Verzamelaar ontdekt Russische Kamasutra

JohnLennon had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn een afgelegen Russisch dorp is een historisch boek met gedetailleerde beschrijvingen van Russische seksuele gebruiken opgedoken. Verzamelaar Mikhail Surov had twee oude kerkboeken aangeschaft, en kreeg de 'Russische Kamasutra' er gratis bij. Surov vermoedt dat het achttiende-eeuwse boek toebehoorde aan een soort kloosterorde.

Het erotische boek beschrijft een groot aantal vormen van seks, waaronder anale en orale seks en mannelijke en vrouwelijke masturbatie. De verhalen worden voorgesteld als vragen, die priesters stellen aan aspirant-monniken en -nonnen. "De verhalen in het boek deden me blozen. Ik dacht dat ik wel wat van seks wist, maar ik zat kennelijk fout", zegt Surov.

Behalve de erotische beschrijvingen bevat het boek een gedeelte met instructies en aanbevelingen om van zich van sekszonden te zuiveren. Zo staat er een gebed in dat 400 tot 800 keer moet worden opgezegd, afhankelijk van de zonde. Volgens een lokale priester zou het boek daarom een soort naslagwerk voor geestelijken kunnen zijn, om 'moeilijke' vragen van parochianen te beantwoorden. Geschiedkundigen sluiten echter niet uit dat het om een 'verboden boek' gaat, dat door de Orthodoxe Kerk in de ban is gedaan.