Vroegtijdig seizoenseinde Zhitnik

Alexei Zhitnik, verdediger van de New York Islanders, heeft zijn linkerenkel gebroken. De blessure zal hem de rest van het seizoen aan de kant houden.

In de race om playoffplaatsen is dit een enorme klap voor de Islanders, nu ook de transferdeadline is verstreken. De enige mogelijkheid om het verlies op te vangen is door spelers van de Bridgeport Sound Tigers, het opleidingsteam van de Islanders, op te roepen. Voor Zhitnik is de vervanger de 21-jarige Bruno Gervais, een zeer getalenteerde speler die echter wat blessuregevoelig is en nog niet de ideale omvang voor een NHL-verdediger heeft. Met hem zullen de Islanders proberen het gat van vijf punten tussen het team en de laatste playoff-plaats te overbruggen. Voor Zhitnik is het al de tweede enkelblessure dit seizoen; eerder miste de Rus al vijf NHL-wedstrijden en de Olympische Spelen, en hij had sinds zijn terugkeer slechts zeven wedstrijden gespeeld.

Ook aanvaller Arron Asham viel in de met 6-1 gewonnen uitwedstrijd tegen de New Jersey Devils uit, hij met een verstuikte enkel. Hij zal drie tot vier weken niet in actie kunnen komen en vervangen worden door Jeremy Colliton. Verdediger Joel Bouchard liep een knieblessure op en zal van dag tot dag moeten zien of hij kan spelen.