29 arrestaties voor piraterij

Vandaag heeft de Engelse overheid bekendgemaakt dat de grootste actie ooit verricht is in de UK in verband met piraterij. In totaal zijn 29 personen aangehouden en 17 adressen binnengevallen in Liverpool, Sefton en Skelmersdale.

Het onderzoek naar deze zaak heeft ruim zes maanden geduurd en er zijn meer dan 135 personen bij de aanhoudingen van vandaag betrokken geweest. De verdachten zullen voor het eerst in de UK criminele fraude ten laste gelegd worden en als ze veroordeeld worden zullen ze alle opbrengsten terug moeten betalen. De vervalsingen die gemaakt werden leverden ze per dag zo'n £4000 pond op.

De amusementsindustrie en de Engelse overheid werken steeds hechter samen en verwachten in de toekomst meer van dit soort bendes op te kunnen rollen. Om de onderzoeken te helpen is er dan ook een nationaal telefoonnummer beschikbaar waar aangetroffen vervalsingen gemeld kunnen worden.

Dit is dus een belangrijke slag in de strijd om piraterij, dus mogelijk kunnen deze acties preventief werken. Een en ander is natuurlijk nog wel afhankelijk van het resultaat van de rechtszaken.



Stapeltje illegale spellen