McDonald's profiteert van zwakke economie VS

McDonald's profiteert van de afzwakkende Amerikaanse economie omdat steeds meer Amerikanen liever een goedkope hamburger gaan eten dan een duur restaurant te bezoeken. De nettowinst van 's werelds grootste fastfoodketen kwam in het tweede kwartaal uit op 1,19 miljard dollar, zo maakte McDonald's vandaag bekend.

Een jaar eerder leed het Amerikaanse concern nog een verlies van 711,7 miljoen dollar door kosten verbonden aan de verkoop van zijn activiteiten in Midden- en Zuid-Amerika. De omzet in het tweede kwartaal steeg met 4 procent naar 6,07 miljard dollar. De cijfers zijn beter dan verwacht.

McDonald's wist meer klanten naar zijn restaurants in de Verenigde Staten te lokken met goedkope menu's. Maar ook internationaal liepen de zaken goed. In Europa steeg de verkoop met 7,4 procent, geholpen door de zwakke dollar. In Azië en het Midden-Oosten nam de verkoop met 8,8 procent toe. Daarnaast verhoogde het bedrijf zijn prijzen in een groot aantal markten om de hogere kosten van ingrediënten en brandstof op te vangen.
Americans are lovin' it