Ook Stroetinga wint zilver op WK baan

Na het duo Hijgenaar/Kanis op de teamsprint en Theo Bos op de keirin heeft ook Wim Stroetinga zilver gewonnen op het WK baanwielrennen. Hij werd tweede op het onderdeel scratch.

In de wedstrijd over vijftien kilometer demarreerde Stroetinga halverwege de race, maar bleef niet vooruit. Een paar ronden voor het einde ontsnapte Kam-Po Wong, hij werd niet meer bijgehaald waardoor de overwinning verrassend naar de renner uit Hong Kong ging. Stroetinga won vervolgens de sprint voor de tweede plaats, het brons ging naar de Pool Rafal Ratajczyk.

Na afloop was Stroetinga behoorlijk teleurgesteld over het resultaat:” Kut! Weer net niks. Ik stond enorm te balen op dat podium”,aldus de Fries.” “Leuk hoor, zo’n medaille. Maar op dit moment geeft plaats twee hetzelfde gevoel als laatste worden.” Vorig jaar werd Stroetinga nog vierde. Dit jaar werd hij verrast Kam-Po Wong: “Ik deed niks verkeerd. Als we die gast terug hadden weten te pakken, dan had het er heel goed voor mij uitgezien. Balen. Misschien ben ik over een paar dagen blij met deze zilveren medaille, maar nu vind ik het niks.”