Roddick, Blake in finale Washington

Michel (Baraja)
De finale van het ATP-toernooi in Washington gaat tussen Andy Roddick en James Blake. Beide spelers wonnen in twee sets hun halve eindstrijd.

Roddick gaat morgen voor zijn vierde titel van dit seizoen na eerder te hebben gewonnen in San Jose, Houston en Queen’s. De Amerikaan lijkt in topvorm, want hij was al na 82 minuten klaar tegen Paradorn Srichaphan: 7-6 en 6-2. De eerste set leverde het klassieke beeld op tijdens een partij van Roddick. De Amerikaan zelf die op zijn dooie gemak zijn servicegames wint en zijn tegenstander die hard moet vechten om zijn service te behouden. In het eerste bedrijf lukte dat Srichaphan wonderwel, maar de tiebreak was voor ‘A-rod’: 4-7.

In de tweede set was het gedaan met Srichaphan, die zich twee keer liet breken en met 6-2 de set naar Roddick zag gaan. De hardhitter voelt zich erg goed momenteel: ”Ik probeerde de hele tijd om me te focussen en dat ging goed. Ik doe nu precies wat ik wil.” Morgen treft Roddick in de finale zijn landgenoot James Blake, die bezig is aan een comeback na een jaar van blessureleed. Blake won met 6-4 en 6-3 van de Tsjech Tomas Berdych.