FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 30 maart 2007

Rachel laat zich van haar beste kant zien in Ninja Gaiden

Team Ninja heeft voor Ninja Gaiden Sigma een speciaal team opgezet die zichzelf mag bewijzen met een remake van Ninja Gaiden Black. De game zal geen port zijn van Xbox naar PS3, maar volledig opnieuw opgebouwd worden. Zo zullen er gameplay-elementen ingevoegd worden die op de Xbox niet mogelijk waren en natuurlijk krijgen de textures een HD-make-over. Ook zal Rachel, een NPC in Black, dit keer speelbaar zijn. Team Ninja heeft al aangegeven dat er geen alternate costumes zullen zijn voor haar, maar wie onderstaande screenshots bekijkt, zal daar weinig om geven.








Je kan bovendien een nieuwe gameplay-trailer downloaden, waarbij de ontwikkelaar je het eerste level laat zien. Die kun je hier bekijken.

Man betrapt eigen vrouw op overspel in taxi

Icoon BizarToeval komt niet altijd even goed uit. Daar kwam een taxichauffeur uit het Chinese Shenyang achter toen hij tegen een uiterst buitengewone situatie opliep. Hij pikte eerst een koppel op dat plaats nam op de achterbank van de taxi, eenmaal in de taxi begon het koppel onmiddellijk te flikflooien.

Even later pikte de chauffeur nog een man op. Deze man nam plaats op de passagiersstoel vooraan in de taxi. Toen deze man even naar achter gluurde, herkende hij zijn eigen vrouw met een andere man. De bedrogen echtgenoot dwong de taxi tot stoppen en sleurde zijn vrouw uit de wagen, ook daagde hij de andere man uit tot een gevecht.

De taxichauffeur kon zijn ogen niet geloven en besloot om zijn snor te drukken. Hij reed rustig weg en deed alsof hij niets gezien had. Hij hoefde het verschuldigde taxibedrag niet meer hebben van zijn klanten en op fooi kon hij al helemaal niet meer rekenen.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Oegandees leger doodt 66 kinderen

Icoon BuitenlandsDe hulporganisatie Save the Children stelt dat het Oegandese leger bij een klopjacht in het noorden van het land 66 kinderen gedood heeft. De kinderen zouden zijn neergeschoten of door legervoertuigen overreden.

De eerste meldingen over deze slachting dateren al van februari. Bij een militaire actie tegen veedieven in de regio van Karamoja zou het leger tientallen kinderen hebben gedood. Save the Children baseert zich op interviews met 250 bewoners uit de regio.

Het Oegandese leger ontkent het bericht. In november kregen ze nochtans al een reprimande van UNICEF vanwege een soortgelijk incident. In de door droogte en hongersnood geplaagde regio komt het al jaren tot gevechten tussen verschillende clans rond de schaarse waterbronnen.

Met dank aan HuHu voor de submit.

20. (Slot) Land in zicht?!

"Er zijn nu ruim twee maanden verstreken..", schreef de Hollandse piraat Hein Pietersz in zijn logboek, "..Ruim twee maanden nadat ik met mijn schip d'Enter ende Lete op de achtste april van het jaar 1621 de haven van Amsterdam heb verlaten. Op koers naar de schat met de zeven schatkaarten, gelegen op Nieu Flevolandt!" pende de kaper-kapitein vervolgens driftig neer, terwijl hij mompelde "En de schat met de twee grote schatten", zwijmelend denkend aan Linda Pinda, die in Batavia op hem zou wachten.
"Ik zal wachten tot ik een ons weeg!" had ze beloofd. "Mag het een onsje meer zijn?!" dacht Hein geschrokken, waarop hij besloot haastige spoed te maken met zijn reis, want Hein hield niet van de Magere, en al helemaal niet van het Bataviaanse schoonheidsideaal onder de deernes anno late lente, 1621.

De lange zeereis naar Nieu-Flevolandt had aanvankelijk niet erg meegezeten. De eerste avond lagen ze al voor Pampus (zie deel 9), en de dagen erna hadden ze te kampen met de beruchte windstilte 'Catharina'.
"Haastige vloed, geeft zelden spoed", had Hein wijs in zijn logboek genoteerd. De vele rum had hem blijkbaar gunstig gestemd.
Maar er dreigde door de verveling aan boord van d'Enter ende Lete al snel gevaar. Zo zou Hein, wat blijkt uit bewaard gebleven delen uit zijn logboek, in de derde kolom van pagina zeven onder 'Aanmerkenswaardige Zaken, Ontdekkingen ende Voorvallen', schrijven: "Vrees voor muijtereij, onder leijdinghe van J.A. Endenee!"

Hein Pietersz had die Endenee, een voormalige dominee uit Leiden, sinds zijn ontmoeting nog geen week eerder, altijd al een vreemd sujet gevonden. J.A. Endenee was de voormalige kapitein van een verloren gegaan piratenschip 'den Verloren Veronica', heerser op de Middengolf, en de baas van al het andere rapalje aan boord van dat schip geweest. Nu stond hij niet meer aan het roer, en Hein Pietersz had daarom van meet af aan stilletjes getwijfeld aan Endenees loyaliteit, en verdacht hem er dan ook van om het op muiterij te willen willen aansturen.
"Want als ik iemand in voltooid verleden tijd 'verdenk'", redeneerde Hein Pietersz, dan maakt hem dat 'verdacht'! En waar rook is, is vuur, en vuur is ten strengste verboden op dit schip! Alhoewel? Een stiekem rokertje in de brood-kruit- en kaaskamer wordt oogluikend toegelaten, op voorwaarde dat men geen as morst op de kaas!"

Hein was naar het dek gespoed om af te rekenen met Endenee, die hij naast muiterij ook nog van verdacht van valsheid van geschrifte, valspelerij met het dobbelen, valsheid van zingen, valsheid van viool spelen, en vaak keek J.A. Endenee dan ook nog eens vals uit zijn ogen! "Weet je wat?", had Hein gedacht, "Ik verdenk hem er bovendien van meer te weten van de schat op Nieu-Flevolandt. Hij draagt een groot geheim met zich mee!"
Eenmaal op het dek was Hein Pietersz op J.A. Endenee afgestapt. Deze stond op dat moment in de mast te kerven, omdat zijn eigen kerfstok al te vol was van de vele zonden. Hein had Endenee aangesproken, en daarop had de dominee zich omgedraaid. Met de dolk nog in zijn handen!
En dit had Hein Pietersz opgevat als dreigement. Even later las hij dan ook plechtig een vervalste artikelbrief van de Staten-Generaal voor aan de verbijsterde Endenee. Het vonnis luidde:

"Wie een mes treckt met toorn, om yemand leet te doen ofte questsen, zal met een mes door syn handt aende mast genagelt worden ende aldaer soo lange staen tot dat hy tzelve doortreckt."
"Maar, maar..", had de dominee perplex gereageerd. Hij bevond zich in een lastige positie, want hij had die artikelbrief ZELF vervalst, en deze eerder die reis over moeten dragen aan Hein Pietersz. Hij was slachtoffer van zijn eigen valse stempel! Endenee kon zichzelf wel voor de kop slaan, maar Hein Pietersz had wat anders in gedachte. "..Maar, maar.."

"Een steek voor elke 'maar'", had Hein gemompeld, en even later slaakte Endenee een rauwe kreet die tot ver over de Zuiderzee gehoord moet zijn geweest, tot in de havens van Hoorn, Enkhuizen en Amsterdam aan toe. J.A. Endenee, vermeend muiter, stond nu met beide handen vast aan de mast gekerfd.

Endenee zou moeten bekennen, en ondertussen kon Hein eventjes gaan dutten.

Terwijl Hein Pietersz een tukje deed in de kapiteinshut, besloot de bemanning uit verveling om tikkertje te gaan spelen. "Tikkie, jij bent hem!", had scheepsuitkijk 50-Floryn vlug geroepen waarna hij Endenee had aangetikt.
Blijkbaar had Endenee geen zin om het spelletje mee te spelen.
"Je bent toch niet van suijkergoed uit de kandij shop, old wijf?" snauwde 50-Floryn tegen Endenee, die klaagde over de pijn aan zijn handen, die beide vakkundig aan de mast waren gekerfd. Daarop was de bemanning maar verstoppertje gaan doen, wederom was Endenee hem. Iedereen was zich gaan verstoppen, en terwijl Endenee tot 49 moest tellen, verstopte 50-Floryn zich in de kooi van Endenee. Tot hij in Endenees plunjekist een geheimzinnig, dik boek had gevonden. Hij was er mee naar kapitein Hein Pietersz gegaan, die stomdronken in zijn hut verbleef. Toen Hein door het boek bladerde, voelde hij zijn bloed koud worden. Voorin, in dit Boek der Ongedoopten, waar Heins geboorteakte uit was gescheurd, stond in sierlijke letters de naam van iemand die boven aan de mast vastgekluisterd was: J.A. Endenee! Waarom was die bladzijde eruit gescheurd?

Net op het moment dat Hein deze noodlotigge ontdekking deed, sloeg er iemand over boord. Dit bleek Sybrant de Bock te zijn, EEN van Heins beste stuurlui, die niet meer aan wal stond, maar op de bodem van de Zuiderzee lag.
De mysteries aan boord van d'Enter ende Lete stapelden zich tot ongenoegen van Hein dus alleen maar op. Daarom besloot hij om al het voorgaande gebeuren even tot zich te laten bezinken, en dat bezinken zou hij bespoedigen door overmatig drankgebruik.

Hein liet Endenee vrij, maar hield hem (net als de raaf op zijn rechterschouder) nog steeds goed in de gaten, en een oogje in het zeil..
Er werd een bonte avond georganiseerd om de verveling aan boord wat te verdrijven, en de volgende dag trok de wind eindelijk aan, zo had scheepsuitkijk 50-Floryn hem verblijd.

De volgende maanden op zee gebeurde er vrij weinig. Goed, er werd haring gestolen in de haven van Hoorn, maar verder gebeurde er weinig noemenswaardigs. Hein had tijd zat om langzaam het raadsel rondom het van boord slaan van Sybrant de Bock te ontrafelen.

Op een late ochtend, half juni 1621 was het zover. Zojuist was een van Heins varensgezellen langsgeweest. Harmen van Diemen. Hij wist alles van het incident dat De Bock het leven had gekost. Sybrant de Bock had die bewuste dag, tijdens het verstoppertje spelen, een geheimzinnige groene fles zien drijven in de spiegelgladde Zuiderzee.
Flessepost!
Toen Endenee, die net aan de grote mast vastgenageld was, dat hoorde, was hij als een wildeman gaan spartelen aan de mast. "Wat voor fles? Een groene Bacardi Breezer-fles toevallig? Pak die fles! Pak die fles! Haal hem uit het water!"
De Bock was in het water gesprongen, maar hij kon niet zwemmen. Met de fles vastgeklemd in zijn handen was De Bock jammerlijk gezonken naar de Zuiderzee. Van Diemen had hem willen redden, maar het water bleek nogal koud. Hij had aan Endenee gevraagd wat er nu zo belangrijk was aan die fles. En toen vertelde Endenee het verhaal dat in die bewuste fles de ontbrekende bladzijde uit het Boek der Ongedoopten zat, waarop ook het geheim geschreven stond hoe de schat op Nieu-Flevolandt opgespoord kon worden. Harmen van Diemen had dit onthullende gesprek met Endenee lang voor zich gehouden, maar nu, maanden later, verteld aan zijn kapitein Hein Pietersz.

Hein staarde voor zich uit. Hij was woedend. Vooral woedend omdat de flessepost hem ontglipt was! Daar stond het ultieme geheim op! En die fles zou inmiddels weer boven zijn komen drijven, alleen was dat ruim twee maanden varen terug!

Hein vroeg zich af of er onderhand al eens land in zicht was. Ze moesten nu toch al in de buurt van de Canarische Eilanden zijn?
"Land in zicht!" hoorde hij plotseling schreeuwen. Dat was toevallig!
Het was scheepsuitkijk 50-Floryn, ontdekker van de P.I.M.P.-eilanden, Bling-Bling-Island en Kaap da Good ol' Hood. Hij schreeuwde nogmaals vanuit het kraaienest: "Yo! Land in zicht aan de oostzijde! Land in zicht aan de oostzijde!"


Hein stormde het dek op, en greep zijn kijker. Hij tuurde ermee naar de horizon.
Hein schrok! "Zie ik daar nu de scheve toren van Pixel?" Hein keek nog eens goed.
"Waar zijn we, boss?" vroeg 50-Floryn vrolijk vanuit het kraaienest. "Yo-ho, is dat het eiland? Is dat Nieu-Flevocountry?"
Hein tuurde nog eens goed. Hij kon het niet geloven. Hij had vroeger in het Rasphuis weliswaar altijd onvoldoendes gehaald voor vaarroutekunde, nu wist hij het toch zeker. Bedroefd keek Hein, met de grimmige zwarte raaf op zijn rechterschouder, voor zich uit.
"Na ruim twee maanden varen, twee maanden na ons vertrek uit Amsterdam, zijn we nu pas bij..

..Texel!"

-einde-

(Voor de boeg in hoofdstuk 2:
de reis naar Nieu-Flevolandt; waarin onze schavuijtige voorvaderen onder leiding van Hein Hoerenzoon Pietersz de botervloot zullen veroveren, St. Nicolaas gaan kielhalen, Amerika her-ontdekken, Linda Pinda ontmoeten en 't KoFSCHiP met de FoKSCHaPen zullen enteren? )

Oplichter kruipt tien dagen in boomhut

Icoon OpmerkelijkEen Duitser die onlangs werd veroordeeld voor internetfraude, is uit protest tegen de uitspraak voor tien dagen in een boomhut gekropen, 22 meter boven de grond. De 45-jarige Fred Gregor is vader van vijf kinderen en lichtte mensen op door goederen te verkopen via internet. Deze spullen kwamen echter nooit bij hun bestemming aan.

Vijftien jaar cel werd tegen de bedrieger geëist. Eén van zijn slachtoffers kreeg een doos zand in de brievenbus in plaats van de computer die zogezegd werd aangekocht. De vrouw van Fred Gregor, een 25-jarige stripster, lokte haar man uit de boomhut, door bij het lunchpakket enkel naaktfoto's van zichzelf mee te geven. Voorlopig kan Gregor nog niet naar de gevangenis omdat zijn kinderen hem nodig hebben, aldus zijn advocaat.

Met dank aan Longmen voor de submit.

’Man door zoon neergestoken’

Icoon MisdaadDe man die donderdagavond in de Utrechtse wijk Kanaleneiland werd vermoord, is door zijn zoon neergestoken. Dat melden buurtbewoners. De technische recherche is nog bezig met een sporenonderzoek. Lopende het onderzoek wilde de politie geen commentaar geven.

Enkele wijkbewoners wisten verder te melden dat de man een middelbare leeftijd had en afkomstig was uit Suriname. De steekpartij zou gepaard zijn gegaan met hard geschreeuw. Zo hoorde de buurbuurvrouw de vader naar zijn zoon "je maakt de spullen kapot" roepen.

Om half zeven ’s avonds werd het slachtoffer door zijn andere zoon en zijn vriendin in de keuken gevonden. De buurvrouw trof de vriendin huilend aan op de grond in de galerij, waarna ze de politie belde. In eerste instantie besloot de dader om te vluchten, maar later werd hij gearresteerd toen hij weer terug ging naar de plek des onheils.

Buurtbewoners reageren geschokt op de moord. "Ik heb de hele nacht gehuild," aldus een een inwoner van de flat van het slachtoffer. "De jongen zei altijd vriendelijk gedag als ik hem tegen kwam op de galerij. Dat hij zoiets kon doen had ik nooit verwacht." Het gezin staat in de wijk niet bekend als een familie die vaak problemen veroorzaakt. Volgens de buurvrouw maakte de vader wel vaker ruzie met zijn zoon, die ergens anders in de buurt woonde. "Hij kwam regelmatig langs. Ik hoorde vaker kabaal beneden. De muren zijn hier erg dun."

Ook Stroetinga wint zilver op WK baan

Na het duo Hijgenaar/Kanis op de teamsprint en Theo Bos op de keirin heeft ook Wim Stroetinga zilver gewonnen op het WK baanwielrennen. Hij werd tweede op het onderdeel scratch.

In de wedstrijd over vijftien kilometer demarreerde Stroetinga halverwege de race, maar bleef niet vooruit. Een paar ronden voor het einde ontsnapte Kam-Po Wong, hij werd niet meer bijgehaald waardoor de overwinning verrassend naar de renner uit Hong Kong ging. Stroetinga won vervolgens de sprint voor de tweede plaats, het brons ging naar de Pool Rafal Ratajczyk.

Na afloop was Stroetinga behoorlijk teleurgesteld over het resultaat:” Kut! Weer net niks. Ik stond enorm te balen op dat podium”,aldus de Fries.” “Leuk hoor, zo’n medaille. Maar op dit moment geeft plaats twee hetzelfde gevoel als laatste worden.” Vorig jaar werd Stroetinga nog vierde. Dit jaar werd hij verrast Kam-Po Wong: “Ik deed niks verkeerd. Als we die gast terug hadden weten te pakken, dan had het er heel goed voor mij uitgezien. Balen. Misschien ben ik over een paar dagen blij met deze zilveren medaille, maar nu vind ik het niks.”

Uitslag Roda JC - FC Groningen

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

Roda JC - FC Groningen 0-1
37' Lovre 0-1

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 14.000.
Rood: Ramzi (Roda JC/2x geel)
Geel: Sibum, Lachambre (allen Roda JC) Meerdink, van Loo (Groningen)

Opstellingen

Roda JC: Kujovic, Kah, De Fauw (Saeijs/85), Lachambre, Sibum (van Tornhout/76), Meeuwis, Agustien (Oper/65), De Jong, Vandamme, Ramzi, Cissé

Groningen v.Loo, Svejdík, Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, Lindgren, Lovre (Cornelisse/57), Levchenko, Meerdink, Nevland (Kolder/89), Fledderus

Uitslagen Jupiler League speelronde 34

Vanavond is in de Jupiler League een volledige speelronde afgewerkt. De Graafschap heeft vanavond al het kampioensschap veilig kunnen stellen, het won thuis met 2-1 van Emmen. Na twee jaar afwezigheid keert de club uit Doetinchem weer terug in de Eredivisie.

Uitslagen

ThuisUitVerlies
FC DordrechtFortune Sittard-1-3
RBC RoosendaalFC Zwolle3-0
HFC HaarlemMVV1-0
FC Den BoschHelmond Sport3-1
BV VeendamStormvogels/Telstar2-1
Cambuur LeeuwardenVVV-Venlo2-1
FC EindhovenTOP Oss1-1
De GraafschapFC Emmen2-1
AGOVV ApeldoornFC Volendam0-1
FC OnmiworldGo Ahead Eagles0-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1De Graafschap34246478-3178
2RBC Roosendaal341810675-3964
3FC Den Bosch34188857-3862
4VVV-Venlo34187955-4261
5Volendam341611754-3459
6FC Dordrecht341771067-3458
7BV Veendam341313855-4152
8Go Ahead Eagles341491150-4351
9FC Zwolle3412101260-4746
10Stormvogels/Telstar341361556-5445
11HFC Haarlem3410121240-4842
12FC Emmen341191451-6042
13Fortuna Sittard341171636-5140
14MVV349111441-4738
15FC Omniworld341081650-7038
16Cambuur Leeuwarden341071737-5537
17TOP Oss341061854-7236
18Helmond Sport346111733-7129
19AGOVV Apeldoorn34772039-6928
20FC Eindhoven345111839-7223

Zilver voor Theo Bos op Keirin

Theo Bos heeft zilver bemachtigd op het onderdeel Keirin bij het WK baanwielrennen in het Spaanse Palma de Mallorca. Bos verliest daarmee zijn wereldtitel.

Bos verloor in de finale van de Brit Chris Hoy. Bos kwam met een laatste jump nog dicht bij de eerste plaats. Bos had aan het einde van de wedstrijd veel moeite met het samenspel van Hoy en zijn landgenoot Edgar Ross. Ross legde uiteindelijk beslag op het brons.

Bos had het de hele dag lastig op de baan. Hij drong pas in de herkansing door tot de finale. De andere Nederlandse deelnemer Teun Mulder eindige als vijfde.

Arjen Robben lang uit roulatie

Arjen Robben is door een knieblessure lang uitgeschakeld. Dat meldt José Mourinho op de website van Chelsea.

"We zijn Robben een lange tijd kwijt. Hij moet een operatie aan zijn knie ondergaan. Met hem verliezen we een belangrijke speler, misschien wel voor de rest van het seizoen."

Mourinho is niet blij met de knieblessure van Robben. Vooral omdat Robben de afgelopen week twee duels voor Oranje speelde. "Voor mij is het een beetje moeilijk te accepteren. Hij heeft met Nederland in de afgelopen week twee EK-kwalificatiewedstrijden gespeeld. Donderdag keerde hij bij Chelsea terug met zijn knieblessure. Tsja."

Arjen Robben blijft achtervolgd worden door blessures. Na een aantal hamstringblessures, wordt de snelle vleugelaanvaller ook dit jaar bij Chelsea weer regelmatig achtervolgd door blessureleed.

Discriminatie van stagaires bij helft bedrijven

Icoon BinnenlandsEen nog niet gepubliceerd onderzoek van Stageplaza.nl heeft uitgewezen dat bijna de helft van de Nederlandse bedrijven discrimineert op grond van afkomst. Het gaat om discriminatie van stagiaires.

Ruim duizend bedrijven hebben meegedaan aan het onderzoek, waarin vragen werden gesteld over bijvoorbeeld de kwaliteit van mbo-, hbo- en wo-stagiaires en de begeleiding. Stagiaires kunnen nog veel verbeteren, maar bedrijven willen er geen geld in investeren. Zo vinden de bedrijven ook dat studenten zich eerst moeten bewijzen voordat ze geld krijgen. Een bonussysteem zien zij wel zitten.

Barbara Bos van de Commissie Gelijke Behandeling (GCB): ''We weten dat het veel voorkomt, maar veel zaken hebben we niet gehad. Toch is het CGB bevoegd om dergelijke zaken te beoordelen. Het gaat immers om een arbeidsverhouding waarbij sprake is van gezagverhouding ten opzichte van de stagiair.''


Met dank aan Guildwars voor de herschreven submit.

Traction control vanaf 2008 verboden

Vanaf 2008 is traction control niet langer toegestaan op F1-wagens. Dat is de belangrijkste reglementswijziging die de FIA vandaag heeft goed gekeurd. Het gebruik van profielloze banden en bredere wagens werd niet goedgekeurd.

Traction control werd reeds eerder verboden in de Formule 1, maar dat was zonder succes. Teams bleven elkaar beschuldigen van het gebruik van elektronische hulpmiddelen om wielspin te vermijden, en daarom werd het verbod in 2001 opgeheven. De FIA denkt dat ze nu wel het gebruik van illegale Traction control systemen kunnen opsporen. De invoering van een standaard elektronisch controlesysteem (ECU) voor alle wagens zou valsspelen onmogelijk moeten maken.

Enkele andere, eerder voorgestelde, regels werden niet goedgekeurd. Zo blijft de FIA zweren bij het gebruik van gegroefde banden. Een terugkeer naar banden zonder profiel is uitgesloten voor 2008. De FIA besloot verder de huidige breedte van de wagen te behouden en ook het minimum gewicht blijft onveranderd.

[update] Leuk voor Pasen: een chocolade-Jezus

Amerikaanse katholieken voelen zich zwaar beledigd door een levensgroot beeld van Jezus, uitgevoerd in chocolade. De aan het kruis hangende Jezus is een kunstwerk van de kunstenaar Cosimo Cavallaro en is tot Pasen te zien in een New Yorks hotel.

Vandaag werd door rooms-katholieken opgeroepen tot een boycot van het hotel. Ze vinden het beeld zo vlak voor Pasen kwetsend voor christenen. Volgens een woordvoerster zou men het niet in z'n hoofd durven halen om zo met de islamitische profeet Mohammed om te gaan.

Het in 2005 gemaakte, controversiële beeld is gemaakt van negentig kilo chocolade en heeft de titel 'My Sweet Lord' meegekregen. Volgens berekeningen zou men na het opeten van het beeld 485.460 calorieën rijker zijn.

Update 00.04 uur
Associated Press meldt dat de show inmiddels is afgelast; de creative director van de galerie heeft zijn ontslag ingediend.

Emergency Transmissions uit het Mass Effect universum

Eerder deze week verscheen er op Youtube een mysterieus filmpje van Mass Effect, geplaatst door Spectre2183. Onduidelijk was waar het precies vandaan kwam en het werd al snel bestempeld als een uitgelekt deel van een opkomende teaser.

Dit uur verscheen er echter een tweede fragment op Youtube wat dezelfde stijl hanteert als het eerste filmpje. Waarschijnlijk hebben we hier te maken met een verkapte reclamecampagne door Bioware. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van deze mysterieuze noodsignalen, als eenmaal duidelijk wordt wat er exact aan de hand is.

De twee 'Emergency Transmissions' kun je hieronder bekijken.


Emergency Transmission #1


Emergency Transmission #2

'Dopingaffaire voor Ian Thorpe'

Ian Thorpe had in mei bij een dopingcontrole twee 'abnormaal hoge' waarden van twee verboden middelen in zijn bloed. Dat meldt de website van de Franse sportkrant L'Equipe. De Franse krant opent op zijn website met de titel : Une affaire Thorpe?

Het Australische antidopingagentschap liet de zaak zitten vanwege een gebrek aan wetenschappelijk bewijs. De internationale wereldzwembond Fina wil echter toch een onderzoek instellen.

Vijfvoudig olympisch kampioen Ian Thorpe zou bij een dopingcontrole te hoge waarden van testosteron en het zogenaamde luteïniserend hormoon in zijn bloed hebben gehad. De aanwezigheid van testosteron kán duiden op het gebruik van doping. Het luteïniserend hormoon produceert testosteron in het mannelijk lichaam.

De Fina zou volgens L'Equipe bij de hoogste sportinstantie in Australië beroep hebben aangetekend over het sluiten van het dossier. Een woordvoerder van de wereldzwembond wilde tegenover L'Equipe nog niet reageren op de zaak.

L'Equipe heeft samen met andere Franse kranten zoals Le Monde een bepaalde reputatie opgebouwd op het gebied van dopingbeschuldigingen. Zo voer L'Equipe een ware kruistocht tegen Lance Armstrong. L'Equipe kreeg de bewijsvoering nooit sluitend. Ook in het geval Thorpe moet maar worden afgewacht hoe waar deze beschuldiging is.

Martijn Maaskant leider in Normandië

Martijn Maaskant is de nieuwe leider in de Ronde van Normandië. De Nederlandse coureur van de Rabobank werd derde in de zesde rit.


De zesde rit ging over 208 kilometer van Domfront naar Condé-sur-Noireau. Het Rabobankteam raakte gisteren de leiderstrui kwijt en wilde dat rechtzetten.

Samen met teamgenoten Lars Boom en Tom Leezer opende Maaskant de aanval. Het Rabo-drietal ging op zoek naar de dagzege. Dat lukte echter niet.

Maaskant eindigde op drie seconden van winnaar Kristof de Zutter uit België. Dat was voldoende voor de leiderstrui. Maaskant neemt de leiding in het klassement over van de Italiaan Mirko Allegrino, die één dag het klassement aanvoerde.

Van Bueren langer bij Sparta

Edwin van Bueren heeft zijn contract bij Sparta met drie jaar verlengd. Het contract van de 26-jarige middenvelder liep aan het eind van dit seizoen af.

Van Bueren, die onder de supporters van Sparta 'De Glazenwasser' wordt genoemd, debuteerde op 4 februari 2003 in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen bij de Rotterdamse club. Hij speelde de afgelopen vijf seizoenen 106 competitiewedstrijden voor Sparta, waarin hij drie keer wist te scoren.

Spaanse jongen moet afslanken op last van staat

Icoon GezondheidEen 10-jarige Spaanse jongen van circa 100 kilo is op last van de autoriteiten in een kliniek geplaatst om af te slanken. Zijn grootouders, bij wie de jongen opgroeide, luisterden niet naar waarschuwingen om te stoppen met hun ongezonde opvoeding van het "overvoeren" van het kind.

Een Spaanse krant maakte vrijdag melding van de opvallende gedwongen opname van de jongen, die al tien maanden geleden plaatshad. De krant wist de jongen op te sporen om vast te stellen dat hij al zeker 20 kilo lichter is. Opa en oma hebben een bezoekersregeling getroffen.

De Britse kinderbescherming overwoog eerder dit jaar een veel te zware jongen weg te halen bij zijn moeder. De dienst besloot uiteindelijk dat de jongen thuis mocht blijven nadat de moeder beterschap had beloofd.

Pretty Underground

En het is weer tijd voor een sketch uit Ronnie Johns Half Hour, ik waarschuw van te voren maar even, ik zit hier nu in mijn eentje nog een beetje dom na te grinniken.

Want stel je bent een eetje emo ... toch fan van muziek. Moet dan een moeilijke opgave zijn om dan nog een sociaal gesprek te voeren, maar gelukkig zijn er altijd gelijkgestemde mensen in de buurt....

Met dank aan Googolplexian voor de submit.

Peiling: SP en PVV onveranderd op winst

Icoon PolitiekDe politieke barometer van Interview/NSS in samenwerking met het tv-programma Nova laat deze week vrijwel geen veranderingen zien. Oppositiepartijen SP en de Partij voor de Vrijheid (PVV) staan onveranderd op winst.

Als er nu verkiezingen zouden zijn, komen de twee vrijdag respectievelijk uit op 30 en 13 zetels. Voor de SP betekent dat een winst van vijf in vergelijking met de Kamerverkiezingen van november vorig jaar. Voor de PVV is er een winst vier.

Het CDA staat op 40 zetels, een minder dan nu in de Kamer. De PvdA staat op 27, een meer dan vorige week maar nog altijd zes minder dan bij de verkiezingen.

De VVD staat op 21 zetels (22 bij de verkiezingen), GroenLinks op vijf (zeven), de ChristenUnie op zeven (zes) en D66 op drie (drie). De SGP en de Partij voor de Dieren zouden volgens de peiling, net als bij de verkiezingen, twee zetels halen.

Internetcriminelen duperen ABN-klanten

Vier klanten van ABN Amro zijn voor enkele tienduizenden euro's gedupeerd door internetcriminelen. Zeker driehonderd klanten zijn in de vorige week verzonden nep-mail getrapt. De bank meldde vrijdag een campagne op te starten voor veiliger computergebruik.

De klanten hebben op een bijlage in de nepmail geklikt, die een virus bevatte. Spoedbetalingen van de vier klanten zijn onderschept door de criminelen. De bank vergoedt de financiële schade aan de klanten.

Het overgrote deel van de driehonderd gedupeerden heeft het virus al verwijderd van de computer. Voor zover de bank kan nagaan, zijn er geen persoonlijke gegevens ontfutseld.

ABN Amro heeft aangifte gedaan bij de politie. Het is nog onbekend wie de dader is. Het motief is volgens directeur Jan Peter Schittmann van ABN Amro Nederland "puur financieel".

Hirsch Ballin: bewaren belgegevens helpt opsporing

Icoon BinnenlandsDe nieuwe plicht voor telecombedrijven om belgegevens anderhalf jaar te bewaren, bevordert de opsporing van misdrijven. "Het is van belang om na te kunnen gaan met wie een verdachte heeft gebeld." Dat zei minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vrijdag.

Hoewel de beldata geen informatie leveren over de inhoud van een gesprek, zijn ze volgens Hirsch Ballin toch nuttig voor justitie. De gegevens kunnen bijvoorbeeld belangrijke aanwijzingen bevatten of een verdachte kort voor een misdrijf telefonisch contact heeft gehad met medeverdachten. Het is van belang dat de gegevens niet te snel in de prullenbak belanden, omdat opsporingsonderzoeken soms traag op gang komen. "En dan zouden de gegevens niet meer te vinden zijn", aldus Hirsch Ballin.

Een Europese richtlijn verplicht Nederland om de belgegevens gedurende 6 tot 24 maanden te bewaren. Telecombedrijven hebben gelobbyd voor een korte bewaartermijn, omdat zij vrezen voor hoge kosten en problemen bij het opslaan van de enorme hoeveelheid data.

De minister stelt daar tegenover dat de gegevens hoe dan ook moeten worden opgeslagen. Als ze dan toch zijn verzameld, kunnen de telecombedrijven de data maar het best even bewaren. Eventuele kosten moeten de ondernemingen verrekenen in het beltarief dat ze hanteren.

Medunjanin langer bij AZ

AZ heeft de optie in het contract van Haris Medunjanin gelicht. Hierdoor is het aflopende contract van de middenvelder verlengd tot medio 2009. Medunjanin is dit seizoen verhuurd aan Sparta, maar zal komende zomer terugkeren naar Alkmaar.

Van de door AZ verhuurde spelers Miel Mans (MVV),Beau Molenaar (Omniworld), Willy Overtoom en Tom Zoontjes (beiden (Stormvog./Telstar) zullen de aflopende contracten niet worden verlengd.

'Lonsdalers niet zo extremistisch als gedacht'

Icoon BinnenlandsLonsdale-jongeren worden te vaak aangezien voor rechts-extremisten. Slechts een kleine minderheid van de Lonsdalers is lid van de Nederlandse Volksunie en Blood & Honour. Rekruteringspogingen van deze organisaties hebben dan ook weinig succes. De meeste Lonsdalers hebben rechts-populistische denkbeelden en oordelen negatief over andere bevolkingsgroepen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Politieacademie onder 127 Lonsdalers. De media zouden vooral schuldig zijn aan de vooroordelen over Lonsdalers.

Lonsdale-jongeren voelen zich vaak niet verbonden door rechts-extremistische denkbeelden, maar door dezelfde muzieksmaak: hardcore. Deze jongeren plegen meer geweldsdelicten dan anderen en gebruiken meer drugs en alcohol. Andere criminaliteit komt onder hen nauwelijks voor. Lonsdalers werken hard en vragen niet snel een uitkering aan, aldus het onderzoek.

Hevige rellen in Chili

Bij hevige rellen in de Chileense hoofdstad Santiago zijn donderdag zeker 106 agenten gewond geraakt. Dit hebben de autoriteiten van het Zuid-Amerikaanse land laten weten.

De voornamelijk jeugdige betogers eisten beter onderwijs en beter openbaar vervoer. Ook in twintig andere Chileense steden waren er demonstraties. In het hele land zijn meer dan 470 mensen aangehouden. De meeste arrestaties zijn verricht rond het presidentieel paleis La Moneda in Santiago.

De politie zette alleen al in de hoofdstad 4000 agenten in die traangas en waterkanonnen gebruikten.

Linkse groeperingen in Chili hebben 29 maart uitgeroepen tot Dag van de Jonge Strijders, ter nagedachtenis aan twee broers die in 1985 bij een demonstratie tegen het regime van dictator Augusto Pinochet door de politie werden doodgeschoten. Pinochet was een generaal die door de VS in het zadel is geholpen. Jongeren gaan elk jaar op 29 maart weer de straat op om te demonstreren. Donderdag werden vier politieagenten, van wie er drie inmiddels met pensioen zijn, in verband met de dood van de broers, Eduardo en Rafael Vergara, wegens moord in staat van beschuldiging gesteld.

Britse marinier betuigt spijt op Iraanse tv

Icoon BuitenlandsEen van de vijftien Britse mariniers die door Iran worden vastgehouden, is vrijdag op de Iraanse staatstelevisie verschenen. De marinier, Nighton Summers, zegt dat hij zonder toestemming in Iraanse territoriale wateren heeft gevaren. Dit spijt hem.

Summers is in beeld met een andere militair en de al eerder op tv verschenen vrouwelijke marinier Faye Turney. Turney draagt een hoofddoek.

De premier van Groot-Brittannië Tony Blair zegt dat Iran niemand voor de gek kan houden en dat de beelden bij mensen alleen het gevoel van walging vergroten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaart dat het het tonen van de gevangenen schandalig vindt.

De vijftien Britse mariniers werden vorige week vrijdag opgepakt, omdat zij in Iraanse wateren zouden hebben gevaren. De Britse regering ontkent dit. Eerder deze week verschenen er al beelden van de gevangenen terwijl zij een maaltijd nuttigden.

Contador eindwinnaar Castilla y León

De vijfde en tevens laatste etappe van de de Ronde van Castilla y León is vandaag gewonnen door Francisco Ventoso. Daarmee greep de sprinter van Saunier Duval zijn derde ritwinst in de Spaanse etappekoers. De eindzege ging naar Alberto Contador, die vorige week ook al de sterkste was in Parijs-Nice.

Na 162 kilometer koersen tussen El Burgo de Osma en Soria nam Contador geen genoegen met alleen het eindklassement. De jonge Spanjaard sprintte vol mee om de ritzege, maar moest zijn meerdere erkennen in Ventoso en Michael Albasini, die als tweede eindigde.

Winnen op de kermis

Beat the claw machine.

#Kies de 3-klwauwige klauw, deze zijn meestal makkelijker dan de 4-klauwige klauw.
#Geloof niets van dat gedoe rond het invetten, ze zijn er niet in gedoopt, ze glimmen alleen veel omdat ze gepoetst zijn.
#Kijk goed naar het assortiment, de machinehouders zullen de knuffels strak tegen elkaar leggen.
#Gebruik een vriend, die aan de zijkant kijkt hoe ver je bent.
#Timing is alles, besteed de meeste tijd aan het positioneren van de klauw, de laatste seconden kun je gebruiken om het speelgoed te grijpen.
#En het aller-belangrijkste, stop na een paar euro. Geef geen ¤15,- uit aan een ¤5,- knuffel.

Veel success!

Twee weken geen teamsport in Griekenland

In Griekenland zal twee weken lang, tot 13 april, geen teamsport mogen worden beoefend. Dat heeft de Griekse overheid besloten na de ernstige rellen van donderdag. Een 25-jarige volleybalsupporter kwam hierbij om het leven.

De rellen ontstonden voorafgaand aan een damesvolleybalwedstrijd. Rivaliserende supportersgroepen van Panathinaikos en Olympiakos gingen met elkaar op de vuist en gebruikten daarbij niet alleen hun vuisten. Ook messen, stenen, bijlen en lichtkogels werden gebruikt door de twee groepen. Vijf mensen belandden in het ziekenhuis en achttien mensen werden opgepakt.

Voor de regering is de maat nu vol. "Geweld in de sport gaat de hele maatschappij aan. Dit kunnen we niet tolereren", aldus een regeringswoordvoerder. Zowel Panathinaikos als Olympiakos zijn sportverenigingen met meerdere takken van sport waarin het actief is. Beide verenigingen hebben ook basketbalteams en voetbalteams.

PSV niet door met Addo, De Jong en Lamey

PSV zal de aflopende contracten van Eric Addo, John de Jong en Michael Lamey niet verlengen. De contracten van het trio loopt aan het eind van dit seizoen af, en de club ziet geen toekomt meer in de spelers.

In de zomer van 1999 werd Addo overgenomen van Club Brugge. Hij gold toen als een groot talent, maar wist nooit echt door te breken. In het totaal speelde Addo, die ook nog anderhalf seizoen door de Eindhovenaren werd verhuurd aan Roda JC, 64 duels voor PSV, waarin hij één keer scoorde.

Verdediger Lamey speelde zes seizoenen voor PSV. Het contract van De Jong zal in principe niet verlengd worden, maar als de 30-jarige speler fit wordt en ook blijft dan wil PSV hem toch graag houden.

'Manchester gaat bieden op Huntelaar'

Manchester United gaat een bod uitbrengen op Klaas Jan Huntelaar. Dat meldt althans de Engelse media. De spits van Ajax zou vanaf volgend seizoen in actie moeten komen voor Manchester. Behalve in de spits heeft de club ook interesse in Nani (Sporting Lissabon) en Owen Hargreaves (Bayern München).

Huntelaar heeft verder concurrentie van Fernando Torres. De spits van Atlético Madrid tekende onlangs een nieuw contract in Madrid. In het contract van Torres is een clausule opgenomen waardoor hij weg kan voor ongeveer 39 miljoen euro. Manchester heeft een geschat transfer budget van 58 miljoen euro. De helft daarvan zou beschikbaar zijn om Hargreaves binnen te halen.

Huntelaar is naar alle waarschijnlijkheid goedkoper. Volgens The Times zou het transferbedrag minimaal twee keer zoveel zijn als de tien miljoen die Ajax betaalde aan SC Heerenveen. In de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente zaten de scouts van de Engelsen op de tribune en zagen de spits toen driemaal scoren.

Sir Alex heeft aangeven liever een Nederlandse speler aan te trekken dan een Spaanse voetballer vanwege het aanpassingsaspect. Huntelaar zal zich sneller aanpassen aan de Premiership dan Torres, dat is althans de mening van Fergusson.

PvdA Amsterdam wil hoger salaris GVB-top

Icoon PolitiekHet plan voor de verzelfstandiging van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam, dat gisteren aan de gemeenteraad van onze hoofdstad werd voorgelegd, bevat de wens van PvdA-wethoudster Carolien Gehrels om onderdirecteuren meer geld te geven dan minister-president Jan-Peter Balkenende krijgt. Gehrels acht dit nodig om de benodigde managementkwaliteit aan boord te krijgen.

Met een prestatiebonus van maximaal dertig procent boven een basissalaris, zouden de betreffende medewerkers van het Gemeentevervoerbedrijf volgens de nieuwe regels meer verdienen dan de premier. Kritiek binnen de eigen partij van PvdA-woordvoerder Jerry Straub verstomde snel na een bondig betoog van Gehrels, waarna hij zich achter haar schaarde.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Geen supercasino in Manchester

Icoon Buitenlands Het Britse hogerhuis heeft de bouw van het eerste Britse supercasino geblokkeerd. Het Hogerhuis is vergelijkbaar met de Eerste Kamer in Nederland. Eerder steunde het Lagerhuis het plan wel. 'Las Vegas in Manchester' lijkt hiermee van de baan.

Het casino moest lijken op de bestaande casino's in de Amerikaanse gokstad Las Vegas. Zo moest het een enorm complex worden met een hotel, een theater en horeca, dat 24 uur per dag open zou zijn. In het gokpaleis met een minimale oppervlakte van 5000 vierkante meter moesten 1250 gokkasten geplaatst worden. De Britse regering wilde het supercasino plaatsen in een arme wijk van Manchester om die te helpen in economische ontwikkeling. Het idee hiervoor is gekomen uit de Verenigde Staten, die Las Vegas ook gebouwd hebben in de toenmalig slecht ontwikkelde staat Nevada.

Critici denken dat veel Britten gokverslaafd zullen raken. Het Christian Institute, een van de tegenstanders, stelde in een verklaring dat vooral mensen uit lagere inkomensgroepen makkelijk ten prooi kunnen vallen aan goklust. "Het plaatsen van casino’s in juist deze buurten is daarom bijzonder gevaarlijk", aldus het instituut. Het Britse Hogerhuis heeft geluisterd naar de felle tegenstanders van de komst van het supercasino. Het is nog niet bekend wat de Britse regering gaat doen. Mogelijk passen zij de bouwplannen aan om het casino toch door het Hogerhuis te krijgen.



Uitgewerkt plan van het casino

Tieners filmen verkrachting 12-jarige

Icoon Misdaad Drie tieners hebben om-en-om een meisje van 12 verkracht. Dit gebeurde in Freistadt, in het noorden van Oostenrijk. De drie verkrachters zijn 13, 15 en 16 jaar oud. Deze verkrachting filmden ze met een mobiele telefoon en dat lieten ze vervolgens 'stoer' aan hun klasgenoten zien.

De politie zegt dat de verkrachting gebeurde na een verjaardagsfeestje. Het meisje zou een slaapmiddel gekregen hebben, waarna ze in slaap viel, waarna het drietal zou hebben toegeslagen. Zij zijn inmiddels vast gezet, nadat ze het filmpje aan hun klasgenoten hadden laten zien en een daarvan de politie waarschuwde.

De twee oudste daders worden formeel aangeklaagd middels het jeugdrecht. De jongste zou nog niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor zijn daad, wegens zijn leeftijd.

Olmert: vrede met Arabische landen in 5 jaar

Icoon Isra묯PalestinaDe Israëlische premier Ehud Olmert gelooft dat zijn land binnen vijf jaar een allesomvattend vredesplan met de Arabische wereld kan sluiten.

Het Saudische vredesinitiatief dat de Arabische Liga opnieuw heeft gepresenteerd is revolutionair, zegt hij in vrijdag gepubliceerde interviews met verscheidene Israëlische kranten.

''Een blok van staten lijkt te begrijpen dat ze het wellicht mis hebben door te denken dat Israël het grootste probleem in de wereld is. Dat is een revolutionaire verandering van zienswijze'', aldus Olmert.

Israël moet volgens hem profiteren van deze situatie. Het uit 2002 daterende Saudische plan behelst erkenning van de Joodse staat in ruil voor Israëlische terugtrekking achter de grenzen van 1967 en oprichting van een Palestijnse staat.

Oproep aan Victoria Beckham om bh te dragen

De Britse zangeres en voetbalvrouw Victoria Beckham is in Amerika door een blad aangevallen op het feit dat ze geen bh draagt. Het zogeheten 'celebrity' blad Usmagazine schreef dat er niets chics aan is om haar borsten zomaar vrijelijk te laten bungelen.

In een open brief aan de 32-jarige Victoria zegt het blad: ''Je bent een vrouw met levendige borsten die blijkbaar willen ademen. Maar als je doorgaat met het mijden van bh's, eindig je binnen vijf jaar met hangers.''



Nog meer foto's van een bh-loze Vic.

Paris Hilton mogelijk de cel in

Icoon Showbizz De Amerikaanse hotelerfgename Paris Hilton moet waarschijnlijk negentig dagen de cel in. Dit meldde het Amerikaanse tijdschrift People donderdag op gezag van het openbaar ministerie in Los Angeles.

Het feestbeest was eind februari op de bekende Hollywoodstraat Sunset Boulevard aangehouden, omdat ze te snel en zonder licht reed in haar blauwe Bentley. Bovendien was haar rijbewijs al lange tijd ingetrokken. De politie heeft daarom haar auto in beslag genomen. Toen haar rijbewijs was ingevorderd, werd er specifiek bij gemeld dat Paris niet meer 's nachts over Sunset Boulevard mocht rijden. Kennelijk doet ze dat wel vaker.

De 26-jarige Hilton was al vaker aangehouden in de auto. Ze werd al eerder veroordeeld voor roekeloos rijgedrag en rijden onder invloed van alcohol. Ook heeft ze als bestuurder en als passagier al eens een auto-ongeluk meegemaakt en moest ze urineren als passagier in een taxi.

Paris Hilton

Eternal Sonata update

Eternal Sonata is een RPG van Namco die exclusief voor de Xbox 360 ontwikkeld wordt. In de game draait het allemaal om de componist Chopin en de dromen die hij beleeft. Zoals je kunt verwachten in een game over Chopin speelt muziek een belangrijke rol. Zo zijn er een soort van mini-games waarin je muziekstukken verzamelt om ze vervolgens te spelen. Speel je het hele stuk dan krijg je speciale items.

Tijdens de gevechten is het mogelijk om foto's te maken van de vijanden. Deze foto's worden beoordeeld en krijgen een ranking mee. Hoe beter de foto gelukt is, hoe meer geld je voor de foto kunt vragen.

Naast deze extra informatie zijn er ook wat personages bekend. Een drietal jonge dames in dit geval:

Viola 26 jaar, boogschutter:

Salsa 8 jaar, ringwerper (zon):

March 8 jaar, ringwerper (maan):

Eternal Sonata komt 14 juni uit in Japan onder de naam Trusty Bell: Chopin's Dream.

WB baanwielrennen: Hijgenaar gediskwalificeerd

Tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen op Mallorca is Yvonne Hijgenaar op het onderdeel sprint gestrand in de eerste ronde. Hijgenaar versloeg weliswaar de Duitse Christin Muche maar werd gediskwalificeerd.

Willy Kanis, samen met Hijgenaar een dag eerder winnares van zilver op de teamsprint, vloog er eveneens in de eerste ronde uit. De Kampense verloor van de Duitse Dana Glöss.

Marlijn Binnendijk eindigde als zeventiende op de individuele achtervolging. De Nederlandse realiseerde een tijd van 3.43,343.

FOK!'s mooiste doelpunt ooit

Andermaal is er een toernooi van start gegaan op het Voetbalforum. Dit keer is het thema: mooiste doelpunt ooit.

Maar liefst 256 doelpunten werden er de afgelopen drie dagen genomineerd voor de titel "mooiste doelpunt ooit". Legendarische goals zoals de solo van Maradona uit '86, de treffer van Di Stéfano in de CL finale van 1960 en de WK-finale goal van Pelé passeerden de revu. Ook recente goals dingen mee. Wat te denken van de beroemde curvetrap van Roberto Carlos of de hoogstandjes van Ronaldinho. Eén ding is zeker: één van de 256 genomineerde treffers gaat dit toernooi winnen.

De eerste ronde is verdeeld in vier delen. Aangezien er zoveel doelpunten meedoen zou het veel te lang duren om eerst alle goals te bekijken en vervolgens nog eens te stemmen. Daarom 32 confrontaties per keer, waarbij steeds gestemd moet worden op de mooiste.

De volledige lijst met deelnemende doelpunten.

Om te stemmen: Ronde 1, deel 1.

Salmon neemt dit weekend besluit

Glen Salmon zal één dezer dagen de knoop doorhakken over zijn toekomst. De aanvaller kan bijtekenen bij zijn huidige werkgever NAC Breda, maar hoopt stiekem nog op een Engels avontuur.

"NAC wil ook volgend seizoen graag met me door, daarom wil ik ook voor zondag de knoop doorhakken om zo duidelijkheid te verschaffen aan iedereen. Uitkomen in de Engelse competitie is nog altijd een droom van me. Daarbij is mijn vrouw Schots, mijn zus woont in Londen en we hebben veel vrienden in Engeland. Maar NAC is en blijft wel mijn club," aldus Salmon, die in de afgelopen twaalf wedstrijden tien maal wist te scoren.

"Ik heb me hier vanaf het allereerste moment direct thuis gevoeld. Waar mijn toekomst ook zal liggen, de komende twee maanden zal ik er alles aan doen om het maximale te bereiken met NAC. Mijn seizoen is geslaagd wanneer we bij de eerste negen eindigen of de bekerfinale halen. Daarbij, ik hoop natuurlijk belangrijke treffers te kunnen maken."

Seks op het net: de keiharde cijfers

De Belgische krant Het Laatste Nieuws dook in de wereld van internetporno, om eens wat harde cijfers op te kunnen lepelen. Zo blijkt dat vorig jaar per seconde 2.304 euro uitgegeven werd op het internet aan porno. Iedere seconde klikken er wereldwijd 28.258 mensen een link naar een sekssite aan. En elke 39 seconden wordt er, alleen al in de VS, een nieuwe porno-video de digitale snelweg opgestuurd.

De Chinezen besteedden gezamenlijk het meest aan internetporno in 2006: 20,5 miljard euro. Daarna volgden de Zuid-Koreanen (19,25 miljard), de Japanners (15 miljard) en de Amerikanen (9,98 miljard).

Wordt er gekeken wat er per surfer wordt uitgegeven aan seks op het net, komt er een heel ander lijstje uit. De Zuid-Koreanen geilen het meest op internetporno en gaven er vorig jaar per internetter gemiddeld 394 euro aan uit. Daarna volgen de Japanners (117 euro), de Finnen (86 euro) en de Australiërs (73 euro). Voor Nederlanders is dat slechts 9,5 euro. Ook onze buren geven er niet veel aan uit: Belgen 9 euro en Duitsers 6 euro.

Naar schatting viel medio 2006 12% van alle websites op het net in de categorie pornografisch. Omgerekend zo'n 4,2 miljoen url'etjes.

Van alle bezoekers op pornosites is 72% man. Een kanttekening is hierbij wel dat 70% van de vrouwen die naar porno surfen, dat niet toegeven. De verslaving eraan zou bij vrouwen wel hoger liggen dan bij mannen. Ongeveer de helft van de vrouwen die zich in seksgerelateerde chatrooms bevinden, geven zich uit voor man. Globaal genomen zouden vrouwen toch 33% van de bezoekers van pornosites zijn, zo stelt HLN.

Nederland vinden we overigens in een ranglijstje op een hoge plek terug. Namelijk in de lijst van landen waar het meeste porno wordt gefabriceerd. Onbetwist aan kop staan de Verenigde Staten, twee is Brazilië en derde Nederland

Horloge teruggevonden in het ijs

Icoon OpmerkelijkEen 11-jarige jongen heeft vorige week op de Faeröer-eilanden een polshorloge gevonden dat een nazaat van noordpool-pionier Roald Amundsen in 2004 in het ijs van de noordpool begroef. De jongen, Niels Jakup Mortensen, vond vlak bij zijn huis een zwart doosje met daarin een horloge vergezeld van een brief ondertekend door Jörgen Amundsen.

De jongen ging vervolgens op onderzoek uit en ontdekte dat het ging om een horloge dat Jörgen Amundsen had begraven in het poolijs om zijn voorvader te eren. Gelukkig ontwerpt Jörgen Amundsen horloges die bestand zijn tegen extreme omstandigheden want kennelijk is het ijs waarin het horloge begraven was afgebroken en in zuidelijke richting afgedreven naar de Faeröer-eilanden die zich halverwege tussen Schotland en IJsland bevinden.

Volgens een lokale krant heeft Amundsen gezegd dat de jongen het horloge mag houden. Het klokje, dat in een gelimiteerde oplage van 250 geproduceerd is, is naar schatting meer dan negenduizend euro waard.

Met dank aan HuHu voor de submit.

Ponk, Bruma en Borst weg bij Sparta

Het aflopende contract van Sparta-doelman René Ponk zal niet worden verlengd. De Rotterdammers nemen tevens afscheid van Marciano Bruma en Marco de Borst, ook zij kunnen op zoek gaan naar een nieuwe club.

Sparta wil in de komende weken de aflopende contracten van Jason Oost, Steve Olfers en Iderlindo Moreno Freire wel verlengen.
De nieuwe technische leiding van de Kasteelclub, Danny Blind en Gert Aandewiel, heeft laten weten ook volgend seizoen door te willen met het trio. Het drietal moet nog wel beslissen of zij op de aanbieding van Sparta zullen ingaan.

Vliegtuig landt veilig op boomtoppen Amazone

Icoon OpmerkelijkDe piloot van een watervliegtuig met motorpech is erin geslaagd veilig op de boomtoppen van de jungle van het Amazone-gebied te landen.

Een van de vier passagiers raakte in doodsangst toen de enige motor van de Cessna 180 het ineens begaf. De piloot bleef echter de rust zelve en 'surfde' over de boomtoppen totdat het toestel op een grote tak bleef hangen. De tak brak, maar de val van het vliegtuigje werd gebroken door een andere tak enkele meters boven de grond.

De piloot verklaarde het succes van de manoeuvre met zijn 36 jaar vliegervaring. Een van de passagiers wist de radio te repareren zodat hulpverleners konden worden geroepen naar het grensgebied van Peru en Colombia.

Onbekend is of MacGyver in de buurt was.


Gevonden door: JacsReality


Met dank aan HuHu voor de submit.

Testdag 30-03-2007

Vandaag was de laatste, en extra ingelaste, testdag op het Sepang-circuit in Maleisië. Heikki Kovalainen wist vandaag de snelste tijd te noteren in zijn Renault R27. Hij was nipt sneller dan Felipe Massa in de Ferrari. Anthony Davidson was in zijn Super Aguri weliswaar ruim een seconde langzamer, maar sloot de dag toch als derde af.

Renault lijkt hiermee een herstel in te hebben gezet. In het begin van de week was Renault steevast in de achterhoede terug te vinden. Nu er nieuwe onderdelen zijn ingevlogen lijkt het team zich te hebben herpakt.

Opvallend is het verschil tussen de nummer vier en negen; slechts zes tienden. Dit geeft aan dat de verschillen erg klein zijn. Ook de tijden van Pedro de la Rosa en Christian Klien vallen op, in negatieve zin. Zij deelden hun bolide echter met respectievelijk Lewis Hamilton en Jenson Button, waardoor zij slechts in de ochtend hun ronden kon rijden.

De tijden

Pos.CoureurTeamTijdRonden
1Heikki KovalainenRenault1.35.76755
2Felipe MassaFerrari1.35.80872
3Anthony DavidsonSuper Aguri1.36.78768
4Nico RosbergWilliams1.37.002104
5Frank MontagnyToyota1.37.20678
6Nick HeidfeldBMW1.37.31870
7Jenson ButtonHonda1.37.32637
8Lewis HamiltonMcLaren1.37.44843
9Mark WebberRed Bull Racing1.37.63842
10Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso1.38.54256
11Christian KlienHonda1.39.17625
12Pedro de la RosaMcLaren1.39.30324


Close up van de voorwielophanging van de Ferrari F2007

Nico Rosberg in actie, hij weet uiteindelijk de vierde tijd te noteren

16-jarige Zeefuik in selectie PSV

Ronald Koeman heeft de 16-jarige jeugdspeler Género Zeefuik toegevoegd aan zijn selectie voor de uitwedstrijd van PSV tegen NAC Breda morgen. De trainer van de Eindhovenaren roept de aanvaller op vanwege het gebrek aan mogelijkheden in de spits.

Via Ajax en FC Omniworld kwam Zeefuik in Eindhoven terecht. Koeman is niet bang de international van Oranje onder 17 in te zetten. “We zitten in een cruciale fase en willen alle mogelijkheden dan ook benutten. Ik ben niet bang jonge talentvolle spelers de kans te geven. Ik heb ook ooit Ryan Babel op 17-jarige leeftijd laten debuteren bij Ajax.”

Zhurova stopt

Schaatsster Svetlana Zhurova heeft haar loopbaan beëindigd. De Russin, olympisch kampioen op de 500 meter in 2006, moest het afgelopen seizoen al laten schieten wegens een enkelblessure.

De 35-jarige Zhurova werd in 1996 wereldkampioene op de 500 meter tijdens de WK afstanden. Op die afstand pakte ze zilver in 1998, 1999 en 2000 en brons in 2001. Daarnaast werd ze vorig jaar ook nog eens wereldkampioene sprint.

Waalse onderwijzer misbruikt hele klas

Icoon BuitenlandsEen Waalse leraar heeft tijdens de lesuren zijn hele klas misbruikt. Philippe L. streelde zijn pupillen over billen en buik en liet ongegeneerd zijn hand in jongens- en meisjesbroekjes verdwijnen.

Het misbruik kwam aan het licht doordat één van de doodsbange kinderen een brief aan haar moeder schreef. L. heeft inmiddels negen gevallen bekend, maar het gerecht in Belgische Marche vreest dat de man, die 26 jaar voor de klas stond, en ook regelmatig woedeaanvallen had, veel méér slachtoffers heeft gemaakt.

In de kleine gemeenschap van het pittoreske Petit-Thier is het nieuws ingeslagen als een bom. In het dorp wonen 700 mensen, de negen slachtoffertjes vormen samen de hele bezetting van de vierde, vijfde en zesde klas. Bij één moeder kwam L. in de zomer van vorig jaar zelfs smeken om nieuwe leerlingen, omdat anders zijn schooltje dreigde te moeten sluiten. Ze stuurde alle vier haar kinderen, die nu alle vier zijn misbruikt. Handtastelijkheden waren er zo goed als dagelijks en dat over een periode van zeker anderhalf jaar.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

'Meer dan de helft Xbox 360's gaat stuk'

De website http://www.360-gamer.com houdt op dit moment een onderzoek naar de betrouwbaarheid van de Xbox 360. De eerste conclusies zijn dat meer dan de helft van alle 360's al een keertje het reparatiecentrum van binnen heeft gezien. 59,35% van alle gamers geeft aan dat zijn Xbox 360 al één of meerdere keren opgehaald is door UPS.



Er heerste al een vermoeden dat Microsoft loog over het uitval-percentage, want onder andere op het FOK!forum waren er toch wel erg veel Xbox 360 bezitters die inmiddels hun speeltje naar Duitsland hebben gestuurd. Dit onderzoek onder 2231 Xbox 360 bezitters ondersteunt dat vermoeden met harde cijfers.

Wil je ook meedoen met het onderzoek dan kun je dat hier doen. Je kunt natuurlijk ook meedoen met ons eigen onderzoekje door de poll onder dit bericht in te vullen.

Bruins weer inzetbaar

Ton Lokhoff kan naar alle waarschijnlijkheid morgen in de competitiewedstrijd van Excelsior tegen ADO Den Haag weer een beroep doen op Luigi Bruins. De jeugdige middenvelder is weer terug van een kwetsuur aan de enkel.

Twee weken geleden liep Bruins de blessure op in de competitiewedstrijd tegen NEC. Aanvankelijk werd gedacht aan een ernstige blessure, maar het bleek, gelukkig voor de Rotterdammers, mee te vallen.

'Probleem Marokkaanse jeugd groter'

Volgens de Amsterdamse journaliste Fleur Jurgens gaat het met Marokkaanse jongens in Nederland nog veel slechter dan algemeen al werd aangenomen. Op Radio Noord-Holland zei Fleur gisteren (audiolink) dat precieze cijfers ontbreken, ''maar ik schat dat de meerderheid van de tienduizenden jongeren in Amsterdam is ontspoord.''

Fleur kwam de afgelopen dagen in het nieuws met de publicatie van haar boek 'Het Marokkanendrama', dat ze schreef in opdracht van de Nederlandse Politieacademie. Voornaamste opinie van Jurgens is dat Marokkaanse jongens met veel te veel zaken wegkomen. Ouders grijpen niet in en hulpverleners en overheid bedekken de misstanden te vaak met de mantel der liefde. Ouders en maatschappij moeten veel duidelijkere en hardere grenzen stellen, is haar oordeel.

In totaal belemmeren volgens Jurgens vier hardnekkige mythen het debat over Marokkaanse criminele jongens. Welke dat zijn is uitgebreid te lezen op de site van De Volkskrant. Stellingen als dat Marokkaanse jongens vooral voor overlast zouden zorgen omdat ze tussen twee culturen zitten of omdat Nederlanders negatief over de islam spreken, doet ze af als lariekoek.

Netwerk
In het tv-programma Netwerk zei Jurgens gisteren dat een groot gevaar is dat veel Marokkaanse jongens in achterstandswijken zich afzetten tegen de Nederlandse maatschappij. ''Er ontstaat een onderklasse die er ook nog eens een anti-Nederlands sentiment op nahoudt. Dat uit zich bijvoorbeeld in het feit dat je daar als Nederlander - maar zeker als journalist - eigenlijk niet moet komen.'' Netwerk nam de proef op de som en vroeg in Amsterdam-West aan Marokkaanse jongens om commentaar op het boek. De camera werd echter bijna uit de handen van de Netwerk-journalisten getrokken.

Andere Marokkaanse jongeren gaven overigens wel normaal commentaar op het boek. Een Nederlandse jongerenwerker had kritiek op de inhoud, omdat volgens hem Marokkaanse jongeren wel degelijk gediscrimineerd worden bij het zoeken naar werk en stageplekken. Iets waarvan Fleur vindt dat het voornamelijk de eigen schuld van de Marokkaanse jongens is, omdat ze hun opleiding vaak niet afmaken.

Jurgens, die dus voor een harde aanpak pleit van Marokkaanse hangjeugd, ziet niets in de wijze waarop Geert Wilders' PVV de problemen te lijf wil gaan. ''Wilders wijst naar de islam, en die heeft niets met het probleem te maken.''



Link: Reportage van Netwerk

Dreamcast kapot? Pech gehad!

De Dreamcast was SEGAs laatste thuisconsole voordat ze enkel software gingen maken. Sporadisch komen er nog games uit voor de console (afgelopen jaar bijvoorbeeld nog Under Defeat en Radilgy), maar SEGA laat de Dreamcast nu helemaal los.

Eerder werd al de GD ROM productie gestopt en nu houdt SEGA ook op met de reparatieservice. De laatste datum datum dat je jouw Dreamcast (of Saturn) kunt laten repareren is 28 september 2007. Als je Dreamcast daarna kapot gaat heb je niets meer aan SEGA.

NAC-voetballer veroordeeld voor inbraken

Icoon MisdaadEen profvoetballer van NAC is woensdag veroordeeld tot 240 uur taakstraf. De 19-jarige keeper van de Bredase voetbalclub heeft bij twee woninginbraken in januari onder andere sieraden en computerapparatuur gestolen.

De man zegt uit verveling inbraken te hebben gepleegd samen met een vriend. Justitie had vier maanden cel geëist, maar omdat NAC de voetballer zou ontslaan bij een celstraf, heeft de rechter hem een taakstraf opgelegd.

Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.

COMA Deel VVII

Maria haalt haar hand van mijn schouder. Ze kan toch wel praten. John staat achter haar met een metalen honkbalknuppel.
"Maria, het is denk ik beter als jij hier blijft. Het is denk ik zelfs nog beter als we allemaal hier blijven. Ze zien er niet vriendelijk uit..." Ik knik de hele tijd toestemmend mee. John weet ook dat niet alleen de goede mensen nog wakker zijn. Zoals het altijd eigenlijk al is geweest. Wat dat betreft is er niet veel veranderd.

"De lichten werken niet, ze kunnen dus niet zien dat we hier zijn... Maar omdat de stroom niet werkt, zijn de deuren nu ook niet beveiligd. Het is denk ik ook beter als we met zijn allen in één apartement gaan zitten. Maak Lucas maar wakker en neem het matras maar mee. Ik ga wel op de uitkijk staan."

Lucas zit als een baby in foetushouding te slapen op het bed. Eigenlijk is het slecht om slapende mensen wakker te maken, maar ik kan nu helaas niet anders. Vraag is of hij wel wakker wordt, ik bedoel, zijn schizokloon is dood. Is hij dan nu niet zoals de anderen?

Ik roep zachtjes zijn naam, hij wordt niet wakker. Ik knijp hem in zijn arm. Hij wordt niet wakker.
Ik knijp harder.
Nog steeds niet wakker.
Shit...

Nu zag ik pas dat het niet Lucas was, maar slechts de eigenaar van het appartement. Waar is Lucas? Ik kon hem nu niet gaan zoeken, dat zou te gevaarlijk zijn met die lui buiten. Toch nog even naar buiten kijken, ik weet eigenlijk nog steeds niet wat ze aan het doen zijn.

Nu zie ik pas wat ze aan het doen zijn. Er zijn twee personen die iedereen naar buiten slepen en de portemonnee's, horloge's, sieraden, kortom alles wat geld waard is, stelen. Raar eigenlijk, aangezien je nu toch geen geld hoeft te betalen. Alhoewel ik het wel begrijp van de horloge's. Sommigen zijn inderdaad mooi om te hebben en het is niet zo dat de slapenden die nu echt nodig hebben.

Ik hoor John mij zachtjes roepen. Ik neem een deken mee, wat kussens en loop naar het andere apartement. "Hoezo weet je niet waar Lucas is? Hij zat toch de hele tijd bij jou?" Ik leg uit dat ik tijdens het slapen, niet nog op mensen kan letten. "We zullen morgen wel zien waar hij is, maar nu ga ik eerst deze koelkast voor de deur zetten zodat ze niet naar binnen kunnen komen. Lucas red zichzelf wel."

Lucas red zichzelf wel. Inderdaad. Maar zullen wij het wel redden?

Deel I, Deel II, Deel III, Deel IV, Deel V, Deel VI, Deel VII, Deel VIII,
Deel VIV, Deel VV, Deel VVI

Hardwareverkopen Japan

De wekelijkse hardwareverkopen vanuit Japan zijn weer bekend en zoals wel vaker staan de DS en de Wii stevig bovenaan. De PSP doet het ook nog altijd erg goed, mede dankzij Monster Hunter 2:

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2007
DS Lite130.549121.4711.848.908
Wii75.57167.070990.610
PSP41.54643.769645.474
PS320.45921.635336.934
PS216.96113.321240.914
Xbox 3603.4922.91075.124
GB Micro76572715.214
GBA SP60755712.595
Cube2703675.309
NDS1351591.371
GBA229496

België blijft hoop houden op EK 2008

De voorzitter van de Belgische voetbalbond, François de Keersmaecker, heeft nog steeds hoop dat België het Europees kampioenschap van 2008 zal halen. De Rode Duivels staan momenteel vijfde in Groep A, achter Polen, Servië, Portugal en Finland.

Volgens De Keersmaecker is er echter nog niets verloren. "Het EK is zeker nog niet verloren voor ons. In onze groep kan iedereen van iedereen winnen. Het is daarom het moment niet om de handdoek te gooien. Zelfs Polen, de huidige leider in de groep, is nog binnen bereik", aldus de Belg die wel beseft dat de Belgen zich geen puntverlies meer kan permitteren. "Er zijn geen 101 manieren meer om naar het EK te gaan, hè. Een zege tegen Portugal en in Finland is nu een absolute noodzaak. Met andere woorden, in juni weten we zeker waar we staan".

BioShock geeft toe aan Limited Edition

Eerder was al bekend gemaakt dat het lot van BioShock in de handen van de gamers lag wat betreft een Limited Edition van het spel. Als de online petitie zo'n 5000 stemmen kreeg zou developer 2K Games gaan kijken wat zij voor hun fans konden betekenen. Inmiddels is bekend dat er al 16.217 keer getekend is voor de petitie en dus komt er een Limited Edition van BioShock.

Maar wat komt er nu in die Limited Edition? Dat ligt ook nog eens in de handen van de gamers! Op de officiële community-site staat een poll waar de gamers kunnen kiezen wat er bij de Limited Edition hoort te zitten. De gamers kunnen onder andere kiezen uit:
- Soundtrack CD;
- Artbook;
- 'Big Daddy' figuur;
- 'Making of' DVD;
- Bioshock posters;
- Art print met handtekeningen van de developers.



'Joker' gemeentehuis uitgezet

Joker ColemanRobert Coleman - alias FOK!-user Oversight, alias De Joker - zit voorlopig nog steeds zonder identiteitskaart. Afgelopen maand meldde hij zich volgens een woordvoerder van de gemeente Hellevoetsluis bij de afdeling burgerzaken om een nieuw ID-bewijs aan te vragen. Daarbij zou Coleman een serie pasfoto's hebben overlegd waarop hij ''wederom was afgebeeld als Joker of iets dergelijks.''

De gemeente Hellevoetsluis voelde er niets voor om weer een Joker-achtige ID-kaart uit te geven. ''Komt hij met normale foto's, dan is er niks aan de hand en krijgt hij zijn bewijs'', aldus de woordvoerder.

Coleman zorgde volgens de gemeente ook voor overlast op het gemeenthuis. Hij weigerde weg te gaan voordat hij in ieder geval de kans had gehad zijn aanvraag voor een nieuwe pas in te dienen. Uiteindelijk werd de politie gebeld die Coleman uit het gemeentehuis verwijderde.

De 35-jarige Coleman, die zijn ID-kaart moest inleveren nadat hij met zijn pas op kosten van FOK! probleemloos een vliegreisje naar Londen had gemaakt, hoopt ondanks alles nog steeds op een goede afloop. ''Het recht zal zegevieren.''



Oversight moest zijn ID inleveren, maar kreeg er een kleurenkopietje voor terug.

Orgelmuziek op je mobiel

Icoon TelecomTop 40 muziek als beltoon heeft iedereen al. De IKON lanceert daarom nieuwe beltonen: orgelmuziek. Het idee komt van het Radio 5-programma Musica Religiosa. "Tot mijn verbazing bestond zoiets nog nergens in Europa", zegt eindredacteur Kees Schuurman van het programma. "Je kunt hier en daar wel religieuze beltonen vinden, bijvoorbeeld van gospels of van Bach en Mozart, maar die klinken vreselijk elektronisch en doen pijn aan je oren."

De IKON heeft het nu goed aangepakt. Organist Sietze de Vries heeft speciaal 60 ringtones op het orgel van de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) De Rank in Zuidhorn ingespeeld. Op de website van het radioprogramma zijn ze te beluisteren en te downloaden.

"Het vergt een behoorlijke improvisatie, want je moet natuurlijk wel de melodie van zo'n Psalm of Gezang volgen, maar tegelijkertijd binnen 30 seconden uitgespeeld zijn", zo zegt de organist.

"De beltonen variëren van 'De steppe zal bloeien' tot 'Wat de toekomst brengen moge' en van 'Juicht Gode toe, bazuint en zingt' tot 'Midden in de winternacht'", legt Schuurmans uit. "Zelf zet ik Psalm 81 op mijn telefoon, omdat dat de eerste psalm is die ik van mijn grootmoeder heb geleerd."

De ringtones zijn gratis te downloaden. Ook kunnen ze besteld worden via een 0900-nummer voor de kostprijs van 35 eurocent.

WK Melbourne: Dekker wel, Groot niet door

Inge Dekker heeft zich bij het wereldkampioenschap zwemmen in Melbourne geplaatst voor de finale van de 50 meter vlinderslag. De Nederlandse eindigde in haar halve finales als tweede in een tijd van 26,20.

Chantal Groot redde het niet. Groot kwam in haar halve eindstrijd tot een tijd van 27,10, wat niet genoeg was voor een plaats bij de beste acht.

Morgen wordt de finale gezwommen.

Lever je wapen in en krijg een game

In Mexico hebben ze al jarenlang grote problemen met de criminaliteit, en de burgemeester van Tepito heeft nu een iets origineels bedacht. Wanneer je je wapen inlevert dan krijg je een gratis game, Xbox-console of een computer.

Het ligt eraan hoe zwaar je wapen is wat je krijgt. Voor bijvoorbeeld een machinegeweer zul je een computer ter waarde van bijna 600 euro, met daarop Microsoft software krijgen. De eerste dag van de actie werden er zeventien wapens naar de politie gebracht, waarvan twaalf uit de stad Tapito.

De kleinere wapens kunnen de criminelen ruilen voor geld of voor een Xbox-console. Het ruilen kan volledig anoniem gebeuren en het leger zal de wapens vernietigen. Wanneer dit project succesvol is zal het in allerlei andere steden in Mexico gebruikt gaan worden.

De vraag is nu natuurlijk of ze ook de game GRAW 2 gaan weggeven, want hier was laatst een andere burgemeester niet heel erg blij mee.



Hoeveel zou je hiervoor krijgen?

WK Melbourne: Veldhuis pakt zilver op 100 meter

Lisbeth Lenton is de nieuwe wereldkampioene op de 100 meter vrije slag bij de vrouwen. Tijdens het wereldkampioenschap zwemmen in Melbourne eindigde de Australische in een tijd van 53,40 als eerste.

Marleen Veldhuis, vooraf niet gezien als favoriete voor een medaille, eindigde verrassend als tweede in een nieuw Nederlands record met 53,70. Het oude record stond met een tijd van 53,77 op naam van Inge de Bruijn. Het brons ging naar de Duitse Britta Steffen.

Groot onderzoek naar illegaliteit

Er komt een uitgebreid onderzoek naar illegale inwoners in Nederland. Dat heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie gisteren aan de Tweede Kamer laten weten. De PvdA-bewindsvrouw wil zo ''het verhaal achter illegaliteit'' boven tafel krijgen. De Tweede Kamerfractie van de PvdA had vorige week al aangedrongen op een grondig onderzoek.

Doel van het onderzoek is om te achterhalen hoe mensen in de illegaliteit zijn beland, hoe lang ze er al in verkeren en bijvoorbeeld ook of dat het gevolg is van beleid. Gemeenten zullen worden betrokken bij het onderzoek. Albayrak waarschuwde de Kamer alvast dat het een gecompliceerd onderzoek wordt. Daardoor verwacht ze de resultaten pas in 2008. Op basis daarvan zal ze met nieuw beleid komen om illegaliteit aan te pakken. Bij dat nieuwe beleid zal ook CU-minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) worden betrokken, omdat vooral illegale minderjarigen volgens Albayrak ''tot een kwetsbare groep behoren''.

In eerdere onderzoeken naar illegalen werd het aantal illegalen in de periode 1997-2003 geschat op 125.000 tot 225.000. Tussen april 2005 en april 2006 waren het er naar schatting 75.000 tot 185.000. Het aantal lijkt dus af te nemen. Maar het zijn en blijven schattingen. Albayrak wil meer zekerheid over de aantallen.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Sony en Vivendi aangeklaagd voor epileptische aanval

Een moeder uit New York heeft Sony en Vivendi aangeklaagd omdat haar kind een epileptische aanval (grand mal) had gekregen tijdens het spelen van Spyro: Enter the Dragonfly op de PS2. Volgens haar zijn de makers van het spel verantwoordelijk voor de gevolgen. Het kind heeft door de epileptische aanval permanente schade opgelopen, waardoor het ernstig gehinderd wordt bij dagelijkse activiteiten. Tevens zijn levenslang dure medicijnen nodig. De vrouw eist schadevergoeding. De precieze hoogte van het bedrag is niet bekend.

Spyro: Enter the Dragonfly is een spel uit 2002. In reviews kreeg het destijds veel negatieve kritiek vanwege de "choppy frame rate, buggy gameplay, lengthy load times, and a dull story". De vrouw klaagt overigens ook de winkel waar ze het spel gehuurd had aan.

Volgens de aanklacht zijn de aangeklaagde partijen nalatig en roekeloos geweest en hebben ze zich niet bekommerd om de veiligheid van de spelertjes. Ze beweert dat het spel gevaarlijk is als je het normaal gebruikt en vindt dat iedereen gewaarschuwd moet worden tegen Spyro.

Uiteraard staat er al een waarschuwing in de handleiding van het spel. Hierin staat dat een klein percentage mensen gevoelig kan zijn voor epileptische aanvallen die getriggerd kunnen worden door bepaalde lichtpatronen of flitsen. Indien iemand kenmerken van een aanval vertoont moet deze onmiddellijk stoppen en een arts raadplegen. Het is niet bekend of de vrouw deze handleiding gelezen heeft.

In 2003 kreeg Nintendo een dergelijke rechtszaak te verduren. In dat geval ging het om een vrouw in Louisiana, wiens zoon was overleden na het spelen op een Nintendo 64. Omdat de vrouw niet reageerde op een verzoek van Nintendo om dit af te handelen in een verkorte procedure oordeelde de rechter toen in het voordeel van Nintendo.



Levensgevaarlijk

Taxichauffeur pleegt 250 moorden in vier maanden

Icoon MisdaadEen Indiase taxichauffeur van middelbare leeftijd heeft wellicht een nieuw record op zijn naam staan. Maar niet een om trots op te zijn. In de Noord-Indiase deelstaat Uttar Pradesh vermoorde de man, Salim, maar liefst 250 van zijn klanten in nog geen vier maanden tijd. Hij bekende alles nadat hij bij het onderzoek naar twee van die moorden werd opgepakt.

Salim heeft waarschijnlijk niet alleen gewerkt. Een kompaan, die nog voortvluchtig is, hielp hem bij het beroven van zijn klanten. Onder zijn slachtoffers waren mannen, vrouwen en kinderen.

Met dank aan HuHu voor de submit.

Akkoord over echtscheiding Britney Spears

In een onderhandelingsmarathon van vijf uur hebben de Amerikaanse popster Britney Spears en haar man Kevin Federline en hun advocaten een akkoord bereikt over hun echtscheiding. Dit meldde het societyblad People vrijdag op zijn website.

Volgens de advocaat van Federline is in het akkoord onder meer de voogdij geregeld over de twee zoons van het stel, Sean Preston en Jayden James. Nadere bijzonderheden van het akkoord, dat nog door een rechter moet worden bevestigd, zijn niet bekendgemaakt.

Spears en Federline trouwden in september 2004. Spears vroeg in november vorig jaar om een echtscheiding wegens ''onoverkomelijke geschillen'' tussen de partners.

204 landen schrijven in voor WK 2010

Maar liefst 204 landen hebben zich zich bij de FIFA aangemeld voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010. Dat is een record. De eindronde is in Zuid-Afrika, dat automatisch geplaatst is.

Montenegro, dat binnenkort zal worden geaccepteerd als 208e lid van de wereldvoetbalbond, is de nieuwste debutant in de kwalificaties. Van de 208 aangesloten landen hebben alleen de Filipijnen, Bhutan, Brunei en Laos geen belangstelling getoond om mee te doen aan het WK in 2010.

Voor het wereldkampioenschap van 2006, in Duitsland, schreven 198 landen zich in. 194 landen deden daadwerkelijk mee aan de kwalificaties.

Bangladesh hangt zes islamisten op

Icoon BuitenlandsIn Bangladesh zijn vrijdag zes radicale moslimleiders opgehangen. Dit heeft de politie van het Aziatische land laten weten. Het zestal was ter dood veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij de reeks bomaanslagen waarbij in 2005 meer dan dertig doden vielen.

De executies hadden plaats in gevangenissen verspreid over het land. Onder de geëxecuteerden bevonden zich onder anderen Abdur Rahman, de leider van de verboden islamitische groepering Jamaatul Mujahideen Bangladesh, en zijn plaatsvervanger Siddiqul Islam.

Twee van de slachtoffers van de bomaanslagen waren rechters. De veroordeelden hielden tijdens hun proces vol dat ze de magistraten op de korrel hadden genomen omdat het rechtssysteem seculier is in plaats van dat het gebaseerd is op de sharia.

Het Hooggerechtshof verwierp vorige maand het hoger beroep van de veroordeelden. De president van Bangladesh weigerde clementie te verlenen.

Astronaute loopt marathon in de ruimte

De Amerikaanse astronaute Suni Williams wil op 16 april in het heelal de marathon lopen. De sportieve ruimtevaarder (41) onderneemt de poging aan boord van het internationale ruimtestation ISS op het moment dat in de Amerikaanse stad Boston de marathon plaatsvindt.

Williams geldt officieel als deelneemster, meldde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA donderdag. In Boston zelf doen een zus en een collega van Williams mee. De astronaute in de ISS legt de afstand van ruim 42 kilometer op een loopband af. In die tussentijd draait ze twee keer om de aarde. Haar eigen tempo zal ongeveer dertien kilometer per uur bedragen.



Suni Williams

Vertrouwen in Van Basten en Oranje slinkt

Uit een opiniepeiling van Maurice de Hond blijkt dat het vertrouwen in bondscoach Marco van Basten en het Nederlands elftal aan het dalen is. Slechts 2 procent van de ondervraagden denkt dat Nederland in 2008 Europees kampioen zal worden.

Eén op de vijf ondervraagden vindt dat Marco van Basten onmiddellijk moet opstappen. Voor zijn optreden in de uitwedstrijd tegen Slovenië, die uiteindelijk met 1-0 werd gewonnen, gaven de ondervraagden Van Basten gemiddeld een 4.9. Wel denkt 75 procent van de ondervraagden dat het Nederlands elftal zich zal plaatsen voor het Europees kampioenschap voetbal in Zwitserland en Oostenrijk.

Ontslag Stoichkov niet aan de orde

De vice-president van de Bulgaarse voetbalbond, Yordan Lechkov, heeft zijn vertrouwen uitgesproken in bondscoach Hristo Stoichkov. Bulgarije verspeelde woensdag dure punten in de EK-kwalificatie door met 0-0 gelijk te spelen tegen Albanië.

“De spelers stonden op het veld, niet de coach. Fans hebben het recht om het ontslag van Stoichkov te eisen, maar voor ons is dat geen thema,” aldus Lechkov.

Stoichkov ligt al langer onder vuur. Het mislopen van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland is daar de oorzaak van. De Bulgaren hebben nog wel kans om zich te plaatsen voor EURO 2008, maar puntverlies tegen Albanië was niet ingecalculeerd. Daarnaast wisten concurrenten Nederland en Roemenië woensdag wel te winnen. “We hebben nog genoeg kansen om ons te kwalificeren”, aldus Stoichkov.

Grygera zes weken aan de kant

Zdenek Grygera zal waarschijnlijk niet meer in actie komen voor Ajax. De Tsjechische verdediger, die aan het eind van dit seizoen vertrekt naar Juventus, viel woensdag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus geblesseerd uit.

Onderzoek heeft uitgewezen dat Grygera een scheur in de binnenmeniscus van zijn linkerknie heeft opgelopen. Hierdoor is hij ongeveer zes weken uit de roulatie.

Grygera, die in februari al enige tijd uit de roulatie was met een blessure aan de hamstring, moest afgelopen woensdag tegen Cyprus al na twaalf minuten geblesseerd het veld verlaten. Tien minuten later scoorde zijn vervanger, Radoslav Kovac, het enige doelpunt van de wedstrijd.

Miami: Ljubicic, Canas door

Ivan Ljubicic heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van het toernooi in Miami. De Kroaat, die vorig jaar de finale verloor van Roger Federer, was in de kwartfinales met 6-3 en 7-5 te sterk voor de Argentijn Juan Ignacio Chela.

Chela serveerde de eerste set erg matig. Ljubicic maakte daar dankbaar gebruik van en brak zijn opponent twee keer. In het tweede bedrijf waren de Argentijn en de Kroaat beter aan elkaar gewaagd. De klasse van de als zevende geplaatste Ljubicic gaf uiteindelijk de doorslag. Beiden hadden één breakpoint; Ljubicic wist die wel te benutten en met een ace trok hij de wedstrijd naar zich toe.

Ljubicic moet het in de halve finales opnemen tegen Guillermo Canas. De Argentijn, in Miami ongeplaatst, versloeg de Spanjaard Tommy Robredo met 7-6 (5) en 6-1.

DVD: Stormbreaker



Toen J.K. Rowling begon met het schrijven van haar eerste boek over Harry Potter kon ze nog niet weten wat voor succes haar verhalen haar zouden brengen. In het klein geldt hetzelfde voor een veel minder bekende Britse schrijver, Andy Horowitz. Hij is de geestelijk vader van spionagetiener Alex Rider, waarvan er van het eerste boek in het eerste jaar 'slechts' 25.000 exemplaren over de toonbank gingen. De vervolgboeken verkochten echter stukken beter en de boeken over Alex waren zo succesvol dat men besloot zijn avonturen te verfilmen. Het resultaat is de film Stormbreaker, naar het gelijknamige boek uit 2000, die sinds kort op dvd is uitgekomen.

Voyeur in fluorescerende jas

Icoon OpmerkelijkEen Britse man die veroordeeld is voor zedenmisdrijven moet voortaan een fluorescerende jas aan als hij 's nachts naar buiten gaat. De 24-jarige Stephen Cooper heeft zich eerder schuldig gemaakt aan voyeurisme. Door de jas kunnen potentiële slachtoffers hem nu eerder zien.

Cooper werd op 11 januari opgepakt toen hij door de spleet van een gordijn stond te gluren naar een vrouw. Dit was de tweede keer dat hij de voorwaarden die hem waren opgelegd schond. De man stond al in het register van zedendelinquenten.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

SGP: Alleen bestuurders met NL-nationaliteit

Icoon PolitiekDe SGP-fractie in de Tweede Kamer vraagt staatssecretaris Bijleveld (CDA) van Binnenlandse Zaken om opheldering over de regels voor bestuurders. In Limburg zijn diverse wethouders actief met alleen de Duitse nationaliteit, meldde een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) onlangs in dagblad Trouw.

SGP-Kamerlid Van der Staaij vindt dat alleen mensen met de Nederlandse nationaliteit belangrijke representatieve en bestuurlijke functies mogen vervullen; desnoods moet de wet daarvoor volgens hem worden gewijzigd. Dat er nu Duitse wethouders werkzaam zijn in Limburg wijst hij af.

Met dank aan Tarak voor de submit.

WK Melbourne: Mannen missen finale 4x200 vrij

De Nederlandse mannen hebben zich bij de wereldkampioenschappen zwemmen in Melbourne niet weten te plaatsen voor de finale van de 4x200 meter vrije slag. Olaf Wildeboer, Bas van Velthoven, Joost Reijns en Mitja Zastrow kwamen in de series tot een vijftiende tijd van 7.21,51.

Pieter van den Hoogenband deed niet mee in de series. Hij zou in actie komen als de mannen de finale zouden halen en liet daarvoor zijn startbewijs op de 50 meter vrije slag schieten. Zijn toernooi is nu voorbij.

WK Melbourne: Dekker, Groot door

Inge Dekker en Chantal Groot hebben zich bij de wereldkampioenschappen zwemmen in Melbourne geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vlinderslag. Dekker kwam in de series met 26,60 tot de derde tijd. Groot ging met 27,13 als achtste door.

Dekker was tevreden over haar eerste race op de 50 meter vlinder. Het ging nog niet zo heel hard, maar dat hoeft ook nog niet in de ochtend. We zullen zien wat er straks gaat gebeuren."

De halve eindstrijd staat later deze vrijdag op het programma.

VN ernstig bezorgd over detentie Britten Iran

Icoon BuitenlandsDe Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) heeft donderdag na meer dan vier uur overleg zijn ernstige bezorgdheid uitgesproken over de aanhoudende detentie van vijftien Britse militairen in Iran. De raad riep het regime in Teheran op consulaire bijstand voor de Britten toe te staan.

De veroordeling was minder streng dan het oorspronkelijke voorstel van Groot-Brittannië, meldden diplomaten. Rusland had zich verzet tegen een formulering waarin expliciet de onmiddellijke vrijlating van de Britten zou worden geëist. De tekst waarover consensus is bereikt, rept over een "snelle oplossing van het probleem".

In een reactie op de verklaring van de Veiligheidsraad zei de permanente vertegenwoordiging van Iran bij de VN dat deze bemoeienis "niet behulpzaam" is: "Deze zaak kan en zou moeten worden opgelost via bilaterale kanalen."

Vrouw loopt weer na 17 jaar invalide

Icoon MedischJanneke Vlot was zeventien jaar lang aan bed gekluisterd door de ziekte dystrofie, die ervoor zorgt dat alle aanrakingen als pijn worden ervaren. Tot ze een bezoek bracht aan de gebedsgenezingsdienst van de Levenstroom in Leiderdorp. Tijdens de dienst voelde ze de pijn wegvloeien en kon ze opstaan uit haar rolstoel. Ze kan nu alle dagelijkse dingen doen die ze de afgelopen jaren zo heeft gemist.

Een half jaar geleden werd door het Erasmus Medisch Centrum (EMC) nog vastgesteld dat er geen kans op genezing was. Janneke is na haar wonderbaarlijke genezing nogmaals voor onderzoek naar het EMC geweest, maar de artsen hebben geen verklaring voor haar genezing.

Volgens de stichting voor dystrofiepatiënten moeten andere patiënten geen valse hoop krijgen, omdat zo'n wonderbaarlijke genezing niet voor iedereen weggelegd zou zijn. Zie voor een verslag de video onder dit bericht.
Met dank aan AstridS voor de submit.

Vrijdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Meal or No Meal (quiz) en Pipi, the jumping bubble
Hoe goed ben jij? Ik heb 3225.47 punten gehaald met PiPi!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

'Sudan laat VN-troepen toe in Darfur'

Icoon OorlogSudan zou bereid zijn toe te staan dat VN-troepen "logistieke steun" komen geven aan de vredesmacht van de Afrikaanse Unie in Darfur. Dit heeft de Saudische minister van Buitenlandse Zaken, Saud al-Faisal, donderdag gezegd na afloop van de tweedaagse top van de Arabische Liga in Riyad.

"Dit is een doorbraak die nooit eerder gebeurd is, en wij hopen dat het meteen zal leiden tot een oplossing van de humanitaire tragedie in Darfur zo spoedig mogelijk", aldus de bewindsman.

De VS daarentegen toonden zich "zeer sceptisch" dat de Sudanese president Omar Hassan al-Bashir inderdaad van mening is veranderd. Die verzet zich al lang tegen de komst van een VN-vredesmacht naar Darfur. Door geweld in de Westsudanese regio zijn sinds 2003 al zeker 200.000 doden gevallen. Circa 2,5 miljoen mensen zijn van huis en haard verdreven. De Verenigde Staten hebben de situatie in Darfur genocide genoemd. De regering in Khartum zou steun geven aan Arabische Janjaweed-milities die huishouden onder de zwarte burgerbevolking.

De VS willen een resolutie inbrengen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties om nieuwe sancties op te leggen aan Sudan.

De aarzeling van de Sudanese regering om blauwhelmen toe te laten in Darfur is mogelijk mede ingegeven door de vrees dat die arrestaties zouden kunnen verrichten ten behoeve van het Internationaal Strafhof. Het ICC in Den Haag doet onderzoek naar oorlogsmisdaden in Darfur.

[update] Gemeente Haaksbergen heeft weer stroom

Icoon BinnenlandsIn de gemeente Haaksbergen en omgeving zitten ongeveer 40.000 mensen zonder stroom. De oorzaak is een breuk in een hoogspanningsleiding. Een kraan viel rond 16:15 uur om op een ponton dat onder de hoogspanningsleiding doorvoer. Dat gebeurde bij een aftakking van het Twentekanaal bij Bentelo.

Energiebedrijf Essent denkt dat het uren gaat duren om de breuk te herstellen. Behalve Haaksbergen zijn ook de plaatsen Eibergen, Rekken en Neede getroffen. De gemeente Haaksbergen heeft een crisiscentrum ingericht en op veel plaatsen worden noodaggregaten neergezet.

De gemeente werd eind 2005 ook getroffen door een zware stroomstoring. Haaksbergen zat toen ruim een etmaal in de kou. Door sneeuw en ijsvorming was een hoogspanningskabel gebroken.

Update 4.44uur
Rond half twaalf donderdagavond hadden de circa 40.000 aansluitingen in de Overijsselse gemeente Haaksbergen en de naburige Gelderse plaatsen Eibergen, Rekken en Neede weer stroom. Dit maakte burgemeester van Haaksbergen tijdens een persconferentie bekend.

Vrijdagochtend kunnen gedupeerden zich melden bij Essent in het gemeentehuis van Haaksbergen. Medewerkers van de energieleverancier staan dan klaar om alle vragen van inwoners te beantwoorden en schademeldingen te noteren, aldus een woordvoerder van Essent.

Volgens de huidige wettelijke regeling kunnen particuliere huishoudens aanspraak maken op een bedrag van 35 euro na een stroomstoring die langer duurt dan vier uur. Voor bedrijven geldt een regeling die afhankelijk is van het geleverde vermogen.
Met dank aan jobsoft voor de submit.

F-16's wijken voor Matthäus Passion

Icoon OpmerkelijkDe Koninklijke Luchtmacht oefent sinds dinsdag als voorbereiding op uitzendingen naar Afghanistan en een Navo-examen boven Nederland. De aanvliegroute van een aantal oefeningen liep echter precies boven de Grote Kerk in Dokkum op het moment dat daar een plaatselijke zangvereniging voor het luisterend oor van 850 bezoekers de Matthäus Passion zou uitvoeren.

Omdat het koor bang was dat haar bezoekers door het gedonder van de jachtvliegtuigen het optreden niet meer zou kunnen volgen, heeft de luchtmacht haar piloten opdracht gegeven om tijdens de optredens hoger te vliegen zodat de geluidsoverlast beperkt zou blijven.

De grootschalige oefeningen waren ook een test voor de samenwerking tussen de lucht- en landmacht. Aan de oefening doen naast de F-16's ook Chinook-transporthelikopters, Apache-gevechtshelikopters en grondtroepen mee.

Man verft geslachtsdelen van geiten

Icoon OpmerkelijkEen 37-jarige Amerikaan uit de staat New York moest zich onlangs verantwoorden voor een rechter wegens inbraak en dierenmishandeling. De man werd in november 2006 aangehouden op verdenking van inbraak in een boeren schuur. Hij heeft drie geiten mishandeld door hun genitaliën met oranje verf te besmeuren.

Ook had de man een aantal pornobladen bij de geiten achtergelaten, waarna twee van de geiten deze verorberden en ziek werden. De derde geit had een opgezette poot doordat deze hard tegen de grond was gedrukt tijdens het verven van de genitaliën.

De man is niet veroordeeld door de rechter omdat hij met de gedupeerden een schikking trof: Hij zal tweeduizend dollar schenken aan de lokale dierenbescherming en geen voet meer zetten op het grondgebied van de eigenaar van de geiten.

Twee jaar cel voor amateurvoetballer

Icoon VoetbalDe 27-jarige amateurvoetballer Dennis B. uit Ridderkerk is donderdag tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, veroordeeld wegens poging tot doodslag op een tegenspeler. Dat misdrijf beging hij tijdens een wedstrijd in Oud-Beijerland op 2 december vorig jaar. Dennis B. werd op 5 december 2006 opgepakt.

De rechtbank in Dordrecht veroordeelde de voetballer verder tot het betalen van een schadevergoeding aan het slachtoffer. De voetballer gaf het slachtoffer eerst een kopstoot en schopte hem vervolgens hard in het gezicht, nadat hij daarvoor zelfs speciaal een aanloop had genomen, stelde de rechtbank vast. Volgens de rechtbank was het 'een wonder' dat het slachtoffer nog leefde.

Project Gotham Racing 4 info zoeft langs

Bij de release van de Xbox 360 was Project Gotham Racing 3 een titel die goed liet zien waar de machine van Microsoft grafisch toe in staat was. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Bizarre Creations daarna aan de slag zou gaan met een opvolger. Tot op heden is het echter nog angstvallig stil rondom PGR4.

Deze week verscheen er nog wel wat info, maar veel was het niet. OXM kondigde echter aan dat ze in hun mei-editie, welke 10 april te koop zal zijn, een hele berg aan informatie over PGR4 zullen gaan vrijgeven. Ze lichten nu al een tipje van de sluier op.

Enhanced Weather Simulation: "One of the slickest new features in PGR is its weather. Bizarre's using what it likes to call 'extreme weather' for more than just making the sky gray. Water beads up on beautifully on all the gorgeous paintjobs, spray jets out from the tires, and in the in-car view, wipers move and windshields ice up."

Enhanced Raceway Environments: "A TV-style intro sets up each event, with a commentator offering wisdom...Choppers buzz overhead, camera crews and video vans are everywhere, and hordes of fans line the track. They'll wear gear with your logo, wave your national flag, and react far more obviously to your performance."

Extended Car Selection: "PGR4 will deliver a much broader set of vehicles, ranging from a vintage'63 Corvette Sting Ray and the '54 Maserati 250F to the sleek, ultra-modern Ferrari 599 GTB Fiorano."

On the tracks: "You won't want to miss out on your viewing time with PGR4's tracks, which tally up to 200-plus in 10 locations."

On Xbox Live initiatives: "PGR4's cooking up a mysterious new matchmaking system (like Halo 2's)."

On in-car view: "Bizarre has two key improvements in the works.You'll now see drivers moving more- feeding the wheel as they zip through turns or pumping their fist after a win. Special effects will also crank up the tension in key moments: you'll get a shake effect at high speeds, and your vision will blur after spending some quality time with a a wall."

In conclusion: "PGR4 feels hugely promising- like a proper sequel with loads of cool new toys."


De cover van de OXM in kwestie

Japan verbiedt draadloos gamen in haar luchtruim

Het Japanse ministerie van Land, Infrastructuur en Transport is van plan draadloos gamen te verbieden tijdens vluchten boven Japans grondgebied. Gevreesd wordt dat de draadloze communicatie van handhelds zoals de Nintendo DS en de PlayStation Portable interfereert met de instrumenten van de vliegtuigen. Passagiers wordt derhalve verboden om draadloos te gamen of elk ander soort van draadloze netwerkactiviteiten te ondernemen.

Het blijft overigens toegestaan om gebruik te maken van een DS, PSP of laptop in vliegtuigen, míts de draadloze communicatiemogelijkheden maar uitgeschakeld zijn.


Dit gelukkig nooit meer

Amerikaanse vraag naar consoles

De Wii en PlayStation 3 zijn nu een maand of vier op de Amerikaanse markt, dus tijd om eens te kijken hoe de vraag naar deze consoles zich heeft ontwikkeld nu aan de meeste vraag is voldaan.

De onderstaande grafiek laat de vraag naar de verschillende consoles zien. De grote pieken zijn rond de launch van de consoles.



De vraag naar de Wii en 360 lijkt in januari stabiel te zijn geworden, de PS3 vraag is nog niet stabiel, de vraag hiernaar varieert nog steeds. De Wii domineert sinds de launch de vraag in online winkels. Vergeleken met de launch van de Xbox 360 hadden zowel de PS3 als de Wii een hogere vraag tijdens de kerstperiode. De sterke daling van de PS3 lijkt te wijzen op een korte hype, maar kan ook veroorzaakt worden doordat de console redelijk goed verkrijgbaar was.

GTA IV trailer online

Een maand lang liep de teller, op de site van Rockstar Games, terug naar nul en eindelijk is het dan zover. Zes jaar na het succesvolle GTA III, laat Rockstar voor het eerst beelden zien van GTA IV, in de langverwachte trailer.

Maar genoeg geblaat, jullie willen natuurlijk allemaal de trailer bekijken. En dat doe je hier.

Update: Op dit moment is de server van Rockstar overbelast en we proberen zoveel mogelijk werkende mirrors voor jullie te vinden. Heb je zelf mirrors kunnen vinden, plaats ze dan bij de reacties.

Youtube:

Mirror 1: Gametrailers (WMV, 70 MB)







CD: Maximo Park - Our Earthly Pleasures

In 2005 verraste Maxïmo Park, het kwintet uit Newcastle, de Europese popscene. Temidden van de tsunami aan Britse new-wave postpunk bandjes vol inspiratieloze tieners bewees debuut A Certain Trigger dat kernwoorden als 'catchy' en 'hooks' wel degelijk samen konden gaan in kwalitatief hoogstaande popsongs. Wat de plaat zo goed maakte was dat elk nummer een potentiële single was, er stond geen slechte song op. Naast de 3FM-luisteraar en de archetypische britpopmeisjes kon nu ook de wat serieuzere muziekliefhebber genieten van een jong Engels indiebandje.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.