Scholten wint in Premier League

Michel (Baraja)
Roland Scholten heeft een uiterst nuttige overwinning bijgeschreven in de Premier League Darts. De Hagenaar versloeg Wayne Mardle. Raymond van Barneveld kwam niet in actie.

Phil Taylor zette zijn zegereeks voort met een eenvoudige 8-2 tegen Wayne Mardle. The Power racete via 3-0, naar 5-1 en 8-2. Mardle noteerde na drie legs een gemiddelde van 75 per drie darts en in het vervolg verbeterde hij maar mondjesmaat. Taylor was genadeloos op de dubbels en met checkouts van 111 en 122 maakte hij het gebrek aan spanning goed. ”Ik heb hard geoefend en de puzzelstukjes vallen ineen. Mardle heeft problemen met zijn vorm, maar vorm is iets tijdelijks, terwijl klasse nooit zal verdwijnen”, aldus Taylor.

Colin Lloyd, de nummer één van de wereld, zal het erg lastig krijgen om de halve finales te halen. Jaws moest het met 6-8 afleggen tegen Peter Manley. Deze kostbare nederlaag had Lloyd vooral te danken aan een dramatisch begin: bij aanvang van de korte pauze leidde Manley met 5-1. Lloyd zette een indrukwekkende comeback in met vele 180’s, maar vanaf 6-6 heerste Manley opnieuw. ”Ik had al veel eerder in veilige haven moeten zijn, maar Colin liet zien waarom hij de nummer één van de wereld is”, zei Manley.

Roland Scholten heeft uitstekende perspectieven op de derde positie. The Tripod schudde Wayne Mardle van zich af: 8-3. Tot 3-3 kon Hawaï 501 het tempo van onze landgenoot nog volgen, maar daarna snelde Scholten naar zijn derde zege. De Nederlander ziet nog kansen om te verbeteren: ”Vanavond besliste ik het op de dubbels, maar ik ben in staat meer 180’s te gooien. Ik profiteerde van het mindere spel van Wayne.”

In de laatste partij nam Ronnie Baxter al snel een ruime voorsprong tegen Peter Manley. Rocket Ronnie gaf de marge niet meer uit handen en won met 8-3. Raymond van Barneveld gaf vanavond geen acte de présence. De Hagenaar had verplichtingen elders en zal later deze competitie driemaal op één avond in actie moeten komen. Ondanks zijn absentie blijft Barney de nummer twee van de stand. Over zeven dagen speelt Van Barneveld tegen Phil Taylor.


Uitslagen 4e speelronde:
Phil Taylor – Wayne Mardle 8-2
Peter Manley – Colin Lloyd 8-6
Roland Scholten – Wayne Mardle 8-3
Ronnie Baxter – Peter Manley 8-3

Stand na Week 4:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor51040 - 17
2.Raymond van Barneveld3624 - 8
3.Roland Scholten5631 - 27
4.Ronnie Baxter5425 - 30
5.Peter Manley5429 - 37
6.Colin Lloyd4218 - 30
7.Wayne Mardle5020 - 40


Programma Week 5:
Raymond van Barneveld – Peter Manley
Roland Scholten – Ronnie Baxter
Colin Lloyd – Wayne Mardle
Phil Taylor – Raymond van Barneveld