Uitslagen 1e Ronde Amstel Cup

Michel (Baraja)
In de eerste ronde van de Amstel Cup vond er gisteren slechts één grote verrassing plaats: Stormvogels Telstar ging onderuit bij HSC’21/Brein: 1-0. FC Twente ontsnapte tegen Quick Boys.

FC Twente nam pas in de verlenging afstand van de zaterdaghoofdklasser. Het werd 2-0 dankzij doelpunten van aanwinst Kennedy Bakircioglü en Jeroen Heubach. Volgens trainer Rini Coolen lag de nipte winst zeker niet aan de instelling van zijn spelers: ”Tegen amateurclubs komt het vaak voor dat de instelling en motivatie beneden peil zijn, maar tegen Quick Boys was dat niet het geval. Normaal spreek ik de spelers vlak na de wedstrijd nooit toe, maar nu heb ik dat gedaan om te voorkomen dat spelers ermee blijven zitten. Met name omdat we nog een lange terugreis voor de boeg hebben. We hebben een flink aantal kansen gecreëerd, alleen in de afronding waren we niet gelukkig.”

Stormvogels Telstar ging wél onderuit. HSC’21, getraind door Peter Boeve, bleek met 1-0 te sterk voor de eerstedivisionist. Top Oss kwam met de schrik vrij: pas na strafschoppen werd Westlandia verslagen. Doelman De Vogt onderscheidde zich door drie penalty’s te stoppen. FC Omniworld won zijn eerste officiële wedstrijd als betaald voetbalclub door Urk met 4-1 te verslaan.

Het verloop van de ontmoeting tussen UDI ’19 en Capelle was merkwaardig. Na negentig minuten liet de scheidsrechter al strafschoppen nemen, in plaats van na de verlengingen. UDI ’19 bleek het koelst vanaf elf meter, maar de tuchtcommissie van de KNVB zal zich over deze zaak gaan buigen. Woensdag volgen er nog vele wedstrijden in de eerste ronde van de Amstel Cup.


Uitslagen Amstel Cup:

Voorronde:
AFC – Be Quick ’28 1-0

1e Ronde:
FC Vinkenslag – NAC Breda 0-6
Quick Boys - FC Twente 0-2
Kozakken Boys – RKC Waalwijk 0-4
Hoek – FC Eindhoven 0-3
VUC - MVV 1-4
IJsselmeervogels - BV Veendam 1-3
UDI '19/Beter Bed (wns) Capelle 0-0
Urk - FC Omniworld 1-4
ACV - FC Volendam 1-3
HSC '21 - Telstar 1-0
Nuenen - Helmond Sport 0-8
Türkiyemspor - Rijnsburgse Boys 0-1
Harkemase Boys - Vitesse 1-4
Westlandia - TOP Oss (wns) 1-1
SC Joure - Ajax 2 0-2
EVV - FC Dordrecht 1-4
Ajax (amateurs)- Go Ahead 0-4
SV Triborgh - Roda JC 0-5
Ceasar - ASWH 0-5
WKE - Cambuur Leeuwarden 1-4