Roddick onderuit tegen Andreev

Ambrosius
Andy Roddick is uitgeschakeld in de vierde ronde van het toernooi van Indian Wells. De Amerikaan verloor na ruim twee uur met 6-4 6-7 (5) en 6-1 van de Rus Igor Andreev.

Al in de eerste set begon Andreev met een vroege break. Het Amerikaanse servicekanon kon geen break forceren op de service van de Rus, waardoor Andreev eerste set met 6-4 naar zich toetrok. In de tweede set waren er geen breaks tot 4-5 voor Roddick op de service van Andreev. Roddick kreeg drie breakkansen en daarmee tegelijk setpunten, maar hij benutte ze geen van allen. In de tie-break die volgde was Roddick wel de sterkste met 7-5.

Het leek dat de Amerikaanse favoriet nu door zou stoten, maar niets was minder waar. Andreev brak gelijk door de service van Roddick en kwam met 3-0 voor. Roddick serveerde vooral in de derde set erg zwak, slecht één van zijn drie eerste services won hij. Op 4-1 volgde zelfs nog een break voor de Rus, waardoor hij met een 5-1 voorsprong voor de wedstrijd mocht serveren. Deze kans liet Andreev zich niet ontnemen, waardoor hij zich plaatste voor de kwartfinale van het Masterstoernooi van Indian Wells.