Classic Controller uit de schappen in de VS na rechtszaak?

Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat de Wii Classic Controller, GameCuber Controller en Wavebird niet meer verkocht mogen worden in de Verenigde Staten. Dit aan de hand van een schending van copyrights door Nintendo. Het verbod is nog niet ingegaan, Nintendo kan nog in beroep gaan en verwacht wordt dat dit snel zal gebeuren.

Het verbod kwam nadat Nintendo probeerde via de rechter om een boete van $21 miljoen voor het schenden van copyrights te omzeilen. Microsoft en Sony kwamen eerder al in hetzelfde parket terecht, maar sloten een deal met Anascape Ltd. om zo een rechtszaak te voorkomen. Nintendo zal voor morgen een deal aan royalties moeten betalen, als het bedrijf de controller in de winkels wil houden tijdens het hoger beroep.

Anascape Ltd. klaagde Nintendo aan, omdat haar copyright voor zes type bewegingen tegelijk geschonden is met de klassieke controllers. Het bedrijf wilde ook een verbod op de Wiimote, maar de rechter vond dat deze op zichzelf het patent niet heeft geschonden. Pas in samenwerking met de Nunchuck zou er sprake zijn van een overtreding.