Islanders' kleedkamer verwoest

Corné (Curchulain)
De kleedkamers van de New York Islanders in het Nassau Coliseum zijn gisteren totaal verwoest. De oorzaak is een gebarste rioolpijp die boven het plafond liep.

Terwijl de Islanders zelf een serie uitwedstrijden spelen was een spektakel georganiseerd op het ijs van de 34 jaar oude arena. Kort na het begin van de show begaf een rioolpijp boven het plafond in de hal bij de kleedkamers het, waarna het plafond van de fitnessruimte instortte. Fitnessapparaten werden bedolven onder afvalwater en puin, en de kleedkamers van de teams en scheidsrechters kwamen blank te staan. De schade wordt geschat op een miljoen dollar, en men verwacht deze niet gerepareerd te hebben alvorens de Islanders op 21 maart tegen de Montréal Canadiens hun eerstvolgende thuiswedstrijd spelen. Verbeteringen aan de kleedkamers die in augustus van het vorige jaar waren aangebracht zijn volledig ongedaan gemaakt door het incident.

Eigenaar Charles Wang van de ijshockeyclub pleit al langer voor de bouw van een nieuwe arena en weet zich daarin gesteund door de NHL. Hij wil de grond waarop de arena nu staat opkopen en het gebouw vervangen, maar heeft nog geen duidelijkheid daarover van de huidige eigenaar, Nassau County zelf. Indien die niet op zijn bod ingaan wil Wang in het naburige Suffolk County, iets oostelijker op Long Island, een stadion laten bouwen waar de Islanders dan naartoe zouden verhuizen. Ter illustratie van de staat van de arena stelde commissaris Gary Bettman van de NHL dat als er niet al een team speelde, een aanbod om er een team te plaatsen niet serieus zou worden genomen.