opgepakt die verdacht worden van een brute overval en verkrachting van een 61-jarige vrouw. Het slachtoffer werd in de nacht van 21 juni in haar eigen huis aan de Baarschootsekreek in IJsselmonde overvallen. Onder bedreiging van messen werd ze gedwongen haar kleren uit te trekken en verkracht.

De drie daders, 15, 16 en 18 jaar, sloten de vrouw vervolgens naakt op in de meterkast, waarna ze rovend door haar huis trokken. Ze stalen sieraden, mobiele telefoons en een portemonnee.

De 16-jarige verdachte werd nog diezelfde nacht aangehouden. De 15-jarige knaap werd op 2 juli in de boeien geslagen. Hij wordt ook verdacht van afpersing en de handel in drugs. De oudste verdachte werd op 9 juli aangehouden. 

Over enkele maanden moet het drietal  voor de rechter verschijnen.

Stalkster John Cusack moet naar de rechter

Een vrouw die is opgepakt wegens het stalken van acteur John Cusack is door een onafhankelijke psycholoog geestelijk in orde bevonden en kan voor de rechter verschijnen. Dat heeft een Amerikaanse rechter volgens de BBC donderdag bepaald. De 33-jarige vrouw was afgelopen maart gearresteerd bij het huis van Cusack in Malibu, California.  Haar hangt een celstraf van drie jaar boven het hoofd.

In 2006 kreeg de vrouw al een straatverbod en mocht zich niet binnen een straal van vijfhonder meter van de 42-jarige acteur uit onder anders Con Air, The Thin Red Line en Being John Malkovich bevinden.

'Bigfoot bestaat, maar is dood'

De afgelopen honderdvijftig jaar werd hij zo'n vijftien keer gezien in Amerika: Bigfoot, een enorme, rood- of zwartbehaarde aapachtige mens. Maar nog nooit werd een lichaam, of de overblijfselen ervan, gevonden.

Tot twee weken terug. Rick Dyer, professioneel bigfootjager, claimt in de bossen van de Amerikaanse staat Georgia het lichaam te hebben gevonden van een bigfoot. Dyer stelt meer levende Bigfoots te hebben gezien in het heuvelachtige landschap, voor hij tegen dit karkas aan liep. Vandaag geeft hij een persconferentie, waar hij zal vertellen over het 230 kilo wegende monsterachtige dier van 2.30 meter. Ook zal hij meer foto's en DNA bewijs laten zien.

In de wetenschap heerst grote twijfel over het bestaan van Bigfoot. Hoewel het monster voorkomt in indianenverhalen, hij werd Chiye-tanka genoemd, is er nooit echt bewijs geweest. Alle foto's zijn vaag of bewogen en ook de enorme voetafdrukken die werden gevonden, konden geen uitsluitsel geven. Volgens Dyer zijn de voeten van 'zijn' bigfoot ruim 40 centimeter.

Wetenschappers die wél geloven in het bigfootverhaal denken dat aapmans oorspronkelijk uit de bossen van Mongolië komt en afstamt van de Gigantophitheucus blacki. De soort zou via de Bering Straat zijn overstoken naar Noord Amerika en zich daar verspreid hebben.

Weer problemen met vliegtuigen Qantas

Wederom heeft een toestel van de Australische vliegmaatschappij Qantas te kampen gekregen met een technisch mankement. Kort voor de landing op de luchthaven Auckland in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington begon een van de vier motoren van de Boeing 747-300 woensdagavond problemen te vertonen. Dat heeft een woordvoerster van Qantas donderdag gezegd.

De piloot wist het toestel veilig aan de grond te zetten. Aan boord van de Boeing, die onderweg was van Melbourne naar Wellington, waren 219 passagiers en zestien bemanningsleden.

Het was het zoveelste incident voor Qantas in enkele weken tijd. Op 25 juli moest een piloot van Qantas een noodlanding maken, nadat een ontplofte zuurstofcilinder een gat in de romp van zijn vliegtuig had geslagen. Vier dagen later werd een binnenlandse Australische vlucht van Qantas afgebroken omdat een van de luiken van het landingsgestel niet wilde sluiten. Op 2 augustus keerde een vliegtuig dat net was opgestegen terug naar Sydney vanwege een brandstoflek.

Een tweede toestel van Qantas werd woensdag uit de luchtvloot gehaald wegens achterstallig onderhoud. Een derde vliegtuig liep vertraging op, omdat het controlepaneel in de cockpit niet naar behoren functioneerde.

Qantas heeft in totaal zes Boeings 737-400 tijdelijk teruggetrokken in verband met ongeregeldheden in de onderhoudsadministratie. Het Australische bureau voor de burgerluchtvaart heeft naar aanleiding daarvan de extra controle waaraan de vliegmaatschappij toch al was onderworpen nog eens aangescherpt.


Qantas never crashed...

Man betaalt pick-up met kilo's muntgeld

In het Amerikaanse Cincinnati, Ohio, kocht een man op een wel heel ludieke wijze een nieuwe pick-up. De 70-jarige James Jones kocht met 8000 dollar (5368 euro) aan muntgeld een nieuwe bolide, de andere helft van het aankoopbedrag betaalde hij met een cheque. Dit meldde de BBC vandaag.

De reeds gepensioneerde Jones verscheen met de kilo's aan kleingeld, die in zestien blikjes zaten, bij de dealer. Het personeel van het autobedrijf was met stomheid geslagen en had anderhalf uur nodig om al het muntgeld te tellen. Na het tellen bleek dat het muntgeld niet het hele aankoopbedrag dekte, waarop Jones een cheque uitschreef voor het resterende bedrag.

De nieuwe eigenaar van de Chevrolet zei later dat hij altijd al wantrouwend tegenover banken en papiergeld heeft gestaan. ''Bankbiljetten kunnen verbranden, maar munten zijn vrijwel niet kapot te krijgen'', zo vertelde de voormalig ingenieur.

Half miljoen fans downloaden single Keane gratis

Ruim een half miljoen fans van Keane hebben de nieuwe single 'Spiralling' gratis gedownload. Dat heeft platenmaatschappij Universal laten weten.

De Britse groep bood het nummer vorige week voor niets aan op de eigen website. Fans die te laat zijn geweest, moeten gewoon betalen voor de nieuwe single van het trio, of het downloaden via usenet, p2p programma's of bittorent. 'Spiralling' staat op het nieuwe album van Keane, 'Perfect symmetry'. Deze cd ligt vanaf 13 oktober in de winkel.

Het eveneens Britse Coldplay had eind april dezelfde stunt met de single 'Violet hill'. Volgens platenmaatschappij EMI werd dat nummer binnen een week twee miljoen keer gedownload.

Almere klaagt Nuon aan vanwege stadsverwarming

De gemeente Almere sleept Nuon voor de rechter vanwege de prijs voor stadsverwarming. Dat meldt de gemeente donderdag. In Almere zijn zo'n veertigduizend van de zeventigduizend woningen aangesloten op stadsverwarming.

Inwoners van Almere met stadsverwarming betalen meer dan bewoners die zijn aangesloten op gas, zegt een gemeentewoordvoerder. In afspraken met Nuon, gemaakt in 1995, is juist vastgelegd dat stadsverwarming niet duurder zou zijn, aldus het gemeentebestuur in een verklaring.

Tussen de gemeente en Nuon is al enige tijd een 'welles-nietes-spelletje' gaande, zegt de woordvoerder. De rechtbank in Arnhem zal zich nu over de zaak buigen. Voor de rechtsgang heeft de gemeente driehonderdduizend euro vrijgemaakt.  Nuon kon donderdagmiddag niet direct een reactie geven.

Bij stadsverwarming wordt warm water gebruikt om huizen en leidingwater te verwarmen. Het water komt van elektriciteitscentrales. Bij het opwekken van stroom in deze centrales ontstaat veel restwarmte. Die restwarmte wordt gebruikt voor stadsverwarming.

Ajax-fan eist geld terug

Een fan van Ajax wil dat de club zijn entreegeld terugbetaalt vanwege de 'wanprestatie' die trainer Marco van Basten leverde op het Amsterdam Tournament. Supporter Lucas Böke betaalde 110 euro voor twee tickets om de wedstrijd van zaterdag tegen Inter Milan te bekijken.

Van Basten stuurde echter het B-elftal de wei in, omdat hij het niet verstandig achtte twee dagen achter elkaar dezelfde spelers te laten spelen. De A-selectie had vrijdag met 3-2 verloren van Arsenal. De B'tjes, met namen als Gregory van der Wiel en Toby Alderweireld, gingen tegen de A-keus van Inter (onder meer Zlatan Ibrahimovic en Adriano) met 1-0 ten onder.

Böke heeft de Amsterdamse club een aangetekende brief van vier kantjes gestuurd waarin hij stelt het geen stijl te vinden dat Van Basten een B-elftal heeft opgesteld. Hij eist de helft van zijn entreegeld terug. Ajax zegt niets terug te geven.  De boze fan beraadt zich op het nemen van juridische stappen.

Zie ook de video rechts van dit bericht.

Van Aggele klaar op 100 meter vlinder

Robin van Aggele is uitgeschakeld op de 100 meter vlinderslag. De Nederlander eindigde als zesde in zijn serie en klokte een tijd van 52,26 seconden.

Om een plaats in de halve finales te bemachtigen, moest er een tijd beneden de 52 seconden worden gezwommen. Dit leek voorafgaand aan de race van Van Aggele al moeilijk te worden, aangezien hij het Nederlands record (52,20 seconden) in zijn bezit heeft.

Fisichella: "Nieuwe bak verricht geen wonderen"

Giancarlo Fisichella vermoedt dat de nieuwe versnellingsbak van Force India niet direct voor grote sprongen vooruit zal zorgen. Het team begon het seizoen goed, maar bivakkeert de laatste races in de onderste regionen.

"Waarschijnlijk brengt de naadloze versnellingsbak ons twee tienden per ronde, misschien drie in de race," liet Fisichella in een reactie weten. "We hebben echter zes of zeven tienden nodig om het gat met de auto's voor ons te dichten. Het gaat zeker niet eenvoudig worden."

De coureur van Force India vervolgde met de woorden: "De reden waarom we achterop zijn geraakt is dezelfde als altijd. Gedurende het seizoen maakt iedereen grote stappen en wordt het bijna onmogelijk om dat gat weer dicht te rijden. De grote teams maken de grootste sprongen en de kleine teams moeten proberen om het bij te houden. Er zijn nog geen echte kansen geweest om punten te scoren, afgezien van Adrians optreden in Monaco, maar daar maak ik me niet druk om. Ik geloof in dit project."

Makaay plaatst Oranje in underdog-rol

Roy Makaay is van mening dat Argentinië, dat aanstaande zaterdag de tegenstander van het Nederlands olympisch team is, de beste papieren heeft om door te gaan. Volgens de aanvaller van Feyenoord heeft Oranje niets te verliezen.

"De druk ligt bij Argentinië, zij zijn de titelhouder. Wij zullen zoals altijd vechten tot de laatste minuut, met het basisteam en alle reserves. Daarnaast zullen we ook wat geluk nodig hebben", aldus Makaay.

Het duel tussen Nederland en Argentinië staat voor zaterdagavond op de rol en wordt in Shanghai gespeeld.

VS bezorgd om Hezbollah-televisie in Indonesië

De Amerikaanse regering maakt zich zorgen over een door Hezbollah beheerd televisiekanaal dat zijn programma's via een Indonesische satelliet in Zuidoost-Azië gaat uitzenden. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Jakarta vandaag laten weten.

Al-Manar TV heeft bij beheerder PT Indosat tot april 2011 de Palapa C2 satelliet gehuurd, aldus een woordvoerster van Indosat. Al-Manar (Het Baken) wordt door de VS bestempeld als een 'terroristische entiteit' en is volgens de ambassade een erkende tak van de sjiitische guerrillabeweging Hezbollah die oproept tot haat en geweld.

De Amerikaanse regering heeft haar zorgen over de uitzendingen van Al-Manar in Indonesië, dat de grootste moslimpopulatie ter wereld huisvest, aan de autoriteiten in Jakarta kenbaar gemaakt. Volgens de Indonesische minister van communicatie en informatie Mohammed Nuh moet de VS zich echter niet te druk maken, omdat het om een puur 'zakelijke deal' gaat. Ook de BBC maakt gebruik van de satelliet, gaf hij aan.

De regering heeft veertien procent van de aandelen van PT Indosat in handen en bovendien vetorecht waar het gaat om strategische beslissingen. Alleen op last van de Indonesische regering zal de deal gestopt worden. De VS heeft geen recht zich met Indosats zaken te bemoeien, aldus Nuh.

De Indonesische satelliet zal Al-Manars anti-Israëlische en anti-Amerikaanse programma's verzenden naar China, Zuidoost-Azië en Australië. Een satellietbedrijf in Thailand stopte in januari met het uitzenden van de programma's, nadat het erachter was gekomen dat de zender banden onderhield met Hezbollah.

Wenger: "Twente maakte het ons moeilijk"

Arsène Wenger heeft woensdagavond vol bewondering naar het duel tussen FC Twente en zijn club Arsenal gekeken. De ploeg uit Londen wist het duel met 2-0 te winnen, maar de ploeg uit Enschede was bij vlagen beter dan hun opponent.

"Ze volgden ons overal op het veld, we stonden constant man tegen man. FC Twente speelde met veel overtuiging, ze hebben het ons moeilijk gemaakt. Uiteindelijk gaf onze technische superioriteit de doorslag", liet Wenger in een reactie weten.

De trainer van The Gunners moest het zonder een aantal grote namen stellen, maar liet talenten als de 17-jarige Aaron Ramsey en de 20-jarige Denilson debuteren in de basis. "Gelukkig hielden ze hun zenuwen in bedwang. Dit maakt de groep alleen maar sterker, ik heb met de jonge jongens erbij veel keuze."

Boukhari is nog welkom bij Sparta

Nourdin Boukhari mag volgens Foeke Booy, trainer van Sparta, nog altijd bij de Rotterdammers terugkeren. De Marokkaanse aanvaller ligt namelijk in de clinch met zijn nieuwe werkgever Al Ittihad.

Booy zou Boukhari hebben gezegd dat hij zonder problemen bij de club uit Spangen kon terugkomen. Al Ittihad heeft inmiddels de transferpapieren getekend, maar is vooralsnog niet van plan om het transferbedrag van anderhalf miljoen euro over te maken. De club uit Saoedi-Arabië wil de speler zelfs terugsturen.

Sparta heeft zich inmiddels voorgenomen om een arbitragezaak bij de wereldvoetbalbond (FIFA) te starten. Tot die tijd is de toekomst voor Boukhari onzeker.

OS: Brons voor Henk Grol

Henk Grol heeft dan toch een medaille behaald op het olympisch judotoernooi. Na zijn ietwat discutabele uitschakeling in de halve finale eerder vandaag won hij zojuist brons. De Nederlander versloeg in de strijd om de derde plaats Levan Zhorzholiani met een yuko.

In de halve finale was Askhat Zhitkeyev te sterk. Grol kwam eerst achter met een yuko, maar wist daarna een wasa-ari te scoren waardoor hij weer op voorsprong kwam. Grol ging daarna voor een ippon, maar de Kazach nam over. Beide heren claimden de winst, maar na overleg tussen de scheidsrechters kwam Zhitkeyev als winnaar uit de bus.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!

 

 

Honkballers verliezen bizar duel

De Nederlandse honkbalploeg zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De mannen van Robert Eenhoorn verloren donderdag de tweede wedstrijd van het olympisch toernooi van de Verenigde Staten. De Amerikanen waren met 7-0 te sterk.

Tijdens de negende inning werd het duel twee keer stilgegelegd, vanwege de regenval. Op dat moment stonden er voor Nederland drie spelers op de honken en er was nog niemand uit. Na anderhalf uur besloot de wedstrijdleiding het duel definitief te staken. Dit zorgde voor veel onbegrip bij de bondscoach van Nederland.

In de tweede onderbreking kreeg Eenhoorn een uitbreiding van de spelregels in handen. Hierin was te lezen dat een duel definitief gestaakt mag worden, als men 90 minuten lang niet heeft kunnen spelen. In eerder verstrekte regels, die voor het toernooi op de Olympische Spelen was uitgereikt, was hier niets over te vinden.

Eenhoorn pikte het logischerwijs niet en diende een protest in. Dit hielp echter niet veel, want het werd afgewezen. Daardoor is de tweede nederlaag van de Nederlandse honkbalmannen een feit.

Olympische kater Kew Jaliens

Ondanks dat Oranje gisteren de kwartfinales wist te bereiken van het olympisch voetbaltoernooi, hield AZ-er Kew Jaliens een katerig gevoel over aan de wedstrijd. Jaliens kreeg gisteren zijn tweede gele kaart en speelt dus zaterdag niet mee tegen de Argentijnen.

"Mijn tegenstander liet zich gewoon vallen”, aldus een balende Jaliens. "Argentinië is een grote naam in de voetbalwereld, maar bij ons zijn genoeg andere jongens die de klus kunnen klaren.”

Foppe de Haan noemde de schorsing van Jaliens een grote aderlating. "We gaan hem zeker missen. Hij heeft tot nu toe alles gespeeld,” aldus De Haan die morgen wel weer kan beschikken over Evander Sno die zijn schorsing van twee wedstrijden erop heeft zitten.

Sneller kanker ontdekken met technopil

Door het slikken van een geavanceerde technopil sneller kanker ontdekken en bovendien mensen thuis de diagnose laten stellen. De Universiteit Twente hoopt deze nieuwe methode binnen tien jaar te kunnen ontwikkelen.

De universiteit maakte vandaag bekend dat de European Research Council een bedrag van 2,4 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor het project.

Met het geld kan de afdeling nanotechnologie, gespecialiseerd in het ontwikkelen van microscopische techniek, verder met de ontwikkeling van een pil die DNA uit cellen kan halen. De wetenschappers hopen dat met deze pil sneller kanker worden opgespoord.

Doordat de patiënt de pil thuis slikt en zelf de diagnose kan stellen, worden tijdrovende inwendige onderzoeken daarmee in eerste instantie overbodig.

Timina: "Het is mooi geweest"

Voor de Nederlandse tafeltennisster Elena Timina zitten de Olympische Spelen er op na het verlies van Nederland tegen Singapore in de landenwedstrijd.

Timina kwalificeerde zich niet voor het individuele toernooi en heeft weinig zin om als toeschouwer in Peking te blijven. "Ik ben inclusief een trainingskamp van drie weken al een maand in China."

‘Het is mooi geweest. Dit waren mijn derde en laatste Spelen. Helaas zat er opnieuw geen medaille in. Maar ik heb mijn hele leven zonder olympische plak gedaan. Dat kan ik de rest van mijn leven ook wel aan.’

Bos tipt Engelsen

Theo Bos heeft vandaag gezegd dat de Engelse sprinters de grote favoriet zijn voor de teamsprint in het olympisch baantoernooi.

"Hun trainingstijden zijn heel scherp en je ziet dat ze goed op de fiets zitten", aldus Bos.

Op het WK in Manchester werden de Fransen wereldkampioen, Nederland won daar met Bos, Teun Mulder en Tim Veldt de bronzen medaille. "De Fransen kunnen hier op mij nog geen echt sterke indruk maken. Ook onze andere concurrent voor een medaille, Duitland blinkt niet echt uit. Ik denk dat wij op hetzelfde niveau zitten als die twee landen."

Bij het team van Nederland is vooral de start van Teun Mulder verbeterd. "Ik wist dat daar nog tijd in te winnen is, dus daar heb ik hard aan gewerkt", aldus Mulder. "Het WK in Manchester was voor mij een goed toernooi waar ik veel vertrouwen heb opgedaan. Ik ben uiterst gemotiveerd. De teamsprint is een reële medaillekans. Als we hierop toeslaan zit je meteen goed in het toernooi."

Belgische luchtsteun voor Limburgse politie

De politie in Zuid-Limburg kan voortaan een beroep doen op luchtsteun door de Belgische federale politie. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Tot voor kort kon luchtsteun alleen worden aangevraagd bij de Dienst Luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Belgische luchtsteun kan onder meer worden ingezet bij gijzelingen, overvallen, geweldpleging, branden, verkeersongevallen, achtervolgingen, vermiste of ontsnapte personen en ongevallen met gevaarlijke stoffen.

Werkstraf voor ontucht met gehandicapte jongen

Een 31-jarige man is vandaag veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor ontucht met een 13-jarige jongen. De veroordeelde was een bekende van de ernstig lichamelijk en geestelijk gehandicapte tiener uit de Gelderse plaats Doornenburg. De rechtbank in Arnhem achtte de man ook schuldig aan het bezit van een grote hoeveelheid kinderpornografische afbeeldingen.

De 31-jarige man kwam in het voorjaar van 2006 regelmatig bij het slachtoffer op bezoek. Tijdens die bezoekjes vonden er diverse seksuele handelingen plaats. De rechter vond het gedrag van verdachte wegens de handicap van de jongen extra verwijtbaar.

De man heeft inmiddels spijt betuigd en werkt volgens de rechtbank goed mee aan een intensieve behandeling om de kans op herhaling te verkleinen. De rechtbank woog dit mee in haar vonnis maar strafte met de opgelegde werkstraf toch strenger dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat had alleen acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

'Stuurfout' voor baanrenner

Jenning Huizenga moet de positie van zijn stuur enigszins aanpassen. Een jurylid vertelde hem vandaag tijdens de training dat zijn triatlonstuur niet voldoet aan de richtlijnen.

De achtervolger trainde de afgelopen tijd met een stuur dat uitvoerig getest was in windtunnels en wat in een licht hellende stand naar voren is gemonteerd. Door die stand kan Huizenga een andere houding aannemen, waarmee hij 2 tot 3 seconden door minder luchtweerstand kan winnen.

Echter een jurylid meldde dat de regels op deze manier worden overtreden. Op vrijdag worden de kwalificaties verreden in de individuele achtervolging, waar Huizenga gaat voor een medaille, nadat hij eerder op het WK zilver wist te winnen.

Zin in seks blijft ook bij ouderen bestaan

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat leeftijd weinig invloed heeft op de zin in seks. Vooral mannen behouden hun seksuele drift.

Van de mannen tussen 57 en 85 jaar beweert 68% nog seksueel actief te zijn, bij de vrouwen is dat slechts 43%. De onderzoekers van de universiteit van Chicago verklaren het verschil door het feit dat de meeste vrouwen langer leven dan hun partner. Bij de mannen tussen 57 en 85 geeft 27,7% aan geen interesse (meer) te hebben in seks. Van de ondervraagde vrouwen heeft  43,3% geen zin meer in 'de oudste beweging der aarde'.

Erectieproblemen blijkt ook nogal mee te vallen. Van de mannen tussen 57 en 85 jaar zegt 63% dat alles nog naar behoren functioneert. Zelfs bij de 75- tot 85-jarigen geeft 56% aan dat de jonge heer nog stijf kan staan. Maar 14% slikt een erectiepil

De Amerikaanse onderzoekers concluderen dat seks ''op alle leeftijd een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn'' en goed in de gaten moet worden gehouden. ''Een probleem in de seksuele sfeer is vaak een voorbode van een belangrijker gezondheidsprobleem."

Bandleider André Hazes brengt album uit

Jan Buis, voormalig bandleider van André Hazes, heeft een eigen album opgenomen met zijn nieuwe groep Jan Buis & Band. Het debuutalbum 'Atijd in beweging' van de zanger wordt dinsdag uitgebracht.

Het album, waarop blues-, rock-, levenslied- en funkinvloeden te horen zijn, bestaat enkel uit Nederlandstalige nummers. Twee liedjes op de plaat werden in eerste instantie geschreven voor de in 2004 overleden Hazes. Ton Leijten, de componist van 'Bloed, zweet en tranen', schreef een van deze nummers.

Buis maakt al jaren deel uit van de artiestenbegeleidingsband Hollywood Boulevard, waarvoor hij werkte met onder anderen Marco Borsato, Gerard Joling, Hind en Karin Bloemen. Hollywood Boulevard was de vaste begeleidingsband van Hazes.

OS: Veldhuis naar finale 100 meter

Marleen Veldhuis heeft zich weten te plaatsen voor de finale op de 100 meter vrije slag. Met 53,81 zwom de Nederlandse de tweede tijd.

Veldhuis moest alleen Natalie Coughlin voor zich laten, die met 53,70 het snelste was. Wereldrecordhoudster Libby Trickett haalde maar net de finale. Ze eindigde als negende, maar door de diskwalificatie van Jiaying Pang ging ze toch door.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!

Eerste Nederlandse Starbucks volgend jaar een feit

Op het Centraal Station in Amsterdam wordt in het voorjaar de eerste Nederlandse vestiging van Starbucks geopend. Dat laten de Amerikaanse koffieketen en de NS donderdag weten. De twee partijen hebben afspraken gemaakt om ook vestigingen te openen op andere treinstations.

Het is volgens een woordvoerder van Starbucks niet bekend wanneer de andere vestigingen geopend worden. Op luchthaven Schiphol zitten al drie vestigingen van Starbucks. "Maar dat zien we niet echt als de Nederlandse markt, maar meer internationaal", legt de zegsvrouw uit. Concrete plannen om ook vestigingen te openen buiten stations zijn er nog niet.

Vorige maand werd bekend dat het niet goed gaat met Starbucks in de Verenigde Staten en Australie. Respectievelijk zeshonderd en zestig filialen moeten de deuren sluiten. Internationaal timmert Starbucks nog altijd flink aan de weg. Het bedrijf heeft aangekondigd dit jaar nog 975 koffiepunten wereldwijd te zullen openen.

Verkopers anti-Joodse T-shirts aangehouden

De eigenares en een verkoopster van een kledingwinkel in de Parijse voorstad Belleville waar deze week T-shirts werden aangetroffen waarop een anti-Joodse tekst stond afgedrukt, zijn door de politie gearresteerd. Justitie heeft de twee in voorlopige hechtenis geplaatst.  De Franse justitie wil ook de fabrikant, de groothandelaar en eventueel de invoerder van de kledingstukken opsporen. Op het etiket van shirts staat als merk 'Introfancy IF', met de vermelding 'Nought restrict' ('geen beperkingen'). Onbekend is in welk land ze zijn gefabriceerd.

Op de shirts staat in het Duits en Pools te lezen''Juden Eintritt in die parkanlagen verboten. Zydome wstep do parku wzbroniony''.  De tekst houdt in dat het voor Joden verboden is om in het park te komen. Het gaat om een reproductie van een tekst die in 1940 op bordjes hing in de Poolse stad Lodz bij het toenmalige Joodse ghetto.  

De Fransen nemen de zaak hoog op omdat in het oosten van Parijs het Parc des buttes-Chaumont ligt waar al heel wat aanvallen op Joden plaatsvonden. Sinds instroom van immigranten uit Noord-Afrika is in Belleville  een groeiend aantal antisemitische incidenten gemeld. Vorige maand werden nog drie mensen in verdenking gesteld, onder meer wegens de aanval op een 17-jarige Joodse jongen die in juni in die wijk in elkaar geslagen werd.

 

Grol verliest halve finale

Henk Grol heeft zijn halve finale niet weten te winnen van Askhat Zhitkeyev.

Henk Grol kwam eerst achter met een yuko, maar wist daarna een wasa-ari te scoren waardoor hij weer op voorsprong kwam.

Grol ging daarna voor een ippon, maar de Kazach nam over. Beide heren claimden de winst, maar na overleg tussen de scheidsrechters kwam Zhitkeyev als winnaar uit de bus.


Vond jij het verlies van Grol terecht? Stem op de poll die je rechtsboven op de voorpagina ziet.

Nederlandse tekeningen uit Jappenkampen online

De website Het Geheugen van Nederland heeft vandaag een collectie oorlogstekeningen gepubliceerd, gemaakt door gevangenen in de Jappenkampen in Nederlands-Indië. De tekeningen geven een impressie van het leven van de Nederlandse en Indische geïnterneerden, waarvan nauwelijks foto's bestaan.

Morgen is het 63 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog in Azië door de overgave van Japan ten einde kwam.

De gevangenen tekenden over honger, arbeid en corvee in de kampen. Een deel van de bijna vijfduizend tekeningen laat ook de zware arbeid langs de Birmaspoorlijn zien. Ziekte en dood kwamen als thema ook aan bod, maar vaker verbeeldden de geïnterneerden hun vrijetijdsactiviteiten, zoals muziek, spelletjes en cabaret.

Papier was schaars in de kampen, dus gebruikten de tekenaars bladzijden uit boeken of maakten ze meerdere tekeningen op één vel. Ze werkten onder meer met potlood, waterverf en houtskool. Tussen de tekeningen zitten ook werken van bekende kunstenaars, zoals John Gabriëlse, Charles Burki, Jan Kickhefer, Theo Goevriend en Frida Holleman.

Het einde van de oorlog in Azië wordt vrijdag op meerdere plaatsen in het land herdacht. De Stichting Herdenking 15 augustus 1945 organiseert een herdenking in het World Forum Convention Center in Den Haag, met aansluitend een bijeenkomst bij het Indische Monument.

De website geheugenvannederland.nl is een project dat gecoördineerd wordt door de Koninlijke Bibliotheek. Op de site worden bijzondere collecties van Nederlandse archieven, musea en bibliotheken beschikbaar gesteld.

GeheugenvanNederland/kamptekeningen 

Boze vrouw gooit hond en kat uit raam bij echtelijke ruzie

Een echtelijke ruzie is gisteren zodanig uit de hand gelopen dat de hond van het stel uit Delft het met zijn leven moest bekopen. Het beest werd door een 36-jarige Delftse van vier hoog naar beneden gegooid. Ook de inboedel van de woning kwam op straat terecht.

De kat des huizes overleefde de val wel. De politie liet vandaag weten dat de dierenambulance zich over het beest heeft bekommerd. De vrouw zou zich op deze manier hebben gerevancheerd op haar 31-jarige partner, die haar zou hebben mishandeld.

De kinderen van de vrouw, een meisje van 6 en een jongetje van 10, waren in de woning aanwezig ten tijde van het voorval en waren hevig ontdaan, aldus de politie. De twee ruziemakers zijn aangehouden.

Duyvendak raakt verder in opspraak

GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak die vorige week in opspraak raakte na zijn bekentenis in 1985 te hebben ingebroken bij het ministerie van Economische Zaken, was in die periode ook betrokken bij dreigementen en intimidaties aan het adres van topambtenaren van dat ministerie. Dat kopt dagblad De Telegraaf vandaag op de voorpagina.

Duyvendak was indertijd redactioneel verantwoordelijk voor de inhoud van het linkse actieblad Bluf!. In 1985 publiceerde dat blad een lijst met de namen, adressen en telefoonnummers van zes topambtenaren met de oproep: ''Verstoor de rust van deze onruststokers.” De lijst was buitgemaakt bij de mede door Duyvendak gepleegde inbraak.

De oproep in Bluf! was onderdeel van de keiharde strijd die linkse activisten midden jaren 80 voerden tegen kernenergie.  Het resulteerde in telefonische bedreigingen en intimidaties van de ambtenaren van de directie elektriciteit en kernenergie. Bij één van hen werden de ruiten van zijn woning ingesmeten.

Duyvendak zegt niet betrokken te zijn geweest bij de dreigementen en kan zich er ook niets van herinneren. Wel geeft hij toe betrokken te zijn geweest bij publicatie van de namenlijst in Bluf!.  Het GroenLinks-Kamerlid biedt zijn excuses aan voor de publicatie.  ''Ik erken mijn verantwoordelijkheid. Dat heb ik in 1996 al opgebiecht. Het spijt me dat ik eraan mee heb gewerkt. Een ontzettende fout. Excuses aan die mensen.”

De huidige minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, zegt voor de tweede keer in korte tijd onaangenaam verrast te zijn door het verleden van de heer Duyvendak. ''Oproepen tot geweld jegens mensen die hun werk doen, was en is ontoelaatbaar”, aldus de CDA-bewindsvrouw.

Radicals Scarface overleeft fusie Activision en Vivendi niet

Eerder werd al bekend dat Activision Blizzard flink zou gaan snijden in de kosten bij Sierra, het volgende slachtoffer is nu ook bekend. De studio Radical zal door de fusie flink moeten krimpen. Twee van de vier projecten die het bedrijf in ontwikkeling had, waaronder Scarface, worden geschrapt. Gevolg is dat ook 100 mensen op straat komen te staan. De games waar Radical mee verder mag zijn Crash Bandicoot en Prototype.


Say goodbye to my little friend

Indiase schoolbus verongelukt

Bij een ongeluk met een schoolbus zijn in het zuiden van India vandaag negen schoolkinderen en twee volwassenen om het leven gekomen. De bus reed te hard en bij een scherpe bocht verloor de chauffeur de macht over het stuur waarna het voertuig van de weg raakte en in een rivier stortte.

De politie wist veertien kinderen levend uit het water te halen. Zeven kinderen worden vermist. Gevreesd wordt dat zij zijn verdronken.

Agent aangeklaagd na taserdood arrestant

Een politieagent uit de Amerikaanse staat Louisiana is in staat van beschuldiging gesteld, omdat hij een geboeide en op de grond liggende arrestant negen keer met het stroomstootwapen Taser onder vuur had genomen.

De man overleefde het 'taseren' niet, meldden Amerikaanse media vandaag.

Het 21-jarige slachtoffer was in januari aangehouden op verdenking van het bezit van cocaïne. Uit de lijkschouwing kwam naar voren dat hij vermoedelijk al dood was toen de agent de laatste twee stroomstoten, van 50.000 volt elk, toediende. De diender wordt nu aangeklaagd voor doodslag. Bij veroordeling kan hij tot 45 jaar celstraf krijgen.

Het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken maakte vorige week bekend dat arrestatieteams van de politie later dit jaar een proef met Tasers gaan houden.

Britney wenst gewone jeugd voor zoons

''Ik zou onvoorwaardelijk van ze houden als ze de showbizz ingaan, maar ik heb liever dat ze een normale jeugd hebben.'' Britney Spears gunt haar zoontjes Sean Preston en Jayden James een minder gecompliceerde kindertijd dan zijzelf heeft gekend.

Dat zegt ze in een uitgebreid vraaggesprek met het blad OK! Magazine.

De artieste met het turbulente leven staat met haar zoontjes, in een wit kanten jurk, op het omslag. Ooit vertrok ze nog verward van een fotosessie met het blad. Spears vertelt dat ze aanvankelijk was geschokt door de zwangerschap van haar jongere zus (inmiddels 17 en bevallen van een dochter). Amerikaanse media maar ook fans reageerden enthousiast op het interview. Ze spreken van een ''nieuwe en verbeterde Britney''.

Kano- en roeiwedstrijden afgelast

De kano- en roeiwedstrijden van donderdag op de Olympische Spelen zijn afgelast. Oorzaak is het noodweer boven Peking.

Het programma van beide sporten zal nu morgen worden afgewerkt. Het duo Van der Kolk/Van Eupen, die uitkomen bij het roeien in de lichte dubbel twee, komt hierdoor morgen pas in actie in de halve finales. Ook Ariane Herde moet 24 uur wachten, zij zou in actie komen in de halve finale van de kanoslalom. Mogelijk worden de kanowedstrijden vrijdagochtend gehouden, maar daarover neemt het IOC later deze donderdag een besluit over.

Ook de zeilwedstrijden van donderdag zijn uitgesteld. Oorzaak is het gebrek aan wind in Qingdao. De organisatie wil vrijdag, die als reservedag in het schema was opgenomen, nog zoveel mogelijk races laten varen. Voor Nederland komen onder meer Pieter-Jan Postma (Finn-klasse) en Team-Mulder (Yngling-klasse) in actie. De 470-vrouwen (Marcelien de Koning/Lobke Berkhout/eerste) en 470-mannen (Sven en Kalle Coster/achtste) hadden donderdag een geplande rustdag.

De kop die je nu leest komt zelden in de krant

De kop boven dit artikel komt zelden in de krant, omdat er twee lidwoorden instaan. Volgens Joke de Lange van de Universiteit Utrecht laten Nederlandse journalisten en redacteuren opvallend vaak lidwoorden weg in krantenkoppen. De Lange promoveert begin september op dit onderwerp.

Net als kleine kinderen laten journalisten vaak lidwoorden weg. Volgens De Lange doen beide groepen dit uit pure noodzaak. Een redacteur die een krantenkop schrijft, blijkt te worden beïnvloed door vergelijkbare subtiele mechanismen als een kind dat een taal leert, vertelt De Lange. ''In principe worden elementen weggelaten die geen informatie bieden.''

De onderzoekster vergeleek voor haar onderzoek Nederlandse, Duitse en Italiaanse krantenkoppen met elkaar.

Tafeltennissters uitgeschakeld

De Nederlandse tafeltennissters hebben de eerste ronde van de landenwedstrijd niet overleefd. Het verloor kansloos van Singapore.

Gisteren werd er gewonnen van Nigeria maar ook verloren van de Verenigde Staten. Daardoor moest er vandaag gewonnen worden van Singapore, de nummer twee van de plaatsingslijst. Nederland ging echter met 0-3 onderuit, waardoor het als derde in de poule eindigde.

Amerikaanse Atari Inc. maakt eindelijk weer winst

Na kwartaal op kwartaal van verlies lijden wist Atari Inc. vlak voor het bedrijf overgenomen wordt door Infogrames nog een keer een kwartaalwinst te boeken. Geholpen door de goede verkopen van Alone in the Dark en Dragon Ball Z: Burst Limit steeg de omzet in het eerste kwartaal in dit fiscale jaar naar $40,3 miljoen, $10 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Door deze goede resultaten maakte het bedrijf $3,5 miljoen winst, stukken beter dan de $11,9 miljoen verlies in dezelfde periode vorig jaar.

Het waren waarschijnlijk de laatste kwartaalcijfers die Atari Inc. ooit nog naar buiten zal brengen. Door de slechte resultaten van de afgelopen jaren heeft moederbedrijf Infogrames besloten Atari Inc. volledig op te kopen. Het bedrijf had altijd al een meerderheidsaandeel, maar binnenkort zal 100% van Ataris aandelen in handen zijn van Infogrames. Door de overname kan Infogrames de bedrijfsstructuur gaan aanpassen waarmee Atari Inc. weer continu winstgevend moet zijn.



Uitslagen dag 6 - ochtend

Vanwege het grote programma op de Olympische Spelen zul je op FOK!sport een paar keer per dag een overzicht vinden van alle belangrijke gebeurtenissen. Hieronder vind je de uitslagen van dag 6 tot nu.

Badminton, heren

Enkelspel, kwartfinales

Chen Jin (Chi,4) - Hsieh Yu-Hsing (Tai) 21-8, 21-14
Lee Chong Wei (Mal,2) - Sony Dwi Kuncoro (Ino,6) 21-9, 21-11

Badminton, gemengd dubbel

Kwartfinales

Widianto/Natsir (Ino,1) - Prapakamol/Thoungthongkam (Tha) 21-13,

21-19
He/Yu (Chi,4) - Mateusiak/Kostiuczyk (Pol) 22-20, 23-21

Basketbal, heren

Groep A

Australië - Iran 106-68

Groep B

Duitsland - Spanje 59-72
Angola - China 68-85

Handbal, heren

Groep A

Polen - Brazilië 28-25

Groep B

Duitsland - Egypte 25-23
Zuid-Korea - IJsland 22-21

Hippische sport, dressuur

Stand na eerste dag Grand Prix
1. Heike Kemmer, Dui, Bonaparte 72,250
2. Emma Hindle, GB, Lancet 71,125
3. Imke Schellenkens, Ned, Sunrise 70,875
4. Courtney King, VS, Mythilus 70,458
5. Hans Peter Minderhoud, Ned, Nadine 69,625
6. Anne van Olst, Den, Clearwater 67,375
7. Patrik Kittel, Zwe, Floresco 67,125
8. Marc Boblet, Fra, Whitini Star 66,125
Overige deelnemers,onder wie Van Grunsven, Capellmann en Werth (Dui), donderdag vanaf 13.15 uur.

Stand landenwedstrijd
1. Nederland 70,250
2. Groot-Brittannië 67,250
3. Zweden 66,583
4. Australië 64,062
5. Portugal 62,395

Hockey, dames

Groep A

Nederland - China 1-0

Groep B

Verenigde Staten - Duitsland 2-4

Judo, heren

Klasse tot 100 kg

Kwartfinales
Henk Grol (Ned) - Przemyslaw Matyjaszek (Pol) ippon

Halve finales
Aschat Zhitkejev (Kaz) - Henk Grol (Ned) ippon
Toevsjinbajar Naidan (Mgl) - Movloed Miralijev (Aze) golden score

Judo, dames

Klasse tot 78 kg

Halve finales
Yang Xiuli (Chi) - Esther San Miguel (Spa) ippon
Yalennis Castillo (Cub) - Jeong Gyeong-mi (ZKo) koka

Duels om brons
Stephanie Possamai (Fra) - Esther San Miguel (Spa) waza-ari
Jeong Gyeong-mi (ZKo) - Edinanci Silva (Bra) ippon

Kanovaren

Alle wedstrijden afgelast wegens slecht weer

Roeien

Alle wedstrijden afgelast wegens slecht weer

Schermen, dames, landenwedstrijd

Sabel, halve finales

Oekraïne - Verenigde Staten 45-39
China - Frankrijk 45-38

Schietsport, vrouwen

Kleiduivenschieten, skeet

1. Chiara Cainero (Ita) * 93 pnt
2. Kimberly Rhode (VS) 93 "
3. Christine Brinker (Dui) 93 "
4. Nathalie Larsson (Zwe) 92 "
5. Sutiya Jiewchaloemmit (Tha) 92 "
6. Wei Ning (Chi) 91 " * Cainero winnares na shoot-off

50 meter KKG drie houdingen
1. Du Li (Chi) 690,3 pnt
2. Katerina Emmons (Tsj) 687,7 "
3. Eglis Yaima Cruz (Cub) 687,6 "
4 Ljoebov Galkina (Rus) 687,4 "
5. Jamie Beyerle (VS) 686,9 "

Softbal

China - Australië 1-3
Gestaakt wegens regen, vervolg vrijdag, tussenstand:
Canada - Verenigde Staten 1-0

Vertraagd wegens regen:
Nederland - Japan
Taiwan - Venezuela

Tafeltennis, vrouwen

Landenteams

Groep B

Nederland - Singapore 0-3
Verenigde Staten - Nigeria 3-0

Tennis, heren

Enkelspel achtste finale

James Blake (VS,8) - Gilles Simon (Fra,10) 6-4, 6-2
Gaël Monfils (Fra) - David Nalbandian (Arg,7) 6-4, 6-4

Dubbelspel achtste finale

Bryan/Bryan (VS,1) - Knowle/Melzer (Oos) 7-6, 6-4
Guccione/Hewitt (Aus) - Nadal/Robredo (Spa,6) 6-2, 7-6
Federer/Wawrinka (Zwi,4) - Toersoenov/Joezjny (Rus) 6-4, 6-3
Bhupathi/Paes (Ind,7) - Melo/Sa (Bra) 6-4, 6-2
Andrejev/Davydenko (Rus,8) - Darcis/O.Rochus (Bel) 7-6, 6-2
Frystenrberg/Matkowski (Pol) - Damm/Vizner (Tsj) 1-6, 7-6, 7-5

Tennis, dames

Dubbelspel achtste finale

Koeznetsova/Safina (Rus,1) - Mirza/Rao (Ind) 6-4, 6-4
Yan/Zheng (Chi,8) - Gagliardi/Schnyder (Zwi) 6-3, 7-6
Davenport/Huber (VS,5) - Azarenka/Poetsjoek (Oek) 6-4, 4-6, 6-3
Pennetta/Schiavone (Ita) - Chan/Chuang (Tai,3) 7-6, 1-6, 8-6

Turnen, heren

Meerkamp

1. Yang Wei (Chi) 94,575
2. Kohei Uchimura (Jap) 91,975
3. Benoit Caranobe (Fra) 91,925

Volleybal, heren

Groep A

Italië - Venezuela 3-0 (25-21, 25-20, 25-21)

Groep B

Duitsland - Egypte 3-0 (29-27, 25-21, 25-21)
Brazilië - Rusland 1-3 (25-22, 24-26, 29-31, 19-25)
Polen - Servië 3-1 (31-29, 22-25, 25-22, 25-21)

Beachvolleybal, heren

Groep E

Nummerdor/Schuil (Ned) (5)* - Klemperer/Koreng (Dui,7/9) 21-16, 21-16
Laciga/Schnider (Zwi,19/24)* - Kjemperud/Skarlund (Noo,13/18) 21-17, 21-13
* naar achtste finales

Beachvolleybal, dames

Groep E

Pohl/Rau (Dui,7/9) * - Kadijk/Mooren (NED) 21-19, 21-18
Branagh/Youngs (VS,5) * - Ribalta/Crespo (Cub,13/18) 21-19,13-21,15-12
* naar achtste finales

Waterpolo, heren

Groep A

Hongarije - Spanje 8-5 (2-3, 4-2, 0-0, 2-0)
Montenegro - Griekenland 10-6 (3-1, 2-1, 5-2, 0-2)
Australië - Canada 8-5 (2-3, 2-1, 3-1, 1-0)

Groep B

Kroatië - Duitsland 13-5 (4-1, 3-2, 2-1, 4-1)
Verenigde Staten - Servië 2-4 (0-0, 1-2, 0-2, 1-0)

Worstelen, heren

Grieks-Romeins tot 84 kg

1. Andrea Minguzzi (Ita)
2. Zoltan Fodor (Hon)
3. Nazmi Avluca (VS), Ara Abrahamian (Zwe)

Grieks-Romeins, tot 96 kg

1. Aslanbek Choesjtov (Rus)
2. Mirko Englich (Dui)
3. Adam Wheeler (VS), Asset Mambetov (Kaz)

Grieks-Romeins, tot 96 kg

Halve finales
Khasan Barojev (Rus) - Yannick Szczepaniak (Fra) 3-1
Mijain Lopez (Cub) - Jalmar Sjoberg (Zwe) 3-0

Zeilen

Alle wedstrijden afgelast, wegens gebrek aan wind

Finn
Verzet naar vandaag

Laser
Verzet naar vandaag

RS: X, heren
Nog niet gevaren

470, heren
Donderdag is een rustdag

49-er
Nog niet gevaren

Laser Radial, dames
Verzet naar vandaag

RS dames
Nog niet gevaren

470, dames
Donderdag is een rustdag

Yngling, dames
Verzet naar vandaag

Zwemmen, heren

100 meter vrije slag

1. Alain Bernard (Fra) 47,21
2. Eamon Sullivan (Aus) 47,32
3. Jason Lezak (VS) 47,67
-. Cesar Cielo (Bra) 47,67
5. Pieter van den Hoogenband (Ned) 47,75

200 meter schoolslag

1. Kosuke Kitajima (Jap) 2.07,64 OR
2. Brenton Rickard (Aus) 2.08,88
3. Hugues Duboscq (Fra) 2.08,94

Zwemmen, dames

200 meter vlinderslag

1. Liu Zige (Chi) 2.04,18 WR
2. Jiao Liu Yang (Chi) 2.04,72
3. Jessicah Schipper (Aus) 2.06,26

4 x 200 meter vrije slag

1. Australië 7.44,31 WR
2. China 7.45,93
3. Verenigde Staten 7.46,33
4. Italië 7.49.76 ER

Economische groei Nederland komt tot stilstand

De groei van de Nederlandse economie is in het tweede kwartaal tot stilstand gekomen. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal groeide de economie niet. Het is voor het eerst in drie jaar tijd dat dit gebeurt.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte dit vanochtend bekend. Vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder groeide de economie met 2,8 procent. Dat is minder dan de gemiddelde groei vorig jaar.

Behalve aardgas, waarvan fors meer werd uitgevoerd, groeide de uitvoer van producten minder. Ook produceerden alle bedrijfstakken minder dan in 2007. Wel waren er in het tweede kwartaal 164.000 banen meer vergeleken met een jaar eerder. De groei van het aantal banen was met 2,1 procent iets lager dan in de voorgaande kwartalen.

Politie rukte massaal uit voor Twente-Arsenal

Maar liefst acht politiekorpsen en de marechaussee hebben gisteren mankracht geleverd om de korpsen uit Gelderland-Midden en Twente bij te staan rondom de voetbalwedstrijd FC Twente - Arsenal.

In totaal zijn elf Nederlanders aangehouden en dat stemt de politie tevreden, zo maakte een woordvoerster vandaag bekend.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren vooral via internet veel dreigementen geuit, van Britten aan Nederlanders, maar ook van Vitesse-fans die de aanhangers uit Enschede wilden treffen en vice versa. De politie hield daarom gisteren de hele dag parkeerplaatsen en stations in de gaten, terwijl motoragenten in het hele land het wegverkeer afspeurden.

Op de Korenmarkt in Arnhem was de politie zo massaal aanwezig dat de verschillende supportersgroepen geen kans kregen bij elkaar in de buurt te komen. De aangehouden hooligans zijn tussen de 17 en 37 jaar. Vier van hen zitten nog vast.

Schietpartij tijdens mis in Mexico

Gewapende mannen hebben zeker acht mensen doodgeschoten tijdens een mis in een afkickcentrum voor drugs in de Noord-Mexicaanse stad Ciudad Juarez. Een groepje militairen en agenten dat in de buurt was, greep niet in, bericht de BBC.

''Een gewapende groep stoof binnen en schoot op mensen die zaten te bidden'', aldus de politie. ''Na de schietpartij gingen de daders weg zonder zich te haasten.''

Afgelopen weekend werden twee personen gedood in een andere ontwenningskliniek in de buurt. Volgens de autoriteiten hebben zich dit jaar al bijna achthonderd drugsmoorden voorgedaan in Cuidad Juarez. In Mexico staan 35.000 militairen opgesteld om drugshandel en geweld tegen te gaan, van wie tweeduizend in Cuidad Juarez.

Antipestcursus voor brugklassers succes

Het aantal nieuwe brugklassers dat een zomerse antipestcursus heeft gevolgd, is gestegen. Zo'n twaalfhonderd tieners hebben dit jaar de tweedaagse cursus gevolgd om te voorkomen dat zij op hun nieuwe school opnieuw gepest worden. Dat is bijna een kwart meer dan vorig jaar. Dat bevestigt Marleen Faber, bedenkster van de cursus en werkzaam bij de GGZ Limburg.

Op de cursus leren de kinderen onder meer hoe ze zich moeten presenteren en hoe ze kennis moeten maken met nieuwe mensen. Ook is er tijd om problemen te bespreken die de kinderen hebben. Volgens Faber gaan de kinderen na een cursus met meer plezier naar school.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die aan de cursus hebben meegedaan, minder gepest worden dan voorheen, zegt Faber. Bijna twee derde van de deelnemers zegt na de stoomcursus niet meer gepest te worden. De cursus, aangeboden door de GGD en GGZ, werd in 2000 landelijk ingevoerd.

'Drugsbeleid dancefeesten is gevaarlijk'

Het 'zerotolerancebeleid' voor drugs op grote dancefestivals leidt tot 'kamikazegebruik'. Bezoekers nemen al vóór de ingang een grotere hoeveelheid aan genotmiddelen in dan normaal. Dat zegt Charles Dorpmans van Novadic-Kentron, een instelling voor verslavingszorg in Noord-Brabant.

Ook zouden bezoekers grotere gezondheidsrisico's nemen. Als zij zich door de drugs niet goed voelen, melden de gebruikers zich minder snel bij een EHBO-post. 'Ze zijn vaak bang om opgepakt te worden', zegt Dorpmans, die op dancefeesten voorlichting geeft over drugs.

Een VU-promovendus die onderzoek doet naar drugsgebruik bij dancefeesten is het met Dorpmans eens. De promovendus, Jan Krul, onderzoekt sinds 1995 drugsgerelateerde incidenten.

'Die liepen de afgelopen jaren dankzij goede voorlichting juist terug. Ik ben bang dat het ingevoerde zerotolerancebeleid die dalende lijn zal doorkruisen.' Het is een cultureel gegeven dat op dancefeesten drugs worden gebruikt, zegt Krul. 'Vanuit gezondheidsoverwegingen is een zerotolerancebeleid echt onzin.'

Zorgen over de gezondheid zijn volgens Dorpmans van Novadic-Kentron niet de voornaamste reden waarom gemeente, politie en justitie vaker kiezen voor een zerotolerancebeleid. 'Het heeft alles te maken met de uitstraling naar buiten toe. Op zulke grootschalige evenementen scoort de politie gemakkelijk publiciteit.'

EA brengt later dit jaar partygame met beroemdheden

Electronic Arts heeft een nieuwe game aangekondigd voor de Wii die in de winter van dit jaar af moet zijn: Celebrity Sports Showdown. De game wordt door EA Canada gemaakt, door hetzelfde team dat EA Playground ontwikkelde. In CSS (nee, niet de internettaal) kun je met tien beroemdheden twaalf verschillende "sporten" beoefenen.

Volgens Dave McCarthy, de Executive Producer, is deze game een geweldige partygame voor het EA Sports Freestyle merk. De game bekijkt sport op een ontspannen manier en zal mensen laten spelen met beroemdheden en sporten die iedereen aanspreken.

We feel that this game is the EA SPORTS Freestyle answer to a great Wii party game. It explores the lighter side of sports and pulls inspiration from the entertainment spectacles that are so prevalent in pop culture today. Celebrity Sports Showdown will bring people to the party with a collection of games and celebrities that appeal to everyone.

Als je onderstaande screenshots goed bekijkt herken je wellicht een van de beroemdheden die in de game zit. EA heeft alvast een lijstje vrijgegeven om het makkelijk te maken:
Fergie
Avril Lavigne
LeAnn Rimes
Keith Urban
Nelly Furtado
Paul Pierce
Mia Hamm
Kristi Yamaguchi
Reggie Bush
Sugar Ray Leonard

Ook de spelletjes die je met deze mensen kunt beoefenen heeft EA alvast bekend gemaakt:
Beach Volleyball
Inner-Tubing
Wild Water Canoeing
Hurdle Derby
Slalom Showdown
Cliff Hangers
Smash Badminton
Rapid Fire Archery
Joust Duel
Curling
Arena Dodgeball
Air Racers











Wetenschapsprijs voor astronome Kriek

De astronome Mariska Kriek krijgt dit jaar de Christaan Huygens Wetenschapsprijs voor haar proefschrift over sterrenstelsels in het jonge heelal. Op 16 oktober reikt minister van Wetenschap Ronald Plasterk (PvdA) de prijs uit aan de 29-jarige onderzoekster, meldt de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie.

Kriek studeerde sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en promoveerde vorig jaar op een onderzoek naar de evolutie van sterrenstelsels. Ze ontdekte dat veel sterrenstelsels op zo'n elf miljard lichtjaar vroeger gevormd zijn dan tot dusver werd aangenomen.

Vorig jaar werd Kriek door de faculteit Wis- en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden uitgeroepen tot onderzoeker van het jaar. Momenteel werkt Kriek als onderzoekster aan de universiteit van Princeton in de Verenigde Staten.

De Christiaan Huygensprijs wordt sinds 1998 uitgereikt in vijf wetenschapsgebieden. Ieder jaar staat een ander wetenschapsgebied centraal, dit jaar is dat ruimtewetenschappen. Aan de Christiaan Huygensprijs is een bedrag van tienduizend euro verbonden.

Jennifer Aniston en John Mayer uit elkaar

Actrice Jennifer Aniston en zanger John Mayer zijn uit elkaar. Dat meldden vandaag diverse Amerikaanse media, op gezag van vrienden van het ex-stel. De twee waren al enige tijd samen, maar werden sinds mei steeds minder samen gezien.

Volgens een vriend van Mayer heeft de zanger de relatie verbroken. Aniston was daar aanvankelijk boos over maar nu is ze erg verdrietig. Aniston had eerder een relatie met Brad Pitt. Mayer had afspraakjes met Jessica Simpson en Jennifer Love Hewitt.

De actrice heeft net de opnames afgerond van He's Just Not That Into You, volgens The New York Daily News in dit verband een tamelijk ironische titel.
Ze is weer single 

Overlord II wordt nog slechter dan zijn voorganger

Codemasters heeft bekend gemaakt dat het tweede deel van Overlord op de PC, Xbox 360 en Playstation 3 gaat uitkomen. In Overlord II draait het om het gevecht tussen een Romeins-achtig keizerrijk en de Overlord. Oftewel order versus chaos.

Dat dit een prima formule is, blijkt wel uit het succes van het eerste deel. Maar het kan altijd beter natuurlijk. Volgens de Nederlandse ontwikkelaar Triumph gaat het tweede deel van Overlord er niet alleen beter uitzien, maar zullen de 'minions' ook slimmer worden en tot meer in staat zijn. Maar boven alles, is Triumph van plan om Overlord II veel en veel 'slechter' te maken.

Lennart Sas, game director van Triumph:

"Er was kritiek dat Overlord niet evil genoeg was, met betrekking op de keuzes die je kunt maken. In deel twee gaan het keuzes worden tussen legitiem slecht en chaotisch slecht. Met andere woorden, maak je de bevolking tot je slaven (is vrij slecht op zich), of brand je gewoon de hele boel plat (toch net wat erger)"



Overlord II staat voor 2009 gepland

Rel rond badscène in Burger King

Een werknemer van een Amerikaanse Burger King is flink in de problemen gekomen nadat hij in een spoelbak in de keuken van het restaurant een bad had genomen en een filmpje daarvan op internet zette.

Zijn baas ontsloeg hem en de plaatselijke gezondheidsautoriteiten zijn laaiend, zo meldden Amerikaanse media vandaag.

"Mijn eerste gedachte was: oh God!", aldus een gezondheidsambtenaar. Die stuurde onmiddellijk een team naar de Burger King. "Elke bacterie op zijn huid kan voedselvergiftiging bij de klanten veroorzaken." De ex-werknemer zelf verklaarde op televisie de spoelbak na zijn badje een uur te hebben geschrobd.

Ik moet vrij hebben...

"Chef, ik moet binnenkort een dagje vrij hebben". Een (ik gok Amerikaans) bedrijf heeft een mooi systeempje gemaakt dat de werknemers gebruiken kunnen om vrij te vragen. Alleen zijn ze wat doorgeslagen toen ze de lijst met mogelijke redenen aan het maken waren. Mijn favoriete reden om vrij te vragen is toch wel: alcohol abuse (dat moet het zeker goed doen bij je werkgever)...

Wat zou trouwens "H" zijn? En is dat een goede reden om vrij te vragen?

Boek: Fouchier en Peters - Sociaal netwerken op internet


Internet is tegenwoordig helemaal in, niet voor niets zit je nu deze review op FOK! te lezen. Want ook FOK! is een soort sociaal netwerk op het internet. Echter, het boek Sociaal netwerken op Internet, behandelt een drietal andere netwerken, te weten Hyves, Myspace en LinkedIn. Hyves bestaat sinds 2004 en is volledig Nederlandstalig. Myspace is wereldwijd netwerk, maar met een eigen Nederlandse tak. Linkedin is internationaal en is alleen in het Engels en Spaans te bekijken, er bestaat nog geen Nederlandse versie. Welk netwerk is voor jou bedoeld, maar wat nog belangrijker is, wat kun je er doen en hoe meld je je aan? Voor mensen met die vragen is dit boek bedoeld.

Transseksueel in Next Top Model USA

Een van de deelneemsters aan de succesvolle televisieserie America's Next Top Model is in het komende seizoen de 22-jarige transseksuele vrouw Isis. Dat meldde het Amerikaanse blad Us Weekly.

Op de vraag of ze een rolmodel wil zijn voor andere transseksuelen antwoordde Isis: "Ik wil graag mensen helpen, maar ik doe mee om mijn dromen te volgen." Het programma, gepresenteerd door supermodel Tyra Banks, is ook een succes op de Nederlandse televisie. RTL 5 zond vorig seizoen zowel de Amerikaanse als de Nederlandse versie getiteld Holland's Next Top Model uit. Of dit Amerikaanse seizoen ook hier te zien zal zijn is niet bekend.



De Amerikaanse versie van Next Top Model kan hard zijn.

Canada zet deserteur USA land uit

De Canadese autoriteiten zetten een Amerikaanse militair het land uit die naar Canada is gevlucht omdat hij niet naar Irak wil worden uitgezonden. De 29-jarige Jeremy Hinzman heeft er al een missie in Afghanistan op zitten en zegt niet te willen meedoen aan de oorlog in Irak, die hij immoreel en illegaal noemt. Hinzman week in januari 2004 met zijn vrouw en kind uit naar Canada en vroeg daar de vluchtelingenstatus aan. Zijn eenheid had een maand daarvoor te horen gekregen dat Irak de volgende bestemming was.

Hinzman wacht bij zijn terugkeer in de Verenigde Staten de krijgsraad, die hem tot maximaal vijf jaar cel kan veroordelen. De Canadese autoriteiten stellen zich op het standpunt dat de vluchtelingenstatus is voorbehouden aan mensen die in hun land van herkomst aan vervolging of marteling zouden worden blootgesteld of zelfs het leven zouden kunnen verliezen. Dat is in het geval van Hinzman niet aan de orde en dus moet hij terug naar de VS.

Tot dusverre zijn naar schatting zo'n tweehonderd Amerikanen naar Canada uitgeweken omdat zij niet in Irak willen dienen. In juni nam het Canadese parlement een niet-bindende motie aan die Amerikaanse deserteurs toestaat te blijven, maar de conservatieve regering van premier Stephen Harper legt die motie naast zich neer. Tijdens de Vietnam-oorlog kregen een kleine negentigduizend Amerikanen asiel in Canada.

'Fiscus zelf schuldig aan fouten'

De belastingdienst heeft een onterechte aftrek van duizenden euro's goedgekeurd. De balastinginspecteur wil het geld nu terughalen, maar de rechtbank in Arnhem steekt daar een stokje voor. De rechter is van mening dat de fout niet op het conto van de belastingbetaler kan worden geschoven.

Het gaat in deze zaak om een man die ten onrechte duizenden euro's als studiekosten en giften aan zijn kinderen opvoerde. Achtereenvolgens het computersysteem en het personeel traceerden deze fout niet. Een bijlage bij de aangifte werd niet opgemerkt. Een belastinginspecteur ontdekte vervolgens wel de foute aangifte, maar de rechter bepaalde dus dat er geen geld terug kan worden gehaald.

De automatisering bij de belastingdienst zorgt er voor dat aangiftes niet op juistheid worden gecontroleerd. Vervolgens wordt er wel een aanslag verstuurd. Volgens belastingexpert Monique Ligtenberg kunnen dergelijke fouten de belastingdienst opbreken. De fiscus laat weten in hoger beroep te gaan.

Hockeyvrouwen ook te sterk voor China

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben ook hun derde groepswedstrijd winnend weten af te sluiten. Gastland China werd met 1-0 verslagen.

Oranje trok al snel het initatief naar zich toe, en zorgde af en toe voor gevaar. Maartje Paumen pushte de bal bij de tweede strafcorner snoeihard in de rechterbovenhoek.

China probeerde er uit te komen, maar de verdediging van Oranje was ijzersterk. Tang was verantwoordelijk voor de enige Chinese kans maat zij sloeg de bal in het zijnet.

Ook in de tweede helft domineerde Oranje het spel, met kansen voor Van Geenhuizen en Van As. In de slotfase probeerde de Chinese vrouwen het nog met een offensief, maar het bleef 1-0.

[Upd] Grol naar halve finales

Henk Grol heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales in de klasse tot 100 kg. De Nedelander versloeg Arik Zeevi uit Israel met een yuko.

In de eerste ronde was Grol met een ippon nog te sterk voor de Braziliaanse wereldkampioen Luciano Correa.

Update @8:14

Henk Grol heeft ook de halve finales bereikt. Na 39 seconden versloeg hij zijn tegenstander, de Pool Matyjaszek, met een ippon.

VDH vijfde op 100 meter

Pieter van de Hoogenband is er niet ingeslaagd om zijn indrukwekkende loopbaan af te sluiten met een medaille op de 100 meter vrije slag. Hij eindigde als vijfde, De Fransman Alain Bernard werd nieuwe olympisch kampioen.

VDH, de olympisch kampioen van 2000 en 2004, lag na de eerste 50 meter nog laatste maar wist zich in het tweede deel terug te knokken. Uiteindelijk zwom hij een tijd van 47,75, 0,08 van het brons verwijderd.

Inwoner Georgia hield gezin drie jaar gevangen

De politie heeft een 36-jarige man uit de Amerikaanse staat Georgia aangehouden, die zijn vrouw en zijn vier kinderen drie jaar lang gevangen zou hebben gehouden in een vervuilde caravan. Dat heeft de zender ABC woensdag gemeld op gezag van de politie.

De politiechef zei dat Raymond Daniel Thurmond dinsdag is gearresteerd op verdenking van onder meer verkrachting en wreedheid tegen kinderen. De verdachte hield zijn vrouw en kinderen in de leeftijd van 9 tot 14 vast in een caravan die volstond met vuilnis en waarin zich honderden kakkerlakken bevonden.

De kinderen waren ondervoed. De drie jongsten zijn nooit naar school geweest. De moeder zei dat ze voor de ogen van haar kinderen was verkracht.

Tientallen ontslagen bij Telegraaf

Telegraaf Media Groep (TMG) zal vrijdag bekendmaken dat er "tientallen" banen worden geschrapt bij dagblad De Telegraaf. Dat meldt het RTL Nieuws.

De directie van TMG en de hoofdredactie van De Telegraaf ruzieën over het aantal banen dat verloren zal gaan bij de grootste krant van Nederland, zo hebben "goed ingevoerde bronnen" tegenover het RTL Nieuws verteld. Bij de krant werken momenteel zo'n 280 redacteuren.

TMG kondigde begin deze maand aan dat het dieper in de kosten wil gaan snijden. Daarbij worden gedwongen ontslagen niet uitgesloten. Oorzaak zijn de dalende advertentie-inkomsten, die het bedrijf noopte tot een verlaging van de winstmargedoelstelling voor 2008.

Vijf doden bij aanslag op moskee in Pakistan

Een zelfmoordaanslag bij een moskee in Pakistan heeft woensdagavond behalve de dader aan twee politieagenten en drie burgers het leven gekost. Twaalf mensen raakten gewond. Dat heeft de politie gemeld.

De moskee in de oostelijke stad Lahore werd op het moment van de aanslag door agenten bewaakt. De politie onderzoekt nog of er sprake was van een zelfmoordaanslag. De aanslag werd gepleegd vlak voor de Pakistanen om middernacht zouden beginnen aan de viering van de 61e onafhankelijkheidsdag van het land.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag werd niet opgeëist. Een aanslag met een bermbom waarbij dinsdag aan de rand van Peshawar in Noordwest-Pakistan veertien militairen omkwamen, is opgeëist door de Taliban.

'Vragen per mail slecht beantwoord'

Nederlanders winkelen steeds vaker online maar service laat te wensen over. Bedrijven en organisaties zijn erg laks met het beantwoorden van vragen en klachten per e-mail. In 38,6 procent van de gevallen wordt er slecht gereageerd en een kwart van de e-mails wordt überhaupt niet beantwoord. Inhoudelijke reacties op online gestelde vragen worden matig tot zeer slecht beoordeeld door klanten.

Autobedrijven en energieleveranciers reageren het slechtst op vragen per e-mail. Zorgverzekeraars presteren beter, maar ook zij worden in bijna een derde van de gevallen slecht beoordeeld op hun reactie. Dit blijkt uit het online mystery shopping onderzoek van Shopcontrol. Het onderzoeksbureau onderzocht de reactiesnelheid van bedrijven en instanties op het beantwoorden van e-mails. Ook werd klanten gevraagd de inhoudelijke reactie op hun vragen te beoordelen. In het onderzoek verzonden mystery shoppers per e-mail vragen naar zorgverzekeraars, energieleveranciers, gemeenten, autobedrijven en reisbureaus.

Van de in totaal 500 gestelde vragen werd slechts de helft binnen een dag beantwoord. Meer dan een kwart van de vragen werd helemaal niet beantwoord. En van alle gestelde vragen ontving slechts 36 procent een ontvangstbevestiging. Als een vraag beantwoord wordt, ontvangt men doorgaans binnen een of twee dagen antwoord.

Energieleveranciers reageren het slechtst van de vijf onderzochte branches; 45 procent reageert zeer slecht tot matig op online klantvragen. Gevolgd door autobedrijven met 44 procent. Ook reisbureaus en gemeenten komen niet goed uit het onderzoek naar voren. Op respectievelijk 36 procent en 37 procent van de online klantvragen wordt zeer slecht tot matig gereageerd. Zorgverzekeraars presteren nog het beste van de vijf branches met 31% slecht beoordeelde reacties op online klantvragen.

Moerdijkbrug morgen alweer open

Goed nieuws voor automobilisten op de A16. Maarliefst drie weken eerder dan verwacht kan men vanaf morgen weer gebruik maken van alle rijstroken op de Moerdijkbrug. Dat zou het einde moeten betekenen voor de langdurige verkeershinder. Afrondende werkzaamheden worden 's nachts uitgevoerd.

Rijkswaterstaat startte het onderhoud aan de brug met het versterken van de constructie met Hoge Sterkte Beton (HSB). Dat nieuwe soort wegdek werd in ons land voor het eerst werd toegepast op zo'n grote stalen brug. Maar het kampte al snel met scheuren en bobbels. Daardoor moest de aannemer het nieuwe wegdek direct weer renoveren en gedeeltelijk vervangen.

Het werk in de richting Breda is goed verlopen. Alhoewel men startte in de winter, werd de brug drie weken eerder opengesteld dan aanvankelijk gedacht. Dit in tegenstelling tot de eerdere versterking van de rijbaan in de richting Rotterdam. Die verliep minder soepel. Daarom plande de aannemer de laatste fase zeer strak.

Volgens onderzoek stopt de scheurvorming in het stalen rijdek na het aanbrengen van HSB op de brug. De komende jaren worden meerdere stalen bruggen onder handen genomen, zoals de Galecopperbrug (A12 bij Utrecht) en de brug over de Waal bij Ewijk (A50).

OS: Van den Hoogenband vijfde op 100 vrij

Pieter van den Hoogenband is vandaag bij de Olympische Spelen als vijfde geëindigd op de 100 meter vrij. De regerend olympisch kampioen finishte in een tijd van 47,75. De Fransman Alain Bernard nam de titel over van Van den Hoogenband in 47,21.

Met de race van Van den Hoogenband kwam een einde aan een tijdperk. De afgelopen acht jaar was hij olympisch kampioen op de 100 meter vrij. Hij won het koningsnummer voor het eerst in 2000 en prolongeerde zijn titel vier jaar geleden in Athene.

Van den Hoogenband maakte in 1996 in Atlanta zijn debuut op de Spelen. Hij eindigde toen als vierde op de 100 en 200 meter vrij. Hij veroverde in totaal zeven olympische medailles: twee keer goud op de 100 vrij en een keer op de 200 vrij, zilver op de 200 en 4x100 vrij en brons op de 50 en 4x200 vrij.

Het laatste nieuws omtrent de Olympische Spelen vind je op de speciale subsite! 

Democratische voorzitter doodgeschoten

De voorzitter van de Democratische partij in de staat Arkansas is doodgeschoten. De dader was het kantoor van de partijleider in Little Rock binnengelopen met de mededeling dat hij vrijwilligerswerk wilde doen voor de Democraten. Daarop schoot hij de 48-jarige partijvoorzitter Bill Gwatney dood.

De dader werd later na een achtervolging door de politie doodgeschoten. Over hem is alleen bekend dat het een 51-jarige blanke man was. Wat zijn motief was is onbekend.

De Democratische leider van Arkansas was een vriend van Bill en Hillary Clinton.

Met dank aan bennootje voor de submit.

Sarkozy: Rusland respecteert bestand met Georgië

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft woensdagavond van zijn Russische collega Dmitri Medvedev de garantie gekregen dat Rusland zich houdt aan zijn kant van de deal dat een einde moet maken aan het geweld in Georgië. Dat heeft Sarkozy's kantoor bekendgemaakt.

Frankrijk wierp zich deze week op als bemiddelaar in het conflict, dat ontstond nadat Georgië de afvallige provincie met sterke Russische banden Zuid-Ossetië opnieuw aan het centrale gezag probeerde te onderwerpen. Vrijwel direct zond Rusland op grote schaal troepen, die ver doordrongen op Georgisch grondgebied.

Rusland beloofde zich dinsdag al aan het Franse akkoord te houden, maar Georgië meldde woensdag allerhande schendingen door Russische troepen.

Sarkozy en Medvedev voerden woensdagavond uitvoerig overleg, waarin de Rus wederom beloofde zich aan de gemaakte afspraken te houden.

Boek: Brian Freeman - De Stalker

Een boek met de titel De Stalker wekt bij menig thrillerliefhebber vast meteen de interesse. Het is de nachtmerrie van velen, gestalkt worden met de dood tot gevolg. Dit onderwerp heeft schrijver Brian Freeman gekozen voor de opvolger van zijn eerdere bestsellers Verdorvenen en De Stripper. Met vertalingen in maar liefst 17 talen kun je wel spreken van een grote naam onder de thrillerauteurs. Zijn nieuwste werk is nu ook in ons land verschenen. Zal het een evenzo goed verhaal zijn als zijn andere boeken? Begin snel met lezen en oordeel zelf.

Nieuwe trailer Dead Space toont uit elkaar vliegende monsters

Dead Space, EA's komende third-person horror-shooter, zal iets anders omgaan met vijanden dan je gewend bent. In de meeste games is het "pafpafpafpafpaf-dood", waarbij de slechterik omvalt en misschien van een trap afrolt als je het goed timed. In Dead Space zullen de meeste vijanden echter uiteenvallen in kleinere vijanden, waardoor het vaak handiger is om een vijand te incapaciteren dan om hem/haar/het proberen op te blazen.

Dead Space wordt 31 oktober verwacht voor de PlayStation 3, PC en Xbox 360.

Marokkaanse Nederlandse geeft scheidingsfeest

Een Marokkaanse met de Nederlandse nationaliteit vierde onlangs haar scheiding met een groot feest in een vijfsterrenhotel in Fes. Dat berichtte het Arabischtalige dagblad Al-Jarida al-Ula (de eerste krant) gisteren.

De vrouw vierde haar scheiding van een Nederlandse Marokkaan. De vrouw zou tegen de krant hebben gezegd dat zij haar scheiding wilde vieren omdat die een belangrijke verandering in haar leven betekende. Veel Marokkaanse Nederlanders houden in de zomer hun bruiloft in Marokko.

De kosten voor het scheidingsfeest, waarvoor ook mensen uit Nederland waren overgekomen, bedroegen volgens Al-Jarida al-Ula 30.000 euro. Er trad een muziekgroep op en voor de gasten en de gastvrouw waren kamers en een suite in het hotel gehuurd.

PC softwareverkopen USA, Go Go Sims 2!

De wekelijkse PC softwareverkopen uit de VS zijn weer bekend gemaakt, ditmaal van de week van 21 tot en met 26 juli. Helaas wordt Nancy Drews leidinggevende reeks bruut doorbroken door het commerciële geweld van de Sims 2.

Veel meer valt er eigenlijk niet te zeggen over het lijstje, er staan veel bekende games in die nog steeds goed blijven verkopen. Wie weet is er volgende week een spannender lijstje?

1) The Sims 2
2) Nancy Drew: The Phantom of Venice
3) World of Warcraft Battle Chest
4) Spore Creature Creator
5) World of Warcraft
6) The SIms 2: Ikea Stuff
7) Diablo Battle Chest
8) Call of Duty 4
9) World of Warcraft: Burning Crusade
10) The Sims 2: Free Time

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.