Microsoft over Halo 3 en de PlayStation 3

Maarten (kepler)
Tijdens de Viva Piņata-presentatie heeft de general manager van Microsoft Game Studios, Shane Kim, nog een aantal andere dingen verteld. Het meest belangrijke was dat hij vertelde dat Halo 3 niet voor 2007 zal uitkomen. Daarnaast liet hij weten dat Halo 3 nieuwe dingen uit het Halo-universum zal laten zien, maar welke dingen dat precies zijn wilde hij nog niet vertellen.

Hij heeft ook een korte reactie gegeven over de wereldwijde launch van de PlayStation 3; Microsoft zal hierdoor niet afwijken van hun strategie die ze al een hele tijd geleden hebben uitgedacht. Hiervan zullen ze niet van afwijken omdat ze niet bang zijn voor de concurrentie. Volgens Kim zal Microsoft tijdens de E3 niet moeten concurren met Sony.

Microsoft zal tijdens de E3 een aantal interessante aankondigingen doen en deze zouden wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor Sony. Shane had ook nog wat te zeggen over de pre-renderd video's van Sony: "Wij komen niet naar de E3 om pre-rendered video's te laten zien die misschien helemaal niet mogelijk zijn. Sony heeft dit wel gedaan en het is nog maar de vraag of ze de hoge verwachtingen waar kunnen maken."