COMA Deel VVII

Lody (Mister_Monkeyman)
Maria haalt haar hand van mijn schouder. Ze kan toch wel praten. John staat achter haar met een metalen honkbalknuppel.
"Maria, het is denk ik beter als jij hier blijft. Het is denk ik zelfs nog beter als we allemaal hier blijven. Ze zien er niet vriendelijk uit..." Ik knik de hele tijd toestemmend mee. John weet ook dat niet alleen de goede mensen nog wakker zijn. Zoals het altijd eigenlijk al is geweest. Wat dat betreft is er niet veel veranderd.

"De lichten werken niet, ze kunnen dus niet zien dat we hier zijn... Maar omdat de stroom niet werkt, zijn de deuren nu ook niet beveiligd. Het is denk ik ook beter als we met zijn allen in één apartement gaan zitten. Maak Lucas maar wakker en neem het matras maar mee. Ik ga wel op de uitkijk staan."

Lucas zit als een baby in foetushouding te slapen op het bed. Eigenlijk is het slecht om slapende mensen wakker te maken, maar ik kan nu helaas niet anders. Vraag is of hij wel wakker wordt, ik bedoel, zijn schizokloon is dood. Is hij dan nu niet zoals de anderen?

Ik roep zachtjes zijn naam, hij wordt niet wakker. Ik knijp hem in zijn arm. Hij wordt niet wakker.
Ik knijp harder.
Nog steeds niet wakker.
Shit...

Nu zag ik pas dat het niet Lucas was, maar slechts de eigenaar van het appartement. Waar is Lucas? Ik kon hem nu niet gaan zoeken, dat zou te gevaarlijk zijn met die lui buiten. Toch nog even naar buiten kijken, ik weet eigenlijk nog steeds niet wat ze aan het doen zijn.

Nu zie ik pas wat ze aan het doen zijn. Er zijn twee personen die iedereen naar buiten slepen en de portemonnee's, horloge's, sieraden, kortom alles wat geld waard is, stelen. Raar eigenlijk, aangezien je nu toch geen geld hoeft te betalen. Alhoewel ik het wel begrijp van de horloge's. Sommigen zijn inderdaad mooi om te hebben en het is niet zo dat de slapenden die nu echt nodig hebben.

Ik hoor John mij zachtjes roepen. Ik neem een deken mee, wat kussens en loop naar het andere apartement. "Hoezo weet je niet waar Lucas is? Hij zat toch de hele tijd bij jou?" Ik leg uit dat ik tijdens het slapen, niet nog op mensen kan letten. "We zullen morgen wel zien waar hij is, maar nu ga ik eerst deze koelkast voor de deur zetten zodat ze niet naar binnen kunnen komen. Lucas red zichzelf wel."

Lucas red zichzelf wel. Inderdaad. Maar zullen wij het wel redden?

Deel I, Deel II, Deel III, Deel IV, Deel V, Deel VI, Deel VII, Deel VIII,
Deel VIV, Deel VV, Deel VVI