Verdachte geweld voetbalveld opgepakt

Amateurvoetballer Dennis B. uit Ridderkerk is vandaag opgepakt in verband met de zware mishandeling tijdens een voetbalwedstrijd tussen Zinkwegse Boys uit Oud-Beijerland en SV Bolnes uit Ridderkerk.

De 27-jarige verdachte wordt verantwoordelijk gehouden voor het zwaar mishandelen van de 33-jarige Zinkwegse Boys-speler Jeffrey van der Gaag. Na een woordenwisseling deelde Dennis eerst een kopstoot uit, waarna hij vervolgens Van der Gaag tegen het hoofd trapte. Het slachtoffer liep daarbij zware verwondingen op; hij brak zijn schedel op verschillende plaatsen, ook brak hij zijn oogkassen en neus. Na de mishandeling sloeg Dennis op de vlucht.

De politie doet geen verdere mededelingen omtrent de arrestatie. De broer van Dennis B., John, zegt vandaag in een interview met het Algemeen Dagblad dat Dennis een probleem heeft met zijn agressie.

''Dat is voor ons een bekend gegeven. Vaak zegt hij: nu heb ik het onder controle, maar dat is niet zo. Ik heb al vaker gezegd dat hij daar hulp voor moet zoeken. Maar ik zat er al een tijdje op te wachten dat zoiets zou gebeuren. Het heeft ook niets met voetballen te maken'', aldus John B.

Over de reden van de vlucht van zijn broer, was John heel duidelijk: ''Hij heeft nog een voorwaardelijke celstraf , daarom was hij gevlucht.''