Midland gaat voor verbetering

Na het teleurstellende weekend van Bahrein hoopt Midland in Maleisië op verbetering. Het team heeft de afgelopen week gebruikt om de technische problemen van Bahrein op te lossen.

De Zwitser Giorgio Mondini, afgelopen weekend nog uitkomend voor het A1GP team van Zwitserland, zal aankomende vrijdag zijn debuut maken als derde coureur voor het team van Midland. Mondini zal zich voornamelijk bezig gaan houden met het testen van de verschillende bandencompounds, en zal daarnaast reservecoureur zijn voor de race op zondag.

De beide race coureurs, Tiago Monteiro en Christijan Albers, zijn onder de indruk van het circuit en denken zich te kunnen verbeteren ten opzichte van Bahrein. Tiago Monteiro: "Ik ben blij dat ik weer in Maleisië mag rijden. Dit was één van mijn favoriete banen in het afgelopen jaar eigenlijk. Vanuit het perspectief van een coureur is het echt een leuke race hier, erg snel en agressief met mooie hoge snelheid bochten, maar tegelijkertijd zwaar zowel voor de coureur als voor de auto. De temperatuur, vochtigheid en neerwaartse kracht is allemaal zo extreem dat het voor niemand een makkelijke race word. We weten inmiddels waar de problemen van afgelopen raceweekend vandaan komen en we weten hoe we ze kunnen verhelpen. Daarom kijk ik echt uit om het in Maleisië beter te doen."

Christijan Albers: "De baan is erg uitdagend, en het is erg leuk om daar te rijden. Van horen zeggen heb ik trouwens dat het ook als toeschouwer leuk is daar. Het is er altijd erg warm, maar dat zou geen probleem voor ons moeten zijn. Het team werkt erg hard om alle problemen te overwinnen, en ik hoop dat het goed komt. Ik ben een beetje zenuwachtig tot ik mijn eerste race ronde van het seizoen heb gereden, en als dat is gebeurd kan ik me concentreren op het verloop van de race."