'Manchester gaat bieden op Huntelaar'

Gerard (RedFever007)
Manchester United gaat een bod uitbrengen op Klaas Jan Huntelaar. Dat meldt althans de Engelse media. De spits van Ajax zou vanaf volgend seizoen in actie moeten komen voor Manchester. Behalve in de spits heeft de club ook interesse in Nani (Sporting Lissabon) en Owen Hargreaves (Bayern München).

Huntelaar heeft verder concurrentie van Fernando Torres. De spits van Atlético Madrid tekende onlangs een nieuw contract in Madrid. In het contract van Torres is een clausule opgenomen waardoor hij weg kan voor ongeveer 39 miljoen euro. Manchester heeft een geschat transfer budget van 58 miljoen euro. De helft daarvan zou beschikbaar zijn om Hargreaves binnen te halen.

Huntelaar is naar alle waarschijnlijkheid goedkoper. Volgens The Times zou het transferbedrag minimaal twee keer zoveel zijn als de tien miljoen die Ajax betaalde aan SC Heerenveen. In de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente zaten de scouts van de Engelsen op de tribune en zagen de spits toen driemaal scoren.

Sir Alex heeft aangeven liever een Nederlandse speler aan te trekken dan een Spaanse voetballer vanwege het aanpassingsaspect. Huntelaar zal zich sneller aanpassen aan de Premiership dan Torres, dat is althans de mening van Fergusson.