Filmflits - week 33

Martijn (Tinuzzz_Talpa)

Dit weekend is er weer het muziekfestival Lowlands. Uw Filmflitser is naar dit evenement. Dus het kan zijn dat de informatie die in deze Filmflits wordt gegeven al weer oud is, mijn excuses hiervoor. Maar verder hebben we natuurlijk gewoon een normale Filmflits met de TV-tip van de Week en de Trailer van de Week. Donderdag om 21:00 uur a.s. is de deadline voor de prijsvraag, dus doe mee voordat het te laat is.

Filmheadlines van week 33

Einde onderzoek naar dood Heath Ledger
De onderzoek naar de oorzaak van de dood van acteur Heath Ledger, die begin dit jaar overleed, is officieel afgesloten. De aanklagers proberen niet langer te achterhalen of Ledger op een 'legale' manier is overleden. Ledger overleed op 22 januari, hij werd dood gevonden op zijn hotelkamer. Ledger was net bezig met zijn rol als The Joker in The Dark Knight.

Ice Cube is klaar voor A-Team de film
Niemand weet eigenlijk of er wel een film komt, maar rapper Ice Cube is er in ieder geval klaar voor. Ice Cube speelt, als de film er komt, de rol van B.A. Ice Cube zei in een interview: "Man, I am so ready to play B.A. Baracus. I really want it to happen and it’s the thing we’ve been talking about lately. Een voorlopige première staat gepland op 11 juni 2009.

Film die afgelopen week in première ging

Get Smart (met Steve Carell en Anna Hathaway)
Komedie / Actie                            110 minuten
Parodie op James Bond. Geheim agent Maxwell Smart werkt bij CONTROL. Deze organisatie wordt door de overheid niet zo goed betaald als de CIA. Smart gaat op zoek, samen met zijn partner in crime Agent 99, naar leden van de terroristische organisatie CHAOS.

Trailer van de Week

Saw V (met Tobin Bell)
Horror / Thriller                                 Vanaf 8 januari 2009 in de bioscoop
Inspecteur Hoffman zet het werk van de sasistische, psychopatische 'moordenaar' Jigsaw voort. Hij begint al snel met het testen van verschillende mensen, maar tegelijkertijd wordt hij behoorlijk op de hielen gezeten.

Binnenkort op DVD
19 augustus

[Rec] (met Manuela Velasco)
Horror                                                85 minuten
Een jonge TV-journaliste en haar cameraman lopen een tijdje mee met de brandweer. Op een nacht rukt de brandweer uit om een oude vrouw te redden uit een appartementengebouw. Alleen dat loopt uit op een grote nachtmerrie.

The Ruins (met Jena Malone en Joe Anderson)
Horror / Thriller                                 91 minuten
Amy en Stacy, twee vriendinnen met hun zeer verschillende vriendjes, de serieuze student medicijnen Jeff en de feestende vrijbuiter Eric trekken aan het eind van hun vakantie de Mexicaanse jungle in om de ruïnes te bekijken van de Maya's. Juist op dat moment gebeurt er iets waardoor ze doodsangsten uitstaan op de top van die ruïnes. Er zijn levensbedreigende krachten aanwezig, die hun dwingen om te vechten voor hun leven.

En verder onder andere:
- Redacted (Oorlog)
- An American Crime (Drama)
- Buried Alive (Horror)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
21 augustus

Meet Dave (met Eddie Murphy)
Komedie / Science-Fiction             90 minuten
Maak kennis met Dave, Dave lijkt op het eerste oogopslag en normaal mens. Maar Dave is eigenlijk een ruimteschip in de vorm van een man om de bewoners van een planeet te redden. De problemen beginnen als er een vrouw in het spel komt, zij verovert het hart van Dave. De kapitein van het schip vreest het bestaan van hun planeet.

Hellboy II: The Golden Army (met Ron Perlman en Selma Blair)
Actie / Science-Fiction                     110 minuten
Een oud bestand tussen het mensenrijk en mythische wezens staat op het punt om verbroken te worden. De verbannen prins Nuada wil de mensheid uitroeien om plaats te maken voor de mythische wezens. Hellboy moet met zijn team, het Gouden Leger, proberen de prins te stoppen. Uiteindelijk zal Hellboy moeten kiezen tussen de twee werelden, de mensenwereld of de wereld van de mythische wereld. Hellboy wordt in beide werelden niet echt geaccepteerd.

En verder:
- The Midnight Meat Train (Horror / Thriller)
- Star Wars: The Clone Wars (Animatie)
- Factory Girl (Drama)
- Cordero de Dios (Drama)

TV-tip voor Week 33

Hellboy (met Ron Perlman en John Hurt)
Fantasy                                            Zondag 20:30 - 22:45 uur op RTL 5
De nazi's zoeken in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog naar hun toevlucht in de zwarte magie om hun verloren zaak te redden. Het kamp waar de ceremonie plaatsvind wordt bestormd door de Geallieerden, maar niet voordat de demoon Hellboy opgeroepen is. Hellboy besluit om zijn krachten te gebruiken tegen het kwaad.

Webtip van de Week

Jumper (met Samuel L. Jackson)
Thriller / Science-Fiction                88 minuten
David Rice ontdekt dat hij een jumper is, dat betekent dat hij zichzelf kan teleporteren van de ene naar de andere plaats. Hij gebruikt zijn krachten om een leven van luxe te hebben. Alleen Roland Cox van de Paladin organisatie denkt daar anders over. Hij is van mening dat alleen God dit soort krachten mag hebben en hij gaat op zoek naar Rice.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. The Dark Knight (met Heath Ledger)
2. Wall-E (met de stemmen van Fred Willard en Jef Garlin)
3. Mamma Mia! the Movie (met Pierce Brosnan)

Prijsvraag

The 40 Year Old Virgin (met Steve Carell en Seth Rogen)
Andy werkt in een elektronicazaak, waar hij wordt gezien als een saaie man. Zijn collega's komen erachter dat Andy nog steeds maagd is, samen besluiten ze om daar werk van te gaan maken. Maar Andy komt in rampzalige situaties terecht.

Hoe win je deze DVD?
Heel simpel, jij stuurt een mailtje naar waarin jij je 'eerste keer' beschrijft. De leukste inzending wint natuurlijk. Het onderwerp van het mailtje moet zijn 'DVD Prijsvraag Filmflits', vermeld natuurlijk je username ook. De deadline is donderdag 20 augustus 21:00 uur. De winnaar wordt op 21 augustus bekend gemaakt in de Filmflits.

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...