ESA: "De E3 zal terugkeren in 2009"

Morthill
De afgelopen week heeft een aantal topmanagers binnen de gamesindustrie aangegeven dat ze de E3 een slecht evenement vonden en dat deze moet terugkeren naar zijn oude vorm. Volgens analist Michael Pachter lag het niet aan de vorm, maar aan de publishers en developers. Deze zouden moeten leren dat de vorm niet is wat de consument interesseert en dat als dat niet gebeurt de E3 zal uitsterven. Ondanks al deze kritiek heeft de organisatie van de E3, de ESA, aangegeven dat er sowieso volgend jaar weer een evenement komt.

Net als elk jaar beginnen we met het evaluaren van de beurs samen met de bezoekers en de standhouders om te kijken wat we kunnen veranderen. Nadat deze fase is afgerond en verslag is uitgebracht aan het bestuur van de ESA, zal er een aankondiging komen over de opzet van de E3 van 2009.

De E3 heeft in de afgelopen twee jaar vrij radicale veranderingen moeten ondergaan. Van de gigantische beurs met 60.000 bezoekers in het Los Angeles Convention Center in 2006, naar een alleen-voor-genodigden evenement in Santa Monica voor maximaal 5.000 mensen in 2007. Deze actie kostte de ESA $5 miljoen, omdat het LA Convention Center al geboekt was voor 2007. Ondanks deze dure verhuizing keerde de E3 dit jaar terug naar LA, al bleef het bezoekersaantal klein.