Waalse onderwijzer misbruikt hele klas

Icoon BuitenlandsEen Waalse leraar heeft tijdens de lesuren zijn hele klas misbruikt. Philippe L. streelde zijn pupillen over billen en buik en liet ongegeneerd zijn hand in jongens- en meisjesbroekjes verdwijnen.

Het misbruik kwam aan het licht doordat één van de doodsbange kinderen een brief aan haar moeder schreef. L. heeft inmiddels negen gevallen bekend, maar het gerecht in Belgische Marche vreest dat de man, die 26 jaar voor de klas stond, en ook regelmatig woedeaanvallen had, veel méér slachtoffers heeft gemaakt.

In de kleine gemeenschap van het pittoreske Petit-Thier is het nieuws ingeslagen als een bom. In het dorp wonen 700 mensen, de negen slachtoffertjes vormen samen de hele bezetting van de vierde, vijfde en zesde klas. Bij één moeder kwam L. in de zomer van vorig jaar zelfs smeken om nieuwe leerlingen, omdat anders zijn schooltje dreigde te moeten sluiten. Ze stuurde alle vier haar kinderen, die nu alle vier zijn misbruikt. Handtastelijkheden waren er zo goed als dagelijks en dat over een periode van zeker anderhalf jaar.

Met dank aan babbelbox voor de submit.