Blatter: Clubs moeten spelers tot 23 vrijgeven

Stefan (sportfreak)
FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft laten weten dat alle clubs verplicht zijn spelers tot 23 jaar vrij te geven voor de Olympische Spelen.

"De vrijgave van spelers onder 23 is altijd een verplichting voor elke club. Hetzelfde principe geldt voor Peking 2008", aldus Blatter in een open brief aan alle teams. Het feit dat de Olympische Spelen niet zijn ingeschreven op de internationale kalender van de FIFA is volgens Blatter geen beletsel om spelers niet af te staan. "Het gaat in tegen de geest van de Olympische Spelen om spelers onder 23 thuis te houden. Zij vormen het hart van de teams die aan het olympisch toernooi deelnemen."

Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van de European Club Association (ECA), ziet dat echter anders. "Het olympisch toernooi staat niet op de FIFA-kalender en dus kunnen de clubs nergens toe verplicht worden. We scharen ons achter de teams die belangrijke spelers dreigen te verliezen tijdens de maand augustus", aldus Rummenigge. Hij roept de FIFA en het IOC op om duidelijker regels op te stellen zodat dergelijke problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.