[update] Gemeente Haaksbergen heeft weer stroom

Icoon BinnenlandsIn de gemeente Haaksbergen en omgeving zitten ongeveer 40.000 mensen zonder stroom. De oorzaak is een breuk in een hoogspanningsleiding. Een kraan viel rond 16:15 uur om op een ponton dat onder de hoogspanningsleiding doorvoer. Dat gebeurde bij een aftakking van het Twentekanaal bij Bentelo.

Energiebedrijf Essent denkt dat het uren gaat duren om de breuk te herstellen. Behalve Haaksbergen zijn ook de plaatsen Eibergen, Rekken en Neede getroffen. De gemeente Haaksbergen heeft een crisiscentrum ingericht en op veel plaatsen worden noodaggregaten neergezet.

De gemeente werd eind 2005 ook getroffen door een zware stroomstoring. Haaksbergen zat toen ruim een etmaal in de kou. Door sneeuw en ijsvorming was een hoogspanningskabel gebroken.

Update 4.44uur
Rond half twaalf donderdagavond hadden de circa 40.000 aansluitingen in de Overijsselse gemeente Haaksbergen en de naburige Gelderse plaatsen Eibergen, Rekken en Neede weer stroom. Dit maakte burgemeester van Haaksbergen tijdens een persconferentie bekend.

Vrijdagochtend kunnen gedupeerden zich melden bij Essent in het gemeentehuis van Haaksbergen. Medewerkers van de energieleverancier staan dan klaar om alle vragen van inwoners te beantwoorden en schademeldingen te noteren, aldus een woordvoerder van Essent.

Volgens de huidige wettelijke regeling kunnen particuliere huishoudens aanspraak maken op een bedrag van 35 euro na een stroomstoring die langer duurt dan vier uur. Voor bedrijven geldt een regeling die afhankelijk is van het geleverde vermogen.
Met dank aan jobsoft voor de submit.