’Man door zoon neergestoken’

Icoon MisdaadDe man die donderdagavond in de Utrechtse wijk Kanaleneiland werd vermoord, is door zijn zoon neergestoken. Dat melden buurtbewoners. De technische recherche is nog bezig met een sporenonderzoek. Lopende het onderzoek wilde de politie geen commentaar geven.

Enkele wijkbewoners wisten verder te melden dat de man een middelbare leeftijd had en afkomstig was uit Suriname. De steekpartij zou gepaard zijn gegaan met hard geschreeuw. Zo hoorde de buurbuurvrouw de vader naar zijn zoon "je maakt de spullen kapot" roepen.

Om half zeven ’s avonds werd het slachtoffer door zijn andere zoon en zijn vriendin in de keuken gevonden. De buurvrouw trof de vriendin huilend aan op de grond in de galerij, waarna ze de politie belde. In eerste instantie besloot de dader om te vluchten, maar later werd hij gearresteerd toen hij weer terug ging naar de plek des onheils.

Buurtbewoners reageren geschokt op de moord. "Ik heb de hele nacht gehuild," aldus een een inwoner van de flat van het slachtoffer. "De jongen zei altijd vriendelijk gedag als ik hem tegen kwam op de galerij. Dat hij zoiets kon doen had ik nooit verwacht." Het gezin staat in de wijk niet bekend als een familie die vaak problemen veroorzaakt. Volgens de buurvrouw maakte de vader wel vaker ruzie met zijn zoon, die ergens anders in de buurt woonde. "Hij kwam regelmatig langs. Ik hoorde vaker kabaal beneden. De muren zijn hier erg dun."