Pizzakoerier in Middelburg gedood

bobje86nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Politie Zeeland heeft een team 'grootschalig onderzoek' opgestart om de zaak rond een in de nacht van zondag op maandag in Middelburg gevonden dode man te onderzoeken. Het slachtoffer is de 21-jarige pizzakoerier Erdal Kumas. Hij blijkt met enkele messteken om het leven te zijn gebracht op de Seisbinnenbrug.

Kumas had tot twee uur 's nachts gewerkt in een pizzeria aan de Vlasmarkt in het centrum. De eigenaar van de zaak had de jongeman nog maar twee weken in dienst. De baas zegt niet te kunnen bevatten wat er gebeurd is met zijn personeelslid, die prima werk leverde: ''Na wat gedronken te hebben is hij vrolijk weggegaan. Hij riep nog 'tot morgen' tegen me.''

Erdals ouders, die in Turkije op vakantie waren, zijn inmiddels op de hoogte gebracht. De Turkse gemeenschap in Middelburg heeft zeer geschokt gereageerd op de dood van de jongen. Vooralsnog heeft de politie geen idee wie er achter de moord zit.

Update 17:40
Omroep Zeeland meldt dat de gedode Kumas een crimineel verleden heeft. Overigens noemt de omroep de gedode man Erdal Asil, in plaats van Erdal Kumas.

In ieder geval is de gedode pizzakoerier in 2003 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf voor een doodsbedreiging en voor verboden wapenbezit. In 2004 moest hij voorkomen wegens medeplichtigheid aan een ontvoering. De rechtbank sprak hem daarvan echter vrij.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen zijn dood en de eerdere veroordeling.