FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 maart 2006

Scholten wint in Premier League

Roland Scholten heeft een uiterst nuttige overwinning bijgeschreven in de Premier League Darts. De Hagenaar versloeg Wayne Mardle. Raymond van Barneveld kwam niet in actie.

Phil Taylor zette zijn zegereeks voort met een eenvoudige 8-2 tegen Wayne Mardle. The Power racete via 3-0, naar 5-1 en 8-2. Mardle noteerde na drie legs een gemiddelde van 75 per drie darts en in het vervolg verbeterde hij maar mondjesmaat. Taylor was genadeloos op de dubbels en met checkouts van 111 en 122 maakte hij het gebrek aan spanning goed. ”Ik heb hard geoefend en de puzzelstukjes vallen ineen. Mardle heeft problemen met zijn vorm, maar vorm is iets tijdelijks, terwijl klasse nooit zal verdwijnen”, aldus Taylor.

Colin Lloyd, de nummer één van de wereld, zal het erg lastig krijgen om de halve finales te halen. Jaws moest het met 6-8 afleggen tegen Peter Manley. Deze kostbare nederlaag had Lloyd vooral te danken aan een dramatisch begin: bij aanvang van de korte pauze leidde Manley met 5-1. Lloyd zette een indrukwekkende comeback in met vele 180’s, maar vanaf 6-6 heerste Manley opnieuw. ”Ik had al veel eerder in veilige haven moeten zijn, maar Colin liet zien waarom hij de nummer één van de wereld is”, zei Manley.

Roland Scholten heeft uitstekende perspectieven op de derde positie. The Tripod schudde Wayne Mardle van zich af: 8-3. Tot 3-3 kon Hawaï 501 het tempo van onze landgenoot nog volgen, maar daarna snelde Scholten naar zijn derde zege. De Nederlander ziet nog kansen om te verbeteren: ”Vanavond besliste ik het op de dubbels, maar ik ben in staat meer 180’s te gooien. Ik profiteerde van het mindere spel van Wayne.”

In de laatste partij nam Ronnie Baxter al snel een ruime voorsprong tegen Peter Manley. Rocket Ronnie gaf de marge niet meer uit handen en won met 8-3. Raymond van Barneveld gaf vanavond geen acte de présence. De Hagenaar had verplichtingen elders en zal later deze competitie driemaal op één avond in actie moeten komen. Ondanks zijn absentie blijft Barney de nummer twee van de stand. Over zeven dagen speelt Van Barneveld tegen Phil Taylor.


Uitslagen 4e speelronde:
Phil Taylor – Wayne Mardle 8-2
Peter Manley – Colin Lloyd 8-6
Roland Scholten – Wayne Mardle 8-3
Ronnie Baxter – Peter Manley 8-3

Stand na Week 4:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor51040 - 17
2.Raymond van Barneveld3624 - 8
3.Roland Scholten5631 - 27
4.Ronnie Baxter5425 - 30
5.Peter Manley5429 - 37
6.Colin Lloyd4218 - 30
7.Wayne Mardle5020 - 40


Programma Week 5:
Raymond van Barneveld – Peter Manley
Roland Scholten – Ronnie Baxter
Colin Lloyd – Wayne Mardle
Phil Taylor – Raymond van Barneveld

100Gb HD voor 360 ontkend door Microsoft

Enige dagen geleden postte we het gerucht dat de Xbox 360 Premium voortaan met 100 GB HDD te koop zou zijn. Microsoft heeft dit bericht ontkend.

Op het Offciele Xbox-forum had iemand die bij een Best Buy zou werken een post geplaatst waarin hij beweerde dat de Xbox 360 Premium voortaan een 100 GB harde schijf zou hebben. Zijn winkel zou nieuwe Xbox 360's binnen krijgen, maar deze mochten om deze reden tot eind maart nog niet verkocht worden.

gamerscoreblog heeft ontdekt dat dit niet klopt:

"[...]
We haven’t announced any additional hard drives for the Xbox 360 beyond the 20GB version available today.
[...]"


Een andere Best Buy werknemer kon het gerucht over de nieuwe Xbox 360's die het bedrijf binnen zou krijgen ontkrachten:
"[...]
Incorrect. Best Buy is holding back its 360 units because it is having a giant April gaming promotion, featuring online contests, tons of 360s on a daily basis (or something like that), and a contest for its employees and Media Supervisors.

This was revealed to the supervisors on Saturday, after a previous e-mail noted that we should not expect our regular 360 shipments for a bit.
[...]"


Er gaan nogwel geruchten dat later dit jaar 40GB en 80GB drives worden geintroduceerd, maar de komende tijd zul je in de winkel enkel de bekende 20GB drives kunnen vinden.

Uitslagen 1/8 finales UEFA Cup (16/03/2006)

Vanavond werden de resterende vijf returnwedstrijden in de achtste finales van de UEFA Cup gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Zenit St. Petersburg * - Olympique Marseille 1-1 (1-0)
69' Kerzhakov 1-0
74' Dehu 1-1

------------------------------------------

Levski Sofia * - Udinese 2-1 (0-0)
22' Tissone 0-1
52' Borimov 1-1
63' Tomasic 2-1

------------------------------------------

Strasbourg - FC Basel * 2-2 (0-2)
3' Eduardo 0-1
11' Carlier 1-1
26' Eduardo 1-2
78' Kante 2-2

------------------------------------------

Schalke 04 * - US Palermo 3-0 (0-1)
44' Kobiasjvili (p) 1-0
72' Larsen 2-0
80' Azaouagh 3-0

------------------------------------------

Real Betis - Steaua Boekarest * 0-3 (0-0)
54' Nicolita 0-1
78' Iacob 0-2
82' Nicolita 0-3

------------------------------------------

Morgenmiddag wordt er geloot voor het vervolg van het toernooi om de UEFA Cup.

Tussen haakjes de resultaten van de heenwestrijden
* naar kwartfinales

Verkoop-record Ghost Recon

Ubisoft heeft vandaag bekend gemaakt dat de verkoop van Ghost Recon: Advanced Warfighter alle records van het bedrijf heeft verbroken in de eerste week van de verkoop. Er zijn 240.000 games verkocht in Amerika en 120.000 stuks in Europa (Frankrijk, Duitsland en Engeland). Dit komt dus op een totaal van 360.000 exemplaren. "Ghost Recon heeft het meeste verkocht in de geschiedenis van ons bedrijf in de eerste week en is een groot commercieel succes. Het spel laat de capaciteiten zien van de Ubisoft Studio's en ook de potentie van de next-gen console." aldus Yves Guillemot, directeur van Ubisoft.

Screens Test Drive: Unlimited

Er zijn een heleboel nieuwe screenshots opgedoken van Test Drive: Unlimited. In dit spel kun je rondracen op het eiland Hawaii en heb je 100 verschillende voertuigen tot je beschikking. Je kunt in je eentje rondrijden, maar met veel meer mensen is het veel leuker. Daarom zal je dit spel ook online kunnen spelen als een soort MMORG (Massive Multiplayer Online Racing Game) op de vele honderden kilometers weg aanwezig in het spel. In de PC-versie van het spel zal het mogelijk worden om naar internet-radio te luisteren, maar op de Xbox 360 zal dit waarschijnlijk niet mogelijk zijn.











Vrouw wordt gecondoleerd met eigen dood

Icoon OpmerkelijkMarjan van Hulst (58) uit Vught keek vorige week vreemd op toen ze een brief van Essent kreeg waarin haar erfgenamen gecondoleerd werden met haar overlijden. Even later bleek dat de kabelaanbieder had besloten haar televisie en radio-signaal af te sluiten. Essent bevestigde vandaag dat er een fout is gemaakt en heeft zijn excuses aangeboden.

De brief die de ernstig zieke vrouw kreeg, is een standaardbrief die normaal gesproken, na een gecontroleerde melding van het overlijden van een klant, wordt gestuurd naar de nabestaanden van een overledene. Essent denkt dat iemand de vrouw wellicht "een kunstje heeft proberen te flikken". Omdat de vrouw enkele dagen zonder televisie en radio zat, is haar een financiële tegemoetkoming beloofd. Marjan van Hulst lijdt al enige tijd aan gezichtskanker.


Marjan van Hulst toont de brief


Met dank aan Blin voor de submit.

Zwaarste luchtaanvallen op Irak sinds 2003

Icoon OorlogIraakse en Amerikaanse troepen hebben deze ochtend de grootste luchtaanvallen op Irak gepleegd sinds de binnenval van de VS in 2003. Het doel zijn mogelijke verzetsstrijders die zich ophouden ten noorden van de stad Samarra. De aanval, die waarschijnlijk enkele dagen zal duren, vindt plaats op dezelfde dag dat het Iraakse parlement voor het eerst vergadert.

Op de website van de krijgsmacht staat dat "meer dan vijftienhonderd Iraakse en Amerikaanse troepen, ruim tweehonderd voertuigen en vijftig vliegtuigen deelnamen aan de operatie". De site meldt tevens dat er wapens van de vijand in bezit zijn genomen.

Hoshyar Zebari, de vervangende minister van Buitelandse zaken, noemt de aanval noodzakelijk om te voorkomen dat verzetsstrijders een nieuw bolwerk vormen. Zoiets is al eerder voorgekomen in Fallujah, ten westen van Baghdad.

Helemaal toppie!

Nee, stelletje imbecielen daar in de Tweede Kamer, natuurlijk is er niets mis met het deportatiebeleid vreemdelingenbeleid van ons nationale troeteldier Rita Verdonk. Het is volstrekt normaal dat uitgeprocedeerde Syrische asielzoekers, terwijl ze nog in Nederland zijn, door een Syrische delegatie worden verhoord zonder dat daar vertegenwoordigers van de IND bij zijn.

En dat het de ex-asielzoekers niet duidelijk was dat ze bij dit gezellig samenzijn over hun asielaanvraag mochten zwijgen, lag ook helemaal niet aan Rita. De folders waar dat in staat waren nu éénmaal niet klaar en als er is afgesproken om die mensen schriftelijk te informeren dan ga je dat niet opeens mondeling doen. Befehl ist Befehl voor Rita en een beetje volksvertegenwoordiger weet dat.

Oh ja nog één dingetje, die vader en zoon uit dat christelijke gezin dat eind januari het land werd uitgetrapt zijn gewoon vermist en er is helemaal geen aanleiding om te denken dat ze in de gevangenis zitten. Achterdochtige sukkels...

Polizia stuit op snelwegseks bejaarden

Icoon ShockingIn Noord-Italië heeft de politie een slingerende auto van de weg gehaald waarin zich twee bejaarden bevonden die seks met elkaar hadden. De Italiaanse dienders troffen in de auto een naakte 70-jarige vrouw aan die poogde seks te hebben met een half ontklede 59-jarige man achter het stuur.

De bestuurder bleek onder invloed van alcohol. De politie zegt niet te weten of het stel getrouwd was, maar vermoedt van niet. ''Getrouwde mensen zouden zoiets waarschijnlijk niet doen'', stelt een woordvoerder.

Baasje uitgemergelde Raffaëla 'had geen geld'

RaffaëlaDe politie in Den Haag heeft het baasje van de zaterdag aangetroffen dalmatiër Raffaëla achterhaald. Een 23-jarige vrouw meldde zich na de media-aandacht rond de hond via een buurman bij de politie. De vrouw had zélf afgelopen zaterdag de Dierenambulance gebeld met de mededeling dat er een verwaarloosde zwerfhond op straat scharrelde.

Raffaëla, die eigenlijk Shadow heet, werd afgelopen weekend uitgemergeld van de straat gehaald. Het teefje woog bij haar vondst nog maar zeven kilo, waar een gewicht van zestien of zeventien kilo normaal is. De eigenaresse verklaarde vandaag dat ze door financiële problemen niet meer voor het huisdier kon zorgen. Zij heeft inmiddels vrijwillig afstand gedaan van Raffaëla/Shadow en krijgt een proces-verbaal wegens dierenkwelling.

De hond in kwestie blijft vooralsnog onder de hoede van de Dierenambulance om aan te sterken. Volgens een woordvoerder kost het minimaal enkele weken om Raffaëla weer enigszins op een normaal gewicht te krijgen, en twee tot drie maanden om al haar spieren te laten herstellen. Deze zijn door de ondervoeding zwaar aangetast. Bij de Dierenambulance hebben zich reeds honderden personen gemeld die de dalmatiër willen opnemen. Zij krijgen de boodschap over enkele maanden terug te bellen. "Dan houd je ook de mensen over die níet in een opwelling reageren", aldus Eric Louwrier van de Dierenambulance.

29 arrestaties voor piraterij

Vandaag heeft de Engelse overheid bekendgemaakt dat de grootste actie ooit verricht is in de UK in verband met piraterij. In totaal zijn 29 personen aangehouden en 17 adressen binnengevallen in Liverpool, Sefton en Skelmersdale.

Het onderzoek naar deze zaak heeft ruim zes maanden geduurd en er zijn meer dan 135 personen bij de aanhoudingen van vandaag betrokken geweest. De verdachten zullen voor het eerst in de UK criminele fraude ten laste gelegd worden en als ze veroordeeld worden zullen ze alle opbrengsten terug moeten betalen. De vervalsingen die gemaakt werden leverden ze per dag zo'n £4000 pond op.

De amusementsindustrie en de Engelse overheid werken steeds hechter samen en verwachten in de toekomst meer van dit soort bendes op te kunnen rollen. Om de onderzoeken te helpen is er dan ook een nationaal telefoonnummer beschikbaar waar aangetroffen vervalsingen gemeld kunnen worden.

Dit is dus een belangrijke slag in de strijd om piraterij, dus mogelijk kunnen deze acties preventief werken. Een en ander is natuurlijk nog wel afhankelijk van het resultaat van de rechtszaken.



Stapeltje illegale spellen

Skateboarders geslagen met schep

Gisterenmiddag zijn in het meestal rustieke Noord-Hollandse Bergen een aantal skateboarders mishandeld door een groep van vier jongeren. De slachtoffers waren in het 'kunstenaarsdorp' bezig met hun hobby op een skateboardbaan aan de Jaap Weijandweg, toen de daders hen met stenen en andere voorwerpen begonnen te bekogelen. Een aantal van de skaters raakte hierdoor licht gewond.

Eén van de daders liep ook nog op de skateboarders af en begon ze te meppen met een schep. Kort daarop verdwenen de daders per fiets. De schephanteerder kon worden aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen; hij is in voorlopige hechtenis genomen. Het onderzoek naar de drie andere daders loopt nog.

Pastors zit op de stoel van Pim

Marco Pastors legt de eed afVoormalig Rotterdams wethouder Marco Pastors heeft bij zijn debuut als gemeenteraadslid de vroegere zetel van Pim Fortuyn ingenomen. De stoel was na de moord op de Leefbaar-voorman leeggebleven, ter nagedachtenis van Fortuyn. Pastors werd vandaag als allerlaatste van de raadsleden geïnstalleerd.

De politicus had naar verluidt zijn geloofsbrieven te laat ingeleverd, waardoor deze tijdens de vergadering nog door een speciale commissie moesten worden goedgekeurd. Het voordeel voor Pastors was dat daardoor alle aandacht naar hem uitging. In totaal verwelkomde burgemeester Ivo Opstelten dertig nieuwe leden van de gemeenteraad, op een totaal van 45 zetels. Volgens de burgemeester is meer dan de helft van de nieuwe raadsleden binnengekomen dankzij een grote hoeveelheid voorkeursstemmen.

Bij de eerste ronde van de onderhandelingen voor een nieuw college is duidelijk geworden dat Leefbaar Rotterdam vooralsnog woord houdt door niet aan te schuiven bij deze gesprekken. Desondanks drongen verschillende partijen toch aan op een coalitie tussen PvdA en Leefbaar, verreweg de twee grootste partijen in de raad. Zo pleitte Remco Oosthoff (SGP/CU) voor een 'zakenkabinet' met een beperkt programma. "Wethouders moeten we van buitenaf aantrekken, mensen zoals Steven van Eijck en Hans de Boer. Dit is de beste manier om de kloof te dichten." Ook het CDA liet weten voor een dergelijke coalitie te zijn. "Het is heel makkelijk dat Pastors nu wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid. Hij moet met de PvdA aan de bak", vond CDA-lijsttrekker Leonard Geluk.

Theo Cornelissen van de SP, goed voor drie zetels, liet echter weten zichzelf wel als kandidaat-wethouder te zien. "Zeker als ik het vergelijk met de laatste wethouders denk ik dat ik het kan", liet hij aan de media weten. Leefbaar Rotterdam koos ondertussen zijn fractievoorzitter. Niet lijsttrekker en partijleider Pastors maar Ronald Sorensen, die de fractie ook de afgelopen jaren leidde, is de komende periode de voorman van Leefbaar in de Rotterdamse raad.

Talpa schuift weer met NSE

Icoon TelevisieHet Talpa-nieuwsprogramma NSE Nieuws verschuift met ingang van maandag 27 maart naar 19.30 uur. Momenteel is de nieuwsshow nog om 20.00 uur te zien, recht tegenover het NOS Journaal. In het nieuwe uitzendtijdstip concurreert NSE met het RTL nieuws. De verschuiving is onderdeel van een herindeling van de Talpa-vooravond.

Naast de verschuiving van NSE komt Talpa met Entertainment Live, dagelijks tussen zes en half zeven. De plek van de 80's en 90's Kwis en de oude plek van NSE Nieuws worden opgevuld door het humoristische amateurfilmpjesensemble "De leukste thuisvideo's".

De Talpa-vooravond zal er uiteindelijk zo uitzien:

18.00Entertainment Live
18.30De Leukste Thuisvideo's
19.00Lotte
19.30NSE Nieuws
20.00De Leukste Thuisvideo's


Met dank aan pberends voor de submit.

Verwaarloosde dieren in beslag genomen

Icoon BinnenlandsBij acties in het Noord-Brabantse Eersel en Oost-Zeeuws-Vlaanderen heeft de Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) samen met de de Algemene Inspectiedienst (AID) en de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) woensdag in totaal 180 dieren in beslag genomen. De dieren waren allemaal ernstig verwaarloosd.

In Eersel werden 140 ernstig verwaarloosde schapen uit een weiland meegenomen. Ze hadden allemaal schurft. Ook liepen meerdere schapen rond met rotkreupel en hadden de dieren zweren rond hun bek en ogen. De LID meldde dat er in het betreffende weiland geen water voor de schapen was. Een vermagerde pony met schurft en de twee honden van de eigenaar werden tevens in beslag genomen in Eersel. De inspecteurs vonden ook nog eens drie doodgevroren pasgeboren lammeren. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar.

In Oost-Zeeuws-Vlaanderen werden 37 runderen in beslag genomen door de AID van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De dieren werden verwaarloosd en bivakkeerden in stallen zonder beschutting tegen regen, wind en kou. Ze stonden in een natte laag mest en er was geen droge ligplaats voor hen aanwezig. Ook was er niet altijd drinkwater voorhanden en kregen de runderen eten in ernstig vervuilde voederbakken. De veehouder was vorige maand al gewaarschuwd, ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Een van de verwaarloosde schapen

Bouw Rome op in CivCity: Rome

2K Games en Firaxis zijn nog niet klaar met het aankondigen van nieuwe games vandaag. Zo zal Firefly Studios, bekend van Stronghold, zich bezig gaan houden met CivCity: Rome. In dit spel zul je van Rome het plattelandsdorp een glorieuze stad moeten maken. De game zal honderden verschillende gebouwen kennen, zoals gladiatorenscholen, theaters, aquaducten en alles wat er vroeger maar te bouwen viel. PC-gamers kunnen het spel deze zomer nog in de winkel oppikken.



Civilization IV krijgt een expansie

2K Games en Firaxis hebben vandaag een expansie voor Civilization IV aangekondigd. De uitbreiding zal de bijnaam Warlords krijgen. Warlords zal het spel meer naar de oorlog toe leiden. In de expansie worden bekende militaire leiders naar voren gehaald die bekend hebben gestaan om grootse veroveringen en overwinningen. Je krijgt zes nieuwe scenario's op je bord, waarin je met behulp van de 'warlord' het spel naar je hand kunt proberen te zetten. Naast de warlords kun je vanzelf ook veel nieuwe speelbare volkeren, leiders, eenheden, grondstoffen en wonderen verwachten. De uitbreiding komt deze zomer nog naar ons toe.

Uitzendtijden GP Maleisië

De tweede race van de Formule 1 staat weer voor de deur. Naast de voorbeschouwing op de komende race willen we jullie ook graag de uitzendtijden geven, zodat je niets van het spektakel hoeft te missen. Hieronder vind je alle uitzendingen op SBS6 (Nederland), Canvas (België) en RTL (Duitsland).

Vrijdag 17 maart:
Geen uitzendingen op tv.

Zaterdag 18 maart:

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL06.00 - 06.45Derde vrije training (niet live)
RTL06.45 - 08.15Kwalificatie
SBS606.55 - 08.10Kwalificatie
RTL12.15 – 14.10Kwalificatie (hh)

Zondag 19 maart:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS605.45 - 07.00Kwalificatie (hh)
RTL06.45 - 10.45Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
SBS607.00 - 10.00Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
Canvas07.45 - 10.00Race
RTL12.45 - 15.15Voorbeschouwing, race en nabeschouwing (hh)
SBS613.10 - 16.35Voorbeschouwing, race en nabeschouwing (hh)

Alle uitzendtijden zijn onder voorbehoud.

Sid Meiers Railroads! aangekondigd

Mensen met treinen als hobby kunnen straks aan de slag met het onlangs aangekondigde Sid Meiers Railroads! In dit spel zul je je eigen NS moeten oprichten en speel je met treinen vanaf de stoomlocomotief tot de elektrische trein. Je zult zorgvuldig routes moeten plannen om je vrachten succesvol en zo snel mogelijk af te leveren van punt A naar punt B. Ondertussen zul je niet alleen rekening moeten houden met concurrerende bedrijven, maar bijvoorbeeld ook met overvallers. Naast een hoop singleplayer missies zul je ook via de LAN en internet tegen anderen kunnen spelen. Tenslotte zal de sandbox mode niet ontbreken. Het spel moet deze herfst nog in de winkels liggen.



Amsterdams medium blijkt ordinaire afperser

Icoon PolitieIn Amsterdam heeft de politie vorige week een man die zich voordeed als een genezend medium, opgepakt. De 35-jarige man beloofde mensen hun psychische problemen op te lossen, maar zette tevens zijn patiënten onder druk om grote sommen geld aan hem over te maken. De politie denkt dat hij honderdduizenden euro's heeft buitgemaakt.

De man, die werkte onder namen als Dr. Boo, Dr. Toura(n), Dr Nesta en Mr. Sire, hield onder meer praktijk in de Van Woustraat in Amsterdam, maar uit heel Nederland kwamen mensen naar hem toe. Het 'medium' lokte mensen met psychische problemen via brieven, advertenties en berichten op internet. Vervolgens won hij hun vertrouwen en zette hij hen onder druk om een flink bedrag te betalen voor een behandeling. Zodra de mensen geen geld meer hadden om de man te betalen, werd de behandeling stopgezet.

In mei vorig jaar deed een slachtoffer van de man aangifte van bedrog toen hij op televisie een programma zag waarin de duistere praktijken van een medium werden getoond. De slachtoffers van dat medium behielden hun klachten, maar waren behoorlijk wat geld armer. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam startte vervolgens een onderzoek naar het medium, waarna hij vorige week eindelijk aangehouden kon worden. De politie denkt dat er nog veel slachtoffers van de man rondlopen die zich nog niet bij de politie hebben gemeld.

Rugblessure voor Tuitert

Mark Tuitert, Nederlands kampioen allround, heeft last van een rugblessure. De afgelopen vijf dagen heeft hij maar een half uur op het ijs doorgebracht.

Het is dit seizoen vrij wisselvallig gegaan voor de Holtenaar. In het begin van zijn seizoen viel hij twee keer op de schaatsbaan en wist hij ook geen tickets te bemachtigen op het OKT voor de Olympische Spelen. Later kwam hij alsnog in actie bij de achtervolgingsploeg, waarmee hij in Turijn de bronzen medaille wist te winnen.

Het is nog onduidelijk of Tuitert zal starten op het WK allround, wat aanstaande weekend verreden zal worden in Calgary. "De ideale voorbereiding bestaat niet. Toch had ik gehoopt die hier te kunnen benaderen", aldus Tuitert. Naast hem is het ook nog steeds onduidelijk of Bob de Jong, die last heeft gehad van een keelontsteking, in actie zal komen.

Chirurgen verwijderen tumor van zestig kilo

Icoon MedischSpaanse chirurgen hebben een landgenote bevrijd van een tumor van zestig kilogram. Het reusachtige gezwel hield zich op in de buik van de vrouw. De patiënte, die aan zwaarlijvigheid lijdt, werd behandeld in een ziekenhuis in het Noord-Spaanse Cruces.

Het is niet de grootste tumor die ooit bij iemand is weggehaald. Volgens het Guinness Book of Records betreft dit namelijk een gezwel van 138 kilo, waarvan een vrouw in 1991 in de Amerikaanse staat Californië werd bevrijd.

FIFA houdt vast aan deadline

De FIFA is niet van zins de deadline voor het indienen van spelersselecties voor het WK op te schuiven. De bondscoaches hadden hier afgelopen week op aangedrongen.

De 32 bondscoaches moeten dus vasthouden aan de streefdatum van 15 mei. Een aantal oefenmeesters (waaronder Marco van Basten) pleitte voor het opschuiven van de deadline voor het indienen van de 23-koppige spelersgroep. De FIFA leek zich aanvankelijk bereidwillig op te stellen, maar de bond heeft toch geopteerd voor een status quo.

De FIFA vindt dat internationals met een streefdatum van 15 mei zich rustiger kunnen voorbereiden op de mondiale. Voorts zouden clubs worden benadeeld wegens het te lang wegblijven van afvallers. De wereldvoetbalbond besloot vandaag ook dat bondscoaches tijdens oefeninterlands niet vaker dan zesmaal mogen wisselen.

Britney Spears stapt in injectienaald

Icoon ShowbizzBritney Spears is onlangs met haar blote voet in een injectienaald gestapt op het eiland Hawaii. De zangeres wilde uit haar auto stappen, toen ze met haar voet in een naald terechtkwam. Ze werd vervolgens naar een ziekenhuis gebracht. De schade bleek uiteindelijk mee te vallen.

"Het was vooral schokkend om te zien hoe de naald uit haar voet stak. Er gaat op zo'n moment van alles in je hoofd om. Stel je voor dat de naald afkomstig is van een junk?", aldus een getuige van het voorval tegen de Britse krant Daily Star. Spears bleek uiteindelijk geluk te hebben: het ging om een ongebruikte naald. In het ziekenhuis is de wond gedesinfecteerd.


Zo keek Spears ongeveer toen de naald zich in haar voet plantte

GP2: Testdag 16-03-06

Aan het einde van de eerste testdag voor de GP2 op het circuit van het Franse Paul Ricard was het de Fransman Alexandre Premat die de snelste tijd van de dag neerzette.

Met een tijd van 1.12,887 was hij maar iets langzamer dan het ronderecord dat op naam staat van Premats teamgenoot Lewis Hamilton. Jose Maria Lopez, die vanmorgen nog de snelste was, eindigde uiteindelijk als tweede. RDD-coureur Lucas di Grassi pakte de derde tijd, tweetienden achter de Super Nova van Lopez.

Tijden dag 1 GP2-test:

PosCoureurTeamTijdRonden
1 Alexandre Premat ART Grand Prix01:12.887 38
2 Jose Maria LopezSuper Nova International 01:13.200 30
3 Lucas Di GrassiDurango01:13.220 41
4 Nelson Angelo PiquetPiquet Sports01:13.221 43
5 Adrian VallesCampos Racing01:13.260 32
6 Lewis HamiltonART Grand Prix01:13.272 20
7 Franck PereraDAMS01:13.300 37
8 Ernesto VisoISport International01:13.38226
9 Nicolas LapierreArden International01:13.69912
10 Adam CarrollRacing Engineering01:13.75928
11 Luca FilippiFMS International01:13.79938
12 Gianmaria BruniTrident Racing01:13.81033
13 Fairuz FauzySuper Nova International01:13.860 34
14 Timo GlockBCN Comepticion01:13.86940
15 Tristan GommendyISport International01:13.90722
16 Olivier PlaDPR Direxiv01:13.90734
17 Felix PorteiroCampos Racing01:13.90737
18 Michael AmmermuellerArden International 01:14.00820
19 Ferdinando MonfardiniDAMS01:14.31031
20 Jason TahinciFMS International01:14.43635
21 Sergio Hernandez Durango01:14.59914
22 Alexandre NegraoPiquet Sports01:14.64730
23 Javier Villa Racing Engineering 01:15.05433
24 Clivio PiccioneDPR Direxiv 01:15.10212
25 Hiroki YoshimotoBCN Comepticion01:15.37216
26 Alexander ZuberTrident Racing 01:15.451 13

NBA: Standen per 15 maart

Met nog iets meer dan een maand te spelen in de reguliere competitie zijn er nog maar drie teams zeker van een plekje in de felbegeerde playoffs, de Detroit Pistons, San Antonio Spurs en de Dallas Mavericks. Verder kan elk team zich in theorie nog plaatsen, al zal het voor teams als de New York Knicks en de Charlotte Bobcats wel heel moeilijk gaan worden. In elke Conference zijn er acht playoffsplekken te verdelen.

Standen:

EASTERN CONFERENCE
Atlantic DivisionWLPCT.L10
New Jersey Nets35280.5565-5
Philadelphia 76'ers31320.4925-5
Boston Celtics27370.4226-4
Toronto Raptors23420.3543-7
New York Knicks18450.2863-7
Central DivisionWLPCT.L10
Detroit Pistons51120.8107-3
Cleveland Caveliers36290.5544-6
Indiana Pacers32300.5165-5
Milwaukee Bucks32330.5005-5
Chicago Bulls29360.4465-5
Southeast DivisionWLPCT.L10
Miami Heat42210.6679-1
Washington Wizards33300.5245-5
Orlando Magic23410.3593-7
Atlantan Hawks20420.3234-6
Charlotte Bobcats18480.2733-7
WESTERN CONFERENCE
Northwest DivisionWLPCT.L10
Denver Nuggets37290.5617-3
Utah Jazz30340.4694-6
Minnesota Timberwolves26380.4063-7
Seattle Supersonics25390.3915-5
Portland Trailblazers20440.3132-8
Pacific DivisionWLPCT.L10
Phoenix Suns45190.7038-2
L.A. Clippers37260.5877-3
Sacramento Kings33310.5168-2
L.A. Lakers34320.5156-4
Golden State Warriors26370.4132-8
Southwest DivisionWLPCT.L10
Dallas Mavericks51140.7857-3
San Antonio50140.7818-2
Memphis Grizzlies35290.5475-5
NO/Oklahoma City Hornets31320.4922-8
Houston Rockets29360.4465-5

Een console voor gedetineerden

Een gevangenis in Oregon (Amerika) geeft zijn gevangenen het recht om na 18 maanden goed gedrag een stukje entertainment te kopen. Dit kan zijn in de vorm van een televisie, een CD-speler, maar ook een heuse spelcomputer. De console bevat zo'n 50 games, en kost de gevangene 35 dollar. Verwacht dus niet dat de gedetineerden van een van de drie bekende 'grootmachten' mogen genieten, verwacht meer iets in het straatje 'Chinese-massaproductie-in-een-donker-hoekje'. Toch lijkt deze nieuwe werkwijze zijn vruchten af te werpen, in de gevangenis vindt nu namelijk minder overlast plaats.



Het is rustig; iedereen is aan het gamen

16-jarige Tsjech naar Tottenham Hotspur

De pas 16-jarige Tsjech Tomas Pekhart zal de aanval van het Engelse Tottenham Hotspur versterken. Al diverse clubs hadden al interesse laten zien in het jonge talent. Pekhart speelde eerst voor Slavia Praag.

De club uit Londen zijn blij met de komst van de jeugdinternational. "Twee andere clubs uit het Premiership hadden ook interesse in Tomas en we zijn verheugd dat hij voor ons heeft gekozen.", aldus de directeur Damien Cornolli.

De aanvaller tekende voor drie jaar en men hoopt dat hij daarna nog langer blijft. "Hij is een veelbelovende speler."

EA laat steun Need for Speed: Most Wanted vallen

Uit een discussie op de forums van EA blijkt dat de ontwikkelaar de PC-versie van Need for Speed: Most Wanted niet meer zal ondersteunen. Dat betekent dat er geen patches meer voor het spel zullen verschijnen, ondanks dat de game nog gebreken kan vertonen. Nu blijkt dat begin februari een paar mensen van EA een onderzoek hebben gedaan naar de problemen van het spel en nu geven ze aan dat er geen tijd en geld beschikbaar is om de problemen op te lossen. EA belooft wel om beter zijn best te doen dit soort situaties te voorkomen in haar toekomstige games.

Midland gaat voor verbetering

Na het teleurstellende weekend van Bahrein hoopt Midland in Maleisië op verbetering. Het team heeft de afgelopen week gebruikt om de technische problemen van Bahrein op te lossen.

De Zwitser Giorgio Mondini, afgelopen weekend nog uitkomend voor het A1GP team van Zwitserland, zal aankomende vrijdag zijn debuut maken als derde coureur voor het team van Midland. Mondini zal zich voornamelijk bezig gaan houden met het testen van de verschillende bandencompounds, en zal daarnaast reservecoureur zijn voor de race op zondag.

De beide race coureurs, Tiago Monteiro en Christijan Albers, zijn onder de indruk van het circuit en denken zich te kunnen verbeteren ten opzichte van Bahrein. Tiago Monteiro: "Ik ben blij dat ik weer in Maleisië mag rijden. Dit was één van mijn favoriete banen in het afgelopen jaar eigenlijk. Vanuit het perspectief van een coureur is het echt een leuke race hier, erg snel en agressief met mooie hoge snelheid bochten, maar tegelijkertijd zwaar zowel voor de coureur als voor de auto. De temperatuur, vochtigheid en neerwaartse kracht is allemaal zo extreem dat het voor niemand een makkelijke race word. We weten inmiddels waar de problemen van afgelopen raceweekend vandaan komen en we weten hoe we ze kunnen verhelpen. Daarom kijk ik echt uit om het in Maleisië beter te doen."

Christijan Albers: "De baan is erg uitdagend, en het is erg leuk om daar te rijden. Van horen zeggen heb ik trouwens dat het ook als toeschouwer leuk is daar. Het is er altijd erg warm, maar dat zou geen probleem voor ons moeten zijn. Het team werkt erg hard om alle problemen te overwinnen, en ik hoop dat het goed komt. Ik ben een beetje zenuwachtig tot ik mijn eerste race ronde van het seizoen heb gereden, en als dat is gebeurd kan ik me concentreren op het verloop van de race."

Dronken rijden?

Iedereen weet dat je niet moet rijden als je iets met alcohol genuttigd hebt. Toch zijn er altijd mensen die denken dat ze de auto 'wel onder controle' hebben en dat ze 'weten wat ze doen'. Mensen die dit denken moeten ze het rijbewijs afnemen en nooit meer achter het stuur van een auto laten zitten.

Hier onder staan drie voorbeelden met wat kan gebeuren als je zo denkt:
Voorbeeld 1, voorbeeld 2 en voorbeeld 3.

McEwen toch aan start Milaan - San Remo

Robbie McEwen zal zaterdag toch deelnemen aan Milaan - San Remo. De sprinter van Davitamon - Lotto gaat, ondanks een gebroken rib, gewoon van start in de Italiaanse wielerkoers.

Begin maart, tijdens de slotrit van de driedaagse van West-Vlaanderen, liep McEwen deze breuk op. Ondanks dat startte hij afgelopen week gewoon in de Tirreno - Adriatico. Deze blessure zal hem dus ook niet tegen houden om niet te starten in Milaan - Sanremo.

Coutinho wil weg bij Vitesse

Gino Coutinho vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Vitesse. De reservekeeper van de Arnhemmers wil graag naar een club waar hij wel eerste keus is.

In 2004 maakte Coutinho de overstap van NAC Breda naar de Arnhemse ploeg. Sindsdien heeft hij in de Eredivisie maar eenmaal het doel mogen verdedigen. In het verleden doorliep de 23-jarige keeper de jeugdopleiding van PSV, waarna hij aan NAC Breda werd verhuurd. Ook kwam hij nog een tijdje op huurbasis uit voor FC Den Bosch.

AS Roma voorlopig zonder Chivu

AS Roma kan maximaal vier weken niet beschikken over Christian Chivu. De Roemeen werd gisteren, tijdens het UEFA Cup-duel tegen Middlesbrough, gewisseld vanwege een blessure aan zijn knie.

Na onderzoek van de medische staf van de Giallorossi bleek dat Chivu een verdraaide knie en verrekte kniebanden had opgelopen. De blessure van de verdediger komt erg ongelukkig uit. AS Roma doet namelijk nog volop mee om de eerste vier plaatsen. Deze geven recht op plaatsing (of voorrondes) voor de Champions League van het nieuwe seizoen.

Bovendien meldt de Catalaanse krant Sport dat FC Barcelona geïnteresseerd zou zijn in de diensten van Chivu. De Spanjaarden zouden dan acht miljoen euro op tafel moeten leggen, vanwege een clausule die in het contract van de 25-jarige speler is opgenomen. Daar komt nog eens bij dat de Roemeen deze overgang ook wel zien zitten.

Meer bio-brandstof in benzine en diesel

Icoon FileOliemaatschappijen worden in Nederland verplicht om meer bio-brandstof door de benzine te mengen. Volgens staatssecretaris van Geel is dat nodig om de milieu-doelstellingen van Kyoto te halen. Nederland dreigt achter te blijven doordat het verkeer meer CO2 uitstoot dan verwacht. "Die tegenvaller is behoorlijk groot. En ik heb altijd gezegd dat ik dan met tegenmaatregelen kom", zo zei hij vanochtend.

De oliemaatschappijen zijn al verplicht om volgend jaar twee procent bio-brandstof door de benzine te mengen. Van Geel wil dat verhogen tot 5,75 procent in 2010.

Biobrandstof wordt gemaakt van organisch materiaal zoals koolzaad of suikerbieten. Het gaat in Nederland om een verplichting voor de oliemaatschappijen, terwijl andere Europese landen er volgens Van Geel alleen maar naar streven.

De maatregel kost de oliemaatschappijen zo'n 230 miljoen euro extra. Het kabinet wil daar een fiscale bonus tegenover stellen. Aan de pomp zal de benzine ongeveer twee cent duurder worden.

Bekendmaking speelsteden EK 2007 uitgesteld

Pas later dit seizoen zal de UEFA bekend maken in welke vier steden er tijdens het Europees kampioenschap voor spelers Onder de 23 zal worden gespeeld.

Een delegatie van de Europese voetbalbond die de speelsteden moet beoordelen is verhinderd, en hierdoor kan het voor vrijdag geplande bezoek aan twee kandidaat speelsteden niet doorgaan. Er komen nog zeven gemeenten in aanmerking voor het EK in 2007. De kandidaten zijn Den Bosch (FC Den Bosch), Nijmegen (NEC), Arnhem (Vitesse), Doetinchem (De Graafschap), Emmen (FC Emmen), Groningen (FC Groningen) en Heerenveen (SC Heerenveen).

Nederland heeft zich als gastland automatisch geplaatst voor deelname. De beste vier van het eindtoernooi kwalificeren zich voor het Olympisch voetbaltoernooi in Beijing in 2008.

Markt profiteert van PS3 aankondiging

Nadat Sony gisteren aankondigde dat de PlayStation 3 nog dit jaar wereldwijd gelauncht zal worden had dit een positief effect op alle videogames gerelateerde aandelen. Electronic Arts, Activison, THQ en Take Two zagen de handel in hun aandelen stijgen, wat aan het einde van de dag een positief effect had.

Veel bedrijven hebben er baat bij dat de nieuwe console nog dit jaar uitgegeven word. De PlayStation 3 wordt bijvoorbeeld in november gereleased waardoor het een hot item wordt voor de kerst. Dit heeft ook weer positieve invloeden op retailers die de geschenken rond die periode niet kunnen aanslepen.

Het enige bedrijf dat geen stijgende koersen van aandelen zag was Sony zelf. Veel beurshandelaren hadden verwacht dat de console weer werd uitgesteld, wat dus achteraf niet zo bleek.



Kostelic pakt wereldbeker alpineskiën

Janica Kostelic heeft de algemene wereldbeker in het alpineskiën gewonnen. De Kroatische eindigde als vierde op de Super G in het Zweedse Are en zag haar concurrente Anja Pärson uitvallen.

De zege ging naar de Oostenrijkse Nicole Hosp, die met 1.19,45 al haar concurrenten de loef afstak. Michaela Dorfmeister finishte als tweede op 0,27 van de jonge Hosp en verzekerde zich daarmee van de wereldbeker Super G. Martina Ertl maakte met 1.19,88 de op twee na snelste afdaling. Janica Kostelic legde beslag op de vierde plek, maar zag haar enige rivale voor de algemene wereldbeker, Anja Pärson, uitvallen. Met nog twee races voor de boeg (een slalom en reuzenslalom) is de Kroatische zeker van de prestigieuze prijs.


Eindstand Wereldbeker Super G:
1. Michaela Dorfmeister (Oos) – 626
2. Alexandra Meissnitzer (Oos) – 437
3. Nadia Styger (Zwi) – 360
4. Lindsey Kildow (USA) – 326
5. Janica Kostelic (Kro) – 266

Stand Wereldbeker Algemeen:
1. Janica Kostelic (Kro) – 1770
2. Anja Pärson (Zwe) – 1566
3. Michaela Dorfmeister (Oos) – 1344
4. Lindsey Kildow (USA) – 1067
5. Nicole Hosp (Oos) – 1052

Moord op shoarmabezorger: 9 jaar

JustitieWegens de moord op de 21-jarige shoarmabezorger Erdal Asil vorig jaar augustus in Middelburg, is de 37-jarige café-eigenaar F. K. veroordeeld tot negen jaar cel. Er was twaalf jaar geëist. Volgens gedragsdeskundigen was K. volledig toerekeningsvatbaar en kan hij bij toenemende stress plotseling erg agressief worden.

K. bracht Asil met bijna vijftig messteken om het leven na een kleine woordenwisseling op een brug in de binnenstad van Middelburg. Waarom het slachtoffer om het leven werd gebracht, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. K. zegt absoluut niet meer te weten wat er precies is gebeurd. Wel is duidelijk dat de café-eigenaar niet erg gecharmeerd was van het slachtoffer en zijn Turkse vrienden. Diverse keren waren er wat problemen geweest en het slachtoffer stond volgens K. bekend als iemand met een grote mond die nogal eens dreigend overkwam: ''een patsertje met veel blingbling en een mooie Mercedes.''

In eerdere berichtgeving werd er door omwonenden gesproken over een al langer bestaande wrijving tussen shoarmazaken en andere ondernemers op de Vlasmarkt. Vrienden van het slachtoffer weten alleen van één ruzie tussen de horeca-ondernemer en hun vermoorde vriend. Dat was toen Turkije van Senegal had gewonnen tijdens het WK voetbal. Toen de Turken, zoals dat bij hen gebruikelijk is, luid toeterend met hun auto's en met muziek door de straten reden, en dus ook over de Vlasmarkt, ontstond er ruzie. De horecabaas werd boos, ze begonnen te bekvechten en Erdal sloeg K. op zijn gezicht. Ze stellen dat hun vriend zonder reden is vermoord, en zeker niet vanwege zijn criminele verleden. ''Hij is zinloos gedood en met voorbedachten rade.''

'Podcasten zo dood als een pier'

Digital Podcasting stelt vrijwel niets voor, dat is de mening van een van pioniers op dit gebied, Leon van Bokhorst. De oprichter van Podfeed.nl noemt podcasting zelfs ''zo dood als een pier''. Factoren die het podcasten de das om hebben gedaan zijn volgens hem: fragmentatie in aanbod, sterk individualisme, gebrek aan creativiteit en premature goudkoorts, zo schrijft het magazine Emerce deze week.

Van Bokhorst: ''Een luisteraar heeft niets aan systeemloze losse flodders en houdt zich verre van het medium. Veel te veel incrowd en technisch te ingewikkeld.'' Kritiek uit hij ook op het versnipperde aanbod, verspreid over een aantal amateursites die nauwelijks van elkaar verschillen en op kopieerzucht en gebrek aan creativiteit.

Volgens een aantal andere podcasters is het fenomeen echter nog lang niet dood. Roelf Sluman, directeur van Podplaza en ICT-podcaster van het eerste uur: ''Zeggen dat podcasting zo dood is als een pier, is eigenlijk net zo fout als zeggen dat podcasting over haar hoogtepunt heen is. Het gaat nog steeds goed, maar wel langzaam. En het is moeilijk om aan goede content te komen.'' De site Podfeed.nl zal overigens blijven bestaan. Brenno de Winter van de podcast ICT Roddels probeert momenteel de site met vrijwilligers draaiende te houden.

Microsoft over Halo 3 en de PlayStation 3

Tijdens de Viva Piñata-presentatie heeft de general manager van Microsoft Game Studios, Shane Kim, nog een aantal andere dingen verteld. Het meest belangrijke was dat hij vertelde dat Halo 3 niet voor 2007 zal uitkomen. Daarnaast liet hij weten dat Halo 3 nieuwe dingen uit het Halo-universum zal laten zien, maar welke dingen dat precies zijn wilde hij nog niet vertellen.

Hij heeft ook een korte reactie gegeven over de wereldwijde launch van de PlayStation 3; Microsoft zal hierdoor niet afwijken van hun strategie die ze al een hele tijd geleden hebben uitgedacht. Hiervan zullen ze niet van afwijken omdat ze niet bang zijn voor de concurrentie. Volgens Kim zal Microsoft tijdens de E3 niet moeten concurren met Sony.

Microsoft zal tijdens de E3 een aantal interessante aankondigingen doen en deze zouden wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor Sony. Shane had ook nog wat te zeggen over de pre-renderd video's van Sony: "Wij komen niet naar de E3 om pre-rendered video's te laten zien die misschien helemaal niet mogelijk zijn. Sony heeft dit wel gedaan en het is nog maar de vraag of ze de hoge verwachtingen waar kunnen maken."

Speel met PSP tegen PS2 in Formula One 2006

Het Formule 1 seizoen is alweer begonnen en dit weekend is de tweede race. Sony heeft echter aangekondigd dat ze in juni, halverwege het seizoen, met Formula One 2006 zullen komen voor de PS2 en de PSP. Het bijzondere aan dit spel zal zijn dat je online kunt racen met een PSP tegen iemand met een PS2. Of dit betekent dat het spel beperkt zal worden doordat de PSP iets minder krachtig is dan een PS2 is nog niet bekend.

In dit deel zullen zoals altijd alle teams, coureurs, circuits en regels te vinden zijn in originele staat zoals dit seizoen aanwezig. Dit komt omdat Sony al jarenlang de officiële licentie van de FIA in bezit heeft. Hierdoor mag Sony alle officiële coureurs en circuits gebruiken in hun games. De ontwikkelaar van Formula One 2006, Liverpool Studios, heeft verteld dat er een nieuwe AI aanwezig zal zijn. Je zal nu je tegenstanders onder druk kunnen zetten en hierdoor de tegenstander dwingen tot foutjes. Het zal nu ook mogelijk zijn om carriere te maken als Chief Engineer.

Playlogic first-party developer voor Sony

Het Amsterdamse Playlogic heeft een belangrijk contract afgesloten met Sony. De developer gaat voor Sony een first-party game ontwikkelen. Of het een game voor de PSP of PS3 word is verder niet bekend. Playlogic wordt na Guerillia de tweede Nederlandse developer die een first-party game voor Sony gaat maken.

Het gesloten contract heeft geen exclusiviteit voor Sony. Dit houdt in dat Playlogic alsnog met bijvoorbeeld Microsoft in zee kan gaan om een nieuwe game te ontwikkelen.



Met dank aan Pinkjepiemel, Greppeldel en Kevin_VS_PS3 voor het submitten.

Jack Spijkerman: VARA 'jat' mijn onderdeel

Jack Spijkerman vindt dat een aantal tv-programma's op schaamteloze wijze een onderdeel uit zijn programma Kopspijkers (nu Koppensnellers) hebben gekopieerd, zo meldt de site Medialog. Het onderdeel waarbij opmerkelijke fragmenten uit de media voorbij komen, wordt nu onder meer gedaan door Robert Jensen (RTL), Barend & Van Dorp (Talpa) en De Wereld Draait Door (VARA).

Spijkerman: ''Tien jaar geleden ben ik voor Kopspijkers als enige begonnen met het volgen van de Nederlandse tv op zoek naar leuke of vreemde fragmenten. Op een gegeven moment ging Jensen dat ook doen. Toen dacht ik: dat je dat ook alleen al doet! Stel dat Jensen zijn programma altijd begint met een zelfgemaakt liedje, dan zou het niet in mijn hoofd opkomen om dat ook te gaan doen.''

Ook Barend & Van Dorp, afgelopen seizoenen nog bij RTL4, begonnen opvallende tv-fragmenten te vertonen. Het meest verbolgen is Jack echter over zijn voormalige werkgever: ''Dan ben ik weg bij de VARA en wat doen ze in De Wereld Draait Door? Daar doen ze in feite mijn hele rubriek 'Wat u en ons opviel in de media'. Ik snap Matthijs van Nieuwkerk niet. Je weet toch dat dat een onderdeel in mijn programma was en is, dan ga je toch niet hetzelfde doen. Ik begrijp daar helemaal niets van dat een programmamaker dat schaamteloos gaat kopiëren.''

Spijkerman zegt niet overwogen te hebben om het onderwerp uit Koppensnellers te schrappen. ''Als ik kijk hoe Jensen het doet, die gaat er niet op de goede manier mee om. Wij gebruiken het in een spel en bedenken er steeds dingen omheen.''

-
Spijkerman doet zijn uitlatingen in dit interview (videofragment).

Verkeerscontrole ontaardt in schietpartij

Icoon PolitieEen politieagent heeft afgelopen nacht tijdens een verkeerscontrole twee personen neergeschoten. De agent, samen met een collega, zette rond 03:00 uur vannacht een auto met vier inzittenden aan de kant. Na het geven van het stopteken stapte een van de inzittenden uit en sloeg de collega van de agent neer, die daarbij het bewustzijn verloor. De andere agent werd daarop bedreigd door de inzittenden.

De diender nam zijn vuurwapen en schoot enkele malen op de verdachten, die er daarna vandoor gingen. Twee van de verdachten konden later in Jistrum worden aangehouden. Een van de aangehoudenen heeft een schouderwond, een ander een schampschot aan zijn hoofd. Na behandeling kon ook de eerste verdachte worden ingerekend. De gewonde agent heeft een hersenschudding en verwondingen aan het gezicht. De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld.

De levende doden in Black & White 2 uitbreiding

Developer Lionhead heeft bekend gemaakt dat er een nieuwe expansion voor Black & White 2 in aantocht is. In Black & White 2: Battle of the Gods zal het verhaal weer verder gaan waar Black & White 2 gestopt is. Verder zullen er in deze expansion weer een reeks nieuwe feautures zijn toegevoegd. Zo zal er een nieuwe creature beschikbaar zijn, twee nieuwe landen en vier nieuwe wonderen. Verder zal er later meer content bekend worden gemaakt.

Dit nieuwe deel draait om de wraak van de Azteken die in Black & White 2 waren verslagen. Deze Azteken zijn in staat om de doden tot leven te wekken en ze vervolgens een leger van undead militairen te maken. Het is dus aan de speler om deze undead opnieuw te doden en jezelf als sterkste God neer te zetten.

Black & White 2: Battle of the Gods wordt nog deze lente in de winkels verwacht.

Vroegtijdig seizoenseinde Zhitnik

Alexei Zhitnik, verdediger van de New York Islanders, heeft zijn linkerenkel gebroken. De blessure zal hem de rest van het seizoen aan de kant houden.

In de race om playoffplaatsen is dit een enorme klap voor de Islanders, nu ook de transferdeadline is verstreken. De enige mogelijkheid om het verlies op te vangen is door spelers van de Bridgeport Sound Tigers, het opleidingsteam van de Islanders, op te roepen. Voor Zhitnik is de vervanger de 21-jarige Bruno Gervais, een zeer getalenteerde speler die echter wat blessuregevoelig is en nog niet de ideale omvang voor een NHL-verdediger heeft. Met hem zullen de Islanders proberen het gat van vijf punten tussen het team en de laatste playoff-plaats te overbruggen. Voor Zhitnik is het al de tweede enkelblessure dit seizoen; eerder miste de Rus al vijf NHL-wedstrijden en de Olympische Spelen, en hij had sinds zijn terugkeer slechts zeven wedstrijden gespeeld.

Ook aanvaller Arron Asham viel in de met 6-1 gewonnen uitwedstrijd tegen de New Jersey Devils uit, hij met een verstuikte enkel. Hij zal drie tot vier weken niet in actie kunnen komen en vervangen worden door Jeremy Colliton. Verdediger Joel Bouchard liep een knieblessure op en zal van dag tot dag moeten zien of hij kan spelen.

Wat is Dit opgave 9 ronde 3

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor!
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

Baas van de wereld

Het zit er natuurlijk al tijden aan te komen dat er weer nieuwe bommenwerpers over de wereld heen gaan vliegen. Oorlog is ten slotte een commerciële bedrijfstak geworden. Waar "onze" mannen tegenwoordig de rotzooi van Amerika aan het opruimen zijn in Afghanistan staan de Amerikanen alweer klaar om de volgende rotzooi te gaan maken.

De VS zal namelijk niet schromen om Iran en Noord-Korea aan te vallen. Ze zijn zelfs in staat om het te doen zonder de steun van de VN. Immers hebben zij wel het recht om atoomwapens in bezit te hebben maar hebben andere landen dat niet. Iran en Noord-Korea mogen dat niet. Dat is namelijk gevaarlijk voor de wereld. Een dergelijk radicaal land met atoomwapens.

Nou vind ik het zelf ook niet zo'n heel fijn idee dat Iran atoomwapens heeft maar ik vind het ook geen fijn idee dat Amerika dat wel heeft. Maar goed, Bush is natuurlijk de redder van de wereld die wel genoeg olie moet hebben. En natuurlijk de wapen industrie die wel omzet moet maken.

Islanders' kleedkamer verwoest

De kleedkamers van de New York Islanders in het Nassau Coliseum zijn gisteren totaal verwoest. De oorzaak is een gebarste rioolpijp die boven het plafond liep.

Terwijl de Islanders zelf een serie uitwedstrijden spelen was een spektakel georganiseerd op het ijs van de 34 jaar oude arena. Kort na het begin van de show begaf een rioolpijp boven het plafond in de hal bij de kleedkamers het, waarna het plafond van de fitnessruimte instortte. Fitnessapparaten werden bedolven onder afvalwater en puin, en de kleedkamers van de teams en scheidsrechters kwamen blank te staan. De schade wordt geschat op een miljoen dollar, en men verwacht deze niet gerepareerd te hebben alvorens de Islanders op 21 maart tegen de Montréal Canadiens hun eerstvolgende thuiswedstrijd spelen. Verbeteringen aan de kleedkamers die in augustus van het vorige jaar waren aangebracht zijn volledig ongedaan gemaakt door het incident.

Eigenaar Charles Wang van de ijshockeyclub pleit al langer voor de bouw van een nieuwe arena en weet zich daarin gesteund door de NHL. Hij wil de grond waarop de arena nu staat opkopen en het gebouw vervangen, maar heeft nog geen duidelijkheid daarover van de huidige eigenaar, Nassau County zelf. Indien die niet op zijn bod ingaan wil Wang in het naburige Suffolk County, iets oostelijker op Long Island, een stadion laten bouwen waar de Islanders dan naartoe zouden verhuizen. Ter illustratie van de staat van de arena stelde commissaris Gary Bettman van de NHL dat als er niet al een team speelde, een aanbod om er een team te plaatsen niet serieus zou worden genomen.

'Ark van Noach op satellietfoto'

WetenschapVolgens Porcher Taylor, een vroegere analist van de Amerikaanse veiligheidsdiensten, ligt mogelijk hoog op de berg Ararat in het oosten van Turkije de Ark van Noach. Het bijbelse schip zou zich op bijna 5.000 meter hoogte bevinden, verzonken in een ijsmassa (gletsjer). Op satellietfoto's lijkt het op een gewone rotsformatie.

Het vanuit de ruimte gefotografeerde 'object' kan een geologische speling zijn van de natuur, een schaduwspel, een door mensenhanden gemaakte structuur of gewoon niets. Maar wat het verzonken ding is, is nog niet duidelijk. Toekomstige beelden van observatiesatellieten zouden meer duidelijkheid moeten brengen. Ook in 2004 waren er reeds berichten dat de ark mogelijk op deze plek zou liggen.

Taylor zegt er bijna zeker van te zijn dat 'het' in ieder geval iets is dat door mensen is gemaakt en mogelijk iets met scheepvaart van doen heeft. Sceptici wijzen er op dat de interpretatie van foto's ''een kunst op zich is.'' De directeur van het Universitair Centrum voor Aardobservatie in Boston zegt: ''Zonlicht kan rare schaduwen vormen. Van alle afbeelding die ik tot nu toe heb gezien, denk ik dat het gaat om een rotspartij, die zich gedeeltelijk in de schaduw bevindt en waar ijs en sneeuw overheen ligt.''

In het Bijbelse boek Genesis staat dat Noah de opdracht van God kreeg om een groot schip te bouwen waarop hij zijn familie en een aantal diersoorten moest onderbrengen om hen te redden van de grote zondvloed die de aarde 40 dagen en 40 nachten lang zou teisteren. Volgens Genesis kwam het schip tot rust op de bergen van Ararat.


Satellietfoto's zouden gelijkenissen vertonen met een houten schip dat langer is dan 183 meter.


Met dank aan Aether en DaCode voor de submit.

Fisichella biedt excuses aan

Nadat Giancarlo Fisichella in Bahrein uitviel vanwege problemen met de motor, schold hij over de teamradio, die op de televisie te horen was, zijn team uit.

Fisichella had het hele weekend in Bahrein al problemen met de motor. In de kwalificatie kwam de Italiaan niet verder dan een negende positie, en ook in de race was het probleem niet verholpen.

"Ik was enorm boos. Ten eerste wil ik mijn excuses aanbieden aan alle mensen die het hebben gehoord, vooral aan de kinderen. Ik wist niet dat de teamradio op de televisie te horen was. Maar nu is het te laat", legt Fisichella uit. "Het was erg teleurstellend, want het probleem dat ik in de race had, was hetzelfde probleem als waar ik in de kwalificatie last van had, wat ook meteen de reden was waarom ik bozer was dan gewoonlijk. Maar er zijn belangrijkere dingen in het leven."

Ze is lesbisch

In de laatste kosmos heeft Jorinde bekend tot ze lesbisch is. De presentatrice bekend van o.a de grote beurt en veronica`s lekkerste heeft een voorkeur voor vrouwen. Zo zou ze volgens eigen zeggen tijdens een avondje stappen vreemd zijn gegaan met een vrouw, hoe ver ze gegaan zijn is niet bekend.

Jorinde heeft op dit moment een relatie met een bokser, hoe hij reageert op dit lesbisch avontuurtje is nog niet bekend. Dit verhaal heeft ze gisterochtend bevestigd bij Giel.

Maurice de hond heeft een enquête laten doen en hier kwam uit tot bijna 75 procent van de kijkers naar de grote beurt mannen zijn. Hiervan kijkt 15 procent omdat ze het programma intersant vinden, de overige 60 procent bekend dat ze het programma saai vinden en dat ze kijken omdat ze Jorinde geil vinden en dat ze hopen op een avontuurtje met Jorinde.

Met dank aan test55 voor de submit.

Svindal wint titanenstrijd

Aksel Lund Svindal heeft de wereldbeker Super G gewonnen. De Noor troefde na een bloedstollend duel in het Zweedse Are Hermann Maier af. Bode Miller pakte de dagwinst.

Voorafgaand aan de laatste Super G was het verschil tussen Maier en Svindal acht punten in het voordeel van de Herminator. Svindal ging als eerste van de kemphanen van start en noteerde een tijd van 1.28,31, goed voor een derde positie achter de Amerikanen Bode Miller en Daron Rahlves. Maier móest het beter doen dan Svindal, maar faalde op 0,09 en een vierde stek. Bij de eindafrekening is het verschil slechts twee punten in het voordeel van Svindal.

VS zullen zonodig Iran aanvallen

OorlogDe Verenigde Staten zullen niet schromen landen als Noord-Korea en Iran preventief aan te vallen, mocht dat nodig zijn uit zelfbescherming. Dat heeft het Witte Huis laten weten in het rapport Nationale Veiligheidsstrategie. Vooral Iran wordt gewaarschuwd in de rapportage: ''We zullen mogelijk geen grotere uitdaging van één enkel land ondervinden dan van Iran.'' Het rapport is een geactualiseerde versie van een rapport uit 2002, dat preventieve aanvallen tegen vijandige staten en terroristische groeperingen verdedigde.

''De internationale diplomatieke pogingen om Iran zijn omstreden kernprogramma te laten opgeven, moeten slagen om een confrontatie te voorkomen'', zo vindt het Witte Huis. Iran is volgens het rapport schuldig aan het steunen van het internationaal terrorisme, bedreiging van Israël, tegenwerken vrede in het Midden-Oosten, ondermijning democratie in Irak en ontzegging van vrijheid aan zijn eigen burgers.

Noord-Korea krijgt een veeg uit de pan omdat het een lange en onaangename staat van dienst heeft van dubbelhartigheid en onderhandelingen in een sfeer van wantrouwen.

Met dank aan Blind_Guardian, Bas028, Chocoladefreakje, mr_koffie, en Aether voor de submit.

Superman deelt een klap uit op render shot

EA is op dit moment druk bezig met een game gebaseerd op de beroemde Superman-serie. Je zult in deze game gebruik maken van alle bekende superkrachten, zoals sneller vliegen dan een kogel en gesprekken kunnen afluisteren aan de andere kant van de stad. Al die krachten gebruik je natuurlijk om de bedreigingen voor Metropolis city een kopje kleiner te maken.



EA heeft wederom een target render vrijgegeven van deze game. Dit houdt in dat ze de modellen uit de game in een 3D-programma hebben gezet en vervolgens belichting en schaduw hebben toegevoegd om een beeld te geven van hoe de game er waarschijnlijk uit gaat zien. Hopelijk ziet de uiteindelijke wereld er iets minder steriel uit.

SC Heerenveen wil contract Hansson openbreken

SC Heerenveen wil het contract van verdediger Peter Hansson openbreken en verlengen. De huidige overeenkomst loopt door tot en met de zomer van 2007, maar de Friezen willen voorkomen dat de Zweed straks transfervrij kan vertrekken.

De Zweedse verdediger lijkt echter geen haast te hebben met het ondertekenen van een nieuwe verbintenis. Door zijn goede spel hebben diverse clubs uit binnen- en buitenland inmiddels belangstelling getoon voor Hansson.

Daarnaast maakt de speler ook goede kans op een basisplaats in het Zweedse nationale elftal tijdens het komende WK. Hansson lijkt daarom ook pas na het WK zijn toekomst te willen bespreken.

Indian Wells: Hingis, Sharapova door

Martina Hingis en Maria Sharapova hebben zich geplaatst voor de halve finales van Indian Wells. In de halve eindstrijd kruisen ze met elkaar de degens.

Hingis zette Dinara Safina soepeltjes opzij: 6-3, 6-4. In het eerste bedrijf speelde de Zwitserse haar typerende spel, waarin ze leunde op haar sublieme voetenwerk en dito geplaatste ballen. Safina moest op 2-2 in de tweede set haar opslag inleveren, maar de Russin brak snel terug. Op 4-5 wist ze haar service echter niet te houden en daarmee viel meteen het doek.

Sharapova hoefde slechts vier games prijs te geven tegen de Duitse Grönefeld: 6-1, 6-3. Daardoor treft ze Hingis in de halve eindstrijd. De tussenstand is 1-1; Hingis won in Tokio, terwijl Sharapova in Dubai aan het langste eind trok. Vandaag vinden eerst nog de overige twee kwartfinales plaats: Henin-Hardenne – Dulko en Dementieva - Ivanovic


Uitslagen Indian Wells – Kwartfinales:
Henin-Hardenne (Bel/1) – Dulko (Arg/29)
Dementieva (Rus/4) – Ivanovic (SeM/8)
Sharapova (Rus/3) – Grönefeld (Dui/7) 6-1, 6-3
Hingis (Zwi/19) – Safina (Rus/10) 6-3, 6-4

Espanyol naar finale Copa del Rey

Espanyol gaat spelen in de finale van de Spaanse Copa del Rey. In de halve finale moest Deportivo la Coruña er aan geloven.

Thuis had de Catalaanse formatie al met 2-1 gewonnen, en gisteravond werd er in het Riazor van Depor niet gescoord. De laatste keer dat Espanyol de beker won was in 2000.

In de finale ontmoet Espanyol Real Zaragoza, dat eerder al van Real Madrid wist te winnen. De finale zal op 12 april in het Santiago Bernabéu stadion van Real Madrid gespeeld worden.

Nog zes dagen tot Oblivion

De hypemachine van Bethesda werkt op volle toeren. Het duurt namelijk nog maar zes dagen totdat The Elder Scrolls IV: Oblivion in de winkels ligt. Om iedereen alvast helemaal gek te maken en je naar die dag uit te laten kijken komt Bethesda iedere dag tot de release met een kort filmpje, waarin ze de prachtige wereld van de game laten zien. Ook gooien ze iedere dag wat nieuwe screenshots online, die je hieronder kunt bewonderen.





Je kunt het filmpje vanaf verschillende plekken downloaden:
3Dgamers
Worthplaying
bethsoft.com
Rapidshare

Veel agressie tegen homo's

BinnenlandsZo'n 40% van de Nederlandse homoseksuelen is het afgelopen jaar slachtoffer geweest van geweld of agressie. In de meeste gevallen betrof het overigens alleen verbaal geweld (schelden/beledigen). De meeste homo's zeggen zich niet onveilig te voelen door hun seksuele voorkeur, maar velen geven wel aan zich terughoudender te gedragen om vervelende incidenten te voorkomen.

De gegevens zijn afkomstig uit twee onderzoeken die werden uitgevoerd in opdracht van Politie en Wetenschap en de gemeente Amsterdam. Daaruit blijkt ook dat meer dan 50% van de homo's wel eens is uitgelachen of uitgescholden vanwege zijn of haar homoseksuele geaardheid, en 17% wel eens is gepest. Meer dan 10% is ooit bedreigd met lichamelijk geweld, en ruim 3% is vanwege zijn geaardheid mishandeld. De gemeente Amsterdam zegt dat uit hun onderzoek niet blijkt dat de agressie tegen homo's echt is toegenomen. Men zou zich vooral onveiliger voelen door berichten in de media.

De meeste incidenten tegen homo's worden gepleegd door meer dan één persoon; in 75% van de gevallen betreft het een groep jongemannen die de dader zijn. In bijna de helft van de gevallen hebben de daders een autochtoon (Nederlands) uiterlijk. In de overige gevallen ging het om daders met een buitenlands uiterlijk (40%), meestal Marokkaanse of Turkse jongemannen, of om een gemengde autoch/allochtone dadergroep (14%). Bij incidenten in het publieke domein en rond uitgaanscentra zijn relatief vaak (groepen) allochtone jongeren betrokken, met name Marokkanen. De meeste ondervraagden hebben de indruk dat de tolerantie jegens homo's in de grote steden afneemt, terwijl in kleinere steden homo's juist beter geaccepteerd zouden worden.

-
Uitgebreid persbericht over deze kwestie.

Edisons voor Jan Smit, Anouk en Normaal

MuziekGisteren zijn in een bomvolle Melkweg in Amsterdam de Edison Music Awards 2006 uitgereikt. In de categorie beste zanger ging de prijs naar Jan Smit. Beste zangeres was Anouk. Racoon werd geëerd als beste band van Nederlandse bodem van dit moment.

De speciale Ouvreprijs werd dit jaar uitgereikt aan de Achterhoekse groep Normaal. In de categorie Kleinkunst/Luisterlied wonnen Kees van Kooten en Wim de Bie met hun Audiotheek.

De dance Edison werd gewonnen door Armin van Buuren. De Planet Internet Edison Publieksprijs ging naar Guus Meeuwis voor zijn single 'Geef mij je angst'.

Internationale artiesten die met een Edison bedeeld werden, zijn onder meer: James Blunt, Rammstein, Kanye West, Katie Melua en Coldplay.

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland. Sinds 1960 wordt deze onderscheiding voor "geluidsdragers van bijzondere kwaliteit" uitgereikt. De onderscheiding is te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Award, de Duitse Echo of de Britse Brit awards. De Edison award bestaat uit een bronzen beeld vervaardigd door beeldhouwer Pieter d'Hont.

De winnaars:
Oeuvreprijs: Normaal
Zanger nationaal: Jan Smit - Jansmit.com
Zangeres nationaal: Anouk - Hotel New York
Groep nationaal: Racoon - Another day
Nieuwe artiest/groep nationaal: De Jeugd van Tegenwoordig - Parels voor de zwijnen
Zanger internationaal: Jack Johnson - In between dreams
Zangeres internationaal: Katie Melua - Piece by piece
Groep internationaal: Coldplay - X & Y
Nieuwe groep/artiest internationaal: James Blunt - Back to bedlam
Dance: Armin van Buuren - Shivers
Alternative: Rammstein - Rosenrot
R&B/Hiphop: Kanye West - Late registration
Muziek DVD nationaal: The Gathering - A sound relief
Muziek DVD internationaal: U2 - Vertigo
Kleinkunst/Luisterlied: Van Kooten en De Bie - Audiotheek
Single van het jaar (publieksprijs): Guus Meeuwis - Geef mij je angst.

Met dank aan Venun voor de submit.

Emanuelson niet tegen Groningen

Trainer Danny Blind van Ajax zit aankomende zondag wederom met een groot probleem opgescheept. In de competitiewedstrijd tegen FC Groningen kan Blind niet beschikken over zijn beide linkervleugelverdedigers.

Juanfrán is wegens een vierde gele kaart geschorst, terwijl Urby Emanuelson met een blessure aan zijn hamstring terugkeerde uit Milaan. Het herstel daarvan zal langer duren dan een paar dagen en in het ergste geval is hij er twee tot vier weken uit. Daardoor zal hij waarschijnlijk ook niet mee kunnen spelen in de halve finale van het bekertoernooi tegen Roda JC, aankomende woensdag.

"Dat kan er allemaal nog wel bij. We hebben dit seizoen wel meer tegenslagen gehad", aldus Blind.

Twee nieuwe NES mods

Vandaag hebben we weer twee console casemods waarin de NES een belangrijke rol speelt. Allereerst een NES in de vorm van een PS2:

De 'NESstation' is een volledig werkende NES maar dan in een PlayStation 2 jasje. Het logo van de PS2 heeft nu de letters van de NES en ze geven licht. De hele behuizing is door de maker opnieuw gemaakt.

Naast de NESstation hebben we voor jullie ook een Nintendo GameCube Entertainment System:

De NGES is een volledig werkende GameCube die zo is aangepast dat hij in een NES behuizing past. De controllers gaan in het klepje van de NES, de memory cards gaan waar de originele NES controllers gaan en de discs hebben een nieuwe klepje gekregen, bovenop de NES.

Wekelijkse Softwareverkopen Japan

In de week voordat FFXII uitkwam was het ietwat rustig op games gebied in Japan. Geen enkele game verkocht boven de 100.000

Wat wel opvalt is dat er maar liefst twee PSP games in de top 10 staan:

GameConsoleAantalTotaal
Animal CrossingNintendo DS81.8502.116.873
Brain Training 2Nintendo DS70.9501.504.507
Samurai WarriorPlayStation 248.632473.577
English TrainingNintendo DS42.378616.806
Brain TrainingNintendo DS40.9041.682.878
Gundam ClimaxPlayStation 233.819190.855
Children of ManaNintendo DS26.571129.126
Valkyrie ProfilePSP20.82690.910
Mario KartNintendo DS19.4521.171.181
Monster HunterPSP17.282558.134

DVD: Class of 1984

De jaren '80 leverde een wijd spectrum aan High-School films op. De meesten lieten zien hoe pubers worstelden met hun gevoelens en hun identiteit. In Class of 1984 zien we een andere kant van de maatschappij. Op Lincoln High is er geen sprake van onschuldige tienerliefdes of een spannende sportwedstrijd die gewonnen moet worden. Nee, op Lincoln High hebben we het over jeugdbendes, prostitutie, drugsdealers en verkrachtingen. En over een muziekleraar die aan dat alles een einde wil maken.


New New Mario Bros info

Nieuwe informatie over veelbelovende games is altijd interessant. We zijn dus blij dat we jullie wat kunnen vertellen over de nieuwe Mario Bros game op de Nintendo DS: New Super Mario Bros.

Zoals sommige van jullie misschien al weten is het mogelijk om de hele game te spelen met twee spelers, waarbij een vriend(in) de controle neemt over Luigi. Het blijft hier echter niet bij, ook de Minigames in de game zullen een multiplayer modus bevatten. De minigames in New Mario Bros zijn dezelfde als uit Super Mario 64, maar nu kun je ze dus ook met twee tot vier spelers spelen (en dat alles met maar één exemplaar van de game).

Naast de multiplayer info is er ook nog wat vagere shit bekend geworden. Zo zullen bijvoorbeeld de Koopa Kids terugkeren en belooft Miyamoto dat er heel veel geheimen in de game zullen zitten. Hoe of wat is op dit moment helaas nog niet bekend...

New Super Mario Bros. moet aan het begin van de zomer in de winkels liggen.

Nepchirurg implanteerde borsten bij bodybuilder

Icoon BizarEen rechtbank in Miami heeft de nepchirurg Reinaldo Silvestre vandaag tot 7,5 jaar cel veroordeeld. De Cubaanse kwakzalver implanteerde borstimplantaten met cupmaat C in een bodybuilder, terwijl deze eigenlijk borstspierimplantaten wenste. De bodybuilder, een voormalig Mister Mexico, liet zich in 1999 onder handen nemen.

Het is niet de eerste keer dat de Cubaanse "arts" mensen verminkt in zijn illegale kliniek in Miami. De valse plastisch chirurg zag zich na de aanklacht tegen hem gedwongen de Verenigde Staten te ontvluchten. Hij werd echter opgespoord en opgepakt in Belize, waar hij geneeskunde doceerde.

Met dank aan Manchester en Tiesemans voor de submit.

Roddick onderuit tegen Andreev

Andy Roddick is uitgeschakeld in de vierde ronde van het toernooi van Indian Wells. De Amerikaan verloor na ruim twee uur met 6-4 6-7 (5) en 6-1 van de Rus Igor Andreev.

Al in de eerste set begon Andreev met een vroege break. Het Amerikaanse servicekanon kon geen break forceren op de service van de Rus, waardoor Andreev eerste set met 6-4 naar zich toetrok. In de tweede set waren er geen breaks tot 4-5 voor Roddick op de service van Andreev. Roddick kreeg drie breakkansen en daarmee tegelijk setpunten, maar hij benutte ze geen van allen. In de tie-break die volgde was Roddick wel de sterkste met 7-5.

Het leek dat de Amerikaanse favoriet nu door zou stoten, maar niets was minder waar. Andreev brak gelijk door de service van Roddick en kwam met 3-0 voor. Roddick serveerde vooral in de derde set erg zwak, slecht één van zijn drie eerste services won hij. Op 4-1 volgde zelfs nog een break voor de Rus, waardoor hij met een 5-1 voorsprong voor de wedstrijd mocht serveren. Deze kans liet Andreev zich niet ontnemen, waardoor hij zich plaatste voor de kwartfinale van het Masterstoernooi van Indian Wells.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.