Boek: Phil Caveny - Sebastiaan Duister, de Piratenprins

Patrick (maduropa)
Sebastiaan en zijn trouwe buffaloop Max zijn samen met de kleine maar dappere Cornelius Drummel op weg naar een grote schat. Maar dan zijn er natuurlijk een flink aantal vragen. Is de schatkaart wel echt, zijn er ook andere partijen die van de schat weten en vinden ze een schip voor de reis? Al snel vinden ze het antwoord op één van die vragen, Leonara, een heks, komt er door magie achter dat het trio een schatkaart heeft en betovert Sebastiaan. Hij zal alles doen om haar te beschermen en duldt geen enkel slecht woord over haar, ook al wil ze hem en zijn vrienden dood hebben. Gelukkig vinden ze snel een schip, gestuurd door de mooie Jenna, welke hen zal begeleiden op het avontuur. Zal het Sebastiaan, voormalig hofnar, lukken om deze reis tot een goed einde te brengen?

Dit spannende verhaal is het tweede deel uit een trilogie. In het eerste deel nam Sebastiaan het op tegen de tiran Septimus. Ook maakte hij kennis met Cornelius Drummel, nu een onafscheidelijke metgezel. De overduidelijke komische noot in het boek wordt vervuld door Max, een pratende buffaloop. Het beest is al flink op leeftijd en heeft dus al heel wat meegemaakt. Uiteraard ziet Max zichzelf als het derde lid van de expeditie, iets waar Sebastiaan - half mens, half elf - geen enkel probleem mee heeft. Max weet al waar hij zijn deel van de beloning aan zal besteden: heerlijke verse pommers.


Philip Caveney

Philip Caveney heeft nu twee kinderboeken op zijn naam staan. Maar hij heeft ook een twaalftal boeken geschreven die niet geschikt zijn voor kinderen. De reden dat hij besloot om een kinderboek te schrijven was simpel. Zijn dochtertje van tien jaar wilde ook eens een boek van papa lezen. Daarop besloot Philip er eentje te schrijven dat ook geschikt was voor haar. Het resultaat was het eerste deel van een trilogie over Sebastiaan Duister, welke nu vervolgd wordt door het tweede deel, Sebastiaan Duister, de Piratenprins. In augustus komt tevens een nieuwe jeugdreeks uit. In die reeks is de hoofdrol weggelegd voor een jonge archeoloog van vijftien jaar, genaamd Alec Devlin. Wanneer de Nederlandse vertaling van dat boek zal verschijnen is nog niet bekend.

De Piratenprins is een leuk en luchtig boek, uitstekend geschikt voor kinderen die houden van een avontuurlijk verhaal. Het zit vol met verschrikkelijke monsters, stoere helden en heldinnen en ook nog een lichte dosis romantiek. Maar nog belangrijker is de enorme dosis humor die in dit boek aanwezig is. Voor iedereen van tien jaar en ouder is dit boek dan ook prima geschikt. Het eerst lezen van deel één is niet verplicht, maar dit is uiteraard geen verkeerd idee. Het derde deel staat gepland voor 2009.

Uitgever: Uitgeverij Pimento ISBN: 9789049922443 Pagina's: 432
Waardering: