Uitslagen oefenwedstrijden 6 augustus

De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook gisteren werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de zaterdag gespeelde vriendschappelijke duels.

Feyenoord blameerde zich door met 2-2 gelijk te spelen tegen Schijndel. Erwin Koeman greep de ingelaste oefenwedstrijd vooral aan om Bosschaart en Boussaboun na één maand blessureleed aan het werk te zien. Er was ook een basisplaats voor de Japanse proefspeler Hirayama. Na acht minuten kopte Derijck de Rotterdamse ploeg op voorsprong, uit een voorzet van Hofs. Vlak hierna maakte Schijndel alweer gelijk. In het tweede bedrijf was het uiteraard Feyenoord dat kansen kreeg en de dominante ploeg was, maar alleen Boussaboun wist nog te scoren via een strafschop. In de blessuretijd zorgde Kuijpers voor de gelijkmaker na een periode waarin Feyenoord verzuimde door te drukken.

Koeman, die Hofs en Vincken geblesseerd zag uitvallen, hecht niet veel waarde aan de uitslag: ”De uitslag zegt me niks, ook omdat er vandaag een ander elftal stond. Ik maak me wel kwaad over het gebrek aan concentratie. Bij de warming-up zag ik al dat enkele spelers niet volledig geconcentreerd waren en helaas bleek dat ik gelijk had bij het uitvallen van spelers.“ Wel was de coach blij met de rentree van Bosschaart en Boussaboun: ” Bosschaart ziet er fit uit. En Boussaboun was gretig. Die jongen heeft het hart op de goede plek, dat soort jongens heb ik nodig.”

Uitslagen oefenwedstrijden:

Schijndel – Feyenoord 2-2
Doelpunten Feyenoord: Derijck, Boussaboun

AZ – Sunderland 0-1

Haaglandia – Sparta Rotterdam 2-4
Doelpunten Sparta Rotterdam: Cvetkov (3), Van den Bergh

Bolton Wanderers – SC Heerenveen 1-1
Doelpunt SC Heerenveen: eigen doelpunt van Ben Haim