FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 23 juli 2008

Bush: Wall Street was dronken

Op een onofficiële bijeenkomst van de Republikeinse partij in Houston werden de aanwezigen getrakteerd op een paar eerlijke uitspraken van de Amerikaanse president George W. Bush. Bush, die was komen opdraven om geld op te halen voor een lokale Republikeinse politicus, maande de tv-ploegen hun camera's uit te doen. Toen deze daaraan gehoor gaven, zag de president zijn kans schoon het aanwezige publiek eens te vertellen hoe hij werkelijk dacht over de kredietcrisis. Hij rekende daarbij echter buiten het gebruik van een mobiele telefoon als camera...

Volgens Bush was er "geen twijfel over mogelijk... Wall Street raakte dronken. En dit is één van de redenen waarom ik u vroeg uw tv-camera's uit te zetten. Het raakte dronken en nu heeft het een kater. De vraag is: hoe lang duurt het voordat ze weer nuchter is en niet meer allemaal van die fraaie financiële instrumenten zal gebruiken?"

Ook voelde de president de behoefte zijn eigen ervaringen met de aanwezigen te delen: "We schijnen nu een probleem te hebben met de huizenmarkt. Nou, niet in Houston, en zeker niet in Dallas, waar mijn vrouw nu een huis aan het uitzoeken is... Daarin heb ik geen zegje meer, ik neem thuis de beslissingen niet meer." De uitspraken leidden tot hilariteit onder de toehoorders.

Vorige week hield Bush het volk nog voor dat er nog altijd een "gezonde groei" in de "robuuste" Amerikaanse economie zit. Ook noemde hij het financiële systeem "fundamenteel sterk". Investeerders luisteren al langer niet meer naar één van de minst populaire presidenten die de Verenigde Staten ooit hebben gekend.

Uitslagen eerste voorronde Champions League

Vorige week dinsdag en woensdag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de eerste voorronde van de Champions League. Vandaag waren de laatste returns, nader er gisteren ook al vijf wedstrijden werden gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

ThuisUitUitslag1e wed.Saldo
NK Dinamo Zagreb (CRO)*Linfield FC (NIR)1-12-03-1
FC Levadia Tallinn (EST)Drogheda United FC (IRL)*0-11-21-3
FC Artmedia Petr¸alka (SVK)*Valetta FC (MLT)1-02-03-0
Valur Reykjavík (ISL)FC BATE Borisov (BLR)*0-10-20-3
IFK Göteborg (SWE)*S.S. Murata (SMR)4-05-09-0
FC Pyunik (ARM)Anorthosis Famagusta (CYP)*0-20-10-3
FK Budućnost Podgorica (MNE)Tampere United (FIN) *1-11-22-3
NK Dom¸ale (SVN)*F91 Dudelange (LUX)2-01-03-0
FK Modriča *(BIH)KS Dinamo Tirana (ALB) 2-12-04-1

* = door naar de tweede voorronde van de Champions League

Uitslagen oefenduels 23 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
Bor. M'gladbach (Dui)
Friend, Colautti (2)
SC Heerenveen
Pranjic
3-1
FC Groningen Olympiakos (Gri) 0-2
Hollandia FC Volendam
Lopes (2), Tuyp (2), Valenta, Platje
1-6
Fortuna Sittard
Boymans
Sint-Truiden (Bel)
Pospisil, Grabovac (ed)
1-2
FC Omniworld Hapoel Kfar Saba (Isr) 0-1
Regioteam FC Utrecht
v. Dijk, Cornelisse, Vandenbergh
1-3
FC Den Bosch Maccabi Tel-Aviv 0-1
VVV-Venlo
Kolder, Leemans, Schaken
Helmond Sport
Jansen
3-1
Haarlem
Kousemaker
Jong Ajax
Lewis
1-1
Anderlecht
Wasilewski, Legear
Roda JC
Oper
2-1

Wii krijgt fotoservice

Nintendo en Fujifilm hebben afgelopen tijd gewerkt aan een nieuwe service voor de Wii. Het betreft hier een fotoservice waarbij gebruikers foto's van hun Wii of van een SD-kaartje kunnen uploaden naar het 'Photo Channel', dat in verbinding staat met een afdrukpunt van Fujifilm.

Via dit Photo Channel kan je allerlei Nintendo elementen toevoegen aan je foto's met behulp van templates. Betaling is helaas niet mogelijk met Wii Points, alleen mensen met een creditcard kunnen van de service gebruik gaan maken.

In Japan wordt de service woensdag geintroduceerd. Hoe lang het gaat duren voordat het in Europa beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.


Het Photo Channel in Japan

Flinke premie voor Hiddink

Guus Hiddink heeft een premie van 3 miljoen euro gekregen voor het voor Rusland succesvol verlopen EK voetbal. Dat heeft de nationale bond van het land vandaag gezegd.

Met de Nederlandse bondscoach drong Rusland de afgelopen zomer door tot de halve finale, waarin het verloor van de latere kampioen Spanje. Een ronde eerder had Rusland gewonnen van Nederland.

Hiddink heeft met de Russische voetbalbond een mondeling akkoord voor contractverlenging tot het WK van Zuid-Afrika in 2010. De partijen gaven te kennen te verwachten dat de verbintenis binnen tien dagen officieel wordt ondertekend. De Russische spelers ontvingen ook een aardig bedrag: 370.000 euro.

 

(Guus Hiddink denkt na over de lak van z'n nieuwe Rolls)

In oosterse sfeeren in Prince of Persia DS-trailer

De Prins is terug. Hij komt niet alleen naar de Xbox 360 en Playstation 3, maar ook naar de DS. Deze game zal een unieke look krijgen en een stuk anders zijn dan de versies op de consoles. In onderstaande gameplay-trailer kan je zien hoe het spel in zijn werk zal gaan. We zien hoe de prins moet springen, klimmen en vechten om zijn doel te bereiken. Dit alles doe je door middel van de stylus.

[SLF] Buurman test de wagen van PSV

Naast Robert Doornbos test er volgende week nog een Nederlander een Superleague-auto. Yelmer Buurman zal namelijk met de wagen van PSV het asfalt kiezen in Barcelona.

De 21-jarige coureur zal alle drie de dagen, vanaf dinsdag, testen voor het raceteam van de Eindhovense voetbalclub. "Dat zal alleen niet meevallen, want het team heeft nog niet alle onderdelen van de auto binnen. Ik ben echter vol vertrouwen dat de problemen met de auto volgende week zijn opgelost. De eerste testdagen met een nieuwe raceklasse zijn altijd erg lastig, zoals we eerder zagen met de GP2 en de A1GP, maar hopelijk kunnen we flink veel rijden en veel ervaring opdoen."

De Ubberger heeft dinsdag het team ontmoet. "Het team heb ik dinsdag voor het eerst ontmoet. Het ziet er allemaal zeer professioneel uit en ze zijn erg hard aan het werk om alles goed voor elkaar te krijgen en straks goed te gaan scoren. Het is voor nu alleen nog even testen. Wat er daarna gebeurt, is nog even afwachten."

Wel denkt de ex GP2-coureur dat er veel potentie in de klasse zit. "Het idee is hartstikke leuk en de auto ziet er erg veelbelovend uit, met 700 pk en twaalf cilinders."

Grand Theft Auto naar de Wii?

In een interview met MTV gaf president van Nintendo Amerika Reggie Fils-Aime aan dat hij graag een Grand Theft Auto op de Wii zou zien verschijnen. Hij denkt dat het iets is wat beide bedrijven graag zouden willen en dat als Rockstar een versie zou maken speciaal voor de Wii, hij daar erg blij van zou worden. Of de game daadwerkelijk ooit gemaakt wordt is nog te betwijfelen, er zijn nog geen gesprekken over geweest tussen Nintendo en Take Two, maar gezien de aangekondigde DS-versie is niets onmogelijk.


Binnenkort op de Wii??

Saunier Duval staakt sponsoring wielerploeg

Saunier Duval keert niet meer terug in de wielersport. Het bedrijf dat in verwarmingsketels handelt heeft na een gesprek met ploegmanager Mauro Gianetti besloten de sponsoring per direct te staken.

Tijdens de Tour de France van dit jaar kwam Saunier Duval negatief in het nieuws door het dopinggebruik van Riccardo Riccò . Ook zijn ploeggenoten Leonardo Piepoli en Juan-José Cobo zouden verboden middelen hebben gebruikt, maar hier is geen positieve uitslag van.

Saunier Duval is de tweede ploeg die na de Ronde van Frankrijk niet meer in de wielerwereld te zien zal zijn. Eerder trok ook Barloworld zich al terug na een positieve test van Moisés Dueñas.

Voor meer wielernieuws kijk je op FOK!sport!

 

Halo 3 weer lijstaanvoerder Xbox Live

Lange tijd was de multiplayer van Call of Duty 4 het meest populaire spel op Xbox Live. Maar de derde Halo aflevering heeft sinds de komst van de gratis Cold Storage map weer de leiding van Modern Warfare over genomen wat betreft het grootste aantal 'unieke' spelers.

Xbox 360 Top Live Titels (gebaseerd op unieke gebruikers)
1 Halo 3
2 Call of Duty 4
3 GTA IV
4 Gears of War
5 Guitar Hero III
6 Rock Band
7 Too Human Demo
8 Battlefield: Bad Company
9 Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2
10 FIFA 08

Top Arcade Titles (volledige versies)
1 Golf: Tee It Up!
2 SOULCALIBUR
3 UNO
4 DOOM
5 Worms
6 Schizoid
7 N+
8 Geometry Wars Evolved
9 Wolf of the Battlefield: Commando 3
10 Coffeetime Crosswords

'Dabic' had vriendin, stamcafé en familie in de VS

Het geheime leven van Radovan Karadzic blijkt onder andere te hebben bestaan uit een bij elkaar verzonnen familie die hij in de Verenigde Staten zou hebben achtergelaten en uit regelmatige bezoekjes aan zijn favoriete kroeg. De voortvluchtige Karadzic hield er onder de schuilnaam Dragan Dabic zelfs een maîtresse op na. Dat bleek woensdag allemaal uit gesprekken met kennissen van Karadzic, alias Dabic.

Karadzic stelde zijn vriendin altijd voor als een medewerkster van zijn kliniek voor alternatieve geneeswijzen. Dat zei Zoran Pavlovic, die de website voor de kliniek heeft gebouwd.

Toen Pavlovic eens een bezoek bracht aan het appartement waar Karadzic woonde, zag hij een ingelijste foto staan vier jongens, allemaal gekleed in een geel shirt van de LA Lakers, een basketbalteam uit Los Angeles. Volgens Karadzic waren het zijn kleinkinderen die in de VS woonden.

Misko Kovijanic is de eigenaar van een café in de buurt van het appartement. De zaak heet 'The Madhouse', het gekkenhuis. Volgens de kroegbaas was Karadzic er stamgast. In het café hangen foto's van Karadzic en de nog altijd voortvluchtige Ratko Mladic, zijn voormalige legerleider. "Ik ben apetrots dat hij in mijn café kwam en vind het erg jammer dat hij is gearresteerd", zei Kovijanic, die nog wist te vertellen dat Karadzic zich graag een glas rode wijn liet voorzetten.

Karadzic, die ruim dertien jaar uit handen van de autoriteiten wist te blijven, wijzigde niet alleen zijn naam, ook zijn uiterlijk veranderde hij drastisch. De gladgeschoren Radovan Karadzic met het donkere haar en de prominente buik, veranderde in Dragan Dabic, een opvallend minder dikke man met het kapsel en de baard van een prehistorische druïde. Niemand die in het dagelijks leven met hem in contact kwam vermoedde ook maar enigszins dat de alternatieve genezer in werkelijkheid de voormalige Bosnisch-Servische leider was.

Overigens heeft Karadzic inmiddels zijn haar bijgeknipt en zijn baard afgeschoren, zo maakte zijn advocaat woensdag bekend: "Hij ziet er weer uit als nieuw, precies hetzelfde, maar dan veertien jaar ouder."

Blatter: Clubs moeten spelers tot 23 vrijgeven

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft laten weten dat alle clubs verplicht zijn spelers tot 23 jaar vrij te geven voor de Olympische Spelen.

"De vrijgave van spelers onder 23 is altijd een verplichting voor elke club. Hetzelfde principe geldt voor Peking 2008", aldus Blatter in een open brief aan alle teams. Het feit dat de Olympische Spelen niet zijn ingeschreven op de internationale kalender van de FIFA is volgens Blatter geen beletsel om spelers niet af te staan. "Het gaat in tegen de geest van de Olympische Spelen om spelers onder 23 thuis te houden. Zij vormen het hart van de teams die aan het olympisch toernooi deelnemen."

Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van de European Club Association (ECA), ziet dat echter anders. "Het olympisch toernooi staat niet op de FIFA-kalender en dus kunnen de clubs nergens toe verplicht worden. We scharen ons achter de teams die belangrijke spelers dreigen te verliezen tijdens de maand augustus", aldus Rummenigge. Hij roept de FIFA en het IOC op om duidelijker regels op te stellen zodat dergelijke problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Vogelaar moet rangorde wijken publiceren

Binnenkort wordt duidelijk wat de ergste probleemwijk van Nederland is. Minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA) moet tegen haar zin de ranglijst van haar veertig probleemwijken publiceren. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald.

Een journalist van RTL had vorig jaar gevraagd om de ranglijst van de veertig probleemwijken. Vogelaar weigerde die af te staan. Zij vreesde veel publiciteit voor de allerslechtste wijken. Dat zou leiden tot stigmatisering en een 'negatief effect'.

De rechtbank is van mening dat het aanwijzen van veertig probleemwijken op zich al stigmatiserend heeft gewerkt. Vogelaar heeft niet aannemelijk weten te maken dat publicatie van de rangorde extra stigmatiserend werkt, vindt de rechtbank.

Vogelaar heeft de Tweede Kamer vorig jaar op vertrouwelijke basis inzage gegeven in de ranglijst van de veertig probleemwijken. RTL heeft met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur gevraagd om de ranglijst. Wanneer de zender de lijst publiceert is nog onduidelijk.

Rotterdamse GroenLinks-wethouder stapt op

De Rotterdamse wethouder voor participatie en cultuur Orhan Kaya (GroenLinks) stapt op. Hij laat weten onvoldoende steun van de coalitiepartijen PvdA, CDA en VVD te ervaren. De leden van GroenLinks beslissen binnenkort op een extra ledenvergadering wie het wethouderschap van Kaya overneemt.

Kaya was de enige wethouder van GroenLinks in het Rotterdamse college en lag de afgelopen twee jaar geregeld onder vuur. Hem werd verweten geen visie te hebben en in debatten met de raad vaak om vragen heen te draaien. Voorman van Leefbaar Rotterdam Marco Pastors noemde hem 'het toppunt van incompetentie' en ook de SP hekelde de wethouder, die volgens fractievoorzitter Theo Cornelissen in debatten vaak onduidelijk en onzichtbaar was.

Ook vanuit de coalitiepartijen klonk veelvuldig kritiek op de wethouder. PvdA-raadslid Matthijs van Muijnen liep vorig jaar boos weg bij een debat nadat Kaya zijn vragen keer op keer niet beantwoordde. "Dat is de eerste keer dat ik wegloop in de acht jaar dat ik raadslid ben", schreef de PvdA'er destijds op zijn weblog. "Bijzonder triest dat de wethouder niet fatsoenlijk antwoord kan geven op de vraag en vijf keer eromheen draait.'

In een reactie op het opstappen van de wethouder toont PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst zich positiever. "Orhan Kaya heeft het als wethouder niet gemakkelijk gehad, maar op zijn conto kunnen een aantal belangrijke prestaties worden geschreven, zoals het weer vol krijgen van de klassen voor inburgering", laat Van Heemst weten. "Daarin is Rotterdam een voorbeeld voor alle andere grote steden."

GroenLinks-fractievoorzitter Anneke Verwijs betreurt het vertrek van Kaya, maar respecteert zijn besluit. "Orhan heeft zich in de afgelopen twee jaar met hart en ziel voor de stad ingezet. Maar als je niet voldoende steun voelt, dan is dit een verstandig en moedig besluit."

Hof stelt uitspraak over 'hoerverkrachter' uit

Het gerechtshof in Arnhem heeft woensdag geen uitspraak gedaan in de zaak tegen een 26-jarige man uit Utrecht die in hoger beroep terechtstaat voor het verkrachten van twee prostituees en drie pogingen daartoe. De rechters willen de verdachte volgende week woensdag nog een keer aan de tand voelen alvorens uitspraak te doen.

Het gerechtshof meent dat er toch nog onvoldoende bekend is over de zaak om nu al vonnis te kunnen wijzen. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken gelden negen jaar cel tegen de 26-jarige Shawn M., die zegt onschuldig te zijn. Het OM is ervan overtuigd dat M. zich tussen 18 april en 14 mei 2006 aan de vrouwen vergreep. Dit omdat veel overeenkomsten opdoken in de aangiften van de slachtoffers. Zo vertelden de vrouwen allemaal dat de dader, net als M., gebrekkig Nederlands, Engels en Papiamento door elkaar sprak, op een fiets wegvluchtte en verschillende malen het nummer 'Walking away' van de Britse r&b-zanger Craig David wilde horen.

De slachtoffers prostitueerden zich aan het Zandpad en de Europalaan in Utrecht. Dat het bij drie hoeren bij een poging tot verkrachting bleef, was te danken aan heftig tegenstribbelen, verklaarde de politie na de aanhouding van M. in mei 2006. Volgens justitie handelde de Utrechter gewelddadig en intimiderend. Hij zou zijn slachtoffers de keel zo hard hebben dichtgeknepen dat enkele vrouwen voor hun leven vreesden.

De rechtbank in Utrecht veroordeelde M. vorig jaar tot zes jaar cel. Het OM had toen een gevangenisstraf van tien jaar geëist. De rechters vonden die eis echter 'bovenmatig'.

Breukink: "Dom tijdverlies kost Tourzege"

Rabobank ploegleider Erik Breukink gelooft niet meer in een Tourzege van zijn kopman Denis Menchov. Hij noemt het domme tijdverlies tijdens een vlakke rit en een afdaling als oorzaak.

"Zo ga je straks wel rekenen", erkende Breukink na de finish van de laatste grote bergrit. "Maak me nou niet nog zieker dan ik al ben", was het antwoord van Breukink toen hij werd geconfronteerd met de de verloren seconden in de vlakke winderige rit naar Nantes (38 seconden door een verkeerde positie in het peloton) en de afdaling van dinsdag (35 seconden). Bij elkaar is dat één minuut en dertien seconden, bijna de helft van zijn achterstand op Sastre: 2.39. Zonder het verlies had Menchov een voorsprong van vijf seconden gehad op Cadel Evans, nu heeft de Rus een achterstand van één minuut en vijf seconden. "Achteraf zullen we dat inderdaad zo bedenken, maar je hebt er niets aan", zei Breukink na de voor hem teleurstellende rit.

"Denis had vooraf letterlijk gezegd: Als de koers ontploft bij de voet van de Alpe-d'Huez en ik met Sastre kan wegkomen, ziet het er goed uit", aldus Breukink. "Hij wist dat Sastre de sterkste was. Koersinzicht heeft-ie wel. Alleen de goede benen even niet."De tactiek klopte, net als Menchovs poging mee te springen. "Als je aspiraties hebt om de Tour te winnen, moet je op dat moment mee. Helaas was het iets te hoog gegrepen, al heeft Denis zich daarna fantastisch hersteld."

Volgens Breukink is de derde plek nog het hoogst haalbare: "De eerste twee plekken zijn vergeven aan Sastre en Cadel Evans. De marge die Sastre heeft is nog allerminst safe, dat wordt zaterdag in de tijdrit nog spannend. Voor Denis is de derde plaats het hoogst haalbare."Hij gaf Menchov vandaag nog wel een compliment voor zijn vechtlust: "Daar krijgt hij een pluim voor. Want hij werd op een plek gelost waar je normaal minuten verliest. Ik zei maar even niets tegen Denis toen het gebeurde via zijn oortje, maar in de auto reageerden we ons even af tegen elkaar. Het was echter zaak direct terug te komen in de realiteit, Denis moest zijn ritme vinden. Ik heb hem opgejut en gezegd dat ze allemaal stuk zaten. Evans was ook kapot, en hij reed maar 10 seconden voor hem. Toen hij weer terugkwam bij de groep, kreeg hij zoveel moraal dat hij erbij kon blijven tot aan de finish.

Bij de Rabobankploeg was men tot woensdagmiddag bezig met het geel, gaf Breukink toe. "De kans was niet groot, omdat er een paar goede renners voor hem stonden in het klassement, maar we hadden een man die meedeed om de zege. Natuurlijk hadden we meer verwacht en gehoopt, maar vandaag was er een moment dat ik verwachtte dat hij op zeven minuten zou binnenkomen. Je verlegt elke keer je grenzen, maar je blijft voor het hoogst haalbare gaan. Dat verandert niet". Maar die onnodig verloren seconden, dat blijft knagen. Het is zuur en kost hem mogelijk plekken in het klassement. Achteraf weet je pas hoe veel plekken. Maar wat heb je aan die wetenschap? Helemaal niets."

A. Schleck: "Volgend jaar voor geel"

Andy Schleck mag zich sinds gisteren de drager van de witte trui, en daarmee de leider in het jongerenklassement, noemen. De 23-jarige Luxemburger loste hiermee Vicenzo Nibali af.

"Het was een superetappe," liet Schleck na afloop van de etappe van gisteren weten. "Ik had een goede dag en heb mezelf verbaasd. Ik zal blij zijn als ik morgen weer zo'n dag heb en als de tijdrit ook goed verloopt."

Toch is Schleck van mening dat de witte trui geen doel op zich is. "Die witte trui? Daar denk ik niet speciaal aan," liet de renner van Team CSC weten. "Mijn taak is om hier voor de ploeg te werken. De eindzege van Frank is veel belangrijker. Volgend jaar kom ik terug om voor het geel te gaan."

Schleck staat nu in het jongerenklassement bijna twee minuten voor Roman Kreuziger. Nibali, gisteren nog tweede, verloor vandaag tijd en staat nu derde op meer dan een kwartier.

Ferguson: "Ik maakte Rooney het leven zuur"

Sir Alex Ferguson heeft dinsdag toegegeven het leven van Wayne Rooney te hebben verpest. De manager van Manchester United posteerde de speler namelijk op plaatsen waar de jonge international niet wilde spelen.

Inmiddels lijkt het erop dat Ferguson Rooney zijn oude plek wil teruggeven. "Ik heb wel verantwoordelijkheid voor Wayne Rooney. Hij heeft zichzelf zoveel opgeofferd voor de ploeg, en nooit geklaagd, dat zegt heel veel over de jongen. Ik denk dat zijn positie achter de spitsen het beste is, hij speelt die rol erg goed. Hij is agressief, maakt gebruik van twee voeten en heeft een goed tempo. Ook heeft hij veel moed om verder te gaan in het vak," liet Ferguson in een reactie weten.

Afgelopen weekend vroeg Pélé zich af of Rooney zich de afgelopen vier jaar überhaupt heeft kunnen verbeteren. Ook wilde de Braziliaanse legende weten of de aanvaller zijn oude vorm ooit weer zou kunnen herpakken. Ferguson denkt dat het wel goed zal komen. "Op 22 kon hij nooit het eindproduct zijn voor ons. We betaalden meer geld voor hem omdat hij op zijn achttiende al potentieel goed was, over een paar jaar kunnen we zeggen dat hij briljant is."

Quick-Step in de markt voor Chavanel

Sylvain Chavanel staat in de belangstelling van Quick-Step. De Franse wielrenner rijdt momenteel nog voor Cofidis en is aan een uitstekend seizoen bezig.

Dit seizoen wist Chavanel onder andere Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl te winnen. Bovendien kroonde hij zichzelf tot Frans kampioen tijdrijden. Ook droeg hij één dag de bolletjestrui in de Ronde van Frankrijk.

Chavanel is niet de enige Fransman die in de belangstelling van Quick-Step staat. Ook Sébastien Minard, Stéphane Augé (allen Cofidis) en Jérôme Pineau (Bouygues Télécom) staan op het lijstje van manager Patrick Lefevere. Ook Stef Clement heeft een aanbod van de Belgische wielerformatie ontvangen.

Davids verlengt contract met NEC

NEC is er in geslaagd om Lorenzo Davids langer aan zich te binden. Het huidige contract van de middenvelder zou volgend jaar zomer aflopen, maar is nu tot medio 2011 verlengd.

In het seizoen 2006-2007 werd Davids van Feyenoord overgenomen. Sindsdien speelde de 21-jarige voetballer 38 wedstrijden voor de ploeg uit Nijmegen. Hierin wist hij twee keer te scoren.

Bovendien zou Davids nog op de Olympische Spelen in actie kunnen komen. Bondscoach Foppe de Haan heeft de middenvelder van NEC namelijk op de stand-by lijst geplaatst.

ADO huurt verdediger Horváth

ADO Den Haag huurt de Slowaakse verdediger Csaba Horváth komend seizoen van AS Trencín. In het huurcontract is tevens een optie tot koop opgenomen. Als die gelicht wordt, krijgt Horváth een verbintenis voor drie seizoenen.

De 26-jarige Horváth was enige tijd op proef bij de promovendus. De verdediger van 1,92 meter lang speelt sinds 2005 voor Trencín, dat hem eerder al een seizoen huurde. In Tsjechië kwam hij uit voor FC Synot en FC Slovácko.

Horváth speelde vorig seizoen 31 competitieduels voor Trencín, waarvan de Nederlander Tschen La Ling eigenaar is. In die wedstrijden maakte de verdediger drie goals.

Iwata: Geen garantie dat Wii met kerst op voorraad zal zijn

Anderhalf jaar na de lancering van de Wii kan Satoru Iwata, CEO van Nintendo, nog steeds geen garanties geven met betrekking tot de beschikbaarheid van de console. In een gesprek met Forbes zei hij dat hij niet durft te garanderen dat met de feestdagen er genoeg Wii's op voorraad zullen zijn in de Verenigde Staten.

We proberen absoluut om meer te leveren aan de VS, zeker in vergelijking met vorig jaar. Toch kan ik geen 100% garantie geven dat je deze feestdagen een Wii zult kunnen aanschaffen. Het enige dat ik kan garanderen is dat Nintendo haar best zal doen om zoveel mogelijk exemplaren in de winkels te krijgen om aan de vraag te voldoen.

Ondanks de productiecapaciteit van 18,61 miljoen stuks per jaar, waarvan 40% in Amerika belandt, blijft er een tekort. Eerder kondigde Nintendo al aan de productie te gaan verhogen naar 25 miljoen exemplaren, in de hoop aan de vraag te kunnen voldoen.

In het interview met Forbes verontschuldigde Iwata zich verder aan de zogenaamde core-gamers voor de nadruk die het bedrijf legde op de casual massa-markt tijdens de E3 dit jaar.

Het spijt ons van de E3 media-briefings, met name voor diegene die gehoopt hadden op een mededeling over een nieuwe Mario of Zelda. Deze grote titels hebben alleen een lange ontwikkeltijd nodig en we vonden dan ook dat de E3 van dit jaar niet het juiste moment was om hier op in te gaan.



Gesink: "Volgend jaar rijd ik de Tour"

Robert Gesink denkt dat hij volgend jaar zal debuteren in de Ronde van Frankrijk. Dit liet de renner van Rabobank aan een verslaggever van Omroep Gelderland weten.

Gesink traint momenteel in de Pyreneeën in aanloop naar de Olympische Spelen. Verder zal de Achterhoeker dit jaar nog actief zijn in de Vuelta a España. De 22-jarige renner is vooralsnog erg tevreden over het huidige seizoen. "Het is beter gegaan dan ik ooit had durven dromen."

Saunier Duval staakt sponsoring

Saunier Duval keert niet meer terug in de wielersport. Het bedrijf dat in verwarmingsketels handelt heeft na een gesprek met ploegmanager Mauro Gianetti besloten de sponsoring per direct te staken.

Tijdens de Tour de France van dit jaar kwam Saunier Duval negatief in het nieuws door het dopinggebruik van Riccardo Riccò. Ook zijn ploeggenoten Leonardo Piepoli en Juan-José Cobo zouden verboden middelen hebben gebruikt, maar hier is geen positieve uitslag van.

Saunier Duval is de tweede ploeg die na de Ronde van Frankrijk niet meer in de wielerwereld te zien zal zijn. Eerder trok ook Barloworld zich al terug na een positieve test van Moisés Dueñas.

Lasers en explosies in Fracture screenshots

Later dit jaar zullen PS3- en Xbox 360-bezitters naar de toekomst kunnen reizen om daar een extreme wereldoorlog uit te voeren. De Oost-Amerikaanse Staten nemen het samen met Europa op tegen de West-Amerikaanse Staten samen met Azië. Beide kampen met hun eigen unieke technologiën, verschillend van cybernetische robotmensen tot genetisch gemanipuleerde supermensen.

Fracture komt eind oktober uit.





Als halverwege de 22e eeuw enorme overstromingen toeslaan in de Verenigde Staten wordt het land in tweeën gesplitst door de Mississippi. De Amerikaanse regering stort in en de twee helften moeten zelfstandig overleven. Het oosten komt in de Atlantic Alliance met Europa en gaat voor ontwikkelingen op het gebied van cybernetics. Het oosten komt in de Republic of Pacifica samen met Azië en probeert te groeien door genetische manipulatie. In 2161 zijn de spanningen zo hoog opgelopen tussen beide allianties dat een kleine vonk ze doet exploderen en een enorme wereldoorlog op Amerikaans grondgebied is het gevolg.

Als Mason Briggs speel je een belangrijke rol in deze oorlog. Met je explosieven vernietig je niet alleen het landschap, je maakt er een compleet nieuw landschap van dat jou moet helpen. Geen slagveld dat je achterlaat, ziet er uit zoals je het aantrof.

Secret Apprentice houdt wel van bliksem in Force Unleashed

Al jaren is het gebruik van The Force in Star Wars-games vrij beperkt. Een paar mensen tegelijk raken met Force Lightning is het meest spectaculaire wat je kunt doen. Met The Force Unleashed krijgen we te zien wat er mogelijk is als je dit soort krachten in het extreme doortrekt. Zaken als Force Push lijken meer op Force Typhoon, wat deze game een unieke speelervaring moet geven.

Star Wars: The Force Unleashed komt halverwege september uit.









The Force Unleashed neemt je mee naar de tijd tussen Episode III en IV, tijdens de groei van het Empire. Darth Vader neemt in het geheim een apprentice aan, met wie hij uiteindelijk Darth Sidious, de Emperor, wil verslaan. Als speler kruip je in de rol van de apprentice en leer je om te gaan met de Force. Dit alles tot in het meest extreme zoals het neerhalen van een Star Destroyer.

Top of Flop User's Choice: Little Jackie

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop haalde het maar net niet: Grill Champions - Come Play With Me was een flop,  dus. WurM verwoordde jullie mening nog als beste: "Saai nummer, saaie beat, saaie melodie, saaie clip EN een synthesizer die met de melodie meespeelt FLOP!"

De tip van vanavond is van Maartel:

"1997's Imani Coppola (destijds een bescheiden radiohitje met Legend Of A Cowgirl) is terug met de formatie Little Jackie. Van hun album The Stoop is The World Should Revolve Around Me de eerste single.
We hebben het allemaal al eens eerder gehoord (het doet hier en daar behoorlijk denken aan o.a. Lily Allen en Natasha Bedingfield) maar zomers, vrolijk, en aanstekelijk is het nummer zeker."

NCTb ontkent klikken PVV'ers over Fitna

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) ontkent dat drie Tweede Kamerleden van de PVV hem in maart hebben geïnformeerd over de inhoud van de anti-Koranfilm Fitna van hun leider Geert Wilders.

Een woordvoerder van de NCTb deed een verhaal met deze strekking in weekblad Elsevier vandaag af als ''lariekoek''.

Elsevier stelt op basis van een reconstructie dat Wilders er niet van op de hoogte was dat drie fractiegenoten onafhankelijk van elkaar naar het hoofd van de NCTb, Tjibbe Joustra, zijn gestapt om te vertellen dat Fitna enkele voor moslims zeer kwetsende scènes zou bevatten. Het blad zegt zich daarbij te baseren op een bron dichtbij de top van de veiligheidsdiensten.

Link: Elsevier-artikel dat volgens NCTb lariekoek is.

Zestien y-namen in Belgisch gezin

Een Antwerps ouderpaar heeft al hun zestien kinderen een naam gegeven die op een y eindigt. Maandag is het zestiende kind geboren, dat de naam Lovely kreeg. Het oudste kind heet Wendy (23). Ze is gevolgd door Cindy, Jimmy, Brendy, Sonny, Sandy, Purdy, Chardy, Yorry, Yony, Britney, Yenty, Ruaby, Xanty, Pearly en sinds maandag dus Lovely.

"Qua inspiratie voor y-namen zitten we nog niet aan het einde van ons Latijn", zegt moeder Brigitte Driessens (38) woensdag in Gazet van Antwerpen. Ze wil evenwel geen zeventiende kind meer. "We stoppen ermee, want over enkele jaren wil ik klaarstaan om kleinkinderen op te vangen."

België kent nog een groot gezin met veel bijzondere namen. In de zogeheten Presley-familie in Gent heeft vader Jean-Pierre Antheunis negentien kinderen vernoemd naar zanger Elvis Presley. Zo is Shelby vernoemd naar Shelby County, waar Elvis' huis Graceland staat.

Automobilist rijdt 35 jaar zonder rijbewijs

De politie heeft een 66-jarige man uit De Kiel (Drenthe) aangehouden die al 35 jaar zonder geldig rijbewijs reed. De automobilist werd gisteravond op de A28 aan de kant gezet omdat hij met 160 kilometer per uur over de rijksweg racete. Hij had bovendien te veel gedronken, meldde het Korps landelijke politiediensten vandaag.

Het rijbewijs van de man was sinds 1973 verlopen. Hij had destijds geen geld om het te verlengen. De auto waarin hij nog elke dag reed is volgens hem van zijn ex. De man verklaarde aan de politie "goudeerlijk" te zijn. Hij komt in geen enkele politie-informatiesysteem voor. Jaren geleden heeft hij zelfs zijn verlopen rijbewijs naar het gemeentehuis gestuurd.

De auto van zijn ex-vrouw staat nog bij het politiebureau. Zij kan hem komen ophalen. De man is met de drie bonnen op de trein naar Emmen gezet.

Tour: Gele trui krijgt nieuwe drager

Carlos Sastre heeft op Alpe d'Huez de gele trui veroverd. Hij deed dit door de koninginnenrit van de Tour te winnen.

De etappe ging van Embrun naar Alpe d'Huez over 210,5 kilometer. Onderweg werden drie bergen van de buitencategorie beklommen. Als eerste bedwongen de renners de Galibier, daarna de Croix de Fer en tot slot dus Alpe d'Huez. Pas op die laatste berg ging het echt los. Sastre demarreerde al aan de voet en wist zijn voorsprong uit te bouwen naar twee minuten en drie seconden op de top. Dit was genoeg voor de gele trui. 

Samuel Sanchez kwam als tweede boven, gevolgd door Andy Schleck. In het klassement staat Fränk Schleck nu tweede, gevolgd door Bernhard Kohl op plaats drie. 

Voor een uitgebreid verslag kijk je op FOK!sport!

Geflitst met vrouw op de motorkap

De politie stond voor een raadsel toen ze de foto's uit de flitspaal in het Zwitserse Heiden bekeek. Op de motorkap van een oude rode Volkwagen lag een vrouw. Ze hield zich stevig vast, terwijl de auto in het donker met 86 kilometer per uur langs de flitspaal denderde.

Dat schreef de Zwitserse nieuwssite 20 Minutes vandaag. De vrouw (21) en de bestuurder (22) hadden de nummerplaten van de auto geschroefd, zodat ze geen boete zouden krijgen. De politie wist het tweetal echter toch op te sporen, hoewel een woordvoerder niet wil zeggen hoe. De twee kregen een boete en hun rijbewijzen werden ingenomen.

Sastre wint Koninginnenrit en pakt gele trui

De Koninginnenrit in de Alpen is gewonnen door Carlos Sastre. De Spanjaard sprong aan de voet van de Alpe d’Huez weg en kwam als eerste boven. De CSC-renner pakte bovendien het geel.

Vandaag stond de zwaarste etappe in de 95e Tour de France op het programma. Onderweg moesten drie bergen van de buitencategorie worden beklommen; de Col du Galibier, de Col de la Croix de Fer en tenslotte volgde de slotklim naar Alpe d’Huez. De koers werd al snel kleur gegeven door Ruben Perez, Peter Velits en Remy Di Gregorio. De drie sprongen vroeg weg, Stefan Schumacher sloot zich later bij de vier aan. Het peloton liet de vier rijden en op de top van de Galibier was de achterstand vijf minuten. In de afdaling, met tussendoor de Col du Telegraph, moest Di Gregorio lossen. De voorsprong liep op naar zeven minuten toen werd begonnen aan de Croix de Fer. Op de top van de 29 kilometer lange klim (gemiddeld 5,2%) was alleen Velits nog over, de andere drie waren opgeslokt door het peloton. In de afdaling naar L’Alpe d’Huez had Velits iets meer dan een minuut voorsprong.

Jerome Pineau sloot in de afdaling aan bij de eenzame koploper, gezamenlijk reden ze naar de voet van de klim. Al vroeg in de 13,8 kilometer lange klim volgde een aanval van Carlos Sastre, Denis Menchov kon mee maar beiden werden al snel weer ingelopen. De Spanjaard ging nog een keer en kwam nu wel weg, Velits werd ingerekend. Diverse renners, waaronder de gele trui, probeerden weg te komen maar dat lukte niet. De Spanjaard reed snel weg bij de groep met ondermeer Evans, Frank Schleck en Alejandro Valverde. Evans kraakte maar bezweek niet, wel zag hij Sastre steeds verder wegrijden. Menchov, was gelost, maar kwam weer terug bij de groep Maillot Jaune. In het slot van de klim sprongen Samuel Sanchez en Andy Schleck nogmaals weg en ditmaal met succes. Sastres voorsprong kwam niet meer in gevaar en hij won dan ook de etappe en pakte ook het geel. Sanchez en Andy Schleck werden tweede en derde, beide kwamen op 2’03” van Sastre binnen. De groep met onder andere Evans en Franck Schleck, de man in het geel, kwam op 2’15” binnen.

Uitslag etappe

#RennerTeam TijdAchterstand
1SASTRE CarlosTEAM CSC SAXO BANK6h 07' 58"-
2SANCHEZ SamuelEUSKALTEL - EUSKADI6h 10' 01"+ 00' 00"
3SCHLECK AndyTEAM CSC SAXO BANK6h 10' 01"+ 00' 28"
4VALVERDE AlejandroCAISSE D’EPARGNE6h 10' 11"+ 01' 06"
5SCHLECK FrankTEAM CSC SAXO BANK6h 10' 11"+ 02' 05"
6EFIMKIN VladimirAG2R-LA MONDIALE6h 10' 13"+ 02' 17"
7EVANS CadelSILENCE - LOTTO6h 10' 13"+ 02' 17"
8MENCHOV DenisRABOBANK6h 10' 13"+ 02' 17"
9VANDEVELDE ChristianGARMIN CHIPOTLE6h 10' 13"+ 02' 17"
10KOHL BernhardGEROLSTEINER6h 10' 13"+ 02' 17"


Gele Trui

#RennerTeam TijdAchterstand
1SASTRE CarlosTEAM CSC SAXO BANK74h 39' 03"-
2SCHLECK FrankTEAM CSC SAXO BANK74h 40' 27"+ 01' 24"
3KOHL BernhardGEROLSTEINER74h 40' 36"+ 01' 33"
4EVANS CadelSILENCE - LOTTO74h 40' 37"+ 01' 34"
5MENCHOV DenisRABOBANK74h 41' 42"+ 02' 39"
6VANDEVELDE ChristianGARMIN CHIPOTLE74h 43' 44"+ 04' 41"
7VALVERDE AlejandroCAISSE D’EPARGNE74h 44' 38"+ 05' 35"
8SANCHEZ SamuelEUSKALTEL - EUSKADI74h 44' 55"+ 05' 52"
9VALJAVEC TadejAG2R-LA MONDIALE74h 47' 13"+ 08' 10"
10EFIMKIN VladimirAG2R-LA MONDIALE74h 47' 27"+ 08' 24"

PC softwareverkopen USA, Nancy Drew for president!

Na enige weken stilte zijn ze er weer, de PC softwareverkopen uit de VS. Ditmaal zijn ze van de week van 6 tot en met 12 juli, en zoals altijd gaat het hier alleen om de winkelverkoop, online zijn nog steeds geen cijfers van.

Opvallend is niet alleen de eerste plek, die voor een nieuw deel in de Nancy Drew adventure-serie is, maar ook de tweede plek is bijzonder. Spore Creature Creator is immers geen volledig spel maar slechts een gedeelte van Spore, welke later in het jaar zal verschijnen.

1. Nancy Drew: The Phantom Of Venice
2. Spore Creature Creator
3. The Sims 2 Double Deluxe
4. Diablo Battle Chest
5. The Sims 2 IKEA Home Stuff Expansion Pack
6. World Of Warcraft: Battle Chest
7. World Of Warcraft
8. The Sims 2 FreeTime Expansion Pack
9. World Of Warcraft: Burning Crusade Expansion Pack
10. Call Of Duty 4: Modern Warfare

Battlestar Galactica-schrijvers aan de haal met Aliens-script

Iedereen die de legendarische Aliens vs. Predator-games heeft gespeeld weet hoe goed de Aliens-licentie kan werken in games-formaat, en er zullen dan ook veel mensen watertandend uitkijken naar Gearbox' poging om iets leuks met de licentie te doen.

Er is in ieder geval goed nieuws, het script van de game lijkt niet gedoemd om te mislukken. Tijdens de grote Hollywood schrijversstaking zijn de schrijvers van Battlestar Galactica aan de slag geweest om het script voor Gearbox' Aliens-game te schrijven. Er schijnt in ieder geval meer dan genoeg materiaal aanwezig te zijn, de twee schrijvers hebben genoeg geproduceerd om een volledig TV-seizoen te vullen.


Aliens: Colonial Marines wordt in het eerste kwartaal van 2009 verwacht voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Hirsch Ballin:beroep tegen vonnissen importbruiden

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie legt zich niet neer bij twee rechterlijke uitspraken die het migranten makkelijker maken zich bij hun partner of gezin in Nederland te voegen. Dat heeft de CDA-bewindsman vandaag gezegd.

Hirsch Ballin gaat onder meer in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam eerder deze maand. De rechter oordeelde dat deze migranten, ook wel importbruiden genoemd, niet verplicht een toets over de Nederlandse taal en cultuur moeten halen in hun land van herkomst.

Hirsch Ballin denkt in hoger beroep gelijk te krijgen omdat een wet uit 1814 de overheid de bevoegdheid geeft eisen te stellen aan mensen die naar Nederland willen komen. Bovendien bestrijdt de rechter niet de inburgeringstoets, maar de manier waarop deze in de wet is geregeld, aldus de minister.

 

Italië neemt controversiële immigratiewet aan

Italië treft omstreden maatregelen tegen illegale immigranten. Illegaal verblijf wordt een ernstig misdrijf waar een gevangenisstraf op staat van zes maanden tot vier jaar.

De Italiaanse Senaat heeft vandaag de controversiële immigratiewet aangenomen met 161 stemmen voor, 120 tegen en acht onthoudingen. Acht dagen geleden keurde het Huis van Afgevaardigden de wet goed met 322 stemmen voor, 267 tegen en acht onthoudingen.

De centrumlinkse oppositie had in totaal 1200 amendementen ingediend om de immigratiewet tegen te houden. Onder anderen linkse politici, rooms-katholieke groepen en mensenrechtenbewegingen zijn fel gekant tegen de wet.

 

Review: Rabo SMS Betalen

De Rabobank heeft weer iets nieuws bedacht SMS betalen. Betalen via de SMS, superhandig volgens de bank zelf. Voor jou, voor mij, voor iedereen. Maar ik weet het niet, geld wat via smsjes heen en weer vliegt. Wat dat betreft ben ik misschien iets te ouderwets. Maar toch, de Rabobank was zo aardig de FOK!Blog een zogenaamde “mobiele portemonnee” ter beschikking te stellen zodat wij het eens uit konden proberen.

En niet alleen wij mochten het uit proberen, de Rabobank wil ook graag TIEN van deze portemonnees aan jullie uitdelen. Maar daar over meer helemaal aan het einde.

Fiscus schiet voorstel halal-hypotheek af

Het blijft voorlopig onmogelijk in Nederland een islamitisch verantwoorde hypotheek af te sluiten. De Belastingdienst heeft een constructie met een alternatief voor de renteaftrek van Bilaa-Riba Islamic Finance Leiden afgekeurd. De hypotheekverstrekker laat woensdag weten de handdoek in de ring te gooien.

Het alternatief houdt in dat klanten geen renteaftrek maar winstopslag betalen. Moslims mogen geen rente betalen omdat dat volgens de islam een onaanvaardbare vorm van vermogensvermeerdering is. Volgens Bilaa-Riba is het alternatief wel aftrekbaar, maar de Belastingdienst heeft daar 'helaas opnieuw negatief op gereageerd'. Hierdoor wordt de zogenoemde halal-hypotheek te duur, stelt de hypotheekverstrekker.

Op korte termijn is er geen zicht op een positieve beoordeling, waardoor het bedrijf alle marktactiviteiten stopt. Volgens de Rabobank zijn er in Nederland zo'n tweehonderdduizend geïnteresseerden voor een hypotheek die 'islamproof' is. Bij Bilaa-Riba hadden zich enkele duizenden van hen gemeld.

Het is niet de eerste keer dat Bilaa-Riba de Belastingdienst een constructie voorlegt om een hypotheek mogelijk te maken waarover moslims geen rente hoeven te betalen. Vorig jaar keurde de fiscus ook een voorstel af. Het ministerie van Financiën wilde woensdag niet inhoudelijk reageren.

De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten schreven in een dit voorjaar verschenen studie dat de renteaftrek en de overdrachtsbelasting de grootste obstakels zijn voor islamitische hypotheken. De financiële toezichthouders lieten weten dat deze markt in Engeland wel bloeit, omdat de wet daarvoor is gewijzigd. De Britse overheid wil Londen ontwikkelen tot het financieel centrum voor islamitisch bankieren in Europa.

McDonald's profiteert van zwakke economie VS

McDonald's profiteert van de afzwakkende Amerikaanse economie omdat steeds meer Amerikanen liever een goedkope hamburger gaan eten dan een duur restaurant te bezoeken. De nettowinst van 's werelds grootste fastfoodketen kwam in het tweede kwartaal uit op 1,19 miljard dollar, zo maakte McDonald's vandaag bekend.

Een jaar eerder leed het Amerikaanse concern nog een verlies van 711,7 miljoen dollar door kosten verbonden aan de verkoop van zijn activiteiten in Midden- en Zuid-Amerika. De omzet in het tweede kwartaal steeg met 4 procent naar 6,07 miljard dollar. De cijfers zijn beter dan verwacht.

McDonald's wist meer klanten naar zijn restaurants in de Verenigde Staten te lokken met goedkope menu's. Maar ook internationaal liepen de zaken goed. In Europa steeg de verkoop met 7,4 procent, geholpen door de zwakke dollar. In Azië en het Midden-Oosten nam de verkoop met 8,8 procent toe. Daarnaast verhoogde het bedrijf zijn prijzen in een groot aantal markten om de hogere kosten van ingrediënten en brandstof op te vangen.
Americans are lovin' it 

Fusie met Activision gaat banen kosten bij Vivendi UK?

De grootste fusie in de gamesindustrie is ook intern niet zonder gevolgen. Door het samen gaan van Activision en Vivendi tot Activision Blizzard zal er gesneden moeten gaan worden in het personeelsbestand van Vivendi UK. Het zou gaan om het meerendeel van het team dat toezicht houdt op de Sierra-lijn. Een aantal van de mensen die hun baan verliest zou wellicht wel een nieuwe functie kunnen krijgen na de fusie. Hier staat tegenover dat er bij Activision UK vrijwel geen ontslagen zullen gaan vallen.

Niet alleen het personeel verantwoordelijk voor de Sierra-games gaat deels verdwijnen, ook een aantal games van dit label zou geschrapt gaan worden. Welke games dit zouden zijn en op welke termijn ze gecanceld worden is nog niet bekend.

Noch Acitivision, noch Vivendi wilde commentaar geven op het moment.

Tubetrekker

Wat hebben een fles rode wijn, een tubetrekker, een peperenzoutstel, 15% korting op een avondje Holiday on Ice, een luxe vulpen zonder vullingen (althans daar ga ik vanuit), het Wereldnatuurfonds of Stichting Kika met elkaar te maken? Hieruit kan ik kiezen wat ik van mijn werkgever krijg als cadeau voor het vijfentwintigjarig bestaan van het bedrijf. Aangezien ik een tubetrekker (niet te verwarren met de puberale seksuele manifestatie waarbij je je aftrekt op YouTube-filmpjes) te burgerlijk vind en een avondje Holiday on Ice graag over laat aan latent homofiel Nederland, koos ik (weldoener als ik ben), om lid te worden van Stichting Kika. Ik twijfelde nog even aan het Wereldnatuurfonds, omdat die goed werk doen voor de Orang Oetans in Linggadjati, maar het beeld van een kind met kanker won het van de Orang Oetan met zijn waterige oogjes.

Red de mensheid met satellietbeelden in The Last Guy

In The Last Guy wagen monsters weer eens een poging om de aarde over te nemen. Gelukkig is er een held die dit kan voorkomen en die held speel jij. Het doel is om de overlevenden te zoeken en ze in veiligheid te brengen. Hiervoor moet je ze door steden leiden die worden weergegeven met satellietbeelden. In onderstaande trailer kun je zien hoe dit in zijn werk zal gaan.

De game moet later deze maand te downloaden zijn vanuit de PlayStation Store.

Arcade woensdag brengt railshooter en ritme-/puzzelgame

Zoals elke week heeft ook nu Microsoft weer twee nieuwe arcade-titels op de Xbox Live Marketplace gezet. Ditmaal is de eer aan de ritme-/puzzelgameGo! Go! Break Steady van onafhankelijke ontwikkelaar Little Boy Games en de railshooter 1942: Joint Strike van BackBone Entertainment. In Break Steady zul je je karakters op twintig verschillende nummers moeten laten breakdancen door een combinatie van tactisch inzicht en ritmegevoel. In 1942: Joint Strike probeer je in een parallel universum een oorlog te winnen door enorme ladingen vijanden uit de lucht te schieten, solo of in co-op.

Biede games zijn vanaf vandaag te downloaden en kosten 800 Microsoft Points.



Hitte treft Spanje

De autoriteiten in Spanje hebben vandaag gewaarschuwd voor zeer hoge temperaturen in de regio Madrid en de provincies Ciudad Real, Córdoba, Granada, Jaén, Sevilla en Toledo. De oorzaak is de zuidenwind die vanuit de Afrikaanse Sahara over het Iberisch schiereiland waait.

De meteorologische dienst Aemet verwacht dat het zeker 40 graden Celsius wordt. Er is een 'oranje alarm' geslagen, wat inhoudt dat de warmte risico's inhoudt voor de gezondheid. Toch zijn deze zomerse temperaturen er niet ongewoon.

In het buurland Portugal zijn zoals gebruikelijk in de zomer weer talrijke bosbranden uitgebroken. De radio meldde woensdag dat in 24 uur tijd ongeveer honderd brandjes uitbraken. De meeste konden snel worden geblust. In juli zijn er al 1500 bosbranden geteld in Portugal.

 

Weinig vooruitgang in WTO-onderhandelingen

De onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord tussen de leden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) hebben in de eerste twee dagen weinig opgeleverd. Dat stelde WTO-topman Pascal Lamy vandaag op het WTO-hoofdkwartier in Genève.

"De vooruitgang is heel bescheiden" zei Lamy tegen vertegenwoordigers van de 153 WTO-lidstaten. De WTO-leden moeten deze week in Genève een einde zien te maken aan de jarenlang voortslepende onderhandelingen over een nieuw vrijhandelsakkoord. In de eerste dagen, waarin gesproken werd over de liberalisering van agrarische en industriële markten, is er echter nog geen enkele doorbraak geforceerd.

Het voorstel dat de Verenigde Staten dinsdag deden voor de verlaging van het plafond voor landbouwsubsidies werd door Brazilië en India namens alle ontwikkelingslanden als veel te laag van de hand gewezen. Een eerder voorstel van de Europese Unie om de Europese subsidies met maximaal 60 procent te verlagen, deed de harten van de armere landen ook niet sneller kloppen.

De maandag begonnen onderhandelingen, die oorspronkelijk een week zouden duren, lopen waarschijnlijk tot volgende week door.

Vernietigend EU-rapport over Bulgarije

Corruptie en misdaad in het land tieren welig in Bulgarije, zo blijkt uit een vernietigend rapport van de Europese Commissie vandaag. De verdeling van miljarden euro's aan EU-subsidies vertoont ernstige mankementen.

De Europese Commissie blokkeert daarom formeel enkele honderden miljoenen euro's aan fondsen. De betaling daarvan was recent al voorlopig opgeschort.

Brussel doet een dringend beroep op Bulgarije om de problemen snel aan te pakken.

Bulgarije en Roemenië kwamen op 1 januari 2007 bij de EU, hoewel velen al waarschuwden dat de landen er nog niet klaar voor waren.

Sheffield: Biseswar weer naar Feyenoord

Diego Biseswar speelt komend seizoen niet voor Sheffield United. De Feyenoorder was de afgelopen week op proef in Engeland.

De 20-jarige aanvaller scoorde in een oefenwedstrijd tegen Helmond Sport, maar de Engelsen bieden Biseswar geen contract aan, meldt het Algemeen Dagblad.

Biseswar zal zich weer melden bij Feyenoord, waar hij mag vertrekken. De aanvaller heeft nog een doorlopend contract.

Oliebaron gaat voor windenergie

De in Amerika bekende oliebaron T. Boone Pickens heeft zich bekeerd tot windenergie. Dit meldde de New York Times gisteren. De Texaanse olieman, die nauwe banden onderhoudt met president Bush, wil Amerika afhelpen van zijn olieverslaving. Pickens is de 117e rijkste Amerikaan met een geschat vermogen van 3 miljard dollar.

Sinds 8 juli voert Pickens een uitgebreid media-offensief met tv-spotjes en advertenties in de gedrukte media. Daarin stelt hij Amerika's enorme afhankelijkheid van olie aan de kaak. De VS importeert inmiddels 70 procent van zijn oliebehoefte, en zal dit jaar met de huidige olieprijs 700 miljard dollar overmaken aan buitenlandse leveranciers. Dat is het viervoudige van de jaarlijkse kosten van de oorlog in Irak, aldus Pickens.

In regio's met harde stabiele winden, zoals in Texas, moet flink geïnvesteerd worden in windparken voor opwekking van elektriciteit. Pickens wil met zijn investeringsfonds Mesa Power een groot windpark van 8 miljard dollar in Texas realiseren. Wanneer bedrijven en huishoudens meer windenergie afnemen, kan de huidige Amerikaanse gasvoorraad worden ingezet voor de vervoerssector, meent Pickens. Daarmee kan Amerika op termijn 40 procent besparen op de olie-import uit het Midden-Oosten.

Met dank aan pberends voor de herschreven submit.

NEC krijgt Liverpool-talent op proef

NEC gaat de komende week kijken of Astrit Ajdarevic een versterking is voor de ploeg van Mario Been. De middenvelder van Liverpool komt een week op proef.

Vorige maand was Ajdarevic (18) al op stage bij Go Ahead Eagles. De speler maakte indruk, maar de club uit Deventer was niet bij machte om hem vast te leggen.

Ajdarevic is van Zweeds Albanese afkomst en kan zowel als aanvallende en linkermiddenvelder uit de voeten. Momenteel speelt hij nog in een jeugdteam van Liverpool.

FC Twente: Wielaert niet te koop

Rob Wieleart is niet te koop. Dat zegt FC Twente-voorzitter Joop Munsterman tegen RTV Oost als reactie op de interesse van Ajax.

Voetbal International meldde vanochtend dat Marco van Basten de verdediger naar Amsterdam wilde halen, maar daar lijken de Tukkers dus niet aan mee te willen werken.

De Amsterdammers zijn een veelgeziene winkelaar in het oosten van het land. Eerder probeerde Ajax Orlando Engelaar te halen, maar die ging naar Schalke 04, en de Braziliaan Douglas te strikken. De laatste bleef toch bij Twente.

'Transfer van Mutu naar AS Roma rond'

Adrian Mutu speelt vanaf komend seizoen voor AS Roma. Dat melden verschillende Italiaanse media vandaag. Fiorentina bevestigd dat er een bod van de Giallorossi ligt.

Sinds het Europees kampioenschap is de toekomst van de Roemeense aanvaller onduidelijk, daar hij continu gelinkt werd met AS Roma. Volgens verschillende media is het bod van AS Roma twintig miljoen euro. De bijna 30-jarige Mutu zou bij de Romeinen ruim drie miljoen euro per jaar kunnen opstrijken.

Fiorentina zou wel mee willen werken aan de transfer omdat zij een financiële impuls goed kunnen gebruiken. Bij Roma moet Mutu de Amantino Mancini vervangen, die naar Internazionale verkaste.

Vaak iets mis met vis

Vis is het voedingsproduct waar het vaakst iets mis mee is. Dat heeft EU-commissaris Androulla Vassiliou (Gezondheid) vandaag bekendgemaakt.

Een op de vijf meldingen van EU-landen over vervuilde voeding gaan over vis en visproducten. Zo zit er nogal eens te veel kwik in, aldus de commissaris.

De EU-landen waarschuwen elkaar wanneer ze een voedingsmiddel hebben gevonden met ongezonde ingrediënten. Via dat zogeheten Rapid Alert System for Food and Feed (Rasff) gaven de EU-landen elkaar vorig jaar een recordaantal van 7354 waarschuwingen.

Landen tipten elkaar onlangs nog dat zonnebloemolie uit Oekraïne was vervuild met echte olie. Voedselautoriteiten in Nederland en andere EU-landen konden de olie daardoor snel uit de winkels halen, voor de gezondheid van mensen in gevaar kwam.

Seksuele voorlichting voor Antilliaanse studenten

De nieuwe lichting Antilliaanse studenten in Rotterdam krijgt seksuele voorlichting. Dat gebeurt op verzoek van de Hogeschool Rotterdam. De voorlichting door de GGD vormt onderdeel van een rits activiteiten die de studenten moet klaarstomen voor het Nederlandse studentenleven. Zo worden zij ook geholpen met hun financiële huishouding en het vinden van een dak boven hun hoofd.

Woensdag arriveren honderd studenten uit Aruba en de Nederlandse Antillen in Rotterdam. Donderdag volgt een officieel welkom door locoburgemeester Jantine Kriens. De jongeren trappen in het nieuwe studiejaar een opleiding af aan de Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit of Hogeschool InHolland.

De activiteiten zijn georganiseerd door de Stichting Studiefinanciering Curaçao en het mentoraat Antuba. "De stap van middelbare school naar het hoger onderwijs is voor veel scholieren groot. Voor de studenten met Antilliaanse of Arubaanse culturele achtergrond, die in hun persoonlijke leven een andere culturele bagage meegekregen hebben, is deze overgang extra zwaar", licht het studentennetwerk toe.

De voorlichting heeft tot gevolg dat de Antilliaanse studenten met gratis condooms op zak alvast kunnen wennen aan Rotterdam en de Nederlandse cultuur. Volgens een GGD-woordvoerder is dat minder wonderlijk dan het wellicht klinkt. "Wij delen alleen uit als we ook voorlichting hebben gegeven."

Tretton: "Geen enkel ander console kan MGS4 aan"

De voorzitter van SCEA, Jack Tretton, heeft antwoord gegeven op een gerucht dat enige tijd al de ronde doet rondom Metal Gear Solid 4.
Nadat Final Fantasy XIII officieel werd aangekondigd voor de Xbox 360, is het gerucht begonnen dat MGS4 ook de overstap naar de Xbox 360 zou wagen. Jack Tretton, geeft nu duidelijk aan dat er geen enkel andere console is die de technische eisen van Konami's game aan zou kunnen.

Jack Tretton, gaf daarnaast ook aan dat de Blu-Ray van de PS3 tegenover HD-DVD duidelijk liet zien tot wat het apparaat in staat is en dat daardoor de concurrentie in het stof zal happen.

"PS3 offers an experience for both gamers and developers no other console can match,"

"Metal Gear Solid is not only exclusive on PS3; it's only possible on PS3, thanks in part to Blu-Ray."

"PS3 drove the Blu-Ray format to victory and now the Blu-Ray format is poised to return the favour"



...Will be released "Never"...

Man komt onder graafmachine terecht

Op de Berlageweg bij de Technische Universiteit Delft is vanochtend de bestuurder van een graafmachine onder zijn voertuig gekomen. De machine zou zijn verzakt tijdens het tillen van een betonplaat. Dat maakte de politie bekend.

Het gaat om een 37-jarige man die omstreeks half negen onder de machine terechtkwam. Rond 11 uur liet de politie weten dat ze het slachtoffer binnen een half uur hoopt te bevrijden. "Het lijkt lang te duren, maar zo'n grote betonplaat, die omvalt op zo'n machine, heb je er niet snel af. Dat moet met de nodige voorzichtigheid worden gedaan. Dat neemt even tijd in beslag, helaas", liet een politiewoordvoerder weten. De graafmachine is half weggezakt in het zand.

Op 13 mei brandde aan de Berlageweg de faculteit Bouwkunde grotendeels af. De restanten van het pand worden momenteel gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

 

Verkoop hybride-auto's explodeert

Dat de hybride-auto populair is, was al langere tijd duidelijk. De trend wordt nu ook met cijfers gestaafd. De RAI Vereniging en de Bovag maakten vandaag de verkoopcijfers van nieuwe auto's over het eerste half jaar van 2008 bekend.

Het marktaandeel van hybrides was die periode vier keer zo hoog als in de eerste zes maanden van 2007. Op dit moment ligt het marktaandeel van de milieuvriendelijke wagens op ongeveer 2 procent. Dat was een jaar geleden nog 0,5 procent.

Whitmarsh: "Geen teamorders"

McLaren-baas Martin Whitmarsh heeft gezegd dat het voorbijlaten van Lewis Hamilton door Heikki Kovalainen de eigen beslissing van de Fin was. Er zijn geen teamorders geweest zoals boze tongen beweerden. Die orders zijn tegenwoordig niet meer toegestaan in de Formule 1.

"De realiteit is dat Lewis op die dag sneller was dan Heikki. Toen Lewis achter hem kwam te rijden was Heikki dan ook sportief genoeg om hem voorbij te laten, hoewel dat een enorm moeilijke beslissing moet zijn geweest", liet Whitmarsh weten. "We zijn Heikki dankbaar dat hij karakter heeft getoond en sportief was om dit offer te brengen. We beseffen allemaal hoe zwaar dit moet zijn geweest."

Lewis Hamilton kwam na zijn pitstop in ronde 50 vlak achter Kovalainen terecht, en de Fin ging heel makkelijk wijd in een bocht waardoor de Brit hem via de binnenbocht kon passeren. Even daarna werd ook Felipe Massa door Hamilton gepasseerd, die ook wijd ging in een bocht maar dat leek een foutje te zijn. Hoewel een aantal mensen daar anders over denkt. Kovalainen werd uiteindelijk vijfde in Duitsland en Hamilton won de race nadat hij ook Nelson Piquet jr. wist te passeren, die naar hij zelf zegt, zijn leidende positie niet koste wat kost verdedigde en geen fouten besloot te maken en de race netjes uit te rijden.

Classic Controller uit de schappen in de VS na rechtszaak?

Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat de Wii Classic Controller, GameCuber Controller en Wavebird niet meer verkocht mogen worden in de Verenigde Staten. Dit aan de hand van een schending van copyrights door Nintendo. Het verbod is nog niet ingegaan, Nintendo kan nog in beroep gaan en verwacht wordt dat dit snel zal gebeuren.

Het verbod kwam nadat Nintendo probeerde via de rechter om een boete van $21 miljoen voor het schenden van copyrights te omzeilen. Microsoft en Sony kwamen eerder al in hetzelfde parket terecht, maar sloten een deal met Anascape Ltd. om zo een rechtszaak te voorkomen. Nintendo zal voor morgen een deal aan royalties moeten betalen, als het bedrijf de controller in de winkels wil houden tijdens het hoger beroep.

Anascape Ltd. klaagde Nintendo aan, omdat haar copyright voor zes type bewegingen tegelijk geschonden is met de klassieke controllers. Het bedrijf wilde ook een verbod op de Wiimote, maar de rechter vond dat deze op zichzelf het patent niet heeft geschonden. Pas in samenwerking met de Nunchuck zou er sprake zijn van een overtreding.



Dronken rij-instructrice moet rijbewijs inleveren

Een rijles is gisterochtend noodgedwongen eerder beëindigd omdat de instructrice een slok te veel op bleek te hebben. De 43-jarige vrouw heeft haar rijbewijs moeten inleveren.

De Voorschotense bleek twee keer zoveel te hebben gedronken als is toegestaan. Het is niet de eerste keer dat de vrouw met drank op gepakt is. Eerder kreeg zij al een boete in 2002 en twee keer in 2007 voor het rijden met drank op. Het is niet bekend of zij die keren ook tijdens het geven van een rijles werd gesnapt.

"Je kent je pappenheimers, dus toen agenten haar zagen dachten ze 'laten we haar eens controleren", aldus een politiewoordvoerder.

'Linkse rechters slopen inburgering'

''Het lijkt wel of er een campagne van linkse rechters is gestart om alles wat goed is aan de inburgering weer af te breken''. Geen woorden van FOK!kers die hun onderbuik laten spreken, maar van VVD-Kamerlid Henk Kamp. De voormalig minister van Defensie reageert daarmee op twee recente rechterlijke uitspraken over huwelijksmigratie.

Een rechtbank in Amsterdam bepaalde vorige week dat migranten die met hun gezin in Nederland willen worden herenigd, niet eerst in hun eigen land een inburgeringsexamen voor Nederland hoeven te halen. Hierdoor worden duizenden extra importbruiden verwacht.  En of dat nog niet genoeg is, bepaalde een rechtbank in Roermond deze week dat echtgenoten die een partner uit het buitenland willen laten overkomen, niet langer minstens 120% van het minimumloon hoeven te verdienen.

Kamp hoopt dat de  Raad van State de uitspraken van de rechters terugdraait. De Nederlandse staat heeft in ieder geval beroep aangetekend tegen de uitspraken.

Regeringspartijen CDA en PvdA geven oud-minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk de schuld. Zij kwam met de aangescherpte regels voor huwelijksmigratie en de ''juridische ellende'' is geheel aan haar te wijten, zo valt op te tekenen uit sociaal- en christen-democratische bron.

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg: ''In de uitvoering blijkt het daaraan te schorten. Dat zie je bij de inburgering, bij de toelatingseisen in het buitenland en nu weer. Verdonk rept altijd over daadkracht, maar dat valt behoorlijk tegen''.  PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem: ''Minister Verdonk heeft een geschiedenis achter zich aan van juridische ellende”.  Overigens zijn zowel PvdA als CDA niet blij met de uitspraken van de rechters, omdat ze wel voorstander zijn van het inburgeringsexamen in eigen land en de minimumlooneis.

Kamerlid Verdonk reageert in De Telegraaf laconiek op de kritiek van CDA en PvdA. ''We hebben dit destijds heel goed uitgezocht en er zitten geen juridische gaten in. Wat mij betreft, is dit een onbegrijpelijke uitspraak. Het is niet de bedoeling dat mensen die een heel nieuw gezin stichten dat afwentelen op de gemeenschap. Dat zijn heldere eisen, die je gewoon moet kunnen stellen.”

F1-manager: Teammanagement even stil

De herstelpoging van gisteren heeft iets anders uitgepakt dan de bedoeling was, en daarom is het Teammanagement even uitgeschakeld. Je kunt even niet wisselen, de rest van de pagina's is wel gewoon te bereiken.

Let op! Op je Persoonlijke Pagina klopt het budget dat daar staat niet, en ook je teamsamenstelling is teruggezet naar een voor mij onbekend punt in het verleden. Niet in paniek raken, dat wordt allemaal weer rechtgezet, want alle informatie over je budget op een bepaald tijdstip en je wissels en aankopen is gewoon bekend. Dus dat is weer terug te zetten.

Op het moment dat de punten en het budget weer goed zijn, en het Teammanagement weer open is zodat je weer kunt wisselen, sturen we een Geheugensteuntje rond. Zorg dus dat je het bericht in je mailbox ontvangt door 'Geheugensteun ontvangen' aan te vinken in je Profielpagina.

We hopen natuurlijk dat dit probleem zo spoedig mogelijk opgelost is en houden je op de hoogte middels een nieuwsbericht en/of door het Geheugensteuntje dat via je e-mail binnenkomt.

Superman, Batman en The Joker in DC Universe Online

Fans van superheldencomics kunnen al een paar jaar zich vermaken met de MMORPG City of Heroes en City of Villains. Sony dacht dat het wellicht leuk zou zijn als alles wat herkenbaarder is en dus komen ze met DC Universe Online. Nu kun je wederom je eigen superheld of -villain creëren, maar dan in de wereld van Batman, Superman en Green Lantern.

DC Universe Online is in ontwikkeling voor de PC en PlayStation 3. Een releasedatum is nog niet bekend.












Stevens: "Salcido kan goed rechtsback spelen"

PSV-trainer Huub Stevens gaat Carlos Salcido gebruiken als rechtsback. Dat zegt de keuzeheer tegen het Algemeen Dagblad. Voorheen speelde Salcido veelvuldig centraal in de verdediging.

"Als Carlos rechts in het centrum kan voetballen, dan kan hij ook goed rechtsback spelen,'' zegt Stevens, die de Mexicaan tijdens trainingen en in het oefenduel met derdeklasser VV Gestel direct als rechtsachter posteerde.

Ook Alcides kan als rechtsback uit de voeten. "Maar het is niet duidelijk of hij bij PSV blijft," weet Stevens. "Chelsea kan hem elk moment verkopen en dan zijn we hem kwijt. Daar kan ik niet op bouwen. Voor Dirk Marcellis, die met de olympische ploeg onderweg is, zie ik meer een rol in het centrum weggelegd. Ik verwacht dat bondscoach Foppe de Haan hem daar ook gaat gebruiken."

Ajax wil Robbie Wielaert

Ajax is druk bezig de verdediging te versterken. Na de Spanjaard Oleguer Presas heeft de ploeg van Marco van Basten nu Robbie Wielaert van FC Twente op het oog.

"Ajax heeft inderdaad gebeld om te vragen of Robbie een transfer zou zien zitten", vertelt zaakwaarnemer Kees Ploegsma in het weekblad Voetbal International. "Hij is geïnteresseerd. Maar eerst moeten de clubs met elkaar om de tafel."

Met de komst van Wielaert en Oleguer zou de verdediging van de Amsterdammers rond zijn. Eerder toonde Ajax al belangstelling voor Twente-verdediger Douglas. Wielaert heeft in Enchede nog een contract tot 2010.

Roda toch niet in zee met 'kleine' Hleb

Roda JC ziet af van Vyacheslav Hleb. Het jongere broertje van FC Barcelona-speler Alexander Hleb is te licht bevonden voor een contract.

Roda wilde de Wit-Rus huren, maar zijn werkgever FC MTZ-RIPO wilde haar speler alleen verkopen. Dat vond Roda JC een te groot risico.

Roda's nieuwe technisch directeur Martin van Geel geeft uitleg: "Hij is toch niet het type voetballer dat we op korte termijn nodig hebben. Op de langere termijn kan hij heel interessant zijn, want het is wel een hele goede voetballer. We blijven hem dan ook in het oog houden."

ESA: "De E3 zal terugkeren in 2009"

De afgelopen week heeft een aantal topmanagers binnen de gamesindustrie aangegeven dat ze de E3 een slecht evenement vonden en dat deze moet terugkeren naar zijn oude vorm. Volgens analist Michael Pachter lag het niet aan de vorm, maar aan de publishers en developers. Deze zouden moeten leren dat de vorm niet is wat de consument interesseert en dat als dat niet gebeurt de E3 zal uitsterven. Ondanks al deze kritiek heeft de organisatie van de E3, de ESA, aangegeven dat er sowieso volgend jaar weer een evenement komt.

Net als elk jaar beginnen we met het evaluaren van de beurs samen met de bezoekers en de standhouders om te kijken wat we kunnen veranderen. Nadat deze fase is afgerond en verslag is uitgebracht aan het bestuur van de ESA, zal er een aankondiging komen over de opzet van de E3 van 2009.

De E3 heeft in de afgelopen twee jaar vrij radicale veranderingen moeten ondergaan. Van de gigantische beurs met 60.000 bezoekers in het Los Angeles Convention Center in 2006, naar een alleen-voor-genodigden evenement in Santa Monica voor maximaal 5.000 mensen in 2007. Deze actie kostte de ESA $5 miljoen, omdat het LA Convention Center al geboekt was voor 2007. Ondanks deze dure verhuizing keerde de E3 dit jaar terug naar LA, al bleef het bezoekersaantal klein.

Geweldsmisdrijven vaak niet vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt in ruim 41 procent van alle geweldsmisdrijven geen verdachten. Dat percentage is al jaren hoger dan het seponeren van strafzaken voor andere criminele daden, concludeerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Het totaal aantal zaken waarin justitie geen verdachten vervolgt, is sinds het jaar 2000 overigens vrijwel gelijk gebleven. De laatste jaren werden er steeds meer geweldsmisdrijven gepleegd. Die zijn echter moeilijk te bewijzen en daarom komt het relatief vaak niet tot de berechting van verdachten.

Het OM meldde in mei in het jaarbericht over 2007 dat het de algemene daling van criminaliteit sinds 2002 ook vorig jaar zag doorzetten. Uitzondering op deze trend was daarbij de stijging van geweldsdelicten. Die doet zich met name voor bij lichtere gewelddadige incidenten, zoals eenvoudige mishandeling en bedreiging. De toename in het signaleren van geweld komt met name, omdat politie en justitie meer aandacht aan dit soort misdrijven besteden, meent het OM.

Boek: Phil Caveny - Sebastiaan Duister, de Piratenprins

Sebastiaan en zijn trouwe buffaloop Max zijn samen met de kleine maar dappere Cornelius Drummel op weg naar een grote schat. Maar dan zijn er natuurlijk een flink aantal vragen. Is de schatkaart wel echt, zijn er ook andere partijen die van de schat weten en vinden ze een schip voor de reis? Al snel vinden ze het antwoord op één van die vragen, Leonara, een heks, komt er door magie achter dat het trio een schatkaart heeft en betovert Sebastiaan. Hij zal alles doen om haar te beschermen en duldt geen enkel slecht woord over haar, ook al wil ze hem en zijn vrienden dood hebben. Gelukkig vinden ze snel een schip, gestuurd door de mooie Jenna, welke hen zal begeleiden op het avontuur. Zal het Sebastiaan, voormalig hofnar, lukken om deze reis tot een goed einde te brengen?

CD: Lil' Wayne - Tha Carter III

Als je een gemiddelde hiphopliefhebber vraagt wie dé belangrijkste rapper van het moment is, is de kans groot dat je vraag met Lil’ Wayne beantwoord zal worden. De rapper uit New Orleans wist perfect het gat op te vullen dat Jay-Z in 2003 achterliet na zijn, bleek later, tijdelijke pensioen. In Nederland is Lil’ Wayne nog een relatief onbekende naam. Bij het grote publiek althans, maart jongstleden verkocht de rijzende ster HMH al uit zonder ooit aandacht in de Nederlandse media gegenereerd te hebben. Blijkbaar is er na dit weergaloze concert ook een belletje bij de Nederlandse tak van Universal gaan rinkelen, want Dwayne Carters meest recente album Tha Carter III is zijn eerste album die in Nederland gedistribueerd wordt.

Drie jaar cel voor HIV-kwatter

In Amerika is een vrouw tot 3 jaar celstraf veroordeeld omdat ze een andere vrouw in het gezicht spuugde terwijl ze besmet is met het Human Immunodeficiency Virus (HIV). De 43-jarige  Audrey D. Lewis uit Columbus (Georgia) voegde het slachtoffer toe dat ze hoopte dat ze aids zou krijgen.

De vrouwen kregen het aan de stok toen het 24-jarige slachtoffer de deur sloot van een appartement van een kennis. Die kennis was vorig jaar aangehouden op verdenking van aanranding van Lewis.  Tijdens de ruzie kwatte Lewis het slachtoffer het gezicht vol.

Lewis bekende deze week schuld aan het voorval. Ze moet de drie jaar van de rechter volledig uitzitten omdat ze al vaker is veroordeeld. De straf viel de advocaat van de verdachte 'vies' tegen. Die had gerekend op drie maanden cel.

Toeristen dood op schuimfeest Turkije

Drie mensen, onder wie twee toeristen, zijn in Zuid-Turkije geëlektrocuteerd op een schuimfeest in een luxueus hotel. De identiteit van de buitenlanders is nog niet bekend, meldde persbureau Anatolië vandaag.

Het derde slachtoffer is een 20-jarige medewerker van het vijfsterrenhotel in de provincie Antalya. Een Turk, die de schuimmachine bediende, en een Kazachstaan zijn ernstig gewond opgenomen in een ziekenhuis.

Schuimfeesten zijn de laatste tijd steeds populairder in hotels en clubs aan de Middellandse Zeekust van Turkije. Miljoenen buitenlanders brengen daar hun zomervakantie door.

Artis zet homodieren in het zonnetje

Artis gaat tijdens de GayPride rondleidingen geven over homoseksualiteit in het dierenrijk. Dat staat vandaag op de website van het evenement. Deskundigen van de dierentuin verzorgen op 1 augustus drie rondleidingen langs homoseksuele kaketoes, apen, stieren, geiten en olifanten.

Volgens Artis is homoseksualiteit onder veel diersoorten heel gewoon en geaccepteerd. Honderden diersoorten vertonen homoseksueel gedrag. De rondleiding maakt onderdeel uit van het culturele programma van de GayPride.

Ook onder meer het Amsterdams Historisch Museum, het Joods Historisch Museum en het Van Goghmuseum verzorgen speciale homogerelateerde exposities of rondleidingen.

28 honden in België doodgeknuppeld

In twee deelgemeenten van het Belgische dorpje Orp-Jauche (Waals-Brabant) hebben wandelaars in twee greppels in totaal 28 dode honden gevonden. De meesten waren doodgeknuppeld met vermoedelijk een honkbalknuppel. 

Volgens de politie hebben de twee vondsten in Noduwez en Folx-les-Caves met elkaar te maken,  gezien de nabijheid van de plaatsen en de manier waarop de dieren zijn vermoord.

De gedode viervoeters zijn voornamelijk gemengde rassen, type Duitse Herder. Ze dragen geen chip en zijn niet getatoeëerd. De hondenkiller heeft de beesten afgelopen weekend gedood. De politie zoekt mogelijke getuigen.

CD: Drive-by Argument - Drive-by Argument

Uit het pittoreske plaatsje Ayr in de Schotse hooglanden komt de band Drive-by Argument. Het debuutalbum van de jonge band verscheen recentelijk. Anders dan we misschien van Schotse bandjes gewend zijn, is het dit keer geen moeilijke pretentieuze indierock en het zijn ook geen droevige singersongwriterliedjes die overlopen van de Schotse weltschmerz. Op het gelijknamige album Drive-by Argument zijn een tiental verdomd Amerikaans klinkende vrolijke emoliedjes te vinden met een flink snufje electro invloeden.


Blootfoto's scharrel Ron Wood opgedoken

Van de jonge scharrel van Stones-gitarist Ron Wood zijn naaktfoto's opgedoken.  Een ex-vriendje van de 20-jarige Ekaterina Ivanova verkocht wat privéfoto’s aan de Britse schandaalpers.

Vorige week werd bekend dat de 61-jarige Wood een relatie onderhoudt met de uit Rusland afkomstige wipkip, die in Londen de kost verdient als serveerster.  Zij geniet de laatste dagen volop van de aandacht die het roddeljournaille voor haar heeft.

Wood zelf zit inmiddels een afkickkliniek vanwege ernstige alcoholproblemen. Op deze wijze zou de Rolling Stone ook pogen zijn huwelijk te redden met zijn vrouw Jo, met wie hij al 23 jaar getrouwd is en waarbij hij drie kinderen heeft. Wood kampt overigens al zijn hele leven met verslavingen. Reeds in 1975 kreeg hij een plastic tussenschot in zijn neus geplaatst na  jarenlang excessief cocaïnegebruik.

Blote tieten foto's van Ivanova staan in The Sun.

Sinterklaas vroeg dit jaar bij de VARA

Jonge tv-kijkertjes die gisterochtend naar het jeugdblok Z@ppelin op Nederland 3 keken, kregen Sinterklaas al voorgeschoteld. Geprogrammeerd stond de zoveelste herhaling van een aflevering van de 'De film van ome Willem'. Op de buis verscheen echter de goedheiligman die schijnbaar erg vroeg dit jaar bij de VARA was gearriveerd.

Volgens een woordvoerder van de VARA betreft het een foutje.  De sinterklaasfilm was per ongeluk in een hoes van 'Ome Willem' terechtgekomen. ''De inhoud had gecontroleerd moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Op de website hebben we onze excuses al aangeboden'', aldus de zegsman.

Olympisch kampioen Olsson mist Spelen

Hinkstapspringer Christian Olsson zal niet te zien zijn op de Olympische Spelen volgende maand. De 28-jarige Zweed liep bij de Super Grand Prix-wedstrijden in Stockholm een hamstringblessure op en is niet op tijd hersteld.

Olsson, de olympisch kampioen van 2004 en daarnaast in het bezit van drie wereld- en Europese titels, kampt de laatste tijd met veel blessureleed. In Stockholm maakte hij juist weer zijn rentree, maar bij de vierde sprong ging het wederom mis.

Geen interesse voor Mitea en Luque

Voor Ajacieden Nicolae Mitea en Albert Luque is nog geen interesse. Dat zegt Danny Blind vandaag in De Telegraaf.

Mitea heeft onlangs aangegeven zelf weg te willen bij de Amsterdamse club. "Hij ziet geen perspectief bij Ajax. En dat kan ik me wel voorstellen. Hij mag transfervrij weg."

"Maar ondanks het feit dat we hem alle medewerking verlenen, is er nog geen concrete belangstelling. Hetzelfde geldt voor Albert Luque."

Voor Edgar Manucharyan is wél concrete interesse. "Maar die mag net als Mitchell Donald en Vurnon Anita eventueel verhuurd worden, omdat we daar toekomst in zien."

"Edgar staat nog drie jaar onder contract, dus zijn er twee opties: een jaar verhuren of voor een heel goede prijs verkopen. Het is nu wachten tot de belangstelling concreet wordt," aldus Blind.

Belasting voor voetballers niet omlaag

De belasting voor profvoetballers gaat niet omlaag. De ogenschijnlijk welwillende reactie van premier Jan Peter Balkenende (CDA) op een suggestie hierover van de EK-voetballers moet worden gezien 'in de context van de eclatante overwinning' op Frankrijk. Dat schrijft staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) aan de Tweede Kamer.

De premier was vorige maand aanwezig bij het EK-duel tussen Nederland en Frankrijk en bracht na de 4-1 zege een bezoek aan de kleedkamer. In de euforie bracht een van de voetballers een lagere belasting voor voetballers te berde. Hierop reageerde Balkenende niet expliciet afwijzend.

VVD-Kamerlid Frans Weekers wilde weten wat de opmerking van de premier voor gevolg zou hebben. De Jager schrijft dat 'de wens van een of meer beroepsvoetballers om minder belasting te betalen' waarschijnlijk wordt gedeeld 'met (bijna) alle burgers'. "Het kabinet heeft echter geen voornemen om lagere belastingen voor deze specifieke groep voor te stellen."

Geen achtste Spelen voor Ottey

Merlene Ottey is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. De inmiddels 48-jarige sprintster wilde in Peking voor de achtste maal op rij aan de Spelen meedoen. Ze zou daarmee historie hebben geschreven.

De geboren Jamaicaanse, die sinds 2002 voor Slovenië uitkomt, kwam bij wedstrijden in Maribor niet verder dan 11,60. Die tijd was 0,28 boven de limiet.

Sinds 1980 won Ottey tijdens de Spelen acht medailles, drie keer zilver en vijfmaal brons. Het is haar echter nooit gelukt om goud te winnen.

Eetkraam ontploft in Gent

Vanochtend rond 5.00 uur is in de Gentse binnenstad een eetkraam onploft. Na de onploffing brak er brand uit, waardoor acht personen gewond raakten, waarvan een zeer ernstig. De kraam die op het Goudenleeuwenplein staat, is volledig vernield.

In de Belgische stad zijn momenteel de Gentse Feesten aan de gang, waardoor er nog veel mensen op straat waren vanochtend. De kraam die broodjes met warme beenham verkoopt, was op het moment van de ontploffing gesloten. De slachtoffers zijn met brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie heeft de omgeving afgezet en onderzoekt de oorzaak van de ontploffing. Daarbij worden beelden van een bewakingscamera ook onderzocht. Er zou een wagen met gasflessen op de kraam zijn ingereden, maar er wordt ook rekening gehouden met ontplofte gasflessen die al in de kraam aanwezig waren.

'Ricco gepakt door geheime molecuul'

De Italiaanse wielrenner Riccardo Ricco is betrapt op doping omdat er een geheime molecuul is verwerkt in de epo die hij heeft gebruikt. John Fahey, de baas van het anti-dopingbureau WADA, heeft dit vanochtend verklaard.

WADA heeft samengewerkt met de medicijnenfabrikant Roche bij de ontwikkeling van de zogenaamde derde generatie epo. Door het inbrengen van de molecuul kan deze epo bij een dopintest altijd worden opgespoord. ''De samenwerking met Roche is weer een belangrijke stap vooruit in onze strijd tegen doping'', zei Fahey.

Ricco won twee etappes in de Tour voordat bekend werd dat hij positief had gereageerd bij een dopingtest.
Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Reden van uitstel WipEout HD

Een aantal dagen geleden wisten we jullie te melden dat de nieuwe game in de WipEout serie was uitgesteld. De game zou eigenlijk al erg snel op het Playstation Network verschijnen, maar was om onbekende reden uitgesteld. Nu is dan toch duidelijk geworden waarom WipEout HD is uitgesteld: De game kwam niet door de epilepsie test.

Elke game moet blijkbaar worden getest of deze epilepsie kan veroorzaken bij mensen. De hoge snelheid en voorbij komende flitsende lichten in WipEout zijn genoeg om bij mensen met epilepsie een aanval te veroorzaken. Om deze reden zijn de developers weer bezig met de game om alle problemen eruit te halen. Hoelang dit gaat duren en wanneer de game alsnog verschijnt is onbekend.

'Salaris Oleguer geen probleem voor Ajax'

De onderhandelingen tussen Ajax en Barcelona-verdediger Oleguer Presas zullen geen problemen opleveren, schrijft het Algemeen Dagblad. De Catalaan was bij Barcelona met een salaris van iets meer dan één miljoen geen grootverdiener.

Ajax moet drie miljoen euro aan Barça betalen voor de 28-jarige verdediger en afhankelijk van de resultaten in de komende drie jaar - als de Amsterdammers zich wel of niet voor de Champions League plaatsen - kan daar nog eens 2,25 miljoen bijkomen.

Oleguer wilde gisteren niets zeggen over de op hande zijnde transfer, in afwachting van de onderhandelingen. Hij trainde de afgelopen dagen nog mee bij Barcelona op trainingskamp in Schotland.

'Geheime dienst dekte Karadzic'

De van oorlogsmisdaden verdachte Bosnische Serviër Radovan Karadzic is jarenlang door de Servische geheime dienst beveiligd. Dat heeft de Servische minister van Binnenlandse Zaken Ivica Dacic gezegd.

Dacic stelde dat de politie niets te maken had met de arrestatie van maandag. ''De geheime dienst heeft hem beschermd, de geheime dienst heeft hem nu overhandigd'', aldus de bewindsman in Servische kranten van woensdag.

Dacic is leider van de socialistische partij SPS van wijlen president Slobodan Milosevic. Hij was altijd tegen de arrestatie van Karadzic en zei eerder dat hij alleen zou instemmen met uitlevering aan het Joegoslavië-Tribunaal als de voormalige leider van de Bosnische Serven zich vrijwillig zou melden.

Maak je eigen karakter in Soul Calibur 4-trailer

Het duurt niet lang meer voordat Soul Calibur 4 in de winkels zal liggen voor de Playstation 3 en de Xbox 360. Beide versies krijgen hun eigen unieke karakters in de vorm van Darth Vader en Joda, en zelfs de secret apprentice van the Force Unleashed zal zijn opwachting maken in de game.

Een mode waarin je je eigen creativiteit kan los laten is de Character Customization mode. Hierin is het mogelijk om een eigen karakter te maken, met een eigen look, wapens en moves. Wil je weten hoe dit in zijn werk gaat? Kijk dan onderstaande trailer.

Straf voor mishandeling in gehandicapteninstelling

Twee oud-medewerkers van een instelling in het Zeeuwse Hulst zijn schuldig bevonden aan mishandeling van een zwaar gehandicapte vrouw. De rechtbank in Middelburg veroordeelde het tweetal maandag tot voorwaardelijke werkstraffen van twintig en dertig uur, met een proeftijd van twee jaar. Ook moeten zij een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

De twee ex-medewerkers zouden de 27-jarige Jeanette Unlandt met een pollepel hebben geslagen. De politierechter achtte de twee verdachten schuldig aan opzettelijke mishandeling. Actualiteitenprogramma Netwerk besteedde vorige week aandacht aan de mishandeling, die een jaar zou hebben voortgeduurd. Unlandt is onlangs naar een andere instelling verhuisd. De gehandicapte vrouw kan sinds haar geboorte niet lopen en praten en is blind.

De twee hadden een leidinggevende functie bij de instelling van Stichting Tragel en werkten er negen en achttien jaar. De rechter heeft er rekening mee gehouden dat er 'onvoldoende adequate ondersteuning' aanwezig was in de instelling en het tweetal een 'zeer zware functie' vervulde. Een medewerker deed vorig jaar aangifte van de mishandelingen.

Een Kamermeerderheid wil dat staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker (PvdA) een onderzoek instelt naar mishandeling van verstandelijk gehandicapten in instellingen, zo werd vorige week bekend. Volgens onderzoek komt mishandeling van gehandicapten vaker voor dan gedacht.

EU: doodstraf minderjarigen Iran is schaamteloos

De Europese Unie is 'zeer bezorgd' over de geplande executie van twee minderjarige jongens in Iran. Dat staat in een verklaring die dinsdag naar buiten werd gebracht.

De EU, die momenteel wordt voorgezeten door Frankrijk, zegt het te betreuren dat Iran heeft besloten Mohammed Fadaei en Behnood Shojee te executeren, ondanks verzoeken vanuit Brussel de straffen van de twee om te zetten.

Wat de twee op hun geweten hebben is niet duidelijk. Iran kent de doodstraf voor onder meer moord, verkrachting en drugshandel. Volgens de EU zijn de Iraanse doodvonnisen voor minderjarigen 'onacceptabel' en 'op een schaamteloze manier in strijd met Irans verplichtingen aan de internationale gemeenschap'.

In Iran werd in juni een 16-jarige jongen opgehangen. Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch is Iran van plan deze zomer nog vier minderjaardigen ter dood te brengen.

Dopingzondaar Jones vraagt om gratie

Dopingzondaar Marion Jones heeft de Amerikaanse president George Bush om gratie gevraagd. De atlete zit momenteel een gevangenisstraf van zes maanden uit voor meineed. Ze loog tegen de rechter over haar dopegebruik.

Jones verdween op 7 maart achter de tralies in een Texaanse gevangenis. Het Amerikaanse ministerie van justitie bevestigde gisteren dat er een brief van de voormalige topsprintster is binnengekomen, waarin ze de president vraagt om kwijtschelding van haar straf.

De atletiekunie van de Verenigde Staten reageerde woedend in een open brief op de website. ''Ze loog tegen agenten. Ze gebruikte anabolen. Ze kwam met valse verklaringen. En nu wil ze vrijgelaten worden. Dit is ongelooflijk'', aldus voorzitter Douglas Logan in de brief. ''Ik heb de morele plicht om hier bezwaar tegen te maken.''

De inmiddels 32-jarige Amerikaanse veroverde op de Olympische Spelen in Sydney (2000) vijf medailles, waarvan drie gouden. Inmiddels zijn al haar uitslagen door het Internationaal Olympisch Comité geschrapt.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

PKK-leider Duitsland opgepakt

De vermoedelijke leider van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) in Duitsland is opgepakt. Dit heeft het Federale Parket in Karlsruhe gisteravond meegedeeld.

De 47-jarige Turkse Koerd, die de schuilnaam Hüseyin Colak gebruikt, is maandag aangehouden in Detmold. Hij wordt beschuldigd van het leidinggeven aan een criminele vereniging. Ook wordt Colak aangeklaagd omdat hij vorig jaar een 21-jarige vrouw zou hebben gedwongen abortus te plegen. Ze was zwanger gemaakt door een vooraanstaande PKK'er.

De PKK vecht sinds 1984 voor onafhankelijkheid in het door Koerden gedomineerde zuidoosten van Turkije. De groepering wordt door het Westen gezien als een terreurorganisatie.

Onlangs werden drie Duitse bergbeklimmers door PKK-strijders ontvoerd op de berg de Ararat op de Turkse grens met Iran. De PKK eiste dat Duitsland maatregelen tegen de Koerdische beweging zou terugdraaien. Na twee weken werd het trio vrijgelaten, voor zover bekend zonder enige concessie van Berlijn.

In juni werd het Koerdische satellietstation Roj TV verboden in Duitsland. Volgens de Duitse overheid was de zender een spreekbuis van de PKK en moedigde het de rekrutering van PKK-strijders aan.

Leider polygamisten VS aangeklaagd

De leider van een Amerikaanse polygamistische beweging, Warren Jeffs, wordt in Texas aangeklaagd voor het seksueel misbruik van kinderen. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

Ook vier volgelingen van Jeffs zijn in staat van beschuldiging gesteld. De vijf verdachten maken deel uit van de Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints (FLDS). Deze conservatieve afsplitsing van de Mormoonse Kerk is voorstander van polygamie.

Jeffs is eerder veroordeeld in de staat Utah, omdat hij medeplichtig werd bevonden aan een verkrachting. In Arizona is hij in afwachting van een proces over huwelijken van minderjarige meisjes binnen de FLDS.

De Amerikaanse politie deed in april van dit jaar een inval in een ranch van de gemeenschap in het westen van Texas. Daarbij werden meer dan 400 kinderen en jonge vrouwen weggehaald. Zij werden volgens de autoriteiten gedwongen om te trouwen met geloofsgenoten.

Belg maakt bonbon met paardenmelk

De Belgische chocolademaker David Maenhout heeft een bonbon ontwikkeld op basis van paardenmelk. Volgens Maenhout gaat het om een primeur, meldde hij gisteren. Hij combineerde paardenmelk met donkere chocola en stukjes gesuikerde sinaasappel.

Op de bonbon staat een paardenkop afgebeeld. Aanleiding is het paardenspektakel Cavalia dat nog tot 30 augustus in Knokke-Heist plaatsvindt.

David Maenhout van Chocolatier M lanceerde eerder bonbons met komkommers en met kardemom, een soort gember. "Voor mij is niets te gek", zegt de Knokke-Heistenaar die aan toprestaurants in België en Engeland levert.

België heeft een wereldreputatie met bonbons. De huidige bonbon is in 1912 in Brussel uitgevonden door Jean Neuhaus. Het concept inspireerde de Griekse chocolademakers in België, zoals Leonidas Kestekides (Leonidas) en Jean Daskalides (Daskalides).

Witte muizen overspoelen Chinees dorpje

Het Chinese dorpje Lishui in het zuiden van China kampt met een muizenplaag. Duizenden witte muizen hebben bezit genomen van plantenperken, waar ze aan het groen knagen of toevallige passanten beklimmen. Dat schreef het Japanse persbureau Kyodo gisteren.

De muizen zijn ongeveer zo groot als een duim. Chinese ambtenaren proberen de knaagdiertjes op te ruimen door ze in zakken te stoppen. De gezondheidsdienst bekijkt of de dieren ziekten bij zich dragen. Het is nog volstrekt onduidelijk waar de muizen vandaan komen.

Vreemd dierlijk gedrag kan soms een voorteken zijn van een natuurramp. Twee dagen voor de verwoestende aardbeving in de Chinese regio Sichuan in mei bevolkten duizenden padden de straten. Er zijn vooralsnog geen tekenen die wijzen op een toekomstige aardbeving in China.

Dolly bedreigt Amerika

De tropische storm 'Dolly' raasde afgelopen maandag over het noordelijke punt van het Mexicaanse schiereiland Yucatán en zal naar alle waarschijnlijkheid vandaag vanuit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten het vasteland bereiken. Dit voorspellen klimatologen. Door de nadere storm moeten wellicht 130.000 mensen in Noord-Mexico in veiligheid worden gebracht.

Namen Allah en Mohammed op Nigeriaans vlees

De namen van Allah en zijn profeet Mohammed zijn onlangs op mysterieuze wijze opgedoken op vier stukken vlees in een restaurant in het noorden van Nigeria. Dat meldde de Britse omroep BBC gisteren.

Een klant wilde zijn tanden in een maaltijd zetten toen hij de Arabische letters in het kraakbeen van het vlees zag, zei de uitbater. Een verkenning van de keuken leverde nog drie stukken vlees op met de heilige namen.

Een plaatselijke dierenarts had geen verklaring voor de inscriptie. Geestelijken constateerden echter dat het een teken was dat de islam de enige ware godsdienst voor de mensheid is, liet de eigenaar van het restaurant weten. Hij heeft de vier stukken vlees tentoongesteld in het etablissement.

Seriemoordenaar doodt Nederlander

Een Indonesische seriemoordenaar heeft deze week bekend een Nederlandse man te hebben vermoord. De man werd in stukken gesneden in een koffer teruggevonden. De politie vond de koffer aan het begin van deze week. De identiteit van de vermoorde man is nog niet bekend.

De Nederlandse ambassade heeft gisteren bevestigd dat het inderdaad om een Nederlander gaat. De moordenaar, Verry, Henyanksyah, zou nog een aantal andere moorden op zijn geweten hebben. De aanleiding voor de moord is waarschijnlijk de geaardheid van het slachtoffer. "De Nederlander had seksuele avances gemaakt, waarna hij hem meenam, vermoordde en in stukken sneed", aldus Carlo Trix Tewu van de nationale politie. Nederlandse sekstoeristen zouden al een aantal jaar Jakarta als favoriete vakantiebestemming hebben.

Volgens de politie is het niet uitgesloten dat de andere slachtoffers om dezelfde reden zijn vermoord. Eergisteren heeft hij de politie de lichamen van drie andere slachtoffers getoond. "Vermoedelijk gaat het om mannen die eveneens op zoek waren naar seks. Het lijkt een leidend motief voor de verdachte."

Karadzic accepteert aanhouding, aanhangers niet

De voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic heeft zich neergelegd bij zijn aanhouding. Dat zei zijn Servische advocaat Svetozar Vujacic gisteren in een interview met het televisieprogramma Nova.

De raadsheer liet ook weten dat Karadzic blij is dat zijn familie niet meer zo onder druk staat nu hij is gearresteerd. Militairen deden geregeld invallen in onder meer de woning van Karadzic' echtgenote in het Bosnische skidorp Pale.

Ook volgens de broer van Karadzic is hij rustig onder de aanhouding. Luka Karadzic omschreef zijn broer na een bezoek gisteren als "zeer vitaal, rustig, zelfbewust en voorbereid op alles wat hem te wachten staat."

Desondanks maakte de advocaat bekend dat Karadzic in beroep zal gaan tegen het besluit van het Servische Tribunaal voor Oorlogsmisdaden om Karadzic uit te leveren aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Daarvoor heeft Karadzic drie dagen de tijd.

Servische ultranationalisten hebben meer moeite met de arrestatie van Karadzic. Een demonstratie van ongeveer 250 aanhangers van de Servische Radicale Partij (SRS) in de hoofdstad Belgrado draaide gisterenavond uit op ongeregeldheden. Op het Plein van de Republiek bekogelden zij de politie met fakkels, flessen en stoelen uit nabijgelegen restaurants. Onder de demonstranten was de secretaris-generaal van de SRS, Aleksandar Vucic.

[Gerucht] Too Human komt ook naar PC

Too Human komt binnenkort uit voor de Xbox360 en het ziet ernaar uit dat hij ook een keer uit zal komen voor de PC, althans dat denkt de Australische OFLC. De OFLC is vergelijkbaar met de Europese PEGI.
Het geval is nu, is dat de OFLC Too Human heeft gekeurd als een multiplatformgame en aangezien de publisher Microsoft is, is een PC-versie zeer mogelijk. Dit blijft uiteraard maar een gerucht, want de OFLC kan natuurlijk ook gewoon een "foutje" hebben gemaakt hebben.




In Too Human speel je een cybergod, Baldur, welke de taak heeft gekregen de mensheid te redden van hun ondergang. In het eerste deel van de Too Human trilogie neem je het op tegen het stoppen van gigantische oorlogsmachines. Gevechten moeten groots en meeslepend worden.

Take Two: "Wij kunnen prima geld verdienen zonder GTA"

Take Two kan prima geld verdienen in de jaren waar er geen Grand Theft Auto game verschijnt, zegt Straus Zelnick, van Take Two.
Dit zei de beste man nadat er kritiek werd geleverd op het feit dat het bedrijf te veel afhankelijk zou zijn van de Grand Theft Auto-reeks. Maar in een recente interview heeft Zelnick aangegeven dat het bedrijf absoluut niet de Grand Theft Auto-reeks nodig heeft om winst te kunnen maken.

"I know that is one of the impressions that's been levelled at the company. The reason it's been an issue is because of the company's economic volatility," he said.

"In a release year for a GTA game, the company would make money. In a non-release year, it wouldn't. One thing we said to investors is that we do't expect to drive all of the volatility out of an entertainment company. But we do think it is our obligation to deliver a profitable enterprise year in and year out."

Zelnick gaf ook aan dat de recente succes van onder andere BioShock, Carnival Games, de recent uitgekomen Civilization en Midnight Club LA het bedrijf nu al miljoenen heeft opgeleverd.

"I feel very good that we can deliver on that goal of a profitable enterprise even in non-GTA years.

"Look at our array of hits and owned intellectual property. We have 30 million-plus selling titles, 15 of which are fully owned," he said.

"It's just not true that we are only about GTA."



Hideo Kojima: PlayStation 3 is een "monster machine"

In een recent interview met BBC, heeft de bedenker van de Metal Gear-franchise, Hideo Kojima, aangegeven dat de eerste paar jaar ontwikkeling van MGS4, een periode was gevuld met allerlei obstakels.

"We started to work on Metal Gear Solid 4 four years ago, after finishing Metal Gear Solid 3," said Kojima-san. "At that time we really didn't know what the PS3 was going to be like, so the first two years was all about experimenting, developing and trial and error."

"In the last two years, we've known what the PS3 is capable of, the specifications of it and how we can utilise it," he continued. "PS3 is a monster machine. That's why it took so much time to create Metal Gear Solid 4."

Kojima gaf daarnaast ook aan dat dankzij de vroege en snelle medewerking van Sony alles soepel is verlopen. Het liet volgens Kojima goed zien hoe belangrijk de Metal Gear Solid-serie was voor Sony.

"Since we're developing only for the Sony format, of course Sony has given us a lot of advantage before the actual release of the hardware," he said. "So we had many meetings with them to discuss the specifications. We analysed this black box quite a lot before it was released, and we experimented with it and we gave Sony a lot of feedback."



...Solid Snake, maar dan "ouder"...

Reeves: "Microsoft bergafwaarts sinds GTAIV"

Zoals de meesten hier op FOK!Games weten, gooien verscheidene hoge pieten van Sony en Microsoft af en toe modder naar elkaar toe en dat is dit keer weer het geval. De President en Chief Executive Officer van Sony, David Reeves, heeft namelijk weer een worp gewaagd richting Microsoft over GTAIV.

"I have to say it's not top of mind - we don't really think about it. We look at our numbers and we see our numbers growing. I think that Microsoft got some impetus from GTA IV. They got some impetus but they've fallen back since then, and I think they will continue along that strategy of trying to get exclusives from third parties and promote that. We anticipate that, but we still feel that we have our own IPs that we call our 'landing lights' that people are just going to go for."

Het zal niet lang duren voordat Microsoft met een soortgelijke uitspraak over Sony zal komen.



...1 - 0 ?...

Kutcolumn

De één zegt 216 keer, de ander heeft het over 223 keer en en weer ergens anders las ik dat het precies 260 keer is. Omgerekend ongeveer honderd keer per uur, gemiddeld om de veertig seconden. Gemiddeld, want op de momenten dat Tony, Manny en Omar met elkaar in discussie gaan wel twee keer per zin. Als de 554 kogels worden afgevuurd is er geen tijd voor. Of je hoort ze dan misschien niet.

Parachutespringen in eerste screenshot(je) van MAG

Op de E3 kondigde Sony tijdens haar persconferentie de enorme actiegame MAG, Massive Action Game, aan. Het massive slaat hier op het spelen met 256 man tegelijk in teams van acht. Er is nu een enkel screenshotje verschenen van een interne speelsessie van de game. Veel is er nog niet op te zien, het echt massale komt niet naar voren, maar het werken in teams zien we wel. Een goede rekenaar zal overigens twaalf parachutes zien in plaats van de acht die je zou verwachten, samenwerken als teams zal wellicht dan ook mogelijk zijn?


'Karadzic voert eigen verdediging'

Radovan Karadzic is vooralsnog van plan om zijn eigen verdediging te voeren voor het Joegoslavië-Tribunaal als hij wordt uitgeleverd aan het VN-hof in Den Haag. Dat heeft zijn Servische advocaat Svetozar Vujacic dinsdag in een interview met het televisieprogramma Nova gezegd.

Vujacic zei dat juristen, historici en hijzelf de verdediging van Karadzic voorbereiden. Karadzic zit op dit moment in een gevangenis in Belgrado in afwachting van zijn uitlevering. Vujacic zei verder dat zijn cliënt de realiteit accepteert zoals die op dit moment is. De voormalige Bosnisch-Servische leider is blij dat zijn familie niet meer zo onder druk staat nu hij is gearresteerd.

Obama in Israël aangekomen

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Barrack Obama heeft zijn wereldreis voorgetzet. Na een bezoek aan Afghanistan en Irak kwam hij gisteravond aan in Israël. Daar zal hij onder meer spreken met de Israëlische premier Ehud Olmert.

Obama verblijft in het King David hotel te Jeruzalem. Gisteren werd daar nog een aanslag op gepleegd met een bulldozer. Daarbij raakten 16 mensen gewond. De Palestijnse dader is door Israëlische veiligheidsfunctionarissen doodgeschoten. Obama sprak in een speech zijn afschuw uit over de aanslag.

Na Israël zal Obama doorreizen naar de Westelijk Jordaanoever waar hij met Mahmoud Abbas zal spreken. Ook Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië staan nog op zijn programma.

Obama

[Upd] Punten ronde 10 uitgesteld

Omdat we er nog niet zeker zijn of de puntenverdeling van deze ronde wel klopt, willen we een extra test erop loslaten. Dat betekent dat jullie nog iets langer moeten wachten op de punten voor de race van Duitsland.

We vinden het wel vervelend, maar we willen dit keer het zekere voor het onzekere nemen. We vragen je dan ook om je begrip en nog een beetje van je geduld. Dan weten we in ieder geval wel dat de punten goed uitgedeeld worden voor ronde 10.

Excuses voor het ongemak.


Update
Bij het opnieuw berekenen van de punten en budgetten is het nog niet ver genoeg doorgevoerd, waardoor (bijna) iedereen ofwel meer budget, ofwel minder budget heeft gekregen.

Ook zijn er wissels teruggedraaid, maar heb je nog wel de punten gekregen voor het team dat je voor de race van Duitsland had samengesteld.

Het advies is om nu even niets te doen, en af te wachten totdat later deze week er beter gekeken wordt naar een oplossing. Geduld, nog iets meer geduld. Vanzelfsprekend vindt de crew het heel erg vervelend dat bij de poging het te herstellen het juist erger is geworden. Maar alsjeblieft, geen ons de tijd en gelegenheid het te herstellen. Even rustig afwachten en niets doen dus.

Te effectieve journalistiek?



Het was een grauwe zondagavond, december 1958, de winter was op komst en de dagen werden langzaam korter en kouder. Pieter Kuijpers was dan ook blij dat hij binnen zat, in een bruin café in de binnenstad van Helmond, weliswaar aan het werk. Het was niet makkelijk geweest om te wennen aan de flexibele werktijden van zijn nieuwe baan, je bleef immers toch afhankelijk van je informanten en slachtoffers, maar dankzij de vele voordelen die de baan bood had Pieter de tijden noodgedwongen toch maar geaccepteerd. Pieter hield bijvoorbeeld wel van een borreltje en daar kwamen de voordelen van deze baan dan ook om de hoek kijken. Net als vandaag bracht Pieter namelijk de meeste tijd van zijn werk door in het café, waar hij zijn informanten en slachtoffers mee naar toe nam, waar hij ze dronken voerde en tenslotte de informatie lospeuterde die hij wilde hebben. Pieter was dan ook de beste uit zijn omgeving, de beste in het ontrafelen van mysteries en geheimen, in het ontlokken van woordenbrijen van informatie, de beste in zijn vakgebied. Was Pieter dan een detective? Of een informant voor de maffia misschien? Of een altijd nieuwsgierige belastingsinspecteur? Nee, Pieter was een journalist…

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.